Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
za każdym razem wychodził inny wynik:)
. Czasem usg powoduje więcej stresów niż powinno. Witam się z deszczowego trójmiasta. Pozdrawiam wszystkie nowo rozpakowane mamusie i trzymam kciuki za dziewczyny z pierwszej piątki 

. To w ogóle możliwe????????? Aby było ciekawie ja schudłam od 34 tygodnia a więc w miesiąc 4,5 kilo. Wtedy ważyłam 83 kg. Dzisiaj waga zatrzymała się na 79,5. Pytałam się o to lekarza i stwierdził, że to dziecko zabiera mi tyle energii ... Dzisiaj przychodzi do mnie położna ze szkoły rodzenia, więc jej jeszcze podpytam, ale może Wy spotkałyście się z taką sytuacją??
!u nas chyba dopiero po terminie monitorują

Jest jednak coś co mnie bardzo martwi, mimo, że lekarz mówił że wymiary są prawidłowe. Chodzi mi o wymiar główki BPD, jest o 4 tyg. za duży.......

Śniadanko pyszne zjedzone -ziemniaczki z cebulką i masełkiem podsmażane mmm ^^

W takim razie muszę się uzbroić w cierpliwość i spokojnie czekać do następnej wizyty. Mam nadzieję, że lekarz by zwrócił uwagę na to, gdyby coś było nie tak, więc muszę wyluzować :)
. Generalnie obstawiam 1-1,5 cm, bo dłonie ma raczej szczupłe jak u pianisty
.Kurka, jak to jest z tą położną, co przyjeżdża do maluch, mogę już teraz to załatwić, czy dopiero po porodzie zgłosić się do przychodni?
za to serduszko Młodego ładnie bije....co do mnie - szyjki nie ma prawie wcale już, rozwarcie na około 1,5 palca (sama nie wiem ile to jest w cm, ale pewnie koło 2cm) no i generalnie mogłabym już zacząć rodzić....tylko skurczy brak no !!!!!!!!!!!! Co do czopu to lekarka twierdzi, że nie zawsze musi on odchodzić w postaci galaretowatej wydzieliny....równie dobrze może odejść pod postacią zwiększonej ilości śluzu (przy powoli skracającej się szyjce on się po prostu rozmiękcza) dlatego niektóre kobiety nie zauważają jego odejścia.
co by się zaczęło już coś dziać i żeby Młody faktycznie za wielki nie był. (1) W którym tygodniu ciąży robi sie pierwsze badanie glukozy?

Po badaniu raczej nie bo do przed chwilą miałam czyste wkładki a teraz mam brązową. Mały się wkręcił, miałam ból chyba w szyjce i pojawiło się plamienie. Na razie nie dużo ale rozmawiałam z gin i mam jechać od razu szpitala.
Dzieki wielkie za odpowiedzi. Czyli póki co nie musze się tym jeszcze kompletnie martwić
Po badaniu raczej nie bo do przed chwilą miałam czyste wkładki a teraz mam brązową. Mały się wkręcił, miałam ból chyba w szyjce i pojawiło się plamienie. Na razie nie dużo ale rozmawiałam z gin i mam jechać od razu szpitala.
a tak mi się pięknie dzień zaczął ...

Penny, tylko wspomne, ale ty wiesz, ze przed szereg sie nie wychodzi Jeszcze czas...
tylko samopoczucie i to wiszenie nad kibelkiem jest fatalne. Te bóle to niech sobie będą, chcę przynajmniej do skończonego 37 tygodnia małą ponosić. Czyli to będzie jeszcze jakieś 10 dni, a potem to niech się dzieje co chce, bo i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;) Ja wymiotowałam w I trymestrze na okrągło przez 24/h, do tej pory mi się zdarzy, przekichane ;)