Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorsensuall
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Własnie! JAk wygląda depilacja z wielkim brzucholem? :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sensuall: Własnie! JAk wygląda depilacja z wielkim brzucholem?

Ja jeszcze na szczęście bez problemów sama sobei radze - tak jak przed ciąża :wink: Ale też sie zastanawiam jak to będzie :shocked:
    --
  1.  permalink
    Ul_cia: Maseczka, depilacja, relaksik

Ulcia Kochana, depilacja to juz tylko z pomoca meza :P ale zaraz ide sie kapac to cos ze soba zrobie :P i pozniej moze do kolezanki podjade :P
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink

dużo więcej gimnastyki, niezbędne lusterko, cierpliwość i ... jedziemy :-)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Hey dziewczyny! Ja mialam takiego dola przez dwa dni, ze masakra. Ryczalam jak bobr. Przez wszystko doslowanie. Ze oknanie umyte, ze maz sie zapracowuje, ze mnie wszystko boli itd.

Endykrynolog przepisal mi eutyrox na to moje whole na tarczycy. Bierzemy do porodu, a po pologu man sie zglosic.

Co do balaganu, ktory narobily "polozne", "szwagierki" to sie nie wypowiem......szkoda slow

Dajcie mi kopa w dupsko, zebym sie ogarnela, bo tylko marudze.

We wtorek przywioza mi komode i lozeczko dla malej:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 15th 2012 zmieniony
     permalink

oj u mnie to jest dopiero kosmos....gimnastyka do kwadratu - a z racji, że poród może mnie zastać za chwilkę (mam taką nadzieje) to robię to teraz co drugi dzień :devil: i dodam, że nie umiem tego zrobić z lusterkiem
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: depilacja to juz tylko z pomoca meza :P

To właściwie można podciagnąć pod grę wstępną :devil:
    --
  2.  permalink
    Depilacja dla mnie teraz to koszmar w wannie się nie mieszcze w lusterku nic niewidze,mąż boi się,że mnie zatnie i chodze zawsze nie dogolona:(albo obolała od gimnastyki;(poprostu szok!
    -- ,
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    NAjgorsze że teraz lato i trzeba ładnie wyglądac w stroju a nie że będę mi jakieś kłaki niedogolone wystawać :shocked:
    --
  3.  permalink
    Ul_cia: To właściwie można podciagnąć pod grę wstępną

No moze, ale dupcia blada jeszcze bo zakaz mamy :( ale jak odstawie luteine, przyjdzie tendonoszony okres to czemu nie? :P tylko do tej pory to wiesz, mozna uschnac :P

Treść doklejona: 15.06.12 11:46
    sensuall: NAjgorsze że teraz lato i trzeba ładnie wyglądac w stroju a nie że będę mi jakieś kłaki niedogolone wystawać

Zaryzykuj :P najwyzej bedzie hardcore :P
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai, penny ja byłam u specjalisty robić usg spojenia bo mnie ginka wysłała, mnie boli cały czas- prawie całą ciąże, a teraz jak Pati próbuje wejść w kanał to koszmar. To jest inny ból niż bioder.
    Co do kwalifikacji- w tym szpitalu gdzie chce rodzić trzeba podejść wcześniej na kwalifikacje do ordynatora i tylko on o tym decyduje. Umówiona jestem na wtorek. Kakai ja też nie chcę cc- boję się go bardziej niż pSN, ale myśl, ze może ono rozejść się przy porodzie jeszcze bardziej i na widoku w najgorszym wypadku gips na 8 tyg to przeżyję je jeśli tak zadecydują- 8 tyg bez maleństwa dla mnie nie wchodzi w grę.
    Nie denerwujcie się moim przypadkiem, bo u was moze być wszystko w porządku, i na pewno jest Co do usg robi się go najlepiej pod koniec ciąży więc kakai masz jeszcze m-c czasu gdybyś chciała dla swojego spokoju je zrobić.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzieki mag_dre, u mnie roznie z tym bolem raz silniej a raz tylko czuje kosci, ale mam nadzieje ze to tylko normalne bojawy, zobaczymy
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ja dzisiaj idę na wizytę i planuję ogolić sobie chociaż .....nogi!! Wstyd po prostu ale zgiąć się nie mogę. Jak tylko schylam głowę, żeby widzieć co golę to brzuch mi twardnieje ehhh........ Męża nie chcę w to wciągać hehe bo biedny stresa załapie. Ostatnio Go poprosiłam to się zestresował ,że jak on mnie zatnie czy coś.... więc wolę sama;) Ogólnie ostatnio mam złe samopoczucie, mdłości lekkie wróciły, problem mam z oddychaniem i do tego taka zamulona chodzę... Kubusia mi szkoda bo mnie woła do zabawy a mi się czasami podnieść nie chce... Pewnie to czytacie i sobie myślicie ,że przesadzam...Otóż pewnie tak ale ja już przytyłam 21 kg i jest mi ciężko... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    atamala: Kubusia mi szkoda bo mnie woła do zabawy a mi się czasami podnieść nie chce... Pewnie to czytacie i sobie myślicie ,że przesadzam...Otóż pewnie tak ale ja już przytyłam 21 kg i jest mi ciężko...

a ile lat ma twój synek ?? bo moja Iwonka na szczęście już zrozumiała, że mama nie może z nią iść na plac zabaw czy też wziąć ją na rączki....

A co do golenia jeszcze - ja od pewnie jakiś 15 tygodni nie widzę swojej pipki już wcale....i golę się jak to mówię "na macanta" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam a ja mam pytanie na temat żółtego sera, coś mi się obiło o uszy że w ciąży się go nie powinno jeść ale nie wiem czemu.

I czy np dieta może mieć wpływ na to czy występują plamienia czy nie, wczoraj przeleżałam cały dzień jakoś nie miała ochoty na nic chodziłam tylko do łazienki i kuchni.

Zrobiłam sobie 2 pyszne zapiekanki z żółtym serem i keczupem.

Ogólne to zdążają mi się plamienia ale myślałam że to po wysiłku czy coś a ja wczoraj prawie tylko leżałam.
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Kubi ma 2,5 i nie bardzo rozumie,że nie mogę wstać.... On chce jeździć samochodami po pokoju to ja muszę z nim ;) On chce co chwilę piciu, mniam albo siusiu to mama też musi być;)
    --
  4.  permalink
    Acia w ciazy nie mozna jest sera plesniowego, zolty mozna. Pasztetu tez ponoc nie mozna i watrobek bo zawieraja za duzo witaminy A a to podobno szkodzi malenstwu, tzn. jej nadmiar.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    atamala: Kubi ma 2,5 i nie bardzo rozumie,że nie mogę wstać

no to jest tylko dwa miesiące młodszy od mojej Iwi....u nas pomogło tłumaczenie w kółko tego samego aż w końcu załapała i teraz sama chodzi i powtarza (podobno nawet w żłobku) że "Mama ma za cieżki brzuszek" :bigsmile: Jak idzie z tatą na plac zabaw to mówi do mnie "Ty mamo nie idziesz to masz za cieżki brzuszek i musisz leżeć" - słodkie to jest choć mi też smutno, że nie mogę z nią iść.
    Spróbuj mu pomału tłumaczyć
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Chłopcy trochę później chyba dorastają hehe mój to taki synuś mamusi;) Dobra spadam bo M. za godzinkę będzie a ja w rozsypce... Kubuś pomoże mamie ogolić nogi hehe Przed chwilą powiedział,że kurka zje mamie brzuszek... Bo on do dziadka jedzie do kurek jak ja będę u gina;) W ogóle ostatnio ubierał lalce pampersy i dawał jeść śniadanko hehe
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    poszłam spać na 2godz a tu znów 70 postów, brzuchy póżnej nadrobię bo widzę że i tam się dzieje. Przestało padać i wyszło nawet słońce więc po obiedzie biorę się za 2 okna, oby na planach się nie skończyło. u nas felek to się wkurza nawet jak ja wolniej wstaje z podłogi :)trochę się boje jak to będzie z dwoma maluchami bo fel ma teraz mega fazę na zazdrość.
    --
  5.  permalink
    Ale nerwa zlapalam...normalnie do tych moich staruszkow nic nie dociera, tlumaczyc, ze maja nie fajczyc w domu..i tak swoje robia....cieplo jest to niech wylaza na dwor a nie mi smrodza pod nos a ja pozniej jak ide to w calym mieszkaniu wali ;/ grrr ;/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: normalnie do tych moich staruszkow nic nie dociera, tlumaczyc, ze maja nie fajczyc w domu..i tak swoje robia....cieplo jest to niech wylaza na dwor a nie mi smrodza pod nos a ja pozniej jak ide to w calym mieszkaniu

A mieszkacie razem ?
    Współczuje..
    Moi rodzice też palą jak smoki - ale dzieki Bogu nie mieszkam z nimi...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    o matko - kuleczko !!!! współczuję - ja w ciąży jestem tak wrażliwa na zapach papierosów, że jak nawet ktoś koło mnie z papierosem na ulicy przechodzi lub wsiadł do autobusu i dopiero co skończył palić to mnie od razu na rzyganie bierze !!!! a już żeby mi ktoś w domu palił to sobie nie wyobrażam !!!!!!!!
    --
  6.  permalink
    _kasiek_: o matko - kuleczko !!!! współczuję - ja w ciąży jestem tak wrażliwa na zapach papierosów, że jak nawet ktoś koło mnie z papierosem na ulicy przechodzi lub wsiadł do autobusu i dopiero co skończył palić to mnie od razu na rzyganie bierze !!!! a już żeby mi ktoś w domu palił to sobie nie wyobrażam !!!!!!!!--

Ja meza wyganiam na korytarz hehe:tongue:
    Mi nie tyle niedobrze co wkurza mnie sam zapach fajek i zaraz mam nerwa.
    --
  7.  permalink
    No niestety mieszkam razem z moimi rodzicami ;/ nie moga zrozumiec, ze ja nie znosze tego smrodu, i to nie tylko bedac w ciazy, bo o to zawsze klotnie byly..... na osobne mieszkanie nas niestety jeszcze nie stac :( wiec musze sie meczyc z nimi, ale do jasnej cholery mogliby uszanowac moje prosby...
    --
  8.  permalink
    kuleczka_69: No niestety mieszkam razem z moimi rodzicami ;/ nie moga zrozumiec, ze ja nie znosze tego smrodu, i to nie tylko bedac w ciazy, bo o to zawsze klotnie byly..... na osobne mieszkanie nas niestety jeszcze nie stac :( wiec musze sie meczyc z nimi, ale do jasnej cholery mogliby uszanowac moje prosby...--

Jak przyjezdzalam w ciazy do swoich rodzicow to moja mama w ogole nie palila jak bylam a brat wychodzil na klatke schodowa.Nie mozesz im dosadnie powiedziec ze ten dym wdycha dziecko z cala tablica mendelejewa jak pala?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Oooo matko co tu się działo jak mnie nie było! Zgadzam się z wami całkowicie i się solidaryzuję z waszymi odpowiedziami bo nic mądrzejszego nie wymyślę! :devil:

Ja wczoraj byłam na USG 4d, ogólnie rewelacja trwało 30 min, dzidzia została z każdej strony obmierzona pod kątem różnych wad i na szczęście jest wszystko ok :bigsmile: Całe usg miało przyciśniętą rączkę do twarzy, tak jakby się tuliło :bigsmile:, ziewało, pokazywało nam język, no i poznaliśmy płeć... jednak moje odczucia co do niej zupełnie się nie sprawdziły otóż oczekujemy drugiej córeczki :wink: byłam zaskoczona bo byłam pewna że chłopak, no cóż tak bywa najważniejsze że córcia jest zdrowa i wszystko jak na razie jest OK :tooth:
    --
  9.  permalink
    Cobraczku ile ja juz sie nagadalam.....widac nie pomaga ;/ tlumaczenie zawsze jest, ze przeciez okno jest otwarte...ale i tak smierdzi w calym mieszkaniu ;/ najgorzej jest z mama, bo ona pali jednego za drugim jak lokomotywa, tato pol dnia jest w pracy, ale jak wraca to sie hamuje, a ona nie.... a tez nie chce sie zbytnio denerwowac bo zaraz zaczna mi sie krwotoki z nosa, i po co dzidzie nerwowac tez...siedze non stop zamknieta u siebie w pokoju bo jak wyjde to non stop mi smierdzi ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: wiec musze sie meczyc z nimi, ale do jasnej cholery mogliby uszanowac moje prosby...

kuleczko - a pytałaś czy jak urodzisz to też zamierzają palić w domu ?!?!?!?! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    kuleczka_69: No niestety mieszkam razem z moimi rodzicami ;/ nie moga zrozumiec, ze ja nie znosze tego smrodu, i to nie tylko bedac w ciazy, bo o to zawsze klotnie byly..... na osobne mieszkanie nas niestety jeszcze nie stac :( wiec musze sie meczyc z nimi, ale do jasnej cholery mogliby uszanowac moje prosby...

Kuleczko
    smród smrodem , ale jakie do jest dla Was szkodliwe :confused: To chyba akurat powinni zrozumieć, palenie bierne jest bardzo szkodliwe :neutral:

_kasiek_: a już żeby mi ktoś w domu palił to sobie nie wyobrażam !!!!!!!!

Ja również, jak ktoś chce to na zewnątrz, jest balkon albo ogródek. Mój teść pali ogromne ilości fajek, ale u siebie na dole, do głowy by mu nie przyszło żeby palić u nas, chyba dlatego tak rzadko do nas przychodzi, bo 10 minut bez fajki nie wytrzymuje :devil:

Sysia super, że u Was wszystko dobrze, no i gratuluję córy :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: jednak moje odczucia co do niej zupełnie się nie sprawdziły otóż oczekujemy drugiej córeczki

na poprzedniej stronie wrzucałam listę - dopisać cię tam czy dajemy tutaj jeszcze raz nową, z aktualną informacją :bigsmile::clap:
    --
  10.  permalink
    _kasiek_: kuleczko - a pytałaś czy jak urodzisz to też zamierzają palić w domu ?!?!?!?!

Wczoraj sie pytalam, niby nie beda, ale ja im nie wierze, pod tym wzgledem sie na nich zawiodlam.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja też nie znoszę zapachu papierosów, ale mam ten komfort że mieszkamy w swoim domku, i wszyscy wiedzą że u nas się nie pali, a jak ktoś chce to proszę bardzo do garażu zimą a w lato na taras albo do ogrodu.

No i teraz mamy mętlik z imieniem bo nie mamy żadnego dla naszej kruszynki, a dla chłopca to mieliśmy całą litanię :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sysia my do tej pory nie mamy imienia ;) Macie jeszcze duużo czasu :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_:
    na poprzedniej stronie wrzucałam listę - dopisać cię tam czy dajemy tutaj jeszcze raz nową, z aktualną informacją :bigsmile::clap:

oczywiście dopisz mnie do tamtej :bigsmile: nie będziemy co stronę nowej wstawiać no chyba że porody się posypią :devil:

Treść doklejona: 15.06.12 12:36
    penny: Sysia my do tej pory nie mamy imienia ;) Macie jeszcze duużo czasu :)

no to jakieś pocieszenie heheh :cool::cool:
    --
  11.  permalink
    Uciekam sie kapac, bo w koncu lazienka sie zwolnila, wroce za jakas godzine moze :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: ile ja juz sie nagadalam.....widac nie pomaga ;/ tlumaczenie zawsze jest, ze przeciez okno jest otwarte...ale i tak smierdzi w calym mieszkaniu ;/

Wiem dokładnie o czym mówisz.... moi rodzice jak przyjeżdżam do nich twierdzą, ze przy mnie nie palą - palą w kuchni do uchylonego okna... :sad: Tak jkaby to nie było w mieszkaniu, i tak jakby nie było czuć ...:angry: Ja nie znosze papierosów - jestem w nich okopcona od samego momentu poczęcia (moja mama paliła bardzo dużo w ciąży) i nie potrafie ich tolerować... A moi rodzice.... niby przytakuja, że to niezdrowe itp, ale "coś im się od życia we własnym domu należy"... co comments... straciłam wszelką nadzieję, na zrozumienie i ich troskę w tej kwestii w momenci gdy miałam wycinanego guza z lewego płuca, i po operacji nie palili w domu tylko 2 dni...... jak sie lekarz dowiedział to prawie zemdlał.... a ja na to nie miałam żadnego wpływu - wtedy mieszkałam z nimi....
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    kuleczka_69: .normalnie do tych moich staruszkow nic nie dociera, tlumaczyc, ze maja nie fajczyc w domu..i tak swoje robia....cieplo jest to niech wylaza na dwor a nie mi smrodza pod nos a ja pozniej jak ide to w calym mieszkaniu wali ;/ grrr ;/
    --

Mam niestety ten sam problem z teściem. Pali jeden za drugim i jeszcze nawet okna nie otworzy :angry: a jak ja otworze to zaraz zamkaja ...
    sysiajaw: Ja wczoraj byłam na USG 4d, ogólnie rewelacja trwało 30 min, dzidzia została z każdej strony obmierzona pod kątem różnych wad i na szczęście jest wszystko ok :bigsmile: Całe usg miało przyciśniętą rączkę do twarzy, tak jakby się tuliło :bigsmile:, ziewało, pokazywało nam język, no i poznaliśmy płeć... jednak moje odczucia co do niej zupełnie się nie sprawdziły otóż oczekujemy drugiej córeczki :wink: byłam zaskoczona bo byłam pewna że chłopak, no cóż tak bywa najważniejsze że córcia jest zdrowa i wszystko jak na razie jest OK :tooth:
    Oooo od: kuleczka_69 _kasiek_

też zamierzam się wybrać na takie usg koło 7 miesiąca:) Na pewno cudowne uczucie:) to już widać buźkę,rysy twarzy, super:)
    --
  12.  permalink
    Ul_cia: jestem w nich okopcona od samego momentu poczęcia (moja mama paliła bardzo dużo w ciąży)

skad ja to znam...moja mama tez palila jak byla ze mna w ciazy :(

zas mi zajeli toalete, ja to sie dzisiaj nie wykapie bezstresowo chyba...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: straciłam wszelką nadzieję, na zrozumienie i ich troskę w tej kwestii w momenci gdy miałam wycinanego guza z lewego płuca, i po operacji nie palili w domu tylko 2 dni...... jak sie lekarz dowiedział to prawie zemdlał.... a ja na to nie miałam żadnego wpływu - wtedy mieszkałam z nimi....

OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ano :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wrzucam zdjęcia półeczek :

http://28dni.pl/pictures/1471756.jpg
    http://28dni.pl/pictures/1471751.jpg
    http://28dni.pl/pictures/1471741.jpg
    http://28dni.pl/pictures/1471746.jpg

Żółta i zielona jeszcze nieskończone, bo brakuje mi materiału na dno, jadę zaraz do lumpeksów, może co wyszperam i kupię sobie 100 kg czereśni
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  13.  permalink
    penny: kupię sobie 100 kg czereśni

100kg czeresni?:P smacznego :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    penny: Żółta i zielona jeszcze nieskończone, bo brakuje mi materiału na dno,

A ja właśnie sie zastanawiałam - czy te akurat bardziej mi się nie podobają, takie właśnie bez materiału :devil:
    bardzo pomysłowe to tak wogóle... :smile:
    Czereśni zazdroszczę ......
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    kuleczka_69: 100kg czeresni?:P smacznego :)

Albo 150 kg !!! Dziękuję :tongue::tongue::tongue:

Ul_cia: A ja właśnie sie zastanawiałam - czy te akurat bardziej mi się nie podobają, takie właśnie bez materiału
    bardzo pomysłowe to tak wogóle...

No właśnie może zostawię tak jak jest ;) Gdzieś w necie widziałam takie szafki i postanowiłam zrobić coś takiego u siebie ;)
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Super te półeczki :)
    Mnie te bez materialu też się bardziej podobają ;)
    Gdzieś widziałam łóżko dziecięce w podobnym stylu - z euro palet zrobione, jak znajdę to wkleję, też super było ;)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Zabka wklejaj, ja bardzo lubię takie wynalazki, (nasze łóżeczko też z odzysku ręcznie robione)
    A ten materiał już zostawię tak jak jest, na żywo lepiej wygląda, tak przytulniej :)
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Penny, WOW SUPER :clap:
    --
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    penny: Wrzucam zdjęcia półeczek :
    podoba mi się! Sama to obmyśliłaś? :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Polki swietne Penny. A mnie w krzyzu boli non stop plus co jakis czas brzuch sie stawia, ale niebolesnie...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.