Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Tres, Hydro gratulacje :cheer::cheer::clap::clap::clap:

Kasiek trzymam kciuki, żeby to już było to. Dobrze, że się dużo ruszasz, więc jest szansa, że Mateuszek jednak się zdecyduje szybciej wyjść :bigsmile:

O matko a ja już w pierwszej dziesiątce, a na karcie, że już 28 dni do końca. Lekki strach mnie ogarnia.
    U mnie nocki super przesypiam całe z wizytą na wc, a potem dobudzić się nie mogę, za to sny tak pofikane jak nigdy, aż sama się dziwię co mój mózg potrafi sobie w nocy wytworzyć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJun 2nd 2012
     permalink
    Edziu ja pewnie takie duze zakupy to ok 28 tc bede juz robic bo idac za przesadami to jak sie wtedy dzidzia urodzi to ma juz duze szanse ;) a tak na powaznie to w wakacje to za wczesnie jeszcze potem wrzesien to wiadomo - 2 dzieci w szkole 1 do przedszkola = tornado w portfelu, wiec od października szaleje zakupowo :) Choc pewnie cos tam wczesniej tez kupie, ale tak pojedynczo nie hurtowo :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my sie witamy w rozpoczętym 34 tygodniu :) Hydro ogromne gratulacje! :)))
    •  
      CommentAuthormarakuya
     permalink
    Hehe, ale tu wesoło! :crazy:
    Hydro ogromne gratulacje! Wykrakałam chyba ostatnio :cheer:

Czy można dołączyć do listy? Termin wg Roetzera to 01.02.2013, wg USG 27.01.2013, ale nie biorę go pod uwagę na razie.
    Zabłąkana mama przylazła! :shades:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej jak fajnie czytać terminy na 2013 rok :bigsmile: Znów pewnie tak szybko 2012 zleci, że nim się spostrzegę będzie 2013 i moja Aleks jak teraz siedzi w brzuchu, tak na wiosnę pewnie będzie już dreptać po domku i nabijać coraz to kolejne guzy od upadków :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    marakuya: Zabłąkana mama przylazła!

nie kochana Ty jestes nowa mama a nie zabłakana, bo elegancko zajmujesz ostatnie miejsce w kolejce a nie spychasz reszte na koniec ;) oczywiście zartuje :)
    gratuluje i niesamowite ze są juz mamy z terminem na luty :shocked: spokojnej i mega nudnej ciązy :)))

Treść doklejona: 02.06.12 12:48
    1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    8. Lezunia 25.06.2012
    9. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    9. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    10. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    11. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    12. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    14. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    15. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    16. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    17. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    18. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    19. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    20. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    21. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    22. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    23. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    24. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    24. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    25. atamala 06.08.2012
    26. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    27. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    28. Mamrotka 13.08.2012
    29. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    30. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    30. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    30. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    30. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. dorotka0905 20.08.2012
    32. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    33. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    34. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    35. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    36. patyk 120 01.09.2012
    37. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    38. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    39. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    40. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    41. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    42. oranda 15.09.2012
    43. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    44. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    45. sysiajaw 24.09.2012
    46. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    47. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    48. kapelusznick 01.10 2012
    49. Ber1987 05.10.2012
    50. magdalenka2610 07.10.2012
    51. łośćń 12.10.2012
    51. CiastoMiłości 12.10.2012
    52. madziauk 10.11.2012
    53. Linden 12.11.2012
    53. violet_flower 12.11.2012
    54. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    55. edzia503 23.11.2012
    56. basia_87 06.12.12.
    57. acia20 12.12.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    58. moonia 21.12.2012
    59. Pomarańczka25 2.01.2013
    60. agavva 21.01.2013
    61.marakuya. 01.02.2013
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    marakuya witamy serdecznie :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Marakuya :bigsmile: ale masz apetyczny nick :tongue:

No poprawiłam sobie w końcu suwaczek :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormarakuya
     permalink
    Dziękuję pięknie za powitanie i za elegancki numer 61 :grouphug:

Penny, nigdy nie próbowałam marakuji, heh, jednocześnie proszę o niewystawianie jęzora, bo się boję :crazy:

Chyba się uzależniam od tego forum, ehhh...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    edzia jakos daje rade jeszcze w tym lozku, mysle, ze tak za 1,5 tyg. zaczne sie delikatnie wygrzebywac z niego ;D

Zaczyna mnie irytowac tekst: "ty to masz dobrze, tylko odpoczywasz i nic nie musisz robic":devil:
    Ja pierdziele, gdyby nie chodzilo tu o dziecko tylko o mnie to w tylku bym miala ten odpoczynek :confused:

Witam nowa Mamuske :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hydro gratulacje!!!
    Kasiek może to już dzisiaj? Trzymam kciuki!

Ja już jakiś czas kompletuję rzeczy. Usłyszałam, że wózka nie można kupować przed porodem, bo to zła wróżba :devil:. Nie wyobrażam sobie czekać do porodu i potem się martwić, czy zdążę ze wszystkim, albo zostawiać zakupy mężowi :neutral:. Takie powolne kupowanie ma dla mnie taki plus, że na raz nie muszę wydawać tyle kasy i nie odczuwam wydatków tak boleśnie.
    Wczoraj w tesco była promocja rampersów i bodziaków, a że mam już sporo maluszkowych na nabyłam na 74cm :wink:. I dwie pary półśpiochów, bo tego mi brakowało. Jutro jedziemy po mebelki do Ikei i zamawiam łóżeczko i naklejkę na ścianę do dziecięcego pokoju :bigsmile:. A z kolejnej wypłaty pewnie kupię pieluchy, kocyki, prześcieradełka i takie inne drobnostki, których trochę się nazbiera.
    A wczoraj byliśmy na lidze światowej w Spodku :cool:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    madzinka83: a już jakiś czas kompletuję rzeczy. Usłyszałam, że wózka nie można kupować przed porodem, bo to zła wróżba :devil:. Nie wyobrażam sobie czekać do porodu i potem się martwić, czy zdążę ze wszystkim, albo zostawiać zakupy mężowi :neutral:. Takie powolne kupowanie ma dla mnie taki plus, że na raz nie muszę wydawać tyle kasy i nie odczuwam wydatków tak boleśnie.
    Wczoraj w tesco była promocja rampersów i bodziaków, a że mam już sporo maluszkowych na nabyłam na 74cm :wink:. I dwie pary półśpiochów, bo tego mi brakowało. Jutro jedziemy po mebelki do Ikei i zamawiam łóżeczko i naklejkę na ścianę do dziecięcego pokoju :bigsmile:. A z kolejnej wypłaty pewnie kupię pieluchy, kocyki, prześcieradełka i takie inne drobnostki, których trochę się nazbiera.
    A wczoraj byliśmy na lidze światowej w Spodku :cool:.

No to powiem u Nas z wózkiem było tak ; oglądanie i czytanie w necie , na żywo jakoś nie miałam okazji
    W styczniu Mała się ur. było dość chłodno , wiec nie było mowy o wyjściu. Ja pierwsze 3 tyg. po CC byłam wrakiem i nie było mowy o wyjściu z domu.Ptem z dnia na dzień co raz lepiej. zmobilizowałam brata i męża zapakowali Nas do auta i do klepu i poszło godz. mi to zajęło analiza próba wybór koloru i kupiłam i nie żałuje do dziś :wink:
    A z kupowaniem to strasznie się obawiam jak dam rade i na co maluchy pozwlą.
    Jade za 2-3 tyg. do pl. i pooglądam w hurtowni wózki mam już wybrane i potem tylko zamówić .

a powiedz co w moich ukochanych Kce słychać, jak postępy w budowie dworca i przemiany "rynku" w rynek ?

Treść doklejona: 02.06.12 13:36
    Vsti: edzia jakos daje rade jeszcze w tym lozku, mysle, ze tak za 1,5 tyg. zaczne sie delikatnie wygrzebywac z niego ;D

Zaczyna mnie irytowac tekst: "ty to masz dobrze, tylko odpoczywasz i nic nie musisz robic":devil:
    Ja pierdziele, gdyby nie chodzilo tu o dziecko tylko o mnie to w tylku bym miala ten odpoczynek :confused:

No tak 37 i potem niech się dzieje jak Dzidzia planuje :wink:
    No te teksty o leż w łóżku , ale naprawdę z tej perspektywy nie fajnie jest patrzeć jak ktoś skacze koło Ciebie , tym bardziej jak pracuje i pracuje potem w domu .
    w dodatku nic nie boli nie jesteś obłożna chora po prostu chce żeby Dzieciatko było bezpieczne jak najdłużej !!!

Treść doklejona: 02.06.12 13:37
    marakuya: marakuya

No i oczywiście witam nową Mamusie :wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Na początku gratulacje dla rozpakowanych mamusiek i dla nowej oczekującej mamusi :D

co do mnie to ja tam przesądna nie jestem,
    jakoś wszystko się tak ułożyło że wszystko mamy, przynajmniej na początek i łóżeczko i wózeczek, wczoraj narzeczony przyniósł wanienkę - nawet ze stelażem, byłam w szoku (bo myśleliśmy że to tylko wanienka a to cały zestaw), właściwie my tylko kupiliśmy ubranka i kosmetyki dla maleństwa i wózek, jeszcze jakieś zabawki poznosił hihihih ja mu mówię że maleństwo to jest na rok gotowe, jeżeli będzie chłopczyk to mam takie śliczne ubranka dla niego jak bedzie większy ehhhh też dostaliśmy ;) faceci jednak są odjazdowi tzn. mój narzeczony pracuje na kopalni, powiedział tylko kilku kolegom o tym że jestem w ciąży i od nich dostaliśmy tak dużo... ja myślałam że tylko babki są takie ;)
    co do dzisiaj, to rano maleństwo tak dawało czadu że musiałam się położyć, raczej chyba to skurcze nie były :P ja się na tym nie znam :P ale się położyłam, musiałam dwa razy zmienić pozycję i maleństwo się uspokoiło i o godzinie 9.30 grzecznie zasnęłam - spałam do 11.30... wstałam i zjadłam ćwiartkę arbuza :shamed: (ostatnio bardzo mnie suszy i dużo piję wody mineralnej) ale było tego troszkę za dużo i musiałam do łazienki biec...
    teraz powinnam robić kotlety ale tak mi się nie chce ale narzeczony wraca z pracy więc idę :P
    miłego popołudnia wszystkim życzę
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Jestem już w domu :)
    Trochę się zmartwiłam po rozmowie z położną, z którą planuję poród w innym szpitalu, bo myślałam, że spokojnie wytrzymam do 37 tyg., a ona jednak nie widzi tego w tak różowych kolorach jak ja… Nie wiem jak długo można wytrzymać do porodu po odejściu czopu?
    Hemoglobina mi bardzo spadła bo mam 6,9.
    I pojawiły mi się ketony w moczu 50 mg/dl.
    Faktycznie poi sterydach cukier szaleje...
    Hydro gratuluję! :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    edzia503: a powiedz co w moich ukochanych Kce słychać, jak postępy w budowie dworca i przemiany "rynku" w rynek ?

Dworzec rozkopany, Katowice rozkopane. Nie wiem, na jakim etapie są prace, bo w centrum dawno nie byłam, wczoraj podjechaliśmy od Sokolskiej i dalej się nie zapuszczałam. Ciekawa jestem efektu końcowego.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    niunia - fajnie ze jesteś już w domku,. Ponoć nie ma reguły dotyczącej od odejścia do porodu . może być parę godzin ,dni ,tygodni. a jakie zalecenia do domu dostałaś?

Treść doklejona: 02.06.12 13:56
    [quote=madzinka83][/quote]

do 2013 ma być pokończone większość prac . Juz nie mogę się doczekać jak je znów zobaczę :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    niunia32: Nie wiem jak długo można wytrzymać do porodu po odejściu czopu?

Do 3, 4 tygodni spokojnie albo parę dni, nie ma reguły :wink:
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Muszę leżeć...ale we wtorek mam iść do poradni diabetologicznej, a tam się czeka wieki...
    GBS mam ujemny :bigsmile: (posiew tylko z pochwy).
    -- ,
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o kurde niunia faktycznie nieźle poleciała w dół...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32 mi tez tak mowiono, oby tylko wytrzymala pani do 35 tyg. no i za 2 dni 35 tydz. A jakos nic nie wrozy na to, abym miala rodzic w ciagu najblizszych dni ;) Wiec ja juz w te spekulacje lekarzy i poloznych nie wierze ;D
    No wlasnie ja mam wizyte u diab. 12. Czerwca i sie zastanawiam, czy jechac... Bo u mnie to jednak 2h autem w jedna strone +kilka godz. w przychodni...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti, no właśnie z tą poradnią to jest teraz problem...do 12.06.masz jeszcze trochę czasu więc zobaczysz jak będzie. Pewnie lepiej przed wyjazdem przedyskutować to z ginekologiem. Ja mieszkam w Poznaniu więc nie muszę tyle km dojeżdżać. A Ty masz jeszcze czop czy już Ci odszedł?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja tez niewieze w przesady ,zanim mala sie urodzila juz mialam wszystko ,jak dla mnie wolalam sobie kupowac powoli ,a nie wydac kilka tysiecy za jednym zamachem.
    Wozek kupilam 2 tygodnie po urodzeniu malej i tak niewychodzilam ,bo byl luty i bylo strsznie zimno .zamowilam ze sklepu internetowego i 24h byl w domku :)

Teraz jezeli byla by dziwczynka to wiekszosc mam po Martynce ,a jak chlopczyk mam kilka rzeczy ,jak rowniez siostra dla mnie odklada.
    Wozek tez kupie napewno pod koniec roku ,bo sa najwieksze wyprzedaze z poprzedniego roku :)

Witam nowa mamusie :))
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam się...jeszcze niestety szpitalnie :( dowieźli mi dziś komputer i internet, więc mogę nadrabiać zaległości w postach ;) Ciśnienie opanowane, obrzęki coraz mniejsze, białko w moczu niestety nadal jest...no i podejrzewają u Małej hipotrofię...wg nich ma dopiero 2,5kg, a wg mojego lekarza prowadzącego w czwartek miała już ok.2,8kg, więc czekam do poniedziałku, będą ponownie ważyć Zuzie i sprawdzać czy rośnie...Generalnie psychicznie mam dość :(
    Gratuluję tym, które już urodziły! :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    magku ściskam Cię mocno! Podejrzewają, co nie znaczy, że są pewni. W poniedziałek Ją zmierzą i będzie większa pewność, ale nie 100%, bo wiadomo jak to jest z badaniem USG, nie jest do końca dokładne.
    Wypoczywaj, myśl pozytywnie (wiem, że niełatwo), ale czarnymi myślami na pewno nie pomożesz. Jesteś już na końcu drogi, gdzie trenujemy cierpliwość do jej granic. Za moment będziesz tulić Malusią i będzie lepiej, zobaczysz...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Polusiowa dzięki za słowa wsparcia...liczę na to, że ta lekarka, która badała Małą, pomyliła się co do wagi, bo nawet do badania przepływów wołała młodszego od siebie lekarza, bo ona nie mogła uchwycić naczynek potrzebnych do sprawdzenia tych przepływów, więc mam duże wątpliwości co do tego badania...
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    magku: więc mam duże wątpliwości co do tego badania...

no widzisz! Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, a Ty - uszka do góry! Jest net, jest dobrze, tylko błagam, nie wczytuj się w temat hipotrofii, bo ludzie straszne brednie potrafią wypisywać, a Tobie jest potrzebny spokój i pozytywne myślenie ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32 mi o czopie nic nie mowili, wiec chyba jeszcze go mam, choc boje sie o to moje rozwarcie... Mam nadzieje, ze sie nie powieksza... Wszystkiego dowiem sie we wtore na wizycie i oczywiscie spytam gina. co z tym diab. mam zrobic...

magku
    moja znajoma urodzila w 38 tyg. zdrowa coreczke z waga 2200g, mala ma teraz 3 m-ce i rosnie, jak na drozdzach, moze porostu Twoje dziecko nalezy do tych drobniejszych :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Troszkę już poczytałam...:confused: Ale czekam na poniedziałek starając się nie stresować, bo ostatnio niestety Mała trochę niepotrzebnych nerwów ode mnie dostała :sad:
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    magku z tą wagą z usg tak różnie jest. Jak mnie do szpitala przyjmowali, na IP lekarz od usg mi podał wagę 2200g, po tygodniu w szpitalu przed wyjściem mały miał już 2600g nie wierzę, że tyle w te kilka dni przybrał. To pewnie też od sprzętu i dokładności pomiarów lekarza zależy. Ważne że się Tobą dobrze zajęli i dzidzia jest pod kontrolą. Dobrze, że ciśnienie opanowane, bo tylko te piki ciśnienia mogą powodować problemy z przepływami w łożysku. Zobaczysz zbadają kolejny raz i będzie wszystko ok. Trzymaj się, choć wiem, że pobyt w szpitalu dobrze nie nastraja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Magku, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
    Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna, która ma ciążę tylko o jeden dzień starszą od mojej i jej syn waży 2000g a mój 2500g, a lekarze jakoś się tym nie przejmowali.
    Vsti, ja rozwarcie też mam ale tym jakoś się nie przejmuję. Bardziej martwi mnie ten brak czopu.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magku Twoje dziecko waży zupełnie normalnie nawet jeśli to jest 2500 :wink: Wysłałam Ci wiadomość na skrzynkę :)

Dziewczyny wysprzątałam całą chatę, zrobiłam dwa prania, już wiszą na słoneczku :) Poodkurzałam i umyłam wszystkie podłogi i okna. Wyszorowałam całą łazienkę i zaraz biorę się za lodówkę. Słuchałam sobie to tego wszystkiego Boba Marleya :rasta: Dopadły mnie niestety wymioty, ale nawet one nie zepsuły mi dziś dobrego nastroju :beard:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    czyli słońce świeci dziś w bieszczadach? u nas tak okropnie wieje i pada. jedyny plus tego wszystkiego że nie trzeba podlewać ogrodu.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Świeci zza chmur od czasu do czasu :wink: Teraz się schowało, też dość mocno wieje. Wczoraj taka ogromna ulewa i tez się ucieszyłam, bo nie trzeba było podlewać ogródkowych roślinek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam, u nas słonecznie i nawet nie najgorzej z temperaturą. Rano byliśmy na zwiedzaniu szpitala i chyba więcej skorzystaliśmy niż jakbyśmy poszli na dni otwarte. Do środy muszę podjąć decyzję w jakim szpitalu będę rodzić ehh Gratulacje dla Hydro, Kasiek oby szybko poszło i daj relacje jak tam przebiega poród, bo jak pisałam, mam do środy podjąć decyzję bo w środę mam wizytę u lekarki :D:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    penny nie wiedzialam ze ty tez z bieszczad :) ja wlasnie szykuje sie na festyn. Caly dzien lezalam a nawet ttydzien wiec 40 minut miedzy ludzmi uspoleczni mnie troche bo dziczeje:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny a z których wy bieszczad jesteście? Ja to najbardziej lubię okolice jaworzca mam cudne wspomnienia z czasów licealnych, kiedy jeszcze w bieszczadach nie było ludzi...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie rodze :confused: sprzatanie bylo, sex byl. ..pozostaly mi schody. wszystko tam na dole jest mega rozpulchniete, czop caly czas odchodzi, Mlodego jak idę to mam wrazenie że mi zaraz wypadnie tak nisko go czuje. na dodatek cukier wariuje, do obiadu jak zwykle wzielam insuline a tu po godzinie 57!!!! malo tego nie mam neta od poludnia...
    Na dodatek mam tam na dole takie klucia że momentami mam lzy w oczach...

Vsit ja ci powiem że wizyta przed porodem jest wazna u diabetologa, chodzi o to że zostaniesz poinstruowana jak postepowac po porodzie. Ja za pierwszym razem nie zdarzylam na te wizyte bo urodzilam. Teraz wypytalam już ostatnio co i jak. wizyte mam we wtorek. man nadzieje że nie dotrwam.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja mieszkam niedaleko Stuposian :)

Hope Ty też z Bieszczad :D

Mkd tam jeszcze mnie nie było :wink:

Kasiek spokojnie, no nie wiem co Ci napisać, może nie myśl tak o tym.. Wyluzuj się, Mateuszek sam wyjdzie i to pewnie niedługo skoro tyle objawów :wink:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    _kasiek_: nie rodze :confused: sprzatanie bylo, sex byl.

U mnie tak samo :wink:

Ale powiem wam, ze ten power od samego rana mnie dzis nie odpuszcza - az dziwnie. Moj maz musial wyjatkowo dzis do pracy wiec jak wrocil, to byl w szoku, ile zrobilam. A jeszcze teraz siedze w biurze i chce popracowac jeszcze zanim wylegne na kanapie. Mam nadzieje na wiecej takich fajnych dni na koncowce i ze nie jest to jakis objaw, ze wkrotce urodze, bo jednak chyba wole poczekac jeszcze troche...
    --
  2.  permalink
    Hydro ogromne gratulacje :))
    ja dzisiaj funkcjonuje na spiaco, masakra jakas ze mna jest....jakbym mogla to bym na stojaco usnela :P
    Kasiek Nie mysl moze tak o porodzie to samo przyjdzie :P i dawaj znac jakby co :))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kasiek no ja ciągle czekam aż urodzisz ! :devil::bigsmile: Co zaglądam na forum, to z myślą o Tobie :bigsmile:
    Mi dziś ogólnie coś słabo i duszno chociaż okna były niemal wszystkie otwarte i dopiero co zamknęliśmy więc leżę w łóżku i leniuchuje :tongue:
    --
  3.  permalink
    niunia32: niunia32Bardziej martwi mnie ten brak czopu.

Kochan brakiem czopu nie martw się jeszcze odejdzie zobaczysz,ja np przy pierwszym porodzie nie miałam deka rozwarcia czop odszedł w piatek rano i o 17 tego samego dnia wody odeszły i zaczął się poród-nie ma reguły
    Zazdroszczę Wam energii którą możecie spozytkować i tej najlepszej przyjemności-seksu bo zapomniałam jak on smakuje od 11tc zero seksu u mnie:( na początku jeszcze jako tako to znosiłam ale teraz to aż mam sny erotyczne:devil: hihi
    I oddajcie mi troche tych tygodni ciąży,bo jak pomyslę,że jeszcze 17 tyg leżenia lub minimum chodzenia to aż mi się płakać chce:sad:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    _kasiek_: Vsit ja ci powiem że wizyta przed porodem jest wazna u diabetologa, chodzi o to że zostaniesz poinstruowana jak postepowac po porodzie. Ja za pierwszym razem nie zdarzylam na te wizyte bo urodzilam. Teraz wypytalam już ostatnio co i jak. wizyte mam we wtorek. man nadzieje że nie dotrwam.

Wiem i rozumiem, że to ważne, ale 4h w samochodzie plus gdzieś 5 h w przychodni przeraża mnie na dzień dzisiejszy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Gasz, Laski, skąd u Was ta energia? Podziwiam, ale mam nadzieję, że jak na suwaku będę miała 36 tc i coś to też speeda dostanę i zacznę schody w bloku myć, okna, i w ogóle chałupę ogarnę :)
    No i Monża dorwę, bo u nas czas ciąży to czas totalnej sex abstynencji :-(

Kasiulka, nie da się ukryć, że u Ciebie się rozkręca, myślę, że do wtorku się rozpakujesz.
    W sumie we wtorek ładna data - 5.06.2012, ale może wolisz szóstki i bardziej Ci się 6.06.2012 podoba?
    Może potypujemy kiedy będziesz ściskała Młodego?

Bieszczady uwielbiam!!! Kilku rzeczy się nie mogę doczekać i jedną z nich są bieszczadzkie wędrówki z moją rodzinką. Młoda za rączkę, albo na tatusiowym "baranie", Młody w chuście i tak sobie czmychamy Połoniną Wetlińską, albo pijemy barszcz czerwony w Bazie Ludzi z Mgły :) I się rozmarzyłam....
    --
  4.  permalink
    PolusiowaMama: No i Monża dorwę, bo u nas czas ciąży to czas totalnej sex abstynencji :-(

Też na to czekam:devil:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    hehe i ja tez... Juz niedlugo:devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Juz niedlugo

Vsti, dolicz do tego 6 tyg połogu :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mag_dre połóg to później, najpierw trzeba urodzić, a seksior niech przyspieszy bieg wydarzeń ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja czekam na 37 tydz. ;) i mam nadzieje, ze sie doczekam ;D a pozniej te 6 tyg to przy Malej raz dwa zleci ;D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o matko ja totalnie nie mam ochoty na seks, ale jak już bedzie 37 tydz to jakoś się zmuszę dla dobra sprawy :)

dziewczyny moja dziura w mózgu znów dała o sobie znać, otóż: oglądam xfactora i czytam małym drukiem że nissana yuke wygrała jakaś pani, a ja jak ta kretynka zastanawiam się jak można się nazywać nissana :)

ja to obstawiam że kasiek to się dziś w nocy rozpakuje 3 czerwca to też super data wiem bo to moje urodziny :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.