Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 18th 2012
     permalink
    dno wlasnie widze...bo to że ja nie spie...no coz - o 1 musielimy się karmic, potem przebrac pampers i znowu karmic i jechac na noworodki zbadac cukier. teraz probuje zasnac ale kobieta z mojego pokoju chrapie jak smok Wawelski i premiere slychac ja gdzies na Wawelu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    ha ha:)
    no ja miejsca nie mogę sobie znalezc I tan chodze po domu...
    I jak ten cukier wychodzi ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kasiek, Mateuszek jest przesłodki:)

Ja też spać nie mogę. Nie wspomne, że wybudził mnie mega skurcz w łydce i mąż mi na ratunek śpieszył....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Jaki slodziak! Kasiek, ale ci zazdroszcze :* I do tego porod ekspres, piekna nagroda masz za te ostatnie ciezkie tygodnie :)
    Ja tez nie spie od godziny juz, denerwuje sie dzisiejsza wizyta.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    NO to witam i ja z rana, w tym tygodniu prawie codziennie mam jakiegoś lekarza - dzisiaj rano zaczynam od endokrygologa....
    Mateuszek słodki - chciałoby się rzec - cała mamusia :wink: choć zawsze śmiesyzło mnie jak ktoś się podobieństwa doszukiwał zaraz po urodzeniu - ale u niego widzę! :bigsmile:
    Buziaki na upalny dzień - musi być piękny, bo to moje urodziny :wink: osiemnaste ... again ....
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ul_cia: Buziaki na upalny dzień - musi być piękny, bo to moje urodziny :wink: osiemnaste ... again ....

wszystkiego najlepszego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek Mateuszek przeslodki :)

Ul_cia Sto lat! :flowers:

A tak w ogole Witam sie z juz Donoszona Ciaza! :tooth:
    --
  1.  permalink
    Vsti Gratulacje!!!

Kasiek synio cudenko:bigsmile::bigsmile::bigsmile: A nacinali Cie?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 18th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_ raz jeszcze gratuluję Synka! Takie Małe Cudo, bosko, że jest już z Wami. Fakt, nagroda wspaniała za te trudne dni..

Ul_cia - Najlepsiejszego!

Vsti to już możesz szaleć na całego ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiek slicznego masz synka, ale ma piękną cerę:bigsmile:

Ulcia najlepsze zyczenia:bigsmile:

A my po 11 mamy wizyte i pierwsze KTG:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry ...
    Kasiek super masz bąbelka :)
    Ja też w nocy spac nie mogłam :( wiec się z Wami solidaryzuje ....
    Ul_cia wszyskiego naj :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Kasiek Mały piękny!
    A ja dziś sie wystraszylam bo w nocy z łóżka spadlam... Nie wiem jak to zrobiłam bo łóżko ma 2 metry....
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek gratki, Ulcia najlepszego.
    A ja znowu mam uczulenie, ale przynajmniej doszliśmy od czego- winowajcą są truskawki :devil: ehh

Treść doklejona: 18.06.12 08:07
    P_Madzia: A ja dziś sie wystraszylam bo w nocy z łóżka spadlam... Nie wiem jak to zrobiłam bo łóżko ma 2 metry....

Pewnie się wierciłaś :bigsmile: ale nie dziwie się, że się wystraszyłaś.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kasiek gratulacj! Doczekałaś się :) Słodki Mateuszek :)
    Ja wczoraj miałam ostrą biegunkę i skurcze przepowiadające wieczorem w aucie, ale się wyciszyło w domu. Chyba by się przydało torbę do szpitala spakować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nibriana: Chyba by się przydało torbę do szpitala spakować

No ja od 28tc pomału pakowałam, zostały mi jeszcze drobiazgi.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    witam się i ja mimo wysokiej temperatury w pokoju spało mi się doskonale co prawda tylko do 6.30 ale zawsze. no i wstawanie na siku oczywiście było grane kilka razy.

ja wizytę mam dopiero jutro( dopiero:) ale już mam trochę planów na nadchodzący upalny tydzień więc powinien szybko zlecieć. Moje torby od wczoraj są już zainstalowane w samochodzie, muszę tylko dopakować elektryczną szczoteczkę do zębów, której mi brakowało przy pierwszym porodzie w szpitalu i klapki.

No i zaczynamy maraton porodowy, który powinien się na chwilę zatrzymać po pierwszej 16 więc dziewczęta do dzieła.

ulcia sto lat!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: A my po 11 mamy wizyte i pierwsze KTG

KTG- super- lubię to badanie, natomiast moja mloda chyba nie, bo dostaje mega ADHD :crazy:
    Powodzenia na wizycie :thumbup:
    --
  2.  permalink
    Ul_cia Wszystkiego Najlepszego :)
    kasiek Mateuszek słodki - gratuluję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    mkd: ja wizytę mam dopiero jutro( dopiero:)

Ja jutro też mam wizytę, ale dopiero o 19, natomiast na 10.40 na Ujastek, na kwalifikacje do cc ehh
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag dre dzięki! Ja mam zamiar pakowac torbę jutro, bo juz sie stresuje ze mogłaby stac uzupełniona chociaż:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kasiek, coś mi w telefonie przesprzeskoczyło! Miało być oczywiście "ooo". Ślicznego masz synka :) jeszcze raz gratuluję i życzę Wam dużo zdrowia :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam Was poniedzialkowo:)))

Zaczynamy pomalutku szalec z zakupami :) nie powiem cudne uczucie kupowac maluszkowe rzeczy :)
    Dzis mamy echo serduszka pozno wieczorem, prosze trzymajcie kciuki.
    Kasiek przeslodki Mateuszek, zazdroszcze ze masz juz go przy sobie i mozesz zmienic topik (oczywiscie z naszego nnie wyganiam hihi).
    Vsti super:) 37 tc juz nie co badz:) teraz tylko czekac na malutka
    Ulcia Wszystkiego dobrego ;)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    magdre ja też dopiero jutro o 19 więc cały dzień jeszcze czekania, ale i tak nie spodziewam się jakiś nowin bo wciąż czuję się super więc jeszcze trochę sobie poczekam na ten poród.

kakai kciuki za ktg na pewno będziesz się w czasie tego badania uśmiechać sama do siebie :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ulcia, wszystkiego najlepszego! :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej ;)

Wyglądam okropnie, twarz mi spuchła i normalnie mi źle, bo nie spałam od 2.oo o 5.oo. Było po prostu za gorąco, najpierw byłam w naszej sypialni, potem w salonie, a potem u Małej w pokoju i nigdzie nie mogłam zasnąć :neutral: Teraz zaczęłam przeglądać torbę do szpitala i oczywiście pozmieniały mi się koncepcje ubrankowe, więc całą zawartość wyrzuciłam i będę układać od nowa.
    Jak będzie tak gorąco jak wczoraj to chyba zamknę się na cały dzień w łazience :wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Penny nie strasz, moje ostatnie tygodnie beda uplywac w jeszcze wiekszych upalach :( bedzie ciekawie zwlaszcza ze wczoraj w kosciele bylam cala mokra i bylo mi slabo, prawie zemdlalabym a jeszcze w ciazy nigdy tak nie mialam. Zaczyna mi doskwierac III trymestr...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    100 lat Ulcia :grouphug:

meg bedzie dobrze

cobraczku - tym razem jestem trochę nacieta ale to dlatego, że nie dosc że dziecko duze to jeszcze zaczal się pchacz raczka przy buzi

a cukier narazie ok i u mateusza i u mnie
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai kciuki za ktg na pewno będziesz się w czasie tego badania uśmiechać sama do siebie :)

dzięki:bigsmile: coraz bardziej nie mogę się doczekać:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Kasiek, gratulacje! Słuszny kawał chłopa z Ciebie wyszedł, podziwiam :thumbup:

Dziewczyny, jak radzicie sobie z tymi upałami? Ja nie daję rady, jestem mokra od potu, nie mogę oddychać, kręci mi się w głowie i najchętniej przeleżałabym w chłodnej kąpieli cały dzień.
    Najgorsze jest to, że podczas wstawania za każdym razem mam ciemno przed oczami i prawie mdleje.
    Boję się i mam już dosyć :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    moj jedyny sposób na upały:
    -włączam wiatrak
    -nie wychodze z domu
    -robie sobie dzban wody z cytryna i wciąz pije
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    hopelight: Penny nie strasz

Hope wyglądam jak kobieta z garmażerki :cry: (nie to żebym coś do nich miała, tylko tak jakoś mi się skojarzyło)

_kasiek_: a cukier narazie ok i u mateusza i u mnie

Wspaniale :bigsmile:

easyshare: Dziewczyny, jak radzicie sobie z tymi upałami?

Ja biorę parę chłodnych pryszniców, bardzo mi pomagają. .Dodatkowo leżę pod taką dużą wiatą u znajomych, jakiś tam mikroklimat panuje i jest dużo chłodniej niż poza nią ;) i przewiew i wchodzenie pod wodę z węża ogrodowego :wink:

Ulcia sto lat :swingin:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja czekam kiedy zacznie być mi ciepło bo na razie od początku ciąży to tylko marznę :(
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    mi upał też zaczął doskwierać ;/ dzień spędzę w domku raczej bo na zewnątrz skwar okropny jest, wyjdę dopiero późnym popołudniem na leżaczek do cienia ;D kompotu nagotuję i jakoś muszę sobie radzić ;D
    ~~
    kasiek gratulację ogromne i podziwiam Cię, dać rade z takim dużym chłopakiem naturalnie ;D
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  3.  permalink
    witam i ja poweekendowo...
    kasiek synek slodki i rzeczywiscie skore ma jak marzenie...

ja tam na upaly czekam ale chyba w UK lato w tym roku nie zagosci :((

penny mowisz, ze spuchnieta jestes??? a jak nos??? poszerzyly sie nozdrza???to ponoc zwiastun porodu hihihi...:))

jesli chodzi o mnie to wstalam w odrobine lepszym nastroju...chyba zaczynam sie oswajac z mysla nieco dluzszego i trudniejszego porodu...zdrowie Lilki przeciez najwazniejsze...jesli ona da rade sie przepchnac...to ja zrobie wszystko, zeby jej to ulatwic...niemaly udzial w zmianie podejscia ma Polowek :)) na pytanie czy towarzyszylby mi w trakcie cesarki jakby co odpowiedzial ze oczywiscie ale czy to oznacza, ze po raz kolejny nie bedzie mogl przeciac pepowiny??? i nagle uzmyslowil mi, ze ja baaaardzo bym chciala, zeby jednak przecial :))
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    psycho_patka: penny mowisz, ze spuchnieta jestes??? a jak nos??? poszerzyly sie nozdrza???to ponoc zwiastun porodu hihihi...:))

Hahaha, poleciałam do łazienki zobaczyć :tongue: Ale wyglądam na spuchniętą równomiernie i nie wiem czy jest większy :bigsmile: Ale to mit chyba jakiś z tym nosem. Jeszcze w piątek nieśpieszno mi było do porodu, a teraz przez ten upał o niczym innym nie marzę ...

psycho_patka: i nagle uzmyslowil mi, ze ja baaaardzo bym chciala, zeby jednak przecial :))

Och to też moje marzenie, ale nie wiem czy małż nie zemdleje :wink:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Patka, ale ty wiesz ze w drugiej ciazy dziecko ma wiecej miejsca i nawet w pozycji startowej moze jeszcze sie okrecac wokol wlasnej osi? Wyjasniala mi polozna, bo moja w kanale ale bokiem i mam sie tym wcale nie denerwowac. Po prostu juz po pierwszym dziecku zostalo co nieco luzu.
    Ja melduje, ze nie rodze, kontrola tez w normie, wiec czekamy dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    kasiek GRATULACJE!!!!:cheer:
    ulcia wszystkiego naj...na ta 18tkę:)
    --
  4.  permalink
    YPolly no w sumie wiem...ale hormony naprawde mnie nie oszczedzaja...i wlaczylo mi sie czarnowidztwo (jest w ogole takie slowo?).... najbardziej to bym chyba jednak chciala, zeby zaczelo sie juz, teraz i zebym wiecej czasu nie miala na myslenie i gdybanie...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ale ciekawie było :bigsmile: Gratulacje rozpakowanej mamusi, Mateuszek jest przesłodki :heartsabove:

Ulcia Wszystkiego naj naj naj

A na ostatniej liście brakuje mojej córeczki :smile:
    --
  5.  permalink
    WItam sie w rozpoczetym 32 tyg. a zarazem na poczatku 8 m-ca oO. Upal jak cholera u nas, cala noc mielismy otwarte okno, ale niewiele to dawalo ;/ jak zwykle co godzine wedrowalam do toalety;/ nad ranem jakos dziwnie sie czulam, palce mi dretwialy u rak, brzuchol jakos dziwnie bolal, ale przeszlo zaraz, biodra i kregoslup tez, wiercilam sie jak szalona;/ no i pozniej mnie mama obudzila, bo musiala mi krew pobrac na badania i zas sie meczylam z przybraniem dobrej pozycji do spania...ech.....i jak tu do sierpnia wytrzymac? :P
    --
  6.  permalink
    _kasiek_: cobraczku - tym razem jestem trochę nacieta ale to dlatego, że nie dosc że dziecko duze to jeszcze zaczal się pchacz raczka przy buzi

Rozumiem:wink: Bo u mnie zacztna sie lek jak przy pierwszej ciazy.Podczas stosunku czasami do tej pory boli mnie to miejsca i wyobrazam sobie jaki hardcor bedzie podczas porodu,dlatego biore sie za masaz pochwy,moze chociaz troszke zrobic sie bardziej elastyczna...Na cuda nie licze,ale moze chociaz troche sobie tym pomoge:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    psycho_patka: ale hormony naprawde mnie nie oszczedzaja...i wlaczylo mi sie czarnowidztwo (jest w ogole takie slowo?)

Tak jest takie slowo i rowniez mi sie czesto wlacza, wiec cie dobrze rozumiem. Wystarczy poczytac, co wczoraj nawypisywalam :shamed: Dzis troche spokojniej, poki co. Uspokoilam sie po wizycie i wiem, ze w razie czego, jestesmy pod dobra opieka. Staram sie teraz nastawic na wywolywany porod w przyszlym tygodniu a jak sie trafi wczesniej to bedzie fajna niespodzianka (jeszcze mi nie za bardzo wychodzi, wiec bede jeszcze wam marudzic jakby mnie znow wzielo... :wink:).

Warto sobie znalezc jakies zajecie, to sie tak nie dluzy czas i sie tyle nie mysli. No i pierwszy obowiazek obywatelski: zachowac spokoj ;) Bedzie dobrze, musi byc!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a ja porobiłam trochę w ogrodzie póki się jeszcze dało, teraz to już chyba wyjdę z domu dopiero wieczorem. dziewczyny polecam wam kupno wiatraka u nas chodził całą noc i spało się super, co prawda w pokoju i tak mamy 23 stopnie,ale czasami potrafiło dobijać nawet do 27.

na drugiej drzemce felka zaplanowałam kosmetyczną gimnastykę, w końcu jutro wizyta:).
    Ale mi ten czerwiec szybko mija :) w przeciwieństwie do maja który ciągnął się koszmarnie..
    --
  7.  permalink
    mkd: Ale mi ten czerwiec szybko mija :)

strasznie szybko :) jeszcze niedawno ociagalam sie ze zrobieniem testu, a tu masz, 8 miesiac rozpoczety :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oj mi czerwiec też ucieka przez palce, już 18-sty...:shocked: Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też myślę, że podstawą przetrwania jest planowanie :) najgorsze są dni kiedy się nic nie robi, dlatego tak bardzo się cieszę że nie musiałam leżeć.

penny coś ci nie wyszedł ten poród 16go, może chociaż mi się uda ten 23 choć mąż wtedy w pracy ale co mnie to najwyżej się zwolni :).
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ciekawe, czy mój 29-ąty się sprawdzi :tooth:
    mkd to my się obie jutro wizytujemy ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    anoś tylko ja dopiero wieczorem, a ty o której? no i u mnie zapewne wyjdą znowu nudy, ale przynajmniej dowiem się o gbs co mi się nie chciało nawet po wynik jechać
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    W ogóle to sama nie wiem czy ta moja ciaża się wcześniej nie skończy… nie możńa tak bezkarnie sobie chodzić pod koneic ciaży z biegunkami i wymiotami… zoabczymy co lekarze zadecydują… dziś byłam u internisty. Dała mi skierowanie na potas, sód i coś tam jeszcze. Jutro mi potas przepisze. A tym czasem gastrolit, dicoflor i brzucho mi twardnieje…
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: penny coś ci nie wyszedł ten poród 16go, może chociaż mi się uda ten 23 choć mąż wtedy w pracy ale co mnie to najwyżej się zwolni :).

haha, widać młodej się nie spieszy, za gorąco nie, heheh :tongue:

Obiecałam kiedyś, że zapodam zdjęcia naszej wiszącej kołyski, to zapodaję zatem :

http://28dni.pl/pictures/1474831.jpg
    http://28dni.pl/pictures/1474826.jpg
    http://28dni.pl/pictures/1474821.jpg

Ciemne wyszły zdjęcia, ale wszystkie rolety mam uruchomione przeciw słońcu :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.