Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 2nd 2012
     permalink
    Jeśli chodzi o seks, to ja od początku 3 trym. muszę codziennie, bo inaczej mąż po kątach musi się chować:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: dziewczyny moja dziura w mózgu znów dała o sobie znać, otóż: oglądam xfactora i czytam małym drukiem że nissana yuke wygrała jakaś pani, a ja jak ta kretynka zastanawiam się jak można się nazywać nissana :)

:tooth::tooth::tooth:

Ja zwiozłam właśnie do domu ukochanego z imprezki z pracy. Troszkę się podpił, a ściągając spodnie, całował mnie w brzuch mamrocząc, że bardzo kocha synka :crazy: Padłam ze śmiechu :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja wczoraj zamiast nałożyć na szczotkę do mycia twarzy żel, wycisnęłam pastę do zębów. Już miałam szczotkę w okolicach oczu, na szczęście zapach mnie zaintrygował i się ocknęłam...:cool:. W ciąży można sobie krzywdę zrobić...:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jutro mu to powiem, ciekawe jakie oczy zrobi :tongue: haha!!!
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Penny, a może po pijanemu on działa lepiej niż USG i Wam sie szykuje niespodziana:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    wielgosz: Penny, a może po pijanemu on działa lepiej niż USG i Wam sie szykuje niespodziana.

Nieeee nawet tak nie pisz, hahahahahh :devil::devil::devil::devil: By było :tongue:

Co seksu to u nas różnie, ja mam generalnie często ochotę, tylko fizycznie nie zawsze mogę, bo "tu mnie boli tam mnie boli", no ale są też inne przyjemności:wink:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja po ostatnim seksie to przez 2 dni nie mogłam usiąść na tyłku, a seks bynajmniej nie był analny :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mkd padłam jak to przeczytałam :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    mkd, jesteś pewna?? Może mąż sie nie przyznał:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mkd hahaha dobre:tooth:
    Mimo, ze moje libido jakos niewielkie to zaczynam miewac "brzydkie" sny :D
    Mi, jak m. sie spil to patrzyl caly czas na brzuch: ja sie pytam, co sie tak patrzy, a on odp: cicho, corce sie przygladam :crazy:
    Moze jednak alkohol dziala, jak usg:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Kasiek się nie zameldowała...Może się zaczęło...
    --
  1.  permalink
    wielgosz: Ja wczoraj zamiast nałożyć na szczotkę do mycia twarzy żel, wycisnęłam pastę do zębów. Już miałam szczotkę w okolicach oczu, na szczęście zapach mnie zaintrygował i się ocknęłam.... W ciąży można sobie krzywdę zrobić....

to jeszcze nic...ja ostatnio nalozylam paste do zebow na maszynke do golenia zamiast na szczoteczke...zorientowalam sie w ostatniej chwili...o dziwo w ciazy poprzedniej tez mi sie to przytrafilo :(

co do seksu to hmmm ochote raz mam a raz nie....ale jak juz mam to taka ze nie odpuszcze....

a co do imprezowych m. to zobaczymy czy moj jutro tez bedzie czegos przez powloki brzuszne sie dopatrywal...bo dopiero co wybyl...i ma zamiar wrocic jutro popoludniu...wiec moze byc ciekawie....:)
    --
  2.  permalink
    Hydro - OGROMNE GRATULACJE !!! Ty to jestes mega punktualna :-))))
    -- ___
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Właśnie wróciłam ze szpitala -pojechałam ze skurczami. Podpięli mnie do KTG i skurcze co 2 min na skali od 90 do 112 dochodziły ale rozwarcia brak -szyjka jak była miękka, tak nagle jest znów twarda :shocked: Więc ze względu na szyjkę dali mi wybór -dom i nospa + magnez lub zostać u nich na kroplówce. Pogadałam z lekarką i wróciłam jednak do domu, jak mi nie przejdzie po lekach, to mam wrócić...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 3rd 2012
     permalink
    kasiek ma net tylko w komorce i dlatego malo pisze
    skurczy chyba dalej brak tylko mi już miednice rozwala normalnie. mam takie bole od kregoslupa do miednicy że mi promieniuje na nogi
    bylam wieczor u rodzicow. myslalam że sobie wmawiam ale pierwsze co powiedziala mama to że mi strasznie brzuch opadl - a ma porownanie bo widziala mnie w piatek wieczor czyli dzien wczesniej...

dzis troszke udalo mi się odespac - od 22 do teraz z jedna przerwa na sikanie

Treść doklejona: 03.06.12 04:40
    nikkitaa oddawaj mi te skurcze i prosze nie wychodzic przed szereg! !!

a powaznie - dobrze chyba że nie zostalas bo kroplowka oznacza oksy a jak rozwarcia nie ma wcale to bys się pewnie sporo nameczyla...a w ktorym byliscie szpitalu?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    o, Kasiek jeszcze w dwupaku, ale to już chyba kwestia godzin, tym bardziej, że na finiszu jest tak ciężko...

mkd Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Stawiasz wirtualne ciasto + kawę? Jestem za!

Uśmiałam się i z nissany i z usg w oczach :-)
    Też mam takie zamroki, że powiem coś i się zastanawiam czy jest takie słowo.. a wczoraj chciałam powiesić nieuprane pranie, byłam pewna, że słyszałam pralkę, że czułam, że jest mokre.. kurka, co się dzieje z głową?
    Powinno być więcej mózgu, a ja znowu mam pół :-(
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: a w ktorym byliscie szpitalu?--

Byliśmy w rydygiera -i znów wszyscy tam mili byli i mi się coraz bardziej tam podoba :bigsmile:

_kasiek_: skurczy chyba dalej brak tylko mi już miednice rozwala normalnie. mam takie bole od kregoslupa do miednicy że mi promieniuje na nogi

Ja właśnie takie bóle miałam i to byly skurcze ! Chociaż z tego wszystkiego to właśnie plecy mnie najbardziej bolały (w okolicy krzyżowej) -bardziej od brzucha, miednicy, czy innych części ...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    I jak się czujesz Nikkitaa ?
    Kasiek jakieś postępy ?
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeJun 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Ale skurcze przeszły, udało mi się zasnąć tylko oczywiście fretka nas obudziła chwile temu. A teraz czuje się okropnie obolała po tych skurczach. Jakbym normalnie maraton zaliczyła...

Treść doklejona: 03.06.12 08:04
    A tak właściwie to teraz się zastanawiam. Skoro skurcze co 2 min i to dosyć bolesne jeszcze nie oznaczają porodu, to kurde skąd mam wiedzieć, że rodze?! :shocked: Mam tak ciągle jeździć jak się pojawią skurcze -na wszelki wypadek, a nuż pojawi się rozwarcie? Czy czekać, aż skurcze będą co 1min i jeszcze bardziej bolesne i dopiero jechać ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    nikkitaa jeśli masz regularne skurcze (co 5-6 minut) i one trwają godzinę, niczym nie dają się wyciszyć, ani nospą, ani kąpielą, ani pozycją embrionalną plus ręcę po ww. stronie ud, głowa nisko, to znaczy, że czas do szpitala.. Przy pierwszym porodzie skurcze miałam od 8 czy 9., leżałam na łóżku i zapisywałam. Ok. 16-ej były co 5-7 minut i to Monżu podjął decyzję, że czas się zbierać. Wyprowadził psa, ja poszłam pod prysznic, dopakowałam torbę i pojechaliśmy..
    A tych bóli krzyżowych to nie zazdroszczę, nie miałam, ale ponoć pieruńsko bolą :(
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa - ty się zastanów nad tą przeprowadzką bo jeszcze w drodze do Warszawy a jakiejś wiosce zaczniesz rodzić.....:wink:

Dziś się cały dzień pewnie nie odezwę - jedziemy kupić spodnie mężowi, a potem do Parku Jordana - od piątku do dziś są tam zabawy dla dzieci z okazji Dnia Dziecka.

Miłego dnia

Treść doklejona: 03.06.12 08:48
    mnie bóle krzyżowe męczą od nocy z piątku na sobotę.....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    polusiowa dzięki za życzenia. ja dziś przespałam całą noc, ale teraz czuję że moje hormony szaleją i mimo tradycyjnego omleta z brokułami czuje że zaraz mnie rozniesie. Trzymajcie kciuki bym dziś była miła dla gości :).

współczuję wam tych bólów krzyżowych ja chyba też ich nigdy nie miałam.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mkd Sto lat! :flowers:

A ja "pochwalilam dzien przed zachodem slonca" dzis od rana boli mnie podbrzusze okresowo :| Wzielam nospe, aspargin, mam nadzieje, ze minie :/
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a no i jeszcze jedna radość- mamy równy miesiąc do terminu :) teraz to już z górki- oby...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    dzień dobry wszystkim a ja ciągle zaglądam czy coś się nie zmieniło ;)
    --
  3.  permalink
    Ja też zaglądam, co by jakieś gratulacje złożyć, a tu nadal nic :confused:
    Kasiek, Kochana do roboty :wink:
    Dziś to sobie pospałam, jak tak dalej pójdzie to nie wiem, czy dziecko w nocy usłyszę :smile: Ostatnio odsypiam chyba cały I trymestr, kiedy to na jakąś nocną bezsenność cierpiałam.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam :)
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom :) Troszkę lista się ruszyła :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mkd sto lat :flowers::flowers::flowers: !!!

Wczoraj power a dziś dętka jestem :tooth:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie u nas zimno dalej choć słońce świeci :wink:

Mkd sto lat :flowers:

Co do skurczy krzyżowych ja takie miałam, okropne... nie dałam rady ustać na nogach, musiałam leżeć na boku a masowanie krzyża zwiększało tylko ból, więc jak poczułam skurcze parte to poczułam się jak w 7-dmym niebie :bigsmile:

Seksik u nas na razie bez większych zmian, w najgorszym przypadku co 2-gi dzień, w najlepszym 2x dziennie :devil:, ale na razie nie ma żadnych przeciwwskazań więc sobie korzystamy :devil:
    --
  4.  permalink
    WItam sie niedzielnie :P tak piszecieo tym sexiku, ja mam abstynencje, ale w ogole jakos mnie chcica nie bierze :P chyba te moje brzydkie sny mi to rekompensuja lol, chociaz dawno ich nie mialam :P jak juz dotrwam do 37 tyg to wtedy meza pogonie i bedziem cosik dzialac :P
    Kasiek, ja Cie nie wyganiam, ale idz juz rodzic hihi
    mkd 100lat :*
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Mnie dzisiaj całą noc męczył ból biodra ale tylko po jednej stronie.Czasem bolało tak mocno,że aż łzy w oczach miałam.A poza tym żadnych zwiastunów porodu...
    Od piątku zaczynamy "kurację" seksem;D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mkd najlepsze zyczenia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Mkd i ja się dołączam do życzeń :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mkd, sto lat!

:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Ja mam dziś takiego lenia, że szkoda gadać. Nie wyspałam się, bo imprezowalismy wczoraj u znajomych. Czuję się, jakbym miała kaca...Na szczęście Natalka chociaż dziś grzeczna i zajmuje się sama sobą, więc mogę posiedzieć/ poleżeć trochę.

Treść doklejona: 03.06.12 16:47
    Aaaaa... właśnie zauważyłam, że mam studniówkę dziś!!!:bigsmile:
    Ale szybko to leci...:shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    MDk dużo Zdrówka i Słonecznych dni do końca lata :kissing::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    MDk wszyskiego naj:-)
    A my juz po komunii Mlodego:-) Wszystko sie udalo :-) ja ledwo zywa. ...
    Kasiek ociagasz sie....:-)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    czerwinka: Kasiek ociagasz sie....:-)

kuleczka_69: Kasiek, ja Cie nie wyganiam, ale idz juz rodzic hihi

no już mnie tak nie wyganiajcie bo się stresuje....poważnie....już mam dziś takiego nerwa na wszystko i na wszystkich, że masakra !!!!!!!!

A jutro jeszcze ta wizyta w zakichanej poradni dla ciężarnych z cukrzycą....najkrócej jak tam siedziałam to około 4 godz....raz nawet 5,5godz....jak sobie pomyślę, że mam tam siedzieć jutro to mnie szlag trafia :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    _kasiek_:
    A jutro jeszcze ta wizyta w zakichanej poradni dla ciężarnych z cukrzycą....najkrócej jak tam siedziałam to około 4 godz....raz nawet 5,5godz....jak sobie pomyślę, że mam tam siedzieć jutro to mnie szlag trafia :devil:

to może mały symulacja porodowa i wejdziesz szybciej?

Się nie nerwuj, bo złość piękności szkodzi :)

Skoro 3.06 nie, to ja dalej stawiam na 6.06 ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dokladnie Kasiu zgadzam sie z Polusiowamama...szkoda tylko ze sie caly czas meczysz.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    W tych poradniach powinni rozwiazywac to jakos inaczej, a nie ze ciezarna i to na ostatnich nogach musi siedziec ponad 4h, nie mowiac o tym, ze ja ostatnio w kolejce do rejestracji po tzw. "numerek" stalam 30 min... dlatego tez odechciewa mi sie tam jechac za tydzien tym bardziej z moimi problemami szyjkowymi... Jeszcze zaczne tam rodzic:devil: a szczerze powiedziawszy ostatnio nic poza tym, ze mam stosowac diete sie nie dowiedzialam, no i jeszcze dostalam kartke z wymiennikami, ktora moglabym sobie w necie znalezc... jednym plusem bylo usg i ktg...
    Nie mowiac o tym, ze na 15-20 min. wizyte jechalam 100 km w jedna strone...
    Przeciez mozna by bylo umawiac pacjente na konkretna godzine i spokoj ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny dzięki za wszystkie życzenia, u nas super dzień choć rano ryczałam jak głupia bo hormony dawały o sobie znać. najlepszym prezentem okazała się wiadomość że moja the best friend jest w 10tyg ciąży po 2 wcześniejszych poronieniach.

i jeszcze ta radość dziadków z zajmowaniem się felem-bezcenna.
    najadłam się jak świnia więc spodziewam się zobaczyć jutro na wadze magiczną cyfrę 8, ale cóż jak ma się już 28 lat to i przemiana materii nie ta :).

Uwielbiam na nowo odkrywać jak kocham moją rodzinę...

dobranoc lecę wyciągnąć nogi do góry i niech kolejne tyg szybko mijają.

a mój mąż właśnie siedzi w wielkich okularach i ogląda jakieś kreskówki w 3d...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Wczoraj byliśmy na weselu, było całkiem spoko tylko po oczepinach już prawie nie mogłam jeść ale o 1 zpowrotem już było ok niestety przez całą noc pilam coca cole bo tylko to mi smakowalo. I niestety przed chwilą musiałam wstać i zrobić sobie parówki z serem żółtym, czy to możliwe żeby to malenstwo co jest we mnie to się nauczyło przez jedną noc że o takich porach też jest na świecie jedzenie. Wcześniej zazwyczaj najpóźniej jadłem około 19:00
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam poweekendowo:tongue:
    Byłam na tych targach mother &baby na Służewcu w w-wie - generalnie bez fajerwerków (myślę, że jak ktoś już ma dziecko i z nim był to było więcej atrakcji dla niego :wink:) aczkolwiek fajnie było i najważniejsze - zamówiliśmy tam wózek taki jaki chciałam z lepszym fotelikiem do samochodu i w sumie o 200 zł taniej - oferta targowa :wink: tylko na usg 4 d darmowe się nie dostałam - za późno przyjechaliśmy - no ale trudno. Za to ilość babeczek w ciąży na metr kwadratowy była niesamowita :bigsmile::wink:
    Poza tym myślałam, że tu się lista bardziej ruszy, a tu zastój weekendowy jakiś :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kasiek a moze 6 czerwca Ci pasuje? fajna data :) I moje urodzinki ;)
    A co do seksu po porodzie to my zaczęliśmy po3 tygodniach. Krwawienie sie skonczylo i bylam w swietnej formie. Wcale nie trzeba czekac na kosultacje ginekologiczna, chyba, ze sie lubi dmuchac na zimne.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    PolusiowaMama ja skurcze od razu miałam co 5min i tylko były coraz częściej i coraz bardziej bolesne mimo leżenia, chodzenia (zrobilam gofry, nalesniki, umyłam troche naczyń), ciepłej kąpieli (po niej się nasilily bardziej...). Praktycznie próbowałam wszystkiego, a one były coraz mocniejsze -jedynie nie zażylam nospy bo już wolałam jechać sprawdzić do szpitala co i jak. I tak mnie bolało przez prawie 3h zanim do szpitala pojechałam, później non stop w szpitalu i tylko się nasilały.
    Boje się, że będę później miala problem z porodem SN -że mi nie będzie rozwarcie postępować mimo skurczy i najpierw się zamęczę z bólu, a na koniec zrobią mi CC :confused:

Mkd wszystkiego naj! :bigsmile: (spóźnione bo nie chcialo mi dodać wcześniej komentarza :confused:)

Dzisiaj byliśmy na obiadku u rodziców -jejku wepchali we mnie tyle, że myślalam, że do domu to ja się dotoczę ! A jednak jak zobaczyłam hot dogi w galerii kazimierz to się skusiłam na niego :bigsmile: Uzupełniłam do końca (prawie) torbę do szpitala -brakuje tylko pieluch tetrowych, pampersów, pantofli i ee chyba tyle :wink: Dziś obyło się bez jakiś większych skurczy -może ze dwa mnie złapały, a tak ogólnie to mnie czyściło troche i czop mi odchodzi już 3ci dzień ... Raz na różowo, raz na biało, a nawet raz na żółto :shocked: Ale cóż zrobić -magnez i nospe mam non stop przy sobie, a jak się już zacznie, to nikt mi tego powstrzymywać nie będzie (tak przynajmniej w szpitalu mówili).
    Jeszcze tylko 10 dni i ciąża donoszona :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJun 4th 2012
     permalink
    nikkitaa to wytrzymaj jeszcze te 10 dni i luz :)
    i nie stresujcie tak kasiek toz ona ma jeszcze dwa tygodnie do terminu :)
    miłego dnia :)
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJun 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Witamy się w 38 tygodniu ciąży - ciąża donoszona :shocked: raczej mój suwaczek tam się spóźnia ale niech tam będzie ;) nie będę go zmieniać - wogóle to ja dokładnego terminu nie znam :P :D
    teraz wiem o czym jest mowa o częstym chodzeniu w nocy do łazienki, tak to chodziłam raz w nocy a teraz 4-5 razy - tzn. teraz tzn od dwóch dni :P ale na szczęście zasypiam sobie po tych spacerkach, ale i tak jestem niewyspana :P
    życze wszystkim miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    nikkitaa Kochana, nie martw się tym czy rozwarcie będzie postępowało, bo nie masz na to wpływu. Będzie co ma być, a pozostaje nam wierzyć, że będzie dobrze!

W ogóle to miłego dnia, u Was też tak szaro i pada? :-(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam sie i ja! No i konczymy 35 tydz. :crazy: Jeszcze tylko 2 tyg. wytrzymac... Choc po dzisiejszej nocy to nie wiem, jak bedzie... Dopadlo mnie kilka (chyba) skurczy, bolalo leciutenko, ale brzuch twardy... Juz chcialam mierzyc czas, bo byly dosc czeste, ale... zasnelam :tooth: No i na dodatek rano obudzil mnie bol po lewej stronie, podobny do bolu jajnika ;) Wstalam zrobilam sniadanie i "jak reka odjal" ustapilo wszystko. :tooth: Moze te bole to od lezenia i nacisk na jakies nerwy ;|
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.