Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeJul 1st 2012
     permalink
    u nas była dziewczyna nawet w 36tyg ale to już jej ciężko było, ja zaczynałam ok 28-30tygodnia
    --
  1.  permalink
    _____

mkd: spidermanko może i ja się doczekam u nas teraz dopiero się rozwiewa, a ty gdzie będziesz rodzić? piaseczno ma niezłe opinie

sliwson pisała że w św zofii tłumy ale to chyba norma.

Ja jeszcze niby mam czas, ale wstępnie rozważam własnie Piaseczno. Zwłaszcza, że mój lekarz wczesniej pracujący w Św. Zofii i jeszcze kilku lekarzy + połoznych przenieśli sie z Żelaznej do Piaseczna. Tam przynajmniej nie ma takich tłumów. Szpital jest prywatny, ale ma umowę na NFZ i faktycznie traktują Cię jak w prywatnym szpitalu. W styczniu miałam tam histeroskopię, i jak obserwowałam jak traktują inne pacjentki z różnymi problemami to aż miło było popatrzec.
    Natomiast planuje iść do szkoły rodzenia na Madalińskiego. Do SR ide wlasnie tam tak na wszelki wypadek, gdyby dziecię chciało wyjśc za wczesnie (tak jak to było z moim pierwszym synkiem - 34 tc). Wtedy bedzie łatwiej sie dostac do szpitala z papierkiem po SR u nich. Niestety Piaseczno nie ma zaplecza dla wcześniaków... :-(

Treść doklejona: 01.07.12 20:44
    ________

mkd: u nas była dziewczyna nawet w 36tyg ale to już jej ciężko było, ja zaczynałam ok 28-30tygodnia

WIELKIE DZIEKI ! :bigsmile:
    -- ___
  2.  permalink
    Najlepiej 28/29tc. Zdążysz spokojnie zaliczyć zajęcia do porodu (nawet ja zdążyłam, a rodziłam w 35tc), a jednocześnie nie za długo przed końcówką, żeby wszystkiego nie zapomnieć- my na drugich zajęciach (czyli 30tc) mieliśmy spotkanie z fizjoterapeutą od noworodków nt właściwej pielęgnacji, w 37tc już połowę zapomniałam :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd - leze plakiem bo mam takie skurczybyki jak się rusze, że wolę nie ryzykować. Na plac zabaw smiga Monzu z Polką zaraz po obiedzie, albo babcia. Ja w tym czasie zaczynam nienawidziec nasza skromna sypialnie, bo ileż można spędzać tu czasu przymusowo...
    Na czas porodu właśnie teściowa zajmie się Mała, o ile zdąży dojechać z Mokotowa. Jak nie to my z Młoda do szpitala, teściowa kierunek szpital i tam się przechwytuja. Monzu będzie moim wsparciem, nie kupowalam opieki poloznej, tym bardziej obawiam się, że wszystko może sie za szybko potoczyc i nie będzie Go ze mną...

Mam nadzieję, ze następnym razem wpadniecie do nas z chłopakami!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeJul 1st 2012 zmieniony
     permalink
    słusznie polka leż leż, ja mam obawy odwrotne, że mój poród znów będzie taki długi, że fel zwariuje z babciami- przez to że mieszkamy daleko widują się zazwyczaj tylko an obiadkach, więc przewinięcie, położenie spać może się okazać nieźle trudne dla babć :(. Dlatego bym wolała żeby wszystko zaczęło się wieczorem po położeniu fela spać, wtedy bym się modliła o szybki poród i mocny sen dla fela, bo babcie to i tak nie zmrużą oka. z drugiej strony jakby się zaczęło rano to dla fela wystarczy mieć dużo jedzenia i do wieczora jakoś dociągną :).

żesz kurde no cały dzień czekałam mną burzę i się doczekałam na mojej wielkiej plazmie za to wyświetla się sygnał brak sygnału z anteny...równie dobrze mogę jechać rodzić skoro i tak meczu nie zobaczę

słyszałam o piasecznie same dobre opinie, gdyby nie to że jestem z izabelina i do zofii bliżej pewnie bym wzięła ten szpital pod uwagę.
    na ursynowie jest kilka fajnych szkół rodzenia chyba jedna z nich na hirszfelda.
    nie sądzę by papier ze szkoły miał wpływ na przyjęcie do porodu, skoro flavi nie pomógł nawet lekarz i wcześniejsze pobyty w tym szpitalu.

ja byłam w sr w bielańskim i była to tragedia
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    A ja znam dwie dziewczyny, które rodziły w Piasecznie (kwiecien, maj 2011) i obie odradzają - ale co osoba to opinia...

Też mam wrażenie że papier o ukończeniu sr w niczym nie pomoże.. Kasa z urzędu poszła, sprawa zamknięta, polozna na porodowce nawet na to nie spojrzała!

Doskonale grzmi!

A Leo chyba się kimnal na boczku bo mam wypukly z lewej strony brzuch, z prawej plasciutko :-)

Blue, odstawilas dzis wspomagacze, i jak?

a penny pojechała z torbą do Sanoka?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ide oglądać mecz na małym telewizorku w kuchni, gdzie czekają na mnie również lody, hity i inne grzechy,

no i u nas wreszcie leje.

polka miec płaski brzuch w 36tyg ciąży to dopiero sukces :)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Haha, tylko połowę płaskiego... reszta jakby miała spaść
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ale penny to rodzić pojechała czy coś przeoczyłam? ja to już wszędzie z torbą jeżdzę
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    No właśnie nie wiadomo, ale może już tak
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny jechała nad rzekę, może odpoczywa sobie w domowym zaciuszu teraz:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai chyba twoi hiszpanie są dziś niezagrożeni.

ciekawe co u madzi

zjadłam 3 hity trochę lodów i mnie zmuliło na maksa bleee i po co mi to było :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai chyba twoi hiszpanie są dziś niezagrożeni.

oby! wierzę w nich od początku:bigsmile:

Treść doklejona: 01.07.12 21:42
    mkd masz słodkiego synusia:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja faktycznie mieszkam teraz po piaseczyńskiej stronie - dokładnie w Starej Iwicznej :wink: kilometr od tablic Piaseczno.
    Będę rodzić w Wilanowie w Medicover. Tam też mam szkołę rodzenia - weekendowo - bo tylko tak bylismy w stanie sie jakoś wyrobic, aby mój m mógł dojechać o normalnej porze :wink:
    Ja też słyszałam bardzo dobre opinie o szpitalu w Piasecznie

MKD u mnie właśnie zaczęło grzmieć i telewizor powiedział bye bye... wiec idziemy ogladać drugą połowę do sypialni :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai dziękuję :)

ulcia u nas już działa a zwycięzca raczej jest już znany :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    My kibicujemy Hiszpanom, więc hurra :-)
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    mkd - na ursynowie jest kilka fajnych szkół rodzenia chyba jedna z nich na hirszfelda.

A nie wiesz, jak sie nazywa ta szkoła. Bo faktycznie, skoro miałabym tak blisko SR to nie musialabym jeździc na Mokotów. A tez jest free (na NFZ) tak jak na Madalinskiego?
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Oglądam mecz sama i jakoś przez to nie mogę się wczuć. Przecież nie będę krzyczeć sama do siebie, nie?
    Ooo, właśnie strzelili na 3:0!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    :swingin::swingin::swingin:
    --
  3.  permalink
    NO teraz to juz Włosi nie mają szans nadrobić :clap: :clap: :clap:

Treść doklejona: 01.07.12 22:15
    ______

Peppermill: Oglądam mecz sama i jakoś przez to nie mogę się wczuć. Przecież nie będę krzyczeć sama do siebie, nie?

Krzycz TU DO NAS :-)))))) My Cie usłyszymy, jak głośno krzykniesz ;-))) haha
    -- ___
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    :cheer::cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Laski - nie moge uwierzyc. Hiszpanie juz wygrywają 4:0 :bigsmile: SĄ NIESAMOWICI I NALEZY IM SIE TEN PUCHAR !!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    spidermanka: SĄ NIESAMOWICI I NALEZY IM SIE TEN PUCHAR !!!

taaaa jakby puchar się należał za jeden dobrze zagrany mecz to może i tak
    ale za całokształt Euro to się im akurat najmniej należał bo byli najbrzydziej grającą drużyną :tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: taaaa jakby puchar się należał za jeden dobrze zagrany mecz to może i takale za całokształt Euro to się im akurat najmniej należał bo byli najbrzydziej grającą drużyną --

Ci dam!:devil:
    --
  4.  permalink
    To trzecia wielka wygrana Hiszpanow. Takie rzeczy nie zdarzaja sie przez przypadek :) Widac zgranie i konsekwencje. Brawo!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Może nie najbrzydziej tylko po prostu nieciekawie jak dotąd. Dziś było ładnie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Matylda1982: Takie rzeczy nie zdarzaja sie przez przypadek :)

taa zwłaszcza wygrana z Portugalią gdzie o zwycięstwie zdecydowała loteria tylko i wyłacznie [czyt. rzuty karne] a mecz zagrali tak słabo, że tylko chyba Bozia im pomogła go wygrać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    W ogóle to Euro jakoś nie obfitowało w megaciekawe mecze. Albo ta ciąża jakoś mnie wyprała z emocji...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: taa zwłaszcza wygrana z Portugalią gdzie o zwycięstwie zdecydowała loteria tylko i wyłacznie [czyt. rzuty karne] a mecz zagrali tak słabo, że tylko chyba Bozia im pomogła go wygrać

taaa bo w reprezentacji Hiszpanii grają "realowcy"....
    --
  5.  permalink
    TEORKA

Karne to karne. Ktos strzela, a ktos strzela lepiej :P
    Nie ma na chwile obecna lepszej druzyny w Europie. Udowodnili to w 2008, udowodnili na mundialu 2010 i potwierdzili teraz.

Wlosi maja gwiazde. Mlodego buntownika, ktory nie da sie ukryc ze ma talent. Ale jak widac na przykladzie Wloch i Portugalii jedna gwiazda nie wygrywa meczy.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Matylda1982: Nie ma na chwile obecna lepszej druzyny w Europie. Udowodnili to w 2008, udowodnili na mundialu 2010 i potwierdzili teraz.

tak tak tak
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ale fajerwerki fajne.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    spidermenko

http://www.narodziny.home.pl
    tu są wszystkie informacje

większość ekipy ze świętej zofii plus zawitkowski z instytutu. Bardzo żałowałam że miałam tak daleko do tej szkoły, zwłaszcza że całe panieńskie życie mieszkałam na ursynowie.

a tu jest druga, http://www.childbirthclasses.pl/plindex.htm ale ja bym polecała te pierwszą z uwagi na dobrych fizjoterapeutów

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.07.12 22:52</span>
    skoro emocje euro już za nami, czas na naszą listę :)

dobranoc i do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJul 2nd 2012
     permalink
    a ja się witam porannie :) Oczywiście ból biodra i nogi mnie obudził, co bym nie wypoczęła za bardzo :/ Kuźwa, co jest...?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się i ja!

mkd boskie fotki, aż by człowiek wyszedł z tego bloku na trawkę...
    Fel przystojniak, i te oczyska... :smile:

Wiatrak zamontowany, parno jak jasny pieron, kisimy się w chacie :-(

Dziewczyny, proszę się rozpakowywać, bo my tu chcemy kolejne pogrubione osoby witać
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    helo:bigsmile:

musze szukac laryngologa bo ucho nadal boli, a tak pozatym POCE SIEEEEEEEEEEEE:angry::angry::angry:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    U nas dziś w nocy lało i powietrze jakby świeższe, ciekawe na jak długo :wink:
    Wczoraj w kościele złapało mnie kilka bolesnych skurczy w dole brzucha, były co kilka minut. Wzięłam dwie nospy i dwa magnezy i właściwie przeleżałam resztę dnia. Dobrze, że w przyszłym tygodniu mam wizytę, to zobaczę, co u mnie słychać :wink:

Treść doklejona: 02.07.12 08:07
    Kakai obyś szybko dostała się na wizytę do laryngologa! A Ty za chwilę będziesz miała donoszoną ciążę, super :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    U nas lało i grad był, ale jest niewiele lepiej...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Oczywiście ból biodra i nogi mnie obudził

Katka mnie też to budzi co rano :confused: Śpię na lewym boku bo tak mi najwygodniej ale rano nie mogę wstać z łóżka - to przez przespanie nocy w jednej pozycji
    ( chyba :wink: , bo pewnie się kręcę ale i tak budzę sie tak jak zasypiam )
    U mnie sie ochłodziło , tylko 24 stopnie i nie ma słonca - mozna odetchnąć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    to i ja się witam u nas też lało i wreszcie jest cudne powietrze.
    kakai współczuje bólu ucha, a może to ząb tak ci promieniuje bo to czasami łatwo pomylić.

Noc udana- postanowiliśmy zmienić kierunek spania, wyszliśmy głowami z wnęki w stronę wiatraka i od razu było lepiej i tylko jedno wstawanie na siku, ale to dlatego że w zasadzie nic nie piłam wczoraj :(.

kurcze oby nie zrobiła się taka parówa jak wczoraj.

poluś jak już będziesz mobilna to poznamy te nasze blondasy, może nawet wpadniecie do nas na imprezę nad basenem :).

a brzuch chyba nie zmienił pozycji, wielkością też stoi no i co mnie bardzo cieszy waga również :). Za to masakrycznie rozdwajają mi się paznokcie, nie wiem czy to przez te moje grzebanie w ziemi czy mam mało witamin.

no i ciekawe jak odbije się na nas protest lekarzy, ja na szczęście poprosiłam mamę o zapas clexanu bo inaczej to bankructwo by mnie czekało.

dziś jedziemy w odwiedziny do koleżanki, jutro wizyta, pojutrze termin niech kolejne dni mijają szybko

gdzie są nasze liderki???
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej... u mnie nadal nic, nie będę tu na razie pisać, bo mam nastrój podły. Jeśli tylko się coś zacznie, to na pewno dam Wam znać. Po prostu nie mam siły, spuchłam dziś tak na twarzy rano, że się bałam pokazać komukolwiek na oczy.. Ryczeć mi się chce, miednica, spojenie, biodra szkoda gadać... żadnej burzy nie ma, upał okropny, łzy mam w oczach.
    Osoraya mam nadzieję, że u Ciebie coś ruszyło do przodu.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny może to puchnięcie to ten zabobonowy objaw przedporodowy!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nie sądzę, ja już w ogóle nie wierzę w żadne objawy... mam takiego doła, że szkoda pisać. Rzadko mam taki nastrój, I te ciągłe smsy "urodziłaś już, urodziłaś w końcu", albo teksty ludzi których spotykam "a Ty nadal z brzuchem, jeszcze się nie rozpakowałaś ???" :cry::cry::cry::cry: Jezu oszaleję chyba, przecież kurna widać, że jestem z brzuchem no :cry:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    trzymaj się dzielnie już niedługo. ja o dziwo jeszcze nie dostaję takich smsów :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd to bankowo ucho, bo czyscilam wczoraj patykiem:angry:

penny :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    penny to zrozumiałe że cię wszystko wkurza ale już niedługo i maleństo będzie po tej stronie :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wiem, że ten drugi termin z om minął dopiero wczoraj i teoretycznie jest wszystko ok, ale po prostu męczą mnie te sms, telefony i to ciągle gderanie ludzi... Dobrze, że mam teściów kochanych, wspierają mnie jak mogą, mówią że jeszcze parę dni obsuwy to nic nienormalnego, że spokojnie mogę jeszcze nie rodzić itd. Ale jak pomyślę o kolejnym ktg i badaniu w środę to wiecie ...:cry:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kakai szukaj laryngologa i to szybko, moj m. tez sobie patykiem cos naruszyl i pozniej mial mega stan zapalny :/

Penny:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa....nasz uwielbia spać po jednej, bądź drugiej stronie brzucha...praktycznie większość czasu spędza w takich pozycjach.

Leków całkowicie nie odstawiałm, ograniczyłam ilość Fenka - i już widze efekty - cały wczorajszy dzień przeleżalam w pozycji fasolki trzymujajać się za dokazujący brzuch. We wtorek mam do załatwienia ważną sprawę i po niej już żegnam się na dobre z Fenkiem i Lutkiem. Starch się bać co to będzie :-)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    penny nie odpowiadaj na sms-y, głupie teksty..
    Ja już odmawiam odpowiedzi na pytanie "jak się czuję", bo jak ja się mogę czuć?

Wsłuchaj się w siebie, będzie dobrze, to już tylko chwila!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.