Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Ciekawe co tam u Patki i Łezuni i czy już są po :bigsmile:
    Vsti: Moje dziecko to istna Glodomorra :D sutki juz mnie nie bola

A niech je ile wlezie, super że z sutkami lepiej :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeJun 26th 2012
     permalink
    YPolly gratulacje !!
    Patka -trzymam kciuki ! :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    penny: A niech je ile wlezie, super że z sutkami lepiej

O rany, przeczytalam, ze super, ze z sutkami je :P zamotanie :P

Ja dzis znowu nocka nieprzespana, co godzine do toalety na siusiu;/ massakraa...... zaraz jade zwolnienie do pracy zawiesc, bo oczywiscie moj maz zapomnial i sie musze tarabanic autobusami, bo nie ma mnie kto podwiesc;/ a dzisiaj ostatni dzien do dostarczenia;/ mi sie tak nie chce dzisiaj robic cokolwiek :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    kuleczka_69: O rany, przeczytalam, ze super, ze z sutkami je :P zamotanie :P

:tooth::tooth::tooth:
    Nikki macie już neta na stałe ?
  2.  permalink
    Sauyri gratulacje :cheer::jumping::thumbup:

a ja medluje sie nadal w dwupaku :/ wszystko jakby ucichlo ale nie do konca...udalo mi sie troche przespac...od czasu do czasu pojawia sie jakis skurczybyk...i nadal ten sluz z niteczkami krwi....i bol krzyza...czuje sie jakbym siedziala na bombie...nie wiem czego sie spodziewac...chyba jednak moja intuicja nie jest taka zla jak myslalam...wiedzialam ze bole co 5-6 min nie moga bolec tylko troche bardziej od tych na @ :devil::.... ale caly czas mam nadzieje, ze wszystko sie ladnie rozkreci...i najpozniej w nocy przywitam sie z malutka...teraz lece jakis obiad wstawic i umyc wreszcie te okna, ktore od tak dawna sie o to prosza..
    --
  3.  permalink
    YPolly gratulacje :wink:
    Sauryriz Hubercikiem będzie dobrze, wszystko się unormuje, tylko musisz być dobrej myśli:wink:
    Dziewczyny mam wstydliwe pytanie odnośnie tych hemoroidów...nigdy takie dolegliwości mi nie dokuczały, ale od dzisiejszego poranka czuję pewien dyskomfort w wiadomych okolicach, pojawiło się lekkie zgrubienie, aczkolwiek nie ma śladów krwi, kolor też normalny jak tkanki obok...
    Czy mogę coś na to poradzić, (oprócz zwiększenia błonnika w diecie i dużej ilości płynów) by to zeszło? nie wiem, jakieś maści etc...? Vsti może Ty mi doradzisz jak z tym walczyć, bo widzę, że masz ten problem...

Tak w ogóle to chciałam się (nieskromnie) pochwalić - obroniłam Dziś tytuł MGR :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    violet brawo, ja już polecałam proctohemolan w czopkach- najsilniejszy na rynku dozwolony w ciąży t(ylko chyba od 3 trymestru)
    --
  4.  permalink
    mkd dzięki zapytam pani w aptece czy można, mam nadzieję, ze coś się dla 2 trymestru znajdzie...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet gratulacje, ja kupiłam na hermora(który wylazł tydzien temu) maść avenoc, która na razie niec nie pomogła, ponoc jest bezpieczna w ciazy ale delikatna
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Sauri78.... wiem co czujesz. Mój Kuba od 3 doby życia był naświetlany. Dostawał antybiotyk na NIBY zapalenie dróg moczowych. Codziennie miał nowy wenflon wbijany w głowę bo pielęgniarki to były debilki i raz nawet miał zator płynu i guz mu się zrobił przez to ,że żadnej nie chciało na niego spojrzeć jak leżał pod lampami. Kuba niestety leżał 3 pokoje dalej w pomieszczeniu pielęgniarek bo tylko tam miały 3 inkubatory, którymi musieliśmy się dzielić bo żółtków było 6-cioro... Była bitwa i kłótnia z dziewczynami , które dziecko ma lezakować więcej. Mówię Wam istny koszmar!!! Mój na szczęście lub nieszczęście miał wysoką B, bo aż 24 i leżakował się non stop. Chodziłam go karmić pod inkubator żeby mu kroplówek nie ściągali. Raz weszłam i miał ściągnięte okularki! No mówię,Wam pobyt 10-dniowy tam to była MASAKRA. Przyszłam do domu zdołowana,zmęczona i z depresją z tego wszystkiego. Żółtaczka schodziła mu bardzo ciężko i długo... Nie chcę nigdy więcej wrócić do tego szpitala i tej obsługi więc teraz rodzić jadę 60km od domu!
    --
  5.  permalink
    Kakai: ja kupiłam na hermora(który wylazł tydzien temu) maść avenoc, która na razie niec nie pomogła, ponoc jest bezpieczna w ciazy ale delikatna
    kakai dzięki, a już od tygodnia stosujesz tą maść?
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej witam się i ja w ten brzydki dzionek.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: kakai dzięki, a już od tygodnia stosujesz tą maść?

tak stosuje tydzien, moze jakos tam podziala, jak nie to po porodzie kupie juz cos silnego
    --
  6.  permalink
    Kakai: jak nie to po porodzie kupie juz cos silnego
    to już szybciutko Ci zleci te parę tygodni...a mnie perspektywa najbliższych 20 tygodni z takimi "atrakcjami" nie zachwyca...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Patka nie żartuj, nie myj tych okien! Akcja się sama rozkręci. A energia Ci potrzebna na poród! Maraton musisz przebiec - takiego porównania używają naukowcy... Możesz ewentualnie po schodach schodzić (nie wchodzić!), brodawki masować... delikatnie
    :wink:
    Sayouri tez miałam ciągle schizę z ubieraniem Zu... generalnie pierwszy miesiąc wartwa więcej niż my a potem tak jak my. Dziewczyny dobrze o karczku piszą. A poza tym poznasz swoje dziecko. Moja się bardzo wkurzała jak miała za ciepło.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: to już szybciutko Ci zleci te parę tygodni...a mnie perspektywa najbliższych 20 tygodni z takimi "atrakcjami" nie zachwyca...

spytaj lekarza, napewno ma na to rade jakąs:wink:
    --
  7.  permalink
    hej dziewczęta, coś mnie od wczoraj dziwnie brzuch napiera.. schylić się ciężko, usiąść wygodnie. Mam wrażenie że mi zaraz brzuch eksploduje, jakby chciał się być większy niż pozwala mu na to natura. Tak w okolicy żeber, z obu stron. I to nie jest po jedzeniu. Może to jakieś więzadła? Jakoś taki jest... niewygodny, ale jeszcze dwa dni temu tak nie miałam.
    Zna któraś takie uczucie..? Czy to jest normalne, co może być lepiej brać nos-pe albo cuś...
    Cała ciąża jak do tej pory bez żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych a teraz... echhh...
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai tydzień temu moja gin przepisała mi na hemoroidy - Hemorectal (czopki, raz dziennie na noc), a na zewnętrznego paskudę - Posterisan (maść do smarowania, 3 x dziennie). Stosuję oba specyfiki od ubiegłej środy i na mnie działa super :-)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Kakai tydzień temu moja gin przepisała mi na hemoroidy - Hemorectal (czopki, raz dziennie na noc), a na zewnętrznego paskudę - Posterisan (maść do smarowania, 3 x dziennie). Stosuję oba specyfiki od ubiegłej środy i jak a mnie działa super :-)

dzieki dobrze wiedziec:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ciasto a czy to przypadkiem nie pierwsze skurcze braxtona H. ? obawiam się że takie rozpieranie będziesz czuć co raz częściej mnie to rozpiera cały czas i to bynajmniej nie energia :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Chyba sie jeszcze nie zdazylo, ze cala pierwsza piatka byla przeterminowana???
    Jestescie na dobrej drodze !!! :cool:
    --
  8.  permalink
    mkd , hmm... cholercia, nie mam pojęcia :I nie wiem jak sie odczuwa te skurcze Braxtona. Mam właśnie tak, że mnie ten brzuch rozpiera ale właściwie tak na okrągło cały dzień. Nie mam zabardzo z czym porównać ale to jest inne niż wdęcie.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    CiastoMiłości: Mam właśnie tak, że mnie ten brzuch rozpiera ale właściwie tak na okrągło cały dzień

Ja też tak mam - czasem mam wrażenie, że mi eksploduje brzuch - tak jakby mnie tak do przodu ciągnął - ale myślałam, ze to normalne, bo przeciez rośnie :wink:
    --
  9.  permalink
    Ul_cia: CiastoMiłości: Mam właśnie tak, że mnie ten brzuch rozpiera ale właściwie tak na okrągło cały dzień

Ja też tak mam - czasem mam wrażenie, że mi eksploduje brzuch - tak jakby mnie tak do przodu ciągnął - ale myślałam, ze to normalne, bo przeciez rośnie :wink:

Ul_cia a nie jest normalne..?
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    CiastoMiłości: Ul_cia a nie jest normalne..?

No chyba normalne :swingin:
    Dla mojej ginki w ciaży jest wszystko normalne :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Sayuri78 - niestety też wiem co czujesz...z tym, ze nas ominęły lampy (poziom bilirubiny miała 15,7) i też kłucie co dwa dni i sprawdzanie czy spada, odstawienie pokarmu, podawanie glukozy, której nie chciała pić...MASAKRA, w dodatku twierdzili, że mimo iż urodziła się w terminie (38+2) to uważają ją za wcześniaka ze względu na wagę (2750kg), pierwsze słyszałam o czymś takim (?!), na pocieszenie Ci powiem (wiem od dziewczyn z forum rozpakowane mamusie), że u dzieci karmionych piersią (bo już wróciłaś do karmienia piersią(?)) żółtaczka spada wolniej, u nas na szczęście się polepszyło, czego też i Wam życzę! Głowa do góry i bądź silna dla Hubercika! Wiem, że łatwo się pisze, ale musimy być twarde dla tych Małych Iskiereczek :wink:

Treść doklejona: 26.06.12 17:58
    A lista nie rusza :P

Treść doklejona: 26.06.12 18:00
    Penny byłam przekonana, że wyprzedzisz mnie, pamiętam jeszcze jak Ci pisałam, że pewnie urodzę w 42tc, a Ty już pewnie będziesz tulić swoje maleństwo, a tu inny przebieg akcji :bigsmile::swingin:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Miałyście może do czynienia z takim wynikiem to jest z badania krwi

Liczba eozynocytów

0.050
    norna - G/l 0.100 - 0.500
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nessie przeterminowane to my będziemy dopiero po dwóch tygodniach od wyznaczonej daty porodu, więc eeehmm, na razie jesteśmy w terminie ;) w moim przypadku jeśli liczyć termin wg om to termin mam na 1 lipca, a gin mi wcisnął że urodzę 23 czerwca, więc to też robi swoje...
  10.  permalink
    Jutro rano jade na oddzial…Niewydolnosc cisnieniowo szyjkowa i rozwarcie na palec.Beda zakladac krazek i maja problem bo mam cukrzyce a trzeba podac sterydy na plucka a z cukrzyca niebardzo mozna to zrobic:(

Bede pisac o wszystkim do bursztynka i ona bedzie wam dawac znac na bierzaco….:cry::cry::cry:

Treść doklejona: 26.06.12 18:43
    1. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    2. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    2. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    3. Lezunia 25.06.2012
    4. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    5. mkd 03.07.2012 (chłopiec)

6. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    7. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    7. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    8. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    9. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    10. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    11. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    12. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    12. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    13. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    14. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    15. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    16. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    17. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    18. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    18. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    19. atamala 06.08.2012
    20. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    21. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    22. Mamrotka 13.08.2012
    23. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    24. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    24. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    24. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    24. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    25. dorotka0905 20.08.2012
    25. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    26. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)1.
    26. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    27. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    28. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    29. patyk 120 01.09.2012
    30. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    31. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    32. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    33. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    34. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    35. oranda 15.09.2012
    36. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    37. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    38. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    39. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    40. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    41. kapelusznick 01.10 2012
    42. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    43. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    44. łośćń 12.10.2012
    44. CiastoMiłości 12.10.2012
    45. KasiaTasia 13.10.2012
    46. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    47. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    48. Linden 12.11.2012
    48. violet_flower 12.11.2012
    49. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    50. lofbejbe 21.11.2012
    51. edzia503 23.11.2012
    52. basia_87 06.12.12.
    53. ruda03 09.12.2012
    54. acia20 12.12.2012
    55. mooniia 21.12.2012
    56. Pomarańczka25 2.01.2013
    57. kasia151288 16.01.2013
    58. agavva 21.01.2013
    59. marakuya 1.02.2013
    60. justyna883 2.02.2013
    61. ikamek 06.02.2013
    62. beagraf 12.02.2013
    63. andziaiw 22.02.2013

Termin porodu na 20 sierpnia mi sie zmienil,ale teraz to sie boje czy to szybciej nie bedzie:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ojej, Cobraczku trzymaj się mocno, oby wszystko było dobrze!
    --
  11.  permalink
    Pajacynka: Ojej, Cobraczku trzymaj się mocno, oby wszystko było dobrze!

Nie wiem czemu,ale czulam ,ze z dzisiejszej wizyty nic dobrego nie wyniknie.Jak maja zatrzymac skurcze i porod to niech dzialaja.Malluszek jeszcze musi troche posiedziec w brzuchu.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    No pewnie, że posiedzi. A jakieś duże skurcze miałaś? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    YPolly gratulacje!
    Patka, mam nadzieję, że się rozkręci- kciuki!
    Cobraczek, wszystko będzie dobrze, zciskaj nogi!

Ja miałam dziś wizytę u lekarza i wygląda na to, że moja mała fiknęła koziołka w ciągu ostatnich paru dni i już nie ma ułożenia główkowego. Teraz jej główka jest pod moim żebrem, co trochę utrudnia mi ruch. Poza tym mam krew w moczu i czekam na wyniki analizy.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku trzymamy kciuki za Ciebie!
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczku nie martw sie kazdy dzien to krok milowy teraz, dostaniesz sterydy i naet jesli tfu tfu maluszek sie urodzi to spokojnie da sobie rade :)
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Dziewczyny mam do was pytanie od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze tak jakby na miesiaczke i dzisiaj rano na bieliznie zobaczylam taka mala plamke krwi...co to znaczy?? To normlane czy jednak cos nie dobrego sie dzieje? Naprawde mega sie tym zmartwilam a do lekarza dopiero jutro ide. :confused:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  12.  permalink
    Pajacynka: A jakieś duże skurcze miałaś?

Oj wiesz takie lekkie odczuwalam ,ale myslalam ze to takie przepowiadajace bo to juz 8 miesiac...ale zeby jakies mega mocne to nie.

mooniia: Cobraczku nie martw sie kazdy dzien to krok milowy teraz, dostaniesz sterydy i naet jesli tfu tfu maluszek sie urodzi to spokojnie da sobie rade :)--

Jestem przerazona bo mam cukrzyce i gin mowil ze jutro w spzitalu beda z ordynatorem myslec nad tymi sterydami bo przy cukrzycy niebardzo moga podac:cry:

Szwagierka pozyczy mi lapka to bede miala z wami kontakt....

Sluchajcie a czy zalozenie takiego krazka boli??
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Nie wiem, czy mnie pamięć nie myli, ale chyba były tu na forum dziewczyny z cukrzycą, które miały podawane sterydy na rozwój płuc maluszków. Fajnie, ze będziesz miała z nami kontakt :-) Będzie dobrze!
    --
  13.  permalink
    Pajacynka: Nie wiem, czy mnie pamięć nie myli, ale chyba były tu na forum dziewczyny z cukrzycą, które miały podawane sterydy na rozwój płuc maluszków. Fajnie, ze będziesz miała z nami kontakt :-) Będzie dobrze!

Mam nadzieje,ze podadza bo strasznie sie martwie o synka:sad:To podobno w dwoch dawkach sie podaje dzien po dniu....
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    CiastoMiłości: hej dziewczęta, coś mnie od wczoraj dziwnie brzuch napiera.. schylić się ciężko, usiąść wygodnie. Mam wrażenie że mi zaraz brzuch eksploduje, jakby chciał się być większy niż pozwala mu na to natura. Tak w okolicy żeber, z obu stron. I to nie jest po jedzeniu. Może to jakieś więzadła? Jakoś taki jest... niewygodny, ale jeszcze dwa dni temu tak nie miałam.
    Zna któraś takie uczucie..? Czy to jest normalne, co może być lepiej brać nos-pe albo cuś...
    Cała ciąża jak do tej pory bez żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych a teraz... echhh...

Ciasto ja z brzuchem od wczoraj mam podobnie, taki się zrobił napięty, ciężki i jakby chciał się rozciągać, tez nie mogę wygodnej pozycji ani do siedzenia, ani do leżenia znaleźć ;/
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cobraczku ściskam kciuki, żeby wszystko było dobrze, musi być po prostu !
  14.  permalink
    Cobraczek: Jutro rano jade na oddzial…Niewydolnosc cisnieniowo szyjkowa i rozwarcie na palec.Beda zakladac krazek i maja problem bo mam cukrzyce a trzeba podac sterydy na plucka a z cukrzyca niebardzo mozna to zrobic:(

Cobraczku, wszystko bedzie dobrze. Nie denerwuj sie teraz, bo to nie służy maleństwu. Myslę, że lekarze juz mieli nie jeden przypadek kobiety w ciązy z cukrzycą, której musieli podawac sterydy na płucka. Musi byc dobrze! :-)

_____

justyna883: Dziewczyny mam do was pytanie od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze tak jakby na miesiaczke i dzisiaj rano na bieliznie zobaczylam taka mala plamke krwi...co to znaczy?? To normlane czy jednak cos nie dobrego sie dzieje? Naprawde mega sie tym zmartwilam a do lekarza dopiero jutro ide.

Justyna - przede wszystkim czekając na jutrzejszą wizytę na wszelki wypadek leżałabym teraz jak najwiecej. Nie wiem tez czy nie powinnas wziąc dodatkowej dawki progesteronu. Nie chcę CI tutaj radzić, bo nie jestem specjalistą, ale jak ja w poprzedniej ciązy plamiłam to lekarz dał mi progesteron (Duphaston lub Luteinę). On jest tylko na recepte... Uwazaj na siebie, Jutro na pewno wszystko bedzie dobrze i informuj nas jutro zaraz po wizycie.
    -- ___
  15.  permalink
    Ber1987: Ciasto ja z brzuchem od wczoraj mam podobnie, taki się zrobił napięty, ciężki i jakby chciał się rozciągać, tez nie mogę wygodnej pozycji ani do siedzenia, ani do leżenia znaleźć ;/

ja też właśnie.... mam dokładnie tak samo...
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    a my sie witamy ze szpitala :D pisalam wczesniej pod karta ze zaczelam krwawic mocno i pojechalismy sprawdzic czy wsio ok no i w koncu po 3h (!) mnie zbadala babka i rozwarcie na 1 palec plus dalej krwawie wg niej zaczelam rodzic i mam sobie pospacerowac 2h po szpitalu i wrocic to zobaczymy co dalej. Poki co skurcze co 2 min i okropny bol w pochwie... Gazy i chce mi sie non stop kupe :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikita to trzymamy kciuki, aaa kolejny poród:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    w ogole to nie mamy lewego lusterka w samochodzie ale tak sie tej krwi przestraszylam jak mi po udach pociekla ze pojechalismy tak czy siak autem ;D i Penny jeszcze niestety nie mam neta pisze non stńp z telefonu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Cobraczek: Sluchajcie a czy zalozenie takiego krazka boli??

Cobraczku nie boli, bardziej dla mnie nieprzyjemne jest wkładanie wziernika :confused: Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło !:hugging:

Nikitta ulala czekamy na wieści :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nikita czyli rodzimy hehe :) ale super tak myślałam że mnie wyprzedzisz, zresztą która mnie nie wyprzedzi :(.

cobraczku vsti z cukrzycą miała podane sterydy no i sliwson chyba też miała cukrzycę choć pewna to ja tego nie jestem więc głowa do góry

moje chłopaki były dziś na basenie a ja miałam odpoczywać, zamiast tego wzięłam kose spalinową i wykosiłam wszystkie chaszcze niedostępne dla traktora, potem przycięłam 400m żywopłotu, opieliłam grządkę i klomb przed domem, poprzesadzałam trochę roślin a teraz muszę dokończyć grabienie i to wszystko nie będzie miało zapewne wpływu na akcję porodową, ale przynajmniej czuję się doskonale i z czystym sumieniem zjem wieczorne lody.

no i przyszedł stanik do karmienia ale jeszcze nie mierzyłam bo cała w ziemi jestem.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    O Nikkitaa trzymaj się dzielnie :smile::smile::smile: Kciuki mamy tu wszystkie zaciśnięte !!

Dziewczyny od popołudnia łapią mnie skurcze,ale dziwne jakieś. Cały brzuch mi kamienieje, na około 20-30 minut, plus ból krzyża. Potem odpuszcza, i za jakiś czas znowu to samo. Nie czuję przy tym specjalnego bólu jakiegoś, boli jak zwykle. Nie przechodzi mi to gdy zmieniam pozycję, jest tak samo jak chodzę, leżę, wstaję itd..Na razie nie chcę jechać do szpitala, bo nie chcę panikować. Zobaczymy co dalej, skurcze przedporodowe to chyba jakieś mocne muszą być ...
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cobraczku trzymaj się dzielnie, zaciskam za Was kciuki.
    Nikita - powodzenia i szybkiego rozwiązania :wink:

Treść doklejona: 26.06.12 20:56
    Penny co do skurczy to jest to kwestia względna, ja tuż przed porodem miałam skurcze 30-40% i umierałam z bólu (silniejszych skurczy nie miałam do samego wyjścia Zuźki), koleżanka na łóżku obok ( niestety kilka godzin musiałam leżeć jeszcze na patologii, zanim przewieźli mnie na porodówkę) miała skurcze 80% i je wytrzymywała...obie byłyśmy tuż przed porodem...więc ja nie wiem jak to jest z tymi skurczami...

Treść doklejona: 26.06.12 21:01
    A pomimo tego, że ktg wskazywało na małe skurcze poród miałam błyskawiczny...3,5h i po wszystkim...szczerze powiem, że widząc 40% skurcze czekałam na jeszcze większy ból, jak się okazało były to już TE skurcze...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.