Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 18th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd też mam późno, bo na 18... Ale liczę na usg i wiadomości o wadzę Małej ;p

Penny napiszę tylko Oooooooooo!!!! :) Pięknie!

I sunia się załapała :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    :):):):) co sobie przejdę obok to sobie ją bujam i się cieszę jak głupia :tooth:
    A służy mi teraz do podciągania się jak wstaję z kanapy, bardzo pomocna ta kołyska :cool:
    A sunia sie załapała, bo chyba odruchowo chcę ją mieć też na zdjęciach :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  1.  permalink
    Fajna kolyska :) moj piesek tez lubial tak lezec, do gory genitaliami hehe. ja zbieram sie do kapania bo cala mokra jestem juz, upal niemilosierny ;/
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 18th 2012
     permalink
    Kuleczko ona tak ciągle leży, bezwstydnica jedna, dosłownie zawsze i wszędzie :shocked::devil:
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja baaaardzo bym chciała urodzić przed terminem ze 2 tygodnie.... Ale mogę sobie chcieć...
  2.  permalink
    Penny no ale u niej tego az tak bardzo nie widac, a u mojego to az wstyd, bo takie wielgachne byly :P ide sie kapac bo w koncu nie dojde do wieczora do tej lazienki :P a z racji upalow to mi sie nic nie chce :P
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    P_Madzia: A ja baaaardzo bym chciała urodzić przed terminem ze 2 tygodnie.... Ale mogę sobie chcieć...

widzę, że my Magdy to niecierpliwce, ja też chcę się wcześniej, bo już od 12.07 rozpakowywać, parę dat mi się wybitnie podoba, ale niech się Młody wybiera niezależnie od daty, nie wygonię ;-)

penny bardzo klimatyczna ta kołyska i cały pokój! Tylko czy ona aby odpowiednio głęboka, żeby Maleństwo nie wypadło?
    Chyba sama bym się tam zapakowała i tak bujała do..porodu!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej dziewczeta! Jestem po wizycie, wiesci dobre:-) maly ma 2700g, pani doktor mowila ze konkretny i raczej nie dotrwam do tp.Siedzi juz bardzo nisko, ale szyjka trzyma-jest zamknieta i ma 3,5 cm. Wedlug lekarza 3 tyg. Ponosze a potem moze sie juz dziac!Ponoc jest w bardzo dobrej konsycji, bo cwiczy ruchy oddechowe, ktore o tak mu nie sa do niczego potrzebne:-)teraz czekam w kolejce na KTG. Mialam pobrany posiew tylko z pochwy.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    PolusiowaMama: penny bardzo klimatyczna ta kołyska i cały pokój! Tylko czy ona aby odpowiednio głęboka, żeby Maleństwo nie wypadło?
    Chyba sama bym się tam zapakowała i tak bujała do..porodu!

Jest głęboka tylko kocyk tak na zdjęciach ją nieco spłyca :wink: dokładnie to samo powiedziałam M. że będę sie w niej bujać do porodu, ale z racji mojej wagi to nie wiem czy by się belki pode mną nie załamały, a jeśli nie one, to sznury :devil::devil::devil:

Kakai super wieści ;) Ale dlaczego pani doktor powiedziała, że raczej nie dotrwasz ?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    PENNY a ja któryś już raz [oglądając Twoje fotki] sobie myślę, że zazdroszczę Ci:
    A - domku i jego urządzenia
    B - akcesoriów, które własnoręcznie przez Was zrobione czekają już na córcię

chociaż w sumie punktu B to powinnam córci zazdrościć, a nie Tobie :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai to kawal faceta z Waszego Jaska :) Super, ze wszystko ok :)

Moja sunia tez tak lezakuje :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Bo ma lepek ma juz super nisko do wylotu i dziecko jest duze, a zobaczcie w przeciwienstwie do Kasi nie mam duzego brzucha wiec pewnie mnie rozerwie;-)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: brzucha wiec pewnie mnie rozerwie;-)

niekoniecznie, ładnie Jaś się przepcha pewnie nawet bez szwów się obejdzie ;-)

wrzuciłam swoją willę na brzuchy, czuję się duża!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Teo dzięki :bigsmile: Z tym urządaniem to wyszło tak, że dopiero jak się wprowadziłam to zaczęliśmy oboje działać i jeszcze duuużo do zrobienia, co w sumie bardzo mnie cieszy. Ogromną radość i satysfakcję nam to daje ;)
    Kołyska akurat nie przez nas robiona, tylko kolegę dla ich synka, który już z niej wyrósł :wink: i na bank posłuży jeszcze wielu pokoleniom ;) ale też ręczna robota jakby nie było ;)

A zaraz wrzucę ostatniego jeszcze misia, którego uszyłam co już w łóżeczku czeka na Małą :bigsmile: Tylko to już na wątek szyciowy.
    Kurde kiedy my to imię wymyślimy :bigsmile:

Kakai spoko, moja tak wciśnięta nisko siedzi od 28 tygodnia i też 33t4d ważyła z 2350, a jestem już 39t i nigdzie jej się nie śpieszy ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polusiowa oby! Mam porobic badania krwi tuz po skonczon 37 tyg. bo jak lekarka mowila ze tuz przed samym porodem, wiem jak to bywa z tymi tp ale nastawiam sie ze po 37 juz musze byc gotowa:-)

Treść doklejona: 18.06.12 12:15
    Penny ale on wazy 2710 i wedlug usg juz jesy prawie 37 tyszien wszyatkimi wymiarami:-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    penny: Kurde kiedy my to imię wymyślimy :bigsmile:

no własnie miałam pytać jak Wasze dziecko na imię dostanie ale widze, że Ty jeszcze sama nie wiesz :tooth:

Kakai: Penny ale on wazy 2710 i wedlug usg juz jesy prawie 37 tyszien wszyatkimi wymiarami:-)

Mateuszek od Kasi też wyprzedzał cały czas suwak a urodził się w terminie z wagą prawie 4,5 kg
    więc niepowiedziane, że i Twój Janek do takiej wagi nie dobije i wyjdzie w swoim czasie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    TEORKA: no własnie miałam pytać jak Wasze dziecko na imię dostanie ale widze, że Ty jeszcze sama nie wiesz

Chyba jak Ją zobaczymy, to będziemy wiedzieć. Mamy jakieś typy, ale ciągle się zmieniają, więc póki co śmiejemy się, że nazwiemy ją Euro :tooth::tooth::tooth:

A coś Sliwson się nie odzywa...;)

Edit o Wielgosz mi chodziło, matko ten upał jeszcze bardziej pogarsza stan mojej mózgownicy :shocked:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Teo nie wkurzaj mnie:wink: licze sie z tym :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai super wieści ja też ci moge powiedzieć że 3 tyg ponosisz a potem niech się dzieje, bo za 3 tyg to ty już będziesz donoszona. fran ważył jakoś podobnie na tym etapie dobrze że szyjka zamknięta. a powiedziałaś o tych twoich niepokojach co to już nie pamiętam czego dotyczyły?

penny ładnie wygląda to wasze mieszkanie, my kołyskę mamy taką góralską, ale póki co przechodzi renowację u dziadka :)
    szczególnie podoba mi się wasz stół no i te wielkie okna :)

poluś dzięki za nr.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Coś mi się wydaje, że mi moja Mała przykoksowała, bo brzuch codziennie mam większy :shocked: :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mkd dzięki. Cieszę się, że stół podoba, bo został zakupiony parę miesięcy temu w Jysku i mieliśmy mieszane uczucia w stosunku do niego, ale teraz nie wiem jak mogliśmy bez niego funkcjonować ;) Okna nasze kocham, szczególnie jak są rolety podciągnięte rano i widać drzewa, ptaszki, naszego kota itd. gdy jemy sobie śniadanie :)
    Wklej fotki tej kołyski koniecznie, jak już dziadek ja odnowi ;

Dziewczyny leje się ze mnie woda ...
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny: Dziewczyny leje się ze mnie woda ...
    dołem? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ojej nie nie :D
    Pocę się :tooth::tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Hahaha, a już myślałam :tooth:
    --
  3.  permalink
    penny: Pocę się

To tak jak ja, a wyszlam spod letniego prysznica niedawno ....
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Hahaha, a już myślałam

No w sumie bym się nie obraziła :bigsmile::bigsmile::bigsmile: idę pod prysznic zimny :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzieki za gratki!
    Jestem po KTG maly w nie kopal i ruszal sie jak szalony, zapisalo sie 9 skurczy, a najwyzszy na poziomie 55

Treść doklejona: 18.06.12 13:35
    Mkd zapomnial sama co mnie nie pokoilo,raczej wszystkie zale wylewalam:-)
    --
  4.  permalink
    ja do tego czwartku to zwiedne w domu :P mam nadzieje, ze juz nie bedzie takich upalow mocnych :P lenia mam cholernego :P maz w pracy a mi sie nawet doopci ruszyc nie chce zeby obiad jakis zaczac klecic :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam się i ja po weekednowo.
    Wszystkoego naj naj naj Ulcia :flowers::hugging::flowers: teraz szczęśliwego i szybkiego rozwiązania i Zdrówka !!!

U Nas fajnie , byli wczoraj rodzice "bliżniaków" poznałam Małego - i niesamowicie podbudowałam się psychicznie i teraz wiem ż nasza historia tak się nie skończy .Oni mieli gorzej bo te maluszki były jednojajowe czyli większe ryzyko wad, podbierania itp.
    Wiec jakoś tak uśmiech mi z twarzy nie schodzi, bo nasze są dwu jajowe przynajmniej tak wynika z usg robionego w 9 tyg ich życia był odstęp między jednym a drugim zmierzona na 6,7mm :tooth:

U nas burza była od rana a m. ściągnął okienko ze strychu żeby szybkę wstawić bo pękła i tak kładłam sie z myślą czegoś zapomniałam zrobić , 5 rano Kochanie okienko na strychu ale nie pozalewało :bigsmile:

Pojechali teraz z Martynką zapisać ja do szkoły - może uda się od września wtedy by nadgoniła z językiem ( i jeszcze by mamusi w szpitalu z językiem pomogła :bigsmile:)
    A ja kąpiel i do sklepu szykuje się na wyjazd i par osób muszę obdarować :wink: moja ulubiona część przed każdym wyjazdem .
    Aha i zadzwoniłam do pana dok. który wypisywał mi leki na odległość i umówiłam się na wizytę pow. że co do wyjazdu to raczej jesteśmy bezpieczni , bo juz tyle czasu czysto wiec mam sobie tylko wziąć 1/2 tabl. więcej i potem 25-w pn. do niego na wizyte - ciśnienie leki, pomiary a dokładniejsza takie 1/1,5 samego usg żeby pooglądać Maluchy na dobrym sprzęcie pomierzyć itp- 30.06 ale się ciesze nawet nie macie pojęcia , będę się czuła bezpiecznie pod okiem lekarza strasznie fajne uczucie :crazy::tooth:
    O to tyle co u Nas przestało padać wiec i zakupy będą miłe , buziaki na cały dzień
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    O! wlasnie! juz mialam w pierwszym moim poscie pisac :) Ulcia wszystkiego naj, naj, najlepsiejszego z okazji urodzin :*
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: zapisalo sie 9 skurczy, a najwyzszy na poziomie 55

A były regularne ?
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: Jestem po KTG maly w nie kopal i ruszal sie jak szalony, zapisalo sie 9 skurczy, a najwyzszy na poziomie 55

super czyli wszystko ładnie to teraz do 37 i potem niech się dzieje co chce albo co Jasio chce :bigsmile: ale pięknie z tą wagą i wymiarami i jaki punktualny chłopak wie co robić w którą stronę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Penny byly regularne, caly czas zygzaki a tak co 10 minut skurcz

Treść doklejona: 18.06.12 14:01
    Niestety zapis wziela lekarka i nie moge odczytac dokladnie

Treść doklejona: 18.06.12 14:02
    Edzia dokladnie:-)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja zapis dostaję, a do karty dają sobie ksero. Ale ja chodzę prywatnie to pewnie dlatego. Miałam już 2 razy KTG i żadnych skurczy, ciekawe jak na następnym będzie, bo wczoraj wieczorem czułam twardnienie brzucha, nie bardzo bolesne ale długo ehh
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny, dziękuje WAM bardzo bardzo za życzonka - jesteście kochane! :rainbow::whorship:
    Pomyśleć, że od dzisiaj równe 2 miesiace do terminu.... :heart:
    Dzisiaj rano u endokrynologa. OK, po prostu mnie obmacała, popytała - nie zauważyła, ze w ciąży jestem :shocked: Sprawdzała zapiski w systemie i mówi tu była wizyta (sypnęła datą) i mówiła pani, ze stara sie zajść w ciąże, czy od tej pory były jakieś porody (wizyta jakoś 2 lata temu) a ja jej na to, ze nie, jestem właśnie w 32 tygodniu ciąży - a ona oczy na wierzch patrzy na mnie i ... "oj to prawie nie widać"..... :devil: co prawda siedziałam i bluzeczkę we wzorki miałam, to trochę optycznie "chowa" no ale bez przesady :wink:
    Potem zafundowałam sobie posiedzenie na manicure, chciałam też pedicure - ale miejsc nei było, wiec zapisałam się na jutro, kupiłam sobie czekolade bez cukru dla diabetyków :cool: I jestem szczęśliwa :wink:

Aaaa - wyczaiłam sklep internetowy z winami bezalkoholowymi :shocked: (już kiedys słyszłąam o takich cudach, ale nie wierzyłam) - zamówiłam 2 wina i szampana (wszystko wytrawne) i jutro mają przywieźć - na imprezę urodzinową (w weekend) bedzie jak znalazł :devil: Ale jak to smakuje i co i jak powiem Wam dopiero jak spróbuję, bo nie chcę "reklamować" czegoś czego nie sprawdziłam - podobno normalny smak wina, a nie jakiś kompocik albo picollo :devil::wink:
    Jeszcze raz dziękuje za wszystkie buziaki!

PS:
    Penny - kołyska cudna :tongue:

Kasiek - Mateuszek smaczniutki - do schrupania, no i straaaaasznie sie cieszę, ze Wasza cukrzyca pozegnała się z Wami obydwojgiem!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja też nie dostałam ani razu zapisu skurczy..
    Kakai to strasznie długo Cię pod tym ktg trzymali, mnie maksymalnie 45 minut. Za każdym razem mam serdecznie dość tego leżenia ..
  5.  permalink
    Penny mnie ostatnio rowna godzine polozna trzymala pod ktg..myslalam, ze kregoslup mi do tylka ejdzie, a tu nie mozna nawet sie poruszyc;/
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurcze u nas w szpitalu pozwalali nam siedzieć na ktg to było dużo bardziej komfortowe niż leżenie.
    ulcia to miły dzień miałaś :) ale o winach bezalkoholowych to ja jeszcze nie słyszałam :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    penny zakochałam się w tej kołysce i w ogóle, pozazdrościć domku :) Uwielbiam takie klimaty, jakie stworzyłaś u siebie. Bije ciepłem niesamowitym :)
    Dziewczyny, ja nie wiem jak ja przetrwam to lato w ciąży :/ mi jest potwornie słabo... :/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny a WIELGOSZ sie meldowała ostatnio ? :cool:
    --
  6.  permalink
    Jest napisane, ze wczoraj byla online, ale tutaj chyba sie nie meldowala :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    miała iść do fryzjera więc może wciąż robi się na bóstwo :)
    ja zmieniam plany chrzanie gimnastykę z depilatorem i idę spać :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja tez mialam ktg prywatnie ale nikt mi nie dal z reszta po co mi to, skurcze to czuje juz od miesiaca zw mam, ostatnio juz codziennie, ale one mnie nie bola jedynie brzuch jest twardy i spiety

Treść doklejona: 18.06.12 15:33
    Ja na ktg tez siedzialam i jakas godzine to trwalo
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mkd: miała iść do fryzjera

a to u nich jest już wtorek ?
    bo odszukałam, że umówiła się na wtorek na 8 rano :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: Ja tez mialam ktg prywatnie ale nikt mi nie dal z reszta po co mi to

Czasem szpitale chcą mieć w dokumentacji, jeśli były wcześniej robione.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nawet nie wiedzialam, ze Ktg mozna na siedzaco robic:shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Wklejam listę ponownie bo moja córcia została pominięta w ostatniej więc ją dopisuję znowu :devil:

1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    3. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    4. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    5. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    5. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)

6. Lezunia 25.06.2012
    7. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    7. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    8. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    9. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    10. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    10. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    11. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    12. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    13. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    14. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    15. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    16. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    17. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    18. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    19. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    20. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    21. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    22. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    23. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    23. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    24. atamala 06.08.2012
    25. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    26. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    27. Mamrotka 13.08.2012
    28. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    29. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    29. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    29. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    29. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    30. dorotka0905 20.08.2012
    31. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    32. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    33. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    34. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    35. patyk 120 01.09.2012
    36. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    37. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    38. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    39. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    40. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    41. oranda 15.09.2012
    42. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    43. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    44. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    45. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    46. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    47. kapelusznick 01.10 2012
    48. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    49. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    50. łośćń 12.10.2012
    50. CiastoMiłości 12.10.2012
    51. KasiaTasia 13.10.2012
    52. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    53. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. basia_87 06.12.12.
    58. ruda03 09.12.2012
    59. acia20 12.12.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012
    60. moonia 21.12.2012
    61. Pomarańczka25 2.01.2013
    62. kasia151288 16.01.2013
    63.agavva 21.01.2013
    64. marakuya 1.02.2013
    65. ikamek 06.02.2013
    66. andziaiw 22.02.2013
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Kasiek - Gratulacje! Mateuszek śliczne, kawał chłopa :wink:
    Penny - super ta kołyska, pasuje do wystroju domu. Już sobie wyobrażam, jak u Ciebie musi być pięknie...

Kupiłam sukienkę na wesele, ale niestety nie tą, którą ma Kakai, bo rozmiaru mojego nie było :confused:. Potem jeszcze zaszalałam w ciucholandzie i mam drugą sukienkę :tongue:. Córeczce też kupiłam jeansową z welurowymi kwiatuszkami :smile:. No i przyszła paczka z kombinezonikami, które zamówiłam na allegro za całe 28 zł (2 kombinezony zimowy i jesienny, 2 czapeczki zimowe, rękawiczki, butki i 3 pajace) i wszystko jak nowe :bigsmile:. Ależ mam dobry humor... A za godzinę zmykam na szkołę rodzenia.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Łeee to ja w środę robię protest przed ktg, jak można siedzieć a nie leżeć plackiem, no kurka blada, po cholerę się męczyć :bigsmile: A może nie zdążę :devil:

Madzinka dzięki :wink: Do mnie dziś też przyszła paczka z ciuszkami i jestem bardzo bardzo zadowolona. Już mam wszystko skompletowane i teraz już nie muszę sobie głowy zawracać czy nam czegoś nie zabraknie :tongue:

A tak w ogóle to się cieszę, bo w końcu, jak to kiedyś Kasiek napisała, jestem na podium :tooth::tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    aaa myślałam że to w poniedziałek miała mieć tego fryzjera, to może faktycznie coś się dzieje.

u nas bylo do wyboru leżenie na boku lub siedzenie ja zawsze wolałam siedzieć, przynajmniej nie miałam problemów potem by wstać z leżanki :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.