Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja nie wyobrażam sobie by odbierać poród u pacjentki która pije i je ile chce (rozumiem małe, powolne łyki wody i nie za dużo), która jest z wielkimi włochami wystającymi z jej krocza i bez lewatywy (może sobie ją zrobić w domu jeśli krępuje się w szpitalu)....No może jestem jakaś dziwna....Ale na serio...Gdzie nie ogolone krocze goi się wolniej, trudniej je naciąć, a później zszyć, gdzie dziecko wydostając się z kanału dotyka buzią kupy i nie daj Boże zaaspiruje ją...No sorki...Noł łej....
ale jeszcze 50 lat temu krocze nacinano rutynowo w celu zapobiegania wypadania macicy w przyszłości...
Pewnie, że są szpitale i szpitaliki..Wybierajcie więc w takim razie szpitale, gdzie położne bawią się z waszymi wielkimi włochami (to nawet nie higieniczne jest), i z kupskiem wylatującym wam z tyłka...Po prostu dla mnie to jest masakra....
Widocznie przy mnie jako położnej nie będziecie chciały rodzić...Ale no cóż...Ja jako młoda położna mam swoje zasady...Po prostu pewnych głupich zachowań nie toleruje.
Może napisze dokładniej:- pacjentka nie chciała nacięcia krocza (w ogóle, mimo wskazań, wolała pęknąć)- nie chciała cięcia cesarskiego mimo,że wskazanie było bo sytuacja wymagała wykonania operacji- pacjentka nie chciała współpracować z NIKIM... I NIC nie chciała....Była najmądrzejsza...Dopiero interwencja ordynatora pomogła...Owa pacjentka była w dobrym stanie psychicznym, nie były to skurcze dotkliwe...Bo w sumie poród nic nie postępował...Więc jej stan nie miał tu nic do rzeczy
Aaa, i jeszcze chciałam dodać ze podczas rorodu to MY i nasze ZASADY są najważniejsze...
która jest z wielkimi włochami wystającymi z jej krocza
Owa pacjentka była świadoma wszystkiego...Nie była przestraszona...Tym bardziej,że była położną...
A jedząc i pijąc na sali porodowej nie macie świadomości tego,że gdyby nie daj Boże tętno zanikało to co zrobicie? Wszystko z umiarem, dlatego wszyscy się tak tego boją...Anestezjolog nie zezwoli na wykonanie cięcia, gdy żołądek jest pełny...
.Na szczęście to nie wy decydujecie jaki zawód wybrałam i w jakim pracuję...
Ja znowu nie rozumiem czemu nie chcecie się ogolić przed porodem i zrobić lewatywę?
ja na prawdę mam dużo cierpliwości i empatii.
Bo ja także nie rozumiem waszego podejścia
A ty się nie wykłócaj...Jeżeli masz problem to zgłoś to adminowi tego forum...A tylko emocjonujesz się...
Bo rządzą wami hormony i nie potraficie sie zdynsansować....
Tylko jedno pytanko: jaka to uczelnia, szkoła, że ma się 3 lata praktyk?