Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 14th 2012 zmieniony
     permalink
    mag_dre: penny ja od początku ciąży rozwiodłam się z samochodem, wolałam nie ryzykować jazdy w tym stanie.

No a ja w środku ciąży prawko robiłam, a w 6 czy 7 chyba miesiącu zdawałam, bo musiałam :wink: Tu gdzie mieszkam, po prostu bez prawa jady ani rusz, a nie wyobrażałam sobie żeby je robić po ciąży, bo przecież czasu duużo mniej ;) Od tej pory do teraz jeździłam, z kimś lub sama, bo czasem po prostu musiałam do lekarza. Ale już teraz odpuszczam. No i pasy zawsze zapięte miałam ;) Uwielbiam prowadzić samochód :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeJun 14th 2012
     permalink
    penny: No a ja w środku ciąży prawko robiłam, a w 6 czy 7 chyba miesiącu zdawałam, bo musiałam

Fakt na wsiach bez samochodu to jak bez ręki czy nogi ehh
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Dziewczyny czy sa jakies leki bez recepty ktore pomagaja na mdlosci?Jestem dopiero w 4tyg ale wiem ze lada chwila sie zacznie:sad:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    andziaiw: Dziewczyny czy sa jakies leki bez recepty ktore pomagaja na mdlosci?Jestem dopiero w 4tyg ale wiem ze lada chwila sie zacznie

To znaczy, że się jeszcze nie zaczęło i wcale nie musi, więc nie nakręcaj się na mdłości :wink: Jak się zacznie, to będziemy Cię wspomagać, a tak to po co wywoływać wilka z lasu ;)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    No właśnie, bo przy tych moich kłopotach z sercem to nie wiem czy tak sobie mogę potas podawać.. nie znam się. Kardiologa zapytam w piątek. A tymczasem biorę Mg max 2 razy dziennie (czyli dawka na cały dzień x 2). Jak widać nie pomaga.
    Acha i jeszcze mi przez całą noc drętwiały dłonie aż po łokcie... :confused: O co kaman?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nibriana: Acha i jeszcze mi przez całą noc drętwiały dłonie aż po łokcie... O co kaman?

Mi tak sympatycznie drętwieją od około 32 tygodnia;/

mag_dre: Fakt na wsiach bez samochodu to jak bez ręki czy nogi ehh

Dokładnie. A będę musiała z małą jeździć czasem do pediatry czy coś, najbliższy jest około 35 km od nas, a taki którego sobie upatrzyliśmy 70...prawo jazdy musi być ;)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Doczytałam, ze to ten zespół cieśni nadgarstka. Zmiany hormonalne, tycie, zatrzymanie wody w ogranizmie.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    xkamilax - biorę pół godziny przed fenkiem isoptin, ale jakoś nie osłania mnie przed skutakmi ubocznymi. A telepanie Ci nie przeszło? Cały czas się pocieszam, że to minie.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blue to minie , ja w obu moich ciazach dostawałam fenoterol od 16 tc i generalnie po kilku dniach telepanie przechodziło, tak ze nawet jak dostałam fenoterol w szpitalu we wleiwe ciagłym to nic nie czułam.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    BlueCactus: xkamilax - biorę pół godziny przed fenkiem isoptin, ale jakoś nie osłania mnie przed skutakmi ubocznymi. A telepanie Ci nie przeszło? Cały czas się pocieszam, że to minie.

z tego, co się orientuję, każda kobitka ma takie skutki uboczne... niestety. Organizm musi się przyzwyczaić :) Życzę wytrwałości :) Kto ma dać radę, jak nie My - kobiety? :)
    Dziś nerki bolą mnie mniej :) Nawet boję się o tym pisać, by przypadkiem nie zapeszyć :) Jaki świat jest cudowny, jak one nie bolą :) Każdą z Was normalnie bym teraz wyściskała :)
    --
  1.  permalink
    i ja mowie poranne dzien dobry...piekne slonce za oknem to i wstaje sie zupelnie inaczej :D noc przespana cudownie z jednym wymarszem na siku.,..
    do nocy sprzatalam jakis taki niepokoj mnie dopadl, ze nie wyrobie ze wszystkim na czas i cos mi sie tak w glowie ubzduralo ze za tydzien w weekend juz bedzie po wszsytkim...nie wiem skad mi sie to wzielo ale takie mam przeczucie...a ze moje przeczucia nigdy sie nie sprawdzaja to juz inna inkszosc...:)) mloda od dwoch dni strasznie leniwa...jak ja zaczepie to laskawie mnie kopnie no i w nocy tez troche urzeduje ale nijak ma sie to do jej normalnej aktywnosci...chyba miejsca ma juz malo...a moze tez jej juz sie dluzy ??? i mnie dla odmiany biodra zaczely bolec ale najmocniej w nocy chyba...normalnie jak z lozka wstaje to gwiazdy przed oczami widze...no i jakies mdlosci mnie dopadly...na szczescie na nich sie konczy... :/ i chce mi sie lodow aaaaaa w zyciu nie zjadalam tylu lodow co przez ostatnie 2 tygodnie

YPolly kciuki zacisniete...ale moze juz po wszystkim?? :)
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    blue no niestety nie pocieszę cię, mnie dalej telepie :confused:
    ale ja się przyzwyczaiłam już :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Jezu nikkitaa Ty to masz przeboje :/ Ale może to wszystko złe, co się teraz dzieje, to na szczęście? :) Buziolki:)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Heyka :tooth:

Witam się w 32 tyg. :) ale czas leci, zastanawiam się czy już nie zacząć pomalutku ciuszki prac. Możecie polecić mi jakiś fajny proszek ze średniej półki ?

YPolly trzymam mocno kciuki !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikita co za pech!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    rumba ja piore w loveli:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    rumba: Witam się w 32 tyg. :) ale czas leci, zastanawiam się czy już nie zacząć pomalutku ciuszki prac. Możecie polecić mi jakiś fajny proszek ze średniej półki ?

ja kupiłam persil sensitive w żelu :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Uuuu Nikitta nieciekawie i jeden i drugi wypadek podniósł by mi mocno ciśnienie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    persil sensitive w żelu :)

ooo nie wiedziałam, że persil ma wersje dla baby :) dzięki dziewczyny:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    rumba: ooo nie wiedziałam, że persil ma wersje dla baby :) dzięki dziewczyny:)
    --

no właśnie ja jestem fanką persila w żelu i rzeczywiście jest! Dla dzieciaczków i alergików :) Tylko tu w Gorzowie, gdzie mieszkam, ciężko go dostać... Mój Przemo kupił mi go w Niemczech. Niemniej wiem, że u Nas w PL w większych sklepach też można go dostać :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja polecam Dzidziusia- proszek i płyn do prania- również u mnie w szpitalu go polecają ;)
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    penny..obys miala racje..przechodzilam przez to 2 razy i jakos nie chce mi sie wierzyc ze tym razem bedzie inaczej...obyyy..wiele bym dala zeby czuc sie lepiej..a jak narazie czekam,ze za tydz lub 2 max sie zacznie...wszelkie mozliwe objawy...ale skoro sie tak nastawiam to kto wie moze sie zdziwie...obyyyy..:)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    andziaiw: penny..obys miala racje..przechodzilam przez to 2 razy i jakos nie chce mi sie wierzyc ze tym razem bedzie inaczej...obyyy..wiele bym dala zeby czuc sie lepiej..a jak narazie czekam,ze za tydz lub 2 max sie zacznie...wszelkie mozliwe objawy...ale skoro sie tak nastawiam to kto wie moze sie zdziwie...obyyyy..:)

Życzę żeby tym razem ominęło :wink: jak dopadnie to jakoś Cię tu powspieramy :bigsmile:

Dziewczyny chyba pierwszy raz mi hormony robią psiukusa.. Siedzę i płaczę..
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wczoraj któraś z was pytała czy nie chce iść gdzieś zrobić prywatnie USG....chcę i dziś pół dnia próbuje coś znaleźć i się umówić. I albo robią całe usg 3d/4d z całym pakietem nagrywania na płytkę, zdjęciami ale za straszne pieniądze - a ja chcę tylko ocenić łożysko i przepływy, a na tych fotkach i płytce i tak nic ciekawego już nie zobaczę. Albo terminy są na najbliższy tydzień dopiero - najwcześniej udało mi się przed chwilką umówić na poniedziałek....albo na środę :cry:

nikkitaa - współczuję

polly - 3mam kciuki !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny: Dziewczyny chyba pierwszy raz mi hormony robią psiukusa.. Siedzę i płaczę..
    witaj w klubie :swingin: ja nie płacze, ale mam taki wnerw, że szok, nie radziłabym dziś nikomu z mojego otoczenia "nadepnięcia mi na odcisk" :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek a w szpitalu nie robią u Was za opłatą?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: witaj w klubie ja nie płacze, ale mam taki wnerw, że szok, nie radziłabym dziś nikomu z mojego otoczenia "nadepnięcia mi na odcisk"
    --

Ja się codziennie budzę w doskonałym humorze raczej.. Wywaliłam całą szafę do góry nogami, poskładałam wszystkie nasze ciuchy, siadłam i się rozbeczałam :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Penny niby zmienny nastroj zwiastuje porod ;)
    Choc ja w to szczerze watpie ;D

Ide spac, bo nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nikkitaa: Do tego zaliczylam dzis glebe -poslizgnelam sie na podlodze bo byla mokra od lodowki ktora sie w nocy rozmrazala i wyladowalam na kolanach. Mala sie rusza, brzuch nie boli i nie krwawie wiec jest chyba ok...

Ja też spoko się czułam po upadku, ale na wszelki wypadek poszłam do lekarki sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    ja sie przywitam w dosc podlym nastroju. Od 5 rano jestem na nogach, pakowanie mnie wykonczylo a tu jeszcze jak juz mieliśmy wyjezdzac i W. poszedl po samochód zeby pod klatke podjechać okazalo sie ze w nocy komus sie nudziło i upierdzielil nam obydwa lusterka tak ze wisza na kablach i przebil wszystkie opony... Wlasnie siedzimy u wulkanizatora. Do tego zaliczylam dzis glebe -poslizgnelam sie na podlodze bo byla mokra od lodowki ktora sie w nocy rozmrazala i wyladowalam na kolanach. Mala sie rusza, brzuch nie boli i nie krwawie wiec jest chyba ok...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 14.06.12 12:09</span>
    no coz ktos ma nadzwyczaj duze poczucie humoru. Szkoda tylko ze mnie sie ono nie udziela...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: ja nie płacze, ale mam taki wnerw, że szok, nie radziłabym dziś nikomu z mojego otoczenia "nadepnięcia mi na odcisk"

mi nie trzeba deptać po odcisku bo wnerwa mam non stop !!!!! I to o wszystko - o to, że mąż nie posprzątał naczyń do zmywarki, o to, że moja córeczka płacze (nawet jak ma powód bo się uderzyła), o to, że telefon dzwoni a ja nie mam go pod ręką i muszę ruszyć tyłek z kanapy....mogłabym tak wymieniać bez końca....masakra

Vsti: kasiek a w szpitalu nie robią u Was za opłatą?

o widzisz - zadzwonię jeszcze tam i zapytam
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Melduję się i ja.
    Zwiastunów porodu póki co brak.A szkoda,bo chętnie bym się już brzucha pozbyła i przywitała moją kruszynkę...
    --
  2.  permalink
    Osorya: A szkoda,bo chętnie bym się już brzucha pozbyła

A pozniej za tym brzucholkiem bedziesz tesknic :)
    --
  3.  permalink
    Ciekawe jak tam YPolly idzie na porodowce?:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Nikkitaa, współczuję :( To jest mega chamstwo... nie rozumiem takich ludzi...
    Mam nadzieję, że nic Ci się nie stało.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam dzisiaj deszczowo :confused:

Ypolly trzymam kciuki :devil:

A ja dzisiaj USG 3d o 18-tej mam nadzieję że się wreszcie dowiemy kto siedzi w brzuszku :devil:
    --
  4.  permalink
    To Sysia trzymam kciuki, zeby w koncu Wasze Malenstwo sie ujawnilo :)) ja USG z wizyta mam dopiero 21 czerwca...nie moge sie doczekac :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Niki gdzieś mi uciekł Twój post.. Dobrze, że przy upadku nic Wam się nie stało, ja też raz wyrżnęłam ale na doopę ;)

Vsti ja się przestałam już doszukiwać oznak porodu, raz, że mam jeszcze trochę czasu, dwa że chyba bym oszalała :wink: Prawda jesttaka, że może milion oznak a poród i tak się opóźni, a może ich brak a tu nagle dzieć wyskoczy. Niemniej jednak mam nadzieję, że te skurcze na ktg, szyjka krótka i to że siedzi tak głęboko w kanale jednak coś zwiastuje...

Też jestem ciekawa jak tam Ypolly :tongue:

Sysia pochwal się od razu koniecznie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kochane pochwalę się pod warunkiem że się dowiem :devil::devil::devil::devil: bo może się na nas wypnie pupką :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przyszedl do mnei stanik do karmienia z all z tych tanich, ale G****** nie dosc ze ciasny w obwodzie, miski rozlazłe, to kolor sino biały:neutral:
    --
  5.  permalink
    YPolly trzymam mocno kciuki czop odszedł więc musiało się coś zacząć dziać:)
    Sysia no to powodzenia na USG
    Co do fenoterolu to ja też już 2 raz go biorę w I ciąży od 18tyg a teraz od 22tc i w obu przypadkach nie brałam ISOPTINU.Za pierwszym razem też strasznie mnie telepało,ale teraz nie odczuwam wogóle ale to też może zależy od dawki obecnie biorę 4x1/2tabl a wtedy co 3 godz po 1
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    i dupa blada nawet zasnac nie moge ;)
    penny oczywiscie zartowalam z tym objawem :wink:

Moj stanik z all (ten pierwszy, bo wczoraj drugi zamowilam) o dziwo fajny, sniezno bialy i nawet dobrze biust trzyma, z tym, ze ma fiszbiny... I chyba 15 zl kosztowal ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Moj stanik z all (ten pierwszy, bo wczoraj drugi zamowilam) o dziwo fajny, sniezno bialy i nawet dobrze biust trzyma, z tym, ze ma fiszbiny... I chyba 15 zl kosztowal ;)--

moj tez tyle kosztowal, moze mam zbyt wysokie wymagania, ale to ze jest ciasny pod biustem mnie wku**, do tego koszulka i szlafrok które teraz sa na styk, wiec jak mi brzuch urosnie to beda ciasne jak nic, hujnia jestem zła:angry:
    --
  6.  permalink
    dziewczyny a ja mam pytanie odnosnie torby szpitalnej....zupelnie nie wiem ile sztuk czego z ubran dla maluszka zapakowac???? mysle ze w szpitalu spedzimy jedna noc (jak nie 6 godzin)...nie spodziewam sie zadnych komplikacji i dluzszego pobytu :cool::devil::wink: i jakos tak zupelnie nie wiem w co takiego maluszka w taka pore roku ubrac... :/
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Patko ja tam wzięłam ze dwa pajacyki i trzy bodziaki, jeden kaftanik, do tego czapeczka i niedrapki, 10 pieluch tetrowych i jednorazówki. I to chyba tyle, musiałabym pogrzebać i sprawdzić ;)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Myślę, że starczy pajacyk albo kaftanik + śpiochy. Zakłądając upały. A jak będzie chłodniej to np pajacyk i na to jeszcze kocyk. To przecież tylko do auta.
    Zależy czy pakujesz tylko na wyjście czy na cały pobyt...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    psycho_patka: mysle ze w szpitalu spedzimy jedna noc (jak nie 6 godzin)...nie spodziewam sie zadnych komplikacji i dluzszego pobytu

a czemu tak króciutko ?? to normalne w UK czy chcesz się wypisać na własne żądanie ??

Treść doklejona: 14.06.12 13:54
    penny: Patko ja tam wzięłam ze dwa pajacyki i trzy bodziaki, jeden kaftanik, do tego czapeczka i niedrapki, 10 pieluch tetrowych i jednorazówki. I to chyba tyle, musiałabym pogrzebać i sprawdzić ;)

ja miałam napisane na stronie szpitala, że 3-4 komplety
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a ja mam pytanie do mamusiek, ktore juz rodzily, wczoraj pod prysznicem sie nad tym zastanawialam :D
    Konczy sie porod, juz jestesmy po urodzeniu lozyska, szwach itp. i co dalej z nami robia? Moze glupie pytanie, ale mnie to zastanawia, od razu mozna samemu wstac, czy zawoza na sale, jak to jest z prysznicem, kiedy mozna wziac? :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    słuchajcie - niech mnie któraś w tyłek kopnie !!!! zaczynam chyba świrować już....zaczęłam znowu czytać o wadach dziecka w przypadku cukrzycy ciążowej, ubzdurałam sobie w ogóle, że Mateuszek miał ostatnio za dużą głowę w stosunku do reszty ciała i że może to wodogłowie....no i teraz mi się żyć nie chce....przecież ja zwariuję za chwilkę !!! Wiem, że ma jeszcze czas i w ogóle, że spokojnie mógłby jeszcze prawie 2,5 tygodnia siedzieć sobie w brzuszku ale nie daje mi spokoju to wszystko. Miałam dziś iść na KTG na Siemiradzkiego i na wizytę ale w związku z tym, że nie chcę tam rodzić a ginka najchętniej by mnie już zostawiła na wywołanie porodu to nie poszłam....może źle zrobiłam ?!?!?! Może trzeba było jechać i dać się położyć na patologię....Na Ujastek mam wizytę w dniu terminu i wtedy też mają podjąć jakąś decyzję co dalej, ale jakoś się boję, że mnie tam zleją i odeślą do domu.....Aż mi się w głowie kręci od tych wszystkich myśli :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: ja miałam napisane na stronie szpitala, że 3-4 komplety

U nas nic nie jest napisane, w razie gdyby co to mi M. podwiezie :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.