Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJun 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Kakai -ja rowniez mam zatkany nos i polecam inhalacje z samej soli fizjologicznej :) ulga jak nic ,wlasnie sie inhaluje .
    Jak niemasz inhalatora ,warto sie zaopatrzyc przyda sie napewno dla dziecka :)

Treść doklejona: 10.06.12 09:48
    A spalam tez jak zabita :))) tylko nad ranem sie krecilam ...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    U mnie to samo, krzyki, śpiewy i inne hultaje pod oknem wędrowali i spać ludziom nie dawali..
    Co za potwory!

Pomarańczka25 jaki masz inhalator? Jestem właśnie na etapie poszukiwania, polecisz swój?
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    a ja dzis mojemu mowie: chyba sie zaczely mdlosci ......bede żygac:P
    a on- to Twoja wina!
    ja zrobialam oczy- jak to moja wina? (mysle,przeciez on tez zrobil dziecko)
    -noooo, kapalas sie przy otwartym oknie!!!!!!
    -hahhah, a co ma żyganie do kapania przy otwartym oknie?
    -no jak co? chora bedziesz...wiec bedziesz zygac!
    Padlam ze smiechu, tzn i tak lezalam ale ze smiechu chyba pod lozka wpadlam:P
    ach ci faceci!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się i ja :) Dziś nawet się uśmiecham, bo nie wzięłam leków rozkurczowych i przeciwbólowych o 5 rano (miałam brać co 8h), minęło 15h i kolka nerkowa nie wróciła :) pewnie wróci ale dla mnie każdy dzień bez tego okropnego bólu jest na wagę złota :)
    Cobraczku, jak leżałam w szpitalu, ze mną na sali była dziewczyna, która miała cukrzycę ciążową - jadła małe posiłki co 2h, chlebek wasa lekki zamiast ciemnego, zrezygnowała w ogóle ze słodyczy, w zamian za to mogła po jednym posiłku zjeść sobie jeden jogurt normalny (bo cały czas praktycznie jechała na naturalnym). Rano dodatkowo na czczo robiła sobie codziennie test z moczu na obecność acetonu w moczu - bo to też jest ponoć istotne.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Witam,
    Ciekawe jak Penny i Kasiek się dziś czują?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    PolusiowaMama: Pomarańczka25 jaki masz inhalator? Jestem właśnie na etapie poszukiwania, polecisz swój?

Jasne :))
    Mam ten :
    Kupilam jak mala byla malutka i jestem zadowolona ,uzywam ja i ona kiedy trzeba :)

inhalator biedronka
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczyny,

witam się w mglisty i deszczowy poranek (a obiecałam dziś córeczce wypad do wesołego miasteczka, szlag!). Nie było mnie tu parę dni, ale z tego co widzę, to nic się chyba nie ruszyło na liście?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    pomarańczka dzięki za radę!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    niunia32: Ciekawe jak Penny i Kasiek się dziś czują?

Ja o niebo lepiej :wink: zjadłam śniadanie :shocked: i wszystko ładnie weszło i już nie chce wyjść, nie mam już gorączki, co mnie chyba najbardziej cieszy. W nocy wstawałam tylko trzy razy do kibelka na normalne si, więc super. U nas ostatnio piękne dni, a pod wieczor zaczynają się burze, w nocy grzmi i pada tak, że San zaczyna głośniej płynąć :wink: Do tego ciepło, tropiki normalnie. Jakie to cudowne nie mieć bólu głowy. Posegreguję dziś ciuszki ;)

Wyczytałam, że Kasiek wczoraj zmywała na kolanach podłogi :shocked: przy jej drobnej budowie i dosyć sporym brzuchu to naprawdę szacunek :wink: Też jestem ciekawa jak tam po nocy u Niej :smile:

Edit

Dziewczyny na zatkane nosy jest rewelacyjna maść majerankowa :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Pomarańczka25 dzięki! Mam nadzieję, że w tym tygodniu decyzja zostanie podjęta i zamówię.

Lista - bez zmian. Czekamy dalej ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kakai: pomarańczka dzięki za radę!

PolusiowaMama: Pomarańczka25 dzięki! Mam nadzieję, że w tym tygodniu decyzja zostanie podjęta i zamówię.

Niema za co :))tez kiedys poszukiwalam :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kakai: Dziewczyny na zatkane nosy jest rewelacyjna maść majerankowa

mama mi też mówiła, chyba kupię:wink:

jade zaraz na ostatni wypdac do CH kupie co jeszcze potrzebuje, potem sie nie wybieram bo czuje sie coraz dziwniej
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    penny:
    Dziewczyny na zatkane nosy jest rewelacyjna maść majerankowa :bigsmile:

Napewno zadziala ,tylko ja nielubie majeranku :D i zapachu ,chyba ze cos mi sie w ciazy zmienilo :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Pomarańczka25: tylko ja nielubie majeranku :D i zapachu

ja tez:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Penny, cieszę się, że dziś się dobrze czujesz :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam niedzielnie w rozpoczynajacym sie 29 tc! za tydzien bedziejuz 3 na poczatku to zdecydowanie lepiej wyglada hihi :)

Penny ciesze sie ze jest lepiej:)

a my dzis pewnie grillujemy chociaz raz jest pochmurnie raz slonecznie:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ooo dziewczyny ja się czuję, jakby mi ktoś nowe życie dał. Byłam tak wymęczona jak nigdy, a dziś nowa energia, a jak się docenia kanapkę z serem :shocked: najlepsza rzecz na świecie :tongue:

Ta maść majerankowa, aż tak bardzo majerankiem nie podaje. Ja sobie smaruję nozdrza i miejsce pod nimi i po paru minutach odtyka mi się nos. Kosztuje w aptece około 2 czy 3 zł. No i ja jestem fanką majeranku :)

Hope my dziś też grill, ale ja chyba będę patrzeć, bo żołądek jeszcze nie ten :wink:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Wyczytałam, że Kasiek wczoraj zmywała na kolanach podłogi przy jej drobnej budowie i dosyć sporym brzuchu to naprawdę szacunek Też jestem ciekawa jak tam po nocy u Niej

mycie podłóg nie spowodowało rozpakowania :cry: już nie wiem co robić...

Nie pojechałam wczoraj na IP, ale cały czas się waham czy nie zrobić tego dziś. Młody niby się rusza ale tylko wtedy gdy zaczynam go "zaczepiać". Kopnie wtedy nóżką lub wypnie na chwilkę pupkę ale to wszystko. Co myślicie ?? Jechać ?? Nie uznają mnie za wariatkę ?? Nie lubię niepotrzebnie panikować ale też nie chcę niczego zaniedbać. Boję się, że przez jego wagę zestarzało się łożysko lub coś innego. Nie mogłam spać. Cały czas o tym myślała - zasnęłam po 1 a z łóżka wstałam już po 5 bo i tak nie spałam....w między czasie raz wstałam jeszcze do córeczki bo się obudziła i raz na siku....jestem padnięta
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kasiu, jeśli Cię to uspokoi, to ja bym pojechała. Teraz potrzeba Ci zbierać siły na ten najważniejszy i jednocześnie ciężki dzień porodu a nie zamartwiać się. I nawet jeśli uznają Cię za wariatkę... to Twoje dziecko, masz prawo się bać i zrobić wszystko, by było zdrowe i szczęśliwie przyszło na świat. Dodam tylko, że moja koleżanka miała bardzo podobną sytuację... mała słabo się ruszała, ktg wychodziło jakby ciągle śpiochała... W końcu wywołali poród, bo nic się nie "ruszyło" a Hania urodziła się zdrowa z wagą 3900 :) Prawdopodobnie maluch ma już mało miejsca na mocniejsze ruchy :) Będzie dobrze :)

Treść doklejona: 10.06.12 11:54
    wklejam listę, co by się nie zgubiła ;)

1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    8. Lezunia 25.06.2012
    9. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    9. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    10. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    11. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    12. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    14. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    15. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    16. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    17. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    18. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    19. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    20. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    21. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    22. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    23. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    24. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    25. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    25. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    26. atamala 06.08.2012
    27. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    35. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    36. patyk 120 01.09.2012
    37. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    38. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    39. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    40. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    41. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    42. oranda 15.09.2012
    43. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    44. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    45. sysiajaw 24.09.2012
    46. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    47. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    48. kapelusznick 01.10 2012
    49. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    50. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    51. łośćń 12.10.2012
    51. CiastoMiłości 12.10.2012
    52. KasiaTasia 13.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. acia20 12.12.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    59. moonia 21.12.2012
    60. Pomarańczka25 2.01.2013
    61. agavva 21.01.2013
    62. ikamek 06.02.2013
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    _kasiek_ jedź chociażby po to, aby Cię uspokoili.. to jest końcówka ciąży, masz prawo panikować, masz prawo dziwnie się czuć i mieć wątpliwości, a oni są od tego by je rozwiać.
    Daj znać, że jest wszystko w porządku i Jesteś spokojna!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kasiek, ja też uważam, że jak się niepokoisz i maluch się mniej rusza, to nic złego w jechaniu na IP, ja bym pojechała. U nas lekarze w poradni bardzo są przeczuleni zwłaszcza jak się ma cukrzycę w ciąży i mówią, że jak coś niepokoi, to żeby od razu jechać na IP.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam, ja nie spałam całą noc prawie, duszno mi było jak diabli i mega zgaga dorwała 3cia noc pod rząd.:devil: Teraz umieram prawie, bo ciągle mi słabo. :devil: Ta końcówka ciąży na prawdę mi ciąży ehh :cry: Zgaga jest taka jak w momencie gdy młoda była w pozycji miednicowej ułozona,:devil: a u mnie to chyba prawie nie możliwe, aby zrobiła w tym tyg fikołka:cry::
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MAŚĆ MAJERANKOWA się potem fajnie też sprawdza jak dziecko ma katar [ja mojej smarowałam nią pod noskiem] także warto zanabyć :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Rodzi któraś?? Bo jak nie, to ja zaczynam, bo sie nudno tu robi:devil:.
    Wczoraj odchodził mi czop w ilościach hurtowych. Ile tego jeszcze jest....???
    Penny, jak dobrze ze odżyłaś!! Teraz lepiej żeby organizm sie szybko zregenerował, bo przed Tobą ogromny wysiłek....

Kasiek, mój też sie już słabo rusza, ale jak sie ruszy to mam świeczki w oczach. Jeśli Cię to uspokoi to jedź. Może już nie wrócisz do domu sama:bigsmile:.

Ja chodzę poddenerwowana jakaś. Non stop robię tak żeby wszystko było gotowe jak mnie chwyci. Wczoraj do 24 robiłam sobie paznokcie, żeby były idealne, zrobiłam listę na lodówce rzeczy które mamy zabrać z domu jak nadejdzie czas ( torba, aparat, suszarka do włosów, torebka z portfelem). Dzisiaj sobie chyba już ułoże w jednym miejscu ciuchy i buty które będę miała ubrać do szpitala. Jakaś paranoja normalnie, ale mam mega stesa ze jak mnie już chwyci, to z nerwowo i bólu wszystko pójdzie nie tak. Obym do tej czwartkowej wizyty dotrzymała.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    :-)Witam z rana:-) Mnie trafil syndrom wicia gniazda. ..ale nie jestem zachwycona efektami bo gibkosc ciala nie ta :-)
    --
    •  
      CommentAuthormarakuya
     permalink
    Widzę, że zastój tutaj :) dzieciaczkom wygodnie w brzuszkach.

A mnie ktoś wywalił z listy... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek ja wiem, że Ty nie z tych panikujących ;) Dzieci ponoć sie uspokajają przed porodem, wyciszają, ale jedź dla własnego spokoju. Nikt nie uzna Cię za wariatkę, Niunia ma rację, to końcówka ciąży itd. Jedź i daj znać co i jak, na pewno wszystko jest ok ;)

Teorka właśnie zapomniałam napisać o tym, że ta maść jest dobra dla maluchów. Moja koleżanka robi też napar z suszonego majeranku i stawia obok łóżeczka swojej córy na noc, mówi że jej to bardzo pomaga przy zatkanym nosku ;)

wielgosz: Wczoraj do 24 robiłam sobie paznokcie, żeby były idealne

Haha urocze, jaka babeczka :bigsmile:

wielgosz: Penny, jak dobrze ze odżyłaś!! Teraz lepiej żeby organizm sie szybko zregenerował, bo przed Tobą ogromny wysiłek....

Regeneracja postępuje w zadziwiającym tempie. Wysprzątałam pokój dla małej, poukładałam ciuszki, pieluchy, pościele, zrobiłam małe przemeblowanie, umyłam okna, ale tylko trzy :wink:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam Was
    Kiedyś było pisane o siadaniu po turecku itd. już chyba wiem o co w tym chodzi, bo też same nogi zaczęły mi się składać do takiego siadu od kiedy zaczął pojawiać się brzuch, jakoś tak po prostu wygodniej.
    --
  1.  permalink
    Ale acia uwazaj z takim siadaniem bo to podobno zle na szyjke wplywa.
    Witam sie w deszczowy dzionek :) w nocy co godzine wstaje na siusiu od kilku dni. Nie wysypiam sie, chodze przymulona. ciagle glodna oO...to jest masakra jakas :P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    marakuya, a jaki masz termin, to cię dorzucę, bo coś nie mogę odnaleźć tej listy, na której byłaś.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A ja już mam dość wicia gniazda :devil:. Malujemy trzeci tydzień mieszkanie (mąż tylko w weekend ma czas, bo późno wraca) i sprzątaniu nie ma końca. Sama się na siebie wściekam, że ruszam się niezdarnie, że wszystko robię 10 raz wolniej, kilka razy się schylę i już dyszę :angry:, no ale powoli dobijamy do końca. Tak bym chciała więcej posprzątać i pomóc mężowi, ale nie daję rady. Dzisiaj byliśmy na spacerku, potem dobry obiadek zrobiłam, a w lodówce kilka smaków lodów, bo jeszcze o tesco zahaczyliśmy. :bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    acia20: Kiedyś było pisane o siadaniu po turecku itd. już chyba wiem o co w tym chodzi, bo też same nogi zaczęły mi się składać do takiego siadu od kiedy zaczął pojawiać się brzuch, jakoś tak po prostu wygodniej.

mnie mama gani za takie siadanie, ponoć tak jak wspomniała kuleczka, źle to wpływa na szyjkę. Także trzeba uważać :) Ja jestem nałogowcem w siadaniu po turecku, nawet teraz tak siedzę, a morały prawię ;)
    Mnie od paru dni dopadła zgaga - taka zaczynająca się po śniadaniu i powodująca nudności :/ Jak nie urok, to przemarsz wojska ;p
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    madzinka83: Sama się na siebie wściekam, że ruszam się niezdarnie, że wszystko robię 10 raz wolniej, kilka razy się schylę i już dyszę , no ale powoli dobijamy do końca. Tak bym chciała więcej posprzątać i pomóc mężowi, ale nie daję rady.

Ja już spasowałam, maż sam sprząta- ja już po schodach wychodzę 10 minut chyba ehh Jutro przychodzą do nas rodzice, aby nam pomóc w sprzątaniu bo ja już jak niepełnosprawna ehh :cry:

Treść doklejona: 10.06.12 15:00
    katka_81: Mnie od paru dni dopadła zgaga - taka zaczynająca się po śniadaniu i powodująca nudności :/ Jak nie urok, to przemarsz wojska ;p

Ja od 3 dni mam własnie taką- ma raczej od 3 nocy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    A my witamy się nadal z pozycji jak to mówi moja gin "bezwględnego leżenia". Mimo, że dałabym wszystko żeby czas przyspieszyć, to i tak dziękujęmy za każdy dzień w dwupaku. Dzisiaj kończymy 33 tydzień, więc już troszeczkę lżej na sercu. Jeszcze chcialabym pomęczyć się ze 3 tygodnie i będzie pełnia szczęścia.

Takie moje przemyślnia (z tego leżenia ;-), nie odkładajcie dziewczyny przygotowań na ostatnią chwile. Dla mnie mega stresująca była świadomość (jak trafiłam na patologię i postraszono nas szybkim rozwiązaniem), że jesteśmy zupelnie nieprzygotowani. Termin porodu wypadał pod koniec lipca, więc zawsze myśleliśmy, że tyle mamy jeszcze czasu. Teraz wszystko już mamy kupione i jestem dużo bardziej spokojniejsza. Żałuję tylko, że nie moglam wszystkiego sama obejrzeć i wybrać, tylko kupowaliśmy "w ślepo" przez internet. A jak już wszysko dotarło, to na męża spadło pranie i prasowanie (a jak patrzyłam na ubranka "wyprasowane" po męsku, to mnie strzelało). Także, nie zwlekajcie z przygotowaniami :)
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    co do siadania po turecku- to ono jest zalecane pod koniec ciąży dopiero, bo pomaga dziecku wejść w kanał. Chyba nie chcecie tak szybko rodzić dziewczyny co?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mag_dre: Ja od 3 dni mam własnie taką- ma raczej od 3 nocy

ja wieczorem robię sobie siemię lniane, co pozwala mi zasnąć i przespać noc a mianowicie: łyżeczkę mielonego siemienia lnianego zalewam w 3/4 szklanki i po lekkim ostygnięciu wcinam :) Nie jest to zbyt smaczne (ma konsystencję kisielu) ale mi przynosi ulgę. Polecam :)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mag_dre: co do siadania po turecku- to ono jest zalecane pod koniec ciąży dopiero, bo pomaga dziecku wejść w kanał.

Czyli mamy ku przyśpieszeniu:
    - turecki siad
    - liście malin
    - sok z ananasa
    - przytulańsko
    - drażnienie/pocieranie sutków
    - schodzenie po schodach
    - okien mycie

Coś przeoczyłam?

_kasiek_ pewnie pojechała, może już liczy do 10 w partych...

W sumie mamy już 10.06, czas się Dziewczęta zbierać na porodówkę!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jesli dziecko uspakaja sie przed porodem to ja chyba za szybko nie urodze. Mala przyjmuje dzis takie pozycje, ze wszystkie narzadu wewnetrzne mam obolale... :)
    Fakt zastoj sie zrobil, ale jak sie ruszy to hurtowo :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    PolusiowaMama: _kasiek_ pewnie pojechała, może już liczy do 10 w partych...

Czy ja gdzieś przeoczyłam tę informację ?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochane, jak sprawić, bym miała dwa suwaczki obok siebie a nie jeden? Tzn, gdzie wkleić ten drugi link suwaka? :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    katka za tym pierwszym linkiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ha, dziękuję Vsti :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nie ma sprawy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Polusiowa mamo, to ja dorzuce jeszcze najwazniejsze: SEX! :wink:
    I do tego herbatke wywolujaca skurcze - polecaja je niemieckie polozne zamiast koktajlu z rycyna (ten podaja u nas w szpitalu na wywolanie). Skladniki to: cynamon, gozdziki, imbir i ziele werbeny. Mozna ja jednak pic dopiero jak szyjka jest juz gotowa.

Treść doklejona: 10.06.12 16:39
    Hm, przegapilam, ze napisalas juz o przytulaniu - no nic, zacmienie ciazowe ;)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    o tej herbacie dobrze wiedziec :D
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Nioo, herbata fajna sprawa i może być nawet niezła w smaku..
    Jutro na wizycie gin mi powie jak gotowa jest moja szyjka. Czekam na tę wizytę jak na jakąś dobrą wróżbę ;-)

A przytulania nigdy za wiele.. w związku z tym nawet podczas popołudniowej drzemki mam takie sny, że... :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja tez czekam na wizyte jak na zbawienie, ale mam dopiero za tydzien:neutral: mnie brzuch sie spina, kluje szyjka, ciekawe co powie gin na to
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja tez mam wizyte za tydzien to moze sie dowiem, jak jeszcze dlugo pociagne i chcialabym usg, zeby zobaczyc ile te moje dajace czadu Szczescie wazy :D

Kakai na Twoim etapie brzuszek sie stawia, bo to pewnie juz przygotowania do porodu :)

Mnie, jak nic nie klulo to szyjka zanikla, a ja zaczela kluc to okazalo sie, ze nic sie nie zmienilo :D
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Czuję, że Kasiek w szpitalu już zatrzymają, i najdalej jutro urodzi, czyli ukradnie mi moją wymarzoną datę porodu:devil:.
    Pewnie u niej poród to kwestia kilku ruchów szyjką.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Macie fajnie, ze w ogole wam te szyjke badaja. Bo ja nic nie wiem - grrr. Nawet sama juz zbadac sie nie moge, bo juz nie dosiegam. Jutro mam wizyte i pewnie dalej nie bede wiedziec, w jakim stanie jest moja szyjka.
    A jak dla mnie, to po jutrzejszym dniu moge juz rodzic - i chcialabym, zeby byl to wlasnie przyszly tydzien, zreszta caly czas wczesniej mowilam, ze mam przeczucie, ze urodze wlasnie w przyszlym tygodniu. Ale pewnie przeczucie sie nie sprawdzi, bo i te skurcze bolesne minely i czop juz troche poszedl juz od dobrych 2-3 tygodni i nic sie wiecej nie dzieje.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.