Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 27th 2012
     permalink
    wielgosz: Kakai, ja rodzilam na publiczne ubezpieczenie, więc nie mogłam sobie wybrać jakiejś wypasionej porodówki z piłkami, basenami, prywatną położną. Ale tak, obsługa super miła, darmowe znieczulenie, pokój jednoosobowo z łazienką. Także luksus jak dla mnie.

rewelacja!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Czyżby się uspokoiło? Dzieci mecz oglądają?
    Taka cisza, że aż w uszach piszczy! Halooooooooooooo
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    poluś jutro leona imieniny :)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    JA męczę się ze zgaga- właśnie piję herbatkę z imbirem- może coś pomoże ehh
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny oglądajcie mecz - takie emocje, może akurat na którąś z Was zadziała i się zaczną porody :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd: poluś jutro leona imieniny :)

Haha, wiem wiem, ale mam nadzieję, że to wiercenie tam na dole, to nie jest przygotowanie na jutro drogi ewakuacji ;-)
    Niech siedzi!

mkd śniło mi się, że dostałam od Ciebie sms-a, że Jesteś po. A popatrz na swój suwaczek, jutro Felek skończy 1 rok, 2 miesiące, 3 tygodnie, 4 dni... Czy to nie znak?
    --
  2.  permalink
    Mnie zgaga tez meczy ;/ zjadlam na kolacje o 19:30 wafla ryzowego z serkiem wiejskim i lady zgaga do tej pory siedzi mi w przelyku ;/
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    kuleczka_69: Mnie zgaga tez meczy ;/

ciepłe mleko niet?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    PolusiowaMama: ciepłe mleko niet?

bleee, nie lubię ciepłego mleka - strasznie śmierdzi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJun 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja lubię w każdej wersji, mniam!

A nasze pogrubione Liderki odpoczywają?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    blee ja nie lubie mleka na czysto:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Widac tak :) Euro trwa :D
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    PolusiowaMama: ciepłe mleko niet?

Heh nie pilam jeszcze, ale przed spaniem sobie szklane wypije, moze usne normalnie i nie bede koledowala kolejna noc
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja za mleko oddam wszystko :)
    Kurcze cos mi po zalatwieniu potrzeby podkrwawia, mam nadzieje, ze to hemor, a nie jakis szew, czy cos:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti: Kurcze cos mi po zalatwieniu potrzeby podkrwawia, mam nadzieje, ze to hemor, a nie jakis szew, czy cos:confused:

z jednym hemim (tak się nazwaliśmy) miałam nieprzyjemność po Polkowym porodzie.. Piłam wtedy łyżeczkę oleju parafinowego (apteka, buteleczka jak woda utleniona czy spirytus salicylowy) dziennie. Masakra w smaku, ale po 2 tygodniach bodajże nie było po nim śladu i nigdy nie wrócił.. A tak po toaletowym harcach też krwawiło cholerstwo! :devil:

Vsti szwy masz rozpuszczalne czy do zdjęcia?
    --
  3.  permalink
    Mleko tez uwielbiam :P Poza tym od dwoch dni chodza za mna nalesniki...ale nie ma mi ich kto zrobic, a ja jestem z leniwa ostatnio, zeby stac nad patelnia i je smazyc :P no i chyba nici z zachcianki wyjda :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti co stosujesz na hemora po porodzie?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Rozpuszczalne, nie wiem czy to dobrze, czy zle :/ w ogole bylam ciekawa, jak tam wyglada i sobie wzielam lusterkiem popatrzylam :D i ja nie wiem, gdzie sa te szwy:shamed:

Treść doklejona: 27.06.12 22:00
    kakai- cyclo 3 fort i posterisan
    --
  4.  permalink
    wlasnie ogladam porodowke i smiac mi sie chce, bo sie zgromadzily jakies dewoty przy piczce klientki z aparatami i czekaly na dziecko....ja bym tak nie chciala, zeby mi moja mala obstukaly aparatami fotograficznymi
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    ja mam w ciąży cyclo3 fort i jesz cze diosmine, może dlatego nie mam z hemoroidami problemu?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti zeby szybko to znikneło, ja mam jednego od tygodnia i pewnie sie wysadzi podczas porodu
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti: i sobie wzielam lusterkiem popatrzylam

podziwiam, odważna Jesteś!
    Jak się myłam, to zawsze tak delikatnie.. Bałam się, że coś uszkodzę (ciekawe co?)..
    A, ja miałam wyciągane, bałam się bardziej niż porodu, niepotrzebnie..

Kakai: : pewnie sie wysadzi podczas porodu

Kakai Ty Jesteś niemożliwa! :tongue:
    --
  5.  permalink
    PolusiowaMama: Kakai Ty Jesteś niemożliwa!

ALe temat :P ja jeszcze sie nie borykam z tymi problemami, TFU,TFU,TFU oczywiscie :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: Kakai Ty Jesteś niemożliwa! --

mam bogatą wyobraźnię:shamed:
    --
  6.  permalink
    A ja myslalam, że już bedą jakies news o nowych dzieciaczkach... ale widzę, że wszystkie mecz ogladacie. Moze jakby burza sie w nocy zdarzyła, to byłby wiekszy wysyp... ;-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: ALe temat :P ja jeszcze sie nie borykam z tymi problemami, TFU,TFU,TFU oczywiscie :P

no co ludzki nie:tongue:

Treść doklejona: 27.06.12 22:10
    spidermanka: Moze jakby burza sie w nocy zdarzyła, to byłby wiekszy wysyp... ;-)

własnie przez takie słowa osttanio boje sie panicznie burzy, teściowa kiedys tym zarzuciła i sie zaczęłam bac nawet jak szumi mocno juz wiatr:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    poluś to może ja urodzę jutro 0 23;40 to to będę mogła dopisać jeszcze 5godzin i 6minut :) a wiercenie oznacza mamo kup mi prezent albo przynajmniej zjedz za moje zdrowie coś dobrego.
    mojej mamie dziś się śniło że urodziłam po jednym skurczu i że ledwo dojechaliśmy do szpitala :) mama mi zabroniła jutro rodzić bo obstawia jako lekarz mecz, więc jakby co to do fela musiałaby przyjechać teściowa, która pewnie by nie pogardziła meczem na naszym nowym tv :)
    ej fajnie by było jutro urodzić :)

vsti a może to szwy ci się właśnie rozpuszczają i jak odpadają to może być troszkę krwi? ja po felku też zaglądałam z lusterkiem i byłam w szoku bo inaczej to sobie wyobrażałam.bo tam nic nie było widać.

mogłyby być karne jak dla mnie, choć mnie to nie ruszy.

ja jutro mam intensywny poranek najpierw musze jechać na oddać krew i siczki, potem do pacjentki, potem empik by kupić coś dla duszy :),a zaraz naturalny wyzwalacz porodów z mężem.
    --
  7.  permalink
    Kakai: no co ludzki nie

Tiaa, a jaki życiowy :tongue: a wlasnie, mialam pisac rano, odebralam wynik posiewu i wyszly jakies bakterie ponizej 10 tys i nawet nie napisali jakie, bo jesli ponizej 10 tys to nawet nie pisza co to tam sie wyklulo.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Tiaa, a jaki życiowy a wlasnie, mialam pisac rano, odebralam wynik posiewu i wyszly jakies bakterie ponizej 10 tys i nawet nie napisali jakie, bo jesli ponizej 10 tys to nawet nie pisza co to tam sie wyklulo.--

to fajnie, ja pamietam kiedys swoj tragicnzy posiew-10.000 do potęgi 7:sad::cry:
    --
  8.  permalink
    Kakai: to fajnie, ja pamietam kiedys swoj tragicnzy posiew-10.000 do potęgi 7

Ojoj, ale to teraz w ciazy? lekarz kazal mi zrobic, bo mialam sporo leukocytow w moczu, i nic nie wyszlo, wiec nie wiem o co kaman.....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ronaldo raczej nie zostanie bohaterem tego meczu :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: empik by kupić coś dla duszy

i co kupujesz?

Treść doklejona: 27.06.12 22:19
    mkd: ronaldo raczej nie zostanie bohaterem tego meczu :)--

i dobrze, bo kibicuję hiszpanii:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja też oglądam mecz ;-) Piękniś oczywiście żelik na włosach :wink: generalnie obstawiamy na Hiszpanów, więc niech no się Portugalczycy nie wyrywają :devil:
    Dzisiaj byłam w kinie i przez 3/4 filmu coś mnie straaaasznie uwierało tu na górze brzucha (tak pod splotem słonecznym/żebrami) - macam, macam - a tam (najprawdopodobniej) nóżka mojej córci wystawiona na maxa - aż taki twardy mały wzgórek wystający miałam :shocked::heartsabove: wiec chyba musiała być nózka, bo ostatnio było ułożenie główkowe .... normalnie wow! :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai chce kupić macierzyństwo non-fiction i pożegnanie z pieluszkami- no może słabo to dla duszy jednak, a tego najnowszego zafona jakoś nie mogę zmęczyć, może do szpitala wezmę.

nie wiem czy wyszło coś ciekawego do czytania ostatnio?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja zaczęłam rodzić po ostatnim meczu Polaków :bigsmile: a wiecie jakie był wtedy ruch na porodówce !!!! normalnie masakra - po mnie przyjechało kilka dziewczyn do porodu i niestety niektóre zostały odesłane do innego szpitala, bo nie było miejsca na porodówce ani na salach przedporodowych dla nich....

Co do "pasów startowych" - ja w ostatni dzień pobytu w szpitalu już się przerzuciłam na zwykłe belli tylko bez skrzydełek, ale może to ten klej a może cos innego ale faktycznie wszystko os razu zaczęło się troszkę gorzej goić. Poza tym po dwóch dniach znowu zaczęłam mocniej krwawić i wróciłam do belli poporodowych. Są wielkie ale jednak cyrkulacja powietrza jest lepsza.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai chce kupić macierzyństwo non-fiction i pożegnanie z pieluszkami- no może słabo to dla duszy jednak, a tego najnowszego zafona jakoś nie mogę zmęczyć, może do szpitala wezmę.nie wiem czy wyszło coś ciekawego do czytania ostatnio?

ja znow nie moge zmeczyt tych poradników dla rodziców, no sa fajne, ale dla mnie to jeszce jakas abstrakcja:wink: zafona szybko przeczytałam, teraz czytam "pod niemeickimi łóżkami":bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no właśnie to by potwierdzało że pasy startowe jednak rządzą...

ja to zazwyczaj w tych poradnikach czytam tylko to co mnie ciekawi,mało ich kupuje- mam ze 2, zazwyczaj jednak szkoda mi kasy. Dlatego też chce podjechać do emipku i je najpierw zobaczyć choć pewnie obie kupie o ile będą.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Dziewczyny wiadomość od psycho_patki:
    <strong> " To nie woda a prawdopodobnie reszta czopa. Jestem po ktg ktore wykazalo jakies nieprawidlowosci i przeniesli mnie z ip na porodowke zeby za pol godziny powtorzyc badanie. takze na razie czekamy" <strong>
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Patka, trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie. Wszystko bedzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o kurcze oby to był tylko błąd maszyny. patka trzymam kciuki za was !
    --
  9.  permalink
    Dokladnie, oby to byl blad maszyny.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Patka - 3mamy mocno kciuki !!!
    --
  10.  permalink
    Oglądam meczyk,emocji co nie miara hehe a PEDANCIK mnie poprostu rozwala hihi:)
    Porodówka tez była dobra jak dwie babki sie pobiły hihi
    PATKA POWODZENIA
    -- ,
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no i mamy karne. dobranoc i spokojnej nocy :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: no i mamy karne

boje sie:shocked:

Treść doklejona: 27.06.12 23:11
    jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Hiszpania!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Patka, trzymam kciuki!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    Patko kciuki wciąż zaciśnięte :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Oby powtórka z ktg wyszła dobra !

U mnie bez zmian, wyleciał mi czop wczoraj, skurcze długie przeszły. Chwilowo będę mniej pisać, bo mam dziś dzień zawalony, jakby co będę pisać sms, choć nie czuję, że będzie taka potrzeba. Ściski dla Was, Osoraya, ehh niechże te dzieciory nasze wyjdą w końcu ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  11.  permalink
    heeja :) zaczynamy 26 tydzień :D .. a ja już wszystkie ciuszki dla małego kupiłam... a dla siebie jeszcze nic ;P
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    hej , opuściłam jeden dzień ale widzę ze dziweczyny twardo się trzymają z brzuszkami : )
    Ja właśnie zakupiłam jedna koszulę do karmienia i czekam na sierpień z zakupem drugiej bo nie wiem jak brzuchol jeszcze urosnie :tongue: Jedziemy dzisiaj po mebelki i wózek :bigsmile: a kołyska już stoi w pokoiku :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.06.12 08:22</span>
    I zaczynam 29 tydzień - ale ten czas teraz leci :cool:
    --
  12.  permalink
    Ciasto szybko:wink: powiedz mi, ogólnie dużo ciuszków kupowalaś? Bo moje dzieciątko urodzi się w sumie kilka tygodni po Twoim, a to już będzie chłodna jesień, i tak się zastanawiam ile czego kupować?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.