Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeJun 1st 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: no i hydro też się od wczoraj nie odzywała.....

Wcale nie, jestem, na innych wątkach się dziś udzielałam :smile: U mnie nic. Sprzątam dzisiaj kuchnię, na błysk :wink: Wczoraj szorowałam łazienkę. I nie mam już prawie pomysłów co dalej :wink: Chyba w życiu nie miałam tak posprzątanego mieszkania.
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeJun 1st 2012
     permalink
    hej dziewczyny długo tu nie zaglądałam i nie dam rady przeczytać wszystkich postów. Byłam w czwartek na wizycie szyjka ma 29,7 mm więc tak jak wyszłam ze szpitala to jest tak samo nic się nie pogorszyło .Ale mam do was pytanie od wczoraj strasznie mnie boli brzuch, twardnieje mi jak wezmę fenoterol to przechodzi a jak zbliża się godzina do wzięcia tab to znowu twardnieje . Ale pytanie jest takie czy na tym etapie ciąży bolało was brzucho tak jakby w okolicach pępka i tak zboków a nawet wyżej , nie mam też wrażenia że napiera mi na szyjkę , tylko dzidzia strasznie się kręci i boli mnie przy tym . Może tak być że od wtorku mogło się posypać już wczoraj chciałam jechać na ip ale położyłam się w nocy i przeszło a teraz znowu zaczyna.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    majka_85: Mają sens, mają, już niedługo dzidzia będzie tulana w mamusinych ramionach.

Jak juz tak boli od dwoch tygodni, to nie wiem jaki sens tego :sad: Wolalabym tak z zaskoczenia a nie na raty sie meczyc i nie wiadomo, ile jeszcze.

Sorry za narzekania.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polly ostatnio na sr połozna mówiła, że sa kobiety które maja takie skurcze długo przed porodem i że tak się zdarza, takżę byc może nalezysz do nich:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    YPolly: Sorry za narzekania.

Masz prawo, narzekaj ile wejdzie! :wink:
    saba___: Ale pytanie jest takie czy na tym etapie ciąży bolało was brzucho tak jakby w okolicach pępka i tak zboków a nawet wyżej

Nie wiem jak to jest jak się bierze proszki, o których piszesz, ale ja wczoraj chciałam zadac podobne pytanie czy to normalne, że na tym etapie boli/napina sie/ciągnie w okolicy pępka :wink:
    wiec chyba normalne :devil: Może dzidzia się rozpycha, rośnie. Ja wczoraj miałam takie uczucie jakby mi brzuch miał zaraz popękac gdzieś tak własnie na środku jak pępek - aż mi ciężko się chodziło taki miałam napór (nie na dół tylko właśnie tak w przód)...
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Cobraczek: Hehehe mi sie wlaczyl syndrom wicia gniazda,caly dom wysprzatalam i ciagle cos nowego sobie znajduje,poprostu nie moge usiedziec w miejscu hehe

A ja za to mózgu swojego nie poznaję, ostatnio pilota od TV do lodówki schowałam, a potem dzwonie do męża z pytaniem gdzie on go posiał, a on pewny siebie z pytaniem czy jadłam śniadanie, ja na to że tak, no to żebym zerknęła do lodówki. Ale się uśmiał ze mnie. A ja byłam przekonana że masło chowam, a ono sobie leżało na blacie spokojnie. Robi się coraz ciekawiej, nie ma co :wink: Też mam już gigantyczną ochotę ogarnąć co nie co, ale ginka kazała odpoczywać i leżeć, no to sobie tak leżakuję, a dom zarasta kurzem (ale podobno tylko w moim przekonaniu).

YPolly: Jak juz tak boli od dwoch tygodni, to nie wiem jaki sens tego Wolalabym tak z zaskoczenia a nie na raty sie meczyc i nie wiadomo, ile jeszcze.
    Sorry za narzekania.

Czasem trzeba ponarzekać, to sie człowiekowi troszke lepiej robi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Wczoraj byliśmy na wizycie i mała waży już kilogram, troszkę się pokazała, a potem łepek odwróciła i tylko na kark mogliśmy popatrzeć. Ma włoski na głowie, nie miałam pojęcia, że widać to na usg, ale faktycznie :bigsmile:. Niestety jakaś infekcja pochwy mi się przyplątała. Poza tym wszystko ładnie, szyjka trzyma - 4cm i dzidzia główką już w dół :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dobra jakby co wezmę to na siebie. Ale myślę że gdyby tres nie urodziła to by się tu pojawiła. Nory nie było 4 dni na forum, nie wiem czy ma ktoś z nią kontakt.
    Może jak lista ruszy to zrobi nam się trochę lepiej w ten pochmurny dzień.

1. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    2. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    3. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    4. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    5. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)

6. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    7. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    8. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    9. Lezunia 25.06.2012
    10. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    10. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    11. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    12. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    13. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    14. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    15. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    16. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    17. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    18. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    19. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    20. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    21. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    22. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    23. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    24. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    25. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    25. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    26. atamala 06.08.2012
    27. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    35. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    36. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    37. patyk 120 01.09.2012
    38. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    39. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    40. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    41. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    42. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    43. oranda 15.09.2012
    44. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    45. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    46. sysiajaw 24.09.2012
    47. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    48. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    49. kapelusznick 01.10 2012
    50. Ber1987 05.10.2012
    51. magdalenka2610 07.10.2012
    52. łośćń 12.10.2012
    52. CiastoMiłości 12.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. acia20 12.12.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    59. moonia 21.12.2012
    60. Pomarańczka25 2.01.2013
    61. agavva 21.01.2013
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: Wcale nie, jestem, na innych wątkach się dziś udzielałam U mnie nic. Sprzątam dzisiaj kuchnię, na błysk Wczoraj szorowałam łazienkę. I nie mam już prawie pomysłów co dalej Chyba w życiu nie miałam tak posprzątanego mieszkania

a no widzisz - nie zauważyłam....ja już kuchnię sprzątam drugi dzień - łącznie z szafkami w środku, wyrzucaniem tego co mi nie potrzebne itd. Została mi jeszcze tylko lodówka - myślałam, że dziś ją posprzątam, ale moi rodzice zapowiedzieli się na 16:30 do Iwonki z okazji Dnia Dziecka no i nie chcę już ruszać tej lodówki, bo nie zdążę pewnie zanim przyjadą a jeszcze w między czasie obiad trzeba zjeść.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dzieki dziewczyny za zrozumienie :shamed::shamed: Mysle, ze na koncowce te narzekania to normalna sprawa, ale chcialabym sie im nie dac, tylko nie wiem za bardzo jak.
    Ja u siebie prognozuje porod gdzies w okolicach 7-11 czerwca, bo akurat wtedy mi zalezy z pewnych wzgledow bardzo na tym, zeby wtedy NIE rodzic, a znacie prawo Murphy'ego :devil:
    Widze, ze nie tylko mnie na sprzatanie wzielo. Mi zostaly juz tylko okna, ale dzis pada, wiec nie da rady.
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Witam się z domku z moim Maluszkiem! Nie miałam jak dać znać, bo do wszystkiego doszły kłopoty z internetem - mam nadzieję, że nie narobiłam zamieszania nie odzywając się (doczytam jak się ogarnę - może za parę dni...)
    A więc oficjalnie - nasza Marysia urodziła się w niedzielę (27) o 14:45, z wagą 3400 i długością 54 cm:bigsmile: Poród trochę trwał (ok. 4:30 przyjęli nas do szpitala) i na razie nie będę opisywać - w wolnym czasie wrzucę na wątek poporodowy. W każdym razie szczęśliwie udało się Małą wypchnąć, dostała 10 punktów i stała się centrum naszego świata :heartsabove: W środę popołudniu wypisali nas do domku i od tego czasu próbujemy jakoś się dostosować do nowego życia, a ja walczę do tego z nawałem pokarmu, wiec łatwo nie jest, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej:wink:
    Widzę, że Hydrozagadka dalej w dwupaku (wg listy), więc trzymam mocne kciuki za nią i za resztę czołówki oraz za wszystkie pozostałe. Powodzenia! Może uda mi się zajrzeć za parę dni...
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hey Kochane ja już po wizytacji ;/

I chciałam się ,, pochwalić,, że szyjka z 25mm poleciała do 16mm :tongue: Mam skierowanie do szpitala :cry:

tylko zastanawiam się czy kłaść się już dziś do szpitala czy jutro z samego rana :confused:

Nie wiem sama co robić, i tak jest już praktycznie koniec dnia :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Gratulacje Tres !!
    i witamy Marysię po drugiej stronie brzucha :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Tres - gratulacje wielkie!

Rumba, a do szpitala masz skierowanie na ratowanie tej szyjki? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Tak Ulciu to główny i jedyny powód skierowania, wszystko inne w normie.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.06.12 15:47</span>
    Tres gratuluję córeczki z całego serduszka ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    rumba: I chciałam się ,, pochwalić,, że szyjka z 25mm poleciała do 16mm :tongue: Mam skierowanie do szpitala :cry:
    tylko zastanawiam się czy kłaść się już dziś do szpitala czy jutro z samego rana :confused:
    Nie wiem sama co robić, i tak jest już praktycznie koniec dnia :confused:

a co lek. mówił od razu pędzić do szpitala? czy po prostu się do niego zgłosić?
    Jeśli jesteś gotowa ma kto Cie odwieść, to nie czekaj, chyba że kompletnie nie jesteś przygotowana to lepiej poczekać spakować się itp.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Tres gratulacje!
    Rumba ja bym chyba od razu torbę spakowała i do szpitala pojechała, im wcześniej zareagują tym lepiej. A przecież i o 4 w nocy przyjmiją do szpitala i podają jakieś leki jeśli trzeba.

U mnie zresztą w środę okaże mi się czy przypadkiem nie będzie to i moja historia.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Tres Gratulacje. Dużo Zdrówka dla Ciebie i Kruszynki. Obyś szybko ogarnęła :wink: No i czekamy na fotki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    majka_85: Rumba ja bym chyba od razu torbę spakowała i do szpitala pojechała, im wcześniej zareagują tym lepiej. A przecież i o 4 w nocy przyjmiją do szpitala i podają jakieś leki jeśli trzeba.

Ja chyba też :sad: Chociaz z boku to tak zawsze łatwo mówić... Współczuję, ale może faktycznie tam sie Wami zajmą, podremontują i potem będziemy Cię dopingować, bo przenosisz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Gratulacje Tres! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Szpital w którym mam wizyty jest 35km od mojego miejsca zamieszkania, pojechałam dziś sama. Dostałam skierowanie wiec powiedziałam lekarzowi, że wrócę się do domu spakuje i przyjadę na oddział. Zaproponował mi żebym została a maż żeby dowiózł mi rzeczy. Wróciłam do domu. I tak sobie teraz myślę, że skoro jestem już w domu i jest koniec dnia, dobrze się czuję to tą noc mogę przespać sobie jeszcze w swoim łóżku.

Nie wiem, może rzeczywiście dla świętego spokoju zgłoszę się już dziś.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Gratulacje, Tres!!! :) Tak myslalysmy, ze juz urodzilas.
    A ma ktos jakies info od Norah? Cztery dni sie nie logowala juz.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    rumba: rumba

Jeśli od razu chciał Cie położyć jedź !!! spakuj się spokojnie .... a masz neta w tel będziemy miały jakiś kontakt z Tobą???

Powodzenia :thumbup: kciuki zaciśnięte !:wink:
    --
  1.  permalink
    Gratuluje Tres :))

Rumba jedz, im wczesniej tym lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Rumba, wiem że z pozycji kibica inaczej się gada, ale im szybciej się wami zajmą tym lepiej, bo i ty będziesz spokojniejsza i maleństwo bezpieczne. Zwłaszcza, że chcieli od razu żebyś została.
    --
  2.  permalink
    Rumbus dokładnie jedz czym prędzej z szyjką nie ma żartów:*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Dzięki Kochane dla świętego spokoju zadzwoniłam do swojego lekarza.
    Powiedział, że mogę przyjechać jutro i żebym dziś leżała do końca dnia...
    Jutro z samego rana się kładę :)

edzia503: a masz neta w tel będziemy miały jakiś kontakt z Tobą???

Ja z tych zacofanych co neta w komórce nie ma :wink: Mam nr do Leneczki i Hope, także będę informować co tam z nami dziewczynami się dzieje :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No Tres gratulacje ogromne :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Rumba trzymam kciuki, żeby z szyjką było tylko lepiej ;)

Ypolly ja też bym wolała, żeby mnie tak poród z zaskoczenia wziął. Mam już dość tych bóli okresowych, krzyża, mdłości i wymiotów :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ja bym radzila jechac dzisiaj m.in. dlatego, ze popoludniami, wieczorami nie ma takich kolejek na IP, a rano to niekiedy mozna czekac pare godzin za nim Cie na oddzial przyjma, przerabialam obie wersje ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    gratulacje tres. Jestem pod wrażeniem własnego wyczucia czasu :) może jak skreślimy też nore to się odezwie choć nie ma co jej poganiać bo ma przecież dziewczyna czas. Teraz trzeba pospieszać hydro hehe

zresztą teraz to chyba taka cisza przed burzą bo jak się zacznie trzymanie kciuków w połowie czerwca to ich puszcze długo nie nastąpi :).
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Tres gratulacje ! :bigsmile:
    mkd ale ty masz nosa no :bigsmile::bigsmile:

Dziewczyny, a czy to normalne, że ruchy małej czuje od wczoraj praktycznie w połowie wzgórka łonowego i tak bardzo nisko, że jakbym przyłożyła rękę do pipki, to bym ją poczuła? Plus jeszcze mam takie bulgotanie tuż nad wzgórkiem i do połowy wzgórka -jakby jakieś bąbelki tam się tworzyły :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Tres ogromne gratulacje! I całusy dla Marysi od różowych ciotek :-*

Ja po wizycie, ale u tego gina, który nie jest zainteresowany moją szyjką, więc tylko dostałam skierowania na badania, rzucił okularem na morfologię, ale póki bardziej nie spadła, to luz,
    no i kolejna wizyta za 2 tygodnie, zaczęło się :(
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    PolusiowaMama: ale u tego gina, który nie jest zainteresowany moją szyjką

Dlaczego nie zainteresowany? Czyżby podzielał zdania z zachodu, ze w ciąży szyjki się nie bada? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nikkitaa: Dziewczyny, a czy to normalne, że ruchy małej czuje od wczoraj praktycznie w połowie wzgórka łonowego i tak bardzo nisko, że jakbym przyłożyła rękę do pipki, to bym ją poczuła? Plus jeszcze mam takie bulgotanie tuż nad wzgórkiem i do połowy wzgórka -jakby jakieś bąbelki tam się tworzyły

Mam od jakiegoś czasu dokładnie to samo. Coś tam te dziewczyny nasze majstrują :wink:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Mam od jakiegoś czasu dokładnie to samo. Coś tam te dziewczyny nasze majstrują

tez tak mam....i ja nie dość ze główkę czuję to mnie jeszcze jakby czasem smyrał rączkami.....
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Gratulacje dla Tres. No to doczekałam sie pogrubienia:).

Mag_dre, a nie uważasz ze lepiej żeby Ci lekarze tak tam nie gmerali?? Ja miałam pierwsze badanie szyjki wczoraj, mam mnóstwo znajomych mam tutaj w USA i żadna nawet nie słyszała o problemach z szyjka, nie były hospitalizowane, nie miały nakazu lezenia. W Polsce to jakaś paranoja z tym. Każda dziewczyna tutaj praktycznie ma jakiś problem...Może zbyt częste USG, badania palpacyjne maja jakiś wpływ na to co sie z szyjka dzieje.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    penny te wymioty to byly u mnie jdnorazowe na sczescie...
    Mam wyniki badan serca... UKG jest w normie, ale holter pokazal nieciekawe zapisy… Mam tachykardie zatokowa – puls wzrasta do 150 np. miedzy 1a3 w nocy, kiedy na pewno spalam i nie bylo wysilku ani stresu… Poza tym duzo dodatkwoych skurczy trwajacych kilkanascie sekund. no, nie nzam sie na tym, ale efekt jest taki, ze bedzie mnie dalej obserwowal i byc moze bezpieczniejzse dla mnie i malej bedzie cesarskie ciecie :( Co wiecej przy pierwszym porodzie zaburzenia rytmu serca mogly byc powodem zatrzymania Zu w kanale rodnym i spdku jej tetna… ech nie moge przestac o tym myslec. cesarka? Nie no ja chce naturalnie! :( Normalnie, zdrowo… ech niech podejma najlepsza dla mnie i dla dziecka decyzje. Ale wiecie nie czuje sie komfortowo… nie tak mialo byc. mam tez odpoczywac i zwolnic tempo… tia.
    Tych pobudzen komoroywch bylo 8400, a norma to 400. Tachykardia trwala sumarycznie 3h na 24.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mag_dre: Dlaczego nie zainteresowany? Czyżby podzielał zdania z zachodu, ze w ciąży szyjki się nie bada? :confused:

on chyba nie podziela żadnego zdania, dotąd każde moje badanie było na wyraźną moją prośbę, że coś nisko czuję Młodego.
    I kiedy mój państwowy gin powiedział, że szyjka krótka, ma 2 cm, i ten niezaglądający mi zajrzał bo poprosiłam to mi powiedział, że jest ok.
    Także już nie proszę. 11.06 mam kolejną wizytę i będzie i usg i szyjkowanie, a do tego czasu nogi zaciskam i odpoczywam :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek mam to samo odczucie, jakby tak mnie głaskała rękami tam na dole ;)

Wielgosz ja w sumie trochę zgadzam z tym co napisałaś. Pewnie, że czasem z ta szyjką jest coś nie tak, ale wydaje mi się, że wielu lekarzy trochę za bardzo panikuje.
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Wielgosz pewnie, ze wolałabym aby mi tam nie gmerali, bo nie lubię tego badania. Niestety nic nie poradzę, ze taki jest wymóg wg nowej ustawy i PTG. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny ja mam już takie zaćmienie mózgu, że jak patrzę czasem na swoje posty, to się za głowę łapię :shocked: Bez ładu i składu, ciągle coś muszę poprawiać :wink:
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dzięki za odpowiedź -nie czuje się "inna" :bigsmile:

Ja własnie zażyłam nospe bo mam okropne bóle od dołu pleców, na podbrzusze i czasem promieniuje na nogi -prawie płacze z bólu :confused: Leże na lewym boku i nie mogę się ruszyć normalnie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    penny: Dziewczyny ja mam już takie zaćmienie mózgu, że jak patrzę czasem na swoje posty, to się za głowę łapię Bez ładu i składu, ciągle coś muszę poprawiać

Ja mam podobnie, a jakie błędy ort- dobrze, ze przeglądarka pomaga je wychwycić hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    wielgosz: Może zbyt częste USG, badania palpacyjne maja jakiś wpływ na to co sie z szyjka dzieje.

Nie sadze, bo gin (przynajmniej moja) nawet nie uzywa wziernika. Palcem dotknie raz i juz wie i jak to sie ma w porownaniu do seksu?? Zreszta nawet z wziernikiem albo usg oceniajace szyjke , wklada glowice doslownie na jakies 2 cm. Nawet w 10 % nie mozna takich rzeczy porownac do stosunku plciowego.
    Mysle ze czasem niewiedza lepiej robi niz wiedza ale co zrobic...w zasadzie to przegladalam anglojezyczne strony ostatnio i znany jest tam problem krotkich szyjek, tylko lekarze jakos nie podaja lekow tylko bedrest ;)

Tres wielkie gratulacje:))))
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A czy kobieta moze odmowic takiego badania w gabinecie?

Treść doklejona: 01.06.12 20:08
    No tak, z tym ze glowica USG wysyla ultradzwieki, a czlonek mojego meza nie:devil:.
    Ale masz racje, moze szkopul tkwi wlasnie w tej niewiedzy. Bo raz szyjka moze sie skrocic, a zaraz wrocic do dawnego stanu, a jak lekarz wylapie jakas niepokojaca zmiane to zaraz zaczyna dzialac, i nie ma szans zeby natura sie sama tym zajela.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    wielgosz: A czy kobieta moze odmowic takiego badania w gabinecie?

Może, ale musi podpisać regułkę, że świadomie rezygnuje i w razie kłopotów i komplikacji nie będzie obciążać winą lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Dostałam sms od hydro, że pojechali do szpitala :)
    Widzę, że nie ma tu mamuś z problemami sercowymi? Nio i całe szczęście :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Powodzenia Hydro :bigsmile::smile: może przesunę się z 13tki hehe Chociaż dzisiaj suma mojego wieku równa się szczęśliwej 7ce :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    witajcie Drogie Przyszle, ja staraczka mam do Was pytanie na forum w " Poczatkowych objawach ciąży " . Pozdro!
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dobre wieści są :) Może już wyjdę jutro jak badania i ktg będą dobre :) Z tą szyjką to jest chyba taka subiektywna ocena…Moja gin mnie dziś badała i twierdzi, że od środy jest duża różnica, określiła to tak: „całkiem inne badanie”. Wcześniej, że dziecko główką b mocno napierało i przez to szyjka już nie miała „lejka” a teraz mały już jest. To 2 cm to tak na oko określone zostało palpacyjnie. Dostaję zastrzyki na rozwój płuc.
    Oczywiście leżenie do końca :) Ale jestem dobrej myśli :)
    Cukier mi w szpitalu szaleje, jest za wysoki od tego jedzenia. No chyba, że sterydy podawane na rozwój płuc małego mają wpływ na poziom cukru?

Treść doklejona: 01.06.12 20:33
    Tres, gratuluję! :clap:
    Penny, współczuję :(
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.