Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Ja miałam dziś wizytę u lekarza i wygląda na to, że moja mała fiknęła koziołka w ciągu ostatnich paru dni i już nie ma ułożenia główkowego.

.
szkoda że nie wiemy jaki był rekord urodzin w jednym tygodniu :)
a jak już rodziłam to skurcze czułam [ nie bolało jakoś mega mocno ale bolało ] a zapisywało się ledwie 50 %
także to chyba nie ma reguły i nie ma się co sugerować
a bolało, nie powiem!
jestem na madalinskiego bo blizej ;) nadal czekam na badanie... Skurcze nadal są ;) nie chce zeby nas do domu odeslali! Chce juz rodzic ;D
Trzymam kciuki za wszystkie na wylocie.
Też w szpitalu się bałam trochę, że mam za mało pokarmu, bo dziecię potrafiło i godzinę wisieć na piersi, a po krótkiej przerwie chciała znowu, ale na szczęście miałam łatwy dostęp do pań z poradni laktacyjnej i dowiedziałam się, że po prostu dziecko w ten sposób odreagowuje stres (ssanie piersi daje poczucie bezpieczeństwa) i wcale nie znaczy to, że się nie najada. I mimo, że wypisano nas ze szpitala na spadku wagi (z 3400 spadła do 3100), to nikt nie doradzał mi dokarmiania mm, za co jestem bardzo wdzięczna
. Tylko niech mamy dokarmiające nie odbiorą tego jako atak czy potępienie (szczególnie, że oczywiście są sytuacje, gdy nie ma innego wyjścia), chciałam tylko napisać dziewczynom, żeby się za szybko na początku nie poddawały i nie dały sobie w szpitalu wmówić, że jak dziecko często chce jeść to znaczy, że winny jest brak pokarmu.
Mam nadzieję, że też nabiorę kiedyś takiej wprawy w organizacji, bo zamierzałam na jednym dziecku nie poprzestawać

bo wiem, że będę wtedy zmęczona, przewrażliwiona, obolała i mogę różnie reagować, więc jeszcze dodatkowa opieka nad 11 latka - czy nawet generalnie uważanie na nią może mnie dodatkowo rozdrażniać..... tylko jak jej to teraz powiedzieć zeby nie poczuła się mniej ważna i odsunięta od tatusia......
Moja córka jest w tym wieku i naprawde potrafi byc mocno pomocna przy młodszym rodzenstwie. No i ona sama poczuje sie wazna i doceniona
Tylko ponieważ dla mnie to pierwszy raz (poród i to wszystko
) to sama siebie sie boję ...
ale z drugiej strony bardzo mi zależy na tym aby siostry były naprawdę siostrami, a nie tylko córkami jednego taty ... Moze masz rację, że powinnam to potraktować jako dodatkową pomoc a nie dodatkowy obowiązek
Bo do tej pory zawsze jak Mała była u nas to miała zawsze takie wakacje - nic nie musiała robic tylko same przyjemnosci 

No penny teraz to sie nie wymigasz
Czuję je tak jakby od góry, jakby mi ściskały klatkę od żeber w dół. No zobaczymy co lekarz na to powie, pojadę dziś wcześniej, może uda mi się być jakoś chociaż 5-ą w kolejce i wejść wcześniej ;)

Kakai - Ty masz już wszystko gotowe dla Maluszka? Czy jeszcze coś zostawiłaś na ostatnia chwilę?

Siło wyższa spraw by tak się stało Czuję je tak jakby od góry, jakby mi ściskały klatkę od żeber w dół. No zobaczymy co lekarz na to powie, pojadę dziś wcześniej, może uda mi się być jakoś chociaż 5-ą w kolejce i wejść wcześniej ;)
Brzmi poważnie, słysząłam o takich wlasnie skurczach
Nieprawdopodobne mi się to wydaje aż...oj tam oj tam słoniowe :)