Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 29th 2012
     permalink
    saba musialam sie oszczedzac od 28 tyg, a lezenie chyba od 31 do 36 tyg.

Kakai ja pod koniec mialam taki mleczny sluz, ale nie za duzo.

A ja nawet nie wiem, co i jak z moim czopem bylo :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kakai: wczoraj rano po nodze pociekła mi biała wydzielina jak mleko

Kakai, mam tak samo raz na jakiś czas przez calą ciążę. Dziś było tej wydzieliny naprawdę mnóstwo, wygląda jak rzadki budyń waniliowy (przepraszam za porównanie):confused:
    Czop to taki bardziej śluzowo- galaretkowaty jest chyba.

Miałam dziś fizjoterapię, pani pokazała mi jak spać, siedzieć i jakie ćwiczenia wykonywać, żeby kręgosłup odpuścił. Dostałam też taką opaskę elastyczną na brzuch, zeby odciążyć plecy.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti no to ładnie, ciekawe czy zbliza sie juz moj koniec:surprised: ostatnio codziennie mam jakies objaw

Treść doklejona: 29.06.12 18:20
    Peppermill: Kakai, mam tak samo raz na jakiś czas przez calą ciążę. Dziś było tej wydzieliny naprawdę mnóstwo, wygląda jak rzadki budyń waniliowy (przepraszam za porównanie)Czop to taki bardziej śluzowo- galaretkowaty jest chyba. Miałam dziś fizjoterapię, pani pokazała mi jak spać, siedzieć i jakie ćwiczenia wykonywać, żeby kręgosłup odpuścił. Dostałam też taką opaskę elastyczną na brzuch, zeby odciążyć plecy.

u mnie to było całkowicie białe, normalnie jak mleko

fajnie że juz wiesz co i jak, odciążysz plecy
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJun 29th 2012 zmieniony
     permalink
    a ja się pochwalę, że dziś skusiłam się, pomimo zakazów, na taki pyszny, zielony, kwaśny agrest :rolling: "chodził" za mną już od dłuższego czasu ale nie miałam go w zasięgu ręki a dziś... nie mogłam, no nie mogłam się mu oprzeć :) Mama siedziała obok, patrzała jak wcinam tą kwasotę i aż się krzywiła a ja wniebowzięta :) Michalinka chyba też - sądząc po Jej cudownych ruchach :) :swingin: I od razu świat jest piękniejszy - jak niewiele ciężarnej do szczęścia potrzeba :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ypolly Twoje słowa to miód na serce :)
    Witamy nową mamusię na wątku :bigsmile:
    U mnie nadal nic, zaraz jadę na wycieczkę, może ruch coś zdziała :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Kochane, sorki że pomarudzę...

Spuchłam strasznie, wyglądam jak wielki balon, moje stopy wyglądają jak płetwy, kostek nie widzę... Czy to objaw czegoś złego, powinnam się martwić? Dodatkowo problem z siusianiem- parcie na pęcherz jest, a jak idę do kibelka to ledwie kilka kropel wyduszę...

Koleżanka mi ostatnio powiedziała, że "9 miesiąc ciąży jest po to, żeby kobieta na porodówkę wjeżdżała z szerokim uśmiechem na twarzy". Chyba zaczynam rozumieć co miała na myśli. Karcę się za te myśli, ale serio zaczynam mieć powoli dosyć. Młody mi skacze po szyjce, miednica boli jak cholera, ciągle mam zatkany nos, chociaż przeziębiona się nie czuję.
    I lęki. Po raz pierwszy autentycznie się zaczęłam bać porodu.
    Marudera mi się włączyła, przepraszam.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    annie128: Spuchłam strasznie, wyglądam jak wielki balon, moje stopy wyglądają jak płetwy, kostek nie widzę... Czy to objaw czegoś złego, powinnam się martwić? Dodatkowo problem z siusianiem- parcie na pęcherz jest, a jak idę do kibelka to ledwie kilka kropel wyduszę...

może to byc objawem czegoś, a jak twoje cisnienie, zmierz sobie

Treść doklejona: 29.06.12 18:47
    annie128: ale serio zaczynam mieć powoli dosyć

lepiej tak nie myśl, bo nie chciałabys teraz urodzic, a los bywa przewrotny, nie jedna chciałaby donosic a urodziła po 30tc
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    puchnięcie jest jak najbardziej w normie ale chyba nie w połączeniu ze skąpym oddawaniem moczu... tak mi się wydaje.
    Aniu, przestań się stresować, jesteś w 35tc, więc już tragedii nie ma, choć wiadomo, dobrze byłoby, by Julek jeszcze poczekał. Moja kumpela urodziła w 35tc i po 3 dniach wraz z synkiem była już w domku. Głowa do góry :)
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Kakai: może to byc objawem czegoś, a jak twoje cisnienie, zmierz sobie

Ciśnienie 120/60.

Ja dodatkowo 2x dziennie (rano i przed snem) biorę staveran, na obniżenie ciśnienia. W ciąży ani razu nie miałam za wysokiego ciśnienia. Problemy zaczęły się odkąd biorę fenoterol i ciśnienie mi szalało, ale tylko przy tabletce na noc, w ciągu dnia nie miałam telepawek.

katka_81: puchnięcie jest jak najbardziej w normie ale chyba nie w połączeniu ze skąpym oddawaniem moczu... tak mi się wydaje.
    Aniu, przestań się stresować, jesteś w 35tc, więc już tragedii nie ma, choć wiadomo, dobrze byłoby, by Julek jeszcze poczekał. Moja kumpela urodziła w 35tc i po 3 dniach wraz z synkiem była już w domku. Głowa do góry :)

Ja wiem, że tragedii by nie było, gdyby zechciał już teraz się pojawić. Boję się tylko, że przeocze coś, co mogłoby mu zaszkodzić, albo czegoś nie zauważę i mu zaszkodzę. Pewnie macie rację, a ja marudzę przez upały:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    anie bierzesz isoptinu osłonowo przy kazdej tabletce fenoterolu?
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    annie128: Ciśnienie 120/60.Ja dodatkowo 2x dziennie (rano i przed snem) biorę staveran, na obniżenie ciśnienia. W ciąży ani razu nie miałam za wysokiego ciśnienia. Problemy zaczęły się odkąd biorę fenoterol i ciśnienie mi szalało, ale tylko przy tabletce na noc, w ciągu dnia nie miałam telepawek.

cięzko stwierdzic, może zrób badanie moczu?? chyba najtaniej i najszybciej co cos powie
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    annie128: Spuchłam strasznie, wyglądam jak wielki balon, moje stopy wyglądają jak płetwy, kostek nie widzę... Czy to objaw czegoś złego, powinnam się martwić?

Ostatnio polozna powiedziala ze spuchniete nogi to nic zlego, gorzej jak z nimi spuchniete sa rece oraz twarz wtedy juz lepiej udac sie na IP. Kontroluj cisnienie !

a ja po ogladaniu pierwszego mieszkania...........meble widzialy czasy PRL-owskie, jednym slowem jakis taki syf, odpada wiec....caloksztalt marny jak za taka cene...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ciekawe co u nikity i cobraczka...
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    dziewczyny mam takie pytanie czy wy też może tak macie ,że jak leżycie to brzuszek jest miękki , a jak tylko wstanę to robi się napięty i strasznie twardy.Zastanawiam się czy to wtedy łapią mnie te skurcze, a do tego mała jeszcze tak szaleje w brzusiu ,że aż boli.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    saba___: dziewczyny mam takie pytanie czy wy też może tak macie ,że jak leżycie to brzuszek jest miękki , a jak tylko wstanę to robi się napięty i strasznie twardy.Zastanawiam się czy to wtedy łapią mnie te skurcze, a do tego mała jeszcze tak szaleje w brzusiu ,że aż boli.

miałam tak pd ok 27 tygodnia i mam do teraz
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    generalnie chyba tak jest, że jak się leży, to brzusio jest miękki a po wstaniu jest twardszy. A skurcze to odrębna sprawa - wtedy czujesz, jakby ktoś Ci wsadził kamień do środka - dziwne uczucie...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    saba___: dziewczyny mam takie pytanie czy wy też może tak macie ,że jak leżycie to brzuszek jest miękki , a jak tylko wstanę to robi się napięty i strasznie twardy

Ja tak nie mam, ale ja wogóle się zastanawiam czy ja jestem jakaś nieczuła czy cuś, bo wogóle żadnych skurczy nie zanotowałam do tej pory - i zaczynam się zastanawiać czy ja ich po prostu nie rozpoznaję, bo jak mi się cokolwiek dzieje z brzuszkiem to mi się wydaje, ze to Mała coś tam majstruje....
    Coraz częściej sie zastanawiam właśnie nad skurczami - ze chyba cokolwiek powinnam czuć....
    A Martynka ostatnio wystawia mi coś na górze brzucha :devil: tak wysoko, jakby pomiędzy piersiami - jest to małe i twarde i zawsze w tym samym miejscu - tak jakby kolanko albo stópka :surprised: Robi to od 3 dni i juz mnie napieta skóra w tym miejscu boli - myślałam, ze tylko ja to czuje, ale mój P i Julka tez to wyczuli pod ręką :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Ja po wizycie jednak badanej, mam jeszcze tydzień wytrzymać i mogę rodzic. Leo jest bardzo nisko, główką już przy wylocie, szyjka zdeformowana, ledwo jest, macica reaguje skurczami. Jak będą rzadziej niż co 10 min to na IP i robić Ktg. Dostałam na wszelki wypadek długie L4 żeby się już o to nie musiec martwić i skierowanie na badanie moczu do końca ciąży. Do odbioru Gbs i... rodzimy!
    Damy radę.. chyba...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    saba___: dziewczyny mam takie pytanie czy wy też może tak macie ,że jak leżycie to brzuszek jest miękki , a jak tylko wstanę to robi się napięty i strasznie twardy.Zastanawiam się czy to wtedy łapią mnie te skurcze, a do tego mała jeszcze tak szaleje w brzusiu ,że aż boli.

Ja tez tak mam....czasem nawet wtedy ciagnie troszke.

Polusiowa na pewno dacie rade! prosze mi tu nawet nie myslec inaczej!:) tydzien, co to dla Was?:):cool:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    saba___: że jak leżycie to brzuszek jest miękki , a jak tylko wstanę to robi się napięty i strasznie twardy

Ja tak mam. Nie wiem, czy to takie napięcie, czy skurcze. Te skurcze to dla mnie dalej niewiadoma, nie chciałabym czegoś przeoczyć, bo Malucha jeszcze z półtora miesięca powinna w brzuszku posiedzieć. Czasami prawie cały dzień miękki brzuszek, a czasami - szczególnie wieczorem - to co chwilkę twardy. Lekarka mi powiedziała, że jak skurcze nie bolą i są nieregularne, to nic złego, a ja się i tak ciągle martwię.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a powiecie mi bo jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży wy musicie się oszczędzać, leżeć, czy normalnie chodzicie i czy bierzecie jakieś leki
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jak sie wstaje to normalne, ze brzuch twardnieje, wtedy macica "wykonuje prace". a skurcze(twardnienia, stawianie sie brzucha) mozna rozpoznac po tym, ze brzuch twardy, jak kamien, glownie jakby to nazwac "na zarysie" macicy :)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Ul_cia mojej przyjaciółki bratowa nic nie czuła żadnych skurczy tylko mała ją kopała , przeciągała się i jak to objawy ciążowe. Skurcze dopiero zaczęła czuć dwa dni przed urodzeniem dzidzi bardzo jej zazdroszczę.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    madzinka83: Lekarka mi powiedziała, że jak skurcze nie bolą i są nieregularne, to nic złego

Dokladnie to samo ostatnio uslyszlam. Tylko ze ja mialam juz KTG i moje krociutkie, zupelnie niebolesne twardnienia brzuszka okazaly sie byc skurczybykami. Tzn na kazdym z 3 czy 4 ktg ktore twaly z 30 min byl jeden taki, podobno niegrozne.

saba___: a powiecie mi bo jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży wy musicie się oszczędzać, leżeć, czy normalnie chodzicie i czy bierzecie jakieś leki

Tak musze sie oszczedzac ale nie musze na szczescie caly czas lezec. Prowadze po prostu bardzo oszczedny tryb zycia z czestym polegiwaniem ale to raczej z powodu szyjki ktora ma 28 mm ale na szczescie i oby tak zostalo jest twarda i zamknieta.
    Biore nospe dorazne jak czesto brzuszek twardnieje, magnezin 3x1 i luteine dowcipnie 2x2

a ty?? jakie masz zalecenia?
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja biorę tylko magnez i doraźnie nospę (jak mnie taka seria twardnień złapie) - takie mam zalecenia lekarki, bo mimo, że te twardnienia mam już od około 25tc to szyjka ma 4cm i ani nie drgnęła. Mam nadzieję, że tak dalej będzie.Nie oszczędzam się specjalnie, no może tylko pod tym względem, że już nie pracuję.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Vsti tak ale chodzi mi o to że jak wstaje to on jest cały czas twardy ,bo jak się np przekręcam to on robi się twardy ale za chwile wraca do tej miękkości a jak wstanę to już cały czas i tak trochę ciągnie.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    madzinka83: Nie oszczędzam się specjalnie, no może tylko pod tym względem, że już nie pracuję.

Skoro masz taka ladna szyjke to pewnie ze nie musisz jakos specjalnie sie oszczedzac:) jak widac takie twardnienia nie powoduja u Ciebie skracania.
    U mnie najprawdopodobniej to bylo powodem. W 2 tygodnie szyjka skrocila sie z 37 mm na 29 mm. Mysle ze tez dlatego ze nie uwazalam na siebie i latalam wlasnie z takim kamyczkiem w brzuszku.

Saba ja tak mam wlasnie w gorsze dni...tzn ja mam roznie, jeden tydzien brzuszek jest super fajny w drugi juz co chwila mnie lapie a jak stoje to juz masakra, zastanawiam sie czy na to nie ma wplyw czasem ulozenie dziecka, bo gdy jest wyzej jest duzo lepiej.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hopelight ja biore fenoterol 4x1 i luteinę 2x2 dowcipnie a jak aplikujesz luteine to też masz wrażenie że jednego dnia jest twardsza a drugiego jakby miększa ?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    annie128 - Ja mimo wszystko będę wyczulała na puchnięcie... Ja też bardzo puchłam, a wysokie ciśnienie pojawiło się z dnia na dzień, białko w moczu też pojawiło się nagle no i mało siusiałam... Jeden pobyt w szpitalu -niby wszystko opanowane, po kilku dniach pobyt w drugim szpitalu (ciśnienie skoczyło nagle do 175/100), okazało się, że to już stan przedrzucawkowy i muszą wywołać poród (urodziłam sn, bo ciśnienie udało się opanować ;) ) Nie zamierzam Was straszyć, ale koniecznie obserwujcie siebie, same musicie wiedzieć czy owe puchnięcie zaliczyć do normy, czy już niestety nie, bo kolejne objawy typu białkomocz, czy nadciśnienie mogą pojawić się nagle...!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    saba___: a jak aplikujesz luteine to też masz wrażenie że jednego dnia jest twardsza a drugiego jakby miększa ?

Chodzi o szyjke?? jesli tak to ja nie siegam tak wysoko bo po prostu boje sie tam gmerac.
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Tylko proszę nie odbierzcie tego jako straszenie Was, bo naprawdę nie zamierzam tego robić, chciałabym tylko Was ostrzec...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hopelight: Skoro masz taka ladna szyjke to pewnie ze nie musisz jakos specjalnie sie oszczedzac:) jak widac takie twardnienia nie powoduja u Ciebie skracania.

Póki co nie powodują :devil:. Zobaczymy na kolejnej wizycie... Staram się coraz bardziej uważać, bo tak jak pisałaś, mam super dni, brzuszek miękki, a czasami gorsze, czuję kamień i sama wiem, że muszę odpocząć, wtedy zostaje tylko polegiwanie, prysznic, nospa. Takie chyba uroki 3 trymestru.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hopelight 23 tygodniu z 37 skróciła się do 24 po trzech tygodniach wydłużyła się do 29 a teraz 3 tyg temu jak leżałam w szpitalu to zmieżył mi szyjkę na 35 mm im bliżej rozwiązania to mi się wydłuża ,ale za to jest miękka mi tak poleciała ta szyjka po świętach wielkanocnych nie uważałam pewnie na siebie i też z tym kamyczkiem chodziłam i poleciała .
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    madzinka83: Póki co nie powodują . Zobaczymy na kolejnej wizycie... Staram się coraz bardziej uważać, bo tak jak pisałaś, mam super dni, brzuszek miękki, a czasami gorsze, czuję kamień i sama wiem, że muszę odpocząć, wtedy zostaje tylko polegiwanie, prysznic, nospa. Takie chyba uroki 3 trymestru.

Pewnie ze tak:) oszczedzanie sie jeszcze nikomu nie zaszkodzilo a jak niestety widac czasem sie cos moze zmienic w tydzien, dwa...niestety, dlatego ja duzo poleguje:)

Saba moze nie tyle sie wydluzyla co wyciszajac skurcze lekami macica "puscila". Moi lekarze sa zdania ze szyjka sie nie wydluza wiec moze to byc u Ciebie powodem tego ze jest dluzsza. Sprzet tez roznie mierzy, w szpitalu za kazdym razem gdy mi mierza ma 32 mm u mojego gina 28,29 mm.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    no ja też nie wkładam jej tak głęboko, ale do kanału szyjki musisz włożyć to chyba czuć, a może to tylko moje takie odczucia i mi się tak wydaje:bigsmile:

Treść doklejona: 29.06.12 20:11
    madzinka83 chciałabym mieć długość twojej szyjki.

hopelight a jak miałaś ktg to jakie ci się skurcze zapisywały bo mi na wysokości 40 , a na drugi dzień jak mi robili to zwracałam uwagę na te zapisy to sięgając po telefon z szafki to zapisał mi się nawet 50 ale to dlatego bo się wygięłam.

Wasze skarby też wam dają tak popalić i okładają was ,że nie wiadomo jak usiąść ,albo się położyć?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madzinka83: Ja biorę tylko magnez i doraźnie nospę (jak mnie taka seria twardnień złapie) - takie mam zalecenia lekarki, bo mimo, że te twardnienia mam już od około 25tc to szyjka ma 4cm i ani nie drgnęła. Mam nadzieję, że tak dalej będzie.Nie oszczędzam się specjalnie, no może tylko pod tym względem, że już nie pracuję.
    --

mam podobnie... moja szyjka ma 5,5cm a twardnienia brzuszka od 17tc :/ Ale wsio ok jak narazie :)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a jak bym chciała zacytować którąś z was to co jaj mam to zrobić?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.06.12 20:22</span>
    katka_81 to dopiero szyjka długaaaaaaaaaaa.
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    kochane jako ze w skuraczach przed porodem jestem mega doswiadczona- mialam szew na szyjce i pessar i ciagle w szpitalu ze wzgledu na przedwczesne skucze ciagle fenoterol i to w kroplowce ktory juz nic nie dawal to powiem wam jedno, ja od polowy ciazy ciagle lezalam a skurcze i tak przychodzily jak lezalam jak kloda, brzuch zaczyna tak jakby dretwiec, jeszcze do dzis pamietam to uczucie, idzie od dolu i czujesz jakby ktos nagle zaczynal bardzo mocno obejmowac ci brzuch i sciskac coraz mocniej, ja juz wiedzialam kiedy ida, upewnialam sie badaja brzuch na poczatku miekki w miare oczywiscie bo jak taki napiety brzuch moze byc miekki, ale dalo sie opuszek palca zanuzyc, a gdyz twardnial nic a nic nie dalo sie wcisnac, byl jednym wielkim kamlotem, bylam w ciazy na patologi ciazy w 7 tygdoniu, w 21 a potem juz ze wzgledu na skurcze w 28, 30 i na koniec w 33 tygodniu, zawsze jechalam jak czulam skurcze, tak mi mowila gin zeby zawsze jechac, zawsze moga podac kroplowke z fenoterolem ona lepiej dziala niz tabletki i mozna pare dni przetrzymac, dostawalam tez zastrzyki z relanium, jesli czujecie ze to co opisuje sie wam dzieje i jest za wczesnie to radze jechac, chociaz dostac celeston na pluca, poza tym jesli chodzi o skurcze to jednak stawaly sie dosc regularne, troche byly zaklocane jednak tymi wszystkimi tabletkami przeciwkurczowymi ale jak sie nasilaly to byly co 15 potem 10 potem, juz 5 minut, aha i zakaz glaskania brzucha wtedy, mi tydzien przed porodem mega skurcze wywolalo usg u mojej gin, jak od niej wrocilam od razu do szpitala i zywa czynnosc skurczowa dochodzila wartosci 100, udalo sie jeszcze mnie przeciagnac tydzien bo w pore przyjechalam, zdazylam dostac na pluca celeston i wszystko skonczylo sie ok, szcerze mowiac to pod koniec czulam sie bezpiecznie tylko w szpitalu
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    saba___: a jak bym chciała zacytować którąś z was to co jaj mam to zrobić?

zaznaczasz fragment, który chcesz zacytować i wciskasz "cytuj" :)
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    magku: annie128 - Ja mimo wszystko będę wyczulała na puchnięcie... Ja też bardzo puchłam, a wysokie ciśnienie pojawiło się z dnia na dzień, białko w moczu też pojawiło się nagle no i mało siusiałam... Jeden pobyt w szpitalu -niby wszystko opanowane, po kilku dniach pobyt w drugim szpitalu (ciśnienie skoczyło nagle do 175/100), okazało się, że to już stan przedrzucawkowy i muszą wywołać poród (urodziłam sn, bo ciśnienie udało się opanować ;) ) Nie zamierzam Was straszyć, ale koniecznie obserwujcie siebie, same musicie wiedzieć czy owe puchnięcie zaliczyć do normy, czy już niestety nie, bo kolejne objawy typu białkomocz, czy nadciśnienie mogą pojawić się nagle...!

Dzięki za odpowiedź. Pojadę jutro rano na badanie moczu. Ciśnienie mierzę codziennie rano. Nie wiem, czy wyniki w ciągu dnia robione też są wymierne? Najbardziej spuchnięte mam nogi, ale ręce za to drętwieją. Zwalałam to na pracę przy laptopie, w takiej raczej niewygodnej pozycji półsiedzącej.

Mam jeszcze takie pytanko, zauważyłam, że sporo z Was miało KTG. Mi tego badania lekarz nie zlecił ani razu, chociaż go pytałam, czy nie powinnam zrobić w związku z tą szyjką i skurczami. Teraz to już pewnie trochę musztarda po obiedzie, bo fenoterol wycisza skurcze, ale tak się zastanawiam, czy nie powinnam była bardziej na niego naciskać.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    saba___: katka_81 to dopiero szyjka długaaaaaaaaaaa.
    --

no w szpitalu lekarz mi powiedział, że pierwszy raz taką szyjkę widzi :)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    A mi chyba dziewczyny czop odchodzi. Miałam taki dziwny ból macicy a po tym na wkładce masa śluzowato-galaretkowatej wydzieliny ( sorry za porównanie). To chyba może być to? Mam nadzieję, że wytrzymam do tego 18.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    poluś pewnie i tym razem urodzisz pierwsza.

dziewczyny ale wam się wzięło na te szyjki :)

w sumie to się cieszę że nie znałam tego forum w pierwszej ciąży bo chyba bym zwariowała od nadmiaru informacji i gdybania.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Pozdrawiam Was moje drogie z Mazur :-)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    cho - tak może wyglądać czop ale spokojnie, on może odchodzić partiami dłuuuugo przed porodem. :wink:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    No coś takiego mam od 2 tygodni. Ale teraz więcej i kłucie mam takie szyjki. Ja się nie martwię. Dzidzia i tak donoszona, ale zastanawiam się czy to to:)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A podbarwiony jest krwią??
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    U mnie też chyba Mr.Czop mnie opuszcza... oj plackiem będę, plackiem leżeć..

Mkd - bierz męża w obroty, chce się tym razem rozpakowac po Tobie!

Edit: u mnie jest podbarwiony
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Polusiowa - no to nie chcę nic mowić, ale jak mnie zaczął odchodzić podbarwiony krwią czop - 24 godziny później Kuba był już po drugiej stronie brzucha:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja nadal nie rodzę...:(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.