Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    katka_81: mój M. czasem się do niej przykoleguje ;)

moj wlasnie wczoraj zapowiedzial ze po porodzie poducha zmienia wlasciciela.... pomarzyc to on sobie moze hihihi...latwo jej nie oddam...
    judka25: psycho ja coś czuję, że w nocy albo jutro będziesz tulić córeczkę

obys miala racje bo ta niepewnosc jest straszna...Minik zostal dzis w domu a ja mam stracha nawet do sklepu wyjsc...bo tak czuje, ze cos sie dzieje ale nie wiem ile to moze jeszcze potrwac...zreszta w poprzedniej ciazy mialam podobnie...3 dni ze skurczami chodzilam a na 3ci dzien porod wywolano...bo cisnienie zaczynalo skakac i glowa potwornie bolala...

aaa i jeszcze od wczoraj makakrycznie wrecz sie poce...co jakis czas zalewa mnie taka fala goraca i potu...obrzydliwe to jest ehhh w ogole te ostatnie dni nie sa latwe...sprytnie to matka natura sobie obmyslila co nie???
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeJun 27th 2012
     permalink
    judka25: U nas od 2 tygodni upały powyżej 30 stopni i już nie wytrzymuje tego. Siedzę w domu, bo na słońcu nie daję rady. Nienawidzę upałów w to lato !!! Mogłoby padać dzień i noc :devil:

Zapraszam do mnie aż 14st jest, pochmurno od 2och tygodni i co drugi dzień leje...... nawet z dzieckiem na spacer nie wychodzę..
    --
  2.  permalink
    kuleczka_69: To ja sie wyprowadzam gdzies na Syberie

oj tam na Syberie od razu...do UK zapraszam...tutaj upaly chyba juz w tym roku nie zawitaja...ja przynajmniej stracilam juz na to nadzieje...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Patka, zobacz jaki dzisiaj jest fajny moment na pojawienie się siostry dla Miniczka - ma równo 4 lata, 4 miesiace i 4 tygodnie.... to byłoby coś :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeJun 27th 2012 zmieniony
     permalink
    No właśnie nam chyba nie dogodzi..... :cool: jak to babie w ciąży :bigsmile: jedne chcą chłód i deszcz a drugie ciepło. Ja ogólnie lubię jak jest ciepło, ale nie w tym roku :wink: W następne lato chciałabym żeby był upał, ot takie mam życzenie :smile:
    Wzięłam się za pranie ubranek, kocyków, pościeli. Posegregowałam na "pralki" i wyszło mi 10 prań !!! A dopiero drugie się pierze....
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Posegregowałam na "pralki" i wyszło mi 10 prań !!! A dopiero drugie się pierze....

ooo to nieźle masz roboty, a w którym jesteś tygodniu?

Ja zaczęłam przeglądać ciuszki te które dostałam od znajomych, bo nie które do wywalenia a nie które jak nówki ale prać zamierzam w sierpniu
    --
  3.  permalink
    psycho_patka

no co Ty, przeciez dzis calkiem cieplo, moze pochmurno ale cieplo
    a jutro to nawet ma byc 25 stopni :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mkd tak myślałam, że coś jeszcze muszę zrobić :wink:
    A co do tego spania, to w I trymestrze nie ma przeszkód, ale po 20 tc lekarze odradzają tą pozycję (nawet na kilka minut). Szybko rosnąca macica zaczyna uciskać kręgosłup, jelita i dużą żyłę, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca. Rezultatem mogą być problemy z funkcjonowaniem układu trawiennego, ból pleców, niskie ciśnienie krwi, a także ograniczenie dopływu krwi do dzidzi...
    Też kupiłam sobie taką poduchę (fasolkę), ale nogi nadal bolą tyle że mniej się przekręcam na plecy... Zaczęłam brać dodatkowo magnez ale na razie bez rezultatów :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Sysiajew zaczynam 32 tydz., ale myślę że pranie 10 pralek, suszenie i prasowanie to mi ze 2 tygodnie zejdzie :), więc powinnam do końca 33 tyg. skończyć.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: ale myślę że pranie 10 pralek, suszenie i prasowanie to mi ze 2 tygodnie zejdzie :)

hehe to fakt :devil:
    --
  4.  permalink
    Matylda ale upal to to nie jest...:P pamietam te kilka goracych dni, ktorych bylo nam dane zaznac w tym roku...czulam sie wysmienicie...nawet na tyle ze pierwszy raz w zyciu za prace ogrodowe sie zabralam...:) chyba wlasnie tych promieni slonecznych brakuje najbardziej...co z tego ze jest cieplo jak slonca nie zaznasz ehhh.. ale tak jak dziewczyny pisza babie w ciazy nie dogodzisz :D ok przestaje narzekac...dzisiaj przynajmniej jeszcze nie padalo :)))
    --
  5.  permalink
    judka25: Sysiajew zaczynam 32 tydz., ale myślę że pranie 10 pralek, suszenie i prasowanie to mi ze 2 tygodnie zejdzie :), więc powinnam do końca 33 tyg. skończyć.

Kurcze to ja sie zastanawiam ile mi tych pralek wyjdzie jak juz zaczne prac :P bo narazie to nie mam po co prac bo nic nie jest gotowe :P a moj maz to sie zbiera do remontu jak sojka za morze ;/
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Co do porodu, to ja tez mialam skurcze dochodzace do 100 i nic nie czulam :D Dopiepo po odejsciu wod cos zaczelo sie dziac :) Dostalam wypis ze szpitala i sie pochwale 1 faza porodu 2h 25 min, druga 10 min :D
    Dziewczyny chodzcie w tych ciazach, jak najdluzej, bo jak dla mnie ciaza i porod to nic w porownaniu z tym, co teraz przechodze :( Tzn. z Mala bez problemu wszystko, ale ja nie moge nawet z lozka wstac :(

A ja mialam podawane sterydy przy cukrzycy :)

Trzymam kciuki za rodzace :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dziewczyny trzmajcie kciuki dzis kolejna wizyta u mojej pani dr....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzowniłam własnie do rejestracji o wyniki posiewu, usłyszałam że dobre, wiec chyba paciora nie ma:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Vsti: A ja mialam podawane sterydy przy cukrzycy :)

Ja jakbym poszla do szpitala to tez bym je miala podane, zreszta dla mnie to byloby malo wazne, ze mi cukier rozreguluja, wazny bylby Maluch. U nas w szpitalu i tak na to czy ktos ma cukrzyce, czy nie to nie patrza. Steryd doopsko i heja :P a pozniej przez kilka dni co 2 godziny dexamethason, tez na plucka.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    a ja zasypiam przeważnie na lewym boku a budzę się zawsze na wznak :))) O.K będę pamiętać, żeby unikać tej pozycji ...

Co do prania ja pościele dziś wrzucam do pralki ;) ale mnie to cieszy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kuleczka mi wyszło tyle, bo piorę wszystko co mam (te co kupiłam i te co dostałam) od rozm. 56 po 80, a do tego pieluchy tetrowe, 2 pościel, 2 kocyki, 3 prześcieradła, moje koszule do szpitala i biustonosze do karmienia i dlatego wyszło aż 10 !!! Ale gdybym prała tylko te najmniejsze rozm. 56- 62 + te inne rzeczy to myślę, że wszystko zmieściłoby się max. w 4-5 pralkach.
  7.  permalink
    Ja to nie wiem kiedy sie za to zabiore, boje sie, ze sie obudze z reka w nocniku i wszystko na gwalt trzeba bedzie robic :P maz w koncu wczoraj, po miesiacu gadania zamowil mi koszule do karmienia i do szpitala bo mialam az 1!!! ja rozumeim, ze on pracuje, ale kurka wodna po pracy moze cosik porobic a nie przy kompie non stop siedziec..ot, sie wyzalilam troszku.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    judka25: 56- 62 to myślę, że wszystko zmieściłoby się max. w 4-5 pralkach.

Aaaaa kobietko nie stresuj mnie, ja upchnę wszystko pewnie w 1-2 praniach :shamed:.
    Judka masz już wszystko do szpitala? Kurcze, ja nie mam nic, jedną koszulę awaryjnie po koleżance i nic więcej, żadnego stanika do karmienia, żadnych pieluch, ciągle wydaje mi się, że tyyyle czasu zostało. Dobra po wypłacie zamawiam resztę.
    Na kiedy masz termin, bo chyba idziemy łeb w łeb :wink:.

Kupiłam dzisiaj w ciucholandzie bodziaczka białego na długi rękaw, 2 bluzeczki i koszulkę letnią półcienną z haftami (ale to tak na przyszłość dla 2 latki mniej więcej). Za wszystko dałam 10 zł i jestem mega zadowolona :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    JA mam poprane do rozm 68, rozm 74 i 80 zostawiłam na później, bo i tak trzeba byłoby prac po roku ponownie i szkoda mi czasu na to. Taka ładna pogoda, aja śpiąca od rana ehh
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kuleczka nie stresuj się :wink: jeszcze masz troszkę czasu, na pewno ze wszystkim zdążysz. A wyżalić zawsze się można, lżej na duszy :smile:

Madzinka mam dokładnie ten termin co Ty :bigsmile:, na liście mam wpisany dzień później, bo już nie chciałam przeprawiać,a lekarz się machnął o 1 dzień na swoim kółeczku. Mam 2 koszule- tylko 2 :confused: nie wiem czy to starczy, pewnie nie ;/, 2 biustonosze do karmienia (kupiłam wczoraj) w C&A i kilka dupereli do torby szpitalnej dla mnie.
    Ubranek w rozm 56-62 mam dokładnie minimum z listy wyprawkowej, która jest tu na 28, ale wydaje mi się, że to jest mało. Na razie nic więcej nie kupuję. Jeśli okaże się, że synek jest mały to wtedy dokupię, bo szkoda byłoby kupić dużo a potem czegoś nie założyć.
    A jeszcze co do biustonoszy do karmienia, to według mnie lepiej kupić w sklepie i mierzyć, no chyba że ktoś ma sprawdzony rozmiar z allegro, bo ja tak zamówiłam i nie pasował w ogóle, a dokładnie się zmierzyłam.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mag_dre: JA mam poprane do rozm 68, rozm 74 i 80 zostawiłam

ja dokładnie tak jak ty masz poprane to ja posegregowałam ciuszki, i te 74-80 odłożyłam do worka i na strych wyniosę nie będę tego prać bo nie ma sensu na razie :bigsmile:, a te małe zostawiam już na dole w sierpniu do prania :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej hej nie sposób Was nadrobić więc nie robię podejścia:) ktoś urodził prócz Polly ??

Co do poduchy fasolki do spania takiej długiej to ja polecam, spałam z nią wszystko ok, tylko zawsze jak się budziłam widziałam męża śpiącego z ową poduszką podkradał mi :)
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Nooo - wczoraj prawie cały dzień siedziałam i prasowałam, a dziś wreszcie nadrobiłam zaległości :wink: chociaż jeszcze jedna tura prasowania dziś czeka :smile: ja na razie przygotowuje tylko 56 i 62 - jak większe będą leżeć, to i tak zdążą się zakurzyć i wszystko trzeba będzie jeszcze raz-a ja nie lubię zbędnej roboty :bigsmile:
    Wczoraj wieczorem udało mi się wreszcie dotrzeć do szpitala, w którym chcę rodzić - personel jest cudowny - mam nadzieję, że na taki sam trafię już ze skurczami :tongue: jest dość daleko ode mnie, więc mam nadzieję, że zdążę...

Co do odejścia wód, to jeśli są czyste, to można zaczekać 3-4h, nie ma po co jechać od razu - no chyba że są zielonkawe, to wtedy jak najbardziej - potwierdziła mi to wczoraj położna w szpitalu, a poza tym chyba na stronie rodzić po ludzku też to mówią :smile: - piszę, bo widziałam na poprzedniej stronie obawy, że to trzeba od razu :smile:

Z Dzidziem ciągle czekamy na swój wielki dzień, ale coraz częściej mnie pobolewa tak okresowo - chyba się tam rozciąga i skraca wszystko? Chociaż dziecko powinno się chyba mniej ruszać? A on ciagle pełen sił i wigoru.. Chociaż chyba śpi jak by więcej

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące :bigsmile: oby to było już dziś!!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    A no i kończy się nam 38 tydzień, więc też zaczynam nerwowo drobić nogami, czy to może by już? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    dododotka a gdzie będziesz rodzić? :smile:
    Ja się zastanawiam, czy w te wakacje wrocławskie porodówki również będą się remontować...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Judka to ja chyba więcej w pralce na raz upycham :devil:. Z ubrankami do mam problem, bo wszystko mi się podoba -już widzę minę męża jak zobaczy moje kolejne nabytki:cool:.

Też mam poduchę fasolę i lepiej mi się z nią śpi, ale ostatnio chyba przestała mi wystarczać, bo plecy tak czy siak bolą :neutral:. Nie mogę spać na prawym boku,bo od razy kręgosłup boli, a ja mam skoliozę, więc pewnie przez to. Głównie śpię na lewym z małymi przerwami na wznak jak już mi ten lewy bok ścierpinie :confused:. Ogólnie to coraz mi ciężej i zaczynam marudzić. No i wróciły mi mdłości z I trymestru plus do tego mega zgaga :cry:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziewczyny na zgagę polecam Gaviscon - jest dostępny bez recepty i mogą go przyjmować kobiety w ciąży i karmiące. Są to tabletki do ssaniam, które zapobiegają cofaniu się kawasów żołądkowych do przełylu. Przepisał mi je gastrolog, gdy już nie radziłam sobie z wciąż powracającą zgagą.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Mi niestety Gaviscon już przestał pomagać :)
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Ja ostatnio upycham tylko jaśka pod brzuch co by mnie nie ciągnął bardzo w dół i śpię raz na jednym raz na drugim boku. Biodro mnie na szczęście przestało bolec ale za to kręgosłup dokucza :confused: Cóż takie uroki ciąży, tym bardziej, że się 3 trymestr zbliża wielkimi krokami.
    ~~
    Ciuszki tez mam dziewczyny już zgromadzone od rozm. 56 do 68, ale jak coś w lumpeksie zobaczę ładnego to ciężko mi się powstrzymać z kupieniem ;p Czekam jeszcze na jedna paczkę z all i pod koniec lipca od mamy mam przywieźć jeszcze partie ciuszków jeszcze po mnie. Musze kupić pościel, prześcieradła, staniki do karmienia i jedna koszulę bo 2 już mam. Wtedy będę się zabierać dopiero za pranie i prasowanie, czyli zapewne w sierpniu. Z chęcią bym to już robiła etapami ale niestety nie mam tego nawet gdzie poukładać po remont nie zaczęty jeszcze, mężulek twierdzi jest na wszystko na czas :tongue:
    ~~
    a teraz z innej beczki:
    Pomimo polepszającej się pogody jestem chora, zapalenie gardła mnie dopadło, jadę na antybiotyku i mam bardzo niskie ciśnienie w dodatku ;/ 90/60 :confused: Za tydzień wizyta, zobaczymy co gin powie.
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny a jak myślicie czy pod koniec sierpnia będzie potrzebny szlafrok do szpitala? Mam w domu taki gruby, jak na zimę, cienkiego nie mam i chyba nie kupię. Czy wy macie spakowany szlafrok w torbie do szpitala?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ber1987: mam bardzo niskie ciśnienie w dodatku ;/ 90/60

na niskie ciśnienie nic się nie poradzi - ewentualnie więcej ruchu :) Ja niskie ciśnienie mam od początku ciąży i cieszę się, ze nie jest za wysokie, bo to jest dopiero problem :/ Moja ginekolog zawsze powtarza - lepiej za niskie niż za wysokie :)
    --
  8.  permalink
    Kakai - ja nie mówię, że cos nie tak, tylko zauważyłam że co lekarz to inaczej podchodzi do tego tematu. Pewnie też w zależności od pacjentki. Jak dzidzia duża to pewnie juz nie ma stracha we wcześniejszych tygodniach. JA Ci przede wszystkim życzę, aby się urodziło zdrowe niezależnie kiedy... oczywiście tak jak mówił Twoj ginek, niech poczeka jeszcze tydzien :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka ja rodzę w pierwszej połowie września i nie mam zamiaru kupować szlafroka. W szpiatalach jest tak duszno, że szok a to przecież jeszcze lato będzie :) Bardziej zainwestowałabym w więcej koszul nocnych (piżam), bo prawdopodobnie będziemy się pocić na potęgę :)
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    katka_81 to rzeczywiście masz wyjątkowo strong zgagę :-) Ja jestem wrzodowcem i już wypróbowałam tysiace specyfików i póki co tylko gaviscon (zwłaszcza syrop) mi pomaga. Byleby do końca ciąży i na miejsce zgagi inne dolegliwości się pojawią ;-)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    dokładnie, potwierdzam to co napisała katka :wink: ja mam ciągle niskie cisnienie, o zazwyczaj około 100-90/60-55
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Zgadzam się z tymi szlafrokami, jak leżałam na patologii ani razu z niego nie skorzystałam, a zajmuje on mnóstwo miejsca w tornie. Z torby "do porodu" już dawno go wyrzuciłam.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    BlueCactus: katka_81 to rzeczywiście masz wyjątkowo strong zgagę

a całkiem możliwe :)
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Pajacynka ja chcę do Oławy i po wczorajszej wizycie się w tym upewniłam :wink: Mam tylko nadzieję, że nie będzie korków i zdążę :wink:

Ja mam tylko 2 koszule do karmienia.. To mało? W do mu w sumie i tak bez koszuli śpię, chyba że ktoś jest akurat w odwiedzinach :devil: ale w sumie w szpitalu może brakować na 3 noce...
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    katka_81: na niskie ciśnienie nic się nie poradzi - ewentualnie więcej ruchu :) Ja niskie ciśnienie mam od początku ciąży i cieszę się, ze nie jest za wysokie, bo to jest dopiero problem :/ Moja ginekolog zawsze powtarza - lepiej za niskie niż za wysokie :)

wiem, lekarz rodzinny tez mi powiedziała dzisiaj, że to nic groźnego, gorzej by było jakbym miała za wysokie. Kazała dużo pić ciepłych płynów i rutinoscorbin brać, bo mi czasem krew z nosa leci, ale to też wg niej normalne w ciąży bo naczynia się rozszerzają. Tak więc wszystko w normie, takie uroki :tongue:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kawkę można zarzucić nie? Ale to tylko chwilowo pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    W ciąży rutinoscorbinu nie wolno bo zawiera rutynę.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    A ja brałam rutinoscorbin, jak miałam krwiaka obok dzidziusia, na zalecenie ginekologa. Więc chyba nie do końca nie można?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Przeglądam teraz stronę rodzic po ludzku i co spakować do torby szpitalnej i kurde przecież ja połowę rzeczy nie zapakuję :devil:, chyba trochę przesadzili z tą listą
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    I jestem po wizycie. załamana... skurcze piękne, nic nowego ;/ szyjki brak, w środku wszystko miękkie i teraz najlepsze: rozwarcie jest, a na moje pytanie na ile cm, lekarz powiedział , że nie jest w stanie określić :shocked::shocked::shocked: zapytałam jak to jest możliwe, powiedział, że główka małej jest tak nisko, że nie chce mi tam gmerać, bo nie byłoby to dla mnie ani dla dziecka przyjemne i że nie jest w stanie określić tego rozwarcia, czy którakolwiek z Was o czymś takim słyszała ??? Masakra, dalej mam te długie skurcze, nawet ich nie skomentował. Kazał mi dużo chodzić, bo jak to stwierdził wszystko jest na dobrej drodze. Ja już sama nie wiem :( zjem placka to może humor będę mieć lepszy i potem nadrobię posty.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Pajacynka: A ja brałam rutinoscorbin, jak miałam krwiaka obok dzidziusia, na zalecenie ginekologa. Więc chyba nie do końca nie można?

Ja też się gin pytałam, czy mogę rutinoscorbin w razie gdyby mnie choróbsko brało i powiedziała, że można...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    No jak komuś nie skacze ciśnienie- raz za niskie, raz za wysokie to kawusie może sobie zaserwować hehe
    --
  9.  permalink
    dododotka: Ja mam tylko 2 koszule do karmienia.. To mało?

ja bede miala 4, ale to bedzie sierpien, a w szpitalu jest upal okrutny i boje sie, ze mi nie starcza te 4
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Judka zobacz co polecają spakować do torby w twoim szpitalu :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.