Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 28th 2012
     permalink
    Ul_cia: Ciekawe jak tam nasza Kasiek :bigsmile: Nie mamy zadnego niepokojącego info, więc chyba w dwupaku dotarła na występy Iwi

Ja wlasnie pomyslam o tym samym :) ale wyprzedzilas mnie z postem ,moze sie odezwie po wystepach ,badz z porodowki :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Ciekawe jak tam nasza Kasiek Nie mamy zadnego niepokojącego info, więc chyba w dwupaku dotarła na występy Iwi

wróciliśmy 15 minut temu - w dwu paku :bigsmile: było super !!!!!!! ja sie popłakałam jak sie tylko zaczeło, ze w ogóle tutaj jestem :shocked:

teraz mężuś robi obiadek a ja odpoczywam bo mnie szyjka kłuje dość mocno.....

A Iwonka spisała sie super - mam fotki i fimiki 0 jak to ogarne to wrzuce na youtbe i dam linki :bigsmile:

Hanny: U mnie życie płodowe idealnie pokrywa się z tym poza brzuchem...walimy nocki i nawet czkawki mamy mniej więcej o tych samych godzinach co w brzuchu;P Także ja potwierdzam;)

a dla mnie to tylko zbieg okoliczności - bo pory spania mojej Iwi nie pokryły się natomiast jej ruchliwość owszem więc reguły nie ma.....zresztą mi sie wydaje ze pory spania u dziecka (czyli różnice miedzy nocą a dniem to kwestia dobrej organizacji dnia maluszka i odpowiednich rytuałów co wieczór :bigsmile:)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    A ja czekam na relację z porodówki od Kasiek bo zastanawiam się nad tym samym szpitalem :D
    Ale najpierw niech oglądnie przedstawienie córy :D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no to super że wszystkie wizyty i występy udane. Ja dziś też mam póki co dobry dzień- może dlatego że mąż wcześniej wrócił do domu co prawda znów wyszedł, ale uwaga pojechał kupić telewizor więc może- jak kupi to na mistrzostwa piłka będzie okrągła a bramki będą dwie :).

no i gadałam z moją położną jeśli tylko nikt nie będzie jej rodził na dyżurze to jadę się jutro z nią zobaczyć i zrobić wstępną dokumentację do porodu :) ależ jestem tym podniecona hehe.

penny czy to nie ty miałaś kiedyś taki jebutny telewizor na zdjęciu co ci go zazdrościłam? :)
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny moje Kochane czy Wy też czasem odczuwacie/łyście kłucie-rozpieranie tak jakby szyjki???Od paru dni tak mam i trochę mnie to martwi czy to ok czy nie.W piątek mam wizytę więc napewno poinformuję o tym mojego lekarza.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 28th 2012 zmieniony
     permalink
    aaa wyszła mi kreska z maszyny, to nawlekanie jest prosciutkie!:smile: juz wiem co robiłam źle:shamed:

ale się narobiłam, 3 prania i wuchta prasowania
    --
  2.  permalink
    leneczka ja tak miałam i wszystko bylo w porządku. Pani doktor powiedziala ze to normalne a dzis na usg potwierdzilo sie i szyjka miala 44mm takze spokojnie. Powiedz o tym lekarzowi ale nie zamartwiaj sie na zapas :) wszystko jest ok :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: aaa wyszła mi kreska z maszyny, to nawlekanie jest prosciutkie! juz wiem co robiłam źle

Brawo!
    Ja tez uczyłam sie maszyny z instrukcji obsługi :wink: Nie żebym jakimś ekspertem była (juz zresztą zapomniałam) ale uszyłam w życiu 2 przedsiewzięcia - firanki do poprzedniegp mieszkania - salon, i zasłony do aktualnej sypialni - na przelotkach! :devil: nikt mi nie chciał wierzyc, że nic w zyciu wczesniej nie szyłam, a maszyne mam taką malutka, że wyglada jak zabawka! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja sie umowilam na wizyte za tydzien we wtore... Pewnie jedna z ostatnich ;)

Dostalam kolejna torbe ubranek rozmiaru 56 wyprane, wyprasowane ;) Tylko gdzie ja to poukladam:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basiu, super że wszystko u Was dobrze :smile:
    -
    flavia: ja to nawet w czasie porody zgage miałam:shocked:

:crazy:
    Ja miałam taką zgagę,że aż mi się wymiotować chciało.Jedyne co mi pomagało to ciepłe mleko,ale tylko na kilkanaście minut :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Melduję się poweekendowo ;)

Super, że wszystkie wizyty udane :thumbup:

haha mam nadzieję, że jednak życie brzuszkowe nie przekłada się później na życie poporodowe bo u mnie takie akcje odchodzą czasem w nocy, że zaczynam się już bać:tooth:

np. Często jak już łapię fazę senną to mała przysadzi mi takiego kopa, że nie wiem gdzie jestem i jak się nazywam:)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Tylko gdzie ja to poukladam

Polecam do komody lub szafki :rolling::rolling::crazy::crazy::crazy: to tak żartem nie obraź się Vsti :jumping:

Nasza komoda zrobiona- trza ją ino odebrać - byle zdążyła dojść przed porodem :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: Często jak już łapię fazę senną to mała przysadzi mi takiego kopa, że nie wiem gdzie jestem i jak się nazywam:)

Może te nasze 18-sierpniowe panny są takie aktywne w nocy! :wink: Bo moja robi mi dokładnie to samo
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Mojej koleżance udało się przestawić fazy spania swojej córki w bardzo prosty sposób- młoda zawsze nie chciała pójść spać po kąpieli, więc zaczęli ją kąpać rano. Podziałało- młoda spała w nocy a buszowała w dzień a nie na odwrót.

Treść doklejona: 28.05.12 17:42
    Ul_cia: Może te nasze 18-sierpniowe panny są takie aktywne w nocy! Bo moja robi mi dokładnie to samo

Obalam- moja lipcowa a robi to samo :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mag dre z tym, ze miejsca mi brak:devil::bigsmile:
    Moje dziecko ma chyba z 30 spiochow i polspiochow rozmiaru 56, z czego ja tylln jedne kupilam:bigsmile:
    Coz darowanemu koniu w zeby sie nie zaglada ;):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai gratulacje :bigsmile:
    U mnie od rana więcej czopu nie było, więc w ogóle jakaś wyluzowana jestem ;) Nic dziś nie zrobiłam po raz pierwszy od wielu miesięcy, po prostu leżałam i pachniałam. Fatalną noc miałam, nawet nie będę smęcić. A i zgadzam sie z Teorką, że tak do 34,35 tygodnia jest całkiem znośnie, ale potem to po prostu chce się już naprawdę rodzić, no przynajmniej ja chcę, albo żeby mi ktoś kolana wymienił i miednicę :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Moje dziecko ma chyba z 30 spiochow i polspiochow rozmiaru 56, z czego ja tylln jedne kupilam

Popatrz na to z innej strony, rzadko będziesz robić pranie bo masz dużo ciuchów na zmianę :crazy::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A ja jakaś dziwna jestem, bo obie ciążę znoszę super, nawet po 34 tyg. Wczoraj lazilismy chyba z 4 godziny w 35 stopniowym upale i nawet nie spuchlam...Jakiś mutant, czy co??
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dziewczyny, jak to jest przy skurczu:boli caly brzuch, czy moze byc to bol miejscowy np. z prawej strony podbrzusza? Bo cos takiego miejscowego mnie dopada...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Wielgosz w takim razie ja chce być tym mutantem :D

Treść doklejona: 28.05.12 18:36
    Vsti: Dziewczyny, jak to jest przy skurczu:boli caly brzuch, czy moze byc to bol miejscowy np. z prawej strony podbrzusza? Bo cos takiego miejscowego mnie dopada...

Mnie wczoraj bolała tylko prawa część brzucha, ale myślę, że może Mała gdzieś siedziała... Aczkolwiek specem nie jestem, bo to moja pierwsza ciąża, więc mnie nie słuchaj :P
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nie żebym narzekała...:devil:.

Vsti, zanim zaczęłam mieć skurcze porodowe, czułam takie typowe ćmienie w podbrzuszu zapowiadające miesiaczkę. Możesz to odczuwać intensywniej w jednej części brzucha. Teraz też coś takiego mam, ale skurczy brak jak do tej pory.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny,

ja jestem już po badaniu, i miałyście rację: lekko spanikowałam, bo wszystko wydaję się być OK :smile:
    Nie ma hipotrofii, brzuszek ma obwód taki, jak mieć powinien. Być może na poprzednim badaniu żołądek był pusty, albo Ida jakoś dziwnie się ułożyła, stąd takie podejrzenia.
    Dziś wiem, że waży 1 337 gram, czyli mały klocek się z niej robi :smile:
    Na galerii wrzuciłam fotki.

Uff, nie powiem, ulżyło mi.

Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie i idę paść na twarz ( od 9.00 do 18.30 w samochodzie - ble)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    easyshare super - gratulacje !!!!!!! a fotki już widziałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Kasiek, kiedy macie następną imprezę? Bo może się okazać ze jeszcze sie załapiesz:devil:.
    Udało mi sie załapać na fotki. Są cudowne. Zastanawiam sie gdzie Ty ta sukienkę dorwalas, ze w biuscie i ramionach leży jak ulał, a brzuch sie jeszcze zmieścił...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    easyshare super, że z Idą wszystko OK!!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Easy - Ida słodka jak cukiereczek, a najważniejsze, że rośnie i ciałka nabiera! :bigsmile:
    Kasiek - też właśnie miałam zapytac o tę sukienkę :wink: zwiewna, romantyczna - a zarazem nie workowata! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wielgosz: Kasiek, kiedy macie następną imprezę? Bo może się okazać ze jeszcze sie załapiesz.

1 czerwca Dzień Dziecka - jeśli będzie pogoda to impreza będzie w ogrodzie - rodzice zaproszeniu od 15:00-16:30 :bigsmile:

Treść doklejona: 28.05.12 19:07
    wielgosz: Zastanawiam sie gdzie Ty ta sukienkę dorwalas, ze w biuscie i ramionach leży jak ulał, a brzuch sie jeszcze zmieścił...

dostałam od koleżanki, która robiła mi fotki :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja, gdybym mogła wybrać termin porodu, to bym chciała urodzić 1 czerwca właśnie, bo wtedy by było tak:
    Wojtek, mój mąż, urodzony 1 grudnia,
    ja 11 października,
    Anielka 1 lipiec,
    Młody 1 czerwiec :devil:.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    1 czerwca to moja data urodzin, no ale ja wolałabym aby młoda posiedziała dłużej w maminym brzuchu. :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Vsti - jestem w duzo wczesniejszej ciazy ale lekarz powiedzial ze jesli boli po bokach nawet tepo @ to to nie sa skurcze raczej wiazadla.

Easy ciesze sie ze u Was wszystko ok:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Mag_dre, z tego samego powodu nie mam zamiaru 1 czerwca biec w maratonie:cool:.
    Czytałam kiedyś artykuł w chicagowskiej prasie, ze jedna babka pobiegła w maratonie w 39 tyg. ciąży, i zaraz po zakończeniu biegu karetka odniosła ja na porodowke:shocked:. Nie była to prasa brukowa bynajmniej, a zamieścili nawet zdjęcia mamy i dziecka....
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    dzieki dziewczyny za odp. :) przynajmniej spokojniejsza jestem :)

Treść doklejona: 28.05.12 19:30
    ooo mamo w 39 tyg. w maratonie :shocked: To juz hardcore :D
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Hehe jak czuła taką potrzebę to biegła :bigsmile: Ja już od 30tc nie jestem wstanie chodzić szybko, a o bieganiu nie wspominam :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wielgosz: Ja, gdybym mogła wybrać termin porodu, to bym chciała urodzić 1 czerwca właśnie, bo wtedy by było tak:

a ja właśnie nie chcę rodzić 1 czerwca w Dzień Dziecka, bo ja dziecko mające urodziny w inne dziecięce święto a mianowicie w Mikołaja......zawsze czułam się pokrzywdzona :wink:

Treść doklejona: 28.05.12 19:51
    a w ogóle to zapomniałam z tego wszystkiego, że dziś skończyliśmy 37 tydzień więc ciąża donoszona :jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _kasiek_: to nie prawda ze aktywność dziecka w brzuchu przekłada się potem na aktywność poza nim...

a czy ktoś tu napisał, że to reguła i dowiedziona badaniami zależność? :tongue::tongue::tongue::tongue:
    ja tylko napisałam jak to było u nas, dziewczyny też się dopisały i jak widać u niektórych się to sprawdza u innych nie
    ja tam sie cieszę, że u nas się sprawdziło :wink:
    --
  3.  permalink
    kasiek gratuluję donoszenia - teraz już spokojnie możesz oczekiwać na Mateuszka :wink: piękne zdjęcia z sesji - wyglądacie uroczo :wink:
    --
  4.  permalink
    Vsti: Dziewczyny, jak to jest przy skurczu:boli caly brzuch, czy moze byc to bol miejscowy np. z prawej strony podbrzusza? Bo cos takiego miejscowego mnie dopada...

wlasnie dzis poinformowalam lekarke, o bolu jak na miesiaczke z prawej strony podbrzusza...usmiechnela sie i zapytala czy mam juz wszystko przygotowane bo to moze oznaczac, ze Liliana przywita sie z nami wczesniej....z innych wiesci polekarzowych...wszystko w porzadku...swietna w ogole ta lekarka... zrobila mi usg takie dosc dlugie, zebym mogla sobie ostatni raz przed porodem malenka obejrzec...jest sliczna:rainbow::heartsabove::rainbow: i na bank, a nawet dwa to ONA...w ogole bylam zdziwiona, ze na takim kiepskim sprzecie tak dobrze bylo wszystko widac....usteczka ma po tatusiu...z tego co dalam rade wyczytac z notatki z wizyty wzrostowo jest na 50 centylu:) cisnienie mam dobre, bialka w moczu brak...mam odstawic aspiryne w 36tc...i widywac sie z polozna raz na tydzien...wizyty w szpitalu sa juz nie potrzebne, chyba ze polozna dopatrzy sie jakis komplikacji, ktorych lekarz raczej sie nie spodziewa...takze chyba musze w koncu zabrac sie za pranie i spakowanie torby do szpitala...no tak torba przydalaby sie przede wszystkim....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a mi nadal pyka/strzela w brzuchu moze po porodzie dowiem co on tam robił:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: moze po porodzie dowiem co on tam robił

Kakai na pewno hehe
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie raczej nie boli okresowo... To taki napierajacy bol trwa moze z kilka minut, przy czy zauwazylam, ze reszta brzucha nie twardnieje... Moze Mloda gdzies sie wpycha i na cos napiera ;)
    Dziewczyny, czy moglabym od ktorejs z Was prosic nr kom na prv. wrazie, jakby cos sie dzialo... Bo nie bede miala czasami, jak przekazac Wam wiesci ? ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 29th 2012
     permalink
    Vsit a to nie przypadkiem dzidzia ci się tak wypina i rozpycha brzuch?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti mnie się wydaje, że to mała tak się wypina ;)

Psycho czyli coś w tych bólach jak na miesiączkę jest...No ciekawe jak to będzie, mnie męczyły pół nocy, ale ogólnie nawet jestem wyspana ;)
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Cześć dziewczyny, coś mi się wydaje, że kilka z was już niebawem pozbędzie się balastu z przodu :smile:

Ja po wczorajszych wojażach nie miałam siły wejść po schodach :tooth: Środek ciężkości mi sie zmienił chyba i brzuch jakby o uda ociera przy wchodzeniu. Zaczynam sie robić ociężała :bigsmile:

Dziś za to planuje nie ruszać tylka z łóżka/leżała i oddać sie slodkiemu nic nie rozbieniu.
    Czytam juz 3 książki na raz, najwyższy czas je skończyć.

Piękny dzien sie zapowiada!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam Was z rana
    Już chyba wiem jaka jest różnica w moim przypadku między luteiną dopochwową a podjęzykową, ta do buzi chyba przy okazji powodowała że nie miałam mdłości.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej:bigsmile:

Zwlekam sie z wyraaaa
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Acia20, luteina podjęzykowa obciąża wątrobę niestety, dopochwowa rzecz jasna omija układ pokarmowy, natomiast nie wszystkie kobiety dobrze ją tolerują, czase zdarza się że 'maceruje' tkanki pochwy, tak mi tłumaczył moj lekarz.

Ale pod względem działania farmakologicznego nie ma różnicy którą przyjmujesz.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    acia20: Witam Was z rana
    Już chyba wiem jaka jest różnica w moim przypadku między luteiną dopochwową a podjęzykową, ta do buzi chyba przy okazji powodowała że nie miałam mdłości.

Acia ,moze akurat na Ciebie ta droga podania ,tak dziala.
    Ale niema zadnej roznicy .

I Witam sie ,a ja rano po wstaniu ,juz chyba rytual bo mam mdlosci ,a raczej odruchy wymiotne fujjj ....i koncze w pizamie na balkonie :D
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: a mi nadal pyka/strzela w brzuchu moze po porodzie dowiem co on tam robił:shocked:

Mam dokładnie to samo i się zastanawiam cóż to się tam dzieje :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam się i ja standardowo z łóżka... No to na 3 dni zostałam słomianą wdową :) Ten mój ból to chyba jednak od wpychania nóg Nadii w jakieś moje narządy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ale jestem ciekawa jak ta lista nam pójdzie, ciekawe co Tres i Hydro :smile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.