Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeMay 30th 2012
     permalink
    Vsti- piękna opaseczka!;D
    Ja mam w planach wziąć się w końcu za haft-planuję od początku ciąży;P I coś nie po drodze;]

Ja się dzisiaj czuję jak wielki,garbaty hipopotam...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Penny a pytałaś się go o GBS ? Wiesz, jeśli chcesz to zawsze możesz zrobić odpłatnie na własną rękę -tak dla własnego spokoju ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Ja bym mogła jeszcze trochę przytyć przed porodem, a nie chudnąć

Chcesz to ci oddam moje kg- ida wraz z wodą do góry :cry: :devil:

Treść doklejona: 30.05.12 15:48
    nikkitaa: jeśli chcesz to zawsze możesz zrobić odpłatnie na własną rękę -tak dla własnego spokoju ;)

To badanie chyba odpłatnie i tak się robi. penny może masz gdzieś niedaleko siebie diagnostyke- na to badanie u nich chyba nie trzeba skierowania.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja miałam wczoraj pobierany posiew i nic nie płaciłam, czyżby to zależało od miasta?

no nadziei faktycznie dawno nie było oby wszystko było ok.
    Myślę że ewentualne chudnięcie przed porodem nie ma żadnego wpływu na dziecko, poród itd a później tylko szybciej wrócić do formy więc nie wiem czym tu się przejmować...
    --
  1.  permalink
    Vsti - ale zdolna z Ciebie babeczka. Przesłodkie jest to Twoje dzieło. Córcia będzie w tym wyglądała cudownie. Nie zapomnij nam kiedys tam wkleić fotki z Twoim cudem. :-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mag_dre: To badanie chyba odpłatnie i tak się robi. penny może masz gdzieś niedaleko siebie diagnostyke- na to badanie u nich chyba nie trzeba skierowania.

Nie trzeba skierowania, ja będę do nich dzwonić pewnie jeszcze dziś i pytać o cene wymazu GBS z odbytu i pochwy i prawdopodobnie w poniedziałek pójdę zrobić to badanie bo około tydzień się pewnie czeka na wyniki ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: o gbs nawet nie wspomniał..

to badanie i tak jest płatne więc może idź zrób je na własną rękę....nie potrzebujesz żadnego skierowania. Na wynik czeka się tydzień więc nie mało....
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nikkitaa powiedziałam i stwierdził, że nie ma potrzeby. Jutro zadzwonię do szpitala do laboratorium i zapytam o ten gbs.

Widzę, ze coraz więcej z nas szyje i super :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Zdjęcia z szycia i dziergania polecam wklejać na wątek szyciowy ku inspiracji własnej i innych mam

http://forum.28dni.pl/discussion/2230/1/tancowala-igla-z-nitka-nasze-pomyslywykrojetutoriale/
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Jutro zadzwonię do szpitala do laboratorium i zapytam o ten gbs.

to zapytaj od razu czy szpital nie wymaga tego badania do porodu.....jeśli tak to będziesz miała jasną sytuację, że jest taka potrzeba.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 30th 2012 zmieniony
     permalink
    spidermanka: Vsti - ale zdolna z Ciebie babeczka
    oj tam wcale nie taka zdolna :shamed: dopiero się uczę, wełna, szydełko i kursy na yt :wink:
    penny dzięki za link :)
    --
    • CommentAuthorpolcia1983
     permalink
    Witam przyszłe mamusie:-)
    Chciałam zapytać gdzie mogę tutaj znaleść listę rzeczy, które powinnam zabrać ze sobą do szpitala do porodu. Wiem, że gdzieś na forum tutaj taką widziałam jakiś czas temu, tylko nie wiem w jakim wątku dokładnie. Gdyby ktoś mógł i zechciał mi pomóc byłabym bardzo wdzięczna:-)

Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Aaa ja w końcu nie napisałam... Wczoraj strasznie się zdenerwowałam, ponieważ poszłam odebrać wyniki do diagnostyki i co się okazało... Na stronie internetowej po zalogowaniu było napisane cały czas, że wyniku flory bakteryjnej nie ma, a wyszło na to, że był ten wynik już po 4 dniach od zrobienia badania !! Czyli bez sensu czekałam prawie 2 tyg. z wizytą, bo wynik cały czas był -.-
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nikki zdarza się hehe Oni nie wszystkie wyniki podają przez neta, może akurat tego nie.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ale własnie chodzi o to, że było napisane "Brak wydruków w laboratorium" czy jakoś tak -więc myślałam, że ich nie ma -eh ;P Muszę się nauczyć, że nie można polegać informacjach podawanych przez strony internetowe ;P
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    kuleczka_69: Hydro a jak u CIebie? cisza czy juz tam stekasz na porodowce? :P

Tak daleko jeszcze nie jestem, ale po dzisiejszych porządkach coś tam wreszcie zaczyna się dziać - brzuch pobolewa miesiączkowo już trzecią godzinę. Przed pierwszym porodem też tak było, jakieś 2 dni przed :wink: Więc jest nadzieja, że niedługo finał :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dołączam niestety do leżących... :(
    Wróciłam z wizyty... Brak szyjki, małe rozwarcie i czop już odszedł (nawet nie wiem kiedy)... :cry:
    Jak jutro będę mieć twardnienia brzucha to szpital i podanie małemu środków na rozwój płuc..
    Tak biegałam, że teraz mam problem...:cry:
    Mały waży trochę za dużo bo 2600 g (pewnie przez moją cukrzycę).
    Chciałabym wytrzymać w dwupaku jeszcze 2 tyg.:whorship:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    niunia wtrzymasz!!!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    niunia32: niunia32

Pewnie że dasz rade to tylko 2tyg. albo aż, a zobacz jak sie historie szyjkowe kończą , teraz zwolnisz obroty poleżysz odpoczniesz dasz rade !!!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    niunia jak maluch waży 2600, a Ty jesteś już w 35tc to nie jest tak tragicznie ;) Z tego co się orientuje, to dzieci ze szpitala wypisują już z wagą 2.5kg (oczywiście, jak wszystko jest ok), a jeśli podadzą Ci sterydy na rozwój płucek, to jest możliwość, że nawet nie potrzebny będzie inkubator -a jeśli, to zdarza się, że to tylko na dzień lub dwa ;) Dlatego też nie stresuj się, bo to tylko pogorszy Twój stan tylko leż spokojnie i odpoczywaj ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dzięki dziewczyny :)
    Leżeć będę, ruszę się tylko do wc, bo chcę skończyć chociaż 35 tydz.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    niunia32: Dołączam niestety do leżących

Witaj w klubie :) Coraz więcej nas leżakujących :confused:

niunia32: Wróciłam z wizyty... Brak szyjki, małe rozwarcie i czop już odszedł (nawet nie wiem kiedy).

To już brzmi poważnie;/ Niunia już nie dużo zostało wytrzymaj jeszcze troszkę ;)

Witam się babeczki :bigsmile:
    Vsti widzę niezły talent ! Fajna opaska - pewnie jakbym zobaczyła taką w sklepie już by była moja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    niunia32: Mały waży trochę za dużo bo 2600 g (pewnie przez moją cukrzycę).

z szyjką faktycznie nie fajnie, ale z tą wagą to nie przesadzaj !!!! tydzień różnicy między USG a OM zdarza się często nawet jak nie ma cukrzycy więc myślę, że nie masz się czym martwić.....powody do zmartwień to mam ja - 3,5 tygodnia różnicy w wadze.....
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Że trochę za dużo waży to mi gin powiedziała, ale jak to jest tylko tydzień różnicy to ok. Kasiek, faktycznie 3,5 tyg. to duża różnica.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32: Dołączam niestety do leżących... :(
    Wróciłam z wizyty... Brak szyjki, małe rozwarcie i czop już odszedł (nawet nie wiem kiedy)...
    Jak jutro będę mieć twardnienia brzucha to szpital i podanie małemu środków na rozwój płuc..
    Tak biegałam, że teraz mam problem...
    Mały waży trochę za dużo bo 2600 g (pewnie przez moją cukrzycę).
    Chciałabym wytrzymać w dwupaku jeszcze 2 tyg.

Widzę,że my nie tylko terminy mamy podobne, ale i dolegliwości... szyjki, cukrzyca... Ale damy rade! :) Ja już dostałam te zastrzyki to nic strasznego, najwyżej 3 dni poleżysz w szpitalu, ale za to będzisz pewna, że jak Maluch się urodzi da sobie radę...

A ja marudzę, że Młoda za mała i muszę jeszcze trochę dotrwać, aby nabrała ciałka ;) A czop mój chyba jeszcze siedzi, bo nic nie mówili, żeby odszedł

Robię 2 opaskę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Robię 2 opaskę ;)

ja zabieram się za robienie kołderki patchworkowej:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Vsti: A ja marudzę, że Młoda za mała i muszę jeszcze trochę dotrwać, aby nabrała ciałka

a ile waży Twoja córa jeśli mogę wiedzieć?

Moja Mała właśnie przeniosła się na lewy bok - poczułam tą przeprowadzkę:) Teraz matkę skopie po lewych żebrach:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    rumba tydzień temu miała 1840g...

A moja ma czkawkę :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    niunia32: Że trochę za dużo waży to mi gin powiedziała, ale jak to jest tylko tydzień różnicy to ok. Kasiek, faktycznie 3,5 tyg. to duża różnica.

no 2600g to my ważyliśmy w 32tc według OM....
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: ja zabieram się za robienie kołderki patchworkowej

fajne one są, sama taką bym chciała dla Małej zrobić, ale niestety przy maszynie nie mogę posiedzieć :confused:

W ogóle nie mamy wody do jutra rana :shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek zapytam o te wymagane badania, ale mój gin jest jednocześnie ordynatorem u nas na oddziale, więc pewnie coś by mi powiedział. No nic, kto pyta nie błądzi.

Niunia 2600 jak na ten tydzień to normalna waga w zasadzie ;) Moja w 33t3d ciąży ważyła 2350, lekarz w ogóle się nie niepokoił więc na pewno z Twoim dzieckiem jest wszystko ok :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: fajne one są, sama taką bym chciała dla Małej zrobić, ale niestety przy maszynie nie mogę posiedzieć W ogóle nie mamy wody do jutra rana

ło to w czym sie umyjesz?

nie martw sie teraz polezysz, a później sobie odbijesz to wszytsko:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    niunia32: Że trochę za dużo waży to mi gin powiedziała, ale jak to jest tylko tydzień różnicy to ok. Kasiek, faktycznie 3,5 tyg. to duża różnica.

Niunia już pisałam pod twoją kartą, taka waga jest zupełnie normalna. U nas była dokładnie taka sama w 34t1d, dzieci przecież nie przybierają według tabelek tylko bardzo indywidualnie, nieraz zwalniają, albo przyspieszają tempo :smile:

Trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli, i pewnie jak większości szyjkowych mamuś dotrwasz do terminu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    właśnie dzwoniłam do m. i oświadczyłam, że dziś rodzić nie mam zamiaru, bo brudna na porodówkę nie pojadę :crazy: Z grubsza się umyję wodą z butelki :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Vsti: rumba tydzień temu miała 1840g

malutka nabierze jeszcze ciałka a mamusia może jej w tym pomóc zjadając coś dobrego:)

Mi się arbuz chłodzi w lodówce :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    rumba: malutka nabierze jeszcze ciałka a mamusia może jej w tym pomóc zjadając coś dobrego:)
    z tym, że mamusia na diecie cukrzycowej i na wszystko, na co ma ochote jest jej zakazane :devil::bigsmile: Też mam arbuza :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    franek 2600 ważył wczoraj, też bym zjadła arbuza ale do sklepu to już nie pójdę, na szczęście mam lody w lodówce. Dziewczyny a te arbuzy to już takie pyszne, bo ja jeszcze takich pięknych różowiutkich to nie widziałam w tym roku.
    Jutro polecę chyba po truskawki bo też za mną chodzą od kilku dni.
    --
  3.  permalink
    No właśnie arbuzy słodziutkie mi się trafiają, natomiast mąż mi dziś truskawki kupił i niektóre jeszcze mało słodkie
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Niunia 2600 jak na ten tydzień to normalna waga w zasadzie ;) Moja w 33t3d ciąży ważyła 2350, lekarz w ogóle się nie niepokoił więc na pewno z Twoim dzieckiem jest wszystko ok

:cry::cry: przepraszam, że się czepię, ale biorę w tej chwili takie rzeczy do siebie......to by znaczyło, że z moim nie jest ok :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    mkd: na szczęście mam lody w lodówce
    ja kupiłam w poniedziałek 10 lodów, dziś jest środa a zostały mi 2 sztuki:) Mąż zjadł tylko jednego :shamed:

Mkd ja mam sprawdzony sposób na arbuza;) Trzeba pstryknąć go palcem i jeśli usłyszy się charakterystyczny ,,pusty,, dźwięk arbuz jest już dojrzały:)))
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: A moja ma czkawkę :)

moja też hehe
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Coś czuję, że u mnie już odwrotu nie będzie :wink: Zaczęło porządnie łupać w plecach i nie przechodzi pod prysznicem. Na razie mam gorącą linię z położną, no ciekawe, jak to się potoczy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    _kasiek_: przepraszam, że się czepię, ale biorę w tej chwili takie rzeczy do siebie......to by znaczyło, że z moim nie jest ok

Kasiek z Mateuszkiem jest ok i tak sobie powtarzaj. Po porostu nosisz kawał chłopa po tatusiu.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kakai NA patchwork a znalazlas jakis tutorial?
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Kasiek, wszystko jest ok!! Rodza sie dzeci duze, rodza sie tez dzieci male! Twoj Mateusz jest sporym chlopcem, ale to wcale nie oznacza ze zrobilas cos zle, wcale nie oznacza ze to wina cukrzycy. Znam kobiete, ktora rodzila 3 dzieci i kazde mialo po 5 kg. Nie miala cukrzycy, a po prostu taka tendencje do "hodowania" sobie duzych dzieci. Babka jest drobniutka i fakt, miala cesarki, ale to przeciez nie koniec swiata.

Sciskam mocno!!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kasiek kop w dupe!!! wszystko z matim jest ok!!!

rumba ten sposób znam, ale ja lubię kupować arbuzy już rozkrojone, a póki co wszędzie trzeba było brać w całości :(. Ja lubię jak arbuzy się tak rozwarstwiają że można je jeść takimi płatkami.

ja lodów to mogę zjeść każdą ilość a już te z lidla na patyku ala magnum to dla mnie totalna ekstaza
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: Kakai NA patchwork a znalazlas jakis tutorial?

nie znalazłam, przejrzałam jakies gotowce w necie, wiec wyobrazenie mam, ale czy mi sie uda to zobaczymy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    hydro czy ktoś nas poinformuje że urodziłaś czy będziesz pisać z komórki :) ?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: przepraszam, że się czepię, ale biorę w tej chwili takie rzeczy do siebie......to by znaczyło, że z moim nie jest ok

Kasiek no nie chciałam Cię urazić :neutral: Po prostu Niunię uspokajałam, że na pewno jest wszystko ok, tak samo jak i z twoim Mateuszem. Już pisałam Ci wcześniej i tu i pod kartą chyba... Kochana to że jest większy wcale nie oznacza, że przez cukrzycę !!! może być po prostu dużym chłopcem i pewnie tak jest, może być błąd pomiaru itd. Nie zadręczaj się proszę Cię...Różnie dzieciaki rosną przecież, jedne małe inne duże, ważne że zdrowe.
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    dziewczyny ja od jakichś 3 tygodni pochłaniam jednego arbuza dziennie i przemiana materii tak mi się poprawiła że hoho! :) Polecam :))))
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    hydrozagadka: Coś czuję, że u mnie już odwrotu nie będzie :wink: Zaczęło porządnie łupać w plecach i nie przechodzi pod prysznicem. Na razie mam gorącą linię z położną, no ciekawe, jak to się potoczy :bigsmile:

o jaaaa, dzieje się, dzieje!
    Zazdroszczę, ale przecież za moment każda z nas będzie TO przeżywała :)

Ja się wciskam w fotel i Foxlife i Chirurgów będę z Monżem męczyć, jeeeeeeeee!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.