Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kakai - w niektórych szpitalach jest bardzo niewiele miejsca na rzeczy osobiste i często nie pozwalają ich chować pod łóżko tylko trzeba do szafek i dlatego mężowie zabierają ciuchy, w których przyjechała żona do szpitala. Teraz to jest jeszcze mały problem bo jest ciepło, ale ja rodziłam w październiku, był już snieg akurat wtedy i przyjechałam w zimowej kurtce i butach, których nie miałabym kompletnie gdzie schować. Dlatego mąż musiał zabrać moje rzeczy i potem mi przywieść na wyjście.
Dziewczyny tak w innym temacie-bo nie wiem czy jest taki wątek- czy po urodzeniu ZUS płaci jakies świadczenie? Bo dosżły mnie takie słuchy, a nie wiem wogole jak to wygląda formalnie?
dziecko jest AUTOMATYCZNIE meldowane tam gdzie mama dziecka U mnie była sytuacja że mąż był gdzie indziej i ja i zameldowano dziecko do mnie na moje pytanie co jeśli ma być gdzie tata - proszę wymeldować (złozyc wniosek) i zameldować gdzie tata (złożyć wniosek) bo rejestrujesz je pod konkretnym adresem zamieszkania)
u nas (i chyba wszędzie) wypłaca organ wypłacajacy świadczenia rodzinne - w moim przypadku MOPS - dział świadczeń rodzinnych A ZUS nie wypłaca tego becikowego?
Kakai - ja pierwsze słyszę, żeby coś ZUS wypłacał....a jeśli już to może jest to jakaś forma zapomogi, ale wtedy trzeba mieć niskie dochody na jednego członka rodziny. Najlepiej zadzwoń tam i zapytaj...ja pierwsze słyszę.
Kakai, zamorduje. Wpisalam w google haslo "czop sluzowy" z ciekawosci i myslalam ze zwymiotuje.... Moj taki obrzydliwy nie jest...
bardziej mi chodzi jak rozpoznać, czy to czop, czy po prostu śluz, no ale nieważne..
Klucie normalne. Dziecko Cie pewnie po szyjce kopie.
A niby czemu "buuu"?.
też tak mysle, dlatego wogóle nie panikuję
Tylko ja sie ostatnio naczytalam w tych broszurkach co dostalam o cukrzycy ze moze dojsc do przedwczesnego porodu,ze moga byc wady plodu a to samo naczytalam sie na poczatku ciazy o toksoplazmozie i jestem przerazona co bedzie po porodzie bo zdaje sobie sprawe jakie konsekwencje moga byc przy toksoplazmozie po porodzie a jeszcze cukrzyca sie przyplatala,wszystko na razPrzepraszam,ze marudze,ale co jakis czas wlaczaja mi sie takie fazy
a może o ten zus to chodzi o zwolnienie męża na żonę? to faktycznie płaci zus.
Cobraczku, taki chyba urok ciężarnych "samotnych" mam :) Bo ja też czasem schizuję a wystarczyłoby się przytulić do Ukochanego... a Nam niestety jest to dane tylko raz na jakiś czas.