Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Czesc dziewczyny :) ja takze dolaczam do grona szczesliwych ciezarnych :) Jestem w 6 tygodniu. :bigsmile: Ciaza jeszcze nie potwierdzona gdyz dostac sie do lekarza tu w USA jest masakra jakas. Wiec pierwsza wizyta 19 czerwca. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. W aptece zakupilam juz sobie komplet witamin z kwasem foliowym bo jak juz gdzies czytalam ze dobrze byloby brac. Pozdrawiam
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 6th 2012
     permalink
    _kasiek_: Kakai a nie chcesz tego zostawić żeby ktoś kupił w prezencie ??

w sumie to bym chciała, ale ja taki raptus jestem, że chce już:shamed: w raze w na prezent tez cos znajdę:shamed:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti: czuje czkawke Mlodej w tylku:shocked::shocked::shocked:

A to dobre Hahaha i jakie uczucie ?
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Witam nowe przyszłe mamusie :)

Vsti - hahahah, uśmiałam się :)

Wiecie co ja chyba nie wiem co to czkawka dziecka w brzuchu. Nie doświadczyłam tego. Kopniaki, gmeranie mi rączką gdzie nie trzeba itd tak, ale czkawki nie.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Nie umiem cytować z poprzedniej strony.
    kasiek dzidzia ułożona główkowo, ale brzuch mam nisko. Kopie raczej po bokach zwykle.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kopniaki są fajniejsze niż czkawka, dopóki nie bolą oczywiście

a ja mam mega ciśnienie na sprita, może mąż wracając mi kupi...
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    justyna883: ja takze dolaczam do grona szczesliwych ciezarnych :) Jestem w 6 tygodniu. :bigsmile:

witaj Justynko:)
    i gratulacje!!!
    jestesmy na tym samym etapie, ja jutro koncze 5tc:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ikamek jutro to ty konczysz 6 tc a zaczniesz zaraz 7 :)

gratulacje dla nowej mamy :)

dododotka skopiuj liste i dopisz sie bo chyba zadnej nie chce sie zmieniac tylu numerków :)
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    Dziekuje :)
    Ikamek to tak jak ja :) Kiedy mialas ostatnia @. Ja 26.04 :) Ja takze Tobie gratuluje :)
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    jestescie idealnie w tym samym dniu ciazy :)))))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Ja do lekarza chodzę prywatnie, bo nie mam zaufania do NFZ. Pierwszą ciążę poroniłam, więc od samego początku drugiej żyłam w strachu.
    Teraz od samego początku byłam na progesteronie. Ale nie było to widzimisię lekarki. Przed zajściem w ciążę robiłam badania i prolaktyna wyszła tragiczna. Praktycznie to, że zaszłam w ciążę to cud. Od zobaczenia 2 kreseczek na teście do wizyty u lekarza minęło 5 dni. Zestaw badań do zrobienia i z wynikami jakby coś było poza normą to miałam się zgłosić jak najszybciej. No i wyszły kiepsko, więc szybka decyzja, że podajemy progesteron. Gdyby nie takie podejście to nie wiem jak by się mogło to wszystko potoczyć. Mimo przyjmowania duphastonu 3 razy dziennie i tak miałam krwotok. Ale się szybko wyciszył. Książeczki i tak mi nie chciała założyć na początku. Dopiero później mi ją wypisała.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    tak mi strzeliło w brzuchu ze sie wystraszyłam:cry: co tam ten synek robi
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    edzia503: A to dobre Hahaha i jakie uczucie ?
    jakby mi coś w tyłku podskakiwało :D
    kakai też ostatnio oglądałam leżaczki i stwierdzam, że ja jakaś mega wymagająca jestem, bo nic mi w oko nie wpadło ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: kakai też ostatnio oglądałam leżaczki i stwierdzam, że ja jakaś mega wymagająca jestem, bo nic mi w oko nie wpadło ;)

mnie sie spodobał tiny love, który można uformowac jak łóżeczko do spania:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti: jakby mi coś w tyłku podskakiwało :D

Ale chyba nic nie wylatuje przy okazji :shamed::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: mnie sie spodobał tiny love,
    takie z tymi dwoma pałąkami zabawek po bokach?:)

Treść doklejona: 06.06.12 15:14
    edzia503: Ale chyba nic nie wylatuje przy okazji
    hahaha, całe szczęście nie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Mój szkrab mały dzisiaj leniwie się przeciąga tylko raz na jakiś czas, chyba wyczuwa pogodę tak jak i ja, bo z chęcią bym pospała. Ale czas zaraz zacząć zawody z lusterkiem i maszynką, istna akrobatyka, teraz zajmuje mi to około 30-40 minut :shocked: no a wizyta tuż tuż.
    --
  3.  permalink
    Majka, ja bede molestowala meza w weekend bo sama to juz raczej nie dam rady,nawet z lusterkiem, a ostatnio jak sie golilam to szrama na szramie, jakbym nie umiala sie golic :P jeszcze jako tako mi z nogami idzie, ale juz pipki sobie nie ogole bo brzuchol mi przeszkadza
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kakai a już wiem, jaki :) jak dla mnie cena jest powalająca + tylko do 9 kg...
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    No ja właśnie wyprawiam moje ekwilibrystyki pod nieobecność męża, bo by mi zaraz powiedział, że pomoże, a tego chyba bym się bardziej bała :wink: A golę się dosłownie godzinkę przed samą wizytą, bo inaczej bym w strupkach cała szła do lekarza, a tak to nawet nie widać jak sie pozacinam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja zamierzam się teraz depilować, co 3 dni tak w razie "w", a robię to dosłownie na oślep :D
    --
  4.  permalink
    No ja teraz tez bede to robila czesciej bo tak to tylko od wizyty do wizyty czyli tak co 2 tyg wychodzilo :P
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    mooniia: ikamek jutro to ty konczysz 6 tc a zaczniesz zaraz 7 :)

o kuzwa to jak ja wpisalam daty ze wyskoczyl mi 5t6d, bo ja @ mialam 3maj, wiec 1 tydzien do przodu od justyny?
    i bede koczyc 5tc ale gdy bedzie 4t 6d
    lece sparwdzac i poprawiac
    cos nie tak........
    ale sie usmialam!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti 9kg wydaje się być mało ale pamiętaj że z takiego leżaczka to korzystają dzieci jeszcze niemobilne, dla porównania fel zapiernicza jak dziki a waży 11kg a jest z tych większych przeciętniaków. Wiec 9kg myślę że może sie okazać w zupełności wystarczające. Wiadomo że każde dziecko inne ale przy felu to taki leżaczek by nam służył do maks 7mc.
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Mooniia - uzupełnię jak tylko siądę przy komputerze :)

A ja bym chciała taki leżaczek z odgłosem bijącego serca, bo mi się wydaje, że dzidziowi by się podobało :) ale chyba w tym temacie zdam się na innych, bo i tak lista rzeczy zakupionych niebywałe długa.. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    moja bratanica była dość ciężka i pamiętam, że po pół roku nie była już wkładana do bujaczka, bo tyłkim do podłogi dotykała:tooth: Jak dla mnie prawie 4 stówki na 6-7 m-cy to jednak dużo...:neutral: 200 zł mogę przeznaczyć :smile:
    --
  5.  permalink
    ostatnio oglądałam leżaczki i stwierdzam, że ja jakaś mega wymagająca jestem, bo nic mi w oko nie wpadło ;)

no ja mialam ten sam problem....w koncu zdecydowalam sie na wynalazek o taki... lezaczek to to nie jest ale ciekawi mnie jak sie sprawdzi...

zamierzam się teraz depilować, co 3 dni tak w razie "w", a robię to dosłownie na oślep

ja robie to co drugi dzien a w depilacji na oslep osiagnalam chyba poziom hard...ostatnio zastanawialam sie nawet czy po porodzie bede robila tak nadal...bo o dziwo calkiem niezle mi to wychodzi...przynajmniej tak mi sie wydaje bo nawet z lusterkiem ciezko mi cokolwiek zobaczyc....

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.06.12 15:37</span>
    oj kurcze sorki za rozmiar zdjecia...nie wiem czemu takie wielgachne sie wrzucilo
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Właśnie mam takie głupie pytanie :shamed: teraz mi przyszło na myśl: a jak wygląda sprawa z depilacją po porodzie?:P tzn. kiedy już można "tam" się ogolić? :p
    --
  6.  permalink
    ja mysle ze po porodzie przynajmniej na kilka dni depilacje sobie odpuszcze...jakos ciezko mi sobie wyobrazic potraktowanie obolalego i tak krocza maszynka i pianka do golenia...
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    ikamek: wyskoczyl mi 5t6d

poprawilam ale dalej nic nie rozumnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai: tak mi strzeliło w brzuchu ze sie wystraszyłam:cry: co tam ten synek robi

kakai może sobie z pępowiny strzela ;) kochana, nie martw się :) z tego, co pamiętam, wiele dziewczyn na forum słyszało takie niezidentyfikowane odgłosy z brzuszka :)

Treść doklejona: 06.06.12 15:54
    a mnie moja Michalinka uderza ciągle w odbyt i mam własnie wrażenie, jakby miało mi z niego coś wypaść :) Dziwne uczucie :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja jeszcze widze sobie pipkę i moge ją dokładnie pozbawić zbędnych atrybutów, co pieknie uczyniłam dzisiaj z rana :devil: Jak poinformowałam mojego M, ze jak mi brzuch podrośnie to będe korzystać z jego pomocy w tym zakresie to aż zbladł
    :wink::bigsmile:

Kakai- Twój Janek to niezły pykacz/strzelacz - on Ci tam cały czas coś rozpykuje w brzuszku! :shocked: :wink:
    Moja Lalunia jest ruchliwa aż mi cały brzuch chodzi - i ja tez się cały czas zastanawiam co te nasze Bobasy tam w brzuszku porabiają - przecie nudno im jak cholera, więc jedyna rozrywka to mamuske gdzieś tam w ciekawe miejsce szturchnąć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja czasem przez parę sekund mam takie rewolucje w brzuchu, że patrzę na niego z niedowierzaniem i myślę sobie, ile te Nasze "robaczki" mają już siły :) toż to wygląda na fikołki co najmniej :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul_cia: Ja jeszcze widze sobie pipkę i moge ją dokładnie pozbawić zbędnych atrybutów
    ja jeszcze dwa tygodnie temu też widziałam, a teraz jedynie ciut z boku, jak brzuch odsunę :devil::bigsmile:

A ile te Maluszki mają już siły w 35 tyg i jak potrafią przywalić z impetem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    co do depilacji, to mój ostatnio tak się zbulwersował, żem się ogoliła sama, że nawet przy mojej mamie śmiał mi to wypomnieć :) Tak Go poniosło z żalu :) Głupek :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: a robię to dosłownie na oślep :D

to tak jak ja :bigsmile: a lusterko tylko mi w tym jakoś jeszcze bardziej przeszkadza....tyle, że pamiętacie jaki ja mam brzuch !!!!!!!

Co do bujaczków - po pierwsze ja polecam takie, które potem zamieniają się w krzesełko dla starszego dziecka - chociażby ze względów finansowych....no i dziecko lubi raczej sobie samo siadać na takim, no bo wiadomo - czuje się właśnie samodzielne i od nikogo niezależne. A po drugie - może przeniesiecie się z tym tematem do kompletujemy wyprawkę ?? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Vsti, ja przez 2 tyg z gaszczem chodzilam, czekalam az sie szwy wchlona:) tesknie za powolnym wzrostem wlosow z okresu ciazy:devil::wink:
    --
  7.  permalink
    psychopatka - w takim razie ja mam inne informacje od kilku moich kolezanek w UK ... Nie chce sie tutaj mądrzyc, bo ja nie mam żadnych doświadczen za granicą. :-)

Treść doklejona: 06.06.12 16:24
    justyna833 - Witamy w gronie mamusiek :bigsmile:
    -- ___
  8.  permalink
    spidermanka ja tez nie twierdze, ze w calej Wielkiej Brytanii jest fantastyczna opieka, konowaly zdarzaja sie wszedzie, sama naleze do fatalnej przychodni, w ktorej przyjmuja lekarze pierwszego kontaktu (gp), ale na opieke specjalistyczna narzekac nie mam prawa :)...do wielu spraw zupelnie inaczej sie tutaj podchodzi...i wydaje mi sie, ze to wlasnie jest powodem narzekan i skarg...owo podejscie zupelnie inne od tego do jakiego przywyklysmy w PL...ale inne nie zawsze znaczy gorsze...co nie??? zreszta temat ten byl walkowany tutaj juz nie raz i nie dwa...ja tam dalej uparcie bede NHS-u bronic...bo wiele im zawdzieczam...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    _kasiek_: może przeniesiecie się z tym tematem do kompletujemy wyprawkę ??
    temat już zakończony ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No i już po:

Na ktg wyszły mi piękne, regularne bardzo silne skurcze dokładnie co dwie minuty ;) Położna zadowolona, bo dziecię ruchliwe :bigsmile:
    Badanie szyjki palpacyjne: znacznie skrócona, rozwarcie na opuszek palca. Lekarz bardzo zadowolony, powiedział, że jeśli nic się nie wydarzy do przyszłego tygodnia to zrobi mi ostatnie usg małej. Jeśli będę odczuwać bolesne, regularne skurcze co 8 minut, to mam jechać do szpitala ;)
    A no i maleńka ładnie głową w dół nadal, więc super, bo wydawało mi się wczoraj, że w poprzek leży.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Laseczki bobas się ukazał mamusi na wizycie ;D Buźka śliczna, wszystko ok i w końcu wiemy co będzie ;D DZIEWCZYNKA, na dzień dzisiejszy 561g
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny: regularne bardzo silne skurcze dokładnie co dwie minuty ;
    sile tzn. ile wynosiły? :) bo tak się zastanawiam od ilu są silne :)
    A tak w ogóle super wieści :))

Treść doklejona: 06.06.12 17:07
    1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    8. Lezunia 25.06.2012
    9. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    9. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    10. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    11. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    12. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    14. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    15. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    16. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    17. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    18. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    19. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    20. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    21. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    22. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    23. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    24. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    25. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    25. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    26. atamala 06.08.2012
    27. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    35. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    36. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    37. patyk 120 01.09.2012
    38. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    39. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    40. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    41. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    42. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    43. oranda 15.09.2012
    44. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    45. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    46. sysiajaw 24.09.2012
    47. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    48. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    49. kapelusznick 01.10 2012
    50. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    51. magdalenka2610 07.10.2012
    52. łośćń 12.10.2012
    52. CiastoMiłości 12.10.2012
    53. KasiaTasia 13.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    57. edzia503 23.11.2012
    58. basia_87 06.12.12.
    59. acia20 12.12.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012
    60. moonia 21.12.2012
    61. Pomarańczka25 2.01.2013
    62. agavva 21.01.2013
    63.ikamek 06.02.2013

Kogoś jeszcze pominęłam?:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: sile tzn. ile wynosiły? :) bo tak się zastanawiam od ilu są silne :)

Silne tak, że wychodziły ponad skalę, ale ile to było to nie pamiętam, w każdym razie nie mieściły się na wydruku ;)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Skala to chyba do 100 jest, no to penny naprawde silne :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To dziwne, bo ja ani jednego nie czułam...
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Penny a czułaś te skurcze, czy wyszły, a były bezbolesne? :bigsmile: Bo jestem ciekawa, czy ja mam te skurcze ale ich nie czuje, czy poszły sobie hen daleko i nie wracają :bigsmile:

Treść doklejona: 06.06.12 17:17
    A już doczytałam. Nie zauważyłam odp :bigsmile: Ja jak takie miałam, to czułam je baaaaaaaaaaaaardzo wyraźnie i bardzo krzyżowo :tongue:
    To ciekawe, czy je mam i nie czuje :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No właśnie napisałam wyżej, nic kompletnie nie czułam. Byłam wyluzowana i przekonana, że nic nie wyjdzie, a tu niespodzianka.

To znaczy te bóle krzyżowe mam ciągle :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    z może te bóle krzyżowe to właśnie to? :D
    Mi na ktg najwyższe to chyba wyszły 2 razy po 40.... zobaczymy co tam się zapisze za tydzień :D
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    laseczki w 19dfl mialam bete 539,6mlU/ml
    dzis 2 dni pozniej (21dfl) mam 1244
    wiec mam 131% przyrostu
    chyba super, co?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.