Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny, jaki tu się zrobił bałagan ostatnio :confused:
    Dobrze, że już się uspokoiło, bo ostatnich stron nie dało się czytać.

YPolly, ja też myślałam, że wrócisz już rozpakowana. Jeśli Cię to pocieszy, to wczoraj internetowa znajoma z Łodzi, która także czeka na dziecko z rozszczepem, miała bardzo podobną akcję: Regularne skurcze dochodzące do 100, 9 godzin bóli a potem spokój, przeszło, wyciszyło się całkowicie.
    Też wkurzona nieziemsko, ale ja myślę, że teraz u Was obu pójdzie szybciutko i lajtowo. Gorąco w to wierzę :smile:

Ja mam dziś wizytę u gina, chciałabym, żeby mi zważył małą, bo znów zamiast tyć - chudnę. Dobiłam na wadze do 11 kilo jakieś 2 miesiące temu i od tej pory: pół kilo w górę, kilo w dół, kilo w górę, pół w dół. Oby tylko Ida przybierałam, wtedy będę się cieszyć, że się nie roztyłam, bo na razie się martwię.

U nas w Częstochowie piękna pogoda, zaczyna się robić bardzo upalnie. Po lekarzu jedziemy obejrzeć i chyba kupić wózek i materac do łóżeczka, a potem, jeśli starczy mi sił, zajrzymy w nasze Częstochowskie aleje na Festiwal sztuki kulinarnej, gdzie będzie niezła wyżerka: regionalne wypieki, słodkości, domowe piwa, wędliny, miody z okolicznych pasiek... Mniam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No niestety sa ludzie i parapety, krzesla i taborety...
    --
  1.  permalink
    YPolly Kochana nie wiem co napisac,bylam pewna ze urodzisz a tu maly uparciuszek nie chce wyjsc hehe,zbuntowal sie:wink::tongue: Ciesze sie,ze trafilas na fajny personel medyczny bo jak juz czytalas nie wszedzie mozna tak trafic i chyba to jest najbardziej przerazajace.

czerwinka Strasznie wspolczuje kochana takiego traktowania,nawet sobie nie potrafie wyobrazic takiej sytuacji:shocked::sad:

U nas pogoda dopiero na weekend ma sie poprawic...No zobaczymy czy tak bedzie,narazie szaro,zimno i leje:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre troche mnie zaniepokoiło Twoje rozejście, mi lekarz tego nigdy nie sprawdzał:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 15th 2012 zmieniony
     permalink
    czerwinka: proponuje Ci samej założyć sobie pod koszulkę arbuza i spróbować się pięknie ogolić... życzę powodzenia!!!

Dobre !!! Ale się uśmiałam :bigsmile: Ja jednak jestem za piłką lekarską, jest większa i więcej waży :devil:

Ypolly postaraj się może jakoś wypocząć na ile możesz, zbieraj siły, bo pewnie już niedługo i bądź koniecznie dobrej myśli ;)

Dziewczyny u mnie też noc do niczego, chyba to wstawanie dosłownie co godzinę to już do samego końca będzie. Postanowiłam dziś spać w pokoju u dzidzi, żeby M się w końcu wyspał, bo przez to moje wstawanie, stękanie przy tym, wzdychanie itd, też chodzi niewyspany. To chociaż co drugą noc dam mu odsapnąć :wink:

Przykręciliśmy wczoraj te półki które przetworzyłam ze starych skrzynek po owocach. Zrobię fotki i wkleję ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi sie wydaje, ze mnie rowniez bole krzyzowe nie omina, bo wlasnie krzyz mnie napierdzielal najbardziej :/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej :-) Dobrze, ze wczoraj na bieżąco nadganiałam to co się na naszym wątku działo, bo dzisiaj chyba bym cały dzień czytała :confused: No comments w poruszanych kwestiach.
    U nas pogoda płaczliwa, zimno, mokro - generalnie jakby można to najlepiej na piwo iść :devil: i przeczekać
    Podobno już od jutra będziemy narzekac na upały - wiec szykuję się na to słodkie narzekanie :wink:
    YPolly, Kasiek - trzymam za Was kciuki - szczerze Wam życzę już i bezboleśnie :whorship::winkkiss:
    Ja tez mam nocki białe, dzisiaj pospałam całe 3 godzinki, wiec super....
    Piatkowe buziaki dla wszystkich :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magdre a teraz doczytałam o skierowaniu do klasyfikacji do CC ;( I jak to teraz wygląda, CC już na bank czy jeszcze nie wiadomo ?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Magdre a teraz doczytałam o skierowaniu do klasyfikacji do CC ;( I jak to teraz wygląda, CC już na bank czy jeszcze nie wiadomo ?

kurcze mnie to przejęło bo mnie i biodra i spojenie boli, a mi nikt tego nie bdała nawet, a ja nie cche CC
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    [wymoderowano]

zmieniajac na chwile temat...pisalyscie ze pomozecie...wiec prosze.......
    ....wszystkie pomysly na mdlosci...
    zadna mieta-guma,herbatka,imbir,migdaly niepomagaja:(
    krakersy,sucharki tez nie...
    dobrze byloby sie wyż...gać,ale nie idzie:(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    katka:flowers: :)

A tego spojenia nie sprawdzaja jakos na porodowce?:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ikamek mi pomagały banany z rana, wstawałam i jadłam pół. Z tymi mdłościami to jest też trochę tak, że to co u jednej pomoże to u drugiej już niestety nie ... Ja jadłam często a mało, niby pomagało, ale miałam mdłości i wymioty bardzo długo niestety. Spróbuj z bananami :wink:
  2.  permalink
    ikamek: zmieniajac na chwile temat...pisalyscie ze pomozecie...wiec prosze...........wszystkie pomysly na mdlosci...zadna mieta-guma,herbatka,imbir,migdaly niepomagaja:(krakersy,sucharki tez nie...dobrze byloby sie wyż...gać,ale nie idzie:(

Pepsi ,aviomarin.W pierwszej ciazy myslalam ze wypluje wszystkie wnetrznosci i tylko to na mnie dzialalo.Mozna rowniez kupic sobie opaski magnetyczne dla chorujacych na chorobe lokomocyjna.Ssanie cytryny,kawalek skorki od chleba tez mozna sprobowac lub ssanie kostek lodu.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    ikamek, mnie mdłości ominęły, ale moja siostra zajadała się świeżym koperkiem, wąchała go, wcierała pod nos - tylko to pomagało na mega żygawkę.
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    pepsi niepomaga...chleje ja bo to moja z pierwszych zachcianek,
    skorka chleba odpada, bo juz na sam widok chleba trzesnie mną,
    banan?
    hmmm...wlasciwie wczoraj jadlam i chyba bylo lepiej...musze sprobowac dla sprawdzenia.
    to zostal mi jeszcze lod,cytryna,koper i aviomarin (a mozna w ciazy?) i te opaski
    juz wolalam bym chyba wyrzucic to z siebie to na chwile by byl spokoj a tak...ciagle muł
    i ten kapec w buzi:(
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai przywołuje cię do porządku nie panikuj z tym spojeniem to że boli to normalna sprawa w ciąży, jednych boli kręgosłup innych spojenie. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie. jak cie boli to odpocznij trochę i tyle.

klaudiaj jeszcze wczoraj pisałaś pod innym nickiem jako facet widzę że masz problem nie tylko z vsti ale z własną tożsamością.

idę na drzemkę odespać noc
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai przywołuje cię do porządku nie panikuj z tym spojeniem to że boli to normalna sprawa w ciąży, jednych boli kręgosłup innych spojenie. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie i tyle. jak cie boli to odpocznij trochę i tyle.

ok:bigsmile: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam sie i ja:)

Wracajac i konczac temat poloznych bez powolania. Niestety mysle ze wiekszosc z nas moze tego doswiadczyc, lezac ostatnio w szpitalu w ktorym bede rodzic naszczescie tylko jedna byla funiasta, nie chce zeby byla gdy zaczne rodzic. Nawet podlaczanie ktg w jej wydaniu troche bolalo;/

Paskudna pogoda, zero checi na cokolwiek nawet na umycie i posegregowanie truskawek:shocked:

klaudiaj - nudzi Ci sie chyba? moze idz pobiegaj troche sie rozladujesz :P to co piszesz nic nie wnosi robi tylko niepotrzebny burdel...spadaj stad kobieto i nie wracaj wiecej:P
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    [wymoderowano]

Ja już sama nie wiem czy pisałam, ale mi się wczoraj śniło, że malutką miałam w ramionach i chodziłam po Sanoku z Nią,a za nami szli piłkarze portugalscy :shocked: Ale była już taka gdzieś miesięczna, śliczna, pulchniutka i się uśmiechała :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  3.  permalink
    Penny jestes z Sanoka?Piekna miejscowosc bylam tam ze swoim mezem jeszcze za czasow panienskich na tydzien....Ahh co za wspomnienia:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cobraczek: Penny jestes z Sanoka?Piekna miejscowosc bylam tam ze swoim mezem jeszcze za czasow panienskich na tydzien....Ahh co za wspomnienia

Ja jestem w ogóle z Wrocławia ;) A przeprowadziłam się w Bieszczady, a do Sanoka mam 70 km. I chyba ostatnia wyprawa do tego miasta pozostawiła ślad w postaci snu. Jechałam tam żeby zrobić wymaz na gbs :wink: Też je bardzo lubię, ciepła przyjemna miejscowość :)
  4.  permalink
    penny: Ja jestem w ogóle z Wrocławia ;) A przeprowadziłam się w Bieszczady, a do Sanoka mam 70 km. I chyba ostatnia wyprawa do tego miasta pozostawiła ślad w postaci snu. Jechałam tam żeby zrobić wymaz na gbs Też je bardzo lubię, ciepła przyjemna miejscowość :)

Swietny wybor miejsca zamieszkania:thumbup:Zazdroszcze.Na starowce mielismy hotel SANVIT,cudowne wspomnienia:bigsmile::bigsmile:W przemyslu mialam rodzine,ale wyniesli sie do Tych na slask...Czasami na wycieczki z mezem jezdzimy sobie nad ta tame:bigsmile:

Ja to bym chciala kiedy mieszkac na mazurach,Augustow :bigsmile:ahh:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no a wracając do naszych tematów i temacików....

Vsit w sumie to ty się nie stresuj już, bo masz prawie skończony 37tc i nawet jakbyś zaczęła teraz rodzić to maluszek jest już bezpieczny i nic się nie stanie :bigsmile:

YPolly szkoda, że tak się potoczyła "próba generalna" ale z drugiej strony - fajnie, że nie władowali ci oksy tylko pozwolili jechać do domku

Ja nie pisałam wcześniej bo nie chciałam sobie robić nadziei - no i dobrze - też miałam fatalną noc. Nie spałam chyba do 2 w nocy i po 5 się już obudziłam...a nie spałam bo zaraz jakoś po północy zaczęły mnie męczyć skurcze, bolało i to razem z krzyżem, były dość długie, ale jakieś takie nieregularne....raz 5 min przerwy, potem 8-9, a potem nawet 15 minut....i znowu wracały szybko i przechodziły w dłuższe przerwy....i tak przez przez prawie 1,5 godz. Nic nie pomagało. Myślałam, że już męża budzić będę, ale położyłam się koło 2 w sypialni, dopadł mnie jeszcze jeden skurcz a potem się wyciszyło. A dziś od rana znowu tylko kłucie na dole przy każdym ruchu....ja nie wiem - mam wrażenie, że moje mięśnie i w ogóle macica są już tym stanem mega zmęczone....no nic - pozostaje dalej czekać. Może jednak w weekend się coś ruszy....może Mateuszek czeka na lepszą pogodę....co prawda dziś rano było słońce, ale teraz znowu jakieś chmury przez okno widzę :sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cobraczek: Swietny wybor miejsca zamieszkania:thumbup:

Miłość wybrała :rainbow:

Cobraczek: Ja to bym chciala kiedy mieszkac na mazurach,Augustow ahh

To drugie miejsce gdzie też mogłabym mieszkać :) przypominają mi się wakacje z dwutygodniowym spływem kajakowym. Wspaniałe widoki :bigsmile:
    Polecam trasę rzeką Krutynią, jak tylko Mała podrośnie to się tam wybierzemy na pewno :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    _kasiek_: fajnie, że nie władowali ci oksy tylko pozwolili jechać do domku

No ale z drugiej strony po 11 godzinach skurczow jak sie wyciszy to jeden wielki wk... Pozabijalabym na miejscu normalnie.
    --
  5.  permalink
    penny: To drugie miejsce gdzie też mogłabym mieszkać :) przypominają mi się wakacje z dwutygodniowym spływem kajakowym. Wspaniałe widoki Polecam trasę rzeką Krutynią, jak tylko Mała podrośnie to się tam wybierzemy na pewno

Ostatnio bylismy na kajakach z mezem i mloda :bigsmile:

My w Augustowie bylismy podrozy poslubnej i odrazu skoczylismy sobie pozwiedzac Litwe po to rzut beretem.A jak bylismy w Sanoku to pojechalismy na Slowacje hehe:tongue:Na mazurach jeszcze warto zwiedzic dwa duze mosty w Stanczykach :

i wszedzie wiatraki :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    Hej ciężarówki czy mogę dołączyć do dyskusji? :) Zameldowałam się już na wątku o rosnących brzuszkach i tam dziewczyny zaprosiły mnie tu więc ahoj-jestem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A ja myślałam, że któraś się rozpakowała, a to tylko troll :devil:.
    Muszę do pracy jechać, ale mi się nie chce...
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  6.  permalink
    sensuall: Hej ciężarówki czy mogę dołączyć do dyskusji? :) Zameldowałam się już na wątku o rosnących brzuszkach i tam dziewczyny zaprosiły mnie tu więc ahoj-jestem

Zapraszamy!!!:bigsmile:

Treść doklejona: 15.06.12 10:32
    madzinka83: Muszę do pracy jechać, ale mi się nie chce...

Szoruj szoruj hehe:tongue:

Ide na kawke do szwagierki z/w:tongue::wink:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    Dziewczyny a skoro już tu jestem to mam pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie, on wykonuje mi wszystkie pomiary, usg i wszystkie badania zleca. Nie miałam żadnej wizyty u położnej jeszcze. Ostatnio spotkałam się z koleżnką- młodą mamą i ona mi powiedziała że muszę miec w każdym trymestrze pięczątki na zaświadczeniu od POŁOZNEJ do becikowego. Tymczasem czytałam w gazecie wyborczej że takie zaświadczenie wyda mi również lekarz położnik, czyli ten do którego chodzę. Orientuje się któraś jak to wygląda w naszym polskim prawie. To wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no właśnie ja też czytałam wyborczą i tam było, że takie zaświadczenie wyda ci każdy lekarz, niekoniecznie ginekolog nawet, tylko musisz mieć dokumentację, że robiłaś badania w wymaganych terminach, miałaś min 3 usg i 3 wizyty u ginekologa. Nie ma nigdzie wzmianki o wizytach u położnej. Zresztą u nas to chyba dość rzadka praktyka, żeby chodzić na wizyty do położnej a nie do lekarza....ja nie byłam na ani jednej. Ale może się wypowie jakaś mama, która niedawno się o takowe becikowe starała, bo 3 lata temu przepisy były zupełnie inne.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _kasiek_: Ale może się wypowie jakaś mama, która niedawno się o takowe becikowe starała

my się właśnie staramy bo jakoś nam tak od porodu schodziło :tongue::tongue::tongue:

wystarcza zaśw od ginekologa, na którym wpisuje daty wizyt w każdym trymestrze
    tzn kiedy byłyście w trymestrze I, kiedy w II i kiedy w III
    i tyle
    od położnej nic potrzebne nie jest :wink:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    _kasiek_: no właśnie ja też czytałam wyborczą i tam było, że takie zaświadczenie wyda ci każdy lekarz, niekoniecznie ginekolog nawet, tylko musisz mieć dokumentację, że robiłaś badania w wymaganych terminach, miałaś min 3 usg i 3 wizyty u ginekologa. Nie ma nigdzie wzmianki o wizytach u położnej. Zresztą u nas to chyba dość rzadka praktyka, żeby chodzić na wizyty do położnej a nie do lekarza....ja nie byłam na ani jednej. Ale może się wypowie jakaś mama, która niedawno się o takowe becikowe starała, bo 3 lata temu przepisy były zupełnie inne.
    --
    ja spełniam wszystko co wymagane niby jest, ale wiesz jak to w naszym kraju jest, trzeba zawalczyć o swoje czasami :) teraz się uspokoiłam :)

Treść doklejona: 15.06.12 10:49
    TEORKA: od położnej nic potrzebne nie jest :wink:

No i wszystko wiem :)Dziękuję za odpowiedź:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: my się właśnie staramy bo jakoś nam tak od porodu schodziło wystarcza zaśw od ginekologa, na którym wpisuje daty wizyt w każdym trymestrzetzn kiedy byłyście w trymestrze I, kiedy w II i kiedy w IIIi tyleod położnej nic potrzebne nie jest

on wypisuje tylko zaswiadczenie czy cos innego jeszcze trzeba miec??
    i 2 sprawa: ile ma sie czasu po porodzie zeby sie zglosic po becikowe?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Teo a orientujesz się czy może to wystawić szpital, w którym będę rodzić ??

Treść doklejona: 15.06.12 10:53
    Kakai: ile ma sie czasu po porodzie zeby sie zglosic po becikowe?

rok od urodzenia dziecka z tego co pamiętam

Treść doklejona: 15.06.12 10:54
    Kakai: on wypisuje tylko zaswiadczenie czy cos innego jeszcze trzeba miec??

to nie jest tylko zaświadczenie ale musi być wypełnione na specjalnym druku, wraz z datami. Druki podobno mają lekarze i nie trzeba ich mieć ze sobą.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: on wypisuje tylko zaswiadczenie czy cos innego jeszcze trzeba miec??

zaświadczenie od gina ale oprócz tego jakieś papiery jeszcze mieć trzeba ale dokładnie nie wiem jakie bo to się mój mąż tym zajmuje :cool:
    na pewno akt urodzenia dziecka bo to logiczne
    i jak np mąż jest zameldowany w innym mieście [a u nas tak było do niedawna] to musi mieć zaśw, że tam nie pobierał..
    a reszty to kurde nie wiem

a czasu masz rok :smile:
    dlatego nam się w sumie nie śpieszyło

i tak jak Kasia pisze - lekarze te druki mają, więc spoko :wink:

_kasiek_: Teo a orientujesz się czy może to wystawić szpital, w którym będę rodzić ??

hmmmm kurde nie wiem....
    ale jak tam Twój gin pracuje to pewnie tak...
    aczkolwiek nie wypowiadam się bo pojęcia nie mam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: to nie jest tylko zaświadczenie ale musi być wypełnione na specjalnym druku, wraz z datami. Druki podobno mają lekarze i nie trzeba ich mieć ze sobą.

aha, bo moze mysle ze poprosilabym o to na wuzycie 6 tyg. po porodzie, bo tak komu specjalnie ebdzie sie chcialo jechac(mam lekarza 40 km ode mnie)
    _kasiek_: rok od urodzenia dziecka z tego co pamiętam

ok:smile:

Treść doklejona: 15.06.12 10:57
    TEORKA: zaświadczenie od gina ale oprócz tego jakieś papiery jeszcze mieć trzeba ale dokładnie nie wiem jakie bo to się mój mąż tym zajmuje na pewno akt urodzenia dziecka bo to logicznei jak np mąż jest zameldowany w innym mieście [a u nas tak było do niedawna] to musi mieć zaśw, że tam nie pobierał..a reszty to kurde nie wiema czasu masz rok dlatego nam się w sumie nie śpieszyło i tak jak Kasia pisze - lekarze te druki mają, więc spoko

dzieki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: aha, bo moze mysle ze poprosilabym o to na wuzycie 6 tyg. po porodzie

ja też tak zrobiłam tzn wzięłam zaśw jakoś w listopadzie
    ale teraz sie okazało, że już nieważne bo od stycznia nowe druki i muszę iść znowu hehee :tongue::cool:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    Kasiek a Ty widzę szykujesz się do porodu :) Zdenerwowana? Spakowana:) :wink:

Treść doklejona: 15.06.12 11:00
    z tym becikowym takie zamieszanie że szok :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: ja też tak zrobiłam tzn wzięłam zaśw jakoś w listopadzieale teraz sie okazało, że już nieważne bo od stycznia nowe druki i muszę iść znowu hehee

aa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    TEORKA: hmmmm kurde nie wiem....
    ale jak tam Twój gin pracuje to pewnie tak..

no właśnie ja chodziłam całą ciążę do gina w innym szpitalu a rodzić chcę gdzie indziej (to cała historia tutaj była, ale wiadomo - ty już nie musisz być na bieżąco :bigsmile:)

sensuall: Kasiek a Ty widzę szykujesz się do porodu :) Zdenerwowana? Spakowana:)

ja już dawno spakowana, bo mnie prawie od miesiąca ginka powtarzała, że szyjki prawie brak, wszystko miękkie, małe rozwarcie i wszystko gotowe do porodu....a tutaj NIC !!!! a czy jestem zdenerwowana - tak, ale raczej nie porodem a jego brakiem.
    Sensuall - podaj datę porodu i płeć dzieciątka (jeśli znasz) to cię do listy dopiszę bo ją już znalazłam
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ależ ta moja Mała dzisiaj aktywna.... zazwyczaj ma ADHD :devil: ale dzisiaj ma chyba "dobry" dzień :wink:
    Będzie brakowało później tych kopniaków.... ostatnio właśnie tak rozmawiałam z moim M, ze dopiero teraz rozumiem kobiety, że po porodzie "nie chcą się dzielic dzieckiem" z całym światem - przecież teraz jest taka moja w całosci, w każdej sekundzie, cały czas... a tu nagle poród nas rozdziela.... :cool: Nie żeby mi groziło być zaborcza matka kwoką (to zupełnie nie mój styl) ale zaczynam rozumieć skad się to u niekórych kobiet bierze... :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    _kasiek_: ja już dawno spakowana, bo mnie prawie od miesiąca ginka powtarzała, że szyjki prawie brak, wszystko miękkie, małe rozwarcie i wszystko gotowe do porodu....a tutaj NIC !!!! a czy jestem zdenerwowana - tak, ale raczej nie porodem a jego brakiem.
    Sensuall - podaj datę porodu i płeć dzieciątka (jeśli znasz) to cię do listy dopiszę bo ją już znalazłam
    --

Już sie nie mogę doczekać relacji z porodu! mam nadzieje że taka umieścisz jak tyko dojdziesz do siebie:))
    Moj planowany poród ma się odbyć 26 października, a spodziewam się synka:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    3. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    4. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    5. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)

6. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    6. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    7. Lezunia 25.06.2012
    8. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    8. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    9. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    10. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    11. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    11. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    12. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    13. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    14. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    15. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    16. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    17. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    18. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    19. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    20. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    21. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    22. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    23. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    24. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    24. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    25. atamala 06.08.2012
    26. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    27. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    28. Mamrotka 13.08.2012
    29. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    30. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    30. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    30. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    30. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. dorotka0905 20.08.2012
    32. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    33. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    34. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    35. patyk 120 01.09.2012
    36. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    37. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    38. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    39. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    40. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    41. oranda 15.09.2012
    42. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    43. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    44. sysiajaw 24.09.2012
    45. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    46. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    47. kapelusznick 01.10 2012
    48. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    49. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    50. łośćń 12.10.2012
    50. CiastoMiłości 12.10.2012
    51. KasiaTasia 13.10.2012
    52. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. ruda03 09.12.2012
    59. acia20 12.12.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012
    60. moonia 21.12.2012
    61. Pomarańczka25 2.01.2013
    62. kasia151288 16.01.2013
    63.agavva 21.01.2013
    64. marakuya 1.02.2013
    65. ikamek 06.02.2013
    66. andziaiw 22.02.2013

mam nadzieje, że się nie pomyliłam....a zauważyłyście jak niedużo jest póki co na październik....i to są na początku października, potem tylko jedna sensuall póki co, a potem dopiero prawie połowa listopada :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja wczoraj wieczorkiem zaczęłam nasłuchiwać moich nerek i już sobie nawet wmówiłam i byłam święcie przekonana, że lada chwila zaczną boleć... i tak leżałam, niby tv oglądałam ale w ogóle nie wiedziałam, o co chodzi w filmie - tak bardzo byłam zdołowana, że pewnie zaraz zacznie się kolka nerkowa i nagle - zostałam tak skopana przez moją brzuszkową Michalinkę, że aż się poderwałam z łóżka :bigsmile: Chyba córcia chciała mnie przywołać do porządku :bigsmile: Oczywiście kolka nie nadeszła :wink:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    Ul_cia: statnio właśnie tak rozmawiałam z moim M, ze dopiero teraz rozumiem kobiety, że po porodzie "nie chcą się dzielic dzieckiem" z całym światem - przecież teraz jest taka moja w całosci, w każdej sekundzie, cały czas... a tu nagle poród nas rozdziela.... :cool:

Ja mam podobne przemyślenia i już wiem ze trudno będzie mi odebrać syna z rąk:) I nic dziwnego że dziecko bardziej przywiązuje się do matki i na odwrót:) Od kiedy mały zaczął mnie kopać pokochałam szkraba 1000 razy bardziej :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sensuall: Od kiedy mały zaczął mnie kopać pokochałam szkraba 1000 razy bardziej :)

Dokładnie :wink: Moja mama zawsze mówiła mi, że to bujdy, jak niekóre kobiety mówią, że kochaja już dziecko w brzuchu - ona akurat tak miała, że dopiero po urodzeniu uczyła się miłosci macierzyńskiej. A ja poprostu CZUJĘ miłość do tego małego kopacza w brzuchu, a nigdy sobie tego wczesniej nie potrafiłam wyobrazić :heartsabove:
    Tak mnie dzisiaj na przemyślenia wzięło :winkkiss:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    Ul_cia:
    Dokładnie :wink: Moja mama zawsze mówiła mi, że to bujdy, jak niekóre kobiety mówią, że kochaja już dziecko w brzuchu - ona akurat tak miała, że dopiero po urodzeniu uczyła się miłosci macierzyńskiej. A ja poprostu CZUJĘ miłość do tego małego kopacza w brzuchu, a nigdy sobie tego wczesniej nie potrafiłam wyobrazić :heartsabove:
    Tak mnie dzisiaj na przemyślenia wzięło :winkkiss:
    może inne kobiety inaczej podchodzą do macierzyństwa, ale jestem pewna, ze po urodzeniu każda kocha swoje dziecko nad życie:)
    --
  7.  permalink
    Witam sie i ja :)
    widze, ze kolejnego trolla wiatr do nas przywial...ech, ze t ez tacy ludzie maja swobodny dostep do komputerow....chcesz kobieto prac brudy swoje to na priv, po iego grzyba masz nam watek zasmiecac? i nie pisz mi tutaj, ze to Vsti Cie obgadywala, pisala cos na Twoj temat bo to jest zalosne. Masz rozdwojenie jazni?bo raz piszesz jako chlopa pozniej jako baba...moze potrzebujesz pomocy to dam Ci namiar na jakiegos psychiatre?

Do milszych rzeczy wracajac: wyspalam sie :D w koncu, jedno wstawanie na siusiu tylko bylo, az dziwne to dla mnie:P i moje dziecie ospale dzisiaj, u nas sie robi ladna pogoda, cieplutko. Maz wraca jutro a ja nie wiem co mam ze soba zrobic:P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: Maz wraca jutro a ja nie wiem co mam ze soba zrobic:P

Maseczka, depilacja, relaksik :wink::wink::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.