Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 19th 2012
     permalink
    easyshare: Dajcie spokój, czułam sie jak kompletna kretynka

No przestań Easy, niczego złego nie zrobiłaś przecież i nic poważnego się nie stało :wink: Ja w 6 czy 7 miesiącu wlazłam obcemu facetowi do samochodu gadając o jakiś numerach totolotka. Pomyliłam nasze 2drzwiowe srebrne niskie bmw z zielonym tereniakiem :cool:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Easyshare niezła przygoda :bigsmile: Ale spokojnie, mój W. też ciągle się ze mnie śmieje, bo ostatnio w ogóle nie myśle :bigsmile: Chociaż na szczęście takiej sytuacji jeszcze nie miałam :D Jedyne co to w komisie jak oddawałam tel facet się pyta o telefon kontaktowy -a ja stoje i patrze na niego i się zastanawiam, co to telefon kompaktowy i w końcu się go o to spytalam, to wyjaśnil, że KONTAKTOWY czyli mój nr telefonu :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ja sie czuje ostatnio, jakbym naprawdę miała w głowie próżnię. Ostatnio w sklepie z wózkami chciałam zapytać czy jeden z modeli ma regulowany podnóżek. No i za Chiny nie mogłam sie wyslowic. Nie wiem juz co mówiłam, ale ani babeczka w sklepie, ani moj mąż nie byli w stanie zrozumieć o co mi chodzi. Dopiero jak podeszłam do wózka, złapałam za podnóżek i spytałam: czy to rusza sie w dół i do góry? babeczka spytała: chodzi pani o regulacje wysokości podnozka? Uśmialam sie wtedy z mezem, ale dzisiejsza akcja, to jak patrzyla na mnie tak kobieta...

Ehhh...
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Hahah, ja ostatnio w supermarkecie byłam z mężem na zakupach. Postanowiłam ze dobiorę jeszcze kilka pomidorów. Wracam z tymi pomidorami, i zaczynam przekładać tak żeby były w jednym worku. Patrzę, a tu jakieś inne rzeczy w koszyku, i myśle " Boże, a po co mu tyle bułkę, po co on wziął ten sos". Zaczynam wyjmować, przekładać. Nagle podnoszę głowę i widzę gościa który zszokowany mi sie przygląda. Wtedy się zorientowałam że to nie nasz koszyk...
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Wielgosz, piąteczka :bigsmile:

To pocieszajace, ze nie tylko ja tak mam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Mi sie non stop cos takiego dzieje ostatnio. Wszsytko m i z rak leci, nie moge skupic mysli. Ostatnio w banku mialam sie podpisac, i chyba z minute stalam przy okienku z dlugopisem, bo zapomnialam jak sie moje imie pisze...:shocked:.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    hehe, dziewczyny fajne macie przygody hehe, ja nie chodzę do sklepów, sam mąż chodzi- szybciej zrobi zakupy sam, niż ze mą hehe
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Dzis rano adresując list zapomniałam jak się piszę dużą literę Z. Zmarnowałam na próby 2 koperty.
    A i tak efekt końcowy był taki, że gdyby po tym Z nie było "bigniew" to nikt by się nie domyślił co to za szlaczek :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam się i ja. Ale się uśmiałam z tych waszych przygód. I ja już odczuwam zanik myślenia, ale aż tak jak wy to jeszcze nie miałam.
    Co do upałów to bardzo ciężko je znoszę, a jutro znów ma tak być , a ja mam obronę mgr. Nie wiem jak ja wytrzymam ze zdenerwowaniem i złym samym poczuciem przy upale.
    I mam jeszcze pytanie do którego tygodnia brałyście kwas foliowy? Ostatnio gin mi mówiła, chyba że do 12 tygodnia, ale nie jestem pewna czy dobrze pamiętam.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    I mam jeszcze pytanie do którego tygodnia brałyście kwas foliowy

Ja biorę caly czas kwas foliowy i nic mi gin nie mówiła że mam odstawić
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ja kwas w dawce 15 mg brałam do 13 tygodnia, potem już 4 mg w zestawie witamin.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Nieźle dziewczyny zamotane jesteście :bigsmile: ubawiłam sie stokrotnie czytając te historyjki, choć pewnie do śmiechu Wam nie było ...

A ciążowy obrzęk mózgu czasem bywa świetnym usprawiedliwieniem dla moich głópich (wg. męża oczywiście) pomysłów :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ciążowy obrzęk mózgu rulez :bigsmile:
    A tak serio to mam go serdecznie dość, tego że mi wszystko z rąk leci, ze coś ciągle rozlewam itd. Chętnie wrócę do sprawności sprzed ciąży. Wkleiłam zdjęcia na brzuchach moczenia nóg nad rzeką co bym gołosłowna nie była :tongue: Idę uprawiać jogę prysznicową, bo jutro mam gina :devil:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Wrócilam z jogi w humorze gorszym niz jak na nią szłam. Na początek-zaczeła się poł godziny póxniej niż zawsze i nikt mnie nie poinformowal. Niezbyt zgrabnie mi szły ćwiczenia, w zasadzie w każdej pozycji mi niewygodnie i juz nie bede na nią chodzic.Jedyne co bylo fajne to słuchałysmy tętna maluszków, a moj dzis jest bardzo leniwy, wiec sie ciesze ze posłuchałam a tak ogolnie jestem na NIE, nic mi sie nie chce
    :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja się od jakiegoś czasu nie widzę tam na dole i nie golę się sama. Mężu to robi, ale ostatnio nie miał czasu i ochoty :shocked: i poszłam zarośnięta... nie takie rzeczy pewnie moja gin widziała :wink:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dziewczyny macie jakies sposoby na puchnięcie nóg? Dopadło i mnie. Wcześniej nic sie nie działo. Pije dużo, ale to chyba nic nie daje. Wiem, że są upały, ale ja siedze w chłodnym mieszkanku wiec nie jeste mi gorąco a przyjemnie.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    u mnie tez z ślepca przeszłam na lusterko i uff trzeba sie nauczyć - nie jest to proste :shocked:
    A wydawało mi się że z zamkniętymi oczami mogę sie golić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa....my znowu na patologię na chwilkę trafiliśmy. Ta szyjka to jednak "złośliwa" jest, na razie się skraca, a teraz chce się rozwierać....małpiszon okropny! Zwiększyli dawkę Fenka, więc chodzę jak po bardzo procentowej imprezie ;-) Jak podpisywałam potwierdzenie odbioru listu, to listonosz patrzył z niedowierzaniem (tak mi ręka "tańczyła" po jego karteluszkach) :-) Nic to, trzeba wytrzymać!
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Termin porodu mam za 2 dni, a mnie znowu zgaga dopadla...Ide do lekarza, niech pogada z synem, co by jaj z matki sobie nie robil...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    BlueCactus ja miałam tą sporą dwakę w kroplówkach, a pozniej 5 razy dziennie w tabletkach. I powiem ci, że napisanie smsa graniczyło z cudem ( po każdej dawce) :D
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    cho.....coś już o tym wiem ;-) mąż jeszcze nie może się nadziwić, jak ja to robię :D
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    cho: Dziewczyny macie jakies sposoby na puchnięcie nóg? Dopadło i mnie. Wcześniej nic sie nie działo. Pije dużo, ale to chyba nic nie daje. Wiem, że są upały, ale ja siedze w chłodnym mieszkanku wiec nie jeste mi gorąco a przyjemnie.

cho niestety dużo tu nie pomaga, jedynie dieta niskosodowa i odpoczynek z nogami uniesionymi powyżej linii serca, możesz też spróbować moczenia stóp w chłodnej wodzie i unikać bardzo nagrzanych pomieszczeń.

My dziś po ktg w szpitalu, zapis małego bardzo ładny ale niestety jeden marny skurcz na poziomie 60 tylko się zapisał, więc czekamy dalej. Jedynie mnie lekarz pocieszył, że jest małe 1cm rozwarcie, ale szyjka jeszcze jest, choć króciutka.
    A na samą końcówkę przyplątał mi się od wczoraj ból gardła i mega zalegający katar, masakra :cry: bo oddycham jedynie przez usta
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    BlueCactus już nam na szczęście niewiele zostało, 3 tyg. i niech się dzieje co chce!
    Strasznie mi Cię szkoda. Mam nadzieję, że z Ignacym szybko ze szpitala wyjdziecie i nigdy tam nie wrócicie, chyba że Ty, tylko na kolejne porody!
    Teraz już w domku skoro był listonosz?

Wasze historie mnie rozwaliły, prawie się posikałam! Chciałam nawet coś swojego przytoczyć, bo jest tego trochę, ale.. zapomniałam.
    A, i z doświadczenia wiem, że to tak od razu po porodzie nie mija.. :wink:

penny już na brzuchach pisałam, bardzo ładne zdjęcia, a brzuszek fajowy, duży, okrąglutki, już niedługo..

Co do norah to dajcie jakiś namiar, chętnie napiszę, ale nie chcę mi się grzebać po forum i szukać Jej profilu.. Chyba, że jest inny sposób na znalezienie Jej, a ja go nie znam?
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa - dzisiaj wypisali nas do domu :-) Tatuś codziennie "tłumaczy" Ignasiowi, że co najmniej 1,5 tygodnia musi w maminym brzuszku posiedzieć. Zobaczymy, czy chłopak jest posłuszny ;-)

Treść doklejona: 19.06.12 19:47
    Dziewczyny, może któraś się orientuje, czy lekarz może wypisać L4 na 3 dni do przodu? Jutro mam wizytę u lekarki prowadzącej ciążę, a zwolnienie kończy mi się w piątek. Zastanawiam się czy zgodnie z prawem może mi przedłużyć jutro zwolnienie od piątku. Hmmm...?
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    blu wydaje mi się że nie może, ale pewności to ja nie mam na pewno może wypisać na 3 dni wstecz.

My po wizycie tak jak myślałam nie mam żadnych rewelacji, za to wszystko w porządku a to już dużo, a więc: szyjka się skróciła i ma 1 cm ale nie wiem czy twarda czy zamknięta bo nie pytałam, mały wszystkimi wymiarami odpowiada 40tyg czyli cały czas wyprzedza termin o 2tyg, waga wg usg to 3200.

czyli wszystko dokładnie jak było z felem, no może ta szyjka krótsza, bo wtedy 2tyg po terminie miała 2cm,ale wiadomo, że to badanie mocno subiektywne.

nastawiam się na wywołanie 14lipca.

to co dobre to wcisnęli mnie na wizytę na 3go lipca więc już za darmo no i doktor wypisze mi dalej zwolnienie.a nie będę musiała brać macierzyńskiego.
    po znajomości dostałam dwie paki jakiś reklamówek jakieś sudokremy, butelki aventu, oliatum miło. generalnie.

tylko się wkurzyłam bo myślałam że jak robią posiew to zawsze sprawdzają tego gbs a ja o nim nie mam nic napisane. A jak poruszyłam temat to dr nie podchwycił, bo generalnie był dziś wkurzony bo wszystkie pacjentki wchodziły z fochem za tą opłatę.

o ktg nawet nie wspominał, teraz to już tylko czekanie na termin...

vsti a jak u ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To ja Wam namieszam w liście :neutral: Nawet mi się pisać nie chce... Może później opowiem, co i jak :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd 1 cm szyjki to jakby już, szczególnie przy imponującej wadze 3200g!
    Znaczy, że gbs-a nie zrobił? Mam przeczucie, że dwucyfrowy lipiec to już będziesz jako podwójna Mama świętować i do 14.07 nie doczekasz!

Vsti zaintrygowałaś! uszy do góry, będzie dobrze, musi być!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti co jest??? pisz bo sie martwie

Treść doklejona: 19.06.12 20:23
    mkd to nieźle
    --
  1.  permalink
    VSTI o co kaman?Co się dzieje?Martwię sie;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ide jutro do szpitala... rozwarcie 2 cm, skurcze ok. 60 regularne... Plus do tego wysokie cisnienie, jakies zlogi wapniowe na lozysku. Mala obrocona twarzyczka i waga 2610g. Gin. nie daje nam wiecej niz tydzien... :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Ide jutro do szpitala... rozwarcie 2 cm, skurcze ok. 60 regularne... Plus do tego wysokie cisnienie, jakies zlogi wapniowe na lozysku. Mala obrocona twarzyczka i waga 2610g. Gin. nie daje nam wiecej niz tydzien... :/
    :neutral:
    --
  2.  permalink
    Vsti najważniejsze,że donosiłaś ciążę:) trzymam kciuki-bedzie dobrze:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti ciąża donoszona, to już spokojnie możesz rodzić!
    Nie martwiaj się, zaraz będziesz tuliła swoją Kruszynkę ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja sie witam w troszke lepszym nastroju... bo powizycie u pani dr. i ostanim usg oceniajacym maluszka. ..Franko wazy 1650 gram, jest zdrowy ale ryzko wystapienia maloplytkowosci jest duza :( przeplywy sa ok ale pani dr kazala sprawdzic wyniki Starszego i jest zle :( w przyszlym tyg w srode bedzie kolejna konsultacja...lozysko 2 stopnia, maluszek jest sliczny......ma cudowna twarzyczke :-):-):-)wiem jestem malo orginalna :-)...
    "Visit kciuki zacisniete....
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti kochana, będziesz w dobrych rękach, nie martw się nic, ciąża donoszona, więc będzie dobrze ;) masz nas jak informować z tego szpitala ???
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka moj mały na tym samym etapie miała 1616 a po miesiącu 2700:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Wlacze sobie pakiet internetowy to bede informowac na biezaco.
    Szczerze powiem nie wiem, czy szybciej nie pojade- twardnienia, co 3-4 min na razie malo bolesne....
    Ciaza donoszona, ale Nadi malutka :/
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Ciaza donoszona, ale Nadi malutka :/

zaraz Ci w doope przyłożę, toż sama ostatnio wklejałaś TO:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
    23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
    24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
    25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
    26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
    27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
    28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
    29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
    30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
    32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
    33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
    34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
    35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
    37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
    38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
    39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Wszystko jest w porządku :smile:
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Vsti bądź dobrej myśli. Skoro się rozkręca i łożysko zwapnione to widać już czas. Zaopieukją się Wami dobrze - nie martw się :smile:
    '
    A ja jednak witam się z rostępami :D Mimo wypasionej oliwki przecw nim… zresztą wylazły tam, gdzie się nies marowałam. Znaczy na udach (!) i nad spojeniem łonowym, na linii owłosienia (?!). Dziwne miejsca. Dorotka się obniżayła chyba, ruchy też czuję bardzo nisko. Mniej się rusza generalnie.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Wiem juz to sprawdzilam ;)
    I jeszcze babka czekajaca ze mna na wizyte zrobila takie oczy:shocked: jak powiedzialam, ze w 37 tyg. jestem, ona myslala, ze w 5 m-cu :devil:
    A gin. podczas ugs- a tu ma byc chlopiec? Chyba zauwazyl moje przerazenie i dodal-pytam, bo nie pamietam, a dzis nie chce pokazac... No myslalam, ze zaraz tam urodze:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti pomiary usg nie są dokładne! Poza tym Ty laska Jesteś, brzuszek przezgrabny, to się nie spodziewaj, że 4,5 kg dziecko urodzisz..
    Jak czujesz, że lepiej nie czekać, jedź dziś
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    wzielam prysznic i zobacze, co i jak ;)
    Gin. stwierdzil, ze wg. niego bedzie ciut wieksza, bo ani glowki, ani brzusza nie mogl dokladnie pomierzyc... oby ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti - co mam napisać dobrze że Was gin zdiagnozował i w porę , dla Nadi dobra to dobrze że samo się ruszyło bo to łożysko ni dobrego nie wróży . No to jak lek. sam pow. że może być większa to z tym trzeba sobie wziąć poprawkę .
    Będzie dobrze!!! nap. co po prysznicu , ale fajnie może to już dziś ,chyba nie zasnę dopóki nie doczytam co u Ciebie :]]]]
    --
  3.  permalink
    Vsti wszystko bedzie dobrze, bedziecie pod dobra opieka. Mysl pozytywnie :) kciuki jak zwykle zacisniete :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dzieki dziewczyny :) Po prysznicu twardnienia nadal, ale niereguralne... Za to mala mi zaraz dziure na dole wywierci :)
    Boje sie tylko, ze przez to lozysko nafaszeruja mnie oksy ;( To niech juz lepiej samo sie ruszy :)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti: Boje sie tylko, ze przez to lozysko nafaszeruja mnie oksy ;( To niech juz lepiej samo sie ruszy :)

ja miałam oksy i nie taki diabeł straszny!
    Mała się już pcha, nic dziwnego, lato mamy fajne ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti malutkie to były córeczki doti i franulek sliwsonka, ty masz donoszoną ciażę i kawałek babki w sobie, a jak łożysko się starzeje to nie warto czekać. ja też miałam oks i nic strasznego mi się nie stało, najważniejsza teraz nadii.

a coś mówili czy jak do szpitala to będą jeszcze wywoływać czy monitorować?

u mnie fran jeszcze wysoko o tyle myślę poluśku że to trochę potrwa. Mnie dziś też boli brzuch inaczej niż zawsze i jakoś nie wiążę tego z ruchami synka.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Vsti - kopniak wielki by ci się przydał. Ciąża donoszona, mała spora - resztę dobije po za brzuszkiem i sama nie będziesz wiedziała kiedy. Dostała wcześniej już leki na rozwój układu oddechowego. Czego ty sie boisz? Jeżeli łożysko sie starzeje to najważniejsze, żeby szybko poszło co by z Nadią było ok. Trzymam kciuki!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Juz mi troche emocje opadly, trudno wazne, zeby dziecko bylo zdrowe :) Beda obserwowac i w razie "w" bedzie podjeta decyzja :)
    Mam ciagle te twardnienia, bola ciut, ciut... Jesli przyjdzie mi sie zbierac do szpitala to dam Wam jeszcze znac :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti informuj nas na biezaco w miare mozliwosci:)

Ja zauwazylam ze wylazl mi hemor, super na sam koniec, noe wiem czy cokolwiek na to stosowac teraz w ciazy
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.