Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorsensuall
    • CommentTimeJun 25th 2012
     permalink
    Hej ciężarówki, witam Was po tygodniowej rozłące, moderator zablokował mi możliwosc pisania komentarzy :cry: która urodziłą, albo niedługo ?:) Mi się dziś śnił mój poród, mój synek w nim urodził się szast, prast :P mam nadzieje że i w życiu tak będzie :)

Treść doklejona: 25.06.12 09:22
    penny: A ja mam doła.. wczoraj super dzień, a dziś :cry: wydaje mi się, że nigdy nie urodzę.. Jak pomyślę, że mam iść znowu na ktg i to badanie szyjki, to mi po prostu chce się wyć do księżyca, bo i tak wiem, że się niczego nowego pewnie nie dowiem. Przepraszam, że marudzę tu, ale już nei chciałam marudzić M. bo taki biedny niewyspany przeze mnie i już nie chciałam go dobijać swoim humorem przed wyjściem do pracy. Normalnie mam łzy w oczach :neutral: Osoraya może już tuli swój skarb, bo od soboty jej nie było na forum.
    --

kochana nie martw się Ty już lada moment będziesz miała szkraba przy sobie , ja Ci zazdroszczę :) Zobacz ile ja będę jeszcze musiała czekać :cry:tyle wytrzymałaś to i jeden czy 2 dni wytrzymasz :bigsmile:

Treść doklejona: 25.06.12 09:24
    YPolly trzymam kciuki!!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeJun 25th 2012 zmieniony
     permalink
    wkleję bo moje przeczucie mówi że coś się dzisiaj zmieni

1. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    2. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    3. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    3. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    4. Lezunia 25.06.2012
    5. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    5. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)

6. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    7. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    8. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    8. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    9. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    10. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    11. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    12. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    13. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    13. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    14. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    15. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    16. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    17. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    18. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    19. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    19. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    20. atamala 06.08.2012
    21. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    22. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    23. Mamrotka 13.08.2012
    24. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    25. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    25. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    25. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    25. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    26. dorotka0905 20.08.2012
    27. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    27. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)1.
    27. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    28. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    29. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    30. patyk 120 01.09.2012
    31. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    32. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    33. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    34. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    35. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    36. oranda 15.09.2012
    37. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    38. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    39. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    40. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    41. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    42. kapelusznick 01.10 2012
    43. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    44. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    45. łośćń 12.10.2012
    45. CiastoMiłości 12.10.2012
    46. KasiaTasia 13.10.2012
    47. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    48. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    49. Linden 12.11.2012
    49. violet_flower 12.11.2012
    50. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    51. lofbejbe 21.11.2012
    52. edzia503 23.11.2012
    53. basia_87 06.12.12.
    54. ruda03 09.12.2012
    55. acia20 12.12.2012
    56. mooniia 21.12.2012
    57. Pomarańczka25 2.01.2013
    58. kasia151288 16.01.2013
    59.agavva 21.01.2013
    60. marakuya 1.02.2013
    61. justyna883 2.02.2013
    62. ikamek 06.02.2013
    63. andziaiw 22.02.2013

ej nie myślicie że to niesamowite że lezunia nie wie kogoś nosi pod sercem, ta to będzie mieć dopiero mega niespodziankę :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    P_Madzia Ty termin porodu masz z usg ??
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ypolly zaciskam kciuki aby szybko poszlo:)

Wow a ja mam juz 30 tygodni na suwaczku :) podoba mi sie ta 3 z przodu:)

3majcie kciuki dzis abym wyszla w miare normalna z domu babci. Farbuje mi dzis wlosy na ciut ciemniejszy kolor (teraz jestem jasna blondynka)...mam dosc odrostow pozatym wygrzebalam stare zdjecia i ze slubu. Maz stwierdzil ze wtedy mialam ladniejszy kolor wlosow wiec powoli nastawiam sie na zmiane. Mam nadzieje tylko ze kolor czepi jak sie nalezy....ale sie boje:bigsmile:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Hej:)

U mnie nadal nic nie rusza.Ani jednego skurczu!A wczoraj się nazasuwałam po Polach Mokotowskich,że hoho!Nic a nic mnie nie rusza!:(
    Coraz bardziej obawiam się,że będą mi wywoływać,a tak bardzo tego nie chcę.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd: poluś a czy wy ten kredyt zalokowaliście na skoroszach?

Niby Skorosze, ale na tabliczkach pojawiają się naklejki "Stary Ursus to nie Skorosze", tak czy inaczej przed torami ;-)

Narzekajcie Dziewczyny jak potrzebujecie, każda z nas to doskonale rozumie..
    penny chwila i będzie Mała! Zrób sobie pazurki, maseczkę i .. ani się obejrzysz będziesz śmigała na porodówkę, a że zrobiona to zawsze większy komfort psychiczny ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    YPolly, trzymam kciuki!
    Penny, mam nadzieję, że to cisza przed burzą...
    -- ,
    • CommentAuthorsensuall
     permalink
    hopelight: Mam nadzieje tylko ze kolor czepi jak sie nalezy....ale sie boje:bigsmile:
    --
    trzymam kciuki za zmianę udaną :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    No wlasnie boje sie bo biorac pod uwage ciazowe hormonki moge byc w szoku...:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dzięki dziewczyny, jakoś tak mi lepiej ;)
    Polusiowafaktycznie machnę sobie jakąś maseczkę może, co bym piękna była :wink:
    Osoraya tez mam obawy z tym wywoływanym porodem, mam nadzieję, że nasze dzieci jednak wyjdą niedługo ;) . Z ciekawości sprawdziłam sobie zdjęcia z naszych najwcześniejszych usg i od początku mała wyprzedzała termin z om o 7 dni. No nic będzie co ma być.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    penny, może mała czeka na termin wg OM, a tutaj masz jeszcze troszkę czasu do 1 lipca :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magdre oczywiście to nie wykluczone ;) tylko wkurzona chodzę, bo tak mi w głowie zakodował lekarz, że termin na 23 czerwca. Się nastawiłam zwyczajnie i może dlatego taka poirytowana jestem, następną ciążę sobie wyliczę sama z terminu om i tyle :P Tak teraz liczę, że gdyby faktycznie liczył od 1 lipca, to niby jeszcze dwa tygodnie mogłabym czekać, czyli na wywołanie około 15 lipca, a on mi nakazał śmigać do szpitala na wywołanie porodu jeśli do 5 lipca nic się nie ruszy. Mam teraz mieszane uczucia, no ale chyba wie co robi..
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    No własnie kazdy lekarz liczy inaczej, ja jestem prawie pewna ze owulke miałam w 14 dc, stąd trzymam sie terminu om, moja ginka, tez, ani razu nie wspomniala o terminie zusg,mimo ze zwasze pokazywał tydzien wczesniej niz om
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Moja mała natomiast wychodziła zawsze o 7 dni młodsza na USG niż z terminu OM.
    Z USG mam termin także na 1 lipca.
    No nic,czekamy dalej...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny a czym on się sugerował że termin wg usg, wielkością dziecka?

ja to też owulke miałam ok 14 dnia nigdy lekarz nie sugerował się żadnym usg wg ostatniego to powinnam rodzić 29go.

kurcze głupie jest to że każdy liczy inaczej, bo może wy faktycznie macie jeszcze czas tak jak ja :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: penny a czym on się sugerował że termin wg usg, wielkością dziecka?

No chyba tym..byłam na usg w 9, 11, 14 tygodniu licząc od om i za każdym razem wiek dziecka był o 8 dni starszy niż wynikało z om. Czyli tak jakbym miała wcześniejszą owulację. Tymi usg po 20 tygodniu to się w ogóle nie sugerował, bo wtedy to już w ogóle dzieci różnie rosną.
    Kakai ja po porodzie zamierzam założyć wykres i się obserwować, żeby właśnie widzieć kiedy mam owulację chociażby a kiedy nie ;)
    Osoraya no czekanie nam pozostaje i nic więcej...

Czyli wszystkie macie terminy z OM :neutral: ?
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    penny a sprawdza ci stopień łożyska i przepływy? może tym się też sugeruje co do wywoływania?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Przepływów nie miałam chyba nigdy sprawdzanych, a łożysko miałam w 38 tygodniu wg niego 2 stopnia, tak w karcie mam wpisane, więc chyba ok. Kurde zaczynam się denerwować tym, że tak wcześnie chce wywoływać poród, bo w końcu wg om to by było 4 dni po terminie raptem, a wg usg faktycznie 14 dni po :neutral:
  1.  permalink
    penny w UK biora pod uwage tylko i wylacznie termin z usg w 12 tc... u mnie w sumie niewielka roznica, bo takowy wyprzedza termin z om o 1 dzien tylko... ale glowa do gory...ja cos tak czuje, ze Tobie nie bedzie dane zaznac wywolywania...to by nie pasowalo do Waszego domu, kolyski, lozeczka i calej reszty....:)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się po weekendzie, Ypolly kciuki zaciśnięte

A ja witam się w skończonym 27tc :bigsmile: jejku ale ten czas dalej mi zapiernicza :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    A ja dziś po ciężkiej nocy i po lekarzu... Pól nocy nie spałam, bo co godzinę latałam do toalety, a od 3 nie mogłam już zasnąć :/ oczywiście w końcu usnęłam - pól godziny przed budzikiem :confused:
    Ale u ginki ok - szyjka mocno skrócona, ale na zewnątrz bez rozwarcia, syn niziutko (mimo że brzuch wydaje się taaak
    wysoko, czuję go ciągle na pęcherzu). Łożysko ok, pępowina ok - syn wyliczony idealnie na 38 tydzień i wg usg powinien nam się pojawić 8.07. Jakoś mi ciężko wierzyć temu usg, bo za każdym razem mam inny termin ;) ah no i młody waży już 3,4kg!! A ja przez 2 tygodnie przybrałam 4 kg... Ale to chyba sama woda, bo ani się nie czuję, ani nie wyglądam, żebym rzeczywiście tak przytyła...

YPolly powodzenia :bigsmile: tak coś w kościach czułam, że się znów dziś ruszy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mi już obojętne, mogę czekać jeszcze naprawdę i ani razu nie jęknę, ze mi ciężko, że coś boli, tylko nie chcę żeby mi Małą wygonili na siłę za szybko :sad: Już nie ważne czy wg om czy usg, byle bym mogła urodzić sn, tak mi na tym zależy. Mam nadzieję, że do tego 5 lipca urodzę. Cholerka no..
    Psycho to ciekawe co napisałaś, co kraj to inaczej...
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    bo usg się nie wierzy :)

patrząc na zdjęcia jakie nam penny zaserwowała to powinna w ogóle urodzić w domu, albo nad strumykiem :) pozostaje jednak tylko ufać lekarzowi, że wie co robi.
    u mnie w obu ciążach u wszystkich lekarzy i w szpitalu zawsze patrzyli tylko na om.

przed felem miałam cykle 23 dniowe, ale nikt nie patrzył na to że owulacja mogła być wcześniej.

dziewczyny czy stopień łożyska jest jakoś oznaczony na usg czy tylko opisywany w kartach przez dr?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mkd: dziewczyny czy stopień łożyska jest jakoś oznaczony na usg czy tylko opisywany w kartach przez dr?

Tak mi sprawdził na USG, i wpisane mam w kartę ciąży na poprzedniej wizycie 2tyg. temu że łożysko I st.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: patrząc na zdjęcia jakie nam penny zaserwowała to powinna w ogóle urodzić w domu, albo nad strumykiem :) pozostaje jednak tylko ufać lekarzowi, że wie co robi.

Ja bardzo chciałam rodzić w domu od samego początku, śmiałam się nawet, że urodzę na łące na domem ;) Niestety nie ma położnej, która by się podjęła tego zadania, dlatego pozostaje szpital.
    Ja mam stopień napisany na wydruku z usg, tam gdzie są wszystkie inne pomiary dziecka, tzn ten wydruk mam doczepiony do karty ciąży.
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny a masz tam jakiś symbol wydrukowany?

kurde nie ma położnej wiadomo że wszystko pewnie kwestia kasy,no i pytanie czy nie macie za daleko do szpitala jakby co
    --
  2.  permalink
    Witam sie po koszmarnej nocy. Zas mi duzno bylo, nie spalam w ogole, co godzine na siku wstawanie, jakis bol w brzusiu mnie zlapal na chwile. Poryczalam sie w srodku nocy, to nic, ze okna byly pootwierane na przeciag a nic to nie dawalo, oddechu nie moglam zlapac normalnie..no i zasnelam przed 6 rano, wstalam po 11 i jestem niezywa;/ pod tym wzgledem to ja mam juz dosyc tej ciazy...powinnam sie z niej cieszyc a tak wcale nie jest;/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Mnie sprawdzała na usg stopień łożyska :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: penny a masz tam jakiś symbol wydrukowany?

kurde nie ma położnej wiadomo że wszystko pewnie kwestia kasy,no i pytanie czy nie macie za daleko do szpitala jakby co

Mam wpisane tak "LOZYSKO G-II".
    Kasa jest, tylko takiej położnej wyjazdowej brak. Do szpitala mam 35 km, więc nie jest tak najgorzej.
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    penny: Czyli wszystkie macie terminy z OM ?

Tak.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    to może załatwić ci położną z warszawy choć to muszą być chyba dwie. zapłacisz za bilet i wczasy w waszym cudnym domku i tyle :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: to może załatwić ci położną z warszawy choć to muszą być chyba dwie. zapłacisz za bilet i wczasy w waszym cudnym domku i tyle :)

:bigsmile::bigsmile::bigsmile: No aż tyle kasy to nie mam, z resztą już za późno ;) W każdym razie już tak bardzo nie jestem antyszpitalowa, bo rozmawiałam z wieloma babeczkami na ten temat i owszem szpital antyczny, ale za to położne miłe, cierpliwe i pomocne. Tak więc jestem nastawiona pozytywnie jak najbardziej, tylko się złoszczę tym prawdopodobnie chybionym terminem, no nic z tym już nie zrobię. Oby do 5 lipca wszystko się rozwiązało samo...

niunia32: penny: Czyli wszystkie macie terminy z OM ?

Tak.

Mamusie z UK mają wg usg ;)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny kochana - ja też jeszcze PARĘ dni temu marudziłam, że nigdy nie urodzę a dziś Mateuszek ma już 8 dni :bigsmile:

YPolly ja zaciskam mocno kciuki ale ty broń Boże nie zaciskaj mocno nóg :rolling:

U mnie dziś humorek lepszy - a to dlatego, że w nocy mleko samo zaczęło się lać...lało się tak mocno, że się obudziłam i nawet bez odciągania "skapało" do buteleczki ponad 30ml. Oczywiście dałam je Mateuszkowi, bo póki co mam fazę, że mi każdej kropli żal.
    Co do waszych wszystkich rad i postów - ja to przechodzę po raz drugi i tak:
    - karmimy się przez kapturki (ale mimo to krew leci bo Mateusz tak nerwowo ssie),
    - maść oczywiście mam i smaruję, wietrzę cały czas, żeby się szybciej zagoiły (mąż się śmieje, że jak Murzynka chodzę po domu z gołymi cyckami, ale po prostu jak cos ubiorę to mnie bolą brodawki i od razu robią się strupy),
    - smaruję je swoim mlekiem,
    - Mateuszka przystawiam jak najczęściej bo wiem, że to on najlepiej rozkręci laktację,
    - położne w szpitalu radziły karmić najpierw 10minut z jednej a potem 10minut z drugiej piersi ale ja wiem, że pokarm ma różne fazy i zmienia się w trakcie karmienia. Karmię więc najpierw z jednej piersi - z tej ssie długo, czasem jak przysypia to go budzę i dalej je. Potem się odbijamy i dojadamy z drugiej piersi jeśli jest potrzeba - a zazwyczaj jest.

No więc co ja jeszcze mogę zrobić.....czekać ?? Mleka widzę, że jest coraz więcej, ale nawet jak zje z obu piersi to po chwili domaga się jeszcze jedzenia i musi dojeść tak ze 30-50ml mm....i dopiero wtedy udaje mu się spokojnie usnąć. Dobrze o tyle, że toleruje butelkę i je z niej równie chętnie jak jest w niej moje mleko lub też mm. Bo Iwonka nie tolerowała butelek żadnych....

kurcze - zaraz mnie wyrzucicie z tymi tematami na rozpakowane mamusie....no bo w sumie tam powinnam pisać chyba :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: no i zasnelam przed 6 rano,

Ja dokładnie też - dopiero, jak mąż do pracy sie zbierał, to ja zasnęłam, wstałam o 10 - bo oddychać nie mogłam (ciagle mam nos zapchany)... uwielbiam stan ciąży i wogóle wszystko jest cudowne, ale te bezsenne noce są meczące - tym bardziej, że mam świadomość, że po porodzie za bardzo nie pośpię :wink:
    Wogóle już zaczynam odczuwać uroki ciąży - wczoraj przez cały dzień nie miałam wogóle kostek przy stopach - takie spuchniete "słoniowe" nogi miałam, dzisiaj troche lepiej, ale obrączka nie schodzi z palca.... na wadze kilogram wiecej, wiec rozumiem, że zaczynam puchnąć...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mimo, że niuniek wagą wyprzedza o tydzień termin z OM, to wydaje mi się, że termin z OM powinien być w miarę zgodny z owulacją, o ile nie powinien być jeszcze wydłużony bo owulację mogłam mieć ok 17-19dc.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ul_cia: ale obrączka nie schodzi z palca....

Ulcia staraj sie wszystkimi możliwymi sposobami ją zdjąć
    masło, mydło nie wiem co jeszcze
    albo sprawdzaj co chwilę czy z palcami nie lepiej i jak zejdzie minimalnie opuchlizna to zdejmuj :wink:

a bezsenne noce w końcówce ciąży to sprytna zagrywka ze strony matki natury coby się kobiety przyzwyczaiły do nocnych pobudek po porodzie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kasiek, ale nam fajnie, jak tu do nas zaglaasz i dzielisz sie swoimi doświadczeniami - wogóle, to mi tak smutno, jak już któraś z nas sie rozpakuje i znika z naszego wątku.. :wink: wiem, wiem... taka kolej rzeczy.... :devil:

Treść doklejona: 25.06.12 12:00
    TEORKA: Ulcia staraj sie wszystkimi możliwymi sposobami ją zdjąć
    masło, mydło nie wiem co jeszcze

No właśnie dzisiaj muszę zadziałać - bo potem to dopiero bedzie czad...

TEORKA: a bezsenne noce w końcówce ciąży to sprytna zagrywka ze strony matki natury coby się kobiety przyzwyczaiły do nocnych pobudek po porodzie

ehhhh :devil::wink:
    --
  3.  permalink
    Ulcia ja obraczki na wszelkie wypadanie nie nosze juz chyba od 20 tyg ciazy :) bo palce to ja dzieki mojej tarczycy zawsze mialam popuchniete jak serdelki :P
    Teo, ja podziekuje za takie zagrania :P okna na przeciag a tu nie ma czym oddychac, chociaz nie bylo tak duszno :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Kasiek, ale nam fajnie, jak tu do nas zagladasz i dzielisz sie swoimi doświadczeniami - wogóle, to mi tak smutno, jak już któraś z nas sie rozpakuje i znika z naszego wątku.. wiem, wiem... taka kolej rzeczy....

ja tam chyba poczekam na was aż się rozpakujecie....tzn. na pewno na te które są w tym momencie po 30tc - jakoś tak się do was przywiązałam...wiem, wiem - sentymentalność mi się przez hormony włączyła....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kasiek spieszymy się jak możemy :) dobrze że mleko zaczyna płynąć niczym bieszczadzki strumień :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: ja tam chyba poczekam na was aż się rozpakujecie....tzn. na pewno na te które są w tym momencie po 30tc - jakoś tak się do was przywiązałam...wiem, wiem - sentymentalność mi się przez hormony włączyła....

A ja właśnie miałam Ci to proponować :D Mi też jakoś smutno, jak się któraś urodzi i zmyka na rozpakowane ;)
    Kasia super, że ta laktacja Ci się rozkręciła :wink:
    TEORKA: a bezsenne noce w końcówce ciąży to sprytna zagrywka ze strony matki natury coby się kobiety przyzwyczaiły do nocnych pobudek po porodzie

ooo ja od tygodnia budzę się oczywiście do kibelka, a dodatkowo sama z siebie i czuję się zupełnie wyspana, chyba coś w tym jest. Po prostu otwieram oczy i jestem gotowa coś porobić ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _kasiek_: jakoś tak się do was przywiązałam...

ja urodziłam 8 mscy temu a dalej sentyment mi pozostał [mimo, że mamusie wszystkie inne niż za mojej "kadencji"] :wink:

penny: Po prostu otwieram oczy i jestem gotowa coś porobić ;)

no toteż za chwilę będziesz miała w czasie tych pobudek pełne ręce [ i cycki :cool: ] roboty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: Ulcia ja obraczki na wszelkie wypadanie nie nosze juz chyba od 20 tyg ciazy :) bo palce to ja dzieki mojej tarczycy zawsze mialam popuchniete jak serdelki :P

mi się wydawało, że nie spuchłam....ale jakieś 2 tygodnie przed porodem moja córcia chciała zobaczyć pierścionek zaręczynowy a ja nie dałam rady go zdjąć. Zdjęłam obrączkę i drugi pierścionek, który noszę a ten zaręczynowy do dziś jest na palcu bo w żaden sposób nie zjedzie. Bałam się, że karzą mi go zdjąć na porodówce, ale nie było takiej potrzeby.

W ogóle to wiecie co się właśnie zorientowałam - że mój Mateuszek urodził się ze sporo większym obwodem brzuszka niż główki - głowka 34cm (tylko !!!! pewnie dlatego lekarz na usg przy przyjęciu do szpitala powiedział, że nie całe 4kg będzie) a obwód brzuszka aż 37cm !!!! Dobrze, że się gdzieś nie zaklinował w kanale albo nie doznał żadnego złamania obojczyka lub barku....
    W ogóle malutką główkę ma ten mój synek (a bałam się wodogłowia kiedyś bo na USG wychodziła zawsze główka większa o 3,5 tygodnia). Porównywałam do Iwonki to ona mimo, że urodziła się lżejsza o ponad 700g to główkę miała 35cm a brzuszek 34cm...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ehhh, zaglądam tu do Was co jakiś czas i widzę, że moje współtowarzyszki ciąży (w sensie wieku ciąży) już w dużej mierze urodziły, a większość już na końcówce. A moje panny mają dziś już 8 tygodni i od tygodnia są w domu. Lekko nie jest, ale też nie ma takiego hardcoru jak nam wróżyli. Chociaż jak wczoraj darły się w chórze i nie wiadomo było o co chodzi, to nie wiedzieliśmy co ze sobą zrobić. Okazało się, że po obciągnięciu flachy 50ml (ich porcja, której zazwyczaj nie dojadają) są jeszcze głodne i dociągnęły drugie tyle :shocked: Podejrzewam, że spacer tak na nie zadziałał... Generalnie jestem w nich zakochana i nie wyobrażam sobie życia bez nich! Powodzenia dziewczyny na ostatniej prostej i gratulacje dla tych, które mają już to za sobą!
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny to może skoro ja się budzę nie wyspana to jeszcze nie czas na mnie :) ide na drzemkę póki starszak śpi.

teo ja to cię jeszcze pamiętam a raczej twoje teogatki, bo to twoje były no nie?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: W ogóle malutką główkę ma ten mój synek (a bałam się wodogłowia kiedyś bo na USG wychodziła zawsze główka większa o 3,5 tygodnia).

A no właśnie i tak to z tymi cholernymi usg jest :wink:
    mkd: penny to może skoro ja się budzę nie wyspana to jeszcze nie czas na mnie :) ide na drzemkę póki starszak śpi.

Eh pewnie nie ma reguły. Ale fakt, że to dziwne, budzi się człowiek i coś by zrobił, chodzę wtedy po chacie, zaglądam do pokoiku Małej, coś tam po raz 100 przestawiam, siadam przy kompie, no generalnie nie mogę sobie miejsca znaleźć ;) A ponieważ ważę już swoje, to teściowa się śmieje ze mnie, bo twierdzi , że słyszy moje kroki, że tak specyficznie tuptam :shocked::bigsmile: i absolutnie nie ma w tym krzty złośliwości, na dole u teściów słychać po prostu jak ktoś na górze łazi.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mkd: a raczej twoje teogatki, bo to twoje były no nie?

nooooooooooooo :smile:

TEO - GATKI
    TEO - SRACZKA
    i nie pamiętam co jeszcze :devil:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny długo mnie nie było .Fajnie ,że się ruszyło czekam teraz na kolejne dziewczyny któe za chwile będą tuliły swoje skarby , powiem szczerze że już nie mogę się doczekać tego sierpnia . Mam do was pytanie jak leżałam w szpitalu to na ktg wychodziły mi skurcze 40 może troszeczkę większe czy one są bardzo groźne czy nie powinnam się nimi przejmować, czy to są te skurcze żeby macica się przygotowała.

Treść doklejona: 25.06.12 12:25
    doti a w którym tygodniu urodziłaś?
    --
  4.  permalink
    Teo, ja Twoje gatki tez pamietam :P swoja droga, ja nosze podobne:cool:
    Wypilam kawe, moze jakiegos minimalnego powera zalapie bo jak narazie to detka jestem :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    doti_p: A moje panny mają dziś już 8 tygodni i od tygodnia są w domu

O właśnie Doti - ja dzisiaj jak spać nie mogłam w nocy to tak sobie myślałam o tych Twoich pchełkach - jak sie miewają, i że ostatnio dawno od Ciebie znaku zycia nie miałysmy :smile:
    Jakie one teraz są już duże? Zawsze sie zastanawiam jaki w moim brzuszku na wielkość mieszkaniec jest i staram sie wyobrazić poprzez oglądanie takich wcześniaczków jak Twoje Laseczki i Synuś Sliwson :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.