Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Mi rowniez saczyly sie wody pomalutku ,mialam przedwczesne pekniecie pecherza plodowego .
    Zatrzymali mnie na patalogi ciazy do rana .
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    acia chyba najbardzie właśnie na początku wszystko czuć , przeważnie to wiązadła
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Vsti: Reasumując jeszcze nie rodzę :tongue: No i się dowiedziałam, że mam mały brzuch i pewnie dziecko z tych mniejszych będzie :shocked::bigsmile:

visti -wclae wielkosc brzucha niewplywa na wielkosc dziecka ,np .ja dopiero mialam widoczny maly brzuszek z mala w 4 miesiacu ciazy ,moja szwagierka chodzila ze mna rowno w ciazy -w odstepie 3 tygdoni ,a brzuszek miala jakby byla juz conajmniej w 6 .
    Pod koniec ,niemialam rowniez duzego brzucha ,a ona miala jakby polknela hipopotama :D
    Moja corcia wazyla 3580 g,a jej synek 3650g.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 11th 2012 zmieniony
     permalink
    A ze mnie wody chlusnęły jednym ciągiem:devil:. Miałam skurcz i zawiesilam sie na męża szyi, i wtedy poczułam że będę wymiotować. Pobieglam do WC i mną szarpnęło na wymioty i w tym właśnie momencie była powódź w łazience. Wody odeszły mi razem z czopem.

Ja już po sprzątaniu. Zajęło mi to 4 godziny, ale chałpa na błysk...Zrobiłam w międzyczasie 3 prania, ugotowałam zupę, a teraz leżę wykąpana, bo byłam mokra jak mysz a kręgosłup nawalił.

Penny, udzielił mi się Twój nastrój na Rihannę, bo sprzątałam przy " where have you been" :devil: ( Rihanna to też nie moje kliamty:cool:).
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja mam dziś mega chandrę i dobrze, że się ten dzień kończy....może jutro będzie lepiej....choć nie sądzę. Złoszczę się na wszystko i na wszystkich - nawet na siebie i już sama siebie znieść nie mogę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja się właśnie znów zdenerwowałam... Okazało się, że karta do tel. którą dzisiaj kupiłam, żeby mieć internet działa tylko w telefonach obsługujących sieć 3G, a mój nie obsługuje ! Więc mam neta tylko wtedy, kiedy W. jest w domu i nie korzysta ze swojego telefonu, bo podłączam się przez jego karte ... grrrrrrrr ....
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    tak, tak dziewczyny, ja wiem o tym brzuchu... napisalam to tak z ironia, bo samej smiac mi sie chcialo z tego ;D
    kasiek ja taki nastroj mialam przez caly weekend, sama siebie nie rozumialam... Myslalam, ze wszystkich zastrzele ;)
    Dzis za to tryskam humorem- ciekawe, jak dlugo ;D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 12th 2012
     permalink
    humor wcale nie lepszy. ..jade za 2godz na ktg i pewnie to tez mi humoru nie poprawi...ale jak obiecalam idę wrzucic fotki na brzuszki

milego poranka
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    _kasiek_ KTG humor poprawi, aaaa, chciałam napisać, nastaw się pozytywnie, ale doskonale pamiętam takie teksty z końców pierwszej ciąży i pytania "jak tam?", "jak się czujesz?", zabiłabym gdybym na żywca je usłyszała.. bo jak się można czuć? No jak? Przewkurzeńsko, że wulgarniej nie napiszę!'
    To niech wyjdą mega skurczybyki, a jedziesz sama? Pewnie gdzieś mi umknęło, ale to jest ten szpital gdzie już Cię mogą zostawić?
    --
  1.  permalink
    ja tez sie witam porannie...niestety po raz kolejny z potwornym bolem glowy...:( cisnienie ok 134/86.... tylko pomiar zaraz po przebudzeniu wyzszy 142/93....nadal nie wiem co z tym zrobic bo takie wysokie jest tylko z samego rana jak bol mnie budzi...pozniej oscyluje nawet w granicach 120/70 wiec udajac sie do poloznej pewnie nie uzyskam porady innej niz zazywac paracetamol :/ wizyte mam w piatek...mysle ze odprowadzajac dzieci do przedszkola wejde do przychodni zrobic sikanca na obecnosc bialka w moczu (paski sa dostepne od reki w kazdej toalecie) i nawet jak wyjdzie sladowa ilosc to wybiore sie dzis na IP... ale moge zrobic to dopiero wieczorem...bo o 18 30 mam egzamin w college`u na ktorym wolalabym jednak byc..no chyba ze bol juz naprawde nie pozwoli mi funkcjonowac...a cisnienie poszybuje w gore (mam nadzieje ze tak sie jednak nie stanie)

ehhh cos i mnie zaczyna ten 9-ty miesiac doswiadczac...a tak pieknie bylo przez poprzednich 8...

kasiek trzymam kciuki za zapis ktg...oby jakies skurczybyki sie pojawily...no i lece na brzuszki podziwiac Twoja wille...a pozniej chyba jeszcze do lozka troszeczke pospac...
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczywnki!

Wlasnie wcinam sniadanko:wink: Cukier od rana dobry wiec dieta wystarczyla zeby eszystko ustabilizowac:tongue:
    W nocy straszne skurcze nog mnie lapaly,jak nie lydek to kolan jakis dramat:neutral:

Kasiek kurde jak ja juz bym chciala byc w tym tygodniu co Ty:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    psycho_patka: kasiek trzymam kciuki za zapis ktg...oby jakies skurczybyki sie pojawily...no i lece na brzuszki podziwiac Twoja wille.

takto tam jade na KTG - po raz drugi

a fotka na brzuszkach jak obiecałam

aha - jade sama bo maz w pracy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja od rana też gryzę, pobudka o 6.30 to trochę wcześnie, oby wieczór był radosny.
    kasiek trzymam kciuki za ktg
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam! :) Dla mnie wieczor bedzie radosny, jesli "nasze chlopaki" dowala "ruska":tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :-) Ja dzisiaj poskładałam pranie, uprasowałam 3 koszule meżowi i jestem nie do życia..... nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mam aż tak fatalną "kondycję" na tym etapie..... no cóż, codziennie poprasuje po 3 koszule, to do końca tygodnia uporządkuję pranie :wink: Mierz siły na zamiary :devil:
    Poza tym ketony w wysokim stężeniu, duszno mi i generalnie chyba "nieźle" zaczyna sie wtorek :confused:
    Kasiek, trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Dziewoje :wink:

Ja wstawałam chyba srylion razy do łazienki na si w nocy, chyba po tych brzoskwiniach, wyczytałam, że są moczopędne :tooth:
    Kasiek zaciskam kciuki za ktg.
    Sliwson no ja męczyłam tę Rihanne "we found love", dzisiaj już mi przeszło na szczęście:cool:
    Patka może powiedz swojej położnej o tym bólu głowy..
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Witam dziewczyny, ja tu młoda stażem jestem, ale się melduję :)

penny ja sikane mam w nocy od jakiegoś tygodnia co 2 godziny, w dzień to samo albo i częściej

A i bym zapomniała ;D rośniemy w końcu 60kg i 95 cm w brzuszku ;)
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej, wyspałam się, czekam na kurierów z leżaczkiem i karuzelką, a wogole to jak chodze to czuję szyjkę, chyba mały na nia napiera, do poniedziałku musze zaczekać na wizyte
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Beer poczekaj będzie jeszcze fajniej :devil: Jak Ci dzieć podrośnie i zacznie skakać całym sobą, macica zejdzie na dół, to dopiero rewelacja :wink:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny wczoraj jak byłam w auchanie to znalazłam fajny zestaw pieluszek za 21zł ale w sklepie z artykułami dziecięcymi raptem 22zł. I tak na początku używaliśmy właśnie tych pieluszek a to pudełko w kaczuszki jest boskie spokojnie może zostać na zabawki :). a co śmieszne pieluszki mają jakiś wskaźnik wypełnienia, ale nie wiem o co chodzi bo ich jeszcze nie otworzyłam:)

http://www.mambi.pl/huggies-newborn-zestaw-noworodka-p-542.html jak zwykle nie pamiętam jak się wkleja link

wkleję też na wyprawki bo moim zdaniem to fajna okazja
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dobry.... ale znowu ciepełko się zrobiło, ale niech już bardziej się ciepło nie robi bo dyszeć zaczynam jak idę pod górę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Witam! Znowu 2 pobudki w nocy, ale potem spałam do 9 :bigsmile:. Zaraz za małe ogarnięcie mieszkania się zabieram i osiedlowe zakupy.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, powiedzcie mi, czy wzdęcia (takie konkretne wzdęcia z bólem brzucha) mogą powodować skurcze? Zauważyłam, że zawsze po wzdęciach mam przez noc skurcze macicy :/ Nie jest to przyjemne :/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam, dzisiaj miałam pobudkę o 2,30 na drożdżówkę- a zjadłam kolację przed spaniem ehh, no i miałam po spaniu do 5 rano ehh
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 nie mam pojęcia nigdy tak nie miałam :confused:

mag_dre: dzisiaj miałam pobudkę o 2,30 na drożdżówkę
    ja tak przed porodem miałam wstawałam o 4 rano żeby zjeść naleśniki z obiadu z dnia wczorajszego. Dwa tygodnie to trwało i potem urodziłam, niewiem robiłam chyba sobie jakieś zapasy haha ale przez to podjadanie to na końcówce najwięcej przytyłam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cześć dziewczyny. Pisze w imieniu Magdy, która po kolejnym pobycie w szpitalu zaczęła dziś rodzić. Ciśnienie opanowane, więc poród sn
    :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    dziewczyny, powiedzcie mi, czy wzdęcia (takie konkretne wzdęcia z bólem brzucha) mogą powodować skurcze? Zauważyłam, że zawsze po wzdęciach mam przez noc skurcze macicy :/ Nie jest to przyjemne :/

katka ja też tak mam , w piątek mam wizytę i się upewnię czy to co uważam za skurcze to skurcze. Kiedyś lekarka mi mówiła że to może praca jelit :confused: . Tak czy siak nie wstrzymywać faktycznie później brzuchol sie napina
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    magku powodzenia! trzymam kciuki!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Pięknie się dzień rozpoczął i lista zaczyna się ruszać :devil:

magku powodzonka!
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Oooo, dzieje się, dzieje, powodzenia magku!
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ciekawe co u wielgosz .. jak wody polecialy to pewnie rodzi - sprzątanie domu przynoosło efekty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    asia_: jak wody polecialy to pewnie rodzi - sprzątanie domu przynoosło efekty

Mnie się wydaje, że mówiła o poprzedniej ciąży. :D:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    I znów nie mogę dodawać "ooo" :angry:

Magku powodzenia i czekamy na wieści :smile:

Też jestem ciekawa co u Wielgosz, coś tu się zaczyna rozkręcać u nas lista chyba ;)

Magdre też tak zrozumiałam, że mówiła o poprzedniej ;)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    :jumping:
    aa może w kontekście tego co było pisane o wodach :rolling: A ja myślałam że tak na mecz naszych lista sie ruszyła :tooth:
    --
  3.  permalink
    penny: Patka może powiedz swojej położnej o tym bólu głowy..

napewno powiem w piatek na wizycie....wczesniej zglosze sie do niej wtedy jak bol tak silny jak nad ranem bedzie mi towarzyszyl w ciagu dnia... wiem ze jedyne co zrobi to zmierzy cisnienie i jesli bedzie w normie kaze brac paracetamol i odpoczywac...(w 24tc bodajze mialam podobna sytuacje) :/ mysle ze IP to lepsze rozwiazanie...jednak i tam jesli cisnienie bedzie w normie to niewiele wiecej pomoga...mozliwe ze zostawia na noc na obserwacji...wiec jesli bol nie bedzie dokuczal zbyt dotkliwie w ciagu dnia to najpierw jednak pojade ZDAC ten egzamin, ktory mnie dzis czeka a wieczorem najwyzej przejade sie do szpitala...

magku powodzenia :)))

Treść doklejona: 12.06.12 10:45
    mkd tez mam paczke tych pieluszek...dodawana jest u nas jako gratis do notatek ciazowych u lekarza...i tez ciekawi mnie ten wskaznik wypelnienia ale jeszcze nie ogladnelam o co chodzi bo paczuszka zamknieta spakowana do torby szpitalnej...:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    jak cudnie że lista się ruszy :) niech już mknie aż do naszego lipca

ale kaczuszki na pudełku eleganckie co nie ?:)
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Katuniu ja tak kochana mam po wczorajszej pizzy wzdyma mnie jak cholera i brzuszek cały czas się napina:( leże wzięłam espumisan i nospę i mam nadzieje,że minie o 16:45 mam USG to powiem gin,że tak mam
    -- ,
  4.  permalink
    mkd: ale kaczuszki na pudełku eleganckie co nie ?

niestety w UK daja tylko paczke pieluszek bez pudelka w kaczuchy :(
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    asia_: katka ja też tak mam , w piątek mam wizytę i się upewnię czy to co uważam za skurcze to skurcze. Kiedyś lekarka mi mówiła że to może praca jelit :confused: . Tak czy siak nie wstrzymywać faktycznie później brzuchol sie napina

dobrze, że nie jestem odosobniona. Kurde, nie dość, że jestem na diecie nerkowej, nie tyję, to jeszcze te paskudne wzdęcia powodują, że boję się cokolwiek jeść :/ I gdyby to trwało parę chwil... ale nie, wczoraj po południu się zaczęły wzdęcia, całą noc brzuch bolał i był napięty tak, że aż przewracanie z boku na bok sprawiało ból... a teraz po tych ekscesach mam taki obolały brzuch, że szok :/
    leneczka8484: Katuniu ja tak kochana mam po wczorajszej pizzy wzdyma mnie jak cholera i brzuszek cały czas się napina:( leże wzięłam espumisan i nospę i mam nadzieje,że minie o 16:45 mam USG to powiem gin,że tak mam

ja jutro mam wizytę, więc też wypytam ale do cholery ja już mam czasem serdecznie dosyć - jak nie kolka nerkowa, która nawraca, to te cholerne jelita :/ Nie da rady odpocząć psychicznie...
    To się wyżaliłam :cry:
    --
  5.  permalink
    a wlasnie dotarlo do mnie moje domowe przedszkole wraz z jednym starszakiem...nie jest w szkole bo od wczoraj tez strasznie boli go nocami glowa... wiec moze to poprostu cos z pogoda nie teges ze tak mnie ten baniak nad ranem napieprza??? tak czy siak robimy sobie dzis wolne...:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku kciuki~!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    boli mnie pepek:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Patka, ból głowy może być od pogody, te zmiany frontów są straszne- zwłaszcza w ciąży się je odczuwa mocniej. Do tego rośnie nam prl, a przy niej tez lubi głowa boleć. :cry:
    --
  6.  permalink
    Czesc i czolem :) ja zas noca bawilam sie w jasia wedrowniczka ;/ wstawanie co godzine juz mnie meczy ;/ i zas mam lenia i nic mi sie nie chce tylko spac:shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam i ja kciuki za magku, co by szybki i bezboleśnie poszło :thumbup:

Ciekawe jak YPolly - nie było jej dziś jeszcze?

U Nas noc miła , za przeproszeniem ciesze się że jade do Pl i będe spała sama, bo wczoraj m. wywaliłam na kanapę, wieczorem zamiast przytulić to coś zaczoł dyskutować niepotrzebnie. Tyle jego że Mąłą wieczorem myje i kładzie spać, a codziennie narzeka że za późno się kładzie on i Mała, ale zamiast odejść od kompa o 20 to schodzi o 22.30 a o 23.30 dopiero Martynka zasypia , a ten znów po północy . Ale codziennie do Martynki jakby to była jej wina dziś kładziemy się wcześniej . Faceci zrób co masz zrobisz a potem spokojnie siedź ....:confused:
    Ale dzieki temu koleją noc się wyspałam :shamed: sama w wielkim łóżku, więc są tego plusy (tylko mi go trochę szkoda bo ma 196 a kanapa no może 180 -aj tam nic mu nie będzie :wink:)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    witam się i ja .
    Kuleczka znam ten ból ja prawie całą noc nie spałam , co usnęłam to za pół godz się budziłam , a przy okazji męża .Mam nadzieje ,że to chwilowe:)
    --
  7.  permalink
    Heh Saba, nie wiem czy chwilowe, te moje pielgrzymki do toalety na siusiu to juz chyba do porodu zostana.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka oby nie zostało bo w nocy nie śpię , w dzień też się męczę bo też nie śpię żeby w nocy pospać .A tu lipa.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    A ja właśnie wypracowałam świetny sposób na zgagę :smile:
    Dopadła mnie po zjedzeniu 10 ogórków małosolnych, ale popchnęłam ją połową zawartości słoiczka z nutellą i jest git :rasta:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    kuleczka_69: te moje pielgrzymki do toalety na siusiu to juz chyba do porodu zostana.

U mnie zostają jak na razie, a dzisiaj doszła pobudka na coś do zjedzenia ehh:surprised::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.