Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Ale dziwie sie bo w pierwszej ciazy tak nie bylo :( a teraz chodzic niemoge stac nie moge wrrrrrrr....pierwszy trymestr zyganie, drugi zgaga i ciagle spanie, a trzeci co? narzekanie. ... myslalam ze choc koncowka bedzie lepsza...

Już jestem po usg planetarnym

acia20: Już jestem po usg planetarnym
A co to jest usg PLANETARNE?

zupazgryzoni - http://www.badaniaprenatalne.pl/

no i zaczyna mnie to niepokoić. Zupo, serio?? Mi setki razy słownik wciskał jakieś inne słówko. Dziewczyna mogła nie wychwycić. Taka ludzka rzecz...
Ja przed każda miesiączką płaczę to i w ciążym nie nie oszczędziło.. I trymestr był bardzo ciężki. Zmęczenie, mdłości a do tego deprecha.... W Ii trymestrze ok i teraz znów zamartwianie, mąż mnie drażni, córka też, mam dosyć, chcę uciec na inną planetę i czasem po cichu pytam... po co mi to było? nie dam rady...
Ale liczę, że kilka tygodni po porodzie wróci wszystko do normy 
Wreszcie mogę prać ciuszki :)

A zastanawialam się, czy go otworzyć, czy nie za duży 
A poza tym od wczoraj jest dość mało ruchliwe tzn. czuję że się pcha, że ma czkawkę, ale tak, żeby kopał czy się wiercił to tylko wieczorem przez chwilkę no i zaczyna mnie to niepokoić.

Biedny, już prawie nic nie może powiedzieć, bo o wszystko się czepiam, chociaż powoli to zaczął mi robić chyba specjalnie na złość i się podśmiechuje, że się denerwuje wszystkim eh
Faceci
Bardziej mnie rozbawiło to, że telefon spłatał psikusa Aci (co też od początku podejrzewałam), ale jeszcze bardziej ubawiło mnie to, ze się Zupa przyczepiła do tych planetarnych badań
Wczoraj nawet poniosła mnie fantazja i doszłam do wniosku, że można by nawet macicę, dziecko, wody i wszystko porównac do wszechświata i owych badań. Że płyn owodniowy to przestrzeń międzyplanetarna, a dziecko to centrum galaktyki albo układu planetarnego, jak nasze słońce. Że macica to wszechświat, który według najnowszej teori ciągle rozszerza się i kurczy, jak w ciele kobiety. Poród to powstanie nowej gwiazdy i takie tam , pępowina skojarzyła mi się z obłokiem Magellana
A potem poszłam spać 

Na usg w 20 tyg wyprzedzał termin porodu o tydzień i teraz też tak jest, ale spodziewałam się tego mój pierwszy dzieć urodził się z wagą 4010 Kakai, a Twój ile waży?
Kakai a Tobie mały często pstryka w brzuchu