Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Aha no i ja bym nie brała leku skoro tym razem wynik masz w normie, bo i po co, może powtórz badanie ?

Miała któraś z was podobne doświadczenia z wymiarami?
Normalnie może bym sie tak nie przyjmowała, ale po tej diagnozie rozszczepowej to jestem juz cała w rozsypce. Miała któraś z was podobne doświadczenia z wymiarami?

, obyś miała rację!!!
) ponieważ moja siostra miała większe przeboje z określeniem rozmiarów płodu w ciąży a moja siostrzenica urodziła się w pełni wymiarowa i zdrowa. Dzisiaj to śliczna 2 letnia dziewuszka!!
edzia, a ja sie czuje ogolnie caly czas bardzo dobrze :)
Lezakuje sobie, maz jak stroz mnie pilnuje... Poukladalam tylko ubranka do szafki i juz mi sie brzuch stawial, wiec wole dmuchac na zimne... :|
Zauwazylam dzis, ze mam brzuch mega wysoko i chyba przez to ta piorunska zgaga
. Słuchajcie jakie mogą być konsekwencje dla mojego malucha jeśli nie miałam hormony ft4 w górnej granicy normy a przeważnie poniżej połowy normy, TSH natomiast zawsze leciutko przekraczło 1.5 (ostatnio)1.700. Dopiero 2 tygodnie temu ft4 spadło mi poniżej ogólnych wartości referencyjnych. Mieszczę się jednak wciąż w normach referencyjnych dla kobiet w 3 trymestrze ciąży. Tak jak pisała penny teraz już niewiele zrobię, bo na wszystkie wyrownajace działania dla dziecka już jest za późno, tarczycę ma już wykształconą, ale czy moje i lekarza wcześniejsze niedopatrzenie w tym względzie ( o ile było jakieś, bo ja jestem zielona w tym temacie, dlatego prosiłabym o wyjaśnienia) mogło mieć jakiś wpływ na Maluszka: np. Wolniejszy rozwój umysłowy, słabsze napięcie mięśniowe itp. Czy takie "kwiatki" występują przy dużo niższych wartościach ft4?? Niepokoi mnie tylko ten ucisk w gardle. Czy on może występować przy niedoczynnosci?? Czy raczej jest objawem hashimoto? Mam nadzieje, ze h. nie mam bo od początku ciąży lykam jod, a w przypadku h. Chyba nie wolno... Wybaczcie, że Was zamęczam ale nurtuje mnie to wszystko strasznie... Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i do zklikania.

Szykuje sie remont i ogolnie wielkie zamieszanie.Jak tylko bede miala chwile to napewno napisze co nas i dam znac jak glukoza wyszla bo w poniedzialek jedziemy

Kasiek ,milej imprezki :)

Słuchajcie jakie mogą być konsekwencje dla mojego malucha jeśli nie miałam hormony ft4 w górnej granicy normy a przeważnie poniżej połowy normy, TSH natomiast zawsze leciutko przekraczło 1.5 (ostatnio)1.700. Dopiero 2 tygodnie temu ft4 spadło mi poniżej ogólnych wartości referencyjnych. Mieszczę się jednak wciąż w normach referencyjnych dla kobiet w 3 trymestrze ciąży. Tak jak pisała penny teraz już niewiele zrobię, bo na wszystkie wyrownajace działania dla dziecka już jest za późno, tarczycę ma już wykształconą, ale czy moje i lekarza wcześniejsze niedopatrzenie w tym względzie ( o ile było jakieś, bo ja jestem zielona w tym temacie, dlatego prosiłabym o wyjaśnienia) mogło mieć jakiś wpływ na Maluszka: np. Wolniejszy rozwój umysłowy, słabsze napięcie mięśniowe itp. Czy takie "kwiatki" występują przy dużo niższych wartościach ft4??
Nie zamartwiaj się. Czytałam dużo na ten temat, wielu kobietom nawet na początku ciąży przy ft4 w dolnej granicy lekarze nic nie przepisują (i są to endokrynolodzy), bo uważają, że nie ma potrzeby. Dopiero przy znacznym spadku zalecają branie hormonu. Sama napisałaś, że mieścisz się w normach referencyjnych dla kobiet w 3 trymestrze ;) Z Twoim dzidziusiem na pewno jest wszystko ok, tak samo jak i z moim i Kakai, no i w ogóle 

dziękuję - mam nadzieje, że nie będę musiała jechać stamtąd na porodówkę
udanego przyjęcia co by miło wam minoł czasJa też nie wiem co to zgaga, a Kubuś ma pełno czarnych, długich włochów;P

dzisiaj spotkałam w meiscie dziewczyne z SR, ona bierze euthyrox- jaka ja. I walneła tekstem:" wiesz, że jak sie to beirze to dzieci się rodzą zawsze chore-albo z niedoczynnościa lbo nadczynnością"