Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 23rd 2012
     permalink
    penny: Toż dałam a wczoraj to po prostu musiałam pojechać i się pozakupować, bo bym chyba osiwiała, a przecież nie mogę do porodu pójść z siwymi włosami Od rana znowu słońce u nas, na szczęście bez upału

Musi jej być dobrze w brzusiu:heartsabove:

u nas też ładnie słonecznie

Treść doklejona: 23.06.12 08:16
    violet_flower: Kakai na niedzielę ?

noo a na wtorek mama miała juz wysznaczony termin cc, a tu pach:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Kakai: noo a na wtorek mama miała juz wysznaczony termin cc, a tu pach
    no to jesteś super urodzona - podobno najlepiej się urodzić w niedzielę bo się ma szczęśliwe życie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Jeszcze możńa chodzić jak bocian, podnosić wysoko kolana. To wprawdzie działa juz podczas porodu, ale czemu n ie zacząć wcześniej? A jak się nie ma przepowiadających to podobno dłużej potrwa I faza. Ale jak to z położnictwej jest - nie ma reguły :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: no to jesteś super urodzona - podobno najlepiej się urodzić w niedzielę bo się ma szczęśliwe życie

hehe nie zaprzeczam, mam duzo szczęścia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jak dla mnie niedziela może być, teściowa mi ciągle mówi, że super by było w niedzielę :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    Kakai: hehe nie zaprzeczam, mam duzo szczęścia
    moja Dzidzia jeśli się wstrzeli w termin to nie dość, że będzie niedzielna to jeszcze 11 listopada:smile: bo ja niestety piątkowa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nie dziwie sie, ze przepowiadajacych nie czujecie... ja skurczy takich do 90 zapisanych na KTG nie czulam, az lekarz sie smial :D Pozniej bole byly podobne do menstruacyjnych (silnych) i tylko ostatnie, tak z 10 czulam mega, az mnie skrecalo i m. sie smial, ze Jezusa wzywalam :D
    Poza tym cieszcie sie ciaza, bo porodzie chyba wiecej powodow do narzekania jest ;) Ja wczoraj czulam sie, jak kaleka, ani usiasc, ani podniesc nogi, nawet przekrecenie sie na bok sprawialo mega problem ;D a zrobienie siusiu to w ogole ;D
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    violet_flower: bo ja niestety piątkowa:wink:

jakie niestety! To pięknie, bo to weekendu początek!
    Ja też jestem piątkowa, co więcej moi rodzice kończyli robotę o 15:30, ja się urodziłam o 15:35 (więc prawdziwy weekend) i to jeszcze w dzień wypłaty. Ojciec wpadł do domu, zostawił kasę na stole i wybiegł na autobus do szpitala.. Babcia zagląda do mieszkania, chata otwarta, kasa nietknięta, tak się cieszył :-)

Czyli penny jutro rodzi, a Która następna?
    --
  3.  permalink
    Witam w początku 27tc:)Mam dzis studniówke:)u MNIE wkońcu chłodno słońca nie ma i dziś leniuchuję sobie a moi kochani na wsi u teściów a ja odpoczywam:)
    -- ,
  4.  permalink
    Vsti Pochwal sie mala:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Na razie pisze z tel. i nie moge zdjecia wstawic :)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Vsti, wielgosz, jeszcze raz wielkie gratulacje :flowers:

Dziewczyny, czy to możliwe, żebym na wadze skoczyła 3 kilo w 3 dni? :shocked:

Nie czuję się jakoś szczególnie spuchnięta, bardzo dużo piję, jeszcze więcej sikam :wink:, jak zwykle unikam soli, nie obżeram się jak głupia... Sama nie wiem...

A tak się cieszyłam, że przytyłam na razie tylko 11 kilo... a tu w ciągu kilku dni zrobiło się prawie 14 kg !!!
    Czytałam gdzieś kiedyś, że taki szybki przyrost wagi jest niepokojący, powinnam skonsultować się z lekarzem?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Easy, poczekaj kilka dni zanim sie zwazysz, raz na tydzień wystarczy. Jesteś teraz na tym etapie że Idulka więcej przybiera, ale 3 kg w 3 dni to sporo. Jak się zwazysz i dalej będzie niepokojąco to do gina, kiedy teraz wizyta?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Kolejna wizyta dopiero 9.7, mój lekarz ma urlop do tego czasu.

Myślisz, że to mogą być normalne wahania wagi? Nie ważę się codziennie, nie ma to sensu, ale właśnie raz na 3 - 4 dni.
    Ida przybiera, no ale bez przesady, żeby aż tyle :wink:

Poczekam do przyszłego tygodnia i jeśli ten przyrost kg się utrzyma chyba skonsultuję się z jakimś lekarzem...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    A czujesz się gorzej? jakieś dodatkowe bóle się pojawiły, obrzeki? są dziewczyny, które na wagę wchodzą jedynie u lekarza. W sumie do 9. 07 kawałek, jak na wadze dalej będzie rosło to zawsze lepiej konsultacja, będziesz spokojniejsza
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    No właśnie nie czuję się źle, upały ostatnio zelżały, ja mam więcej energii, Ida rusza się cały czas, Żadnych obrzęków, żadnych bóli, dobrze jest :wink:

Tylko ta waga :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    a sprawdzałaś ciśnienie?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ciśnienie od początku ciąży mam książkowe: 120/60, maksymalnie 130/70. Sprawdzam co jakiś czas, ponieważ mój tato ma nadciśnienie, więc ciśnieniomierz zawsze gdzieś na wierzchu leży.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja myślę że tą wagą nie ma co się przejmować- znaczy że wszystko jest ok tylko trudniej będzie zrzucić:)

u nas dla odmiany upał.

ja też jestem niedzielna i felek też.
    kurcze ja to chciałam urodzić przed wakacjami bo zawsze mi się wydawało że mieć urodziny w czasie wakacji to nic fajnego nawet przyjęcia się nie zrobi bo wszyscy się rozjeżdżają..

penny zawsze możesz porobić sobie przysiady na pełnych stopach.

vsti wiadomo że po porodzie ciężej a z małym człowiekiem na naszym świecie tysiąc wątpliwości więcej niż w czasie ciąży.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    mkd: znaczy że wszystko jest ok tylko trudniej będzie zrzucić:)

Ej, nie strasz! A może waga mi się zepsuła, czy coś... :wink:

Ja jestem dzieckiem piątku, w dodatku urodzona 13 dnia miesiąca.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: penny zawsze możesz porobić sobie przysiady na pełnych stopach.

U mnie ćwiczenia typu przysiady odpadają, bo moje kolana nie funkcjonują normalnie od miesiąca. Mam problemy ze wstawaniem i z siadaniem, na łóżku czy kibelku :neutral: Jak chodzę to jest ok :wink: Zresztą ja odpuszczam, niech sobie wyjdzie kiedy zechce :tongue:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no i dobrzee! a gdzie jest nasza liderka?
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    violet_flower: moja Dzidzia jeśli się wstrzeli w termin to nie dość, że będzie niedzielna to jeszcze 11 listopada bo ja niestety piątkowa

Widzę, że mamy podobny termin :bigsmile: Ja mam na 17 listopada wg OM, ale pewnie bede miala cc wiec synek przyjdzie na świat około 05 listopada. A ten 11.11.2012 tez mi sie podoba :cool:

_____

A ja dzisiaj juz po wizycie. Marcelek wazy prawie 300 g, potwierdzony został chłopczyk na 100% (widziałam jego sprzęt haha). Wszystkie badania mam idealne i oby tak dalej. A za 3 tygodnie mam zrobic badanie na glukozę.

_____

Penny - gratuluję skończonego 40 tygodnia ciąży !!! :clap: :clap: :clap:

____

Miłego dnia Dziewczynki... !!! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Easy zrzuci prędko, ma taki sprzęt do biegania, że szybko ciało stanie się idealne.. :-)
    penny - skończony 40 to już brzmi dumnie, no i zaczyna się 10 miesiąc :-)

Ja dalej wije gniazdo, sprzątam, zmywam. Moi wybyli to korzystam!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja wije gniazdo od 20 tc, ale ja takie adhd mam od zawsze:wink: plus tego tkai, że gdy pracowałam po 10h nie miałam tak chaty poukładanej jak teraz:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    spidermanka: Widzę, że mamy podobny termin Ja mam na 17 listopada wg OM, ale pewnie bede miala cc wiec synek przyjdzie na świat około 05 listopada. A ten 11.11.2012 tez mi sie podoba

a czemu będziesz miała cc? No ja chciałabym się wstrzelić w ten 11.11 ale pewnie będzie ciężko - bo albo się zdecyduje wcześniej Dzidzia albo później:surprised:

Treść doklejona: 23.06.12 11:30
    spidermanka: A ja dzisiaj juz po wizycie. Marcelek wazy prawie 300 g, potwierdzony został chłopczyk na 100% (widziałam jego sprzęt haha). Wszystkie badania mam idealne i oby tak dalej. A za 3 tygodnie mam zrobic badanie na glukozę.

ja swojego Malucha zobaczę za tydzień - mam nadzieję, że się pokaże w całej okazałości :wink: ale mimo wszystko i tak mam silne przeczucie, że to będzie Synuś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: ale mimo wszystko i tak mam silne przeczucie, że to będzie Synuś --

tez miałam i się sprawdziło:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    violet_flower: ale mimo wszystko i tak mam silne przeczucie, że to będzie Synuś

U mnie niestety sie nie sprawdzilo :P chyba, ze sie cos zmieni bo ostatnio cos moje dziecie sie zawstydzilo i nie chcialo pokazac :P

Moje dziecie jak wyjdzie terminowo to bedzie wtorkowe, tak jak ja :P maz sie urodzil w niedziele :) a mnie dzisiaj taki skurcz w lydce zlapal, ze nie moglam go zlikwidowac;/ maz musial mi masowac noge bo tak mi zesztywniala, ze zadnego ruchu nie moglam zrobic;/ i do tej pory lydka mnie nawala;/ jade zaraz na KTG do szpitala, nie chce mi sie, ale jak mus to mus :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U nas dzisiaj upał, ale na przerywany wiatrem, więc wytrzymać można :wink: ja mam dzisiaj imprę rodzinną, grill i takie tam , no i to moje wino bezalkoholowe :devil: goście się zjadą już od 16, więc generalnie biorę się do roboty, ale jeszcze korzystam ze słoneczka :devil:
    Easy, co do tej wagi to powiem Ci, że na mnie gorzej wpływa nie upał tylko właśnie taka pogoda jak nyła przez ostatnie 3 dni - czyli taka "kisząca się" duchota - wtedy robię się ocieżała i pomimo, że piję dużo to wydaje mi się że puchnę. Ale na wadze różnica ok kilograma.

Treść doklejona: 23.06.12 12:23
    Ja się urodziłam w środę - podobno to dzień przekupki :wink: i chyba faktycznie tak :devil: nie do przeglądania, handel powinien byc moim zawodem bo wcisnę każdemu wszystko (prawie oczywiście :wink: )
    --
  7.  permalink
    kuleczka_69: U mnie niestety sie nie sprawdzilo :P
    a będzie synuś czy córka?

Kakai: tez miałam i się sprawdziło
    mnie kilka lat temu stara wróżka wywróżyła, że będę mieć 2 synów więc zobaczymy co wyjdzie z tych jej przepowiedni :smile: chciałabym chyba bardziej na początek córeczkę, ale że często trafia mi się na przekór, więc tym bardziej pewnie będzie chłopczyk:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nosz kurde kolejna rzecz sie przypieprzyła-łupież:confused: nigdy nie miałam a teraz full kropek:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczęta. Udało mi się umówić do fizjoterapeuty i od przyszłego tygodnia zaczynam wizyty- mam nadzieję, że coś zaradzi na te moje bolące plecy. Na szczęscie poza tym czuję się całkiem ok.
    Pogoda u mnie do bani- wietrznie i deszczowo- czyli jak zwykle. Nic się nie chce.

Ja też jestem urodzona w niedzielę, ale mi mama zawsze mówiła, jak nie chciałam czegoś zrobić, że jestem leniwa, bo urodziłam się w niedzielę. Coś w tym chyba jest:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja dzisiaj po 3 w nocy wylądowałam na IP:) Z regularnymi,bolesnymi skurczami co 10 min.Zanim zdecydowałam się pojechać na IP to odczekałam prawie 2,5h.Nic nie przechodziło.
    Na KTG skurcze o wysokiej amplitudzie,regularne...a szyjka ciążowa!Odesłali mnie do domu zaznaczając,że jak za 3h nie przejdą to mam przyjechać spowrotem.Przeszły niestety;/ Czyli były to moje pierwsze przepowiadające skurcze.Niby w wywiadzie napisali mi,że rozwarcie na 1 palec.No ale widocznie szyjka jeszcze twarda.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Jak szyjka jeszcze niez gładzona to nie możńa mówić o rozwarciu... dziwnie napisali... ale spokojnie - skurcze przepowiadająće to już coś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Osoraya fajnie, że coś się ruszyło. Ja miałam dwa duże skurcze od rana, ale od tej pory spokój :wink:
    Nibriana czyli szyjka zgładzona, to taka której już prawie lub w ogóle nie ma, tak ?

Edit już sobie doczytałam u wujka google :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Szyjka dlugosci ok. 1 cm moze sie juz rozwierac zewnetrznie. O taka jestem madra po porodzie, bo szyjka rozwiera sie zewnetrznie i wewnetrznie :D
    Pochwale sie, ze Nadia po badaniach-zdrowusia :) Jak nic sie nie zmieni jutro nas wypuszcza :) Maly ssak z niej, ciagnie, jak szalona, a ja odczuwam bolesnie skutki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Pochwale sie, ze Nadia po badaniach-zdrowusia :) Jak nic sie nie zmieni jutro nas wypuszcza :)

Świetnie, ja nie mogę się zdjęć doczekać Nadii :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    moja szyjka bardzo wolno sie skraca, przez cała ciaze skróciła sie zaledwie o 7mm, ciekawe czy coś ją sieknie czy bedzie wciaz dluga i zamknięa

Treść doklejona: 23.06.12 16:00
    penny: Świetnie, ja nie mogę się zdjęć doczekać Nadii

ja też:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moja szyjka byla minimalna, ale podczas porodu za nic nie chciala sie skrocic calkowicie i rozwarcie caly czas 4 cm, ale jak juz wody odeszly poszlo ekspresem ;D z 4 zrobilo sie zaraz 8 cm ;D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai ona się nie skraca systematycznie tylko raczej od pewnego momentu, może się też chyba skrócić raz a porządnie.

u nas nudy mąż w pracy fel spać nie chce więc nawet za dużo w domu nie mogę zrobić ehh :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    łooo to moze te wody cos jej pomagają:bigsmile:

Treść doklejona: 23.06.12 16:38
    mkd: kakai ona się nie skraca systematycznie tylko raczej od pewnego momentu, może się też chyba skrócić raz a porządnie.

no zobaczymy:smile: u mnie tez nuda
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    A ja właśnie się odprężam po Monżowym masażu stóp, cudnieeeee, mogłabym tak codziennie!

Coś bym zrobiła, ale nie wiem co, może być jakiś miś hand made... Muszę się rozejrzeć i coś zadziałać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja mam jeden materiał z Ikei i cos bym jeszcze uszyła, tylko nie wiem co-penny podpowiedz:devil: Bo pościeli mam dosyc a to materiał taki pościelowy:wink:
    --
    • CommentAuthorbasali
     permalink
    Witam :) jestem w 4 tygodniu ciąży a moja przygoda na tym portalu się dopiero zaczyna :)
  8.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

mkd To juz zblizamy sie wielkimi krokami do porodu :)))

penny Widze po suwaczku,ze dzisiaj ten szczesliwy dzien :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Trzymam kciuki mocno!!!

Osorya Nie ociagac sie i marszem na porodowke hehehe:tongue::wink:

Matko cukier po obiedzie mi walna ponad 150:confused:Dobrze,ze we wtorek wizyta u gina i diabetolog.....
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam się w końcu -ale tylko na chwilke :bigsmile: Prawdopodobnie w poniedziałek zakładamy w końcu internet normalny... Już się doczekać nie mogę :bigsmile:

Vsti, Wielgosz -gratulacje ! :cheer:

Mi ostatnio u ginekologa wyszło na wadze 4kg więcej -a wizyta była po 5 dniach i nic nie skomentował ;) W ogóle to ostatnio okropnie mi stopy puchły i opuchlizna zeszła dopiero po 4 dniach ... Ledwo buty zakładałam ...

Od 2 dni wieczorami mała się tak wpycha w dół, że normalnie płaczę z bólu i aż chce mi się wymiotować ;( Przy okazji już ma tak mało miejsca, że wieczorem moje żebra są już niemal połamane ;( Polubiła wpychać swoje nóżki pomiędzy żebra i jak się schylam, to tylko czuje, jak się ocierają i wyskakują ;/

A tak ogólnie to skurczybyki łapią raz na jakiś czas ale jeszcze jesteśmy w dwupaku :bigsmile: Ciekawa jestem kiedy mała się zdecyduje wyjść :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    nikkitaa To Ty tez robaczku na porodowke zaraz hehe:tongue:

A Wielgosz miala wstawic zdjatko maluszka i zapomniala tu o nas :bigsmile::bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    A w ogóle to zrobiłam dzisiaj w końcu zdjęcia brzuszka ale wrzucę dopiero jak będę miała stały internet, bo ten przez telefon jest okropnie wolny :confused:
    --
  10.  permalink
    No to bedziemy czekac:wink::wink:

Kurcze jak ja juz bym chciala byc w tym tygodniu co Ty:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

basali Gratulacje i witamy Cie w nasyzm gronie!!!
    Dostalas'' eee'' bo napisalas dwie wiadomosci tej samej tresci a przez to robi sie tylko zamieszanie
    :wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Zazdroszcze Wam donoszonych ciaz...tak bardzo chcialabym juz polowe sierpnia ale pociesza fakt ze dzis ostatni dzien z 2 na suwaczku. Konczymy 30 tc:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.