Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoratamala
    • CommentTimeJul 2nd 2012
     permalink
    Penny oki, wykasowałam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: tylko ciekawość pomieszana z zainteresowaniem:tongue:

no zwał jak zwał ale zawsze warto wcześniej wejść do kogoś na profil i sprawdzić :wink::wink::wink::wink::wink:
    a swoją drogą mogłaby się zameldować , ze wszystko ok nie ?
    Osorya np oraz Penny codziennie z rana nas uspokajają :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJul 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    atamala: Penny oki, wykasowałam ;)

Fajno ;)
    Machnęłam galaretkę truskawkową, będę się nią chyba okładać po tej mojej spuchniętej twarzy :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: no zwał jak zwał ale zawsze warto wcześniej wejść do kogoś na profil i sprawdzić a swoją drogą mogłaby się zameldować , ze wszystko ok nie ?Osorya np oraz Penny codziennie z rana nas uspokajają

otóż to:bigsmile:

Treść doklejona: 02.07.12 15:52
    ja odkrywam inke, dobre to to:bigsmile:

a z uchem ide dopiero jutro na 17 do laryngologa, ciekawe co mi przepisze pewnie cos zakazane w ciazy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziewczyny do boju! :D Mam 13 pechowe miejsce na liście, więc chętnie podskoczę wyżej ;-)
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Łezunia, Gratuluję! :clap:
    Jestem pogrubiona na liście :) Ciekawe czy to mi przyśpieszy akcję? hehe
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Lezunia! Gratuluje! :)
    Ja to nawet pierwszej 10-atki nie doczekalam:cool:
    W szpitalu gdzie rodzilam najpierw na IP rejestruja pozniej przychodzi polozna zabiera na oddzial, tam robi ktg + wywiad(1000 pytan do...) pozniej badanie lekarza :p
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Łezunia gratulacje! No i w końcu się dowiedzieliście kto tam w brzuszku buszował :bigsmile:
    Słuchajcie, umówmy się, faktycznie tak, że jak któraś z nas jest taka na "ostatnich nogach"/przeterminowana/oczekująca rozwiazania, to faktycznie meldujemy się jak Penny i Osorya przynajmniej z raz dziennie, najlepiej rano :wink: Bo zżywamy się tu na forum nieźle, przeżywamy nawzajem swoje wszystkie bolączki i chwile szczęścia - i potem człowiek jest taki "niedopieszczony" jak ktoś o nas zapomina. :devil: A my tu przecież wszystkie czekamy na info o szczęśliwych porodach :cool: Ja to nawet swojego M informuje na bieżąco, ze e-koleżanka urodziła, albo się męczy albo cuś :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Łezunia moje gratulacje :)
    Ulcia dobrze prawi, polac jej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordotek
     permalink
    hejka

Ale czas zasuwa na tym forum... dzięki za wsparcie wczoraj :) Schizy już minęły (oby na długo). Teraz pozostaje cierpliwe czekanie (jeszcze całe dwa tygodnie) na usg i dalszy rozwój wydarzeń. Na szczęście - urlop się zaczyna, a pierwsze dwa tygodnie urlopu - to najpiękniejsze chwile szczęścia, nieróbstwa i błogostanu. Pogoda cudna - więc jutro leże na plaży :):):)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: Ulcia dobrze prawi, polac jej

Oj tak! Oj tak ! :crazy:
    --
  2.  permalink
    Ul_cia: Oj tak! Oj tak !

Oczywiscie mleczka :D

Dotek nie ma co sie schizowac, mnie ostatnio w te upaly jakies durne schizy zlapaly az sama sobie sie dziwilam co to moj mozg tam produkuje :P szkoda gadac nawet, ale normalne to to nie bylo :P
    --
  3.  permalink
    Witam ponownie, teraz już będę regularnie zaglądać bo 14 tydzień rozpoczęty więc się mniej już stresuję.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym a tym które niebawem powitają swoje pociechy życzę szybkiego rozwiązania:bigsmile:
    Termin wg OM mam na 1.01.2013, ale że owu była ok 5 dni później to wyznaczyłam z lekarzem na ok. 6.01.2013r. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordotek
     permalink
    kuleczka_69 - dokładnie - mózg trzeba dobrze zająć bo inaczej wariuje ;)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Dziewczyny mam jakieś zaćmienie i nie mogę znaleźć listy spzitali Rodzić po Ludzku. Podrzucicie linka?
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    http://www.rodzicpoludzku.pl/

o ta stronke Ci chodzi? :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A ja właśnie wróciłam z IP...
    Wyjęte 4 godziny... koszmar...
    W końcu zrobili mi usg - ginekologicznie wszystko jest ok. Podejrzenie oczywiście kolki nerkowej - prawa nerka powiększona - dr coś wspomniała o kamieniach. Mam odpoczywać i brać leki: Paracetamol 4x1 i No-spa 3x2. Może wystąpić krwiomocz a jak ból się nasili to na IP urologiczne...
    Ale najlepsze z tego wszystkiego było to, że dr wzięła mnie na początku za głupią panikarę, która to z byle bólem przychodzi na IP. Była niemiła i odpowiadała pytaniem na pytanie. Dopiero jak wstawałam z krzesła ginekologicznego i zgięło mnie w pół z bólu to się przejęła i od razu milsza się zrobiła. Nawet poszła do jakiejś przełożonej zapytać co dalej, czy mnie zatrzymać na oddziale czy nie. Ale ja się broniłam nogami i rękami i obiecałam że pobiorę wszystkie leki przeciwbólowe...
    Na szczęście jestem już w domu i ten koszmar się skończył...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dii dobrze, że już w domu! Oby następny raz do szpitala na porodówkę!

Ul_cia dobrze piszesz, polałabym Ci karmi, gdybym miała ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Oby! Wzięłam tabletki i już przechodzi:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: Ja to nawet swojego M informuje na bieżąco, ze e-koleżanka urodziła, albo się męczy albo cuś :bigsmile:

a mój to już nawet sam się dopytuje, która z Was urodziła i co tam na 28dni :) Miłe to...:)
    dotek: Pogoda cudna - więc jutro leże na plaży :):):)

Kochana uważaj z tym słońcem... nie trudno o przegrzanie organizmu a w ciąży to zabronione. Trzymaj się :)
    Dii: Ale ja się broniłam nogami i rękami i obiecałam że pobiorę wszystkie leki przeciwbólowe...
    Na szczęście jestem już w domu i ten koszmar się skończył...

ja miałam taki ból, że wolałam zostać. Z resztą lekarz powiedział mi, że musi mnie z 3-4 dni poobserwować i nie ma opcji, by mnie wcześniej wypuścił. Przynajmniej zastosowali mi dietkę, zobaczyli jak reaguję, zrobili drugie usg genetyczne itd... :) A leki o których piszesz... mi nie pomagały niestety. Miałam taką mocną tę kolkę, że mi położna powiedziała, że jak ten ból przetrwałam, to poród to będzie pikuś :) Dodam jeszcze, że jak mi wtedy wyciszyli ten ból, to teraz nie muszę brać leków... a miałam straszne wyrzuty, jak się nimi trułam...Trzymaj się zdrowo :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja się zbieram na wizytę:bigsmile:
    Na moim etapie jest już chyba duża szansa dowiedzenia się płci?
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    basiu - nam lekarz w 17 tyg, ujawnił płeć :-)
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    u mnie w 17 tyg bylo widac u obydwu jajeczka i pisiolki-sie rozlozyly centralnie na ekranie jak zaby hehe
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    No to jak nie będzie wstydliwy to może uda się dowiedzieć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja dowiedzialam sie tez gdzies w 17 tc:) Pani doktor powiedziala ze dzidzius ewidetnie ma cos miedzy nogami haha:)

I kolejny dzien upalow za nami....podobno przyszly tydzien ma byc chlodniejszy...oby!!

Dii dobrze ze bol ustepuje, mila lekarka nie mila wazne ze jestes juz spokojniejsza:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    I nic z tego :wink: pokazało ładnie ale doopkę
    No nic kolejna szansa 24 lipca
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    kuleczka_69: o ta stronke Ci chodzi? :)

Dzięki, stronkę znam, ale nie ma tam listy szpitali, które są wg nich dobrze oceniane. Kiedyśt aka była. Podobno teraz robią jakąś aktualizację i jest chwilowo niedostępna.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Od początku ciąży do soboty przytyłam 1,5 kg.... ale coś czuję, ze od soboty do końca przybiorę z 15 ..... normalnie cały czas bym jadła :shocked: Nie rozumiem, przecież podobno w upały nie chce się jeść :devil: .....
    Jutro mam spotkanie z ludźmi z pracy na piwne pogaduszki (ja robie za kierowcę :wink:) a wcześniej zapisałam się na manicure, pedicure - będę piękna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Moja Michalina pokazała się dopiero na usg połówkowym :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Moja Martynka też dopiero na połówkowym - wcześniej zaciskała nózki nie było podglądactwa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ul_cia: Od początku ciąży do soboty przytyłam 1,5 kg
    Ul_cia: Od początku ciąży do soboty przytyłam 1,5 kg

Eeeee od początku ciąży pzrytyłaś 1,5 kg?!:crazy: Nie chciałaś napisać 15 kg? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nibriana: Eeeee od początku ciąży pzrytyłaś 1,5 kg?! Nie chciałaś napisać 15 kg?

:devil: dobrze umieściłam przecinek - dobrze.... :devil: Wszyscy moi znajomi mówią, że dla mnie ciążą to najlepszy sposób na odchudzanie :wink:
    ale widzę, że nadrobię, i to baaaardzo szybko :wink:
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: dobrze umieściłam przecinek - dobrze.... Wszyscy moi znajomi mówią, że dla mnie ciążą to najlepszy sposób na odchudzanie ale widzę, że nadrobię, i to baaaardzo szybko --

Eee tam nie wierze,ze przytylas tylko 1,5kg...Samo dziecko juz wazy ok 2kg,dodajmy do tego wage lozyska i wod plodowych i wyjdzie Ci juz o wiele wiecej.Po 30 tyg juz zatrzymuje sie woda w organizmie wiec to tez napewno sie dolozylo...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczku bo ona w ciazy tak naprawde schudła a nie przytyła :) i zazdrosc mnie sciska ;)
    -- mama piątki :)
  5.  permalink
    mooniia: Cobraczku bo ona w ciazy tak naprawde schudła a nie przytyła :) i zazdrosc mnie sciska ;)

Nie wierze,przy cukrzycy owszem nie przytyje sie duzo,ale w 1,5 kg napewno nie uwierze chocby nie wiem co to jest niemozliwe.
    --
  6.  permalink
    Cobraczek: Nie wierze,przy cukrzycy owszem nie przytyje sie duzo,ale w 1,5 kg napewno nie uwierze chocby nie wiem co to jest niemozliwe.

Ja przy cukrzycy schudlam 3kg, dziecko moje ma juz prawie 3kg, a ja dalej nie mam dodatkowych kilogramow.

Nibriana to ja niestety nie mam innej stronki.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczek: Nie wierze,przy cukrzycy owszem nie przytyje sie duzo,ale w 1,5 kg napewno nie uwierze chocby nie wiem co to jest niemozliwe.

:rolling: nooo, licytować sie nie bedę :rolling: bo nie o to chodzi, ale faktycznie schudło mi wszystko oprócz brzucha, w kórym siedzi dwukilowy klocuszek :tooth: Ale bardziej chodziło mi o to, że teraz dostałam takiego apetytu, ze szok, więc coś czuje iż bilans na koniec będzie zupełnie inny:wink:
    Na razie jeszcze nie puchnę, chociaż wczoraj moje buty na obcasie, które nosiłam do soboty powiedziały mi, ze jakoś ciasno sie robi - więc chyba zaczynam zatrzymywac wodę - to pewnie te upały.
    Kuleczka, wogóle zmniejszyła swoja wagę od początku ciąży :devil:

Treść doklejona: 02.07.12 19:55
    kuleczka_69: Ja przy cukrzycy schudlam 3kg, dziecko moje ma juz prawie 3kg, a ja dalej nie mam dodatkowych kilogramow

No właśnie Cię przywołałam do tablicy :wink:
    --
  7.  permalink
    Ul_cia: No właśnie Cię przywołałam do tablicy

I ja wcale malo nie jem, bo tez teraz w III trymestrze mi apetyt dopisuje :P a waga ciagle w miejscu stoi...ani przytyc ani dalej chudnac :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ejj wystarczy pójść w gości wrócić i już się jest na podium :)
    ulcia ja ci tam wierzę w te kg nie widzę powodów dlaczego byś miała ściemniać :)
    ja przytyłam 11kg a i tak jestem zachwycona :) bo 11 to nie 21jak z felem.

kurcze w sumie ten lakator do wywołania oksytocyny to logiczne ale jakoś chyba nie spróbuję, niestety masaż sutków teraz to też nic miłego zwłaszcza jak leci siara
    --
  8.  permalink
    Ja w pewnym momencie zaczelam sie bac, ze cos jest nie tak, ze ja zamiast tyc to chudne, ale mnie lekarz uspokoil i juz sie tym nie martwie bo dzidzia zdrowo rosnie :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    pewnie nie ma się czym martwić,no chyba że ma się jakąś na maksa niedowagę. ja to bym się cieszyła bo po porodzie dużo łatwiej i jeden problem mniej.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink

A i owszem, możliwe. Ja przy cukrzycy schudłam 5 kg w miesiąc.
    Chudnie się (tak już ogólnie)nie tylko w brzuchu, ale i w cyckach, biodrach, udach itd...jeśli tam zgubi się dużo, bilans może być własnie taki. Logiczne?
    --
  9.  permalink
    _sushi_: A i owszem, możliwe. Ja przy cukrzycy schudłam 5 kg w miesiąc. Chudnie się (tak już ogólnie)nie tylko w brzuchu, ale i w cyckach, biodrach, udach itd...jeśli tam zgubi się dużo, bilans może być własnie taki. Logiczne?--

Sama mam cukrzyce wiec wiem jak jest.Rozumiem,ze gubi sie kg przy cukrzycy,ale nie dziecko,ktoro ciagle rosnie:wink:O to mi chodzilo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    mkd: ja to bym się cieszyła bo po porodzie dużo łatwiej i jeden problem mniej.

Ja się strasznie obawiałam się o swoje 18kg na plusie...a tu 3tyg.po porodzie, a ja już cieszę się swoją dawną waga ;) Fakt, że przy gestozie, to te 18kg trochę oszukane, bo dużo miałam w sobie wody, no ale cieszę się, że szybko dane było mi wrócić do swoich cyfr ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja nadal z córką w brzuchu:tongue:
    Byliśmy dzisiaj nad wodą i tak nas komary pocięły,że uciekliśmy stamtąd prędziutko.Oczywiście zapomnieliśmy o wzięciu sprayu na te latające upierdliwce;]
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Cobraczek: Sama mam cukrzyce wiec wiem jak jest

Eeeeech Roxy, Roxy...
    Kiedy zrozumiesz,że ani Twoja ciąża, ani Twoje życie, ani Twoje małżeństwo itp. nie są książkowymi przykładami stanowiącymi o jakiejś zasadzie...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Cobraczek: Rozumiem,ze gubi sie kg przy cukrzycy,ale nie dziecko,ktoro ciagle rosnie

Dziecka zgubić raczej nie można.
    Pisałaś, że niemożliwe jest przybrać tylko 1,5kg, więc pokazałam Ci, że się mylisz. I tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ech dziewuszki w ciąży wszystko jest możliwe :) to taki nieprzewidywalny stan :) wiem, że są przypadki kobiet, które w ogóle w ciąży na wadze nie przybierały - waga startowa i na finiszu ta sama.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja tez z cukrzycowa bylam i kilka dni po porodzie jestem bardziej zadowolona z mojego ciala niz przed ciaza :D Nawet boczki wsiakly ;D A przytylam z 6 kg.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti ale ty jednak urodziłaś sporo wcześniej, tak samo jak nie ma co się sugerować np sliwsonkiem.

dobra może zakończmy dyskusję co kobieta to inny przypadek i tyle.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.