Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 13th 2012
     permalink
    niunia32 to tak, jak ja :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja my zaczynamy 30tc :shocked:.
    Dziewczyny może coś ta lista ruszy, bo ostatnio jakiś zastój!
    U mnie dzisiaj obrzydliwa pogoda i miałam kiepski dzień. Jedyny plus to wizyta u fryzjera :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dobranoc, polusiowa nic ciekawego 4raczki z invitro, jedna laska co rodziła swoje 8dziecko w ciągu 7lat więc nasze drugie pociechy zaraz po pierwszych szału by nie zrobiły :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    mkd: więc nasze drugie pociechy zaraz po pierwszych szału by nie zrobiły :)

mkd, ale jeszcze wszystko przed wami :bigsmile:

Przeraziła mnie ta kobieta, co jej łożysko nie chciało odejść. Ale ją musiało boleć...
    --
  1.  permalink
    mkd: jedna laska co rodziła swoje 8dziecko w ciągu 7lat

rozbroilo mnie jak jej maz ja chyba po szyi chlasnal i niby jej bol odjal :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ah a ja nie mam TLC póki co ;( A tak lubiłam oglądać porodówkę :bigsmile:
    Właśnie zjedliśmy pizze na kolacje, bo lodówka się już rozmraża -jeszcze czeka nas pakowanie kuchni więc nawet nie wiem czy pójdziemy dziś spać :confused: Bo o 8 rano mamy transport umówiony :confused: A ja bym najchętniej już spała :cry:

Kupiliśmy klatkę dla fretki -jest tak duża, że ledwo nam do samochodu weszła na tylne siedzenie ! :bigsmile::bigsmile: A przy wkładaniu jej przyszło oberwanie chmury i W. był cały mokry -i odkąd zaczęło wtedy padać, pada do tej pory :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJun 13th 2012 zmieniony
     permalink
    hej Dziewczyny :)

Witam nowe "ciezarowki" :)
    Bylismy teraz ponad tydzien w Polsce. Wybralismy sie na USG 4D. Malenstwo zdrowe, wszystko jest ok. Bardzo ruchliwe. Mamy filmik na DVD. Lekarz stwierdzil, ze na 60% bedzie synus. Wiec prosze o uzupelnienie na liscie :))
    Mysle, ze juz raczej sie nie zmieni. Choc kolejne usg polowkowe tu w UK mam na poczatku lipca i ciekawe czy powiedza nam to samo ;)

Pozdrawiam :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeJun 14th 2012
     permalink
    Dziewczyny, ja sie jednak odmeldowuje do szpitala. Noc byla ciezka. Trzymajcie kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    YPolly trzymam kciuki!
    mkd moje bóle krzyżowe porównywałam do wbijania gwoździ w kręgoslup :shocked: Tylko nie wiem, skąd mi to porównanie przyszło do głowy, wymyśliłam w trakcie porodu ;-)
    Ja mam dzisiaj wizytę o 9:15, będzie USG :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polly trzymamy kciuki!

Ale wredna pogoda, ulewa w nocy i teraz. Dzidzius za to ma energie i szaleje;-)
    --
  2.  permalink
    YPolly, powodzenia!!
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
  3.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Zaraz mloda do przedszkola jedzie i sniadanie wcinamy:tongue:

YPolly Trzymamy kciuki:wink:oby szybko poszlo!!!:bigsmile::bigsmile::clap::clap::clap:

Pajacynka: Ja mam dzisiaj wizytę o 9:15, będzie USG

To czekamy na relacje....:wink::bigsmile:

Kakai: Ale wredna pogoda, ulewa w nocy i teraz. Dzidzius za to ma energie i szaleje;-)

Ty nic nnie mow,jak wstalam to nie moglam uwierzyc ze to czerwiec ehehehehe:bigsmile::bigsmile:Na weekend maja byc juz upaly-podobno ,wiec tego:tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    YPolly trzymam kciuki :)

Pogoda okropna, az z lozka nie chce sie wstac :/ Poleze jeszcze troche dopoki moje dziecko spi, bo jak sie rusze to ADHD sie wlaczy :D
    Za to spalo mi sie super, jedne raz wc zaliczone i to o 5 :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Ty nic nnie mow,jak wstalam to nie moglam uwierzyc ze to czerwiec eheheheheNa weekend maja byc juz upaly-podobno ,wiec tego

no slyszalam, troche sie boje bo bede leżec i kwiczeć spocona:confused: wczoraj mama mi zrobiła pedicure i dopiero wtedy zauwazylysmy jakie mam spuchnięte i sine stopy-jedna mi wymasowała i zrobiła sie bezowa, a druga jak u trupa:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi tak palce u rak puchna, jak jest cieplo- doslownie, jak serdelki wygladaja :/
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dobry!

To jak powtórki Porodówki nie obejrzę to załować nie będę ;-)

YPolly przeczytałam co napisałaś i piękny skurczybyk mnie dopadł, bosko!
    Czyli lista ruszy, nie ma bata!

Chciałam popisać, ale moje Duże Małe przyniosło książkę do czytania i z pięknym "mama!" nie mogę absolutnie odmówić ;-)
    Zatem, czytania nadszedł czas, ooo, drugi skurcz, dość dość! Gdzie moja nospa?!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 14th 2012 zmieniony
     permalink
    M. mi wczoraj powiedzial, ze mam calkowite odmozdzenie ciazowe :D Stwierdzilam, ze jutro pojade moim autem do rodzicow i juz je tam zostawie (to jakies 60 km bocznymi drogami) oczywiscie m. jechalby swoim za mna :) A On nie chce mi pozwolic :/ Czuje sie na silach i z palcem w t... dalabym rade :D
    No to sie pozalilam od rana :D

Polusiowa ej, ej Ty nam przed szereg nie wychodz ;) Macie jeszcze czas :) No-spa i lezec! :)
    --
  4.  permalink
    Kakai: no slyszalam, troche sie boje bo bede leżec i kwiczeć spocona wczoraj mama mi zrobiła pedicure i dopiero wtedy zauwazylysmy jakie mam spuchnięte i sine stopy-jedna mi wymasowała i zrobiła sie bezowa, a druga jak u trupa

Z Emila tak mialam,oklady sobie rob z zimnej wody a jak mozesz to letnie kapiele a nawet w chlodnej wodzie ....Przy upalach to i tak nie ma znaczenia,ja to bym ciagle w basenie siedziala hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    YPolly kciuki zaciśniętnie !

Paskudna noc :( wstawałam chyba milion razy :( do tego jacyś kretyni urządzili sobie koncert pod moim oknem wrzeszczeli niemiłosiernie :( dupa dupa dupa :( do tego te cholerne spojenie i biodra :/ a narazie poszukiwania pasa sciagajacego idzie marnie bo koszt to 200 zł a na te pare tyg co zostały to dość duży koszt ...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka mnie bolało spojenie ok 20 tyg, potem przeszlo i zaczął sie bol bioder, ale z tego co czytam to problem powszechny:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    YPolly - powodzenia!!!
    Dzisiaj tylko jedno wstawanie nocne, za to rano przywitał mnie głos wiertary :angry:. Znowu ktoś remont robi :neutral:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  5.  permalink
    YPolly kciukaski dla Ciebie :thumbup:

U mnie nocka jak marzenie, śpię jak zabita, zresztą od kilku tygodni tak mam, ale za to sny odjechane jak nigdy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Niesty wiem o tym że to powszechne ... w pierwszej ciaży tak nie miałam :cry::cry::cry: a teraz koszmar :( wrrr czy choć końcówka mogła by być nieupierdliwa ?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja wstawałam też tylko raz, za to wstałam o 6 i gryzę mąż spędza ranek w domu a mnie normalnie ch.. strzela. bo zamiast się bawić z felem to spędzają czas przed tv, a potem milion pytań co ubrać co dać jeść czy dać pasztet skoro zjadł parówkę...rzygi...

nikita to szerokiej drogi no i czekamy na wieści.

to chyba nie będzie dobry dzień- to też już sobie ponarzekałam z rana :(
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    YPolly, trzymam kciuki!
    Vsti, mamy podobny termin i problemy w ciąży (pomijając cukrzycę, brak szyjki, rozwarcie, to też mi puchną palce u rąk)... Ciekawa jestem jak nam szybko pójdzie rozpakowanie się...?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    My też się witamy porannie :-)

Kobietki, brała któraś z Was Fenoterol? Wczoraj wieczorem zażyłam pierwszą dawkę i po godzinie mąż chciał karetkę wzywać. Łomotanie serca, przyspieszony puls, duszności na dodatek "trząchawka" całego ciała, drżenie rąk. Mąż biega spanikowany po mieszkaniu i pyta się: Ty masz zawał, czy atak padaczki???? Zadzwonił do mojej lekarki i dowiedział się, że to może być taki skutek uboczny, no ładnie się to zapowiada.... Nigdy w życiu nie dotknęły minie skutki uboczne przyjmowanego leku. Czy ten Fenek, to rzeczywiście taki szatan?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka: Niesty wiem o tym że to powszechne ... w pierwszej ciaży tak nie miałam a teraz koszmar :( wrrr czy choć końcówka mogła by być nieupierdliwa ?

nie wiem od czego to zalezy, ale ja jakos sie tym nie przjełam, tak by pas kupowac, momo ze boli mnie nieznosnie momentami

Treść doklejona: 14.06.12 09:00
    BlueCactus: Kobietki, brała któraś z Was Fenoterol? Wczoraj wieczorem zażyłam pierwszą dawkę i po godzinie mąż chciał karetkę wzywać. Łomotanie serca, przyspieszony puls, duszności na dodatek "trząchawka" całego ciała, drżenie rąk. Mąż biega spanikowany po mieszkaniu i pyta się: Ty masz zawał, czy atak padaczki???? Zadzwonił do mojej lekarki i dowiedział się, że to może być taki skutek uboczny, no ładnie się to zapowiada.... Nigdy w życiu nie dotknęły minie skutki uboczne przyjmowanego leku. Czy ten Fenek, to rzeczywiście taki szatan?
    słyszłam od kolezanek ktre brały, że to działa na poszątku, że toba trzęsie, ale w sumie dziwi mnie ze tak pożno jadą ci fenka:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Oooo....mam ogromną nadzieję, że to tak będzie tylko na początku brania, bo taki brak kontroli nad własnym ciałem jest przerażający.
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No to my się witamy w rozpoczętym 31 tygodniu :bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai....poki co szyjka jeszcze trochę trzymala, a jak już puściła, to może ten Fenek da nam trochę czasu.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Oooo....mam ogromną nadzieję, że to tak będzie tylko na początku brania, bo taki brak kontroli nad własnym ciałem jest przerażający.
    nawet nasz sliwson pisala ze szpitala ze dostala fenka i ją telepie, kurcze tak naprawde za 3 tygodnie pewnie bedziesz go odstawiac, masz rozwarcie czy cos?

Treść doklejona: 14.06.12 09:06
    BlueCactus: Kakai....poki co szyjka jeszcze trochę trzymala, a jak już puściła, to może ten Fenek da nam trochę czasu.
    aa rozumiem, byle dotrwac do bezpiecznego terminu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32 chcialabym jeszcze z 2 tyg. pochodzic :) Mam nadzieje, ze moze brak tych szyjek, rozwarcia przyczynia sie do latwiejszych porodow ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: mnie bolało spojenie ok 20 tyg, potem przeszlo i zaczął sie bol bioder,

Mnie boli do tej pory :cry: biodra swoją drogą ehh i to od początku ciąży prawie :devil:

czerwinka: w pierwszej ciaży tak nie miałam a teraz koszmar :( wrrr czy choć końcówka mogła by być nieupierdliwa ?

W drugiej ciąży lubi się tak rozchodzić ehh, dlatego wczoraj lekarz pytał się mnie która to ciąża.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Fenka chyba daja, jak sa skurcze- bo on ma je wyciszac... Cale szczescie mnie to ominelo, bo ktg ladnie w szpitalu wychodzilo...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    U mnie każdy krok czy wstanie z kanpy/ fotela krzesła powoduje taki ból że łzy same mi kapią .... może Ciebie którko trzymało u mnie to już ponad 3 tyg ... u ból nie ustepuje, rano jest jeszcze wmiare ale na wieczór niesety jest koszmarnie ...
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Vsti.....ja bardzo wierzę w to, że brak szyjki pomoże w porodzie ;-) Przynajmniej nie będziemy czekały na jej skracanie. Jakaś nagroda musi być za te stresy :D
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: W drugiej ciąży lubi się tak rozchodzić ehh, dlatego wczoraj lekarz pytał się mnie która to ciąża.

a ja jestem w 1-szej, od czego zalezy ze sie rozchodza?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    czerwinka: u ból nie ustepuje, rano jest jeszcze wmiare ale na wieczór niesety jest koszmarnie

Bo wieczorem po całym dniu jesteśmy zmęczone i nasze ciało również. Łączę się w bólu bo dobrze wiem co czujesz, gdyż przechodzę to samo- tylko, ze ja w pierwszej ciąży jestem.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja mam wizyte w poniedziałek, ciekawe jak moja szyjka
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: a ja jestem w 1-szej, od czego zalezy ze sie rozchodza?

Od relaksyny, stanu zapalnego w obrębie spojenia, ciąży mnogiej, predyspozycji.
    Kakai jeśli ból przechodzi gdy usiądziesz, lub położysz się na boku to wszystko jest w porządku, bo do porodu musi się rozejść abyśmy mogły rodzic.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No to witam się i ja z rańca ;)

Ypolly oby to było już TO :bigsmile:
    Blue tu chyba nawet na wątku kiedyś dziewczyny pisały o takiej reakcji na ten lek, współczuję :neutral:

Vsti ja po wczorajszej wycieczce samochodowej do gina już chyba sama nie wsiądę za kółko, nie czuję się już tak pewnie i nie będę ryzykować. Musiałam się dwa razy zatrzymywać na poboczu, bo raz że mi się słabo jakoś robiło, a dwa, że tak mi głową wierciła dziurę tam na dole, że wszystkich świętych widziałam, chciałam się skulić no ale wiadomo, że nie mogłam. Opuszczam samotne prowadzenie samochodu na jakiś czas.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    O! Moje Male ADHD sie obudzilo :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Moje Male ADHD sie obudzilo :D

Widzisz czyli jednak śpi :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Specjalnie sie nie ruszalam z lozka, aby troche pospala i dala matce odpoczac :D
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    To ja zostanę zlinczowana, bo się w tej ciąży, w odróżnieniu od pierwszej świetnie czuję :devil: Nie boli mnie spojenie, biodra, miednica jak ostatnoi. Śmigam przy Zu i to mnie chyba ratuje. schylam się, biegam, podnoszę czasem :shamed:, kucam i tak w kółko, jak przy dwulatku. W ogóle mąż twierdzi, że jakaś porozciągana jestem :wink: Moja pochwa jest bardzo szeroka. Normalnie tak nie mam. Podczas współżycia nic nie czuję :shocked: A zawsze były raczej podrażnienia i bolesność. Ciekawe jak by mi poszedł poród naturalny... jutro kardiolog zleci kolejny holter i będzie decyzja o cesarce.
    Choć nic mnie nie boli to doszły inne dolegliwości - mega zgaga po koktajlu truskawokowo-bananowym (a chciałam się najeść póki mogę :confused:). A rano skurcz łydki. Są co raz częściej. Aspargin jest bez recepty?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Aspargin bez recepty :) ok. 6 zl-50 szt. :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nibriana: Aspargin jest bez recepty?

Bez recepty :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    penny ja od początku ciąży rozwiodłam się z samochodem, wolałam nie ryzykować jazdy w tym stanie.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    bluecactus ja też biorę fenka i niestety też mnie telepie, a nie dostałaś osłonowo isoptinu?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nibriana: Aspargin jest bez recepty?

tak bez recepty, ale przed zakupem lepiej abyś sprawdziła poziom potasu, bo on zawiera i mg i potas. Ja przy mega skurczach łydki miałam robione własnie badaniai wyszło że potas mam ok, ale mg za mało, więc łykałam do niedzieli asmag forte
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.