Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJun 20th 2012
     permalink
    No właśnie siedzę pod gabinetem i czekam na tą naprogramową wizytę a widzę, ze łatwo nie będzie, bo pacjentki przychodzą nad wyraz punktualnie ;) no zobaczymy....... Mam nadzieję, że mnie nie położą w szpitalu i okaże się, że strach ma wielkie oczy ....... Trzymajcie kciuki - zdam relację jak wyjdę od ginki
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    No włąsnie nie zpytałam bo dostalismy opis badania i wyszłam rozmawialiśmy głownie o małopłytkowości ... dopiero w samochodzie przeczytałam o tym łożysku w środę kolejna mam wizytę u swojej pani dr. to zobaczymy co moja pani dr. na to powie
    --
  1.  permalink
    YPolly ja trzymam kciuki by masaż przysniósł rezultaty
    Ja byłam dziś na badaniach miedzy innymi glukoza;/
    Myślałam,że zdołam ją wypić do końca bo o dziwo dobrze mi szło,ale niestety ostatni łyk zemdliło mnie i zwymiotowałam niestety;/Mam nadzieje,że cokolwiek zostało we mnie no bo II raz niemogłabym już wypić.W piątek może będą już wyniki bo mam nie planowaną wizytę u gin ze względu na brak luteiny.
    POGODA u mnie dziś lepsza niż w ostatnich dniach chłodniej i niech już tak zostanie:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 20th 2012 zmieniony
     permalink
    No pogoda lepsza bo chłodniej, także już nie narzekam :-)

Lenuś a cytryna nie pomogła? Przykro mi, że tak się skończyło, nie wiem czy nie będzie trzeba powtórzyć badania. Jest potwornie niedobre, to fakt!

O tym przemieszczającym się łożysku pierwsze słyszę, człowiek każdego dnia dowiaduje się czegoś nowego.

Torbę mam spakowaną, jestem dziś z siebie dumna ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polusiowa ja tez sie spakowałam, dzis nabyłam japonki pod prysznic w pepco za całe 3zł!:surprised: drugą torbę spakowałam dla małego na wyjście a ze nie mogłam sie zdecydować co mu załozyc w tak wazny dzine, to naladowałam kilka kompletów, czapek ittd:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai..I love Pepco :-) Na szczęścnie (bądź nie ;-) mamy bliziutko domu, więc czesto w nim bywałam i sporo ciuszków dla Małego upolowałam. U mnie dwie torby spakowane :-) Jedna na patologię druga na poród.
  2.  permalink
    PolusiowaMama: nie wiem czy nie będzie trzeba powtórzyć badania

Wiesz ja ogólnie mam niski cukier bo mam w domu glukometr i sobie mierzę cukier co jakiś czas w sumie nie powinnam sie martwić podwyższonym stanem gdyż ja słodkości nigdy nie lubiłam i nie jem
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Kakai..I love Pepco :-) Na szczęścnie (bądź nie ;-) mamy bliziutko domu, więc czesto w nim bywałam i sporo ciuszków dla Małego upolowałam. U mnie dwie torby spakowane :-) Jedna na patologię druga na poród.

ja tez lubie pepco i czesto tam kupuje, tez mam blisko, heheh, dzis byl zestaw 3 bodziaków za 4,99zł:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    wrrrrrr......że nie mogę z łóżka wyjść,,,,,,na zakupy by się poszło :>
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: wrrrrrr......że nie mogę z łóżka wyjść,,,,,,na zakupy by się poszło :>

hehe lepiej leż, na zakupy pójdziesz z dzidziusiem w wózku:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Kakai a co spakowałaś dla maluszka? Chciałabym kupić coś do szpitala nowego, a nie mogę się zdecydować, czy pajace, czy kaftanik ze śiochami, a może body ze śpiochami? 3 zestawy wystarczą?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja po USG - nadal Martynka:bigsmile: , waży ok 1750 g , wszystkie parametry zgodne z terminem, więc moje obawy, ze ja nie przebywam na wadze to co jest z moim Maluchem rozwiane :wink: takżeod strony USG wszystko OK :bigsmile: teraz tylko czekam na wizytę u ginki
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    madzinka83: Kakai a co spakowałaś dla maluszka? Chciałabym kupić coś do szpitala nowego, a nie mogę się zdecydować, czy pajace, czy kaftanik ze śiochami, a może body ze śpiochami? 3 zestawy wystarczą?

u nas w szpitalu ubieraja w szpitale lumpki, a na wyjscie spakowałam body, spodenki, bluze, spioszki, czapeczki,, sama nie wiem w co go ubiore zalezy od pogody:smile:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    A ja nie mogę patrzeć na moje okna. Maż się od kilku dni do nich zabiera i w koncu ja je umyje tak mnie to wkurza strasznie.....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja wzięłam body ze śpiochami i półśpiochami, a na noc, gdy będzie chłodniej wzięłam do tego kaftaniki z długim rękawem. Wzięłam po 3 komplety. Nowe ubranko przygotowałam na wyjście dopiero- mąż przywiezie.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    To jeszcze podpytam Was a propos ubranek do szpitala. Zapakowałam pajace i bodziaki, do tego czapeczki, skarpetki, niedrapki. I tak się zastanawiam czy bodziaki pod pajace wziąć z krótkim, czy długim rękawem?
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    cho: A ja nie mogę patrzeć na moje okna. Maż się od kilku dni do nich zabiera i w koncu ja je umyje tak mnie to wkurza strasznie.....

Mnie zostało umyć w łazience- wczoraj maż nie dał rady, za to dzisiaj wieczorem ma umyć obiecał :D

Treść doklejona: 20.06.12 11:31
    BlueCactus: I tak się zastanawiam czy bodziaki pod pajace wziąć z krótkim, czy długim rękawem?

Ja wzięłam body z krótkim, a do tego kaftaniki z długim rękawkiem. Na wyjście natomiast zapakowałam do wzięcia dla męża body z długim i krótkim w razie zmiany pogody
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A jakie rozmiary wzięłyście? 62 czy 56?
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Ja zapakowałam 56, w końcu wcześniaka się spodziewam ;-)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja 56 i 62
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    ja wzięłam rozm 56
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    No dobra, a na wyjście to co zakładacie? Bo ja oszalałam i pojęcia nie mam co zapakować...
    Niby lipiec, to gorąc i skwar... Ale żeby nie za zimno z drugiej strony, pomocy!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: No dobra, a na wyjście to co zakładacie? Bo ja oszalałam i pojęcia nie mam co zapakować...Niby lipiec, to gorąc i skwar... Ale żeby nie za zimno z drugiej strony, pomocy!

ja pisałam wyzej, bo w szpitaku beda mi ubierac małego, jedynie na wyjscie musze miec, stanawiam na to,

ale jest welurowe, wiec w upał załoze jedynie pajacyk

za chwile usune coby nie przeszkadzało
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Cześć dziewczyny ;) kilka dni mnie nie było i widzę, że lista ruszyła :bigsmile: dobrze dobrze :bigsmile:

Kasiek gratulacje syneczka!!!
    Vsti, mam madzieję, że będzie dobrze i córeczka wyjdzie zdrowa i ciężka :tongue:

Myśmy skończyli wreszcie 37 tydzień i mam nadzieję, że też jakoś w końcu ruszy - na razie nic nie przepowiada, bo brzuch wysoko, żadnych innych oznak nie zauważam.. W ogóle od kiedy macie Ktg robione? Ja jeszcze ani raz nie miałam :( a zauważyłam, że niektóre z Was to grubo przed 38 tyg miały...
    A o masażu szyjki macicy to ja same złe rzeczy słyszałam i nawet na szkole rodzenia nas przestrzegali.. Ale sama nie wiem..:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    spidermanka

A Ty masz teraz robione badania dopochwowe, a nie przez powłokę brzuszną? Bo rozumiem, że ginka sprawdza Ci np. długość szyjki, tak? Pytam, bo ostatnio kilkagość dziewczyn mówiło, że lekarze nie badają juz od dołu tak czesto w pewnym momencie ciąży, tylko oceniają długosc szyjki przez usg...

ja nie mam żadnych kłopotów szyjkowych i nie miałam. Lekarka ręką sparwdza czy jest rozwarcie, czy coś się zmienia i ja sobie na logike myślę, że to lepsze niż usg. Czuć miękkośc, rozwieranie. w każdym razie tak właśnie mnie bada.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Ja na wyjście zapakowałam bodziak i rampers. Biorę do szpitala rożek i kocyk, więc jak będzie chłdniej to przykryjemy go kocyjiem.
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    cho: A ja nie mogę patrzeć na moje okna. Maż się od kilku dni do nich zabiera i w koncu ja je umyje tak mnie to wkurza strasznie.....

Też czekam na męża, ciekawe czy się doczekam...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai a Ty będziesz syna jeszcze w coś owijać typu kocyk, rożek ? jakby mi dziś przyszło rodzić, to bym tylko Małą w bodziaki ubrała, może rampersika i chyba w cieniutki kocyk tylko zawinęła ;) No w sumie wszystko od pogody zależy :wink:

Umyłam okna i podłogi i nic nie zdarzyło oprócz tego, że się spociłam :devil:

Edit Kakai juz sobie doczytałam, że jakby było ciepło to tylko w pajacyk, bo ten welur taki mi się gruby wydawał ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oj, ja też spakowałam różniaste ubranka, choć tylko na wyjście są nam potrzebne. Mam półspioszki, body krótki i długi rękaw, kaftanik, dresik welurowy, coś w stylu, jak ten Kakai, dwie czapki jedna grubsza, druga cieńsza, 2 pary niedrapek i skarpetki... Rozmiar 56, bo u nas raczej w 62 Mała by się utopiła...

Co do soku ananasowego Patka, słabo pomógł, bo rozwarcie mam ok. 1,5-2 cm, a te 1,5 to od 5 tygodni :D

A z tym moim łożyskiem może nie jest, aż tak źle, ale przy cukrzycy może się ono starzeć w szybszym tempie....
    Coś mi się wydaję, że wyjdę już z Małą na rękach, a nie w brzuchu :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti a Ty już ze szpitala piszesz ?
    Marzę o burzy :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai a Ty będziesz syna jeszcze w coś owijać typu kocyk, rożek ? jakby mi dziś przyszło rodzić, to bym tylko Małą w bodziaki ubrała, może rampersika i chyba w cieniutki kocyk tylko zawinęła ;) No w sumie wszystko od pogody zależy

wlasnie nie miałam zamairy zawijac w nic tylko włozyc do nosidełka, bo ze szpitala do domu mam 5 minut autem
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    JA na wyjście młodej przygotowałam ogrodniczki z tesco i do tego czapeczkę, niedrapki, skarpeteczki, oraz body z długim i krótkim rękawkiem, bo nie wiem jaka będzie pogoda ehh
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    ja myślę, że czapeczki nie będe wkładać w taki skwar, bo tylko dogrzeje niepotrzebnie. A na wierzch zarzucę tetrę dla ochrony przed słońcem. Choć do auta dwa kroki ze szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Czekam na M. i jedziemy do szpitala... Zaraz powinien być...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti, Trzymaj się!
    I daj nam znać ze szpitala.
    Ja miałam badane łożysko 2 tyg, temu i było II stopnia.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madzinka83: Kakai a co spakowałaś dla maluszka? Chciałabym kupić coś do szpitala nowego, a nie mogę się zdecydować, czy pajace, czy kaftanik ze śiochami, a może body ze śpiochami? 3 zestawy wystarczą?

Na oddzialch jest strasznie goraco ,wiec mysle ze body z krotkim rekawkiem wystarcza ,wez z 5-6 sztuk .
    W pajacach dziecku moze byc za goraco ,ja mala rodzilam w lutym a bylo tak goraco ze lezala w samych pajacach bez body pod spodem.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    hehh dopiero doczytalam ze pyta;as kakai ,a nie wszytskich :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti to ty tam nam relacjonuj co i jak :bigsmile: będziemy jak na szpilkach czekać :wink:

Co do ubranek fakt na oddziałach jest okropnie gorąco, ja Julcię rodziłam w styczniu 6 lat temu a na dworze było -30st, a na oddziale się gotowaliśmy, ale u mnie tez w ciuszki szpitalne dzieci ubierali tylko na wyjście potrzeba było. Więc w szpitalu to raczej radziłabym cieniutkie rzeczy na krotki rękawek, natomiast na wyjście jeśli będzie upał jednak radziłabym założyć cieniutką czapeczkę w końcu główki noworodków są naprawdę delikatne, i skórka jest cieniutka
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny a takiego noworodka przy wyjsciu ze szpitala mozna od razu wsadzic w fotelik samochodowy,czy inaczej je przewiesc?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nibriana: Szpitalny szok kulturowy ;)

hahah dobre ale tylko pozazdrościć...... no ja przynajmniej będę miała łóżko na pilota i łazienkę w każdym pokoju bo oddział nowy po remoncie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    kuleczka_69: Dziewczyny a takiego noworodka przy wyjsciu ze szpitala mozna od razu wsadzic w fotelik samochodowy,czy inaczej je przewiesc?

Mozna odrazu :) Najlepsze rozwiazanie ,niektore szptale np.niwypuszcza dziecka ze szpitala bez fotelika :)
    Troche dziwne ..np,moja kolezanka niema samochodu i pozyczyla odemnie fotelik ,zeby wyjsc ze szpitala :)
    --
  4.  permalink
    Dzieki Pomaranczka za odp. Ja jeszcze w tych tematach zielona chociaz porod zbliza sie wielkimi krokami :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka trzeba, w aucie nie mozesz przewozic bez fotelika
    --
  5.  permalink
    Kakai, pytam, bo mojego meza siostra jak wychodzila, to dziecko przewiozla do domu w rozku i na rekach. Co mi sie wydawalo z deka dziwne, a mieli troszke km do przejechania.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niema za co :))Jeszcze sporo przed Toba ,kazda z nas sie wczesniej pytala o rozne rzeczy :)
    ,a w aucie jak najbardziej bez fotelika niemozna ...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    W krk nie wypuszczą bez fotelika. Nawet ja jedziesz taxi do domu to musisz przewozić w foteliku.
    --
  6.  permalink
    No tutaj to chyba nie przywiazuja do tego uwagi, widzialam, ze sporo osob wychodzi z dzieckiem w rozkach, no, chyba, ze w aucie maja i dziecko wkladaja...szykuje sie do wyjsca na pobranie kr wi i jakos mi to nie wychodzi :P jeszcze jakis upierdliwy bzykacz mi przez okno wlecial i mnie denerwuje :P
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Pomarańczka25: hehh dopiero doczytalam ze pyta;as kakai ,a nie wszytskich :D

Spoko, każda rada w cenie. :smile: Muszę się za kilka tygodni wybrać do tego szpitala i dowiedzieć, czy trzeba jakieś ciuszki czy nie. No i zobaczymy jak w sierpniu będzie i co na wyjście. Tak czy siak muszę dokupić jakieś śpioszki, bo właśnie sprawdziłam, że mam aż 1 parę na 56. Tak się zapędziłam w tym myśleniu, żeby zbyt dużo małych nie kupować, że nie mam ich prawie wcale :devil:.
  7.  permalink
    madzinka83: Tak się zapędziłam w tym myśleniu, żeby zbyt dużo małych nie kupować, że nie mam ich prawie wcale .

Moja tesciowa mnie zbluzgala za to, ze mam pelno malych rzeczy, a patrzac rozmiarami na mnie i na mojego meza to bedziemy mieli duze dziecko..... jak ja nie lubie takiego filozofowania, to masakra :P ja tez rodze w sierpniu i nastawiam sie na jakies lzejsze ubranka coby nie przegrzac Malutkiej.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.