Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    penny: Cobraczku ależ ja bym się wybrała do Hiszpanii

Moj maz powiedzial,ze jak mlody troszke podrosnie to dzieciaki zostawi sie z babcia to mnie wezmie w trase hehe:tongue:Chcialabym troszke swiata zobaczyc:bigsmile:To sa wlasnie plusy pracy w zawodzie kierowcy hehe:bigsmile:

Lece do szwagierki na pogaduszchy,z/w :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 13th 2012
     permalink
    penny: Kakai no jestem najbardziej ciekawa tej szacunkowej wagi no i zapisu ktg oczywiście. Tak się świetnie czuję od trzech dni, jakoś nie przedporodowo, energii mam ze trzech. Wczoraj znajomi powiedzieli, że wyglądam świetnie i 100 razy lepiej niż w 7 miesiącu Coś czuję, że ponoszę jeszcze tę naszą Dzidzię i wcale nie jest mi z tym źle

no nieźle, a może organizm nabiera poweru przed porodem, może może:smoking:

ciekawe co tam wyjdzie na ktg i usg:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeJun 13th 2012 zmieniony
     permalink
    A mój mały brzdąc zawsze nieźle brykał a od kilku dni jest bardzo spokojny?!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: A gdzie tam turytycznie, ciezarowka pojechal hehe.Smial sie ze tam trzeba postawic tabliczke ''koniec swiata''.Sluchaj samoloty startuja z pasa ktory przecina zwykla jezdnie dla samochodow,niesmaowite poprostu.Piekne widoki,sama z ciekawosci w googlach zobaczylam i rzeczywiscie jest na co popatrzec

cudownie, to sobie chłopak zobaczy! Ja byłam raz w Hiszpanii i bardzo chce tam wrócic i to szybko!
    --
  2.  permalink
    Katusia niezapomnij KOCHANIE poinformować mnie zaraz PO co i jak:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: no nieźle, a może organizm nabiera poweru przed porodem, może może

W sumie nie obrażę się :cool:

Katka to my dzisiaj obie :wink: też uwielbiam burze. U nas dziś pierwsza noc chyba od tygodnia bez grzmotów i piorunów, piękne te bieszczadzkie burze :wink:

Niunia pewnie maluch ma już mało miejsca :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hej , witam z rana. Mala mi się tak usadowiła po prawej stronie że chodzic nie mogę , ledwo wstałam z łózka . A jak się ruszy to jeszcze gorzej :confused: Ciężki dzień mnie chyba czeka

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.06.12 09:05</span>
    Mecz faktycznie dostarczył atrakci i emocji :cool: - spisali sie nasi całkiem nieźle
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: W sumie nie obrażę się
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się i ja dzisiaj, a u mnie na razie słonecznie i pogodnie no ale zapowiadają burze :wink:

penny trzymam kciuki za wizytę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cobraczku i ja bym chętnie urodziła ... tylko przez ten ból bioder i spojenia ... marze o momencie jak przestanie mnie to bolec :(
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    leneczka8484: Katusia niezapomnij KOCHANIE poinformować mnie zaraz PO co i jak:)

jak mogłabym zapomnieć :*
    penny: Katka to my dzisiaj obie :wink: też uwielbiam burze. U nas dziś pierwsza noc chyba od tygodnia bez grzmotów i piorunów, piękne te bieszczadzkie burze :wink:

ale super masz :) U Nas raz na a jakiś czas burza zawita... Uwielbiam :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Penny to mowisz, ze poczekasz na mnie z porodem?:updown:

Czy to mozliwe, aby to moje dziecko prawie w ogole nie spalo?:beard: Brzuch mi sie caly rusza :boogie:

Tez jestem ciekawe ile moja Niunka wazy :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Vsti możliwe :) Mój Franko śpi tylko wtedy jak ja śpie :)
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Mój synek ostatnio rozrabia po całych nocach i nie daje mi spać, łobuz jeden :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja też miałam mieć dzisiaj ale mój dr na wczasach więc muszę wytrzymać kolejny tydz. pewnie i tak niczego ciekawego bym się nie dowiedziała.

Skoro cały czas leje to postanowiłam że wreszcie zdecyduję się na kupno stanika do karmienia bo jeszcze tylko tego mi brakuje. Mam już jeden upatrzony.

i czeka mnie jeszcze jeden zakup, może wy mi pomożecie: otóż ma któraś z was kuchenkę gazowo-elektryczną gdzie duży palnik jest z tyłu :).
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Penny to mowisz, ze poczekasz na mnie z porodem?

Hahaha, no ja mam nadzieję, że najdalej do końca czerwca urodzę :D Co do ruchów dzieci w brzuchach. Ja się już przyzwyczaiłam do tego, że moje aktywne. W nocy na szczęście śpimy obie. Jedynie po wizytach wc lekko się rozbudza, ale dosłownie chyba na poprawienie ułożenia i dalej ładnie śpi. W dzień jest bardzo ruchliwa, bez znaczenia czy się poruszam czy nie, ale pamiętam, że jak były upały, to była bardziej rozleniwiona. Ale ucina sobie drzemki na bank, jak teraz właśnie ;)

Dzięki za kciuki wizytowe ;)
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja bym chciała urodzić do 30go czerwca wtedy kończy mi się zwolnienie i nie chce mi się potem szukać lekarza, który mi wystawi zwolnienie a nie będzie mówił że teraz to już tylko macierzyński. zwłaszcza że 30 to sobota
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A ja witam sie dzis rowniez deszczowo w 40 tygodniu :shocked:
    Chetnie sie pisze na porod, ale chyba Ninka sie jeszcze nie zdecydowala, gdzie jej lepiej.
    Fajny mecz byl wczoraj. A jeszcze wieczorem mialam wisielczy humor i narzekalam do meza, ze nie rodze, ze wszystko mnie boli, ze dziecko za glosne i ze jeszcze bede musiala ogladac jak nam Rosjanie dowalaja :) A tu taka niespodzianka. Jedynie niesmak po tych "kibicach" spoza stadionu. Przez caly czas taki fajny pozyywny obraz Polski, a tu paru pseudokiboli go tak zepsulo :( Dzis we wszystkich wiadomosciach o tym u nas mowia.
    Wielgosz, doczytalam wpisy z wczoraj o tych wozkach - wiesz, ze moglabym cie teraz wycalowac z radosci, bo mysle, ze moim x-landerem i fotelikiem samochodowym dam rade na jakis maly truchcik na powolne wyrobienie formy w tygodniu, a w weekendy na jakis wiekszy trening to maz juz bedzie. Juz sobie kombinuje, ze starsza odprowadze do przedszkola a z mlodsza zaraz potem rundka 3-4 km :) Bedzie gut :)
    No ale najpierw musze jeszcze urodzic... :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: może wy mi pomożecie: otóż ma któraś z was kuchenkę gazowo-elektryczną gdzie duży palnik jest z tyłu :).

ale szukasz kucheniki (w sensie że jest razem piekarnik plus płyta) czy takich do zabudowy, gdzie jest płyta plus piekarnik.....Bo ja mam taką płytę właśnie, gdzie duży palnik jest z tyłu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A jeszcze chcialam dopisac, bo tez pisalyscie o wynikach i martwieniu sie. Tez jestem za tym, zeby to lekarze mieli wyniki, a nie pacjenci.
    Akurat dzis zadzwonili do mnie z przychodni, ze mam przyjsc po recepte na preparat z zelazem, bo wyniki nawet jak na ciezarna nieciekawe. Na samej koncowce trafila sie anemia. Ale przynajmniej nie martwilam sie tym wczesniej, od tego jest lekarz, zeby stwierdzil, jakie sa normy i co trzeba robic.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    u mnie z aktywnoscia jest jak u penny- w nocy kima, a w dzien wciaz harce z drzemka południową:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: u mnie z aktywnoscia jest jak u penny- w nocy kima, a w dzien wciaz harce z drzemka południową

Mnie to bardzo pasuje, tym bardziej że jest to regułą od wielu już tygodni. Wcześniej w nocy zdarzało się Jej mnie budzić, teraz śpi wspaniale ze mną ;)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja po 29-tym czerwca moge rodzic, bez problemu w kazdy dzien :D

Kurcze tez bym musiala dokupic jeszcze jeden stanik do karmienia- ale jaki rozmiar:tooth: Bo kurde przy laktacji pewnie beda wieksze, co? :D

Nie, no w nocy Mala spi, ale w dzien, minimalnie, chyba, ze i podczas snu tak sie wierci :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Kurcze tez bym musiala dokupic jeszcze jeden stanik do karmienia- ale jaki rozmiar Bo kurde przy laktacji pewnie beda wieksze, co? :D

poczekaj z zakupem tak do około 2 tygodni po porodzie (no chyba, że te co masz ewidentnie ci nie wystarczą), bo potem te co teraz kupisz będą za małe.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Mnie to bardzo pasuje, tym bardziej że jest to regułą od wielu już tygodni. Wcześniej w nocy zdarzało się Jej mnie budzić, teraz śpi wspaniale ze mną ;)

mnie tez pasi, w nocy niewiele razy mialam kopniaczki:bigsmile: za to w dzien jest hardcore, bardzi silny jest moj mały, dziś pchał w prawe żebro aż cos zatrzeszczało:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti: Kurcze tez bym musiala dokupic jeszcze jeden stanik do karmienia- ale jaki rozmiar:tooth: Bo kurde przy laktacji pewnie beda wieksze, co? :D

no będą będą duuużo większe dlatego ja się wstrzymuję, mam jakiś jeden na mnie obecnie za duży więc go trzymam właśnie na po, a potem to chyba będę kupować jak zobaczę o ile będą większe, a staniczek zdąży dotrzeć zanim wyjdę z domu z maluszkiem
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jeden mam tylko... zapomnialam calkowicie o zakupie stanikow :confused:
    A ile tak na poczatek trzeba miec?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja stanik do karmiania kupiłam na all za 15zł po to tylko by był, a jak juz faktycznie bede potrzebowac to kupie porzaniejszy i dobrze dopasowany
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja miałam dwa - tak, żeby mieć coś na zmianę, no bo wiadomo - przy nawale bywa często tak, że wkładki laktacyjne nie wystarczą, przemokną i trzeba ten stanik koniecznie uprać a w czymś trzeba chodzić. Dopiero potem dokupiłam jeszcze dwa lub trzy już takie ładniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Witamy się w ten deszczowy poranek ....po "rozkibicowanej nocy". Magda (Polusiowa) ci, ktorzy trąbili pod Twoimi oknami, chyba przeszli pod nasze i do 2 nad ranem "świętowali". Ech.....to Euro :-)

My dzisiaj też mykamy na wizytę do gin, już jestem cała w stresie, czy znowu nie odeśle nas na patologię.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja na początek zaopatrzę się w dwa, żeby właśnie mieć na zmianę, a jeżeli z karmieniem będzie wsio ok to dokupię właśnie takie ładniejsze max też dwa
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no właśnie poszukuję takiej tradycyjnej wolnostojącej w kolorze inox ale nie wiem czy coś takiego dostanę ehh

cactus o której masz wizytę bo będę czekać na wieści?

ja mam jeden stanik z 1 ciąży teraz zamówiłam jeszcze 1 poprzednio miałam problemy z laktacją więc na razie więcej nie będę kupować.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    A jeszcze a propos staników do karmienia....jak to jest z rozmiarami po porodzie? Kupiłam też jakieś najtańsze na allegro, większe niż moj obecny rozmiar i jak je zakładam, to aż się prosi żeby je czymś wypchać :D Czy po porodzie piersi rzeczywście "dorosną", czy lepiej dokupić jakieś mniejsze?
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    BlueCactus: Czy po porodzie piersi rzeczywście "dorosną", czy lepiej dokupić jakieś mniejsze?

nie ma tutaj raczej reguły, ale zazwyczaj rosną o min 1-2 rozmiarów
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja to jestem z tych ostanikowanych. teraz mi biust nie urósł w zasadzie w cale-(może tylko ta większa pierś bo w tej mniejszej to ja za dużo gruczołu to nie mam),ale np klatka bardzo mi się rozszerzyła, więc stanik jaki zamówiłam ma ciaśniejszy obwód i większą miskę a do kompletu dokupiłam przedłużkę, więc jakby co będę modyfikować.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    O to kupię jeszcze jakiś tańszy na all i na razie starczy :) Ale lepsze te z fiszbiną, czy bez?
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Vsti, jak masz duze ciezkie piersi, to zainwestuj lepiej w te z fiszbina. Te miekkie w ogole nie podtrzymuja. A potem po karmieniu robia sie skarpetki..
    Ja na razie kupilam jeden porzadny do karmienia i do szpitala pakuje jeszcze normalne staniki, w razie czego. Jak sie biust unormuje, dokupie potem sobie jeszcze z dwa porzadne do karmienia, ale teraz szkoda mi kasy ryzykowac, jakby mialo sie okazac, ze bedzie za maly.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    matko boska coraz glosniej mi w tym brzuchu strzela:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kakai: matko boska coraz glosniej mi w tym brzuchu strzela:cry:

A mówiłaś lekarzowi o tym że masz takie ekscesy?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sysiajaw: A mówiłaś lekarzowi o tym że masz takie ekscesy?

mówiłam, to powiedziała "widocznie sobie cos tam robi" i patrzyła troche ze zdziwieniem na mnie
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    no to i ja mowie dzien dobry...ahhh jak milo wstac bez bolu glowy i jeszcze slonce za oknem zobaczyc :D

za gratulacje dziekuje...nie spodziewalam sie, ze kiedys zostane nazwana kujonem hihi... jak sie mialo chodzic do szkoly w wieku lat nastu to totalnie sprawe olalam wiec na starosc przyszlo mi sie ksztalcic... Polowek tez wczoraj sie podsmiewal (tak pozytywnie ofkors) :) ale juz mi sie nie chce...znaczy sie do szkoly jezdzic...od wrzesnia ide na kurs korespondencyjny...i juz zawodowy nie jezykowy... co najsmieszniejsze jedyna osoba w klasie, ktora nie zdala to rodowita Angielka...jedyna jaka nam sie w klasie trafila...:/

co do stanikow to ja mam dwa, w tym jeden firmy Bravado (kupiony jeszcze z metkami ale za grosze z drugiej reki) i wlasnie on ma inna niz standardowa tabele rozmiarow, ktora wyglada tak...

mysle, ze nie glupi pomysl pozwalajacy wlasnie na zakup stanika wczesniej...ale jak to sie sprawdzi w praktyce okaze sie juz nie dlugo....

Kakai mnie mala przez jakis czas tez tak pstrykala, strzelala co przyprawialo mnie o ciarki bo nie cierpie wrecz odglosu strzelania koscmi...tak jak niektorzy palcami strzelaja przy mnie to natychmniast mi wlosy deba staja...a tu wlasnie dziecie z brzucha takie mi numery robilo...na szczescie od jakiegos czasu pstrykanie ustalo...:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    psycho_patka: Kakai mnie mala przez jakis czas tez tak pstrykala, strzelala co przyprawialo mnie o ciarki bo nie cierpie wrecz odglosu strzelania koscmi...tak jak niektorzy palcami strzelaja przy mnie to natychmniast mi wlosy deba staja...a tu wlasnie dziecie z brzucha takie mi numery robilo...na szczescie od jakiegos czasu pstrykanie ustalo...:)

dokładnie ten sam dźwięk, tłumacze sobie że to moga byc kostki, bo tylko gdy wypycha nózki tak strzela, oby to sie uspokoiło- sama natomiast mam "strzelające" kości szczegolnie stóp, może to to
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja witam Was o 4 nad ranem z kubkiem mleka i sucha bulka....Wykoncze sie...:devil:.
    Chcialam sie pochwalic ze wczoraj pierwszy raz w tej ciazy poszla mi siara:swingin:. A przy temacie stanikow, to ja mam jeden z poprzedniej ciazy Medeli, ktory jest beznadziejny i bardzo nie polecam, chyba ze do spania. Nie trzyma ladnie piersi, bo wygladaja pod ubraniem jakby byly w sportowym. Ja sobie zamowilam w piatek (i czekam niecierpliwie) z HotMilk przez internet, i powiem szczerze ze obawiam sie ze nie bedzie pasowal (ja mam takie piersi, ze pasuje mi srednio jeden na 10 biustonoszy), no ale kupilam taki model na przecenie...Tutaj ciezko kupic biustonosz ktory jest sexy, ladnie trzyma biust i nie czujesz sie jak typowa laktacyjna mama.

YPolly, ciesze sie ze pomoglam. W koncu mieszkam w kraju gdzie zaczely biegac pierwsze mamy:).
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Dzień dobry dziewczyny!
    Mały urządza mi od rana wypinanie pupy i nóżek :bigsmile: Skopał na do widzenia tatusia, który poszedł do pracy i teraz kopie mamusie, nic sobie nie żałując :bigsmile:
    Apropo rozmów o stanikach... ja mam dylemat nieziemski, już teraz mam ciężko żeby cokolwiek dobrać sobie i nie zbankrutować przy okazji. A teraz jak szukam czegoś co by pasowało i dobrze trzymało te moje arbuzy podczas karmienia, to już się załamałam. Bo jak one jeszcze mają się powiększyć to nie wiem co ja zrobię. Myślałam żeby na pierwszy rzut kupić sobie takie sportowe topy, przy okazji będą może na noc? Już sama nie wiem co mam robić. W tej chwili stanik mam gigantycznego rozmiaru 34K (75K) z brytyjskiej numeracji. Pozostaje mi nadzieja że za wiele nie urosną i będę mogła celować w ten sam rozmiar. To się wyżaliłam. Szukam czegoś już kilka dni i chyba sobie odpuszczę, najwyżej z moich arbuzów zrobią się spore omlety, ech... życie. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale leje.....masakra !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wielgosz mnie się tez podobają hotmilki i chciałam sobie zamówic, ale trafic z rozmiarem chyba byłby cud, przed ciaża tak zamawiałam, ale teraz nie wiem jakie cyce będą
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja zamowilam miseczke wieksza niz teraz mam. Zobaczymy...Najwyzej sie sprzeda na eBayu.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale cudne te staniki HotMilk !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Kasiek, dlatego wlasnie zaryzykowalam, bo niestety w sklepach stacjonarnych ich nie maja:confused:.
    Ja uwazam zeby an czas karmienia kupic cos ladnego, bo kobieta po podordzie i tak czuje sie malo apetycznie (przynajmniej ja tak mam). A jak jeszcze musisz nakladac na siebie te okropne, bezksztaltne i malo kobiece cos, to zupelna porazka.

Pojadlam:devil:.Ide sie jeszcze do meza przytulic:cool:.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A ja nie mam jeszcze żadnego stanika do karmienia, jakoś z głowy mi to wypadło...Nawet nie wiem jaki rozmiar kurka mam kupić.

Wielgosz tyś mnie ostatnio natchnęła kulinarnie. Wczoraj popełniłam zupę cebulowo-marchewkową ze świeżym imbirem, czosnkiem, trawą cytrynową, mlekiem kokosowym i świeżo ściętą kolendrą :devil: Dżizas jakie to dobre, dobrze, że więcej zrobiłam. M. szczęśliwy a ja najedzona :tongue:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.