Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    Witam! :) No ja licze na to, ze dzieki braku szyjki i rozwarciu od 4,5 tyg na 1,5 cm moj porod nie bedzie trwal calej doby:devil::bigsmile:

A juz myslalam, ze ktoras urodzila tak z okazji rozpoczecia Euro :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ikamek nie umiem ci wytłumaczyć, ale wiem jedno - daj sobie spokój z doszukiwaniem się czy przyrost Bety jest prawidłowy bo zwariujesz od tego !!! A stres na pewno nie wpływa dobrze na dzidzię :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Vsti, Kasiek ma dzisiaj rodzić, więc cały dzień emocji przed nami:devil:.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ja wogóle nie robiłam betaHCG, zrobiłam test zwykły w domku a potem poszłam do lekarza.... przynajmniej mniej stresów...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ikamek bo to zalezy kiedy doszło do implantacji a tu jst róznie u jednej to jest 4 ddzien fl a u innej 10 wiec spokojnie nie wazna ilosc wazny przyrost :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorikamek
    • CommentTimeJun 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Łezunia: ja wogóle nie robiłam betaHCG, zrobiłam test zwykły w domku a potem poszłam do lekarza.... przynajmniej mniej stresów...

tak, tylko ja taraz mam (jak i wczesniejsze ciaze byly) ciaze zagrozona i musze sprawdzac bete
    jak juz pisalam przyrost jest bardzoooooo dobry,
    chodzi mi o roznice w wynikach w tych samych dfl u innych
    ciekawosc dlaczego tak sie dzieje?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Obiecalam mojemu m. ze dzis rodzic nie bede:tooth: Bo jak to chlop chce sie piwa do meczu napic :D
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    mooniia: ikamek bo to zalezy kiedy doszło do implantacji a tu jst róznie u jednej to jest 4 ddzien fl a u innej 10 wiec spokojnie nie wazna ilosc wazny przyrost :))

monia i juz CIE pokochalam:P
    wlasnie mi o to chodzilo!!!
    wiem ze przyrost jest dobry...ale zastanawiala mnie ta roznica w wynikach:D
    dziekuje bardzooo, uspokoilas mnie na nastepne 8 miesiecy:P
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ikamek każda Ciąza jest inna i każda rozwija sie inaczej. Wysokość BTHCG zalezy od różnych czyników : kiedy była owu i kiedy zagnieżdził sie zarodek. Poztym każdy zarodek rozwija się inaczej. Nie zamartwiaj się ... ja też jestem po kiku ciażach które straciłam i stres tu akurat naprawdę nie jest potrzebny.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kasiek liście malin w Polsce można kupić w sklepach zielarskich lub aptekach ja od środy zaczynam pić :)

ikamek pamiętaj że beta w pewnym momencie spada w sposób naturalny ja w pierwszej ciązy często sprawdzałam bete a jak pewnego dnia spadła to zrobiłam wielkie halo że trace synka.

wielkgosz szacun ja 9cm miałam po 14godzinach skurczy
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ikamek i pamietaj jak bedziesz sprawdzac potem, ze od pewnego momentu HCG rosnie juz wolniej ( juz nie pamietam , ale chyba jak przekroczy 6 tys )
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    czerwinka: Nie zamartwiaj się ... i stres tu akurat naprawdę nie jest potrzebny.

:hugging:
    :flowers:

Treść doklejona: 08.06.12 08:53
    mooniia: ikamek i pamietaj jak bedziesz sprawdzac potem,

juz niebede sprawdzac:D
    teraz czekam na 18.06 i ide na podgladanko serduszka.
    pozytywne myslenie drogą do sukcesu!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!

Ikamek ja zrobiłam jedna bete i sobie powiedzialam że jest mega mocna i póxniej juz nie kontrolowałam tego, po co:wink:

Mnie cos lekko ćmi podbrzusze z rana, a młody ma czkawke i wywija :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    mkd: ja w pierwszej ciązy często sprawdzałam bete a jak pewnego dnia spadła to zrobiłam wielkie halo że trace synka.

udam ze tego nieprzeczytalam:P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aaa
    i w nocy miałam sen- wlazłam na lózko porodowe i jakas polozna powiedziała prosze przec a ja zaczełam mysleć jak to się robi...i się obudziłam :smile:
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczeta :) ja o dziwo juz na nogach :P chociaz dalej czuje sie niewyspana i oczy mi sie same zamykaja :P wyszykuje sie i jade z mezem na to nieszczesne KTG. Pozniej jedziemy na zakupy,, po farby i zacznie sie szykowanie pokoiku dla Malenstwa :D oczywiscie ja bede tylko palcem pokazywac co i jak a maz bedzie pracusiowal hihi
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    gdyby nie to, że bolą mnie biodra, zakopałabym sie na cały dzień w łózku dzisiaj- mam spadek formy i to podbrzusze ćmi czy cos
    --
  2.  permalink
    Kurde cukier po sniadaniu 135:confused:

Nie zjadlam duzo bo dwa jajka gotowane i kromke chleba a do tego herbate bez cukru z cytryna:confused: Ja pierdziu,co sie dzieje?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no właśnie miałam pisać do ciebie jak tam cukier....a chlebek jaki jesz ?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek, a jaki chleb?
    --
  3.  permalink
    _kasiek_: no właśnie miałam pisać do ciebie jak tam cukier....a chlebek jaki jesz ?

Chlem ciemny ziarnisty.Dzisiaj kupilam zbozowy chrupki to moze cos sie zmieni...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek sprawdz w skladzie, czy nie ma czasami slodu, karmelu... :)
    Jesli w chlebie sa ziarna slonecznika itp. to moga powodowac rowniez podniesienie cukru z tego, co czytalam :)
    --
  4.  permalink
    A nie ma u Was w piekarni takiego specjalnego dla cukrzykow? pytam, bo u nas pieka..fakt, faktem tani nie jest, ale cukier po nim nie szaleje. W szpitalu raz dali mi ciemny chleb, nie wiem, czy byl na miodzie czy co, i do tego dwie parowki i godzine po tym cukier mialam 145 ;/ a jak daali mi na poczatku biale pieczywo to byl lekko ponad 120. I badz tu madra...
    --
  5.  permalink
    Vsti: cobraczek sprawdz w skladzie, czy nie ma czasami slodu, karmelu... :)

Kurcze nie wiedzialam,ze takie detale moga zawazyc...:shocked:ale jazda hehe:tongue:

Az zaraz sprawdze...
    Nie ma w nim karmelu....
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    dzien dobry z rana.... w skonczonym 36 tygodniu....czyli rozpoczetym 9tym miesiacu.....:D NARESZCIE ostatnia prosta przed nami...
    wczoraj wieczorem lapaly mnie takie dziwne bole...ale nic regularnego....a kazdy ruch malej calkiem konkretnie bolal...zaczelam sie smiac, ze Polowkowi zafunduje takie rozpoczecie euro, ktorego napewno nie zapomni....:D za godzine wizyta u poloznej...ciekawa jestem czy to moje opadniecie to rzeczywiscie znak, ze mloda wstawia sie w kanal rodny...no i ciekawi mnie tez cisnienie po odstawieniu aspiryny... nie moge tez zapomniec omowic z nia opcji dojazdu do szpitala...nie posiadamy samochodu...a z rodzina i znajomymi wiadomo jak jest...nie zawsze da rade sie zalapac...pomimo najszczerszych checi z ich strony...tym bardziej, ze tesciowa wybiera sie na wakacje...taksowki tez nie zawsze sa chetne, zeby zabierac rodzaca...chociaz moze w przychodni maja jakis namiar na takowe....musze dopytac czy jest opcja transportu szpitalnego bo po karetke wiem, ze raczej dzwonic nie wypada...a nawet jak zadzwonie to prawdopodobnie mi odmowia dopoki nie bede juz w fazie parcia...

Peppermill a z moze sprobuj zadzwonic na NHS Direct i zobaczyc co powiedza...zawsze tez mozesz isc do GP i poprosic o kilka dni zwolnienia...moze rzeczywiscie warto odpoczac i zwolnic troche tempo??? mysle, ze podczas takiej wizyty lekarz rutynowo powinien Cie zbadac...moze niekoniecznie wewnetrznie ale zawsze bedziesz spokojniejsza...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja mam w domu mistrza czytania skladu produktow :D M. jak pojedzie po male zakupy nie ma go 2h, bo on zanim cos wlozy do kosza to czyta sklad... ;D Zadne produkty z aspartamem itp. nie trafiaja do jego koszyka... wiec i chleb mi raczej dobry wybiera ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Nie ma w nim karmelu....

a jaki masz skład - przepisz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witamy się już prawie weekendowo :bigsmile: Ja męża godzinę temu odprawiłam na Otwarcie na Euro :devil: mają 200km do pokonania i podejrzewam że wa-wa dzisiaj nieźle zakorkowana będzie :devil:

Powiem wam że chyba jestem najdłużej nieznającą płci dziecka ciężarną :rolling: ale umówiłam się już na USG 4d w czwartek i już zapowiedziałam że nie wyjdę stamtąd dopóki się nie dowiem :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sysiajaw: Powiem wam że chyba jestem najdłużej nieznającą płci dziecka ciężarną

moja najstarsza za cholere nie chciała sie pokazac do konca, ale ja i tak wiedziałam ,ze to baba bedzie :) tak sie uparcie zycia trzymała mimo ogromnych problemów, ze to nie mógł byc facet :cool:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny w chlebie najwięcej kalorii mają te wszystkie spulchniacze, drożdże które sprawiają że chleb szybko rośnie i jest świeży tydzień.
    Ja odkąd przeszłam na dietę to piekę własne chlebki i tak naprawdę potrzebne jest 5 składników: zakwas, woda, mąka, sól i słód (którego daję łyżkę stołową na kilogramowy chleb - po to aby był świeży i się nie kruszył) ważniejsza jest mąka im większe oznaczenie tym lepiej np żytnia razowa ma 2000 a zwykła biała pszenna 550
    Żytnia jest zdrowsza a razowa na długo nas nakarmi, najgorsze jest pieczywo takie dmuchane, którego pełno jest w realu lub w tesco

Cobraczku moja ciocia miala cukrzycę, a kuzynka właśnie cukrzycę ciężarnych i wiem że na śniadanie mogła zjeść bardzo mało jedną parówkę i jedną mała kromeczkę chleba a za dwie godziny badała cukier i znów coś jadła, wiem że w diecie cukrzycowej jada się często, ale mało na raz
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    sysiajaw: podejrzewam że wa-wa dzisiaj nieźle zakorkowana będzie

Niekoniecznie, bo np. nas (w admin. rżadowej) puszczają do domu o 13-tej. Podejrzewam, że w innych urzędach podobnie. Dodatkowo wiele prywatnych firm nie pracuje, a ludzie wzięli urlopy. Korkować mogą więc co najwyżej kibice :wink: A z tego co wiem, większość mimo wszystko będzie korzystało ze specjalnych stref parkowania i w okolice Stadionu Narodowego nie dojadą prywatnymi samochodami.
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    sysiajaw: Powiem wam że chyba jestem najdłużej nieznającą płci dziecka ciężarną :rolling: ale umówiłam się już na USG 4d w czwartek i już zapowiedziałam że nie wyjdę stamtąd dopóki się nie dowiem

ja tam nawet na USG 3D nie szłam, nie znam płci i już nie chcę poznać, będzie niespodzianka :D
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A ja się witam po okropnej nocy. Jakoś ciepło mi było, nie umiałam się ułożyć i do tego zgaga :confused:.
    Kakai: Ikamek ja zrobiłam jedna bete i sobie powiedzialam że jest mega mocna i póxniej juz nie kontrolowałam tego, po co

Zrobiłam dokłanie tak samo.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Łezunia: ja tam nawet na USG 3D nie szłam, nie znam płci i już nie chcę poznać, będzie niespodzianka :D

wooow to super :cool: a ja jakoś bym chciała wiedzieć hehehe moja mama twierdzi że będzie dziewczynka a mój mąż powiedział że gada głupoty bo on ma USG w dłoni i jego usg mówi że będzie chłopak hahaha :devil:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.06.12 10:20</span>
    Mónikha: A z tego co wiem, większość mimo wszystko będzie korzystało ze specjalnych stref parkowania i w okolice Stadionu Narodowego nie dojadą prywatnymi samochodami.

wiem wiem ale mój mąż ma kartę parkingową z UEFA także będzie parkował pod samym stadionem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja mam nadzieję, warszawa będzie jednak pusta bo przed meczem jadę jeszcze do koleżanki na plotki i mam nadzieje nie stanąć w korkach.ale chyba wezmę odpowiedni zapas czasu na powrót do domu co by na pewno się nie spóźnić.

oczywiście w aucie flaga już wisi, mąż się ze mnie śmieje ale co mnie to obchodzi :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    My też ustrojeni :) flaga na samochodzie młody w koszulce UEFA z napisem polska i ja też :D tak siedze w biurze ;D
    --
  6.  permalink
    _kasiek_: a jaki masz skład - przepisz

Napisze jak wroce z miasta bo wlasnie jade.

kachaw: Cobraczku moja ciocia miala cukrzycę, a kuzynka właśnie cukrzycę ciężarnych i wiem że na śniadanie mogła zjeść bardzo mało jedną parówkę i jedną mała kromeczkę chleba a za dwie godziny badała cukier i znów coś jadła, wiem że w diecie cukrzycowej jada się często, ale mało na raz

Ja to wszystko kochana wiem,ale w niektorych produktach moze byc cos slodkiego jak juz dziewczyny pisaly i to nic ze zjem malo jak bedzie cukier w czyms to wyjdzie na to samo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Osz kurcze całą noc chrupałam !:devil: Przewracając się z boku na bok moja miednica wydawała tylko odgłosy "chrup!" "chrup!" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nikkitaa: Osz kurcze całą noc chrupałam ! Przewracając się z boku na bok moja miednica wydawała tylko odgłosy "chrup!" "chrup!"

hehe ja za to miałam mega zgage w nocy ehh
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny potrzebuję rady - czy ja mogę wziąć pyralginę w ciąży? Złapała mnie znowu kolka nerkowa a nospa forte nie działa :( Nie chcę jechać do szpitala znowu, bo tydzień temu z sobotę z niego wyszłam :(((
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Katka, wez paracetamol lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    katka a może zadzwoń do swojego gina, może on coś poradzi?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    katka_81 przeleciałam insze forumy i strony poradnikowe, i niektóre panie brały, inne tylko po konsultacji z lekarzem, jeszcze inne brały apap i przechodziło..
    Niby na ulotce jest, żeby nie brać, ale może zadzwoń do gina i się upewnij?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nasz córeczka dziś poszła do żłobka w koszulce którą dostała na dzień dziecka od naszych przyjaciół - koszulka taka w jakiej grają nasi piłkarze, z orłem z przodu a z tyłu zamiast nazwiska ma napis "IWONKA" :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kurde dzwonię do tej mojej gin od rana i ma wyłączony telefon :/ wiem, że w szpitalu podali mi pyralginę w kroplówce i przeszło. Już sama nie wiem co robić :(
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej.
    A ja się witam w skończonym 30 tyg - i trójka z przodu przywitała mnie tak sobie - jest mi tak słabo, ze leżę i ledwo oddycham..... nie wiem co się dzieje, dysze jak pies,,, już dzwoniłam od mojego M i ten spanikowany wyszedł z pracy i jedzie do mnie - nie wiem w czym mi pomoże :wink: ale z drugiej strony może faktycznie lepiej żeby był ze mną jakby co....

Słodkie mamusie, wejdźcie za chwilkę na nasz wątek, bo mam pytanko a nie chce tu towarzystwa zanudzać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ulcia pewnie Martynka usadowiła się wyżej niz była do tej pory. Ja do tej pory sapię i dyszę zwłaszcza w nocy ehh :neutral: Moja jeszcze siedzi na zebrach i przeponie, a wczorajsza nocna zgaga spowodowała, ze od 3 nie śpie :cry::devil: Co do uczucia słabości- niestety znam ten objaw. Co postoję dłużej niż 10 minut to słabo mi włącznie z mroczkami :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mag_dre: Co postoję dłużej niż 10 minut to słabo mi włącznie z mroczkami

No właśnie.... te mroczki mnie przerażają i takie nagłę uczucie gorąca....
    Ehhh te nasze dzieciaczki ;-)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ul_cia: e mroczki mnie przerażają i takie nagłę uczucie gorąca

mierzysz ciśnienie, bo przy wysokim tak lubi być niestety:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Zasnelam chyba o 2 w nocy, a teraz jest 5 i wszamiam platki z mlekiem...Cos wisi w powietrzu, bo czuje takie napiecie ze hej. Pewnie Polska dzisiaj wygra:devil:.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.