Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    U nas powolutku - dziewczynki już w domu, są generalnie grzeczne, głównie śpią z przerwami na jedzenie, ale dziś w nocy coś je obie męczyło i mam pierwszą totalnie zarwaną noc na koncie - płakała albo jedna, albo druga, albo jedna i druga... Rano się popłakałam z bezsilności, ale rano to już je mój mąż przejął, a ja poszłam spać.
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai- nie uzywam karmie piersia, na razie laktacja jeszcze sie nie rozbujala i nawet Malej trudno sie najesc tym, co produkuje.
    Mysle nad zakupem jakiejs herbatki laktacyjnej, bo nie chce dokarmiac mm.

Treść doklejona: 28.06.12 13:47
    A moja Mala nie lubi sie kapac :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Mysle nad zakupem jakiejs herbatki laktacyjnej

Podobno pokrzywa pomaga w laktacji - ale to wiem tylko z komentarzy a nie z doświadczenia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJun 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Z ta wyprawka kazdy robi jak chce i ja mam to gdzies, nie komentuje tego ;)

Ja zaczelam od 26 tc a w zasadzie to zaczelam dostawac od niecierpliwych przyszlych babc (dla obu pierwszy wnuk), sama malo kupilam generalnie dla mlodego. Moja mama w tej kwestii szaleje, a zaczelismy wczesniej bo nie moge sobie pozwolic na wydanie calej sumy w powiedzmy 5 tygodni dlatego rozlozylam wszystko w czasie:)
    I tak jeszcze sporo rzeczy nie mamy...w wozkiem mnie nie cisnie, mozemy wybrac model i nawet odebrac go po porodzie...;) po co ma mi teraz stac bezczynnie.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Mysle nad zakupem jakiejs herbatki laktacyjnej

Ja mam kupioną herbatkę bocianek, ale hippo tez robi.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nowa focia pod karta:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Doti a powiedz jak dlugo Twoje dziewczynki lezaly w inkubatorach? i ogolnie w szpitalu?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Nowa focia pod karta

Śliczny Maluszek :cheer:

Treść doklejona: 28.06.12 14:04
    OOO! Marysia! - Ty nam tu zniknęłaś na jakiś czas - co u Was?????
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    A zniknęłam bo większość czasu spędzam u dzieci w szpitalu teraz mam chwilę jak robią tam coś przy maluchach.
    u nas bez rewelacji maluchy ciągle pod respiratorami i na tlenie srednia- Jula ma miec po raz drugi przetaczana krew, najstarsza ma nieznacznie powiększone komory mozgu a już wróciły do normy, jedynie u najmlodszego Filipa skończyło się na przetoczeniu krwi i jest w miare ok.
    dowiedzialam się że dzieci jeszcze 2miesiace poleza jeśli oczywiście nie będzie komplikacji.
    --
  1.  permalink
    wiadomosc z wczoraj w sumie napisana pod wykresikiem Cobraczka>>>

WIADOMOŚĆ OD COBRACZKA:
    .
    .
    " *Leżę już, dostałam pierwszą dawkę zastrzyku sterydów dla niunia na płuca, a jutro druga.
    Zaraz będę miała podłączone KTG i będą sprawdzać tętno i skurcze.
    Dziś chyba na USG nie mam co liczyć, bo wszystkich lekarzy wymiotło* ."
    .
    .
    Będę Was kochani informować na bieżąco, co się dzieje u naszego Cobraczka

Treść doklejona: 28.06.12 14:13
    jeszcze z wczoraj od Cobraczka:

Kolejna wiadomość:
    .
    *"Jeszcze neta nie mam bo czekam aż szwagierka blokadę zdejmie z neta w salonie orange a jak dzwonię to nie odbiera :/ skurcze mam lekkie i plamię na brązowo:( żaden lekarz nie pofatygował się zeby zrobić USG czy powiedzieć mi co zamierzają wrrrr"*

Treść doklejona: 28.06.12 14:14
    a to z dzisiaj:

Nowe wieści od Cobraczka:
    .
    *Dzisiaj założą krążek, właśnie tato kupił i zaniósł do ordynatora. Po badaniu ordynator powiedział "natychmiast krążek bo jeszcze trochę to nie będzie na co zakładać, bo szyjka szybko się skraca" Jak dobrze zareaguje na krążek to za dzień wyjdę. Neta nie będę miała bo karta się zepsuła i lipa*
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    marysia_23: Jula ma miec po raz drugi przetaczana krew, najstarsza ma nieznacznie powiększone komory mozgu a już wróciły do normy, jedynie u najmlodszego Filipa skończyło się na przetoczeniu krwi i jest w miare ok.
    dowiedzialam się że dzieci jeszcze 2miesiace poleza jeśli oczywiście nie będzie komplikacji.

Ło jezu, Ty to się namartwisz..... Całe szczęście, ze Maluszki zazwyczaj sa silniejsze niz potrafimy sobie to wyobrazić i nas zadziwiają swoja wolą życia i dążeniu do zdrówka!
    Kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    bursztynek dzięki za wieści od Cobraczka, pozdrów Ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki!
    --
  2.  permalink
    i zaraz dostałam jeszcze jedną wiadomość od Cobraczka:

Już założyli pessar. Teraz czekać jak organizm zareaguje. Mam nadzieję, że dobrze, bo koleżanka po 45 minutach urodziła i tego się obawiam najbardziej. Tarajko zakładał, to bezboleśnie było;)
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    będzie dobrze :D
    --
  3.  permalink
    ja wszystko dotychczas pisałam pod jej wykresikiem ale przypomniałam sobie, że i tu powinnam napisać.
    Przekażę jej kochani.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Dziewczynki były w inkubatorach dokładnie miesiąc - wyszły na dzień dziecka do łóżeczek, a na oddziale siedziały dokładnie 7 tygodni - 49 dni, czyli w skończonym 37tc. Maluszki są silne i z tego co mówisz nie mają dużych komplikacji. Moje też miały po 2 razy krew przetaczaną, ale u wcześniaków to normalne, bo ciągle są badane i nie nadążają z produkcją krwi. Trzymam za Was kciuki!!!
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jezu, Doti, Marysia - jakoś tak strasznie sie rozczuliłam tymi Waszymi Maluszkami-Wcześniaczkami.... chyba hormony mi szaleją :wink: Trzymam za Was kciuki - jesteście bardzo dzielne dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    marysia moi chlopacy obydwoje maja powiekszone komory mozgu-mialy wylewy dokomorowe (urodzili sie w 33 tc) , jednak nic im nie jest, sa zdrowe, takze spokojnie, tak niektore maluszki reaguja na przedwczesny porod
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    marysia_23: A zniknęłam bo większość czasu spędzam u dzieci w szpitalu teraz mam chwilę jak robią tam coś przy maluchach. u nas bez rewelacji maluchy ciągle pod respiratorami i na tlenie srednia- Jula ma miec po raz drugi przetaczana krew, najstarsza ma nieznacznie powiększone komory mozgu a już wróciły do normy, jedynie u najmlodszego Filipa skończyło się na przetoczeniu krwi i jest w miare ok. dowiedzialam się że dzieci jeszcze 2miesiace poleza jeśli oczywiście nie będzie komplikacji.

Marysiu, oby ten czas szybko minął i byście mogli juz zabrać całą trójeczke do domku. Dziewczyny maja rację. Dzieciaczki same pieknie i dzielnie pokonują każdy dzien, wiec będzie dobrze. Mysl tylko pozytywnie, a zobaczysz że niedługo będziesz je wszystkie kłaśc do swoich domowych łóżeczek. Przytulam Cię bardzo mocno nasza potrójna dzielna mamusiu! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti pytam, bo tez chce karmic piersia, niby laktator pomaga rozbudzic laktacje:confused:

Treść doklejona: 28.06.12 14:54
    Vsti sliczna córunia.

Marysiu
    dzieci podrosna i będzie już dobrze, jak u innych wczesniaczków!

Pozdrowienia dla cobraczka, niech tam sie dzielnie trzyma!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja jak na razie zobacze, jak to bedzie po herbatkach, no i chyba musze zaczac wiecej wody pic, bo z tym u mnie kiepsko:confused:
    --
  4.  permalink
    Nowe wieści od Cobraczka:

Cukier 327, norma 120. Od razu podali kroplówkę i wezwali internistę. Dzisiaj dostanę insulinę. Zobaczymy jutro, po tych sterydach tak walneło, ale musieli podać. Kroplówka strasznie boląca i co jakiś czas zwiększają strumień:(
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    o jeny, niefajnie z tym cukrem, ja po sterydach mialam maks 192...
    Cobraczku trzymamy kciuki za Was!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczku trzymaj się kochana będzie dobrze musi być
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    cobraczku ja też trzymam za was kciuki

felek właśnie do mojej torby szpitalnej dopakował moje korale i kilka klocków- ten to potrafi zadbać o mamę i brata :)
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Muszę się pochwalić,że dzisiaj spakowałam torbę do szpitala...Spakowałam ,jak narazie, najważniejsze rzeczy pewnie coś jeszcze dopakuję;) No i ubranka piorę;P Ot,tak mnie wzięło dzisiaj... :bigsmile:
    Kuba dzisiaj ubierał w pampersy lalkę a później sadzał ją na nocniku....ehehe mam nadzieję,że małej mi sadzać nie będzie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Marysia, Doti, Trzymam za Was mocno kciuki! :)

Cobraczek, Trzymaj się. Powodzenia! :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    atamala: Kuba dzisiaj ubierał w pampersy lalkę a później sadzał ją na nocniku...

Moja 6-ciolatka wczoraj podkradła siostrzyce ciuszki które sortowałam, ubierała lalkę i woziła wózkiem po domu i tak się zastanawiam jak będzie z zazdrością bo na pewno będzie, tym bardziej przez tyle lat była tylko ona :confused:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    cobraczku trzymam kciuki musi być dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ale tu cichutko dziś... :)
    --
  5.  permalink
    katka_81: ale tu cichutko dziś... :)

to ja się może odezwę - w sobotę pojutrze idę na usg i się dowiem co za Dzidzia u mnie mieszka w brzuszku :wink: nie mogę się doczekać ;) wiecie może ile % pewności co do płci daje takie usg połówkowe? może się coś jeszcze później zmienić?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Jeśli dzidzia ułoży się ładnie to poznasz, do 18tc rozwijają się narządy i po tym okresie już wiadomo kto zamieszkał- pod warunkiem, ze dzidzia na to pozwoli :D
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Pełen szacunek dla mam wcześniaków...tym bardziej wieloraczków...Kobieta to niesamowita maszyna.

Jeśli chodzi o zazdrość starszego dziecka, to ja jeszcze się wypowiedzieć nie mogę...Moja córka reaguje na Antka świetnie, wręcz musimy bardzo uważać, bo non stop chce przy nim być, tulić, całować. Podchodzi i mówi jaki on fajny, kochany. Zależy od dziecka.

P.S która z Was potrafi sobie nasikać sobie do buzi?? Bo mój syn potrafi:cool:.
    --
  6.  permalink
    mag_dre: pod warunkiem, ze dzidzia na to pozwoli :D
    jak na razie to Dzidzia daje całkiem mocno i często (jak na ten okres) o sobie znać :smile: jak na razie jej ruchy są już dosyć częste i intensywne - więc może chłopczyk :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Cobraczku, trzymam kciuki za Was!

Dziewczyny które myślały o zakupie biustonosza HotMilk. Trafiłam z rozmiarówką w dziesiątkę, ale zadowolona nie jestem z tego jak trzyma piersi. Także drugiego już nie zamawiam.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    violet_flower: jak na razie jej ruchy są już dosyć częste i intensywne - więc może chłopczyk

To nie o ruchy chodzi tylko o ułożenie - czy pozwoli się podgladnąć. Na 1 badaniu nasza Pati ułożyła się pleckami i nie można było zobaczyć czy to ona czy on.

wielgosz: P.S która z Was potrafi sobie nasikać sobie do buzi?? Bo mój syn potrafi.

Zdolniacha z niego hehe
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Faktycznie dzisiaj tu cisza :surprised:
    Szykujecie sie na przedostatni meczyk?
    Na kogo stawiacie?
    Obstawiam Niemców. Choć wolałabym aby Włosi wygrali - lubię południowe narody :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wielgosz: P.S która z Was potrafi sobie nasikać sobie do buzi?? Bo mój syn potrafi.

nie moge:rolling::rolling:

Treść doklejona: 28.06.12 20:04
    byłam na kąpieli noworodka w sr, super było -posłuchałam tętna, ale się troche wystrachałam, bo długo nie mogłam znaleźć, maly sie troche przesunął, a i w kartotece włozyli mnie do zakladki "na ostanich nogach:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    violet_flower: ruchy są już dosyć częste i intensywne - więc może chłopczyk

Ruchami się nie sugeruj - mój dzidziuś kopał i był bardzo ruchliwy na początku i okazał się dziewczynką :)
    Pewność co do płci (choć nie 100%) będzie jak maleństwo rozłoży grzecznie nóżki;)

Ja pierwszy raz w życiu kibicuje Niemcom, wspaniała, zgrana drużyna zasługują na wygraną:)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Wole Wlochow, ale wygraja Niemcy :) kurcze wlasnie mija tydzien od mojego porodu, alez ten czas zapieprza :D
    --
  7.  permalink
    rumba: Pewność co do płci (choć nie 100%) będzie jak maleństwo rozłoży grzecznie nóżki;)

no to pozostaje mi mieć nadzieję, że nie okaże się wstydliwym Dzidziem :wink:
    Ul_cia: Szykujecie sie na przedostatni meczyk?
    Na kogo stawiacie?

ja obstawiam Niemców - raczej są nie do pokonania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja myślę że takie usg daje 50% szans :)

wielgosz fel potrafił nie do ust ale na twarz to już tak :)

ja mam doła, zjadłam na szczęście małe chipsy nim mecz się zaczął, znów pokłóciłam się z mężem o te jego pracę i miałam mało twórczy dzień z felem :(

też się boje zazdrości felka, w ogóle zaczynam się bać czy dam radę skoro męża więcej nie ma niż jest
    --
  8.  permalink
    mkd: ja mam doła, zjadłam na szczęście małe chipsy nim mecz się zaczął

no to Cię pocieszę - ja już zjadłam duże chipsy :wink: ale tłumaczę sobie to tak, że przecież nie mam piwa do małych chipsów, więc mogą być duże:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: ja już zjadłam duże chipsy ale tłumaczę sobie to tak, że przecież nie mam piwa do małych chipsów, więc mogą być duże

O! I to mi się podoba - też lubie mieć wszystko uzasadnione, wytłumaczone i usprawiedliwione :devil: Teraz jeszcze mam koronny dla siebie argument - przecież dziecku odmawiać nie bedę :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    piwa to ja też nie mam więc ide na dół po lody i arbuza
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hej, a my witamy juz z domu :) Jestem szczesliwa, ze juz w domu i ze wszystko dobrze jest i stresy poporodowo - laktacyjne tez jako tako zazegnane :)
    Jak sie troche ogarniemy, to napisze moze wiecej, bo troche sie dzialo. A tymczasem chcialam zapytac, czy lista sie jakos ruszyla od poniedzialku? ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    hej polly super że wy w domku lista stoi w miejsu ale sayuri się ujawniła z małym hubertem, no i czekamy na wieści od patki wczoraj byli na ip
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Moja córcia bardzo długo nie chciała pokazać, kim jest :) Dopiero na połówkowym w 22tc od razu jak tylko doktor przyłożył głowicę do brzusia ukazała Nam się pupka i pisiunia Michaliny - kolanka miała podciągnięte pod brodę a pod kolankami miała splecione rączki (trzymała sobie nóżki) tak, jakby miała dosyć już tego Naszego comiesięcznego podglądania i na "odczepnego" dobitnie się ujawniła :) Mówią, że jeśli Maluch długo się nie chce pokazać, oznacza to dziewczynkę ;) bo ponoć wstydliwe :) Z drugiej strony biorąc pod uwagę bezwstydną pozę mojej córci wtedy - stwierdzam, ze to kolejny zabobon ;) ale pamiątkowe zdjęcie bezcenne:)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    mkd: też się boje zazdrości felka, w ogóle zaczynam się bać czy dam radę skoro męża więcej nie ma niż jest

To samo mam... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Cobraczku - 3mam kciuki!

Violet_flower - zazdroszcze Ci tych ruchow, ja jeszcze nic nie czuje. Moze czasem mi sie zdaje (od kilku dni tak mam), ze cos mi sie tam przelewa/bulgocze..tak lekko. Moze jelita? moze dzidzia?
    U nas ponoc na 60% synek, ciekawe czy sie potwierdzi ja mam polowkowe w szpitalu 6 lipca. Mam nadzieje, ze mi powiedza co tam widac (czasami w UK nie chca mowic jaka plec).

Dziewczyny wiecie co u Patki? Ciekawa jestem o u niej.

A! zapomnialabym brzuszek mi sie ruszyl do przodu (i to calkiem sporo ) w tym tygodniu. :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.