Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 13th 2012
     permalink
    wielgosz: Kasiek, dlatego wlasnie zaryzykowalam, bo niestety w sklepach stacjonarnych ich nie maja.
    Ja uwazam zeby an czas karmienia kupic cos ladnego, bo kobieta po podordzie i tak czuje sie malo apetycznie (przynajmniej ja tak mam). A jak jeszcze musisz nakladac na siebie te okropne, bezksztaltne i malo kobiece cos, to zupelna porazka

no wiem i doskonale rozumiem....miałam podobnie....ja poczekam te kilka dni po porodzie i zobaczę co się stanie z moim biustem i wtedy zamówię :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Penny, a czy Ty babo nie zwariowałaś?? Ja teraz nie zasnę...Ostatnio pochlaniam wszystko jak odkurzacz, a zapach Twojej zupy czuję przez orwarte okno....Daj przepis przynajmniej:devil:.

Aaa, I widzę że maliny robią furorę. Pijcie, pijcie dziewczyny!! Na zdrowie waszym szyjkom!!:bigsmile:.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też jestem zakochana w hotmilkach na allegro jest teraz kilka okazji bo chyba za 69 lub 99zł można mieć komplet oczywiście o ile trafi się w promocyjne rozmiary.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Staniczki świetne, ale jakiś lepszy kupię już po porodzie... Zamówiłam, jakiś zwykły czarny za 20 zł na fiszbinie, bo jakoś nie czułabym się w tych "szmatkowych" ;)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Bardzo ladne te staniki, a nazwa dziala na wyobraznie :) Szkoda, ze nie w moim rozmiarze, bo ja mam maly obwod pod biustem i bardzo duza miseczke.
    Ja sie zaopatruje w jednym stacjonarnym sklepie w podobnej cenie. Choc nie maja zbyt duzego wyboru w moich rozmiarach, to jednak wole przymierzyc. Moj wyglada tak:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wielgosz no zrobiłam to samo co Ty mnie ostatnio :devil: tu mam ten przepis zapodać ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam się i od razu w sumie znikam na chwile :bigsmile:
    Za 5min mam wizytę u gina i właśnie wychodzę z domku -ciekawa jestem co tam między nogami mi się dzieje :bigsmile:

Musze się tylko pochwalić, że odebrałam wyniki GBS i obydwa wyszły negatywne więc jestem baaaaaaaardzo zadowolona :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kurde skóra zaczynam mi się łuszczyć na brzuchu :devil:
    --
  1.  permalink
    Witam sie i ja, slomiana wdowa ;/ maz dzisiaj rano wyruszyl do Belgii na reklamacje z pracy....siedze jak na szpilkach i nie moge miejsca sobie znalezc bo sie stresuje;/
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wielgosz wklejam tu może ktoś się skusi :

7 cebul (na oko dawałam) pokrojonych w kostkę
    1 marchewka pokrojona w plasterki
    2 trawki cytrynowe (obrać , pokroić na pół)
    5 cm korzenia imbiru, 1/2 zetrzeć, 1/2 pokroić w plastry
    2 zęby czosnku (wycisnąć)
    200 mleka kokosowego
    2 kostki bulionu warzywnego czy tam z kurczaka
    parę łyżek jasnego sosu sojowego
    pół garści świeżej kolendry pokrojonej drobniutko
    pół cytryny wyciśniętej
    pieprz cytrynowy wg uznania

1. Cebulę pokroić w kostkę i do gara zeszklić, dodać pół imbiru i czosnek (wcześniej starte), podsmażyć i zalać bulionem, gotować tak z 15 minut.
    2. Obrać trawkę, przeciąć na pół, wrzucić i gotować dalej.
    3. Na koniec dodać całą resztę i zagotować chwilkę.

Ja podawałam z makaronem ryżowym i jeszcze świeżo posypaną kolendrą ;)

Gotowe, smacznego :devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam i ja :bigsmile:
    Ja znowu nie spałam od 2:30 :confused:, ale jak mężuś ruszył do pracy (o 7 rano) to się wykąpałam i jak dzidziuś ułożyłam do snu - i o dziwo! pospałam 4 godziny.... wiec z kolei nieprzytomna jestem :cool: babie w ciaży nie dogodzisz :wink:
    Meczyk ładny (jestem tylko kibicem podczas polskich rozgrywek na EURO :wink:) tylko wstyd mi za tych kiboli, którzy rozrabiali - a teraz jeszcze wkurzają mnie polscy dziennikarze, którzy szukają taniej sensacji i tylko podsycacją napiecie... :confused:
    Obejżałam sobie te staniki HotMilk - super - ja też jestem miłośniczką ładnych biustonoszy - i właśnie sobie nie wyobrażałam jak mogłabym nosić podczas karmienia jakąs "szmatke" skoro i tak bedę sie pewnie czuła jak obolała mleczarnia :wink:
    Trzymam kciuki za wizytujące
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam w pochmurny, deszczowy dzień

Ja już po wizycie i jak na złość szyjka nadal pięknie trzyma, a już miałam ochotę usłyszeć, choć 1cm rozwarcia. No ale nic mamy jeszcze chwilę do terminu, więc liczę, że się to rozkręci powoli. Jak na razie mam się umówić na ktg w szpitalu i czekamy spokojnie na reakcję malucha :bigsmile:

mkd gratki z okazji donoszenia :cheer:

Moje staniki właśnie w drodze, kupiłam jeden z fiszbiną, jeden bez, zobaczymy, który lepszy :wink: A po unormowaniu sie laktacji też zamierzam jakiś ładny, wypasiasty kupić, co by się dobrze czuć z takimi mlecznymi balonami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja też już po wizycie. Szyjka 100% utrzymana, długa na 4,8cm (a miesiąc temu miała 4cm...) i ogólnie patrząc na szyjkę stwierdził lekarz, że jest możliwość, że przenoszę ciąże :confused: Łożysko dojrzałe 3 stopnia, dzidzia ładnie rośnie -spała na USG i waży już 2789g ;) Muszę przed porodem jeszcze zrobić elektrolity, krzepliwość, morfologie i mocz i na następną wizytę (już w Wawie) za ok. 10-14 dni mam iść.
    A jak poczuje skurcze, to że lepiej jechać do szpitala na wszelki wypadek, niż gdybym miała rodzić w domu chociaż jak tak myśle, to z taką szyjką to prędko nie urodzę ...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nikkitaa: Ja też już po wizycie. Szyjka 100% utrzymana, długa na 4,8cm (a miesiąc temu miała 4cm...) i ogólnie patrząc na szyjkę stwierdził lekarz, że jest możliwość, że przenoszę ciąże :confused:

Kochana ważne że wszystko jest dobrze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nikkitaa: A jak poczuje skurcze, to że lepiej jechać do szpitala na wszelki wypadek, niż gdybym miała rodzić w domu chociaż jak tak myśle, to z taką szyjką to prędko nie urodzę ...

To w sumie dobrze, biorąc pod uwagę, że masz pakowanie, przeprowadzkę, sprzątanko i takie tam przed sobą :tongue:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny,
    trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i nieśmiało nakłaniam co poniektóre na rozpakowanko, coby lista się ruszyła :wink:

Wielgosz, doczytalam wpisy z wczoraj o tych wozkach - wiesz, ze moglabym cie teraz wycalowac z radosci, bo mysle, ze moim x-landerem i fotelikiem samochodowym dam rade na jakis maly truchcik na powolne wyrobienie formy

Polly, jakiego masz X landera? fotelik też x-landerowy? Po wczorajszym wpisie Wielgosz jestem prawie w 100% zdecydowana na x1 albo run + fotelik do biegania właśnie :smile:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Peppermill jeszcze ja prosze o dopisanie do listy 3 luty 2013 :-)
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Witamy nową Mamusię!

1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. Lezunia 25.06.2012
    8. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    8. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    9. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    10. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    11. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    11. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    13. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    14. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    15. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    16. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    17. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    18. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    19. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    20. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    21. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    22. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    23. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    24. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    24. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    25. atamala 06.08.2012
    26. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    27. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    28. Mamrotka 13.08.2012
    29. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    30. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    30. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    30. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    30. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. dorotka0905 20.08.2012
    32. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    33. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    34. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    35. patyk 120 01.09.2012
    36. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    37. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    38. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    39. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    40. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    41. oranda 15.09.2012
    42. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    43. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    44. sysiajaw 24.09.2012
    45. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    46. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    47. kapelusznick 01.10 2012
    48. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    49. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    50. łośćń 12.10.2012
    50. CiastoMiłości 12.10.2012
    51. KasiaTasia 13.10.2012
    52. madziauk 10.11.2012
    53. Linden 12.11.2012
    53. violet_flower 12.11.2012
    54. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    55. edzia503 23.11.2012
    56. basia_87 06.12.12.
    57. acia20 12.12.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    58. moonia 21.12.2012
    59. Pomarańczka25 2.01.2013
    60. agavva 21.01.2013
    61. marakuya 1.02.2013
    62. justyna883 3.02.2013
    63. ikamek 06.02.2013
    64. andziaiw 22.02.2013
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Andzia, gratulacje! Szczęśliwej, bezproblemowej ciąży :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    poszłam sobie uciąc drzemkę i obudziłam sie mdłościami, super:sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nikkitaa: A jak poczuje skurcze, to że lepiej jechać do szpitala na wszelki wypadek, niż gdybym miała rodzić w domu chociaż jak tak myśle, to z taką szyjką to prędko nie urodzę ..

Nigdy nic nie wiadomo, moja bratowa po wizycie i informacji od lekarza, ze jeszcze długo nie urodzi, urodziła za 3 dni.
    --
  2.  permalink
    Kakai: poszłam sobie uciąc drzemkę i obudziłam sie mdłościami, super

Kurcze ja nie pamietam co to mdlosci:shocked: Kilka razy slabo mi sie zrobilo,ale mdlosci zero.Ostatnio zjadlam kielbaske gotowana ze skora to mi zaszkodzilo,ale rano jak wstalam nic mi nie bylo:tongue:

nikkitaa: A jak poczuje skurcze, to że lepiej jechać do szpitala na wszelki wypadek, niż gdybym miała rodzić w domu chociaż jak tak myśle, to z taką szyjką to prędko nie urodzę ...

Jka to pierwszy porod to tak szybko nie pojdzie:wink:spokojnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Pochodziłam po markecie, weszłam po schodach... i nie mam już siły... zadyszka dosłownie...:confused: Stanowczo chodzenie mojego dziecka nie usypia, a wręcz przeciwnie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mag_dre:
    Nigdy nic nie wiadomo, moja bratowa po wizycie i informacji od lekarza, ze jeszcze długo nie urodzi, urodziła za 3 dni.

Bywa i tak! Znajoma była na usg i dowiedziała się, że prędko nie urodzi, do terminu dotrwa, urodziła nazajutrz :-)

Z pierwszym porodem też może pójść superszybko..
    --
  3.  permalink
    Z pierwszym porodem też może pójść superszybko..

oooo tak, nasza nessie jest chyba tego najlepszym przykladem...poki co to chyba rekord do niej nalezy...1h 40 min z tego co pamietam :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ciekawe czy sayuri pojechała wczoraj na tą izbę, bo dziś coś się nie odzywa.

witamy nową mamę.

niech już będzie przyszły tydzień noooo
    --
  4.  permalink
    psycho_patka: oooo tak, nasza nessie jest chyba tego najlepszym przykladem...poki co to chyba rekord do niej nalezy...1h 40 min z tego co pamietam :)--

ale bierzesz pod uwage skurcze,ktore rozpoczely akcje porodowa?czy sam pobyt na porodowce i moment parcia?
    Pytam bo u mnie skurcze lekkie trwaly 10 godzin a parcie i skurcze bardzo bolace 20 minut i po porodzie.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Easy, mam xlandera xa i bardzo lekko i fajnie sie prowadzi jedna reka nawet. Do tego sa adaptery i tez x-landerowski fotelik - dla niemowlakow jest w nim taka wkladka zmniejszajaca, ze dziecko sie nie telepie na boki podczas jazdy. Duze kolka amortyzuja - wydaje mi sie przynajmniej - wystarczajaco, ale mysle, ze z takim malym dzieckiem to tylko naprawde na rownych chodnikach albo na asfalcie mozna.
    A ja mam to szczescie, ze mam chodnik z przedszkola do domu asfaltowy i bardzo rowny :) I do tego stawek ze sciezka biegowa rowniez asfaltowa z petla 1,5 km po drodze :smile: Nadaje sie super na spokojny truchcik (na normalne bieganie przyjdzie jeszcze czas, najpierw trzeba by wrocic do formy i zrzucic pare kilogramow).
    I jak juz pisalam, juz jedno dziecko w nim przejezdzilo chyba z trzy lata, a wozek po odswiezeniu jest prawie jak nowka. Z czystym sumieniem moge wiec go polecic.

Treść doklejona: 13.06.12 15:19
    mkd: niech już będzie przyszły tydzień noooo

To ja tak czekam na moj porod, bo doktorka mi daje czas do poniedzialku, a mnie juz naprawde nosi... Chyba tak jak Kasiek.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nie życzę, ale prawdziwe noszenie zaczyna się po terminie...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Moje Kochane dziewuszki. Tak więc u ginekologa wsio ok. Szyjka trzyma, długa, twarda, zamknięta, macica miękka. Michaśka ułożona pośladkowo, co by było wesoło :) Kopie mamusię po pęcherzu. Dowiedziałam się dodatkowo, że z tymi moimi nerkami będzie ciężko. Ból już do rozwiązania pozostanie a w razie bardzo silnych bóli - szpital :/ W najgorszym przypadku założą mi cewnik i tak z nim będę się kulać do porodu :/ Masakra :( No i dieta - żadnych surowych warzyw i owoców, nic wzdymającego, smażonego, sól w odstawkę całkowitą :/ Właśnie szamam jałowy rosół a nerki mnie tak naparzają, że aż wymiotować się chce :( Ot mi się kolka nerkowa przypałętała w ciąży :((( Jak już urodzę i ból zniknie, to chyba będę najszczęśliwszą kobietą na ziemi :) Aaaa i pani ginekolog powiedziała, że bóle porodowe są niczym w porównaniu z bólem kolki nerkowej... także ten tego... Jest wesoło :/
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Polly, dzięki za odpowiedz, okazuje sie ze x-landery są produkowane w częstochowie, więc zasięgne jeszcze informacji bezpośrednio u producenta :)
    I na tym skończmy ten temat, bo i tak sie off top zrobił :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    katka_81: Aaaa i pani ginekolog powiedziała, że bóle porodowe są niczym w porównaniu z bólem kolki nerkowej... także ten tego... Jest wesoło :/

Oj bidulko - współczuję....
    Dobrze, że pozostałe sprawy OK :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    mkd: nie życzę, ale prawdziwe noszenie zaczyna się po terminie...

Tylko ze ja sie denerwuje teraz najwiecej o to starzejace sie lozysko. Lekarka mowi, ze daje mi jeszcze czas do konca tygodnia, a potem bedziemy patrzec, co robimy, bo sytuacja moze w kazdej chwili stac sie powazna. A ja chcialabym porod niewywolywany miec, tylko sam z siebie. I niby wszystko gotowe, szyjka jak trzeba, maluszek w kanale, skurcze sie pojawiaja (rowniez krzyzowe teraz) a ja dalej w dwupaku...... Ponarzekalam sobie, no :devil::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    katka81 kolki wspolczuje tym bardziej w ciazy... A bol potwierdzam niesamowity :/

Treść doklejona: 13.06.12 15:40
    Tez chce przyszly tydzien :) Bo od poniedzialku "niech sie dzieje wola nieba" :D
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Super dziewczyny, że macie dobre wieści po wizytach! Jak ja Wam zazdroszczę tych szyjek!

U nas niestety były i dobre i złe wiadomości. Zacznijmy od tych złych - szyjki praktycznie już nie ma (kilka mm), mieciutka, pulchniutka i w "gotowości" do porodu. Dostalismy kolejną garść leków, gdyby coś się działo mamy biegusiem do szpital pędzić. Z dobrych wiadomości - synuś jak na 33,3 tydzień wagowo super stoi - 2400g. Co to by było gdybym w terminie urodziła ;-)

Nic nam już nie pozostało.....czekamy.
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Blue Ty nie biegusiem tylko slimaczym wslizgiem :-) Zobaczysz, że dociagniesz do Ignackowych 3 kg i rozsypiemy sie razem w drugiej dekadzie lipca. Wybierz sobie ładna datę, ja chce 13.07 :-)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam się i ja przed meczowo:)

Euro mnie wykończy bo tyle emocji co wczoraj to przez całą ciążę nie miałam :))))

Gratuluję nowym mamusiom, i cieszę się że wizyty były udane;) Lista pędzi do przodu bo to moje 30 miejsce mnie już straszy:wink::wink::wink:

Dziś czuję się jakby mi ktoś krocze skopał, nie wiem czy to przez założony pessar czy to moja mała rozrabiara tak mnie urządziła :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    katka moja kolezanka miała załozony cewnik z nerki do pecherza i mówi, ze potem było juz zupełnie ok, długo sie nie mogła zdecydowac a potem załowała ze nie zrobiła tego wczesniej, przestało bylec i było git. a samego zakładania nie wspomina jakos fatalnie - wiec zamiast sie meczyc ,moze warto pomyslec nad tym
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    BlueCactus w 33 tez szyjki nie mialam, plus rozwarcie, na zwyklym asparginie i no-spie ciagne... Wiadomo lezec, lezec i lezec, jeszcze z 3 tyg, dasz rade :) Zobaczysz, ze donosisz i jeszcze bedziesz wyganiac dzidzie z brzucha :)A waga super, moja na tym etapie miala 1840g.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Vsti....jesteś dla mnie mega pozytywnym wzmocnieniem :-) Dziękuję!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.06.12 16:41</span>
    Magda....postaram się dotrzymać, to będziemy robić wspólne spacerkowe wypady ;-)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Spoko:) sama przez to przechodzilam kilka tyg. temu(wiem ile nerwow to kosztuje i ile lez), wedlug lekarzy powinnam byc juz dawno rozpakowana :) Nawet mnie gin. nie zapisal na kolejna wizyte (bo niby mialam juz urodzic) i co... jutro musze dzwonic i sie zapisac :) Poza tym niejedna taka historia tu konczyla sie happy end-em :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mooniia: katka moja kolezanka miała załozony cewnik z nerki do pecherza i mówi, ze potem było juz zupełnie ok, długo sie nie mogła zdecydowac a potem załowała ze nie zrobiła tego wczesniej, przestało bylec i było git. a samego zakładania nie wspomina jakos fatalnie - wiec zamiast sie meczyc ,moze warto pomyslec nad tym
    --

nawet nie wiesz, jak mnie podbudowałaś :) czyli jest coś, co może przynieść ulgę bez wpływu na moją kochaną i niczemu winną córcię :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja mam ochotę kogoś pogryźć dziś normalnie....taka jestem sfrustrowana :devil: macica mnie tak strasznie boli na dole...jakby to był inny mięsień to bym pomyślała, że to zakwasy....i to boli nawet jak leżę, bo jak wstaję to jest jeszcze gorzej, bo boli i kłuje. Parę porządnych skurczny mnie dziś też dopadło ale nic regularnego, więc dalej nie rodzimy.
    --
  5.  permalink
    _kasiek_: a ja mam ochotę kogoś pogryźć dziś normalnie....taka jestem sfrustrowana macica mnie tak strasznie boli na dole...jakby to był inny mięsień to bym pomyślała, że to zakwasy....i to boli nawet jak leżę, bo jak wstaję to jest jeszcze gorzej, bo boli i kłuje. Parę porządnych skurczny mnie dziś też dopadło ale nic regularnego, więc dalej nie rodzimy.--

Mnie u kuzynki meza taki chwilowy bol zlapal ze sie przestraszylam...:shocked:mam nadzieje,ze to nic powaznego...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie moje dziecko przeraza swoja aktywnoscia:shocked:
    Siedze-wierci sie, Leze-wierci sie, chodze- jeszcze bardziej sie wierci... I nie oszczedza mi dolnych partii, bo kluje, jak cholera:devil: No i wlasnie mam chyba jakis lekko bolacy skurcz:shocked:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Witam wszystkie mamuśki:)...podglądam Was od jakiegoś czasu i również poproszę o dopisanie mnie do Waszej "magicznej" listy:wink:
    Obecnie zaczynam 14tydz. termin 09.12.2012r.....dziękuję i pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ruda fajnie, że jesteś :bigsmile:

Vsti moja mała też daje mi popalić;) czy piątek czy świątek, czy leżę czy śpię maltretuje mamuśkę kopniakami:)

Aż boję się co to za ziółko w brzuszku siedzi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Witamy nowe Mamusie :bigsmile:

My już po wizycie:

Szyjki już prawie nie mam, bo jest "bardzo króciuteńka", miękka, macica opadła ,rozwarcie jest małe. Na ktg znów regularne, mocne skurcze. Mała wstawiła się bardzo nisko w kanał, na tyle, że ciężko było ginowi uchwycić jej głowę, żeby zrobić pomiar, jeździł mi tą głowicą dosłownie po spojeniu. Malutka waży 3230 g, widziałam stópki :heart: Przyszedł wynik na gbs, którego brak, więc super ;) No to sobie czekam :cool:

A i dostałam skierowanie do porodu, gdybym miała nie dotrzeć do przyszłego tygodnia, nie wiem po co, przecież bez też bym mnie chyba przyjęli :wink:
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ruda, witaj :smile:

Moja corcia robi taka meksykanska fale, ze mąż zapatrzony na moj falujacy brzuch przegapil juz dwa gole :devil:

Penny, dobre wieści :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ale mamy duzo nowych mamus :) Fajnie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.