Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    No brawo Miło z ich strony ,ale widze nie tylko ja jedno oko tam a drugie tu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja też jedno oko tam drugie tu :wink:
    Ale fajnie, że tak ładnie się zachowali i strzelili gola :bigsmile: tak się wydarłam z radości, ze mój mąż sie aż przestraszył :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    haha no a jak by inaczej, siedze przy stole z lapkiem a tv oglądam kątem oka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a ja akurat nie widziałam :) ale nie ważne, ważne że póki co wygrywamy
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    super super tez sie ciesze :), a jak wam sie podobało samo rozpoczecie?? bo mi bardzo, naprawde :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A ja poszłam pod prysznic i mówię : " jak będzie gol to krzyczcie". Tylko kurek odkrecilam, a słyszę "goooooolllll". Eeee, jaja sobie robią. No ale "pobieglam" i zdążyłam na powtórkę :devil:.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    wielgosz: A ja poszłam pod prysznic i mówię : " jak będzie gol to krzyczcie". Tylko kurek odkrecilam, a słyszę "goooooolllll". Eeee, jaja sobie robią. No ale "pobieglam" i zdążyłam na powtórkę :devil:.

Hahaha :rolling: to masz wyczucie

Monia - Otwarcie fajnie bardzo ładnie zrobione i krótkie a tak wiele pokazali a ci tancerze jak szybko się przebierali :tooth:

Treść doklejona: 08.06.12 18:36
    YPolly - Jak tam odebrałaś numerek ?przepuścili Was ?
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    to było 800 tancerzy z 63 krajów - szok jak oni to wszystko zgrali :shocked:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    [quote=edzia503][/quote]
    Ja to nazwałam taniec exhibicjonistów przez to przebieranie :devil:
    Też mi się podobało :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: Ja to nazwałam taniec exhibicjonistów przez to przebieranie :devil:

:rolling::rolling::rolling:rozbroiłaś mnie

ładnie proste a jakie efektowne ale dj mogli da polskiego , mój m. był oburzony
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Jestem jestem, ale na gola nie zdazylam.

Ale emocje, chyba zaraz urodze :tongue::wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    o tak !!! Rodź kochana --- Dajesz !!!!Była by nowa Kibicka

Kasia jak Twoje emocje??? sięgają zenitu ???
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kurcze jest remis :confused: niby ja tak przewidywałam że będzie 1-1 ale jednak wolałabym żeby wygrali :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: Kurcze jest remis niby ja tak przewidywałam że będzie 1-1 ale jednak wolałabym żeby wygrali

Ja dokładnie tak samo :devil:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ja nie patrzę, chociaż lubię sport ale za bardzo się emocjonuję, na początku jak pisnęłam to aż maleństwo w brzuszku się przestraszyło więc sobie odpuściłam piłkę nożna i oglądałam siatkówkę a dodatkowo podglądałam wyniki półfinału roland garros :P
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Się dołączam do kibicek ;)
    Te moje hormony - prawie się popłakałam ze wzruszenia przy tym pierwszym golu :wink:
    Ale mnie teraz wszystko wzrusza..
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    dododotka: Te moje hormony - prawie się popłakałam ze wzruszenia przy tym pierwszym golu :wink:
    Ale mnie teraz wszystko wzrusza..

To ja tak zareagowałam jak zobaczyłam ten występ przed meczem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
    • CommentTimeJun 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Haha, tylko od tej pory powodów do wzruszeń jakby mniej... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a mi się nie podobało, uważam że przygotowanie otwarcia powinno należeć do gospodarzy a tu włoski dj węgierski pianista...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.06.12 19:41</span>
    eh oby wieczorem też był remis...
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Mnie się podobało panowie pięciolinie :smile:
    Ale chyba fajnie tak międzynarodowo...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja przespałam 1/3 meczu :bigsmile: Oczy mi się same zamykały ale tak dyskretnie podsypiałam, że W. nawet nie zauważył -obiecałam mu, że z nim oglądnę :devil::bigsmile:
    Ale gola widziałam :bigsmile: I faule też :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    dobrze, ze tyton tego karnego obronil, bo byloby groznie... 2 polowa nie podobala mi sie w ogole ;/
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    chopaki zmęczone były .... a która ma skurcze ?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    2 połowę , po zejściu Szczęsnego i obronie wolnego czy karnego - sama nie wiem :shamed: , odpuściłam sobie . Słuchałam sprzątając kuchnię - moje nerwy nie wytrzymały :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    edzia503: chopaki zmęczone były .... a która ma skurcze ?

haha, dobre zagranie :)
    Czyli EuroDzieci z Dnia Otwarcia u nas nie będzie?
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dzien sie jeszcze nie skonczyl :devil::devil::wink::wink:

Ale na mnie nie liczcie, ja mam jutro kolejne dwie okazje do kibicowania i nie mam zamiaru tego przegapic. :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No Polusiowa chyba masz racje :confused:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny dramat po obiedzie cukier spadl do 68 to zjadlam jeszcze trzy malutkie krokiety pieczone w piekarniku popilam barszczem czerwonym i zjadlam po pol godzinie dwa batony bo dalej sie zle czulam i polozylam sie na dwie godziny.Jak wstalam zalaly mnie poty i odrazy zmierzylam cukier i wywalilo mi 211:shocked::shocked::shocked: To sie skonczy insulina:cry:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja właśnie dowiedziałam się że Holendrzaki nie graja żadnego meczu w Pl tylko na Ukrainie już wiem czemu pan kierowca z taxi był taki zdziwiony że mówimy że euro w Pl , bo raczej w pl oni będą tylko przejazdem :shamed: i widziałam nie zadowolenie z tego powodu .
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    corbaczku, nie eksperymentuj ze słodyczami na razie
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny dramat po obiedzie cukier spadl do 68 to zjadlam jeszcze trzy malutkie krokiety pieczone w piekarniku popilam barszczem czerwonym i zjadlam po pol godzinie dwa batony bo dalej sie zle czulam i polozylam sie na dwie godziny.Jak wstalam zalaly mnie poty i odrazy zmierzylam cukier i wywalilo mi 211:shocked::shocked::shocked: To sie skonczy insulina:cry:

Nie znam się ale to początki.Już za chwile poznasz co możesz czego nie cierpliwości,a kiedy masz taki cukier to co musisz wziąć tabl. ?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek, jesli cukier mialas 68, wystarczylo zjesc te krokiety- zadnych slodkich batonow...
    Mi dzis wystarczyla miska barszczu czerwonego, doprawionego niewielka iloscia cukru, aby po badaniu wynik wyniosl 136...
    --
  2.  permalink
    edzia503: Nie znam się ale to początki.Już za chwile poznasz co możesz czego nie cierpliwości,a kiedy masz taki cukier to co musisz wziąć tabl. ?--

Ciezarnych z cukrzyca nie lecza tabletkami tylko insulina w zastrzykach.

Vsti: cobraczek, jesli cukier mialas 68, wystarczylo zjesc te krokiety- zadnych slodkich batonow...Mi dzis wystarczyla miska barszczu czerwonego, doprawionego niewielka iloscia cukru, aby po badaniu wynik wyniosl 136...

Pewnie tak,dopiero sie ucze,ale kolacje druga sobie daruje dzisiaj,na samej wodzie bede z reszta nie odczuwam glodu.Dopiero poty przestaly mnie zalewac to dobry znak bo cukier spada...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cobraczek: Ciezarnych z cukrzyca nie lecza tabletkami tylko insulina w zastrzykach.

Nawet nie wiedziałam ,obym nie musiała uczyć się tych zasad
    --
  3.  permalink
    edzia503: Nawet nie wiedziałam ,obym nie musiała uczyć się tych zasad

Ja tez nie przypuszcalam ze mnie to nie dotknie niestety teraz jest coraz wiecej ciezarnych z cukrzyca....U Ciebie jak ma wyjsc to wyjdzie po obciazeniu glukoza...ale jeszcze masz czas na to badanie.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek musisz cos zjesc, bo na czczn bedziesz miala za niski... A takie skoki sa najgrozniejsze...
    --
  4.  permalink
    Vsti: cobraczek musisz cos zjesc, bo na czczn bedziesz miala za niski... A takie skoki sa najgrozniejsze...

Wiesz co tak sobie mysle,ze lepiej miec troszke nizszy i cos przekasic niz za wysoki i zle sie czuc jak to u mnie jest...Bo jak tak dalej bedzie to ja sama poprosze o insuline bo nie czuje sie dobrze przy wysokim.nie dosc ze ciagle bym spala to jak wstane nic zrobic nie moge bo jestem oslabiona,zle widze i poty mnie zalewaja...:confused:

Mialam wczesniej problemy z niskim cukrem to pamietam,ze wystarczylo cos slodkiego i wszystko bylo w normie...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ej a to nie wystarczy jeść same rzeczy o niskim indeksie glikemicznym? jej dobrze że nie muszę się przejmować żadną dietą... pije karmi za nasze szybkie mało bolące porody.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Chyba niski cukier tez nie jest bezpieczny dla dziecka. Sęk tkwi właśnie w tym żeby go utrzymywać na odpowiednim poziomie. Może skontaktuj sie z lekarzem, żeby przekazał Ci podstawowe zasady. Przy cukrzycy zjadać batona, a jeszcze dwa...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Aaaa jakie emocje :bigsmile:

Musiałam wychodzić na taras, bo myślałam, że urodzę :devil: Jestem zadowolona z wyniku i Tytonia :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Padam z nóg, byłam dziś w tym wielkim mieście w szpitalu, tam mnie ganiano z jednego kąta w drugi, potem w markecie i na końcu w Jysku. Ledwo weszliśmy do domu z zakupami, a tu przyszli znajomi na mecz: szybkie przemeblowanie, mecz, emocje. Dopiero teraz usiadłam porządnie, bo w przerwie meczowej jeszcze poszłam nad rzekę się odstresować. Ledwo doszłam do domu, moje kolana nie istnieją :neutral: Jutro chyba się nie podniosę z łóżka :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cobraczek: Ja tez nie przypuszcalam ze mnie to nie dotknie niestety teraz jest coraz wiecej ciezarnych z cukrzyca....U Ciebie jak ma wyjsc to wyjdzie po obciazeniu glukoza...ale jeszcze masz czas na to badanie.

Tu gin. zrobił oczy jak mu przypomniałam o glukozie -on ja rzeczywiście to już 16 tydz. w te pędy badanie (czyli mają inne normy i terminy ) ciekawe jak będzie z nami w pierwszej ciąży po godz miałam (75) 96 po dwóch nie brali to może lekarz nie zalecil, aż gruba to wszyscy mówili że będzie . Tylko było tak w pierwszej jak i teraz że słodycze mogą nie istnieć - a to już polowa sukcesu to lepszego wyniku , chociaż widzę że nie tylko one mają wpływ na wynik.

a czy wy jakoś specjalnie się oszczędzałyście przed badaniami ?tzn. chudsze jedzenie ,chyba lepiej tak nie robić bo to jednak zmienia wartości wyniku ?!?
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Penny, no to zaszalałaś :).
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    wielgosz: Penny, no to zaszalałaś :).

No tak, a teraz odczuwam tego skutki każdym centymetrem ciała, idę zmyć z policzków flagi :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek z tego, co ja wyczytalam z moich madrych instrukcji od diab. niski cukier moze byc o wiele grozniejszy niz wysoki...

mkd no niestety tak nie jest, kazdy organizm roznie reaguje na dane produkty...

Jak widze gre rosjan, to cienko widze naszych we wtorek... ;/
    --
  5.  permalink
    mkd: ej a to nie wystarczy jeść same rzeczy o niskim indeksie glikemicznym? jej dobrze że nie muszę się przejmować żadną dietą... pije karmi za nasze szybkie mało bolące porody.

No wlasnie ja sie dopiero ucze co nie jest latwe przynajmniej dla mnie....We wszystkim czytam sklad.Sam niski indeks to nie wszystko bo porcje rowniez musza byc male....

wielgosz: Chyba niski cukier tez nie jest bezpieczny dla dziecka. Sęk tkwi właśnie w tym żeby go utrzymywać na odpowiednim poziomie. Może skontaktuj sie z lekarzem, żeby przekazał Ci podstawowe zasady. Przy cukrzycy zjadać batona, a jeszcze dwa...--

Z tego co mowil mi gin to z niskim zawsze mozesz sobie samej poradzic a lekarze reaguja wlasnie przy wysokim,przynajmniej jak dzwonilam do gina jak mialam bardzo niski to tak mi powiedzial.

edzia503: a czy wy jakoś specjalnie się oszczędzałyście przed badaniami ?tzn. chudsze jedzenie ,chyba lepiej tak nie robić bo to jednak zmienia wartości wyniku ?!?

Ja normalnie wszystko jadlam tak jak zawsze.Przed badaniem nic nie jadlam i w trakcie no bo to wiaodmo,ze tak trzeba a po wyniku musialam sie juz zaczac nastawiac na diete.

Treść doklejona: 08.06.12 21:00
    Vsti: cobraczek z tego, co ja wyczytalam z moich madrych instrukcji od diab. niski cukier moze byc o wiele grozniejszy niz wysoki...

O kurde no to teraz mam dylemat.No nic zrobie jak mowila diabetolog jak ten cukier bedzie w wiekszosci powyzej 120 we wtorek wizyta i podlaczamy insuline...Trudno najwazniejsze w tym wszystkim jest synio:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    penny: Ledwo doszłam do domu, moje kolana nie istnieją :neutral: Jutro chyba się nie podniosę z łóżka :wink:

Ale fajnie tak zaplanowane dni, coś się dzieje :wink: no taka większą grupką to jest dopiero kibicowanie
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    corbaczku powinna s coś zjeść po 21- chociażby 2 krakersy- bo dziecko nie wytrzyma tak długo- zwłaszcza, gdy ty masz cukrzycę stwierdzoną. Jak będziesz jeść za mało to na czczo cukier bardzo niski, a po drugie w moczu mogą wyjść ketony a to niezdrowe dla dziecka, bardziej niż troszkę przekroczony cukier na czczo, bo pływa wtedy w acetonie. Ja nie mam cukrzycy,a jak nie zjem czegoś do 21.30 to mam pobudkę o 4,30 na jedzenie i nie ma zmiłuj się jest mi tak niedobrze, ze muszę wstać i coś zjeść.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mi zlecili badanie na wczoraj/ dziś, więc jak zrobię za 2 tyg. w pl.,głowy mi nikt nie urwie,ale od razu po przyjeździe do lab. biegnę .
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczku sam barszcz czerwony to kopalnia węglowodanów - buraków musimy unikać w cukrzycy, krokiety też przecież są z mąką i bułką tartą (jak smażone) to już za dużo nie powiem o batonach :wink: ja właśnie piję kakao słodzone fruktozą aby zaspokoić potrzebę smaku czekolady - zobaczymy co mi wyjdzie w pomiarze.... Ale łączę się z Tobą w bólu cukrzycowym bo mnie też trafia jak skacze cukier:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cobraczek staraj sie np. zjesc jedna kanapke plus do tego moze byc duzo jakis warzyw pomidor, ogorek, gotowana parowke... Zmierz cukier po 1h, jak bedzie ok to mozesz zjesc 2 kanapke... Tak samo obiad cos nieduzego i po 1h jak cukier ok to jakies 2 danie... szczerze to ja jem ostatnio, co 2h male porcje i dla mnie tak jest najlepiej... I widze, ze nawet waga wraca do normy, a nie spada ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.