Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ul_cia: O! I to mi się podoba - też lubie mieć wszystko uzasadnione, wytłumaczone i usprawiedliwione Teraz jeszcze mam koronny dla siebie argument - przecież dziecku odmawiać nie bedę

haha...no ja właśnie "nie odmawiam dziecku" czekolady :bigsmile:

Treść doklejona: 28.06.12 21:54
    madziauk: Violet_flower - zazdroszcze Ci tych ruchow, ja jeszcze nic nie czuje. Moze czasem mi sie zdaje (od kilku dni tak mam), ze cos mi sie tam przelewa/bulgocze..tak lekko. Moze jelita? moze dzidzia?
    U nas ponoc na 60% synek, ciekawe czy sie potwierdzi ja mam polowkowe w szpitalu 6 lipca. Mam nadzieje, ze mi powiedza co tam widac (czasami w UK nie chca mowic jaka plec).
    ja te ruchy czuję mniej więcej od 3 tygodni - też się sobie dziwię, że tak szybko zaczęłam odczuwać...więc jeśli coś Ci "bulgocze i się przelewa", to bardzo możliwe, że to "to" :wink:
    madziauk: A! zapomnialabym brzuszek mi sie ruszyl do przodu (i to calkiem sporo ) w tym tygodniu. :)

wklej zdjęcia, ja jakoś po weekendzie też coć wrzucę, albo może jutro nawet, to porównamy :wink: nie wiem czy pytałam wcześniej, to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    katka_81: Mówią, że jeśli Maluch długo się nie chce pokazać, oznacza to dziewczynkę ;) bo ponoć wstydliwe :) Z drugiej strony biorąc pod uwagę bezwstydną pozę mojej córci wtedy - stwierdzam, ze to kolejny zabobon ;) ale pamiątkowe zdjęcie bezcenne:)

haha wszystko możliwe moja córcia pokazała się dopiero 3 tygodnie temu na usg4d i co też rozwaliła nóżki, że było widać konkretną bułeczkę i fotkę mamy ewidentną raczej nie ma mowy o pomyłce :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Dziewczyny! Z wieeeeeelką przyjemnością muszę Wam ogłosić, że Pati urodziła:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

To sms od niej: O godzinie 18.27 przyszła na świat Liliana Agnieszka z wagą 3240g i długa na 52cm. Trafiła mi sie położna anioł, która namówiła mnie do rezygnacji z zzo (nie mam pojęcia jak jej się to udało), wziełam tylko doustną pethidine i gaz rozweselający. Mam jedne draśnięcia i ani jednego szwa, jutro wychodzimy. Życie jest piękne!

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - u mnie pierwsza ciaza, troszke na nia czekalismy no i sie udalo. Brzuszka nie bylo widac jeszcze 2tyg temu, pozniej lekko sie uwypuklil.. a w tym tygodniu wysunal do przodu troszke bardziej
    W niedziele jest dzien zdjec, postaram sie wkleic. :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    carottka: Mam jedne draśnięcia i ani jednego szwa, jutro wychodzimy. Życie jest piękne!

Wielkie gratulacje, i pozazdrościć porodu i położnej :bigsmile: oby każdej z nas taki poród się trafił :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Carottka - dzieki za wiadomosc :)

Patka - gratuluje !!!! super, ze nie masz szwow ! :)))
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Patka GRATULACJE :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJun 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Pati, ogromne gratulacje!! Dzielnie z Was dziewczyny!! Ciekawa jestem czy Lilianka:rainbow: zmieniła położenie. Czekam na wieści!!

Dziewczyny, ja się chyba z wątku nie wyprowadzę...Musicie mnie eksmitować...Nawet wpadła mi do głowy myśl że może niebawem będę tu legalnie...:devil::cool:.:crazy:.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    wielgosz: Nawet wpadła mi do głowy myśl że może niebawem będę tu legalnie...

OOO!! Trzymam kciuki, Ty to masz tempo :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ulcia, gadać to se można...:wink:.
    --
  2.  permalink
    Patka gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    wielgosz: Musicie mnie eksmitować..

ehheeh a po co :tongue: my w cale cię nie mamy zamiar stąd usuwać, większość z nas będzie tu wracała jak już będzie po... bo tu zawsze się coś dzieje :devil: a zwłaszcza teraz się zapowiadają porody jeden po drugim

Treść doklejona: 28.06.12 22:30
    Nie mogę znaleźć listy... a trzeba by ją poprawić :devil: chyba mi się na oczy rzuciło
    --
  3.  permalink
    Ku pokrzepieniu mam oczekujących drugiego malucha- jak się Krzyś urodził Ewunia miała roczek. Jak go przynieśliśmy do domu (po południu) to wyła na jego widok, na drugi dzień udawała, że go nie zauważa, około miesiąca nie chciała ani dotknąć jego, ani pozwolić, żeby on ją dotknął. Widać było, że nie do końca ogarniała sytuację, ale nigdy nie była agresywna w stosunku do małego, nigdy go nie szturchnęła, nie było też scen zazdrości. Szybko się do obecności brata przyzwyczaiła, aż mały o mało co na czubku głowy łysiny się nie nabawił, bo ciągle go głaszcze :smile: Przynosi mu zabawki, przykrywa kocykiem, dzieli się jedzeniem, przytula go, całuje, robią "noski-eskimoski". Normalnie pełna sielanka, poza momentami kiedy oboje próbują dorwać mój telefon czy kiedy jedno skończy jeść i próbuje przechwycić rację żywnościową drugiego :cool:
    Więc pewno na początku każdemu dziecku potrzeba czasu do oswojenia się z nowym członkiem rodziny, ale potem zwykle już jest super. Ja się bardziej bałam niż naprawdę było czego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    cerisecerise: już jest super. Ja się bardziej bałam niż naprawdę było czego :smile:

mam nadzieję iż u nas będzie podobnie ale moja panna ma 6,5 roku a w brzuszku mam kolejną córcie i obawiam się, że ona będzie zazdrosna okropnie, jest przyzwyczajona do pewnych rytuałów typu czytanie książki i to nam zajmuje przed snem jakieś 30 min, i się zastanawiam jak ja to po porodzie mam rozwiązać, chyba będę brała maluszka do niej do łóżka i czytała im obu albo karmiąc, chciałabym żeby odczuła zmiany jak najmniej, ale nie wiem czy mi się uda..
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Mnie chyba rzeczywiście czop odchodzi. Ciekawe jak długo Pati będzie siedzieć- jeszcze czuję jak się wierci. :crazy:
    Chyba lipcowe dzieci śpieszą się przed wielkimi upałami :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mag_dre: Chyba lipcowe dzieci śpieszą się przed wielkimi upałami :crazy:

no dla was teraz idealny czas na rodzenie, ja niestety całe wakacje jeszcze muszę przehulać, czyli cały najgorszy czas ehh
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Patka, gratuluję! :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Lipcowe się spieszą,a czerwcowe czekają;P U mnie nadal nic...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Witam się po urlopowo :smile: wypoczęta :bigsmile: i "przytyta":confused:.
    Donoszę iż POCZUŁAM RUCHY:bigsmile: coś niesamowitego takie pukanie:bigsmile:
    Podróż znieśliśmy bardzo dobrze i wczasy też:smile:

Wszystkim mamusią gratuluję, ale nie dam rady nadrobić prawie 2000 postów:confused:
    Za resztę trzymam kciuki i życzę wytrwałości.

Jutro badania (tz dziś rano:shocked:) sprawdzimy jak tam się trzymamy po wczasach, a w poniedziałek podglądanko w końcu :bigsmile:
    Na wczasach pochłonęłam chyba z tonę arbuza, ale tam w porównaniu z tymi dostępnymi u nas w kraju to niebo w gębie:bigsmile:

P.S gdzie znajdę aktualną listę?
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    no to ja sie moge pochwalic ze godzine temu odeszly mi wody i wlasnie jedziemy do szpitala ;D
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJun 29th 2012 zmieniony
     permalink
    jeje Nikita :-)Gratuluje! Zanim wyjade na urop znajde sie w pierwszej 20 :-) lista jest na 143 ale nie moge jej przekleic bo pisze z tabletu a tu sie ciezko sie kopiuje dlugie teksty.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeJun 29th 2012
     permalink
    Powodzenia nikkitaa! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Patka wspaniały poród, gratulacje, nie mogę się doczekać opisu no i zdjeć Liliany :bigsmile:
    Nikkitta powodzenia !!!!! zielenieję właśnie z zazdrości :devil:
    Ypolly to fajnie, że już w domku, czekamy na więcej :)
    Dobrze Dziewczyny z lipca kombinują, że nie chcą rodzić w takie upały

No nic czekam do tego 1 lipca, może w ten weekend jednak mała zechce się ujawnić. Odchodzi mi ten czop od przedwczoraj, wczoraj miałam cudowny seksik po meczu, no po prostu jakbym w ciąży nie była, on spełniony, ja spełniona i nic z tego :cry:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no widze, ze dalej sie lista rusza :)
    Patka gratulacje :))
    Nikita mega kciuki :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Patka - gratuluję!

Nikita - bądź dzielna, czekamy na wieści :-)

penny - Tesknimy!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kazali mi isc spac, zrobili rano ktg ale zero skurczy ąeda debatowac nad kroplówką ...

Treść doklejona: 29.06.12 06:57
    kazali mi isc spac, zrobili rano ktg ale zero skurczy ąeda debatowac nad kroplówką ...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Może nie wszystkie wody odeszły czy się sączą ? Powiedzieli Ci coś więcej ? Ale Cię Aleks w niepewności trzyma ;) Kciuki zaciśnięte dalej :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    penny przeczytałam " mnie tez wszystkie wody odeszły" :) moze to jakis znak na dzis dla Ciebie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Patka gratuluję :boogie: Muszę to napisać........ a nie mówiłam, że urodzisz :bigsmile:

A ja już 5 pralek mam za sobą, a 2 uprasowane. Właśnie pierze się 6-te pranie :cool: Jestem tym wykończona, ale jednocześnie cieszę się że teraz się za to zabrałam, bo będzie z głowy :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Patka gratuluje!
    Nikita powodzenia!

Witam sie;-) jeszcze nie wstalam a czuje bol w pachwinach dziwny:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    mooniia: penny przeczytałam " mnie tez wszystkie wody odeszły" :)

Ja to samo :devil:. Rodzić dziewczyny :cool:, bo troszkę chcę się przesunąć na liście.

Od 5 nie śpię, jakaś masakra. Zaraz się do szkoły zbieram na zakończenie roku, uczniowie sobie wieloryba pooglądają. Taka lekcja poglądowa, uważajcie na wakacyjny seks, bo po wakacjach możecie wyglądać tak jak pani :wink:.

Judka, czy ty mnie z rana musisz stresować? Prań zero, wypranych ciuszków zero, poprasowanych zero, ale podobno łóżeczko już do nas jedzie:bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny wody sie wylewaja okropnie ze mnie od 24.50 chociaz teraz juz nieco mniej ale jednak juz duzo wycieklo. Prawie skonczylam opakowanie podpasek poporodowych ;P
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Hehe Madzinka lubię to określenie "wieloryb", ale do Ciebie to chyba nie pasuje, wcale wielorybem nie jesteś :cool: A z tym praniem to nie stresuj się, jeszcze masz 2 miesiące. W lipcu zdążysz wszystko zrobić :wink: Pranie idzie mi szybko, wrzuca się i samo się pierze, ale to prasowanie ............:devil: Mimo, ze te ubranek takie małe, to po 2 pralkach mam serdecznie dosyć :devil: Żelazko większe od ubranka ! Moje dziecko chyba tylko te pierwsze ubranka będzie miało mięciutkie i wyprasowane, no chyba że mąż to będzie robił. Wczoraj się załamałam, jak próbował prasować body :devil: Żelazko trzymał prawie w powietrzu, dotykał tak delikatnie, że po 2 bodach zabrałam mu bo musiałabym wszystko poprawiać :wink:, ale potem bez problemu mu pozwolę prasować :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mooniia: penny przeczytałam " mnie tez wszystkie wody odeszły" :) moze to jakis znak na dzis dla Ciebie :)

Marzę o tym :devil::devil::devil:
    Dobrze, że mój M. ma taki wyluz na ten termin, bo inaczej bym chyba oszalała :tongue: Nikkitta trzymaj się kobitko :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    penny: bo inaczej bym chyba oszalała

penny stawiam na jutrzejszą datę w Twoim przypadku.. przeczucie?
    --
  4.  permalink
    dzieki dziewczyny za gratulacje my czujemy sie swietnie ja jak po mega treningu na silowni a nie jak po porodzie, no i mega glodna jestem ale juz pachnie kawa i tostami mniam. Wszystko opisze w domu z komputera bo w tel nie chce mi sie tyle stukac jak mi sie uda to wrzuce za chwile fotke w odpowiednim watku. Milego dnia wszystkim zycze, moj zapowiada sie wysmienicie, nawet pogoda od wczoraj taka jak trzeba :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    patka gratulacje! zazdroszcze braku szwow :)
    Nikkitaa powodzenia! :)

Mnie tez musicie stad wygonic, bo sama jakos nie potrafie :D

Treść doklejona: 29.06.12 08:07
    O glodzie poporodowym to ja cos wiem :D Jak mnie przywiezli na sale podali zalegly obiad i kolacje, zjadlam wszystko, nawet ziemniakich, ktorych nie trawie :D
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    nikkitaa z tymiw odami płodowymi to też jest tak, że nawet jak odejdą to nie mogą wszystkie, bo cały czas się jeszcze produkują, póki dziecko jest w środku. Natomiast wiadomo, że ten stan nie możę trwać wiecznie... oby jak najszybciej akcja się rozkręciłą i najlepiej bez wpsomagaczy.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Polusia napiszę tak: bardzo mi zależało na tym, żeby Mała była czerwcowa, no ale jak widać, chyba raczej lipiec wybierze.. Nie posiadałabym się z radości, gdyby jednak wylazła 30 czerwca :smile: Na razie odchodzi mi ciągle czop, ale niestety nic więcej ;)
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Nikkitaa, trzymam kciuki!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    odczynie zatem moje czary i wyjdzie!
    Strasznie chciałam żeby Pola była marcowa i właśnie 30-ego sie udało :-)

A ja mam od wczoraj takie skurcze, że załatwiłam nianie dla Małej i leze z nospami, jeszcze nie teraz...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny też chciałam mieć czerwcowe dziecko, ale i z 3 lipca się ucieszę.Właśnie chciałam cię usunąć z listy może to intuicja :)

nikkitaa zazdroszczę bo jak wody odejdą to nie ma odwrotu :)

patka mam nadzieje że mój drugi poród też będzie cudowny, może to właśnie nagroda za pierwsze vacum??
    U mnie absolutnie nic, oprócz hormonów oczywiście :(.

wklejam choć pewnie niedługo będzie można skreślić niki

1. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    2. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    2. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    3. Lezunia 25.06.2012
    4. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    5. mkd 03.07.2012 (chłopiec)

6. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    7. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    8. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    9. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    10. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    11. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    12. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    12. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    13. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    14. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    15. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    16. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    17. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    18. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    18. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    19. atamala 06.08.2012
    20. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    21. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    22. Mamrotka 13.08.2012
    23. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    24. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    24. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    24. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    24. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    25. dorotka0905 20.08.2012
    25. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    26. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)1.
    26. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    27. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    28. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    29. patyk 120 01.09.2012
    30. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    31. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    32. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    33. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    34. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    35. oranda 15.09.2012
    36. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    37. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    38. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    39. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    40. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    41. kapelusznick 01.10 2012
    42. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    43. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    44. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    44. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    45. KasiaTasia 13.10.2012
    46. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    47. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    48. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    49. Linden 12.11.2012
    50. violet_flower 12.11.2012
    51. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    52. lofbejbe 21.11.2012
    53. edzia503 23.11.2012
    54. basia_87 06.12.12.
    55. ruda03 09.12.2012
    56. acia20 12.12.2012
    57. mooniia 21.12.2012
    58. Pomarańczka25 2.01.2013
    59. kasia151288 16.01.2013
    60. agavva 21.01.2013
    61. marakuya 1.02.2013
    62. justyna883 2.02.2013
    63. ikamek 06.02.2013
    64. beagraf 12.02.2013
    65. andziaiw 22.02.2013

poluś to ja też poproszę czary na jutro
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Postaram się!
    pierdzielone skurczybyki mi sie nasilają, zaraz zacznę płakać
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Polusia oddaj mi je, chętnie przyjmę !!! A tak serio może pojedź na IP ? Brałaś prysznic, może przejdzie...
    A Blackship coś się w ogóle odzywała ?
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ej poluś trzymaj się jeszcze, przemów leonowi do rozumku że jeszcze z 1,5-2 tygodnie niech tam siedzi
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    PolusiowaMama: pierdzielone skurczybyki mi sie nasilają, zaraz zacznę płakać

Madzia może jedź na IP?

Treść doklejona: 29.06.12 09:16
    nikkitaa trzymam kciuki żeby akcja sama się rozkręciła :bigsmile: ale odwrotu już niema :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: pierdzielone skurczybyki mi sie nasilają, zaraz zacznę płakać

wstrzymaj sie Kochana:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Jak co rano się melduję.
    Nadal w dwupaku,nadal bez skurczy;/
    Dzisiaj po 16 jadę na kolejne KTG...
    Mam już dosyć tego czekania...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Osorya: Mam już dosyć tego czekania...

Nie dziwie Ci się, ja też już bym miała dosyć, ale pomyśl że to już ostatnie dni, dłużej niż do 42tc nie będą Cię trzymać... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Polusiowa - kochana moze lepiej jedz na IP skoro sa bardzo bolesne. Niech Leoś jeszcze pobedzie u mamusi w brzuszku!

A u mnie dzis zapowiadaja upaly, smutno mi bo mezus mial przyjechac dzis rano a tu okazalo sie ze nie zaladuja go bo robia to od 4 nad ranem :/ takze spodziewam sie go jutro dopiero;((( wiec nie pooglada ze mna mieszkania do wynajecia:((( sama pojade z rodzicami, pocieszajace ze w niedziele mamy do obczajenia lepsza oferte (mam nadzieje) i wtedy pojedzie ze mna:) jejku jak ja juz chcialabym sie przeprowadzic i urzadzic pokoj Domisia....:bigsmile:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.