Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    hello:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeJun 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się z rana w rozpoczętym 40 tc :crazy::crazy::crazy:
    Wczoraj chyba źle obrałam pomidorka do kanapki i teraz skórka siedzi mi na żołądku :cry::cry::cry::cry: teraz po wypiciu kolejnej herbatki ze świeżym imbirem lepiej troszkę, ale dalej boli lecz zgaga mniejsza :confused:
    --
  1.  permalink
    violet_flower: Ciasto szybko:wink: powiedz mi, ogólnie dużo ciuszków kupowalaś? Bo moje dzieciątko urodzi się w sumie kilka tygodni po Twoim, a to już będzie chłodna jesień, i tak się zastanawiam ile czego kupować?

hihi, lepiej nie pytaj.. ;)
    starałam sie trzymać listy z 28dni.pl ale... pomyslam ze moze lepiej kupic wiecej ubranek 62 bo ponoć dzieci po lecie są bardziej dorodne bo przez lato dostawały duzo słońca, owoców i warzyw. Potem jak juz skompletowalam rzeczy na 62 pomyslalam ze one są dosc duze a dziewczyny przeciez rodza dzieci ktore przy wadze 4kg liczą sobie 54cm wzrostu wiec na początek musi byc cos malego. Tak więc oprócz ciuszkow z listy 28dni dokupilam jeszcze ciepły puchaty kombinezon na zime 62 i taki do spania 56 no i pare bajeranckich ubranek - tak bardziej dla mnie zeby nacieszyć oko no i do zdjęć - po jednej sztuce 56 i więcej 62.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ciasto szalejesz hehe:bigsmile:

Treść doklejona: 28.06.12 08:41
    Patka mam nadzieję, ze z młodą wszystko ok :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    mieszkam w Warszawie i czasem w weekend na Saskiej Kępie można upolować na Garage Sale przepiękne ubranka po dzianych rodzinakch za śmieszne pieniądze... pozatym teraz we wszystkich sklepach są obniżki i warto czasem coś wyszperać.

Treść doklejona: 28.06.12 08:45
    mag_dre: Ciasto szalejesz hehe:bigsmile:

heh.., no bo siedze w domu i mi sie nuuuudzi :) czeka mnie przeprowadzka we wrzesniu i do tego czasu nie moge kupic nic większego gabarytowo typu łóżeczko czy wózek więc narazie skupiam się na tych "drobnych" zakupach...
    Jak bede juz lezec i kwiczec i bede miala tylko sile wziac ksiazke do ręki to chociaz będę miala usmiech na twarzy ze mam takie słodkie mini ciuszki jak dla laleczki :)
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny,
    Nie nadrobie wszystkich zaległych postów od razu, więc wszystkim świeżo upieczonym gratulacje, za wszystkie rodzące trzymam kciuki, wszystkim spozniajacym sie z porodem życzę szybkiego rozwiązania.

Ja wylądowalam na patologii ciazy z powodu plamienia podbiegnietego krwią. Na razie nie wiem co sie dzieje, robią mi badania ale o każda informacje muszę sie prosić. Wiem ze szyjka jest zamknięta ale z lozyskiem nie wiadomo - morfologia wskazuje na krwawienie :(

Trzymajcie kciuki zeby Ida posiedziala jeszcze w maminym brzuchu chociaż kilka tygodni.

Moj lekarz na urlopie, a ci z oddziału jacyś tacy... Oby wszysko było ok :(
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    My też juz gotowi z wyprawką jesteśmy :) jutro jedziemy na wakacje :) pralka pierze niedobitki ciuchowe które dostałam przez ostanie dwa tyg :) kołyska złożona i sie wietrzy strasznie śmierdzi tymi środkami anty pleśniowymi :/łóżeczko wkońcu wywietrzało po powrocie posciele (bo materac nadal w folii lerzy :) ) i już ....a i jescze wózek złożymy po powrocie żeby się wywietrzył :)

Dziś pakując sie na urop z przykrością stwierdziłam ze nie mieszcze sie już w 3 pary spodni i spódnice :) wiec zostały odłożone do sprzedania i do oddania:) Moja walizka nigdy nie była taka pusta :D hihi :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moja Mala ma 53 cm i wszystko na niej wisi :D W bluzeczkach na 56 wyglada, jak w sukienkach:) Z calej kupy ubran wybralam kilka, ktore sa jej mniej wiecej dobre :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Easyshare, Trzymam kciuki!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Easyshare - kciuki z całej siły!

Vsti: Moja Mala ma 53 cm i wszystko na niej wisi :D W bluzeczkach na 56 wyglada, jak w sukienkach:) Z calej kupy ubran wybralam kilka, ktore sa jej mniej wiecej dobre :)

Ja już kóryś raz czytam o tym, że te nasze maluszki po porodzie pomimo wymiarów ponad 53 cm są przez jakis czas takie skulone, że są generalnie troszke mniejsze i ubranka w "ich" rozmiarze sa na nie za duże, że pomimo, iż nie mam jeszcze żadnego doświadczenia do szpitala wezmę takie na 50 cm, których mam sporo bo dostałam od koleżanki, która urodziłą wczesniaczka..... nie wiem czy dobrze zrobie, bo widze, ze wszystkie szykujecie wieksze ubranka - nawet 62... ale w razie co mój mężuś przywiezie większe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Easyshare trzymam kciuki aby było wsio ok.
    Vsti teraz Nadia będzie rosła jak na drożdżach więc niedługo wyrośnie ze wszystkich ubranek :D
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    ach zazdroszcze takich szykowan przed porodem, ja musialam wszystko na gwalt kompletowac po wyjsciu ze szpitala (bo nie mialam nic, ciuchy moze po siostrzenicach troszczeczke i po wyprawach lumpkowych mojej mamy-bo ja oczywiscie mialam zakaz ruszania sie z łożka) ale reszta NULL (bez wozka, lozeczek, poscieli, materacy, nic do pielegnacji, pieluch itd kompletne zero),maluchy lezaly na patologii noworodka, a my na gwalt wszystko musielismy komepletowac, nie chcialam wczesniej kompletowac za duzo bo prawde mowiac nie widzialam jak sie ta ciaza skonczy bo nieustajace problemy mialam,cieszcie sie ze mozecie ladnie donosic ciaze i sie fajnie przygotowac, tak na spokojnie, u mnie to jedna wielka dziczyzna byla :] no i teraz jest nadal dziczyzna, podwojna hehe
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    ja na razie zbieram ubranka po rodzinie i znajomych, a siostra w ciucholandach szaleje i mi donosi :wink: większe zakupy wyprawkowe planuje jak skończe pracować, bo jakoś teraz nie mam do tego głowy :devil:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasia masz jeszcze czas hehe
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    nie no tak wczesnie to chyba nie ma sensu, wydaje mi sie ze ok 32-33 tygodnia mozna zaczac robic-ja wlasnie wtedy juz urodzialm takze to jest taki okres ze jakby np dziecko sie urodzilo wczesniej to da rade, no sa tacy co robia wyprawke w 20 tygodniu (juz wiesz o kim mowie :P) a sa tacy co do konca nie robia bo maja obawy czy wszystko bedzie ok
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    easy trzymamy kciusi za Ciebie!
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    U nas - mimo urodzeniowej długości 54 cm - ubierałam przez czas jakiś nawet w 50 cm - Mała się mieściła i jeszcze luz był. Choć fakt - miałam w szpitalu jeden pajacyk na early baby (w pakach z allegro się znalazł:wink:), w który nawet tuż po narodzinach Mała by nie weszła:bigsmile:. W sumie rozmiar zależy też od rodzaju ubranek, bo np. jak dzieciątko po ok. 2-3 tyg. trochę urosło i zaczęło mocniej prostować nóżki, to w niektóre pajace przestało wchodzić, ale body jeszcze ma dobre (są ogólnie bardziej rozciągliwe - po prostu większy dekolt się robi:wink:).
    A w ogóle na początku do ubierania mogłoby dla mnie nic innego jak pajace (ewentualnie body z długim rękawkiem do spania) nie istnieć, dopiero niedawno zaczęłam Małą ubierać w pozostałe ciuchy. No i po powrocie ze szpitala musiałam po mniejszy komplet pajacyków męża do Tesco posłać (w 62 to by się chyba utopiła!), bo okazało się, że nie mam w co dziecka ubrać - ciuchy ze szpitala trzeba było wyprać, a to co mi w domu zostało Mała bardzo szybko zabrudziła:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jak ja bym wziela 62 to chyba musialabym Mala dwa razy nimi owinac :D
    Po tygodniu widze, ze rosnie, ale te 62 to pewnie troche jeszcze poczekaja :)

Dziewczyna obok na sali miala synka 3800g i 56 tez mu wisialy :)

A ja glownie ubieram body, polspioszki i bluzeczke (kaftanik) :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Melduję,że ja nadal w dwupaku...
    Noc nie przespana,ból wszystkich kości,sikanie co 15 min.
    Końcówka jest okropna:( A dziecie nadal nie chce wyjść:( Wczoraj pojawiło się więcej żółtawego śluzu,ale już nie liczę na to,że to czop...
    Penny jak tam?
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    early baby sa bardzo male do 2,3 kg takze noworodek urodzony o czasie ma marne szanse zeby w to wejsc (nawet moja lalka modelka nie daje rady sie w to wcisnac :P), predzej w tiny baby do 3,4 kg wejdzie malutki nowowrodek
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam dzisiaj wreszcie pogodnie, zapowiada się około 24st więc tak akurat :bigsmile:

patka kciukasy zaciśnięte, mam nadzieję że będzie dobrze

a ja wczoraj wreszcie skończyłam segregować ubranka, które dostałam po znajomych i niezła kupka się zebrała, skarpetek to mam całą reklamówkę chyba ich prac nie będę musiała bo na każdy dzień inne będą hehe, bodziaków całe naręcza, znalazły się też 3 kombinezony zimowe w rozmiarach 56, i dwa na 62-68, także zimę będziemy miały ocykaną :bigsmile: śpiochy będę musiała dokupić i pajacyki, ewe. jakieś ciuszki cieszące oko heheh no i teraz to wszystko w worach czeka na sierpień do prania :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Niedoświadczona matka nie doczytała na metce wagi :wink: - ale jak słodko ten pajacyk early baby wyglądał!:bigsmile:
    Ze skarpetkami to u nas jest problem - Mała ma ogromne stopy, ale wąskie nóżki, więc albo skarpetki za małe w stopie i zjeżdżają, albo za luźne ściągacze i też po chwili ich na nodze nie ma:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Easyshare trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    mag_dre: Kasia masz jeszcze czas hehe

wiem :smile: dlatego na razie grzecznie przyjmuje co mi oferują i próbuje usilnie miejsce na to znaleźć :wink:

zyziaczkowo: nie no tak wczesnie to chyba nie ma sensu, wydaje mi sie ze ok 32-33 tygodnia mozna zaczac robic-ja wlasnie wtedy juz urodzialm takze to jest taki okres ze jakby np dziecko sie urodzilo wczesniej to da rade, no sa tacy co robia wyprawke w 20 tygodniu (juz wiesz o kim mowie :P) a sa tacy co do konca nie robia bo maja obawy czy wszystko bedzie ok

każdy robi jak czuje, jesli ktoś chce mieć wszystko w 20 tyg. to dlaczego nie? ja nie mam do tego teraz głowy, na razie robię porządki w szafach i usuwam zbędne rzeczy
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ło jezu, dzisiaj u mnie jest jakaś inwazja much.... :confused: Pogoda sie zrobiła, i stały sie namolne, jak jasna cholera.......... Właśnie zrobiłam pierwszy raz lody własnej produkcji (bez cukru) i zobaczymy jak wyjdą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    a czy ja mowie ze nie moga robic sobie wyprawki nawet w 9 tygodniu ciazy? a niech sobie robia nawet juz i przed ciaza :] dla mnie lepiej jako dla sprzedawcy :]
    a jak sprzedawalam prywatnie moj pierwszy wozek blizniaczy to przyszla do mnie babka w 16 tyg ciazy z blizniakami, nie wiedziala jeszcze jaka plec itd dla mnie to za szybko stanowczo, ale to juz jej sprawa, wozek kupila, potem gdzies czytalam na forum ze miala wielkie problemy z ciaza, nie wiem jak to sie skonczylo, bo przestala sie na forum udzielac
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Dziewczynki, czy czop może na początku odchodzić jako płodny rozciągliwy śluz?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    podobno może odchodzić w najróżniejszych postaciach :)

ja już po badaniach, pacjentce, zakupach idę na zasłużoną drzemkę

u nas też nic się nie dzieje, ciekawe co u patki.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja zamowilam malemu kocyk z la millou, lepiej niech szybko sie urodzi, bo z nudów zbankrutuję:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja dla mojej modej zrobiłam taki na szydełku z tutoriala umieszczonego na 28 dni. Mam nadzieję, że widać :D
    http://28dni.pl/pictures/1431111.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: Ja dla mojej modej zrobiłam taki na szydełku z tutoriala umieszczonego na 28 dni.

wow ale cudo! prawdziwe dzielo!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mag_dre: Ja dla mojej modej zrobiłam taki na szydełku z tutoriala umieszczonego na 28 dni.

wooow jest prześliczny, ja to takich zdolności nie posiadam :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    2 m-ce mi zajęło- ciężko było mi rozszyfrować 2 kratki, no ale w końcu się udało. To moje pierwsze szydełkowe "cudo" wcześniej robiłam tylko serwetki haftem richelieu.
    --
  3.  permalink
    mag_dre, brak słów.. masz talent!!
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    mag_dre: Ja dla mojej modej zrobiłam taki na szydełku z tutoriala umieszczonego na 28 dni. Mam nadzieję, że widać :D

super! te świnki są takie rozczulające
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    KasiaTasia: te świnki są takie rozczulające

to sa misie :crazy::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kupę pracy to kosztuje, ale efekt świetny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja mam mega pecha :D Mloda od rana nie spala wisiala non stop na cycu, wyjadla wszystko i nadal krzyk. M. stwierdzil, ze zrobimy jej na probe 30 ml mm w butli. ja daje ta butle, a tu polozna wpada... No i juz krzywo patrzyla. Sciagnela czesc szwow (bolalo, jak diabli), ale teraz czuje ulge :)

Treść doklejona: 28.06.12 12:27
    mag_dre super kocyk :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti to super ze juz szwy zdjete!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magdre kocyk przeboski :rainbow: Śliczny !!!
    Vsti dobrze, że Mała ma apetyt :wink::wink:
    Osoraya ja rzecz jasna dalej w dwupaku..
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    zyziaczkowo: no sa tacy co robia wyprawke w 20 tygodniu (juz wiesz o kim mowie :P)

To o mnie mowa :bigsmile:

______
    Patka i Easyshare - trzymam MOCNO za Was kciuki!!!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja tez myslałam, ze swinki co nie zmienia faktu, ze cudne :)

ja po badaniach wsio ok dzidzia ma ponad 9 cm i wazy 100 gram ;)

vsti olej polozna i nie stresuj sie niepotrzebnie

za rodzace kciuki nieustanne :)

Treść doklejona: 28.06.12 12:48
    ja z wyprawka poczekam do wrzesnia w lipcu za wczesnie, w sierpniu to zakupy szkolne wiec koszty ogromne czyli wrzesien pażdziernik listopad mi zostaje :) troche mam, ale tez sporo musze dokupic :)
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    mag_dre: Ja dla mojej modej zrobiłam taki na szydełku z tutoriala umieszczonego na 28 dni. Mam nadzieję, że widać :

Masz niesamowite zdolności. Dla mnie to jakas magia to liczenie tych kwadracików itp... Podziwiam szczerze ! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    mag_dre: KasiaTasia: te świnki są takie rozczulające

to sa misie

aaaaa :rolling: tak czy siak kocyk jest świetny!
    postanowiłam oddać maszynę do naprawy, będę tworzyć i ja :)
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    haha a ja właśnie nie wiedziałam czy to są świnki czy misie więc nic nie pisałam, żeby nie było haha :P pewnie dlatego, że miśki są na różowym tle, to skojarzyło, że to świnki :P
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    oj ma apetyt ma tylko ja nie wyrabiam sie z produkcja :D

Jej, jaka ulga po wyciagnieciu tych szwow, niby rozpuszczale, ale polozna stwierdzila, ze usunie, bo rana zagojona i po co maja mnie ciagnac... Hemor tez sie zmniejsza :D Wracam do zywych:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    My zaczęliśmy pomału kompletować wyprawkę od 25/26tc aby rozłożyć w czasie. Łóżeczko, wanienkę i inne większe gabarytowo rzeczy zaczęliśmy kompletować dopiero po 32tc- wcześniej nie było sensu. Wanienkę np zakupiliśmy w zeszły czwartek dopiero. Ciuchów kupiłam mało, bo większość dostałam po bratanicy, więc jak kupuję to raczej teraz dla niej.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti korzystasz z laktatora?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    My tak jak zyziaczkowo - część ciuszków dostałam wcześniej, ale dopiero jak dziewczynki leżały na oddziale to mogłam ocenić co mi będzie potrzebne i na gwałt wszystko kupowaliśmy pomiędzy jedną wizytą u nich a drugą. A wanienkę to odebraliśmy sobie dopiero dzień przed ich powrotem do domu, żeby nam nie zagracała. A i tak moje panny najbardziej lubią mycie pod kranem - jak czasem się obsrają po pachy w ciągu dnia, to wsadzam pod kran i jest radocha.
    Co do szlafroka, to ja sporo korzystałam jak musiałam do dziewczynek chodzić, a to był początek maja, więc upały niemiłosierne. Tylko ja musiałam przez izbę przyjęć przejść, więc nie chciałam świecić tyłkiem. Tyle że to był taki cieniutki szlafroczek, bo grubego bym na pewno nie włożyła. Natomiast co do koszul - codziennie, a nawet częściej się je zmienia, bo ciało po porodzie oddaje zgromadzoną wodę i ja np. przez pierwsze 2 tygodnie w nocy musiałam się przynajmniej raz przebierać, bo przepocone miałam wszystko.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O! Doti!
    Jak tam u Was?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.