Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 18th 2012
     permalink
    mkd: chrzanie gimnastykę z depilatorem

moja znajoma depilatorem sobie poród wywołała, więc szalej Mała, szalej!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    PolusiowaMama: moja znajoma depilatorem sobie poród wywołała, więc szalej Mała, szalej!

co z nim zrobiła :devil::devil::devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    O matko, Kasiek GRATULUJE!!! Cos czulam ze bedzie goraco na forum...Mateuszek jest boski!! No i ta waga...Tylko gratulowac i podziwiac. Zycze sobie takiego porodu.

Ja nie urodzilam i nie rodze, a jutro mam wizyte u fryzjera i mama nadzieje juz do niej dotrzymac. Cos czuje ze nawet jak bym za tydzien sie umowila, to tez bym sie doczolgala...
    Dziewczyny, spoko, u nas ponad 30 stopniowe upaly...
    Wczoraj zmusilam meza i zrobilismy z sypialni gabinet ginekologiczny. Kazalam mu sprawdzic czy rzeczywiscie mam to 4 cm. rozwarcie, bo zaczelam podejrzewac mojego ginek. o jakies oszustwo...Po badaniu (lekarz robi to delikatniej:devil:) okazalo sie ze faktycznie wchodza 2 palce...Takze nie mam pojecia jak mozna chodzic z takim rozwarciem...

Sorki ze sie nie odzywalam, ale mielismy intensywny weekend i sobie troche musialam mozg odforumowic:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    wielgosz: Wczoraj zmusilam meza i zrobilismy z sypialni gabinet ginekologiczny.

haha dobre :devil::devil::devil: pewnie M się to podobało :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Taa. on to by paluchy wszedzie wsadzal....:devil:

A wczoraj maz mi urzadzil maraton i przegnal mnie po calej IKEI, bo jakas szafke chcial kupic. Stwierdzil ze musze chodzic, bo inaczej nie urodze, a ze upaly straszne to las odpada, wiec IKEA bedzie idealna...A tak zeby bylo ekstremalnie, to sobie ubralam sandaly na koturnie...I dupa...
    Jutro mam wizyte...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    penny: co z nim zrobiła :devil::devil::devil:

haha, penny, użyła go jako wibratora :devil::devil::devil:
    a na poważnie zaczęła depilować nogi, bo przecież ona na porodówkę to musi wyglądać idealnie.. i nie zdążyła!

wielgosz - może ten spacer ikeowy jednak coś ruszy..
    Buty nie na płaskim? Podziwiam!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hahaha jakie gorące tematy w te upały: wibratory, gabinety no no no :devil::devil::devil:

Zrobiłam całą wielką michę mozzarelli z pomidorami, oliwkami, świeżą bazylią i oliwą z oliwek, mniaaaaam. Czekam na M. i się ślinię, bo coś nie przyjeżdża :tongue:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny udusze za te pomidory z mozzarella:devil:
    tez chce!:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Oj Penny, to moje klimaty. Ja uwielbiam salatke caprese.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja chyba dziś zrobię naleśniki ze świeżym szpinakiem i fetą.
    może też zaczne depilować nogi to do porodu zdążę :)

u nas w ikei jest zawsze mega gorąco mój m chodzi tylko i kurwi na brak klimatyzacji.

a depilator jako wibrator to już byłby chyba hardkor :)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    U nas juz 36 na termometrze:surfing:.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja zrobiłam kompot z jabłek i je teraz wyjadam takie ugotowane ;D

W koncu mam chwile żeby wejść na forum! Uh te upały mnie wykańczają ... Dzisiaj cały dzień kręci mi się w glowie i chodzę spuchnięta ...

W nocy posprzątałam kuchnie i poukładałam garnki więc dzisiaj marzy mi się devolaj z mozzarellą i szczypiorkiem :devil: I do tego mizeria zimna z lodówki i nowe ziemniaczki z masełkiem... mmm ... :bigsmile:

Przeglądnęłam jako tako wszystkie posty zaległe i zajęło mi to 2h ! :bigsmile:
    Kasiek wielkie gratulacje ! W końcu się doczekałaś ! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wreszcie wrocilam do domu, pot mi z tylka leci normalnie:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kakai ja jak wróciłam ze szpitala po zwiedzaniu i wizycie u nowego gin koło 15 to normalnie uda, tyłek i pipka -wszystko mokre! Twarz cała, plecy ... Masakra... Ciężko znoszę takie upały :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikkitaa: Kakai ja jak wróciłam ze szpitala po zwiedzaniu i wizycie u nowego gin koło 15 to normalnie uda, tyłek i pipka -wszystko mokre! Twarz cała, plecy ... Masakra... Ciężko znoszę takie upały

ja tez, spuchłam, nawet prysznic mi nie pomógł:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    mój zewnętrzny termometr, który dopiero teraz jest na słońcu( okno północno-zachodnie) pokazuje 41 stopni ciekawe ile bylo w słońcu w południe. u fela w południowej sypialni teraz jest 27 stopni :(.

nikita witaj w warszawie
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: ja tez, spuchłam, nawet prysznic mi nie pomógł

JA dziewczyny nigdzie nie wychodzę, a tez puchnę- stopy jak serdelki ehh, zimne naprzemienne prysznice nic nie pomagają ;( wody znowu zatrzymałam chyba 3kg ;(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    My mamy w pokoju 28 stopni...:devil: Jest duszno, jak diabli, pewnie burza bedzie...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    mkd: ciekawe ile bylo w słońcu w południe

U mnie prawie termometr rozwaliło w słońcu- a skala do 50 stopni C. Teraz w cieniu 31 :D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    burza to by się przydała, ale na razie się na nią nie zanosi :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja tez mam palce jak serdelki, nawe zyła na szyi mi staje, między piersiami wylazł jakis zylak, nie ma lekko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ok, dobra, dobra, poczytałam o spuchniętych nogach i pocie spływającym strumieniami i już wam nie zazdroszczę tych upałów. Może rzeczywiście w ciąży to nie jest mega atrakcja. U nas dziś nareszcie słonecznie i 15 stopni.

Miałam dziś pierwsze z trzech dodatkowych USG, żeby sprawdzić rozmiary małej. Na szczęście na razie mieścimy się w normie- malutka jes zaledwie odrobinę poniżej 50 centyla, więc póki co jestem spokojna. Kolejne usg za miesiąc. Poza tym wszystko ok, Lusia leży główką w dół i rączkami tłucze po pęcherzu ( więc moje wizyty w toalecie co 10 min są zupełnie zrozumiałe!).
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny a o co chodzi z tymi centylami plodu? To jest taka siatka centylowa?Bo ze jest po urodzeniu to wiem,ale tak patrze co piszecie o tych centylach i zastanawiam sie jak to sie wylicza w ciazy....?Mozecie podac ta siatke?
    --
  2.  permalink
    PENNY: Madzinka dzięki Do mnie dziś też przyszła paczka z ciuszkami i jestem bardzo bardzo zadowolona. Już mam wszystko skompletowane i teraz już nie muszę sobie głowy zawracać czy nam czegoś nie zabraknie

A gdzie dziewczynki kupowałyście rzeczy dla dzieciaczka?
    -- ___
  3.  permalink
    Ja jeszcze wszystkiego nie mam:confused: Reszta wyprawki dokupie w lipcu w Lublinie w duzym sklepie Rampers http://www.rampers.pl/www/galeria.htm

Ubranka na dniach poiore i poprasuje niech juz sobie leza:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja mam sok Ananasowy:devil:

Hmmm ze mna jest cos nie teges, nic mi dzis nie puchnie, dobrze sie czuje, nawet w dlugich leginsach bylam na zakupach :cool::tooth:...
    A mialam juz rodzic... ;D
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny a o co chodzi z tymi centylami plodu?

Z moich dwóch ciąż i wielu usg raz (tylko? aż?) mi lekarz powiedział gdzie Mały się plasuje. Jak nie mówi, to też nie ma powodu do niepokoju. Siatkę miał swoją w kompie, ja tylko zerknęłam

Treść doklejona: 18.06.12 19:16
    Vsti: nawet w dlugich leginsach bylam na zakupach

O matko, serio? serio? Ja mam spocone części intymne i te insze też.. prysznic kilka razy dziennie - mało...
    --
  4.  permalink
    PolusiowaMama: Siatkę miał swoją w kompie, ja tylko zerknęłam

looo moj gin pewnie tez sprawdza tylko o tym nie mowi hehhe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Oni często mają w głowie zakres pomiarowy. Jak byłam na późnym połówkowym to mówił, że do 24 tc to powinno być tyle a tyle (leciał jak nic z pamięci z wszystkimi tymi literkami), ale że ja byłam później to zerknął i powiedział, że jest ok.
    Jak nie mówi, to znaczy że ok, nie ma powodu do niepokoju..

Nie umiem leżeć na plecach, nie oddycham wtedy, masakraaa
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczek: Ja jeszcze wszystkiego nie mam:confused: Reszta wyprawki dokupie w lipcu w Lublinie w duzym sklepie Rampers http://www.rampers.pl/www/galeria.htm

woow ale wykoszony ten sklep... ja niestety nie mam możliwości skorzystania z takiego, małe miasto, jedynie zakupy w odległych o 80km a tam mi się specjalnie jeździć nie chce, więc u mnie większość internetowo, a ciuszki to w stacjonarnych sklepach chyba że przejazdem jestem u rodziców to wpadam wtedy do jakichś galerii
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    PolusiowaMama: Nie umiem leżeć na plecach, nie oddycham wtedy, masakraaa

bo uciskasz żyłę głowną - mam to samo od dłuższego czasu- pasuje mi tylko lewy bok :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    PolusiowaMama: Oni często mają w głowie zakres pomiarowy. Jak byłam na późnym połówkowym to mówił, że do 24 tc to powinno być tyle a tyle (leciał jak nic z pamięci z wszystkimi tymi literkami)

jak byłam teraz na 4d to podrukował mi takie właśnie tabelki centylowe z zaznaczeniem jak to u nas wygląda no i nasza panienka mieści się troszeczkę poniżej środeczka, ale powiedział że to ok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: w duzym sklepie Rampers

w krk mamy taki entliczek.

Treść doklejona: 18.06.12 19:26
    sysiajaw: nasza panienka mieści się troszeczkę poniżej środeczka, ale powiedział że to ok

U nas było podobnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Proszę to chyba o te centyle chodzi ;)
    22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
    23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
    24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
    25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
    26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
    27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
    28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
    29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
    30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
    32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
    33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
    34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
    35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
    37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
    38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
    39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Treść doklejona: 18.06.12 19:28
    PolusiowaMama: O matko, serio? serio?
    Tak, tak! i nawet zbyt ciepło mi nie było:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Spidermenko ja kupiłam u Zyziaczkowej na bazarku akurat ;) jestem mega zadowolona :D
    Vsti w leginsach :shocked: jestem w szoku normalnie, mi się z tyłka leje :wink:

Byłam nad rzeką, wlazłam do wody, doczłapałam się do kamienia, siadłam na nim i siedziałam tak chyba z godzinę, mocząc nogi po kolana, to dopiero ulga :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    penny: Byłam nad rzeką, wlazłam do wody, doczłapałam się do kamienia, siadłam na nim i siedziałam tak chyba z godzinę, mocząc nogi po kolana, to dopiero ulga :bigsmile:

łoooo co ja bym za to oddała :devil::devil::devil::devil:
    --
  5.  permalink
    Vsti: Proszę to chyba o te centyle chodzi ;)

Dzieki :wink:

mag_dre: w krk mamy taki entliczek.

Fajna i wygodna sprawa:smile:

sysiajaw: woow ale wykoszony ten sklep... ja niestety nie mam możliwości skorzystania z takiego, małe miasto, jedynie zakupy w odległych o 80km a tam mi się specjalnie jeździć nie chce, więc u mnie większość internetowo, a ciuszki to w stacjonarnych sklepach chyba że przejazdem jestem u rodziców to wpadam wtedy do jakichś galerii

Minus,ze wlasnie nie kazda kobieta moze miec do nich dostep....Odemnie to ok 100km to tez trzeba sie troszke oddalic:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny zazdroszcze, ja siedzialam kilka razy w dunajcu i nic tak nie chłodzi jak taka rzeka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczek: Minus,ze wlasnie nie kazda kobieta moze miec do nich dostep....Odemnie to ok 100km to tez trzeba sie troszke oddalic:wink:

no właśnie a ja ciągle pracuję codziennie do 17, niedziele tylko wolne i po prostu nie mam na to czasu.. zanim byśmy dojechali to by pozamykali
    --
  6.  permalink
    Witam Kochane:)u mnie tragedia tak gorąco wręcz topie się:(do tego nogi dziś spuchły do granic wytrzymałości i wracałam z parku z córką już bez butów do tego gdzieś czuje lekki ból brzucha i tam taki dziwny ucisk;/ musze chyba zwolnic trochę bo od paru dni codziennie wychodziłam a wchodzenie na 4 piętro raczej mi nie służy tym bardziej w takie skwar;/a z tymi nogami chyba będę musiała się udać do lekarza bo uwierzcie jest z nimi tragedia poprostu bańki:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    PolusiowaMama: Nie umiem leżeć na plecach, nie oddycham wtedy, masakraaa

ja znowu jak leżę na plecach, to mam wrażenie, jakbym miała się zaraz udusić :/ Tak jakby powietrza brakowało :)
    leneczka8484: a z tymi nogami chyba będę musiała się udać do lekarza bo uwierzcie jest z nimi tragedia poprostu bańki:(
    --

Słonko a spróbuj zrezygnować z nadmiaru soli, powinno ulżyć jakoś po około 2 dniach :* Jedyne, co jest dobre w tej mojej diecie nerkowej to to, że soli nie używam i jak narazie, nie puchnę.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny, a ja mam pytanie - co możemy w ciąży brać na uczulenie skórne? Możemy wapno?
    Od kilku dni na obydwu udach w okolicach "przy majtkach" pojawiło mi sie takie uczulenie (nie krostki tylko takie czerwone placki) - nie było to duże, a od wczoraj "zeszło" mi w dół na uda - i nie mam pojecia co to moze być - nie zmieniłam proszku, ubrań, nie ma to zwiazku z poceniem sie, bo pojawiło sie przed upałami (poza tym ja się nie pocę :devil:), nie jem truskawek ani zadnych owoców uczuleniowych - bo cukrzyca....
    Help, miała któraś z Was coś takiego? Co moge z tym zrobić?
    Wrzucam "piękną" fotkę tego miejsca - na żywo jest bardziej czerwone, a za to udo nie takie wielkie :-)

--
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    no, wapna nie wolno (ja przynajmniej dostałam taki zakaz 7 lat temu w ciąży), lepiej iść do lekarza, niech da coś do smarowania.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    spidermanka: A gdzie dziewczynki kupowałyście rzeczy dla dzieciaczka?

Ja sporo kupiłam na allegro, od różnych osób. Bardzo miłe było to, że większość osób jeszcze dorzucała jakiś ciuszek gratis :bigsmile:. A te ostatnie zakupy to już była mega okazja jakaś, ale mąż musiał ponarzekać, że po co to :tongue:. Mam też fajne lumpeksy u mnie w mieście i można fajne ciuszki upolować za grosze.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - ja mialam taka wysypke na udach wlasnie. Rok temu pod koniec sierpnia. W UK dali mi takie leki, ze w tydzien sie roznioslo na dolne partie uda, na lydki i mialam rowniez troche na ramionach. Polecialam do Polski do dermatolog prywatnie. Powiedziala mi, ze to pokrzywka alergiczna. Mialam taki spray ziolowy do psikania z apteki (jest bez recepty- chlodzi). Sanofil : http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1943
    to tego mialam niestety Encorton, bo inny steryd wczesniej nie pomagal. I jeszcze robilam oklady z kwasu borowego : http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1237
    Zanim dostalam takie leczenie to wczesniej przez 2 tygodnie tak mi sie roznioslo po nogach, ze szok. Takze ja radzilabym Ci sie udac do dermatologa, jakiegos dobrego. On pewnie wie co w ciazy mozna brac.
    Ja sie meczylam z ta pokrzywka ponad miesiac niestety :( Mialam robione badania krwi, moczu, kalu. By sprawdzic skad sie wziela. Dermatolog stwierdzila, ze od nowych spodnii (akurat mialam dwie pary i jak zaczelam nosic to sie pokazala ta pokrzywka). Mowila, te to prawdopodobnie jakis barwnik w nich mnie uczulil. Wspolczuje, pamietam, ze wtedy w Polsce byly upaly (koniec sierpnia 2011) - a mnie ta pokrzywka masakrycznie swedziala.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Oj dzięki, chyba faktycznie zapisze sie do lekarza :sad: Bagatelizowalam to do tej pory, ale jak zaczęło mi "chodzić" po nogach to sie przestraszyłam nie mowiąc o moim M, który w panike wpadł, ze mi coś jest i chyba generalnie juz "umieram" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - im szybciej pojdziesz do lekarza, tym szybciej ja wyleczysz. Taka pokrzywka niestety lubi sobie wedrowac po ciele. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Zapisałam sie na jutro do dermatologa - zobaczymy co mi powie..... kurcze w tym tygodniu będę u 5 lekarzy :confused: Jak ja tego nie lubię ....
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - szybko sie zapisalas. A co do lekarzy, to zdrowie najwazniejsze, wiec jak trzeba isc to nie ma zmiluj ;)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ul_cia - może masz coś nowego niebieskiego lub zielonego albo mieszanka tych barw, kiedyś robiłam testy na uczulenie i wyszło mi na kobalt i nikiel i różne rzeczy do jedzenia. Kobalt jest w składzie barwników do materiałów albo do farb
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.