Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeMay 27th 2012
     permalink
    mag_dre: mag_dre

No właśnie M. nie był w wojsku .... odrabiał tylko ....:devil:

Bo ja Wam powiem , o co chodzi może i we mnie też coś narasta (bo nigdy nie jest tak że wina po jednej stroni ei ja to wiem!)ja tu z nikim nie rozmawiam, mam Martynkę i Jego . Od 2 lat jak tu jestem i zostawiłam wszystko w pl, mam tylko ich, czasem to nie wystarcza czasem potrzebny ktoś żeby chociaż sie wygadać.Mama - kochana ale nie mogę jej opowiadać co u Nas bo ilekroć odbuduje w nich dobre zdanie o M. musiała bym je burzyć takim narzekaniem ( oni nigdy go nie akceptowali po porodzie Martynki - jest lepiej, ale nigdy tak żeby nie czepili się bez powodu) rozm. normalnie cieszymy się sobą 2 razy do roku , ale to tyle.

Jak nie masz do kogo się odezwać to jest straszne - jak pracowałam tu w Nl, to byli inni pracownicy i zawsze to inaczej ale teraz masakra. Ja już byłam w podobnej sytuacji Martynka Malutka M. pojechał do Nl -do pracy a ja zostałam sama rok z jego zjazdami, ale to pl poszłam na spacer inne mamusie, piekarnia mięsny zawsze ktoś był- weekendy u rodziców . Teraz inaczej obcy kraj zero znajomych (zle doświadczenia szczególnie z polakami) tylko Nas troje , może za dużo się nagromadziło, zawsze jak byłam wkurzona- sprzątałam taka forma wyżycia , a teraz jak włosy umyje albo się to już więcej ...

Ja jednak pojadę do rodziców tylko znów nie wiem czy tyle wytrzymam tam - bo tata też w przekonaniu że jest ok - tylko mam lenia,No ale przerwa każdemu się przyda ,nawet Marynce ile można słuchać jak Kochające się rodzice wydzierają się na siebie . Świetny przykład daje małej :devil:

Gdyby nie WY tutaj nie wiem jakim wybuchem agresji z mojej strony to wszytko by się skończyło , albo dla świętego spokoju wyjechała bym on nawet nie wiedział by kiedy . Jeszcze raz i chyba ni ostatni , Dziękuje że jesteście :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMay 27th 2012 zmieniony
     permalink
    mag_dre, a gdzie widziałaś, bo ja widziałam wszędzie w czasie ciąży, a teraz nigdzie nie ma... W mothercare były 2 paczki kaftaników, a to zupełnie mi niepotrzebne. Ja ostatnio w necie widziałam nawet rozmiar 38. A o kupowaniu ubranek dla lalek też słyszałam, może poszukam, jak moje panny będą z inkubatora mieli wyciągać...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia nie za co ,wygadaj sie bedzie dobrze :):grouphug:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: Edzia -wlasnie a moze pochwalenie by cos zmienilo,moze narzekasz ,krzyczysz i dlatego tak jest ???
    Ja wiem ze sie latwo mowi ,ale moj np,jak niebylam w ciazy "posprzatal " podziekowalam ,a wyszedl do pracy i poprawialm po nim ,ale nic mu o tym niemowiac :D

Dziękowałam , tylko on nawet tego chyba nie słyszy,albo nie chce słyszeć .... ostatnio pow. -nie dziękuj Pokochamy się w noc i będziemy kwita .... dziwny jest naprawdę nie jest sobą .

Kurde znów mnie bola plecy nie wiem czy leżeć czy siedzieć ,może to nerwo -bóle , jest coś takiego w ciąży ?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia ,ja niebede ci pisac co masz robic ,ale faktycznie musisz go ustawic do pionu ,kiedy jest czas ..bo jak bnedziesz to znosic ,to bedzie sie poglebiac...
    Mysle ze mozesz miec nerwobole ,ale musisz przystopowac dla siebie i dla Martynki ,bo nabawisz sie nerwicy ..
    Wiem o czym pisze bo zmagalam sie z nia 2 lata ponad ,narazie przechodzi ale franca potrafi wrocic ...
    Wiec sie niedaj i tlam niczego w sobie :)))))
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ostatnio w tesco widziałam, w C&A też.

Treść doklejona: 27.05.12 15:42
    Edzia a moze masz ucisk na nerw kulszowy- W bliźniaczej ciąży często występuje.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Wiecie co napisze cos bo moze niektore z Was nie zdaja sobie sprawy z tego tak jak ja do niedawna. Pytalam sie mojej cioci oddzialowej na polozniczym ile kosztuje porod rodzinny w naszym miejskim szpitalu gdzie bede rodzic. Zrobila wielkie oczy i powiedziala ze to bezprawne i ze nic ( a zapytalam bo w necie oraz w gazecie dla przyszlych mam natknelam sie na to ze dziewczyny placa za porod rodzinny 100,200 zl w normalnych szpitalach). W poradniku z pampersa ktory w szpitalu przewertowalam od stop do glow pisze: Oplata za porod rodzinny jest bezprawna. Mozesz odmowic dokonania oplaty (jezeli jest pobierana po porodzie) w liscie od dyyrektora szpitala, uzasadniajac iz uwazasz to za bezprawne (ustawa o ZOZ-ach zakazuje pobierania oplat od pacjen tow). Natomiast gdy musisz dokonac wplaty przed porodem koniecznie zachowaj potwierdzenie - na tej podstawie bedziesz mogla sie starac o zwrot pieniedzy z NFZ.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Oplaty za porod nie ma, ale pewnie kaza kupic stroj (kapcie i fartuch) dla taty i tez skasuja te stowke ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    oplaty za porod juz niebylo ,jak ja rodzilam mala ...a wczesniej pobierali bezprawnie te pieniadze .
    Fartuch ,spodnie i kapcie maz dostal i nic niemusial placic .
    Niewspomne ze spodnie byly za male a wiekszych nierobia :D
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ypolly no wlasnie natknelam sie na info w gazecie i w necie ze w niektorych szpitalach za porod rodzinny sie placi. (tylko za rodzinny).

http://prawa-pacjenta.wieszjak.pl/kobieta-w-ciazy/295346,Szpital-nie-powinien-pobierac-oplat-za-porod-rodzinny.html
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hej , gdzieś była dyskusja na forum o tych opłatach . Na pokwitowaniu piszą cegiełka i NFZ nie zwróci tych pieniedzy - musiałoby być napisane że to za poród a tego raczej nie robią bo nie mogą pobierać tych opłat
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    No to dobrze ze moj szpital nie z tych "cfaniaczych". Jednak ja nie bede rodzic z mezem najprawdopodobniej. Po tym co ostatnio przeszlam lezac na polozniczym nie jestem pewna czy chce aby maz byl swiadkiem mojego "opetania".

Jej jeszcze 11 tygodni i Domis moze sie urodzic:)))
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ja z tego co pamietam, to wlasnie maz musial zaplacic za fartuch i kapcie, choc tez chyba dostal potwierdzenie o cegielce. Ale w momencie porodu to macha sie na takie cos reka.. I chyba dlatego przechodza szpitalom takie numery.
    A u nas jeszcze bylo tak, ze maz cudzoziemiec i ja musialam mu tlumaczyc miedzy skurczami, co od niego chca... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my sie witamy w rozpoczętym 33 tygodniu :)))
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny mam ją, mam!!!! dostałam maszynę do szycia, jupi!! od jutra nauka, może jeszcze zdołam cos uszyć synkowi:D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja stwierdzilam, ze z nudy naucze sie szydelkowac, bo innej atrakcji w lozku nie mam :D
    kakai w ogole to wszystkiego naj, spoznione, ale szczere zyczenia

:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja moim panienkom zrobiłam czapeczki do kangurowania, żeby im główki nie marzły. Pochwalę się wieczorem na wątku robótkowym :) Jak założyliśmy im smerfetki takie maleńkie czapeczki, to okazało się, że są dużo za duże i panny wyglądają jak w beretach, więc mamunia usiadła i wydłubała im czapeczki na szydełku :) Zobaczycie niedługo jak bardzo cieszy założenie dziecku czegoś, co się samemu zrobiło...
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai wszystkiego najlepszego :hugging: Kochana szybko opanujesz tą maszynerię i zobaczysz jakie to wciągające :bigsmile: Że tak się zapytam, Łucznik Zofia :cool: ? Masz jeszcze trochę czasu i na bank jakiegoś misiaka pluszaka uszyjesz :wink:

Doti czekam na zdjęcia czapeczek :bigsmile: Jak Wy się macie ? Dziewczyny rosną jak na drożdżach pewnie :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziekuję Dziewczyny!!!
    Penny to Łucznik ewa 2014, problem w tym że nie wiem nawet jak nawlec nici:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hopelight: Ypolly no wlasnie natknelam sie na info w gazecie i w necie ze w niektorych szpitalach za porod rodzinny sie placi. (tylko za rodzinny).

no właśnie tam gdzie ja początkowo miałam rodzić (i gdzie zresztą rodziłam Iwonkę) płaci się za poród rodzinny i to nie mało bo chyba 300 lub 400zł. Do tego kolejne 400zł za zzo (jak rodziłam Iwonkę zzo było bezpłatne). Do tego dochodzi 800zł za położną.....no i z takich właśnie powodów zmieniłam szpital. Tam gdzie będę rodzić nie będę płacić ani za rodzinny ani za położną. Do tego warunki i na porodówce i na oddziale poporodowym są dużo lepsze.

A no i odpukać nic dziś się więcej nie dzieje, ale faktycznie - praktycznie cały dzień przeleżałam. Iwonka spała u moich rodziców, więc wstaliśmy rano, mąż zawiózł mnie do rodziców a sam pojechał na uczelnie bo miał dziś zjazd i zajęcia od 8:30 - 15:15 a musiał być bo miał egzamin. Ale przynajmniej mama się Iwonką zajęła, zrobiła nam obiadek a ja mogłam leżeć. Kościół też sobie odpuściła bo i tak nie wystoję tam tylko siedzę praktycznie całą mszę i ludzie się tylko głupawo patrzą....ale byłam wczoraj na ślubie. Już tak niewiele zostało.....byle przetrwać noc i do jutra do tej 15:00 !!!!! Iwonka chodzi i non stop mówi jakieś fragmenty wierszyków i mówi, że to na przedstawienie....a mnie na samą myśl, że może mnie tam zabraknąć łzy napływają do oczu....

Idę się dalej oszczędzać !!!! dobrej nocy
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kakai: nie wiem nawet jak nawlec nici:shamed:
    Ja nawlekania nici nauczyłam się z ... instrukcji :) Potem już dalej idzie :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Ja nawlekania nici nauczyłam się z ... instrukcji :) Potem już dalej idzie :)

ta moja instrukcja jest badziewna, albo ja tępa:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cześć mamuśki ;) Wpadłam tylko na chwile, bo zakręcony weekend mam, wyczytałam tylko, że _kasiek_ czop odchodzi...zatem trzymam mocno kciuki, żebyś wytrwała do występów Iwonki :thumbup: resztę postów nadrobię jutro ;)
    Miłego wieczorku dziewczynki ;)
    Kakai - wszystkiego naaaaj z okazji wczorajszego potrójnego święta !
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku dziekuję!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    i ja dołączam się do życzeń Kakai :) ściskam :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzis od rana pusciutko :))
    Pierwsza ;p

Dzis jade zobaczyc mojego skarba ,jak urosl od ostatniej wizyty :)))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMay 28th 2012
     permalink
    powodzenia Pomarańczko w takim razie :)
    witam :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam sie w skonczonym 34 tyg. :crazy:
    Musimy wytrzymac jeszcze z 2 tyg. i mam nadzieje, ze damy rade :p
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzień dobry ... ja w pracy ale nie na długo ... tylko dziś i jutro... jednak zdecydowałam sie na siedzenie w domku dłuzej musze chyba troszke przystopować ... mam plan iść na dwa tygodnie teraz na odpoczynek a potem na dwa tygodnie musze wrócić bo jedna z moich praownic idzie na urlop więc musze dopilnować pozostałych. Za długo czekałam na ta ciaze zeby teraz sobie i małemu zaszkodzić...
    Kasiek jak sytuacja ?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai obsługa maszyny wcale nie jest taka trudna, przynajmniej tych modeli z lat 70tych:)

za nami koszmarna noc- wieczorem pokłóciłam się z M bo nie zdążył na kładzenia fela. Byłam tak koszmarnie zmęczona że położyłam się spać o 21 ale i tak do 24 nie mogłam zasnąć :(. potem fel o 2 zrobił nocną awanturę bo zamiast mleka M próbował dać mu wodę. I tak godzina krzyku m nie mógł go uspokoić więc ja musiałam nosić i szeptać.
    po czym pobudka o 5.30 i fochy z niewyspania. dobrze że za chwilę drzemka, może i mi się uda zasnąć.

Już nie mogę się doczekać kiedy urodzę, względnie schudnę i przynajmniej fizycznie poczuję się bardziej mobilna..

miłego poniedziałku, kasiek trzymam kciuki za do 15tej tres a co z tobą?

wklejam może coś się ruszy:

1. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    2. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    3. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    4. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    5. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)

6. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    7. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    8. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    8. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    9. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    10. Lezunia 25.06.2012
    11. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    11. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    12. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    13. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    14. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    14. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    15. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    16. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    17. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    18. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    19. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    20. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    21. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    22. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    23. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    24. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    25. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    26. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    26. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    27. atamala 06.08.2012
    28. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    29. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    30. Mamrotka 13.08.2012
    31. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    32. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    32. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    32. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    33. dorotka0905 20.08.2012
    34. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    35. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    36. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    37. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    38. patyk 120 01.09.2012
    39. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    40. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    41. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    42. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    43. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    44. oranda 15.09.2012
    45. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    46. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    47. sysiajaw 24.09.2012
    48. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    49. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    50. kapelusznick 01.10 2012
    51. Ber1987 05.10.2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    57. edzia503 23.11.2012
    58. basia_87 06.12.12.
    59. acia20 12.12.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012
    60. moonia 21.12.2012
    61. Pomarańczka25 2.01.2013
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Pomarańczko udanej wizyty!
    Vsti juz 34!!!

Juz chyba umiem nawlekać górną nić, jedynie na dole z tym bębenkiem mam problem- nie dokońca rozumiem jak ma nitka zwisac luźno-z której strony, bo mi ja bębenek przyciska, wczoraj jak maszyna ruszyła to mi górna nić sie wplątała w bębenek i na materiale wyszedł niezły młyn:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    czerwinka: Kasiek jak sytuacja ?
    mkd: wklejam może coś się ruszy:

byle nie u mnie :wink:
    a sytuacja....odpadł kolejny - tym razem sporo mniejszy kawałek....mam zamiar nic nie robić do 15:00 !!!!!!!!! tzn poza sikaniem i jedzeniem bo tego nikt za mnie nie zrobi :bigsmile: a jak uda mi się wrócić w dwu paku ze żłobka to niech się już dzieje co chce. Bo potem już chcę rodzić.

W ogóle to mam mega stresa tym razem przed porodem...ale to chyba dlatego że widzę jak się po mału mój organizm przygotowuje. Z Iwi wzięło mnie z zaskoczenia

Treść doklejona: 28.05.12 09:11
    Kakai: Juz chyba umiem nawlekać górną nić, jedynie na dole z tym bębenkiem mam problem- nie dokońca rozumiem jak ma nitka zwisac luźno-z której strony, bo mi ja bębenek przyciska, wczoraj jak maszyna ruszyła to mi górna nić sie wplątała w bębenek i na materiale wyszedł niezły młyn

niestety nie umiem ci wytłumaczyć tego opisowo jak to ma być....ja umiem od nastolatki szyć na maszynie i żałuję bardzo że nie mam w domu tylko u mamy
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kasiek trzymam mocno kciuki !!! żebyś wytrzymała do 16 :) A masz skórcze ? Czy tylko czop odchodzi ? Bo w pierwszej ciazy u mnie było najpier skórcze potem cały czop i wody hlusneły...
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    kakai nić musisz przełożyć do tyłu za stopką , tak żeby była za materiałem inaczej wciągać będziesz w bębenek ;) Tak samo jak górną.

Jak wkładasz bębenek to zostawiasz trochę nitki i zamykasz klapkę od bębenka wtedy będzie zwisała
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: sytuacja....odpadł kolejny - tym razem sporo mniejszy kawałek....mam zamiar nic nie robić do 15:00 !!!!!!!!! tzn poza sikaniem i jedzeniem bo tego nikt za mnie nie zrobi a jak uda mi się wrócić w dwu paku ze żłobka to niech się już dzieje co chce. Bo potem już chcę rodzić.

to trzytmamy kciuki zebys wytrzymala:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kakai ... Trzeba wsadzić bębenk z nitką do góry wyciągniętą przez szczelnikę pomiedzy blaszką szufladki gdzie jest bębenek a spodem maszyny, i ręcznie kręcic kołowrotkiem żeby nitka górna złąpała ta od bębenka (one powinny się "złapać" pętelką. Ważne jest napięcie nitek też :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    czerwinka: A masz skórcze ? Czy tylko czop odchodzi ? Bo w pierwszej ciazy u mnie było najpier skórcze potem cały czop i wody hlusneły...

a bo ja wiem....odczuwalnych nie ale z Iwi przyjechałam na IP ze skurczami pod 100% i rozwarciem 2cm, a nic nie czułam :wink: wody odeszły mi dopiero na porodówce, 5 godz przed urodzeniem córeczki
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka: Kakai ... Trzeba wsadzić bębenk z nitką do góry wyciągniętą przez szczelnikę pomiedzy blaszką szufladki gdzie jest bębenek a spodem maszyny, i ręcznie kręcic kołowrotkiem żeby nitka górna złąpała ta od bębenka (one powinny się "złapać" pętelką. Ważne jest napięcie nitek też :)

ok niby jak rusze maszyną to idzie, ale tylko chwile za chwile sie blokuje i od góry ścieg jest ładny, a od dołu mega poplątany, nie wiem co źle zrobiłam:confused:

Treść doklejona: 28.05.12 09:42
    _kasiek_: a bo ja wiem....odczuwalnych nie ale z Iwi przyjechałam na IP ze skurczami pod 100% i rozwarciem 2cm, a nic nie czułam wody odeszły mi dopiero na porodówce, 5 godz przed urodzeniem córeczki

niedługo nas opuścisz i będziesz na rozpakowanych:cry: ale Mateuszek juz na świecie będzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: niedługo nas opuścisz i będziesz na rozpakowanych

kurcze coś mi się wydaje że póki wy tu jesteście - w sensie dziewczyny z III trymestru, to szybko sie nie zaaklimatyzuje na rozpakowanych....przywiazałam się do was :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: kurcze coś mi się wydaje że póki wy tu jesteście - w sensie dziewczyny z III trymestru, to szybko sie nie zaaklimatyzuje na rozpakowanych....przywiazałam się do was

może na początku, w pierwszych tygodniach, zanim ogarniesz Mateusza, to juz my zaczniemy sie rozpakowywac i będziemy powolutku dołączać:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek nie wiem czy nie dołączę do Ciebie, odeszło mi dziś kawałek tego czopu, tak mi się wydaje przynajmniej. Galaretkowate coś o żółtobiaławym zabarwieniu...ale ponoć przy pierwszej ciąży to i na 3, 4 tygodnie może zacząć odchodzić, tak czy tak mam lekkiego stresa również ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo po Twojej mysli:)
    kakai tez kiedys meczylam sie z tym bebenkiem, ale metoda prob i bledow doszlam do tego, jak to musi byc ;)
    Od jutra bede "slomiana wdowa" m. zostawia mnie u rodzicow, abym nie musiala po schodach biegac... :|
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Kasiek nie wiem czy nie dołączę do Ciebie, odeszło mi dziś kawałek tego czopu, tak mi się wydaje przynajmniej. Galaretkowate coś o żółtobiaławym zabarwieniu...ale ponoć przy pierwszej ciąży to i na 3, 4 tygodnie może zacząć odchodzić, tak czy tak mam lekkiego stresa również ;)

tak - to czop....z tym ze to tez nie ma reguły, ze przy pierwszej ciąży odchodzi wczesniej - mi odszedł nad ranem w dniu porodu :wink:

Treść doklejona: 28.05.12 10:05
    Vsti: Od jutra bede "slomiana wdowa" m. zostawia mnie u rodzicow, abym nie musiala po schodach biegac... :|

to dobrze - w kazdym razie tak mi sie wydaje
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja przed chwila zawalu dostalam... Patrze na kafelkach w kuchni krople krwi :shocked: dlugo sie nie zastanawialam i sprawdzam, czy mi cos nie cieknie...
    I co sie okazuje: ze nasza suczka cieczke dostala:crazy::crazy::crazy:

kasiek oczywiscie, ze dobrze, ale tesknic bede ;)
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Pomaranczka - trzymam MOCNO kciuki za wizytę. :-)
    ______
    Kakai - brawo za pierwsze kroki z maszyną :-) Ja jestem po technikum odzieżowym, w ktorym uczyli nas projektowac i szyc ubrania. Pamietam, ze wtedy bylam wsiekla, ze moj tata kazal mi tam zlozyc papiery bo wolalam jakies liceum, ale teraz juz sie ciesze, bo skrocenie lub zwezenie czegokolwiek nie sprawia mi trudnosci ;-)
    ______
    Vsti - chyba tez bym dostała zawału... Matko!!! Niech Twoja sunia tak Cie nie straszy ;-)))
    -- ___
  1.  permalink
    Hej dziewczyny

Kasiek trzymaj się mocno do występu Iwi. A tobie odchodzi ten czop z krwią, czy bardziej przejrzysty. Nie wiem jak miałaś za pierwszym razem, ale podobno ten krwisty zapowiada szybki poród, więc może tak powoli się rozkręca :wink:

Kurcze ja u siebie jeszcze nic nie zauważyłam, nawet skurczy żadnych nie mam, nie wiem, czy to normalne. Może u mnie będzie jakoś z zaskoczenia. Wprawdzie mamy jeszcze chwilę do ciąży donoszonej, ale myślałam, że też będzie się to powoli rozkręcało :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dzień dobry wszystkim :). Nie wiem co się ze mną dzieje ale poryczałam się przy tym filmie: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5_v7QrIW0zY#!. Jak dla mnie SUPER pomysł na oświadczyny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Kakai: ok niby jak rusze maszyną to idzie, ale tylko chwile za chwile sie blokuje i od góry ścieg jest ładny, a od dołu mega poplątany, nie wiem co źle zrobiłam:confused:

Moze za mocno jest napięta dolna nitka. Na maszynie po prawej stronie powinnas miec takie pokretło do regulacji napiecia nitki...
    -- ___
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam poniedzialkowo:) Wkraczamy w III trymestr za tydzien juz w 7 miesiac ciazy:) :smile::surprised:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam was dziewczynki :bigsmile: słońce pięknie świeci

Pomarańczko trzymam kciuki za wizytę :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.