Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Vsti: To ja jeszcze dorzuce moje rozwarcie i bedzie pewnnie juz z 9 cm... :)

z moim na 1,5 palca to już ponad 10cm pewnie !!!!
    --
  1.  permalink
    Peppermil w calym UK chyba tak samo...a jak mi zdarzyl sie wypadek na sali porodowej to polozna widzac moje zawstydzenie uspokajala, ze to calkowicie normalne i ze to znak dla niej, ze przechodze z jednej fazy porodu w druga...i rzeczywiscie okazalo sie ze bylam wtedy na 9,5 cm :)) teraz staram sie problemem kupy glowy sobie nie zawracac... ale za to nie moge przestac myslec o tym co dzis uslyszalam na wizycie...to ulozenie tylne potylicowe...jestem przerazona...drugiego porodu z uzyciem vacuum nie chce przechodzic...pierwszy raz w zyciu chyba w dniu dzisiejszym calkiem serio pomyslalam o cesarce...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja tam przy 7 cm. bastuje:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    co do pampersów - ja mam jedną małą paczkę "jedynek" czyli 43 sztuki i więcej pewnie kupować nie będę....wiadomo - wszystko zależy od tego jak duże/małe urodzi się dziecko, ale my przy Iwonce zużyliśmy właśnie jedną paczkę jedynek a potem od razu przeszliśmy na "dwójki". Więc nie kupujecie też dużo tych pieluch - dokupić zawsze możecie !!! No i druga kwestia - niektórym dzieckom pasują Huggiesy innym Pampersy a innym jeszcze trzeba te Pampersy Sensitive....też się nie dowiecie póki nie sprawdzicie....
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 15th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja mam pakę (190 szt.) Pampers Sensitive 1. Pamiętam ze przy Anielce musieliśmy jeszcze 1 dokupić, a też miałam taką ilość, z tym ze ona sie urodziła drobna, bo miała 3239 kg. i 49 cm. Teraz Młody tez ma taka wagę szacunkową. W pierwszych tygodniach u nas schodziło nawet 3 sztuki na godzinę...:cool:.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Patka, może się jeszcze przekręci. A jak nie, to zawsze jeszcze lekarz może próbować przekręcać w pierwszej fazie porodu. Będzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    [quote=mooniia][/quote]
    Monia jak ja marzę o takim domku. Kiedyś nawet z mężem szukaliśmy starego drewniaka do przewiezienia, bo działkę mamy, ale jakoś nic z tego nie wyszło i skończyło się na kupnie mieszkania w bloku.
    A co do cen w sklepach to szkoda słów. Ja się zastanawiam nad kosztami przy jednym dziecku, a co mówić o osobach które mają więcej dzieci- wypłaty mało. Ale nie pieniądze ważne, tylko szczęście a z resztą trzeba sobie poradzić.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    psycho a dominik też był tak ułożony? ja to nawet nie wiem jak fel był ustawiony ale chyba wolałabym drugie dobre vacum niż cc
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Psycho, moja również rodziła się twarzą ( tak sie rodzi dziecko przy ułożeniu tylno potylicowym). Nie powiem, było cieżko bo rozwarcie od 9 do 10 cm. trwało 3 godziny (dziecko ułożone twarzą wolniej schodzi) ale obyło sie bez żadnej ingerencji ( oprócz nacięcia).
    Poród wspominam bardzo dobrze.
    --
  2.  permalink
    Moj maz napisal,ze jest w St tropez i jedzie przez Cannes i Monaco do Wloch a potem Slowenia i na Wegry.A to lobuz:tongue:same fajne trasy mu sie trafily hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Byłam u kardiologa. Holter w przyszłą środę. Tymczasem to, żę czasem wymiotuję (+ nagłe osłabienie) i mam biegunki (2,3 razy dziennie) to pewnie wynik niedoboru potasu. Kupiłam sobie sama Aspargin (mam ostatnoi skurcze łydek), ale się słabo wchłania, więc dostanę coś innego. Mam sprawdzić poziom potasu. Zalecił picie soku pomidorowego i jedzenie bananów. W przyszły piątek analiza wyników holtera i chyba decyzja o porodzie.
    '
    Pieluch nam szło około 12 na dobę średnio...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny jaki wy chleb kupujecie za te 3 zł? Kurcze, ja płacę 5,60zł za chleb, ale jest duży, może jakieś mniejsze bochenki kosztują 3 zł. Zgadzam się, że ceny porażają... Wczoraj pierwszy raz wlazłam do sklepu dziecięcego w Katowicach i myślałam, że się przewrócę, najtańszy zestaw śpiochy plus kaftanik - około 60 zł, kocyki firmy bobas - 20 zł drożej niż na allegro :shocked:. Gdyby człowiek miał kompletować wszystko ze sklepu, to chyba przeciętnego Polaka nie byłoby na to stać. Dzięki Bogu za allegro i znajomych, no i ciucholandy:neutral:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jaka wage ma chleb u was?
    u nas bochenek wazy 0.5kg i kosztuje w piekarni 1,50 (w sklepie ten sam 1.80-2) natomiast chleby "smakowe" (cebulowy, gryczany,dyniowy etc) takie 0,4kg bochenek od 1,8 do 3zł, kilogramowy chleb "rodzinny" kosztuje 3,60
    bulka zwykla 35groszy a ziemniaczana, czosnkowa czy pikatna z serem sa po 90gr
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    u mnie chleb najtańszy 500g to 2,40 potem 2,60 i 650g 2,80 razowce i inne takie około 4zł bułka zwykła mała 50gr a duza 75gr (w zależności od sklepu ale ja podaję te najniższe ceny tam gdzie kupuję)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kochane, a ja ne te smutki, nerwy, pogodę i wogóle wszystko ble :wink: pojechałam odebrać pierwszą furę mojej córeczki :bigsmile:
    I muszę się Wam pochwalić - wstawie też na wyprawkowym, ale Wam poprostu muszę pokazać wózeczek, bo pęknę :wink: Taka jestem zadowolona :wink:
    I od razu pytanie - czy to wnętrze wózeczka trzeba uprac w proszku dzidziusiowym? Czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia my tez mamy jedo fyn dla synka:-)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ulcia jakiej marki masz tą furę? :bigsmile:

A ja dzisiaj byłam w Lidlu kupiłam owoce, warzywa, 10 lodów, jajka, wodę mineralną i jeszcze kilka drobiazgów i stówki nie ma:tongue:
    --
  3.  permalink
    Ja dalej jestem na etapie wybierania, tez szukam wozia z duza gondolka zeby mi dziecko w zimie tez w niej pojezdzilo :) i nie moge sie na zaden zdecydowac :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    i ja ten wózeczek wybrałam dla swojej córci :) tylko fioletowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    o ludzie ale burza przerwała mecz:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hahahah wróciłam :wink:

Humor mam wyśmienity, 150 kg czereśni nie kupiłam, skończyło sie na kg truskawek i tyle samo tych pierwszych :devil:, aż tak bogata nie jestem jak się okazało :D:D:D W temacie kasy na poważnie, to ja nie wiem... kupiłam parę rzeczy na targu, coś tam w biedrze i i dwie stówki poszło w diabły...

Potem nadrobię posty ;)

Przesyłam Wam pozytywną energię, bo jakaś taka szczęśliwa dziś jestem :rolling:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ale naprodukowałyście :shocked:
    Witam nowe mamy , sysia gratuluję córci :bigsmile:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty mam mega anemię i twardy brzuchol więc zwiększone żelazo , zalecona zmiana diety na "bardzie twórczą " i magnez 3 x dziennie . Ale szyjka jest ok więc jest dobrze . Mała mi też tak szaleje jakby chciała wyjść pępkiem :bigsmile: Ale wszystko jest ok , waży 900g :surprised:

Ale narobiłyście smaka tymi czereśniami , a ja jeszcze nie widziałam u nas :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: Ulcia jakiej marki masz tą furę?

Jedo Fyn :smile:
    katka_81: i ja ten wózeczek wybrałam dla swojej córci :) tylko fioletowy :)

Nasz tez fioletowy :wink: - ale faktycznie oni mają kilka wariantów jednego koloru :smile:
    kuleczka_69: Ja dalej jestem na etapie wybierania, tez szukam wozia z duza gondolka zeby mi dziecko w zimie tez w niej pojezdzilo

No właśnie to był koronny argument za Jedo Fyn :wink: - ma najwieksza gondolę wśród wózków, a chciałam zeby nasza sierpniowa Lalunia jeszcze zimę w gondoli przejeździła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    My mamy wozek TACO :-) ma ogromna gondlole :-)
    Witam popoludniowo :-)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Jedo Fyn - ma najwieksza gondolę wśród wózków

nie ma najwiekszej, powie Ci to Vsti:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ja też sierpniowa mamusia jestem, więc prześwietlę sobie ten wózek na bank :) Ogólnie rzecz ujmując to zakup bryki dla małej nie będzie łatwy :tongue:

Mecz rozpoczęty :bigsmile: Lecimy!
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ul_cia: czy to wnętrze wózeczka trzeba uprac w proszku dzidziusiowym?

E ja nie parłam wcale, bałam się, ze się zdeformuje czy coś. Potem jak prałam to też chyba w normalnym. Jakiegoś dużego styku z tym materiąłem dziecko nie ma.Na wierzch i tak kładziesz kocyk/pieluchę.
    --
  4.  permalink
    Cukier na kolacje ladny wyszedl 99 :bigsmile::bigsmile:

Teraz bym sobie cos przekasila bo zaczynam byc glodna....:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Dziewczyny, umówiliśmy się do fryzjera na wtorek o 8 rano. Tak optymistycznie:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No moja gondola wymiata- 90 cm :P, ale wcale na taką dużą nie wygląda, muszę jakieś porządne focie zrobić, może też w plenerze to pokaże na odpowiednim wątku ;) Ja tam nic nie piorę w wózku, założę jedynie wyprane prześcieradełko :)

A ja muszę jutro odrost zrobić, bo dziecko się mamusi przestraszy, jak wyjdzie :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Ja tam nic nie piorę w wózku, założę jedynie wyprane prześcieradełko :)

ja identycznie

ja dzis depilowałam nogi, zauwazylam ze maly boi sie hałasów wlasnie depilatora, oskurzacza, miksera, strasznie mnie tłucze wtedy

Treść doklejona: 15.06.12 19:40
    wielgosz: Dziewczyny, umówiliśmy się do fryzjera na wtorek o 8 rano. Tak optymistycznie.

nie dasz rady:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kakai: maly boi sie hałasów

Może się nie boi tylko mu się podoba :devil: Dzieci lubią szumienie, odkurzacze i inne takie.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti uważaj żebyś do porodu nie musiała ich jeszcze raz farbować, bo do lipca kawał czasu, a do terminu jeszcze więcej.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: Może się nie boi tylko mu się podoba Dzieci lubią szumienie, odkurzacze i inne takie.

mówisz? moze i tak:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    dziewczyny powinnam wam napisac na wyprawkowym, ale jak juz tu zaczelyscie o wozkach:wink: ja ma zwyklego v-travel za 1100zl i gondola taki wypas ze Dawid ma 7 miesiecy i nosimy ciuszki na rozmiar 86 (czyli na dziecko 12-18miesiecy) a w gondole sie nadal miesci:shocked: tez chcialam Jedo ale spacerowka mnie nie przekonala no i cena 500zl wyzsza
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mkd: vsti uważaj żebyś do porodu nie musiała ich jeszcze raz farbować, bo do lipca kawał czasu, a do terminu jeszcze więcej.
    i tak muszę farbnąć, bo ludzi będę straszyć :D
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Zu się uspokajała przy suszarce:cool: Czasem, bo generalnie uspokajał ją tylko cyc :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    Kakai: ja dzis depilowałam nogi, zauwazylam ze maly boi sie hałasów wlasnie depilatora, oskurzacza, miksera, strasznie mnie tłucze wtedy

:bigsmile: niech sie przyzwyczaja:)
    moja od maluśkiego podczas snu nie bala sie odkurzacza czy miksera...nawet wiertarki:P
    Pamietam jak tesciowa z przyleciala z dolu (mielismy mieszkanie zrobione ze strychu, poddasza)i buzia do mnie "co ty robisz! dziecko bedzie sie bac, daj mu spokojnie spac!" i wylaczyla mi odkurzacz. Wiec ja wlaczylym go znow...ona wkurzona wyszla. I tym sposobem moje dziecko niebalo sie,niespalo jak mysz pod miotla, a ja moglaM spokojnie sprzatac czy tv ogladac.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Eeee, dam radę. Termin mam w końcu za tydzień, a nigdzie mi się nie śpieszy:cool:.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ała wszytsko mni boli:cry: napracowałam sie
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Mnie jak nic nie boli to się denerwuje co jest- tak się do tych moich wszystkich dolegliwości przyzwyczaiłam.

wielgosz: Eeee, dam radę. Termin mam w końcu za tydzień, a nigdzie mi się nie śpieszy

Ja się zastanawiam czy wytrzymam do wtorku, bo mam wizytę i w szpitalu i u lekarki hehe, a do terminu mam 3 tyg.:bigsmile: No ale ja od wczoraj już żadnych leków na skurcze nie łykam i dlatego mam pietra, do tego chyba jakieś przeziębienie mnie łapie, drapie mnie w gardle, muszę sobie kupić ten syropek dla ciężarnych- wcześniej mi pomagał to i może teraz pomoże.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    hej,

ja jestem już po wizycie, i jestem baaardzo zadowolona :smile:

idulec - tuptulec waży 1.886, znów brzuszek ma mniejszy niż powinna - obwód głowy na 32 tydzień, długość kości udowej na 34 tydzień, a brzuszek na 28 tydzień, ale nie przejmuję się, bo przybiera ładnie na wadze. Najwyżej będzie długa i chuda, wyjdzie z brzucha dziewczę o figurze modelki :wink:

Szyjka przestała się skracać, leżenie jednak zrobiło swoje. Jest zamknięta więc git.
    Mała ułożona jest główkowo.

W ogóle wszystko super. :smile:
    --
  5.  permalink
    Super wiesci easy :) ja sie powtorze po raz kolejny, ale ja juz nie moge sie doczekac wazenia mojego klocucha:)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ja też nie mogłam się doczekać, nawet dziś trochę wkurzyłam gina tym ważeniem, bo spieszył się na przedstawienie swojego dziecka w przedszkolu. Ale ja musiałam wiedzieć, czy małą przybiera czy mam się martwić. Także tego :wink:

Czyli mała rośnie a mama nie tyje - tak może zostać do końca :smile:
    --
  6.  permalink
    easyshare: Czyli mała rośnie a mama nie tyje - tak może zostać do końca

U mnie chyba to samo, dalej mam -3kg, a brzuchol mi rosnie wiec Mala pwnie tez :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mag_dre: Mnie jak nic nie boli to się denerwuje co jest- tak się do tych moich wszystkich dolegliwości przyzwyczaiłam.

Mam dokładnie to samo :wink:

Easy wspaniałe wieści :bigsmile Nic się tymi pomiarami nie przejmuj, nasza cóż też będzie długa i z wielką głową ;P

EDIT

A Nikkitta się coś odzywała ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    kuleczka_69: U mnie chyba to samo, dalej mam -3kg

Hah, no raczej nie to samo, bo ja mam na plusie +11 :wink:

Nie tyję w sensie, że od dwóch miesięcy stoję z wagą, ale tak, żeby w ogóle nie przytyć, a jeszcze schudnąć... marzenie:wink:
    --
  7.  permalink
    easyshare: Nie tyję w sensie, że od dwóch miesięcy stoję z wagą, ale tak, żeby w ogóle nie przytyć, a jeszcze schudnąć.

Ahaa, no to sie zrozumialysmy :tooth: ja jestem bardzo zdiwiona, spodziewalam sie, ze sporo przywale a tu nic...ale moze taka uroda osob z wieksza iloscia kg :P
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    No ja też nie zaczynałam lekka jak piórko. Spokojnie z 10 kilo mogłabym jeszcze zrzucić. No, może 8 :wink:
    Dlatego też nie chciałam przytyć więcej niż 12 - 15 kilo. No i może się uda.
    Jak tylko nie będę popychać ogórasów małosolnych nutellą, jak ostatnio :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Mag_dre, ja też mam wizytę we wtorek, choć w czwartek lekarz umawiał się ze mną z leką kpiną, bo twierdził że nie dotrzymam do dzisiaj do 1 w nocy...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.