Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    Badz, co badz moglaby jakas rodzic :D Chociaz w 10 chcialabym byc, kurcze zostaly mi 4 tyg., a ja nadal w 2 dziesiatce, jak tak dalej pojdzie to ja sie pogrubienia nie doczekam ;D

A ja zamierzam jeden sposob na pewno wykorzystac ;D Ten najprzyjemniejszy, tym bardziej po poscie :tooth:
    --
  1.  permalink
    Vsti: A ja zamierzam jeden sposob na pewno wykorzystac ;D Ten najprzyjemniejszy, tym bardziej po poscie --

O! i ja tez :P bo od samego poczatku ciazy u nas zero lozkowych wygibasow :P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    8. Lezunia 25.06.2012
    9. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    9. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    10. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    11. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    12. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    13. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    14. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    15. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    16. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    17. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    18. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    19. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    20. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    21. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    22. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    23. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    24. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    25. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    25. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    26. atamala 06.08.2012
    27. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    35. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    36. patyk 120 01.09.2012
    37. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    38. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    39. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    40. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    41. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    42. oranda 15.09.2012
    43. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    44. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    45. sysiajaw 24.09.2012
    46. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    47. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    48. kapelusznick 01.10 2012
    49. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    50. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    51. łośćń 12.10.2012
    51. CiastoMiłości 12.10.2012
    52. KasiaTasia 13.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. acia20 12.12.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    59. moonia 21.12.2012
    60. Pomarańczka25 2.01.2013
    61. agavva 21.01.2013
    62.marakuya 1.02.2013
    63. ikamek 06.02.2013

Marakuya- proszę bardzo.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Dla mnie obecnie jest stresem, ze mam od jakiegos czasu stare lozysko i perspektywa przenoszenia i ew. wywolywania w szpitalu mnie przeraza. Nie mowiac o stresie jak mala sie mniej rusza :/
    Zreszta jestem juz za dwa dni w 40 tygodniu i moze samo sie rozkreci w koncu. A tymczasem u mnie skurcze i bol brzucha znow nie daja spac. Co chwile sie budze i zasypiam i tak od polnocy, czyli juz trzy godziny ale nie napalam sie, ze to porod, bo juz tak pare razy mialam i nic sie nie rozkrecilo wiecej.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJun 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam, wczoraj wieczorem właśnie wróciłam z weekendu u mamy ;) (tato w sanatorium to jej potowarzyszyłam), ogólnie czułam się dobrze, ale wczoraj mi było strasznie duszno myślałam że padnę (co chwilę pytałam się innych czy im też tak duszno a oni że nie) do tego pierwszy raz od początku ciąży poczułam maleństwo tak wysoko gdzieś w okolicach żeber - nawet dostałam w żebra (czy to nie pora się obniżać :P) do tego pobił wczoraj rekord mój wiercipięta w kopaniu ehhhh - więc jak wróciłam do domku to tylko o łóżeczku myślałam.... Do tego mama powiedziała że ten 17.06.2012 to mocno przesadzony termin ;) bo brzuszek mam nadal wysoko :P bardziej się skłania do mojego 24.06... tata tak się skłania 27, 28.06 ale to z tego powodu że 27.06 wraca z sanatorium :D
    życzę wszystkim miłego dnia :D

Ps. muszę jeszcze dodać że mam wspaniałego narzeczonego który jak mnie nie było (nie mógł ze mną jechać bo musiał iść w sobotę do pracy, wczoraj też miał iść ale nie poszedł), powycierał i wypastował podłogi i zrobił wiele innych rzeczy - jest kochany, wspaniały i opiekuńczy
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry....melduje się póki co nadal w dwu-paku :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, mam do was takie pytanie czy ktoras z obecnych tu mamus miala kiedys taka sytuacje ze 1-2 dni przed okresem zrobila test i wyszla kreska testowa bardzo bardzo blada a potem sie okazalo ze jednak sie udalo? bo ja mialam cos takiego dzis rano, okres powinnam miec jutro lub w srode, myslicie ze sa szanse?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    milka ja tak miałam :) powtórz test jutro - kreska powinna byc ciut ciemniejsza :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dobry!

Pogoda nie dopisuje, na szczęście mam przychodnię pod blokiem i już siedzę naładowana co dziś usłyszę.

Co do wspomnianych metod wywoływania.. Każda ma głowę na karku to raz, dwa - inaczej znosi ciążę. Jeśli Moje Małe będzie donoszone i będzie wszystko ok, to chętnie się rozpakuję w 37/38 tc i postaram się pomóc naturze.. Brzuch mam ogromny i jest mi mega ciężko, poród będzie dla mnie istnym wybawieniem. Ale i tak będzie że my swoje a życie życiem ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek:-)My dzis na wizyte sie wybieramy ciekawa jestem ile Franus wazy i jak jest ulozony chociaz cos czuje ze dalej pupa do swiata odwrocony jest. A w nastepny wtorek USG ktore odpowie nam na pytanie czy maluch nie ma maloplytkowosci.... troche sie tym przejmuje...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam sie w Sloneczny poranek w skonczonym 36 tyg. :swingin: i po ekscesach pozno wieczornych ;)
    Mala walila mnie po szyjce, a raczej po tym, co z niej zostalo- mialam wrazenie, ze zaraz mi wypadnie:shocked: W ogole wczoraj jakies ADHD miala, cala bylam obolala, od kopniec, wypinania, przeciagania i wkladania nog w rozne czesci brzucha;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:-) Ja dopiero od kilu dni doświdaczam bolesnego wypychania czy walenia w szyjkę, zauwazam ze gdy sie poloze jest troche lepiej:bigsmile: ale mi sie dzis dobrze spało, załozyłam nowa pościel i od razu inny sen:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Uh coś spać nie mogę. Boli mnie noga lewa i mała mi się wwierca znów główką w szyjke, co mnie boli momentami i jakoś w ogóle jestem bez humoru dzisiaj :confused: W. wczoraj na obiadku u moich rodziców z moim ojcem wypili 2 flaszki i troche mnie to zdenerwowało, bo mieliśmy wieczorem się pakować, a tak to wróciliśmy koło 24 i musiałam go rozbierać bo by mi w ciuchach zasnął... Prawie wszedł do łóżka w butach :tongue:
    Poza tym będę się wkurzać okropnie za 25min bo o 9 mieliśmy wstać i mniej więcej na 10 iść do mechanika z samochodem w końcu, a coś mi się nie wydaje, żeby wstał .... :confused:

Treść doklejona: 11.06.12 08:26
    A i do tego miałam chory sen... Byłam w ubikacji, zamknęłam się na klucz i nagle zaczęłam krwawić z pipki taką gęstą, bordową krwią i już mi było tak słabo, bo ta krew była wszędzie, że nie potrafiłam otworzyć drzwi ani nic powiedzieć i tylko resztką sił próbowałam pukać w ściane, żeby ktoś zareagował... Po czym się obudziłam, bo mi się chciało siku... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też się witam niestety z pochmurnej i deszczowej warszawy. Mąż do 22 w pracy więc to będzie raczej długi dzień, aż chyba pojadę do jakiejś galerii bo i tak w rossmanie muszę kupić jeszcze jakieś drobiazgi dla siebie. Dziewczyny widziałyście w którejś sieciówce fajne narodowe koszulki dla maluchów? na allegro dużo fajnych ale zależy mi na czasie i tak głupio że do tej pory ich nie kupiłam.

to kto ma dziś wizytę?
    czerwinka
    polusiowa ktoś jeszcze? chyba znowu nas czeka dużo nowin i oby jakaś porodowa.

vsti czy ty od dziś na nogach?
    miłego tygodnia
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nikkitaa: a coś mi się nie wydaje, żeby wstał ....

a jak wstanie to niekoniecznie musi sie nadawac za kółko ;) ehhh te chłopy, gorzej jak z dziecmi :)
    ja mam dzis genetyczne boje sie jak jasna..... , ale i doczekac sie nie moge :)

czerwinka a czemu masz podejrzenie małopłytkowosci u malucha?
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mooniia: a jak wstanie to niekoniecznie musi sie nadawac za kółko ;) ehhh te chłopy, gorzej jak z dziecmi :)

Za kółko to on może wsiąść bo i tak nigdzie nie pojedzie z zepsutym sprzęgłem :bigsmile: Plan był, żebym ja siedziala za kierownica, on pcha samochód i tak do najbliższego mechanika :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nikkitaa: Plan był, żebym ja siedziala za kierownica, on pcha samochód i tak do najbliższego mechanika

to budź go :) ponoc na kaca najlepsza jest praca ;) i wybierz tego dalszego mechanika ;)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja zaczynam odczuwać moje biodra podczas spania :/ bolą, jak długo śpię na jednym boku.
    Trzymam kciukasy za wizytujące dziś :)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny a widziałyście prognozę 16dniową znów mają przyjść mega upały

to wam jeszcze napiszę dobrą wiadomość na początek tygodnia- dziś albo jutro franek sliwsonka wychodzi do domu !!! mam nadzieje, ze nie będzie miała mi za złe tego że wam przekazuje, ale w końcu wszystkie im kibicowałyśmy.

a jeszcze w ddtvn ma być o diecie w czasie laktacji jakby ktoś jeszcze nie włączył telewizora :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Starszy urodzil sie ze skrajna maloplytkowoscia...a to niestety jest genetyczne dzieci dziedzicza po mnie ten feler. Zdiagnozowanie choc w 70 % w okresie prenatalnym powoduje decyzje o leczeniu malucha i podaniu mu lub mi lekow badz odrazu plytek i oczywiscie w tedy cesarka na 100 % .
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mkd niby od dzis moge zaczac chodzic ;) Ale jakos wstalam i nie chce mi sie z lozka ruszyc :D
    Moze pozniej m. wyciagne wlasnie do rosmmana, bo przez te kilka tyg. niemobilnosci wszystko mi sie pokonczylo :)

W Wlkp juz cieplo :D

To super wiesciu u sliwsona!

Cos slyszalam w ramowce DDTVN, ze piwo dobre na laktacje :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    U mnie tez ciepło, musze dzis duzo prania porobic:bigsmile:

Ale sie ciesze że mały SLiwsonek idzie do domku!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    milka1984: witajcie, mam do was takie pytanie czy ktoras z obecnych tu mamus miala kiedys taka sytuacje ze 1-2 dni przed okresem zrobila test i wyszla kreska testowa bardzo bardzo blada a potem sie okazalo ze jednak sie udalo?

Ja tak miałam, test w poniadziałek - bladzioch, @ miałam dostać w środę, w środę krecha już była wyraźna.

Nawet dobrze się wyspałam, choć dwie pobudki na siusiu były. Wczoraj dałam mojemu chłopu popalić, bo rozryczałam się - chyba pierwszy raz w ciąży - że ten remont tak długo się ciągnie. Miał iść na rower, ale nie poszedł i powiesił karnisz, pomierzył okna na rolety, zaniósł mi makulaturę do auta :devil:. W sumie dobrze, że nie pojechał na rower, bo po chwili burza się rozpętała :tongue:.
    A ja się pochwalę, że łóżeczko zamówiliśmy :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    milka1984: witajcie, mam do was takie pytanie czy ktoras z obecnych tu mamus miala kiedys taka sytuacje ze 1-2 dni przed okresem zrobila test i wyszla kreska testowa bardzo bardzo blada a potem sie okazalo ze jednak sie udalo? bo ja mialam cos takiego dzis rano, okres powinnam miec jutro lub w srode, myslicie ze sa szanse?

Ja tak miałam, zrobiłam test chyba z tydzień przed spodziewaną miesiączką i wyszedł bardzo blady cień cienia, musiało u mnie dojść bardzo wcześnie w tym cyklu do owulacji. Potem żałowałam, że tak wcześnie test zrobiłam, bo czekanie na przybycie lub nie @ było dla mnie katorgą, niepotrzebnie się denerwowałam, bo za dwa tygodnie wg terminu z tego cienia ma przyjść na świat moja ukochana córeczka :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    kasiek:a od jak dawno czujesz wyraźnie i regularnie ruchy ?? zresztą na tym etapie raczej nie powinnaś się martwić bo maluch ma jeszcze sporo miejsca i może się np. ułożyć bliżej twojego kręgosłupa :bigsmile:

od20 tygodnia czuje ruchy, teraz kilka dni są sporadyczne, ale wczoraj wieczorem po przytulanku z mężem zaczęła skakać jak szalona ;D także jest ok ;D dziś rano też dała znać o sobie ;) zobaczymy co będzie dalej
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    milka ja troche inaczej- bo zrobiłam test w dniu spodziewanej @ i miałam juz gruba kreskę druga, wię całkiem mozliwe, że 2 dni wcześniej byłaby blada
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    I ja melduje sie po wizycie. Ninka wazy juz 3540 i jest szacowana na 39 TC+4. Nadrobila razem z mamusia - ja juz sie do swojej wagi nie przyznaje ;))))
    No i na wlasne zyczenie zostalam po raz pierwszy zbadana ginekologicznie w tej ciazy i szyjka jest skrocona i rozwarta (ale nie powiedziala mi na ile, palec w kazdym razie wchodzi). Lekarka stwierdzila, ze daje mi jeszcze okolo tydzien. Z zaleceniem, ze mam sie duzo ruszac i przytulac z mezem i sie niczym nie denerwowac, bo bedzie dobrze :)
    A co ma nie byc! :) Musi byc! :)
    Ze wzgledu na lozysko, jesli nic sie nie ruszy, to od przyszlego poniedzialku wyznaczyla mi wizyty co dwa dni, a od nastepnego juz codziennie. Jesli lozysko dalej w takiej formie bedzie jak jest teraz (a jest stare, ale poki przeplywy sa w normie i dziecko rosnie, to czekamy), to na ten moment ginka wysle mnie do szpitala okolo 29-30 czerwca. Ale tez powiedziala, ze moze sie w kazdej chwili zmienic sytuacja, dlatego tak czesto teraz te kontrole.
    Trzymajcie kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polly to dobre wieści, córeczka ma ładną wagę, to teraz kciuki żeby sie coś rozkecilo niedługo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Kakai, jak na fakt, ze na poczatku maja podejrzewano u niej hipotrofie (u mnie te lozysko caly czas na granicy normy od kwietnia juz - ale sie tym nie martwilam za duzo, jak widac slusznie :) ), to naprawde sporo nadrobila :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ypolly to pozostaje Ci czekać :wink:

Ja już się swoją waga przestałam przejmować. Głównie dlatego, że jem zdrowo, zielono i rozmaicie, rzadko grzeszę, przytyłam i w dupie mam ile, bo wszystkie wyniki mam w normie, więc widocznie taka moja uroda. Wagi nie mam od paru miesięcy, ważę się tylko na wizytach u gina ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    YPolly: Kakai, jak na fakt, ze na poczatku maja podejrzewano u niej hipotrofie (u mnie te lozysko caly czas na granicy normy od kwietnia juz - ale sie tym nie martwilam za duzo, jak widac slusznie :) ), to naprawde sporo nadrobila :)--

rewelacja cieszę się! ciekawe jak bedzie z moim smerfem:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa pozwalasz jeszcze pić swojemu W. ?? Bo mój ma od kilku tygodni zakaz nawet piwka wieczorem

Ber1987: od20 tygodnia czuje ruchy, teraz kilka dni są sporadyczne, ale wczoraj wieczorem po przytulanku z mężem zaczęła skakać jak szalona ;D także jest ok ;D dziś rano też dała znać o sobie ;) zobaczymy co będzie dalej

nie masz się co martwić bo nie zaczęłaś jakoś bardzo wcześnie czuć ruchów więc spokojnie - mogą być takie dni, że nie będziesz czuła ich wyraźnie - ale to już pewnie nie długo :bigsmile:

Treść doklejona: 11.06.12 09:38
    YPolly: Ninka wazy juz 3540 i jest szacowana na 39 TC+4

Brawo :clap: i nie powiem, że nie zazdroszczę ci tej wagi Małej...też bym chciała usłyszeć, że Mati tyle waży :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny zaraz oszaleje !!!!

Mam taką ciążową zachciankę :

Marzy mi się dyskoteka taka ze światełkami, zajebistym disc jockeyem, muzyką typu Rihanna :shocked::shocked::shocked: To nie moja muzaaa !!! Ale jak bym wlazła na parkiet to bym sufit chyba rozniosła, tak mi się chce tańczyć, a do tańca to ja pierwsza zawsze byłam, z kimś czy sama jeden kij :devil: Siedzę na kanapie puszczam te Rihanny i inne i wywijam rękami i nogami :tooth::tooth::tooth: No roznosi mnie od środka !
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Mam taką ciążową zachciankę :

a ja ostatanio mam ochote zjeśc żel po prysznic:shamed: mam go od dawna, ale teraz jak sie nim myje to chciałabym go polizać:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Penny:shocked: moze to objaw porodowy?:bigsmile:
    Nie no zachcianka-MEGA! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: ale teraz jak sie nim myje to chciałabym go polizać

Ja bym tam polizała :devil:

Nosi mnie tak, że biedny ten mój M. jak wróci z pracy oj biedny, nie pozna ukochanej, jakiś uśpiony wamp się we mnie obudził :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się poweekendowo .... wróciliśmy po weekendzie dzisiaj o 00:30, a teraz siedzę w pracy. Byliśmy wczoraj popatrzeć jak bawią się Hiszpanie przed meczem, po prostu byłam w niebo wzięta jak oni pięknie się bawią, tańczyli na ulicach, śpiewali, wymalowani poprzebierani, rewelacja :bigsmile:, oczywiście M był na meczu a jutro śmiga do wawy na meczyk Polska - Rosja oj ten miesiąc szybko mi zleci przez takie wyrwane dni :wink:

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze a ja się doczekać czwartku nie mogę bo będzie USG 4D :bigsmile: i nie wyjdę dopóki się nie dowiem kto we mnie siedzi :bigsmile:, wczoraj też zaliczyłam H&M i kupiłam sobie legginsy i pierwsze 2 bodziaki bo promo była :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Nosi mnie tak, że biedny ten mój M. jak wróci z pracy oj biedny, nie pozna ukochanej, jakiś uśpiony wamp się we mnie obudził

hahahah:rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A jeszcze zapytam, czy to normalne, ze po takim badaniu szyjki w krzyzu boli - taki bol co pare minut? :shocked::shocked: Brzuch przy tym nie boli, tylko twardy sie robi. Przyznam, ze sie zaczynam troche bac, mimo, ze lekarka mowila, ze najblizsze dwa-trzy dni raczej nic sie nie zacznie. Dzis musze zaciskac nogi, bo maz na wyjezdzie i wroci dopiero wieczorem.
    Uspokojcie mnie, ze tez tak macie po badaniu - nie chce zaczac schizowac.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    YPolly: Uspokojcie mnie, ze tez tak macie po badaniu - nie chce zaczac schizowac.

ja cię niestety ie uspokoję....nie miałam tak nigdy po badaniu, ale za to takie bóle krzyżowe często są podczas porodu.....u mnie tak było :wink: na początku nie czułam skurczy tylko właśnie kręgosłup
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziewczyny, pomóżcie! Co mogą oznaczać silne bóle takie jak przed okresem (uczucie jakbym miala zaraz dostać @)??? Wieczorem myslałam, że już padnę z bólu, no-spa nie dawała rady. W nocy bóle ucichły, ale podbrzusze było całe obolałe, na dodatek miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wyskoczy, tak napierał główką. Dzisiaj rano wszytsko ucichlo, jakby nic wczesniej nie było. I znowu rozdarcie - jechać do szpitala, czy czekać do środowej wizyty u ginki????? Moja lekarka do środy na urlopie, więc nie mogę nawet się z nią skontaktować.

Polusiowa...ja do końca lipca to w życiu nie doczekam, moje marzenia to do końca czerwca, żeby był przynajmniej 36 tydz. ;-)
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Kasiek, nie strasz, bo naprawde sama bym musiala jechac do szpitala :( A jak dlugo sie rozkrecalo od kiedy poczulas kregoslup?
    Ja na razie jednak czekam, bo teraz jeszcze ten bol jest do wytrzymania, tylko wstac nie moge, jak bol zlapie, ani zmienic pozycji tez. Mam nadzieje, ze mi tam nic mi ginka nie naruszyla przez to badanie.

Treść doklejona: 11.06.12 10:10
    BlueCactus - ja tak mialam miedzy 35 i 37 tygodniem teraz, tak co drugi dzien mnie meczylo, az w koncu brzuch sie obnizyl i przeszlo. Jak sie niepokoisz, to jedz sprawdzic, bo chyba jestes jakis tydzien-dwa wczesniej niz ja.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    milka1984: witajcie, mam do was takie pytanie czy ktoras z obecnych tu mamus miala kiedys taka sytuacje ze 1-2 dni przed okresem zrobila test i wyszla kreska testowa bardzo bardzo blada a potem sie okazalo ze jednak sie udalo? bo ja mialam cos takiego dzis rano, okres powinnam miec jutro lub w srode, myslicie ze sa szanse?

Ja miałam nawet 4 dni przed. Koleżance się ubzdurało, że w ciąży jestem i mi truła. Dla świetego spokoju zrobiłam test i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam drugą bladą kreseczkę. Następnego dnia poszłam na bete i ona potwierdziła.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Polly mi bóle krzyżowe zaczęły się jak byłam już na porodówce....zaczęły się tak koło 7 rano i były coraz silniejsze. O 9 dostałam pierwszą dawkę zzo i przestało boleć. Potem jak wróciły już bóle (czyli koło 11) to już były typowe skurcze, ale dostałam wtedy drugi raz zzo....a o 14:05 urodziła się Iwi.

No, ale reguły nie ma....wiadomo.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    _kasiek_: Polly mi bóle krzyżowe zaczęły się jak byłam już na porodówce..
    :shocked: O nic dalej nie pytam, bo naprawde zeschizuje zaraz.
    Ide sie troche zrelaksowac pod prysznic, to moze przejdzie, a jak nie to wtedy bede sie zastanawiac, co robic.
    --
  2.  permalink
    w krzyzu boli - taki bol co pare minut? :shocked::shocked: Brzuch przy tym nie boli, tylko twardy sie robi

mój poród też zaczał się w ten sposób i za 6 godz ur Natalkę
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No ja też miałam bóle krzyżowe i faktycznie to boli jak na @ tylko duuuużo mocniej aż zginało mnie w pół :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Bluecactus ja mam takie bóle miesiączkowe od chyba 35 tygodnia właśnie, codziennie, niektóre bardzo bardzo silne. Nic na nie nie biorę, mówiłam lekarzwoi o tym ze dwa razy i puścił to mimo uszu ;)

Ypolly to mogą być już skurcze, nie denerwuj się, weź ciepły prysznic, a jak nie przejdzie to jedź do szpitala, trzymam kciuki.
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dzięki dziewczyny! W takim razie czekam do środy.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: nikkitaa pozwalasz jeszcze pić swojemu W. ?? Bo mój ma od kilku tygodni zakaz nawet piwka wieczorem

To było tzw. pożegnalne picie z moim ojcem -stwierdzili, że nie wiedzą kiedy znów nadarzy się okazja, skoro będziemy 300km od nich -po czym wpadli na pomysł, że mój ojciec może wpaść na jakiś czas w lipcu do nas z moją mamą eh :tongue: Więc ta ich okazja powinna się pojawić po porodzie jako pępkówka :bigsmile: Ale na to oczywiście musieli wpaść po tym, jak już zaczęli pić :tongue:

YPolly może Ci ginka naruszyła szyjkę i pobudziła do dalszego rozwierania itd? Może właśnie takiego "gmyrania" tam potrzebowałaś by zacząć rodzić :tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.