Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 20th 2012
     permalink
    kuleczko to faktycznie nieodpowiedzialnie zrobili:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
    • CommentTimeJun 20th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny ja urodzilam w czerwcu i bylooooo zajebiscie gorąco!!!!!!!!!
    i tez zapakowalam wiecej ubranek, bo w sumie nie przywidzimy pogody na wyjscie z maluchem.
    Zanioslam wszystkie ubranka pigulom a ubraly Mloda w pajaca, bluze i spodnie dresowe i wsio.
    Do fotelika...
    Pielucha na buzie i "calosc" kazaly przykryc kocykiem/
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madzinka83: Spoko, każda rada w cenie. :smile: Muszę się za kilka tygodni wybrać do tego szpitala i dowiedzieć, czy trzeba jakieś ciuszki czy nie. No i zobaczymy jak w sierpniu będzie i co na wyjście. Tak czy siak muszę dokupić jakieś śpioszki, bo właśnie sprawdziłam, że mam aż 1 parę na 56. Tak się zapędziłam w tym myśleniu, żeby zbyt dużo małych nie kupować, że nie mam ich prawie wcale :devil:.

A;le to dobrze ,ja mialam kupione 3 pary szpioszkow na 56 cm ,a jak wyszlam ze szpiatla okazalo sie ze to za malo i maz polecial kupic jeszcze dwie (oczywiscie obie z napisami ksiezniczka tatusia itp :D )
    I tyle naprawde straczylo ,zanim sie obejzalkam juz ubieralismy 62-68 :)
    U nas z kolei w szpiatlu ubieraja w sowje ciuszki na pierwsza dobe ,potem przychodzi pigula i pyta czy mam swoje ubranka ,jak tak (ja mialam) przebieram w swoje ,a te oddaje do kosza na korytarzu ,a dziewczyna odemnie z pokoju niemiala i ubierala do konca w szpitalne ubranka rowniez dostepne na korytarzu.

Treść doklejona: 20.06.12 13:48
    a co ubranek na wyjcie ,mozecie zrobic np. dwie "kupki " na cieplejszy dzien i na chlodny ,pokazac mezowi gdzie sa i w dniu wypisu niech on przywiezie .
    Mysly tak zrobili ,w szpitalu mialam tylko to co mi potrzebne ,a maz na wyjscie przywiozl ubranka :)
    Ja wychodzilam zima ,wiec kombinezon ,zajal by mi pol torby :d
    --
  1.  permalink
    Kakai: kuleczko to faktycznie nieodpowiedzialnie zrobili

oni jeszcze nie mieli wtedy ani wozka ani fotelika...dotarli bezpiecznie na szczescie :)
    ja zaplanowalam sobie, ze wszystko juz w lipcu zakupimy zeby byl spokoj...ale jakos narazie nic sie nie rusza z malowaniem i szykowaniem to nie wiem co z tych planow wyjdzie :P
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Najwazniejszy wedlog mnie jest fotelik ,wozek mozna zakupic po porodzie :)
    Np.maxi cosi -foteliki sa kompatybilne z kazdym prawie stalezem wozka :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kula ja tez kupowalam wczesniej zeby miec wszytsko w razie w
    --
  2.  permalink
    Ja nie lubie tak wszystkiego na ostatnia chwile robic. musze miec wczesniej wszystko rozplanowane i dokonczone :P wiec chyba dzisiaj meza za fraki wezme niech przygotowuje pokoj :P ciekawe jak tam z jego mobilizacja:P czy w koncu dotarla, czy jeszcze sie gdzies szweda? :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja na szczęście pokoiku nie muszę przygotowywać, starsza wyniosła się na poddasze i tam ma swój pokój, a młodsza przez najbliższe 6 miesięcy będzie pewnie z nami w pokoju i w swoim łóżeczku, jednak pokój po starszej został na dole ozdobiony malowanymi motylkami więc nic nie muszę robić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    A ja się zaczęłam przez was stresować tymi ubrankami, bo na dobrą sprawę jeszcze nie wiem co dokładnie mam ;) dopiero w weekend mam dostać drugą dostawę od znajomych i jeszcze mnie czeka druga tura prania i prasowania... I nie wiem, czy tam będzie coś eleganckiego na wyjście... Może jednak kupię na wszelki wypadek jakieś rampersiki...
    Bo ja to bym chciała mieć to wszystko JUŻ a nie za kilka dni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    dododotka: Może jednak kupię na wszelki wypadek jakieś rampersiki...
    Bo ja to bym chciała mieć to wszystko JUŻ a nie za kilka dni :bigsmile:

ja Ci się nie dziwię że byś już chciała mieć wszystko :bigsmile: w końcu już jesteś w bezpiecznym okresie i w każdej chwili teoretycznie brzdąc będzie z wami, ja urodziłam w 38tc córcie i teraz wolałabym już do 36tc mieć wszystko gotowe
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    sysiajaw: ja Ci się nie dziwię że byś już chciała mieć wszystko w końcu już jesteś w bezpiecznym okresie i w każdej chwili teoretycznie brzdąc będzie z wami

Ah no właśnie tego się obawiam... Na szczęście też już sporo ubranek mam :wink:
    Znając życie to syn wyjdzie później niż wcześniej (wolałabym wcześniej, ale to, co ja chcę to tu mało ważne :wink:) więc na szczęście ubranka nie zakłócają mi póki co snu, ale...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    sysiajaw: ja urodziłam w 38tc córcie

Sylwia, w skończonym 38 czy trwającym?
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    dododotka nie stresuj się tylko organizuj, to na pewno ze wszystkim zdążysz :wink: Twój suwaczek się pyta, czy masz walizkę do szpitala spakowaną :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    PolusiowaMama: Sylwia, w skończonym 38 czy trwającym?

Madziu w skończonym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ja już też bym chciała mieć ciążę donoszoną, ciężko znoszę upały a w dodatku od dwóch dni mam ciągle zatkany nos :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Pajacynka: od dwóch dni mam ciągle zatkany nos :shocked:

ja też ciągle mam taki nos jakby mi tam ciasno było i przez to strasznie ciężko mi się oddycha, wieczorem jak się kładę muszę parę razy wsiąść głęboki oddech buzią, nie wiem czy mała po prostu mi gdzieś tam czegoś nie uciska ale ogólnie ciężko mi się oddycha nawet dzisiaj gdzie u mnie pada i jest 16st na zewnątrz:confused:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Pajacynka: dododotka nie stresuj się tylko organizuj, to na pewno ze wszystkim zdążysz Twój suwaczek się pyta, czy masz walizkę do szpitala spakowaną

Haha :smile: torba jest - nawet 2 bo jakaś chyba mała i mi się nie zmiescilo wszystko :wink:
    Reszta wyprawki też czeka, tylko na te ubranka nie ma szans, żeby były wcześniej :wink:

Treść doklejona: 20.06.12 15:17
    Pajacynka: Ja już też bym chciała mieć ciążę donoszoną, ciężko znoszę upały a w dodatku od dwóch dni mam ciągle zatkany nos

Mam to samo :confused: nie znoszę upałów.. Następną ciążę będę kończyć wczesną wiosną.. :wink: ta też miała taka być, tylko trochę nie wyszło od razu :wink:
    --
  3.  permalink
    sysiajaw: nie wiem czy mała po prostu mi gdzieś tam czegoś nie uciska ale ogólnie ciężko mi się oddycha nawet dzisiaj gdzie u mnie pada i jest 16st na zewnątrz

tak juz jest, masz wiecej krwi i naczynka sie rozszerzaja, tylko bron Boze nie smarkaj na sile, ja raz sie tak wysmarkalam i bach, krwotok z nosa dostalam i mnie mecza co jakis czas, teraz wiem jak czuje zatkany nos to se moge, co najwyzej sie po nim podrapac :P

Wrocilam z pobierania krwi i sie topie....upal masakryczny, duchota i juz mam na dzis wszystkiego dosyc
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    w krk wilgotność 71%, w cieniu 32 stopnie, w domu mam 27 i nie mam jak oddychać- cała mokra jestem ehh nic innego nie robię ino pije wodę mineralną
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Sylwia dzięki za info, 38 skończony to już taki mocno bezpieczny!

dododotka: Następną ciążę będę kończyć wczesną wiosną..

o proszę, jak miło :-) już następna ciąża w planach, brawo!

Jak ja się cieszę, że w wawie chłodniej, tak może być już do lipca :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jestem po wizycie, zmęczona i i zła, bo rozwarcie nadal na opuszek palca, nic się nie ruszyło. Skurcze nadal regularne, silne, tym razem tę dolną kreskę miałam na poziomie 80, a skurcze ponad skalę. I g... z tego wynika. Kolejne ktg i kolejna wizyta za tydzień, mam dość upału i chyba dość wszystkiego...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Doła mam jakiegoś, tym bardziej, że czuję te skurcze itd, a tu nic. Siedziałam dwie godziny w kolejce...Gin powiedział, że to że nie ma rozwarcia nic nie oznacza, że nie może pojawić się w każdej chwili. Na chłodno rzecz ujmując ma rację, a ja jeszcze parę dni, ale jakoś przygnębiona jestem mimo wszystko.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69:
    Wrocilam z pobierania krwi i sie topie....upal masakryczny, duchota i juz mam na dzis wszystkiego dosyc

zapraszam do mnie, leje się z nieba od rana ale nie żar tylko deszcz :neutral:

penny: Skurcze nadal regularne, silne, tym razem tę dolną kreskę miałam na poziomie 80, a skurcze ponad skalę. I g... z tego wynika. Kolejne ktg i kolejna wizyta za tydzień, mam dość upału i chyba dość wszystkiego...

Może te skurcze spowodują rozwieranie się szyjki, ja we wtorek byłam na KTG i mimo rozwarcia na 2cm, nie zapisał się ani jeden skurcz, dodam że od 32tc leżałam z zagrożeniem przedwczesnego porodu ze względu na regularne skurcze i rozwarcie, i w czwartek urodziłam, także może u Ciebie być podobnie dzisiaj nic a jutro porodówka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny wcale sie nie dziwie, ma sie ta nadzieje, że już może a tu nic:confused: moze to głupio zabrzmi ale ja juz lapie doły, a jesczze mam ponad miesiąc to tp:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sysiajaw: , także może u Ciebie być podobnie dzisiaj nic a jutro porodówka

Sysia marzę o tym, żeby jutro pojechać na porodówkę..

Kakai: wcale sie nie dziwie, ma sie ta nadzieje, że już może a tu nic moze to głupio zabrzmi ale ja juz lapie doły, a jesczze mam ponad miesiąc to tp

Mnie ten upał chyba tak rozwala i to dlatego mam taki nastrój zniżkowy, jeszcze ta wizyta do tego, kolejka, powrót. Nie głupio Kakai, tylko hormony pewnie też w tym palce maczają...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Mnie ten upał chyba tak rozwala i to dlatego mam taki nastrój zniżkowy, jeszcze ta wizyta do tego, kolejka, powrót. Nie głupio Kakai, tylko hormony pewnie też w tym palce maczają...

ech:sad: myslmy pozytywnie, bo tylko to nam zostało, lepiej sie nie dołowac, bo to sie tylko nakręca:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Nie wiem czemu ta końcówka jest taka fatalna, ale pamiętam z pierwszej ciąży, że było identycznie. Jak się ma kilka tygodni do końca, to się odlicza całe tygodnie, a jak pozostają dni, to już tragedia, zaczyna się je drobić na godziny..

penny weź no Swojego do łóżka zaciągnij, niech Ci masaż sutków zafunduje.. Zejdź 5 razy po schodach, musi ruszyć!
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    penny, spokojnie- w końcu, prędzej czy później się rozpakujesz - jak nie dziś, to za kilka dni... Wyobrażam sobie, że to czekanie musi być okropne, ale pomyśl sobie, że to już kwestia dni i w końcu będzie po...
    Wiem, że łatwo mi mówić i pewnie sama za 3 tyg będę w podobnym humorze, ale zobaczysz, że w końcu to czekanie się skończy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No i jestem w domku.
    Moja ginka na wizycie potraktowała mnie jak zło konieczne - bo to wizyta nieplanowana.... przypomniałam jej, ze to ona wymyśliła mi ostatnio L4 na 2 tyg, i kazała mi przyjść dzisiaj - bo jutro wyjeżdża na wakacje.... a jak tylko wyszłam od niej z gabinetu te 2 tyg temu to już nie było wolnych wizyt do 18 lipca......
    I w zwiazku z tym, że byłam dzisiaj "nieplanowana" to mam wrażenie, ze zlała te moje wyniki badań... kaząła obserwować, dała skierowanie na powtórzenie badań za 2 tyg - i tyle, bo w ciąży generalnie wszystko jest "noramlne"... :confused: swędzenie skóry, puchnięcie....
    Juz mi przeszła złość, ale na początku to byłam wściekła na nią, ze tak mnie olała. Podchodze do tego zdroworozsądkowo - ze pewnie faktycznie nie mam tej cholestazy skoro tak to zlekceważyła i nie mam zamiaru martwić się na zapas....
    Najwazniejsze, że jestme w domku, że malutka nadal jest Dziewczynką i rosnie zgodnie z terminem (co przy cukrzycy jest bardzo ważne) :tongue: a i nie wiem czy pisałam wczesniej - ułożona główkowo :-)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my po wizycie :) pierwsze co lekarz powiedział to to ze Młoda ma nogi długie :) oprócz tego sporo waży bo już prawie 3 kg O_o... Lozysko 1 stopnia, szyjka zamknięta, pierwsze ktg 3 lipca... Młoda wyprzedza termin o tydzien więc wszystko super :))))
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Madzia to moj mały podobny wagowo:-)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Penny, zajmij się czymś. Naigorzej to czekać. Mnie dobija zgaga...
    Wczoraj nie byłam na wizycie bo się lekarz spóźnił 1,5 godziny, a ja musiałam do pracy jechać...:/. Idę jutro i zobaczymy co on mądrego wymyśli, bo ja liczę że wyśle mnie na KTG.
    Dzisiaj mam wizytę u dentysty, ale chyba odwołam, bo na zewnątrz 37 w cieniu... Nie mam zamiaru paść po drodze...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No właśnie idę grillować, a wieczór już mam umówiony z ukochanym :devil: Już mi lepiej ciut jakby, dzięki za słowa otuchy dziewczyny :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A ja dzisiaj idę do kina wieczorem z mężem. Mieliśmy iść wczoraj, ale taka mnie zgaga dopadła, że mnie na wymioty brało. Co to za kino bez coli i popcornu:devil:.

Jeszcze mi sie włączyła na telefonie aplikacja z przypomnieniem ze jutro mam termin porodu...Hehehe, dobrze ze sobie to zapisałam, bo pewnie bym zapomniała...:cool:.
    --
  4.  permalink
    Melduje sie ze szpitala, przebadali mnie na wszystkie strony, stwierdzam, ze w 100% wole jak bada mnie facet! Ktg zapisalo z 3 skurcze no i tyle, a wszyscy twierdza, ze ja zaraz bede rodzic:shocked:
    Nawet juz babka z noworodkow u mnie byla:shocked:
    Ale czekamy az sie samo ruszy :bigsmile:
    No jedynie krwawilam po badaniu...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny macie "dopiero" 38tc ,a juz chcecie rodzic ;p
    Ja zajzalam z ciekawosci do ksiazeczki ,kiedy urodzilam mala (bo niepamietalam w ktorym tygodniu ) i sie wbilam lekko w szok ,bo to byl 40 tc .
    Wiec moze wytrawam do tego 1-2 stycznia :)))

Treść doklejona: 20.06.12 18:30
    Visti -to powodzenia :)))

Ja dlatego mam lekarza faceta :)))
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jak mi polozna tam zaczela gmerac myslalam, ze umre z bolu :(
    Juz mi karte dla dziecka zalozyli:shocked:
    Jeny ja chyba naprawde mam rodzic:shocked: a nic nie czuje:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti gdybys miała rodzic to trzymamy kciuki, żeby poszlo łatwo i szybko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti pójdzie gładko, zobaczysz!
    Rano jak zajrzymy, to pewnie przeczytamy, że tulisz Nadię ;-)
    Zazdroszczę!
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    czesc dziewczyny, tak sobie sledze czasem co piszecie ale nie widze tu prawie zadnej co jest na poczatku ciazy :( wszystkie juz na koncowce. ja zaczelam 6 tydzien i na razie jedynym moim objawem jest nieprawdopodobne osłabienie, dzis jak wstalam z lozka zrobic sniadanie to mi sie tak w glowie zakrecilo, zbladlam i musialam usiasc bo bym zemdlala, czy ktoras tez tak miala? pewnie poteguje to upal. do tego spalabym z 12 godzin, nie mam apetytu no i ciut wieksze piersi ale jakos na razie nieznacznie. nie mam na razie zadnych boli ani mdlosci. ciekawe kiedy przyjda. za tydzien ide pierwszy raz do lekarza juz po porobionych wczesniej badaniach i ciekawe czy na usg bedzie juz serce bilo, jak myslicie? bedzie to 2 dzien 7 tygodnia.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    milka, są tu kobitki na początku ciąży :) A szansa na zobaczenie pulsującego serduszka bardzo duża :)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    milka zobacz ile was na 2013 rok juz jest :D

1. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    2. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    3. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    4. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    5. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    5. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)

6. Lezunia 25.06.2012
    7. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    7. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    8. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    9. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    10. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    10. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    11. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    12. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    13. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    14. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    15. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    16. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    16. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    17. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    18. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    19. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    20. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    21. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    22. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    22. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    23. atamala 06.08.2012
    24. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    25. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    26. Mamrotka 13.08.2012
    27. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    28. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    28. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    28. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    28. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    29. dorotka0905 20.08.2012
    30. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    31. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    31. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    32. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    33. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    34. patyk 120 01.09.2012
    35. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    36. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    37. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    38. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    39. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    40. oranda 15.09.2012
    41. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    42. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    43. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    44. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    45. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    46. kapelusznick 01.10 2012
    47. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    48. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    49. łośćń 12.10.2012
    49. CiastoMiłości 12.10.2012
    50. KasiaTasia 13.10.2012
    51. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    52. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    53. Linden 12.11.2012
    53. violet_flower 12.11.2012
    54. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    55. edzia503 23.11.2012
    56. basia_87 06.12.12.
    57. ruda03 09.12.2012
    58. acia20 12.12.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    59. moonia 21.12.2012
    60. Pomarańczka25 2.01.2013
    61. kasia151288 16.01.2013
    62.agavva 21.01.2013
    63. marakuya 1.02.2013
    64. ikamek 06.02.2013
    65. andziaiw 22.02.2013
    --
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    milka ja tez mialam takie zawroty glowy, wizyte mialam w 7tc i serduszko bilo juz:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    holter ząłożony, przemiły pan kardiolog sprawdzi na piąek,a to sporo pracy! Chocdzę do niego pzoa pacjentami, w zasadzie jak prywatnie, ale kasy nie chce – powiedział, zę nagrodą będzie urodzenie zdrowego malucha. Jednak szok kulturowy ;)
    jest szansa, że potas mi ureguluje pracę serca i będę mogła rodzić naturalnie :) Cieze sie i nie ciesze – mam mieszane uczucia. Byleśmy obie wyszły cało z tego porodu.
    A u gin ok – GBS pobrany. Szyjka długa, zamknięta. Na niedzielne skurcze stwierdziłą, żę za wczęśnie.. dziwne, przecież to dobry czas na przepowiadające. Zresztą powiedziała, ze najważniejszy jest wpływ na szyjkę, a tego brak, więc jest dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti: Jeny ja chyba naprawde mam rodzic a nic nie czuje

A po czym oni twierdzą, że będziesz niebawem rodzić?
    Ja za tydzień mam wizytę u gin i zobaczę na jakim etapie jest u mnie łożyzko...
    Ja jednak wolę jak badają kobiety bo ostatnio jak byłam w szpitalu i mnie facet zbadał to badanie mnie bolało i mocno po nim krwawiłam... Chyba reguły nie ma, zależy na kogo się trafi...
    Vsti, Powodzenia!
    -- ,
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    milka1984 - ja do tej pory mam dużą potrzebę snu i jestem słaba, ciągle marznę, i tak mam od początku ciąży i to też właściwie główny objaw mojej ciąży. W 7 tygodniu już biło serduszko.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    milka1984 ja też jestem początkująca jestem w 10-11tygodniu. Ja byłam na USG w 7 od OM i biło serduszko, ale USG wskazywało na 6tc.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: holter ząłożony, przemiły pan kardiolog sprawdzi na piąek,a to sporo pracy! Chocdzę do niego pzoa pacjentami, w zasadzie jak prywatnie, ale kasy nie chce – powiedział, zę nagrodą będzie urodzenie zdrowego malucha. Jednak szok kulturowy ;) jest szansa, że potas mi ureguluje pracę serca i będę mogła rodzić naturalnie :) Cieze sie i nie ciesze – mam mieszane uczucia. Byleśmy obie wyszły cało z tego porodu. A u gin ok – GBS pobrany. Szyjka długa, zamknięta. Na niedzielne skurcze stwierdziłą, żę za wczęśnie.. dziwne, przecież to dobry czas na przepowiadające. Zresztą powiedziała, ze najważniejszy jest wpływ na szyjkę, a tego brak, więc jest dobrze.

masz holter cisnienia czy ekg? miły pan kardiolog:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Ufffffff......nie odesłali nas na patologię. Stan "stabiny", szyjka bez zmian, więc nadal mam żyć w przyjaźni z Fenkiem i Lutkiem. Rozstaję się z nimi 1 lipca (36 tydz) i mam nadzieję, że szybko rodzimy :-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.