Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kakai mozesz chyba masc stosowac, po co sie meczyc z bolem?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeJun 19th 2012
     permalink
    kakai na pewno proctohemoral można stosować w 3 trymestrze. a to najsilniejszy lek na rynku, mi jeden też wylazł, ale zupełanie nie boli ani nic dziwne bo zaparć to raczej nie miewam, chyba że to kolejny po prostu żylak do których mam skłonności.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeJun 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Młoda dzisiaj bardzo nerwowa, puls miała za wysoki, na ktg ok, skurczy dużych brak max 25, młoda po 20 min się uspokoiła. Waga 3100 +/- 460g raczej usg ma tendencje do zaniżania- wymiarowo na 36 i 4 dni, więc dalej tydzień młodsza No i nie mamy dużej głowy. Cały czas 2 tyg mniejsza- ale rośnie :D Mam zrobić część badań bo już ważność straciły, + próby wątrobowe. Zdziwiona, ze zakwestionowali opinie specjalisty, biorąc pod uwagę, ze oni lubują się w cesarkach hehe. Kolejna wizyta za tydzień. Szyjka mięknie, rozwarcie na opuszek, młoda jeszcze nie wstawiła się w kanał. Dno macicy na tym samym poziomie co 2 tyg temu:shocked: Łożysko typ 2/3

Treść doklejona: 19.06.12 23:08
    mkd: kakai na pewno proctohemoral można stosować w 3 trymestrze

JA od początku ciąży łykam diochespan max- to to samo co proctohemoral
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeJun 19th 2012
     permalink
    Kurcze Vsti sama stwierdziłaś dopiero co, że ciąża donoszona więc niech się dzieje co chce :bigsmile: Trzymam kciuki aby wsio było ok ! :wink:

Po dzisiejszym dniu moje stopy wyglądają jak słonie ;( I okropnie bolą ;( Ale i tak mam dobry humor, bo zrobiłam ogórkową pierwszy raz w życiu i wyszła dobra :bigsmile: No i już mieszkanko powolutku urządzone, mało zostało do rozpakowania -już nie mogę się doczekać, aż odkurzę i umyję podłogi i będzie czysto :bigsmile: No i frecia mi też w klatce siedzi cały czas, tylko na ręce ją bierzemy, nie puszczamy bo za dużą frajdę by miała rozpakowując za nas graty :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    nibriana: Ja się od jakiegoś czasu nie widzę tam na dole i nie golę się sama. Mężu to robi, ale ostatnio nie miał czasu i ochoty i poszłam zarośnięta... nie takie rzeczy pewnie moja gin widziała
    --

A Ty masz teraz robione badania dopochwowe, a nie przez powłokę brzuszną? Bo rozumiem, że ginka sprawdza Ci np. długość szyjki, tak? Pytam, bo ostatnio kilkagość dziewczyn mówiło, że lekarze nie badają juz od dołu tak czesto w pewnym momencie ciąży, tylko oceniają długosc szyjki przez usg...

___

Ale sie uśmiałam z tych wszystkich Waszych historii, choć wiem że Wam pewnie w tych sytuacjach nie było do śmiechu. Ja to mogę jedynie opowiedziec historię, ale nie mam usprawiedliwienia, bo nie byłam wtedy w ciązy. A więc z moim ex mężem i jego tatą poszliśmy na targ po zakupy. Mój ex szedł za mną po mojej prawej stronie a teść po lewej i tak rozmawialismy. Nie odwracając sie do tyłu dalej szliśmy tak, że ja z przodu oni za mną. W pewnym momencie chciałam mojemu exowi zrobić małą "reczną" niespodziankę ;-) , więc cofnęłam swoją prawą rękę do tyłu nie odwracając się i jednoczesnie łapiąc exa za jego miejsce intymne dodatkowo gładząc go tam (jak zwykle kiedy bylismy sami). W pewnym momencie słyszę jakiś kaszel, odwracam się w moją prawą stroną, a tu...SZOK...okazało się, że genitalia męskie pieściłam, ale teściowi a nie mojemu ex mężowi... Myslalam, że po prostu zapadnę sie pod ziemie, a jak mój ex to zobaczył to śmiał się tak głośno, że nie mógł opanowac. Oczywiście ja przez całą drogę do domu nie byłam w stanie wykrzesac z siebie słowa, a rumience na policzkach długo jeszcze sie trzymały... ;-)

Treść doklejona: 20.06.12 00:13
    ______

Vsti: Ide jutro do szpitala... rozwarcie 2 cm, skurcze ok. 60 regularne... Plus do tego wysokie cisnienie, jakies zlogi wapniowe na lozysku. Mala obrocona twarzyczka i waga 2610g. Gin. nie daje nam wiecej niz tydzien... :/

Vsti - dziewczyny mają rację. Ciąża jest donoszona. Poza tym czasami badanie usg przekłamuje i Twoja córeczka może urodzić sie wieksza, niż wskazuje na to usg. Pewnie te nerwy i stres, które Ci towarzyszą przed wszystkim spowodowany jest tą końcówką ciąży. Wkoncu mała sama zdecyduje kiedy chce wyjść. Trzymam kciuki, abyś dobrze przespała noc !!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJun 20th 2012
     permalink
    masc mam, postepujemy zgodnie z zaleceniami doradcy laktacyjnego ktora jest tu w szpitalu, mialam wieczor zrobic probe karmienia z kapturkami ale dalej poleciala Kurek...malo tego nikt mi nie powiedzial że mm taki noworodek jak Mateusz nie moze zjesc wiecej niz 40-45ml...a. Mateusz wcial na kolecje jakies 70mli efek jest taki że go przekarmilam i nie mogl zrobic kooopy...teraz wzieli go na noworodki żeby przetkac jelita....a baby-bluse już mi się wlaczyl...i meg - to bylam ja na szybkim USG dzisiaj
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No to jakos wszystko ucichlo przez noc... :) stres robi jednak swoje ;) Teraz poczekam do 13, az wroci M. i jedziemy do szpitala...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti a dałaś radę choć trochę się zdrzemnąć?

Witam z rana!
    Upału ciąg dalszy, temu kto wymyślił rolety - pomnik :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Pogoda nie zna umiaru... jak nie upaly,to ochlodzenie,chmury i burze...
    Cukier na czczo 92,cos nei teges heh:/
    Zaraz jade mloda do przedszkola zawiezc:p

Kasia - nie poinformowali Cie poprostu z tym karmieniem.Bedzie dobrze,staraj sie mimo przeciwnosci myslec pozytywnie...Wiadomo juz kiedy wychodzicie do domu?

PolusiowaMama: Upału ciąg dalszy, temu kto wymyślił rolety - pomnik

Ufff u nas ochlodzenie:tongue:

Vsti Tylko nie nastawiaj sie kochana na porod.Mimo iz ciaza jest donoszona to nie znaczy,ze juz bedziesz rodzic:wink: To moga byc skurcze przepowiadajace dopiero...Skoro wszystko ucichlo to nie ma sensu jechac na IP bo powiedza Ci to samo....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 20th 2012 zmieniony
     permalink
    a u nas leje od rana...:shocked:
    Trosze pospalam, choc chyb jeszcze jakas drzemke sobie zrobie :wink:

Cobraczku i tak jestem umowiona dzis z moim ginem na wstawienie sie do szpitala z powodu starzejacego sie lozyska... wiec mnie nie odesla :)

Doczytalam, ze te zlogi moga byc od cukrzycy i pewnie beda robic test oksy...
    --
  4.  permalink
    Aaaa chcialam sie pochwalic ze po reszte wyprawki jade najprawdopodobniej w poniedzialek :rolling::rolling: Jestem juz spokojna bo w lipcu roznie by to moglo byc.Moj tato opowiadal jak wujka mojego siostrzenica jechala do swoich dziadkow w 8 miesiacu ciazy i w trakcie drogi rodzic zaczela:shocked::shocked: Ledwo zdazyli na porodowke,co prawda to byl jej trzeci porod,ale nie spodziewala sie ze tak wczesnie urodzi.Ja czuje sie juz lepiej wiedzac ze zaraz wszystko bedzie gotowe bo to nigdy nie wiadomo co moze czlowiek spotkac hehe:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    To ja dzisiaj pomarudzę, źle spałam, biodro mnie boli, gardło mnie boli (pewnie od klimy w aucie, ale jak tu jej nie włączać w takie upały?)...
    Rano zrobiłam badania i w piątek mam wizytę, ciekawa jestem co z Małą, czy troszkę przypakowała przez miesiąc :wink:.

Vsti - powodzenia!!!

łoooo i co ja widzę, 30tc za nami, to pięknie go zaczynam :neutral:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny a proctohemolan mozna stosowac ten w masci czy jakis inny?

Treść doklejona: 20.06.12 08:24
    Vsti juz nie czytaj, tylko bądz dobrej mysli:wink: u nas od 6.00 burza
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: Dziewczyny a proctohemolan mozna stosowac ten w masci czy jakis inny?

JA stosuję diohespan max, a teraz aby diosmina cały czas krążyła stosuje diosminex- 2*po1 a i tak nogi puchną ;(

Diohespan max i proctohemolan to to samo ino inna firma robi.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: JA stosuję diochespan max, a teraz aby diosmina cały czas krążyła stosuje diosminex- 2*po1 a i tak nogi puchną ;(

ooj:confused: ja przed ciaza stosowałam proctohemolan, ale to mi wystarczyło raz posmarowac i guzek zszedł, wiec chetnie bym teraz posmarowała, tylko nie wiem czy mozna masc w ciazy:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai ja to zawsze wolałam czopki bo oszczędzają cały układ pokarmowy a nie zastanawiasz się ile maści zostało na gatkach. dla czopki były zawsze bezproblemowe.

polusiowa gdzie ty masz ten upał u nas to już na deszcz się zbiera więc pewnie w ogrodzie nic dziś nie zrobię, ale może przynajmniej pójdę spać bo noc znowu ciężka- wstawanie i gramolenie po łózku by tylko po cichu dojść do kibla mnie już trochę męczy.

ale śniło mi się, że mi wody odeszły- wyleciał ze mnie woreczek foliowy z wodą, pamiętam że wtedy wchodziłam po schodach a przed bramą stała żółta ciężarówka :)
    sen był taki realny że przez chwile musiałam się zastanowić czy nie była to jawa.

a ja zapomniałam że mamy dziś rocznicę i wieczorem idę na babskie, może mąż wybaczy.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To ja się witam wciąż upalnie. Wyszłam z kundlicą o 7.oo po szczypior w samej chuście i majtach, gorąc taki że hej :confused: W nocy mam być 2o stopni...Rano złapał mnie mega skurcz, trwał chyba z 3 minuty i puścił :wink: Takie skurcze to gdzieś mam :tongue:

Vsti daj znać jak już coś będziesz wiedzieć, co byśmy się nie martwiły i uszy do góry kochana :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai ja to zawsze wolałam czopki bo oszczędzają cały układ pokarmowy a nie zastanawiasz się ile maści zostało na gatkach. dla czopki były zawsze bezproblemowe.

aha, dzieki, musze zajrzec u mamy czy jest tam gdzies moja masc i jaki ma termin, najwyzej kupie czopki
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Najlepiej zadzwoń do lekarza, będziesz wiedzieć- ja wszytkie leki biorę za jej zgodą
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: ale śniło mi się, że mi wody odeszły- wyleciał ze mnie woreczek foliowy z wodą, pamiętam że wtedy wchodziłam po schodach a przed bramą stała żółta ciężarówka :)
    sen był taki realny że przez chwile musiałam się zastanowić czy nie była to jawa.

No to ładnie Mkd ;)
    Mnie się śniło, że całą noc prowadziłam autobus, który nie miał hamulców i musiałam hamować biegami :tongue:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wiecie co zakisiłam tydzien temu ogóry, boze jakie pyszne mi wyszły:bigsmile:

Treść doklejona: 20.06.12 08:53
    mkd: ale śniło mi się, że mi wody odeszły- wyleciał ze mnie woreczek foliowy z wodą, pamiętam że wtedy wchodziłam po schodach a przed bramą stała żółta ciężarówka :)sen był taki realny że przez chwile musiałam się zastanowić czy nie była to jawa.

nieźle:bigsmile:

Treść doklejona: 20.06.12 08:53
    mag_dre: Najlepiej zadzwoń do lekarza, będziesz wiedzieć- ja wszytkie leki biorę za jej zgodą

mogłabym, ale z odebraniem telefonu bedzie mega problem, wiec chyba uzyje to bez jej pozwolenia:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Kakai: wiecie co zakisiłam tydzien temu ogóry, boze jakie pyszne mi wyszły:bigsmile:

Ja mam teraz taki ciąg na ogórki, że dziennie z 10 zjadam, już mi małosolne przechodzą w kiszone, też są pyszne :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Dzień dobry wszystkim
    Ja już po wizycie, więc tak szyjka się skraca ale jeszcze to nie to, jeżeli do poniedziałku nie zacznę rodzić to mam się zgłosić do szpitala i raczej mnie już tam zostawią, a więc w przyszłym tygodniu zobaczę najprawdopodobniej kto to w tym brzuszku przez dziewięć miesięcy umilał mi życie,
    od 14 tygodnia ciąży (wtedy weszłam pierwszy raz na wagę) przytyłam niecale 5 kg - dla mnie to szok...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Pajacynka: Ja mam teraz taki ciąg na ogórki, że dziennie z 10 zjadam, już mi małosolne przechodzą w kiszone, też są pyszne

noo moje tez rewelacje, mocno czosnkowo-chrzanowe:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: wiecie co zakisiłam tydzien temu ogóry, boze jakie pyszne mi wyszły

Kakai mi wzrok coś szwankuje i przeczytałam "Wiecie co zasikałam tydzień temu góry" :tooth::tooth::tooth:

Łezunia a dlaczego chcą Cię do szpitala położyć ? Szyjką się nie przejmuj, może się skrócić w każdej chwili do minimum ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai mi wzrok coś szwankuje i przeczytałam "Wiecie co zasikałam tydzień temu góry

taaa bo siedzis w tych górach i pluskasz sie w rzekach:bigsmile: zazdraszczam:smile:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Penny on mi termin z usg wyznaczył na 17.06.2012, zrobił mi dzisiaj jeszcze szybkie usg i zakomunikował że w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala ze wszystkimi rzeczami... więc ja wg niego de facto już 3 dni przenosiłam ;) to mój termin jest na 24.06.2012 - wyliczony - nawet mu o tym powiedziałam ale on powiedział że to jest na podstawie serii usg :P szyjką się nie przejmuję, niby całą ciążę miałam skróconą, kazał mi odpoczywać :P a teraz mówi że powoi się skraca i to jeszcze nie to, ale że brzuszek już napięty ;)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti, powodzenia :)
    Będzie dobrze :) Nie martw się...będziesz na pewno pod dobrą opieką.
    Z wagą dzieci mało komu chyba się dogodzi...bo Ty się przejmujesz, że Twoja Mała mało waży a ja że mój za dużo.:confused:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: taaa bo siedzis w tych górach i pluskasz sie w rzekach zazdraszczam

haha, no możliwe, coś w tym jest :bigsmile:

Łezunia to już kumam ;) Mój też cały czas mówi o terminie z usg, a nie wg om. Ale tak czy tak to ponoć dwa tygodnie i tak w jedną czy w drugą stronę to jest ok ;)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a jaki ja mialam sen:shocked: dwa dni temu teraz mi sie przypomnialo:D
    Wyciagnelam sobie Mala (nie wiem, jak) byla ze mna caly czas polaczona pepowina, poogladalam ja sobie, stwierdzilam, ze ma jeszcze czas i probowalam ja z powrotem wcisnac do srodka:devil::cool:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    penny ja wogóle nie mogę patrzeć na termin OM, ponieważ ja ostatnią miesiączkę miałam 24 lipca 2011 :P a owulację miałam w okolicach - z moich obserwacji wynika... 70 dc :P
    wiecie ja tak patrzę że on dał 10.09.2011 - wpisał wg usg a my próbowaliśmy dopiero 29.09 i poprawialiśmy 01.10 :P więc mi tak wychodzi, że ja mam lepsze obliczenia :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się, Vsti ty tam się trzymaj dzielnie kobieto :devil:

penny: Kakai mi wzrok coś szwankuje i przeczytałam "Wiecie co zasikałam tydzień temu góry" :tooth::tooth::tooth:

penny dokładnie tak samo przeczytałam, więc jak zobaczyłam co ty napisałaś to myślałam że się sama posikam przed monitorem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sysiajaw: penny dokładnie tak samo przeczytałam, więc jak zobaczyłam co ty napisałaś to myślałam że się sama posikam przed monitorem

Huraaa nie jestem sama :rolling::rolling::rolling:

Vsti ja kiedyś miałam podobny sen, też wyciągnęłam Małą z brzucha, nakarmiłam i włożyłam z powrotem :shocked:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam w dobrym humorze ;)

Tak patrze na Wasze suwaczki i wlasnie zdalam sobie sprawe ze zaniedlugo juz zmienicie topik. Przykro tak jakos....troche tu z Wami wkoncu bylam bez Was bedzie pusto :)

Penny jak widzisz z moich planow rodzenia w S...moze nic nie wyjsc ...ale moze to i dobrze hehe.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    To ja tez ma sny :d dzis mi sie snilo ze urodzilam coreczke taka malutka ,a ja zaczelam drzec jape przy prodzie ze to jakas pomylka ,bo ja mam syna :d juz mi ten synek na bani siedzi widac;p
    I przyszlam na nia raz popatrzec i powiedzilam ze jej niechce ... :D

Wiecie ze ja nigdy niekisilam ogorkow ;p musze wkoncu sie za to zabrac i sprobowac sama :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hope to rodź ze mną w UD :devil:

hopelight: Tak patrze na Wasze suwaczki i wlasnie zdalam sobie sprawe ze zaniedlugo juz zmienicie topik. Przykro tak jakos....troche tu z Wami wkoncu bylam bez Was bedzie pusto :)

Ja też z Wami bardzo związałam i ciężko mi się przenieść, no ale taka kolej rzeczy, niedługo się spotkamy po drugiej stronie mocy na rozpakowanych mamusiach :devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej hej dziewczynki :bigsmile:
    Ja zaraz jadę na USG i wizyte u ginki - naprogramową...
    Wczoraj robiłam te tajemnicze badania na cholestazę (po tej pokrzywce co mi wyszła na nogach) i okazało sie, że mam podwyższony poziom jakiejś fosfatazy alkalicznej - co może świadczyć własnie o cholestazie. Dzwoniła do mnie dermatolog, u której byłam i kazała sie szybko skontaktować z ginem....
    Nie powiem, od wczorajszego wieczora mam nie najlepszy humor... jakos tak... nie żebym czarnowidztwo uprawiała, bo jestem daleka od tego, ale jakos tak mi nie fajnie jest...
    Powiedzcie, czy z podejrzeniem cholestazy dostaje sie skierowanie do szpitala na jakieś badania, czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Oj tak ja też już się z wami zżyłam, no ale każda po kolei trafi na wątek mamusie rozpakowane :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    moje ogórki też wyszły pyszne a jemy już kolejną porcję, bo ja to zdecydowanie wolę jednak małosolne niż kiszone.

spoko przecież w końcu wszystkie przejdziemy na inny wątek choć wtedy będziemy miały pewnie mniej czasu na siedzenie przed komputerem..
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ulcia z tego co przeczytalam w necie ,pisze ze jest potrzebna stala hospitalizacja .Oby u ciebie bylo inaczej ,zdrowka zycze .
    http://www.ciazowy.pl/artykul,cholestaza-ciazowa-zagrozeniem-dla-dziecka,960,1.html
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    penny: Ja też z Wami bardzo związałam i ciężko mi się przenieść, no ale taka kolej rzeczy, niedługo się spotkamy po drugiej stronie mocy na rozpakowanych mamusiach
    --

W sumie tak:D za dwa miesiace!! zleci hihi, kochana w UD tymbardziej, to musi byc szpital z 3 stopniem referencyjnosci bo malutki mimo ze to w zasadzie nie wada i nic groznego musi byc przebadany, zapewne chodzi o calodobowe echo serduszka. My bedziemy spokojniejsi i wogole. Jesli jednak te tetnice sie wyrownaja to i tak pewnie bede chciala rodzic w R...jakos przemawia za mna to ze ten sprzet itp. jest bardziej wykwalifikowany...

Ulcia mysle ze tak, czytalam artykul o kobiecie z choleostaza i lezala w szpitalu dlugo, ale moze po prostu kazdy przypadek jest rozpatrywany inaczej i pewnie tak jest wiec glowa do gory, jestes na pewno i bedziesz pod dobra opieka.
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A ja witam sie w oficjalnym terminie.. Juz po wizycie. Dzis ctg nie wyszlo najlepiej i musze jutro znow isc na kontrole.
    Ale ginka sama z siebie zrobila mi masaz szyjki, bo stwierdzila, ze nie ma na co czekac. No i boli mnie teraz wszystko, skurcze sa znow, ale nieregularne i czekam, czy sie rozkreci. Musze przyznac, ze ogarnal mnie strach i sama nie wiem, czy chcialabym, zeby sie rozkrecilo, czy uspokoilo :(
    Vsti, ja wlasnie tez z lozyskiem starym juz prawie miesiac sie kulam, stare ale wydolne - przynajmniej tak bylo do tej pory (sprawdzane mam stale przeplywy). A co sie teraz dzieje, to nie wiem, moze jednak byc, ze Ninka tylko spala i jest wszystko w porzadku, ale w razie braku ruchow mam jechac do szpitala. A ona teraz zaczela szalec na szczescie, wiec chociaz tym sie nie martwie.
    --
  5.  permalink
    Vsti moze jednak ten sok z ananasa mial wplyw na rozwarcie ???:devil: no i witam wsrod tych, ktorych dzieci swiat przywitac chca "z twarza"
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    hopelight: kochana w UD tymbardziej, to musi byc szpital z 3 stopniem referencyjnosci

No to UD odpada na przedbiegach, lepiej w R, nastaw sie pozytywnie, wszystko będzie ok :)

Ypolly ja w te skurcze przestaję wierzyć ;) Mam regularne od dwóch tygodni i nic a nic się nie dzieje. Dziś mam kolejne ktg, tak mi się nie chce iść...
    Na czym polega ten masaż szyjki, który robiła Twoja ginka ? Nie mam zamiaru oczywiście go robić, z ciekawości pytam ;)
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Podobno ten masaz boli, ja chyba nie bede go chciala czasem masuja juz w trakcie porodu. Moje kolezanki mowily ze to niesamowity bol;/ podobno odchodzi sie od tego bo sa inne sposoby na przyspieszenie porodu.

Jak jest to nie wiem ale ja chyba podziekuje za masaz szyjki.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja mialam "masaz" szyjki z mala ,poniewaz nawet po oxy rozwarcie nieruszylo na jeden palec .
    Straszny bol ,tyle powiem .
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hej dziewczyny :) Ja mam do Was pytanko :) bez paniki porostu pytam. Wczoraj na USG wyszło łożysko II stopnia czy to nie za wcześnie się satrzeje ? i miałam łożysko dotychczas na tylnej sćianie teraz jest na przedniej czy to możliwe że przewędrowało ? Pytam bo ze straszym sprawdziłam ze łozysko zaczeło sie strarzeć dopiero w 37 tyg ... i miało wtedy II ... hmmm i co ja mam o tym myśleć ?
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Czerwinko a co na to gin? nie zapytalas?
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Sam masaz byl w miare choc bolesny. Moja ginka bada w ogole bardzo delikatnie. Ale PO masazu to myslalam, ze nie dojde do domu z bolu.
    Penny, na mnie skurcze tez juz nie robia wrazenia - nawet regularne i mocno bolesne - maz sie smieje, ze chyba pojade na porodowke jak glowka bedzie juz miedzy nogami. A ja nie chce juz falszywego alarmu, bardzo mnie to wtedy dobilo. A masaz polega na mechanicznym powiekszeniu rozwarcia i chyba oddziela sie przy tym pecherz plodowy. Jesli jest wszystko gotowe, to porod nastapi w ciagu kilku godzin.

Nie nastawiam sie jednak, ze u mnie poskutkuje. Raczej pewnie wezma mnie do szpitala i beda wywolywac, jakby Nince sie zle dzialo. Martwie sie troche tym dzisiejszym wynikiem ctg, bo jak jutro bedzie podobnie to do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    czerwinko mi rownież lekarz na usg w 31 tyg powiedział, że mam łożysko II stopnia. Na początku również było mieszczone na tylniej ścianie, a teraz jest na przedniej, ale nie ma zagrożenia przodującego. Nie martw się :-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.