Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    No to nic ja się żegnam dziś, spokojnych wieczorów.
    Komu potrzeba owocnych w skurcze :wink:

Cobraczku 3-mj się dziś co byś spokojnie spała i słuchaj co dziewczyny podpowiadają :]]]
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJun 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Powiedzcie mi jak to jest z tymi plamieniami, po czym poznać że na IP a kiedy to tylko po prostu nie groźne plamienie. Do tej pory miałam 2wa razy różne plamienia i zazwyczaj po prostu mój organizm nie nadążył rosnąć i pękały naczynka. A tym razem rano po sklepie było większe plamienie potem luteina i ok a teraz znowu wieczorem plamienie normalną wizytę mam dopiero 28 czerwca.
    Do tego wszystkiego dziś mi się gorzej oddycha, ale z tego co na forum czytałam to dziś po prostu taka pogoda.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    byłam dzisiaj na zwiedzaniu porodówki, starszy szpital i stary sprzęt, ale nie przeraziła mnie jakoś szczególnie, natomiast zobaczyłam 2 noworodki, matko jakie maciupkie:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Już tęsknię za trzymaniem na rękach takiego maluszka :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai dobrze, ze nie slyszalas, jak takie noworodki daja czadu w nocy ;) Sie nasluchalam lezac w szpitalu ;) Ale ukryc sie nie da, takie Malenstwa sa cudowne, juz niedlugo bedziemy swoje tulic :)
    Juz sie doczekac nie moge... Te slodkie raczki... nozki...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    acia niestety nie pomogę.

ja też już mówię dobranoc, bo jak nam się uda wcześnie wstać to rano jedziemy na giełdę po złote rybki do stawu :)

nibriana ja jeszcze nie tęsknię, ale doczekać sie nie mogę...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczku już ci chyba wszystko dziewczyny napisały - krokiety - zdecydowanie powinnaś je wyeliminować. Po pierwsze - sam naleśnik zawiera mąkę a po drugie sama panierka ma bardzo wysokie IG !!!!! Do tego buraki same w sobie mają wysokie IG a jeszcze ugotowane (poddane obróbce termicznej) mają jeszcze większy.....Tych batoników nie skomentuje bo to nie było mądre - tylko się nie obraź. Generalnie odstaw słodycze. Jak masz niski cukier lepiej zjeść trochę jakiegoś owoca lub też wypić szklankę soku z wodą (tzn. pół szklanki soku i pół szklanki wody....tylko sok najlepiej taki bez cukru).

No i Vsit ma rację - nie tylko cukier wysoki jest groźny, ale te wahania - raz 68 a potem ponad 200 !!! - też są groźne.

Staraj się jeść mniej przede wszystkim a częściej. Powinnaś zjadać min 7 posiłków w ciągu dnia, ale spokojnie możesz je rozbić na więcej - np. zupę jako jeden a drugie danie za jakiś czas.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Kakai dobrze, ze nie slyszalas, jak takie noworodki daja czadu w nocy ;) Sie nasluchalam lezac w szpitalu ;) Ale ukryc sie nie da, takie Malenstwa sa cudowne, juz niedlugo bedziemy swoje tulic :)Juz sie doczekac nie moge... Te slodkie raczki... nozki...

aa słysząłam bo byłam w 20tc w szpitalu 3 noce:neutral: ale co z tego jak sa takie słodkie
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nie ma sie, co dziwic takiemu noworodkowi, w koncu w kilka chwil zmnienia sie wszystko i trzeba przyzwyczaic sie do nowych warunkow :)
    Ostatnio, coraz czesciej zastanawiam sie, jak to bedzie, jak Nadi bedzie juz z Nami :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie wszystkie dzieci płaczą - Iwonka w szpitalu głównie spała a płakała tylko wtedy jak jej zmienialiśmy pieluszkę bo nie lubiła być nie owinięta w becik:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No oczywiscie, ze nie wszystkie :) Moja bratanica do jakiegos pol roku prawie w ogole nie plakala... W ogole zyczylabym sobie takiego dziecka grzecznego, jakim ona byla :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Moja bratanica do jakiegos pol roku prawie w ogole nie plakala...

to podobnie jak Iwi - płakała tylko na jedzonko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Nooo moja też była super radosnym dzieckiem i jak miała 6 miesięcy zaczęła przesypiać całe noce, po prostu rewelka a teraz?.... a teraz to się buntuje... ja tego nie założę, to mi się nie podoba... i idzie obrażona.... ech bunt 6-cio latka hahah
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Jeju mała mi szaleje , mam wrażenie że mi pępkiem wyjdzie :confused:
    Takie ruchy w okolicach pępka wcale nie są przyjemne :confused:

Sysia to poczekaj jaką będziesz miała 16-latke , skoro już 6-cio się buntuje :devil: , zacznij już sie uzbrajać w cierpliwość :wink:

wzieło mnie na pieczenie sernika i muszę czekać do 12-tej :tongue: . Ciąza jednak bije na mózg , zabrac sie za pieczenie o 23-ej:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    asia_: wzieło mnie na pieczenie sernika i muszę czekać do 12-tej . Ciąza jednak bije na mózg , zabrac sie za pieczenie o 23-ej

Ja wlaśnie zrobiłam budyń :bigsmile: Okropnie mi się zachciało :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    nikkitaa: Ja wlaśnie zrobiłam budyń Okropnie mi się zachciało

Fajnie masz bo już jesz:tongue: Ja muszę poczekać jeszcze z pół godziny i i gorącego i tak nie zjem :cry:
    - nie powiem spróbuje czy mi wyszedł jak zawsze :devil: nie moze cały doleżeć do rana :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Kasia nie mam powodu zeby sie gniewac:wink: Faktycznie przegielam palke z tymi batonami co dla mnie jest zabronione,ale wtedy chcialam tylko podniesc cukier i troche przedobrzylam...Dopiero sie ucze,ale mam nadzieje,ze coraz mniej bledow bede popelniac jesli chodzi o diete:wink:

Uciekam spac,bo jutro montowanie szafy wnekowej,sprzatanie samochodu itd....

Dobranoc robaczki!!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jejku ja juz tylko odliczam czas do donoszonej ciąży bo jestem cała obolała i od kilku dni nic, tylko bym spała ! :devil:
    Jak ja bym już chciała urodzić to eh ... Mam chyba kryzys :devil: Codziennie mi się śni poród w różnych formach :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    nikkitaa już masz nie długo :bigsmile: - choś chyba najgorsza jest ta koncówka , to czekanie

Dobra upiekłam , spróbowałam - strasznie gorący ... , i mogę iść spać . Dobrej nocki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 9th 2012
     permalink
    Jeju, 3.oo a ja nad kibelkiem jedną i drugą stroną, ryczeć mi się chce :cry:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 9th 2012 zmieniony
     permalink
    penny u mnie się tak rozkręcało... Co prawda częściej dołem, ale tak organizm przygotowywał się do WIELKIEGO WYDARZENIA.. Od 8 rano.. a o 22:55 pojawiła się ONA. Jeja, durne te hormony, aż mi się wyć chce..
    A w nocy we śnie chyba z 2 razy rodziłam i rano się zaczęłam zastanawiać, czy to znaczy że jestem gotowa? No głupie babsko z wielkim bęcolem ;-)
    -------------------------
    To przy okazji wkleję tabelę
    1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    8. Lezunia 25.06.2012
    9. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    9. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    10. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    11. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    12. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    14. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    15. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    16. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    17. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    18. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    19. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    20. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    21. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    22. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    23. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    24. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    25. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    25. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    26. atamala 06.08.2012
    27. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    35. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    36. patyk 120 01.09.2012
    37. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    38. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    39. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    40. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    41. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    42. oranda 15.09.2012
    43. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    44. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    45. sysiajaw 24.09.2012
    46. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    47. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    48. kapelusznick 01.10 2012
    49. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    50. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    51. łośćń 12.10.2012
    51. CiastoMiłości 12.10.2012
    52. KasiaTasia 13.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. acia20 12.12.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    59. moonia 21.12.2012
    60. Pomarańczka25 2.01.2013
    61. agavva 21.01.2013
    62. ikamek 06.02.2013
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry:-):-):-)Witam sie w skonczonym 30 tyg. Aaaaaaa kiedy to minelo:-):-):-)Dopiero co test robilam a tu juz malenki zaraz na swiecie bedzie :-) po tylu latach czekania to jest wprost nieprawdopodobne :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam sobotnio :bigsmile:
    Po wczorajszym kakao cukier 108 więc super - polecam jak będziecie miały smaka :wink: dzisiaj jedziemy do Katowic do Małej więc weekend będzie mocno zajęty :bigsmile:

Treść doklejona: 09.06.12 08:11
    czerwinka: ) po tylu latach czekania to jest wprost nieprawdopodobne :-)

Mam dokładnie tak samo -wierzyć mi się nie chce, że NAPRaWDĘ będę miała córeczkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Jeju, 3.oo a ja nad kibelkiem jedną i drugą stroną, ryczeć mi się chce

penny bidulko....ale czyżbyś chciała listę pogrubionych wyprzedzić ??
    _________

my dziś mamy termin z USG z 13tc ale nie czuje sie porodowo :cry: w nocy były jakieś skurcze ale nieregularne. A tak w ogóle to musze cos z tym zrobić bo mnie lekarka wczoraj straszyła ze jak za tydzień przyjde na wizyte (czyt. nie urodze) to bedziemy sie umawiać na wywołanie....a ja NIE CHCE !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my sie witamy w rozpoczętym 35 tygodniu :)))
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :))
    Kasiek ,mysle ze dasz rade sama urodzic :))

Co do dzieci ,racja ze niewszyystkie placza ,moja corka wogole nieplakala ,budzila sie tylko na jedzenie i ewentualnie na zmiane pieluchy .
    Akurat trafilo mi sie drogie dziecko mojej kolezanki na sali ,tez takie cichutkie ,wiec spalysmy prawie cale noce :)

A jak mala skonzyla 3 tygodnie spala mi od 19-do 6-7 :)
    Wiec teraz rowniez bym chciala takie dziecko :)
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Ja sie dobudzam,zrobie sniadanie,ogarne dom bo zaraz sasiad ma przyjsc szafe montowac i pewnie bedzie straszny balagan...

Zmierzylam sobie cukier na czczo wyszedl mi 93...Teraz powinnam chyba jakies leciutkie sniadanie zjesc skladajace sie z jednej kromki chleba,chuda wedlinka.pomidor i szczypiorek a do tego herbata z cytryna bez cukru....

Tak sie zastanawiam czy na obiad moge zrobic udka pieczone w piekarniku i do tego ziemniaki rowniez zapiekane ze smietanka ze szczypiorkiem....?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: udka pieczone w piekarniku i do tego ziemniaki rowniez zapiekane ze smietanka ze szczypiorkiem....?

Udka jak najbardziej tylko uważaj z przyprawami typu czerwona papryka - lepsze są zioła. Ziemniaki...hmm....różnie dziewczyny reagują. Ja np. unikam ziemniaków bo mi po nich cukier skakał (mają skrobię) no i śmietanę ODRADZAM !!!!!! Lepiej zastąp ją na stałe jogurtem naturalnym
    --
  3.  permalink
    _kasiek_: Udka jak najbardziej tylko uważaj z przyprawami typu czerwona papryka - lepsze są zioła. Ziemniaki...hmm....różnie dziewczyny reagują. Ja np. unikam ziemniaków bo mi po nich cukier skakał (mają skrobię) no i śmietanę ODRADZAM !!!!!! Lepiej zastąp ją na stałe jogurtem naturalnym

A czy kasza jeczmienna zamiast ziemniorow bedzie ok? Jogurt kupie,zaraz do sklepu bede smigac...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczynki ja witam się w skończonym 25tc :crazy: nie długo będę 100-dniówkę obchodzić :tooth:

A wg suwaczka dzidzi waży ponad 500g moja to już waży 688g :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:bigsmile:

ja od rana obudzilam się ze skurczem łydki, teraz twardy brzuch, przyznaje sie że od tygodnia zaniedbywałam branie asparginu:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    sysiajaw: nie długo będę 100-dniówkę obchodzić

Nam też do 100-dniówki zostało ilka dni

:bigsmile:

penny jak samopoczucie po nocy , udało ci się przespać ?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: A czy kasza jeczmienna zamiast ziemniorow bedzie ok? Jogurt kupie,zaraz do sklepu bede smigac...

myślę, że tak (ja jadłam) tylko pamiętaj, żeby takich produktów jak kaszy, ryże, makarony nie rozgotowywać i jeść ugotowane danego dnia, ale nie podgrzewane (np. ryż czy makaron w zupie, żeby nie był z dnia wcześniejszego podgrzewany). A no i sprawdź sobie w tabelkach ile możesz zjeść tej kaszy, bo ilość też ma znaczenie

sysiajaw: A wg suwaczka dzidzi waży ponad 500g moja to już waży 688g

nie sugeruj się aż tak bardzo tym co pisze suwaczek :wink:

Treść doklejona: 09.06.12 08:52
    Kakai: ja od rana obudzilam się ze skurczem łydki

przypomniało mi się jak ostatnio mnie właśnie nad ranem złapał skurcz łydki.....budzę mojego męża płacząc praktycznie, żeby mi pomógł, on zaspany myślał, że to skurcze i rodzę...ja krzyczę, że nie, żeby mi łydkę rozmasował....rozmasował, po czym kładzie się z powrotem na poduszkę i mówi "Żona, nie tam masz mieć teraz skurcze, żeby urodzić !!!!!"
    --
  4.  permalink
    _kasiek_: myślę, że tak (ja jadłam) tylko pamiętaj, żeby takich produktów jak kaszy, ryże, makarony nie rozgotowywać i jeść ugotowane danego dnia, ale nie podgrzewane (np. ryż czy makaron w zupie, żeby nie był z dnia wcześniejszego podgrzewany). A no i sprawdź sobie w tabelkach ile możesz zjeść tej kaszy, bo ilość też ma znaczenie

Tylko,ze ja nie gotuje a pieke kasze zawsze,chyba nie ma wiekszego znaczenia?oby nie byla posmazana...chyba?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    _kasiek_: sysiajaw: A wg suwaczka dzidzi waży ponad 500g moja to już waży 688g

nie sugeruj się aż tak bardzo tym co pisze suwacze

Dokladnie moj cos klamie ,wedlug om tu jestem tydzien do tylu ,a zaraz wchodze w 2 trymestr :)
    Wedlug karty ciazy sie zgadza z terminem porodu .
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ciekawe co tam u penny :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    sysiajaw: A wg suwaczka dzidzi waży ponad 500g moja to już waży 688g

Ja u gina byłam 3 tygodnie temu i ważyła 500 g , ponoć wyprzedza termin o 2 tygodnie .
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Pomarańczka25:
    Dokladnie moj cos klamie ,wedlug om tu jestem tydzien do tylu .
    Wedlug karty ciazy sie zgadza z terminem porodu .

Kochana bo tu się liczą skończone tygodnie i dni a w karcie ciąży rozpoczęte :bigsmile: stąd ta różnica :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: przypomniało mi się jak ostatnio mnie właśnie nad ranem złapał skurcz łydki.....budzę mojego męża płacząc praktycznie, żeby mi pomógł, on zaspany myślał, że to skurcze i rodzę...ja krzyczę, że nie, żeby mi łydkę rozmasował....rozmasował, po czym kładzie się z powrotem na poduszkę i mówi "Żona, nie tam masz mieć teraz skurcze, żeby urodzić !!!!!"

heheh :bigsmile: pewnie sie ucieszyl, że może jeszcze pospać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    asia_: Ja u gina byłam 3 tygodnie temu i ważyła 500 g , ponoć wyprzedza termin o 2 tygodnie .

no to pięknie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Tylko,ze ja nie gotuje a pieke kasze zawsze,chyba nie ma wiekszego znaczenia?oby nie byla posmazana...chyba?

nie wiem :cool: przyznam się, że nie próbowałam piec nigdy kaszy.....
    --
  5.  permalink
    _kasiek_: nie wiem przyznam się, że nie próbowałam piec nigdy kaszy.....

Dodaje kostke rosolowa zalewam wrzatkiem iw stawiam do piekarnika,co jakis czas tylko otwieram mi mieszam,ma wtedy calkiem inny smak.
    Dobra ide robic sniadanie i smigam do sklepu.
    Milego dzionka robaczki!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: heheh pewnie sie ucieszyl, że może jeszcze pospać

no właśnie sęk w tym, że zawiedziony był, że to nie skurcze porodowe....on też już jest zmęczony tym czekaniem....
    Bo ja już mam serdecznie dość. Po domu chodzę jakbym miała piłkę między nogami bo tak mnie tam wszystko boli, bo się już porozchodziło.

Na dodatek zaczynam się troszkę martwić bo się mały niewiele rusza. Jak tak dalej pójdzie to pojadę na Ujastek żeby nas ktoś zbadał. Już wczoraj był mało aktywny od tego KTG. Niby jak go szturchnę to coś tam odpuka ale jakieś to takie niemrawe. Mąż teraz pojechał na uczelnie, ale jak wróci i nic się nie zmieni to zawieziemy córeczkę do mojej mamy i pojedziemy :sad:
    --
  6.  permalink
    hej Dziewczyny:) witam się w rozpoczętym 19 tygodniu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobrczku - z kostkami rosołowymi też musisz uważać, bo często zawierają jakieś sztuczne barwniki itp co też może cukier podnosić - podobnie jak niektóre przyprawy. No a przy okazji - unikaj zup i sosów z torebki - z tych samych powodów co wyżej
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    _kasiek_: ale jak wróci i nic się nie zmieni to zawieziemy córeczkę do mojej mamy i pojedziemy
    --

kasiek jedz i sprawdz ale nie stresuj się , mały pewnie już miejsca nie ma - mimo ze brzuszek masz że hohohoh :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    staram się nie stresować....i w sumie nie stresowałam się tym zapisem KTG wczoraj, bo dziewczyny obok dziecko też spało i miało tętno na tym samym poziomie....ale moja mama zasugerowała, że powinnam to sprawdzić i od tamtej pory non stop o tym myślę.....
    --
  7.  permalink
    _kasiek_: Cobrczku - z kostkami rosołowymi też musisz uważać, bo często zawierają jakieś sztuczne barwniki itp co też może cukier podnosić - podobnie jak niektóre przyprawy. No a przy okazji - unikaj zup i sosów z torebki - z tych samych powodów co wyżej

Dzieki;) bede pamietac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: no właśnie sęk w tym, że zawiedziony był, że to nie skurcze porodowe....on też już jest zmęczony tym czekaniem....Bo ja już mam serdecznie dość. Po domu chodzę jakbym miała piłkę między nogami bo tak mnie tam wszystko boli, bo się już porozchodziło. Na dodatek zaczynam się troszkę martwić bo się mały niewiele rusza. Jak tak dalej pójdzie to pojadę na Ujastek żeby nas ktoś zbadał. Już wczoraj był mało aktywny od tego KTG. Niby jak go szturchnę to coś tam odpuka ale jakieś to takie niemrawe. Mąż teraz pojechał na uczelnie, ale jak wróci i nic się nie zmieni to zawieziemy córeczkę do mojej mamy i pojedziemy

ech mogłoby się już ruszyć:confused: a nie na sam koniec czekanie i zamarwianie
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    _kasiek_: Na dodatek zaczynam się troszkę martwić bo się mały niewiele rusza. Jak tak dalej pójdzie to pojadę na Ujastek żeby nas ktoś zbadał. Już wczoraj był mało aktywny od tego KTG. Niby jak go szturchnę to coś tam odpuka ale jakieś to takie niemrawe.

Witam
    kasiek mały się pewnie wyciszył przed porodem, wiele dziewczyn to potwierdzało. Może to już kwestia godzin :tongue: Życzę Ci tego.

Mój maluch też od kilku dni mniej ruchliwy, głownie się wierci, sporadycznie kopnie, ale ewidentnie on już tam miejsca w brzuszku nie ma. A brzuszek ostatnio stanął w miejscu. Czuję najczęściej jak nóżki, kolanka przesuwa, albo sobie gmera łapkami tam na dole i czasami jeszcze pupcię wypnie, ale w porównaniu z ruchami z początku 3 trymestru, to się spokojny Maluch zrobił. Ale się nie dziwię, bo nieźle ściśnięty musi być.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.