Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 4th 2012
     permalink
    hej:bigsmile:

ja sie wyspałam, wow, nie obudziałam sie ani razu w nocy, wszytsko przez męczący weekend:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam się z rana- dzisiaj pod kartą zobaczyłam, ze wskoczyłam na 9te okienko- wiec witam się w rozpoczętym 9tym m-cu. Zostało nam jeszcze 1 m-c i 1 dzień do narodzin Pati. :crazy::cheer::jumping::rolling::clap::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    u nas też noc przespana choć pogoda masakryczna więc bez drzemki się pewnie nie obejdzie.
    Miłego szybkomijającego tygodnia
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai ja od 2m-cy budzę się standardowo 2 razy w nocy o 2,30 i 4,30, pewnie młoda będzie wtedy budzić się na karmienie :D :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: Kakai ja od 2m-cy budzę się standardowo 2 razy w nocy o 2,30 i 4,30, pewnie młoda będzie wtedy budzić się na karmienie :D

ja tez sie budze i wierce, do tego biodra mnie bolą, a tej nocy nic:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja sie ciesze, ze taka pogoda jest;) Przynajmniej lepiej mi sie lezy ;) Bo jak widze slonce to mnie "nosi" ;D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie widzę, że na razie nikt nie rodzi :devil:

A my przypadkiem dorobiliśmy się wózka :cool:, znalazłam na allegro w idealnym stanie to co chcieliśmy kupić i mąż z głupia frant zalicytował cenę minimalną i nikt więcej nie licytował i tak oto wczoraj staliśmy się właścicielami praktycznie nowego Mutsy Urban Rider za 750zl hahahahh :rolling:
    --
  1.  permalink
    Dzień dobry :) gratulacje dla wszystkich nowych mamuś:wink:

sysiajaw: A my przypadkiem dorobiliśmy się wózka , znalazłam na allegro w idealnym stanie to co chcieliśmy kupić i mąż z głupia frant zalicytował cenę minimalną i nikt więcej nie licytował i tak oto wczoraj staliśmy się właścicielami praktycznie nowego Mutsy Urban Rider za 750zl hahahahh

to się nazywa fart :wink:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny, zaglądam do Was, ale jestem na takim etapie, że nie mam co pisać o skurczach, bólach krzyżowych i innych zwiastunach rozpakowania. ;)

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale poproszę was o radę.
    Od jakiegoś czasu na brzuchu i wewnętrznej stronie ud pojawiają mi się czerwone kropeczki, jakby mnóstwo popękanych drobnych naczynek. Nie jest to żadna wysypka wypukła, swędząca, w żadem sposób nie przeszkadza. Jednak trochę mnie to niepokoi.

Mam dwie teorie:
    - alergia na jedzenie, proszek, oliwkę?
    - albo właśnie pękające naczynka, taki objaw rozciągającej się skóry (ale dlaczego też na wewnętrznej stronie ud, tam nie tyję :shocked:)

Co wy o tym myślicie? Miała któraś z was coś podobnego?

Załączam fotki:

brzuch

udo

--
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    easyshare mi to wygląda jak uczulenie na coś? Nie jadłaś jakiś nowalijek? Skoro ud nie smarujesz to pewnie nie oliwka, ale może coś nowego wprowadzałaś ostatnio właśnie np. proszek?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    No właśnie niczego nowego ani nie jadłam, ani niczym nowym się nie smarowałam, proszek ten sam, żel do mycia ten sam, nie mam pojęcia od czego to może być.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.06.12 09:11</span>
    Kurczę, chyba żeby truskawki? Teraz o tym pomyślałam, właśnie jakoś tak kilka tygodni temu się zaczęły, no i od tej pory wcinam aż miło...
    Czy takie uczulenie, jeśli to po truskawkach właśnie, może być w jakiś sposób groźne? Mam przestać je jeść?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    easyshare: Czy takie uczulenie, jeśli to po truskawkach właśnie, może być w jakiś sposób groźne? Mam przestać je jeść?

to pewnie truskawki.... niestety faszerują je wszystkim żeby ładnie wyglądały, chociaż skoro cię nie swędzi to też dziwne, a może spróbuj odstawić truskawki na parę dni i zobacz jaki efekt będzie, albo idź do lekarza pierwszego kontaktu może powie co to może być..
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    truskawki jak najbardziej mogą być winowajcą. One często lubią uczulać niestety. Najlepiej jak zrezygnujesz z nich, no i do lekarza pierwszego kontaktu tez możesz się przejść- oceni i przepisze ci cos bezpiecznego abyś jak najszybciej się jej pozbyła.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Dzięki dziewczyny, niby przyczyna taka oczywista, ale wpadłam na to dopiero, jak tu napisałam.
    To pewnie ten ciążowy zanik mózgu :wink:

Sama wysypka mi w niczym nie przeszkadza, nie swędzi, nie piecze, tylko średnio ładnie wygląda.
    Boję się czy aby Idzie we mnie nie przeszkadza, ale od dziś zero truskawek :cry:
    Nawet tych z własnego ogródka :cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    uczulenie lubi też wychodzić w wewnątrz, więc ja przeszłabym się do lekarza aby to skonsultować.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Masz rację, chyba lepiej przejść się niepotrzebnie niż coś zbagatelizować.

Dziękuję jeszcze raz :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    zaraz mnie tu trafi, siedze w tej zakichanej poradni od 8:20, lekarka miala przyjmowac od 9:00 a dopiero przyszla i weszla pierwsza pacjentka. Ja jestem 8 w kolejce, jedna osoba siedzi 15-20 minut wiec zanim wejde to jeszcze ze dwie godziny tu posiedze!!! to jest chore, jak mozna kazac siedziec i czekac tyle czasu kobiecie w 39 tygodniu ciazy? normalnie mam ochote napisac oficjalna skarge do kogos z tej kliniki :cry: :devil::cry::devil::cry::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek przytulam. :hugging:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeJun 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Kasiek, zrób przedstawienie z bólami i skurczami, płaczek i histerią. Założę się, że wejdziesz następna ;)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Witam Dziewczyny....
    Wczoraj pomimo lezenia grzecznie dopadly mine skurcze i jeszcze take wrazenie jakby mi ktos gmeral w szyjce.....wystraszylam sie, Bo kapiel tego nie zlagodzila. Jednak samo przeszlo. Czy ktoras take miala?

Mam lezec jak najwiecej wiec leze, ale szyjka be zmian. Biodra mine juz bola od lezenia, a na wznak mi nie wygodnie.

U mine pogoda deszczowa.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam i ja :bigsmile:
    U nas też pogoda deszczowa, nic sie nie chce....
    Kasiek - współczuję, brak słów.....
    Jakoś tak się nie wyspałam - ostatnio strasznie trudno mi sie oddycha, tak jakbym ciagle nos zapchany miała, ale przy wydmuchiwaniu specjalnie nic nie ma... :confused: Miałam tak przez pierwszą połowę ciąży jak na luteinie byłam, ale już od 2 mcy luteiny nie biorę, i znowu mi ciężko oddychać.... Miała któras z Was tak moze?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho mnie od 2 dni kłuje w szyjce, ale nie ciągle, tylko co jakiś czas zakłuje, biodra też bolą:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Słyszałam ostatnio od koleżanki (alergolog dziecięcy jej powiedział), że truskawki nie uczulają same w sobie, tylko wpływają na wzrost produkcji histaminy i dlatego możę być nasilona reakcja w postaci wysypki. Tak czy siak możńa unikać, ale ja jestem alergikiem od urodzenia i taka wysypka to pikuś :cool: Jadłabym dalej, bo truskawki uwielbiam -dziecku to nie zaszkodzi. To my reagujemy, nie dziecko. Zresztą najnowsze zalecenia alergologów mówią, że nie ma sensu unikać alergenów w ciąży i po urodzeniu. Wręcz przeciwnie! Spożywanie ich w niewielkich ilościach niejako uczy organizm dziecka akceptować te produkty (mówię o etapie karmienia piersią). Ech mieszają nam w głowach co? Człowiek nie wie jak ma w końcu postępować...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś mam nieszczęście te badania prenatalne to będę się widziała z jakimś lekarzem, bo jak dziś wstałam to znowu na wkładce były brązowe plamy, a pod prysznicem był ciemny skrzep taki jak na miesiączkę. Więc teraz do 14 poleżę a na 15:00 wizyta. Co by tu zrobić aby się nie denerwować
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    nibriana, zapytam swojej lekarki ogólnej, co ona na ten temat myśli. Z ginekologiem jestem umówiona dopiero 15.06, ale też z nim na ten temat porozmawiam.
    A jak już czego się dowiem to się z wami podzielę :smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.06.12 10:24</span>
    acia20, a nie lepiej zgłosić się już teraz na IP? Ja na Twoim miejscu nie czekałabym kilku godzin przy takich objawach i tak wczesnej ciąży.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    easyshare wole nie bo tu jest w budynku obok oddzial polozniczy i patologia na ktora wysylaja wszystkie z cukrzyca a nikt z wlasnej woli tu nie chce rodzic! to szpital w ktorym jest na poporodowym jak za PRL-u tzn. 8 osobowe sale, jedna lazienka na cale pietro, na dodatek tu nie ma czegos takiego jak porod rodzinny, jestes przypadkiem ktory ogladaja studenci bo to klinika uniwersytetu
    kolezanka tu rodzila rok temu (musiala bo miala cytomegalie) i mowi że wstyd musisz zostawic za bramka bo np. podczas jednego badania ginekologicznego poza lekarzem jest min kilku studentow ktorzy ogladaja a czasem i badaja. porownala to do zbiorowego gwaltu - doslownie!!!

wiec ja dziekuje, posiedze i poczekam
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kasiek to sie w głowie nie mieści żebys musiała tyle czekać!
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    acia20 mam nadzieję, że wszystko jest w porządku... też bym wolała podjechac do szpitala, chociaż z naszą służbą zdrowia to i tak nie wiadomo czy Cię szybko obsłużą, czy nie będzie akurat kolejki itp. Myślę, że te kilka godzin nie ma wpływu... co ma być to będzie i oby było dobrze :)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    kasiek, w takim razie czekaj grzecznie, ale trochę posapać i ponarzekać możesz, a nuż kogoś sumienie ruszy i Cię wpuści przed sobą.

A co do warunków w tym szpitalu - masakra. Ale nawet jeśli to szpital kliniczny, w którym kształci się przyszłych lekarzy, to ty jako pacjentka masz prawo odmówić ich obecności podczas badania! Nikt nie może Cię do tego zmusić. Mnie tam właściwie wszystko jedno, jak już pokonałam wstyd przed jednym obcym facetem, to 4 innych już by mi tak bardzo nie przeszkadzało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    _kasiek_ a może po prostu zapytaj babeczek przed Tobą, czy nie mogłabyś wejść następna, Jesteś na wylocie, wszystko Cię boli..
    Wiem, że czasem babom najtrudniej zrozumieć, by ustąpić miejsce siedzące czy przepuścić w kolejce, ale kto nie próbuje ten nie ma.

easyshare a ja bym sobie odpuściła na kilka dni te truskawki, ale ja przewrażliwiona jestem. Mam wrażenie, że jak coś zaatakowało brzuch, to niedaleko ma do Skarba.. W zeszłym roku zjadłam kilka sztuk, bo karmiłam..

cho my mamy tydzień różnicy w naszych ciążach :) Proponuję nospę i do wyrka, u mnie tak jest ostatnio coraz częściej i po nospie i wyleżeniu przechodzi.. Myślę, że coraz częściej takie dolegliwości będą nas "dotykać"

acia20 daj znać po wizycie, a teraz leż, i pamiętaj - pozytywne myślenie!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kasiek, u nas w poradni jest niestety to samo... Jutro się tam wybieram i już się boję tych godzin tam spędzonych na czekaniu, a że mam nakaz leżenia to się boję, żeby sobie tym czekaniem długim nie wywołać porodu...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A na przepuszczenie w kolejce nie ma, co liczyc, bo w takiej poradni to wszystkie brzuchate i nikt nie ma zamiaru czekac dodatkowych 20 min. ;)
    Ja musze jutro pogadac z ginem, co mam zrobic z diab. cukry mam dobre, a pewnie nic nowego sie nie dowiem...
    Najgorsze, ze polecialo mi kolejne 0,5 kg w dol:neutral: Niby sie najadam, ale niewielkie porcje jakos nie powoduja wzrostu wagi
    --
  2.  permalink
    Witam sie w 30 tyg :)) jeszcze zostalo 10 :P ja dzisiaj od 6 rano mam atrakcje w postaci regularnego czyszczenia;/ juz sama woda ze mnie leci ;/ w nocy tez atrakcje, bo mialam krwotok z nosa;/ nie pisze juz o wstawaniu na siusiu co godzine;/ i jak tu sie wyspac? :P
    Kasiek, wspolczuje, dobrze, ze ja nie musze zasuwac do poradni co jakis czas bo jakbym miala czekac to chyba bym tam ludzi pozabijala :P
    acia, ja bym nie czekala do wizyty, tylko pedem na IP.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    chciałam z aktywnej podczytywaczki przejść na wyższy poziom więc piszę cosik :) jestem z Krakowa, termin mam wg OM na 13 pażdziernika, jesteśmy z młodym po badaniu połówkowym, wszystko jest OK. Na brzuszkach wrzuciałam nasze zdjęcia. I to na razie tyle, pozdrawiam wszystkie serdecznie
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    KasiaTasia: CommentAuthorKasiaTasia

Witamy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    gdzie penny bo sie nie melduje???
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nibriana: Tak czy siak możńa unikać, ale ja jestem alergikiem od urodzenia i taka wysypka to pikuś Jadłabym dalej, bo truskawki uwielbiam -dziecku to nie zaszkodzi. To my reagujemy, nie dziecko

Widzisz ja tak nie mogę zrobić, bo jak wychodzi mi na zewnątrz wysypka to mam ją również w wewnątrz- chwilami nawet oddychać nie mogę. Wiec ja zawsze przy uczuleniu jak jest bardzo duże idę po leki do lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny byla zalogowana godz. temu, wiec chyba ok :)

Witam nowa Mamuske :)

Sie wkurzylam tym spadkiem wagi i sie objadlam o! Tylko teraz strach przed pomiare cukru ;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się w kolejny pochmurny dzień :wink:

Dzisiaj idę na GBS jak tylko się zwlekę z łóżka (do 18 pobierają wymazy) no i jeszcze czas na pakowanie ... Powoli trzeba zacząć. Teraz nadchodzą ciężkie dni i trochę wysiłku. Ale nospa i całe opakowanie magnezu jest pod ręką w pogotowiu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nikkitaa uwazaj na siebie, bo jak Cie wezmie konkretnie to ani nospa, ani magnez nie pomoga ;) A Aleks niech posiedzi jeszcze te 1,5 tyg. w brzuchu :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Sie wkurzylam tym spadkiem wagi i sie objadlam o! Tylko teraz strach przed pomiare cukru ;)

A co zjadłaś? :devil:
    Szukam inspiracji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: nikkitaa uwazaj na siebie, bo jak Cie wezmie konkretnie to ani nospa, ani magnez nie pomoga ;) A Aleks niech posiedzi jeszcze te 1,5 tyg. w brzuchu :)

Oj no to by jej na pewno na dobre wyszło :wink: Ale cóż -teraz to najwyraźniej już nawet nie podają sterydów na płucka, bo gdyby podawali, to pewnie by mi je ostatnio podali jak wylądowałam ze skurczami, co mnie w sumie pociesza, bo to oznacza, że jak dzidzia by się teraz urodziła, to byłoby wsio ok :wink:
    --
  3.  permalink
    Ul_cia: Szukam inspiracji

Mnie ostatnio wzielo i zrobilam drozdzowke z truskawkami :P na nastepny dzien jej juz nie bylo, dorwali sie do niej jak opetani :P wstalam przed 11 i znowu chce mi sie spac :/
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nikkitaa nie mam pojecia, czy podaja w tym tyg. ciazy... ale znajoma ostatnio urodzila w 35 tyg. 6d i niestety Maly tydzien w inkubatorze, bo mial problemy z oddychanie... wiec niech jeszcze siedzi u mamy w brzuchu chociaz troszke :)

Ul_cia lepiej nie bede pisac, bo to nam slodkim mamuska zakazane :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: Mnie ostatnio wzielo i zrobilam drozdzowke z truskawkami :P na nastepny dzien jej juz nie bylo, dorwali sie do niej jak opetani :P wstalam przed 11 i znowu chce mi sie spac :/

Smakołyki! :-) - ale ja cukrzycowa :cool: chociaż i tak własciwie codziennie z czymś eksperymentuję i ten cukier to mi sie nigdy nie uspokoi.... :cool:
    Ja tez jestem jakas taka niedorobiona i spać mi się chce jak cholera - zwalam na pogodę, no bo przeciez nei na własne lenistwo! :devil::bigsmile::wink:
    --
  4.  permalink
    Vsti: bo to nam slodkim mamuska zakazane

nie ma co przesadzac, raz na jakis czas mozemy :)

Treść doklejona: 04.06.12 12:22
    Ulcia ja tez cukrzycowa
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Ul_cia lepiej nie bede pisac, bo to nam slodkim mamuska zakazane

No własnie - tylko takie za mna chodzą.... :devil: A do tej pory wogóle co z cukrem (oprócz lodów oczywiscie) mogło dla mnie nei istnieć.... ehh psychika - zakazane najbardziej ciagnie! :cool:
    --
  5.  permalink
    Witam poniedziałkowo.Kochane dziewczyny właśnie zbadałam sobie szyjkę(tak,wiem nie powinnam tam nic ruszać),ale martwiło mnie to,ze kłuje mnie i czasem pobolewa.W sumie w piatek byłam na wizycie i lekarz zbadał mnie i powiedział,że jest ok....ale po dzisiejszym badaniu moim mogę wywnioskować,że szyjka średnio wysoko,śr twarda i do tego wyszułam sporą dziurkę palec spokojnie tam się zapadł...czy to rozwarcie czy wieloródka niegdy nie ma całkowicie zamknietej szyjki??POMÓŻCIE zaczynam sie stresować:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    leneczka8484: POMÓŻCIE zaczynam sie stresować:(

No i widzisz! Jakbys nie grzebała to byś się nie stresowała! :devil:
    A tak serio, to się nie znam i nie pomogę, bo tam się nie badam.....
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: gdzie penny bo sie nie melduje???

Jestem jestem :wink: Zbieram siły po weekendzie, bo w sobotę szalałam ze sprzątaniem, a w niedziele łaziłam po jakiś chaszczach, oglądając działkę kolegi. Paprocie sięgały mi po pachy, a jeżyny po pas. Mam całe nogi pociachane, a jak musiałam się wdrapać pod górkę, żeby stamtąd wyleźć to dosłownie myślałam, że urodzę :devil: Więc dziś jestem nieżywa.

Kasiek to ja Cię pocieszę. Mój gin przyjmuje na naszym zadupiu tylko raz w tygodniu od godziny 14.oo. Muszę jechać autobusem parę wiosek dalej. Często wyjeżdżam już o 12, żeby zająć kolejkę i np. jestem dopiero 8... więc czekam te dwie godziny, on zaczyna przyjmować punktualnie, zazwyczaj ze mną czekają inne ciężarne, więc jak dobrze pójdzie to wchodzę o 15.3o, ale zazwyczaj o 16. Wiem co czujesz :wink: Ostatnio prawie oszalałam z radości, bo olałam system i pojechałam autobusem o 14.oo a weszłam już o 15.30 :shocked: , tak mi się udało. Ciekawe co będzie w tę środę ;)

Oznak porodu brak, czuję jakieś tam skurcze i męczą mnie nadal bóle miesiączkowe, ale chyba już się przyzwyczaiłam i nie robią na mnie większego wrażenia. Dobrze, że już po pełni, może w końcu zasnę i wyśpię się jak należy.

Nikkitaa a Ty nie szalej tak z tą przeprowadzką :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.