Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJul 2nd 2012
     permalink
    No tak, ale chudlam rowniez w ciazy i gdyby nie dieta przywalilabym wiecej :)
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    O rany.. To mi teraz wstyd z moimi 13 kg na plusie... Ale sobie tłumaczę, że przed ciążą, to nie miałam z czego chudnąć, a przecież tłuszczyk dzidziusiowi w ciąży też potrzebny..:devil: a poza tym w ostatni tydzień już schudłam 0,5 więc byle już tylko w tym kierunku :bigsmile:

Treść doklejona: 02.07.12 22:27
    A w ogóle to przyszłam się poskarżyć, że mnie boli :sad: krzyż i brzuszek i dzidź się rozwala po wnętrznościach aż mi tam coś strzyka:shocked: boję się wziąć nospę, bo ciągle mam nadzieję, że może z tego się coś rozhula?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Oj tam dziewczyny, widzę, że niechcący burzę rozpętałam :confused:
    A w ciąży wszystko jest możliwe, i tycie i chudnięcie - byleby dzidziuś zdrowy był! Generalnie nie powinno się w ciąży chudnąć ponieważ produkty uboczne rozkładu tłuszczu nie są dobre dla dzidziusia - więc proszę mi tu nie szaleć! :wink: a przytycie 15 kg w ciąży to tak naprawdę normalna i fizjologiczna sprawa więc tego....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dobranoc i do zoo jutro ja właśnie mam cowieczorną dyskotekę mojego syna
    --
  1.  permalink
    Juz nie moge doczekac sie tych brzuszkowych dyskotek. Z Majka poczulam ruchy w 17 tyg., wiec mam nadzieje, ze tym razem beda wczesniej i juz niebawem je poczuje. A Wy kiedy poczulyscie pierwsze ruchy?
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeJul 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Misia ja poczulam ruchy pod koniec 16 tygodnia.
    Komputer mi sie popsul i musze korzystac z laptoka angielskiego......tak mi sie dziwnie na nim skrobie posty...w ogole jestem zajefajna:bigsmile: skrobie do Was posta a tu zonk, zero tekstu..patrze, a ja pisze na klawiaturze od kompa stacjonarnego:devil: brak ozgu postepuje :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja też poczułam smyranie w macicy jakoś w 16 tyg., z każdym dniem było coraz silniejsze, a teraz dzidzia odwróciła się do brzucha pleckami i od jakiegoś tygodnia prawie nic nie czuję.. Czekam niecierpliwie aż zmieni pozycję, bo mi tego smyrania tak bardzo brakuje :(

Gratulacje dla Łezuni! :clap:

I trzymam mocno kciuki za Penny i Osoryę! Czuję przez majtki, że to już niedługo! :grouphug:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 3rd 2012
     permalink
    A ja dzisiaj skowronek - chyba pełnia na mnie wpłynęła, bo obudziłam się o 5 i koniec spania ..... dzieki temu meżuś śniadanko dostał (jak nigdy :wink:), a ja chyba troszkę posiedze na tarasie zanim afryka u nas zawita :devil:
    Ciekawe, co naszym koleżankom pełniowa noc przyniosła.... :tongue:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ul_cia ja mi przyniosła noc gdzie rzucałam się na łożku, do tego o 5 byłam już wyspana. Ale może coś się ruszyło u dziewczyn:) Życze im tego!
    --
  2.  permalink
    No ciekawe, moze pelnia zadziala w ich przypadku:)
    trzymam kciuki aby dziewczyny byly juz ze swymi Skarbami,

Mam prosbe, dopiszecie mnie do listy:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    cho: mi przyniosła noc gdzie rzucałam się na łożku, do tego o 5 byłam już wyspana.

To dokładnie jak u mnie :confused:
    Ale moskitierę sobie zamontowalismy w sypialni i pierwszy raz spalismy z otwartym oknem :shocked: Bo do tej pory mój m ciagle zamykał a ja myslałam, że umrę... no, ale u nas jakieś zwierzatko buszuje po budynku (po zewnętrznej stronie) - jakaś kuna czy łasica czy jakaś inna cholera co chodzi po ścianach i skrobie w szybę - więc obawa, że przy otwartym oknie wejdzie do domu jest raczej uzasadniona :devil: a w sypialni jakiś inteligent zaprojektował dwa okna "balkonowe" z drzwiami nieuchylnymi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dzień dobry ranne ptaszki!

Witam się w skończonym 36 tc, czyli jeszcze przymusowy tydzień... i hulaj dusza!

mkd ja już sobie wymyśliłam, że to zoo to tylko pretekst by zdobyć darmowe karnety dla Franka na cały rok, za poród tam ;-) Sprytnie!

Bluecactus zapomniałam napisać, mój brzuszysko podobny kształtem, w sensie wypukłości jednostronnej oczywiście, bo ogólnie to raczej większy :-(

My też spaliśmy przy otwartym moskitierowym oknie.. Nie dało się inaczej. A teraz brzydkie chmury i parno i skwarnie.. Oby do końca tygodnia wytrwać, mówicie, a później będzie chłodniej,
    mam nadzieję!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej!

U nas w nocy byla taka burza ze myslalam ze zawal bede miec, w dodatku tz poszedl zamknac okna i okazalo sie ze po tajniaku poszedl na balkon zdjac pranie, balam sie jak diabli :cry::cry:

Byle do 17 potem larynholog:)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: Byle do 17 potem larynholog:)

boli to ucho mocno? 17-sta już blisko..
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Witamy się wtorkowo :-) Ale się napadało....z 5 minut....i znowu gorąco, ciężki dzień się zapowiada... Co ja bym dała za poranek nad jeziorkiem....ech...

Hura, hura....rozpoczynamy dzisiaj ostatni dzień z Lutkiem i Fenkiem :-)
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Ja też się witam w upalny poranek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordotek
     permalink
    No i nici z plażowania. Komu gorąco? U mnie 16 stopni po deszczu.
  3.  permalink
    Cześć Dziewczyny:wink: gratulacje dla Lezuni:-) mam prośbę, mogłaby któraś dopisać mi do listy chłopczyka?:wink: Będę wdzięczna:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    u mnie cała noc była burza jak sie zaczeła o 23 to trwała do 7, jeszcze czegos takiego nie widziałam :shocked: Cyska spała z nami, za to jedna z moich suk mało co na zawał nie zeszła, druga miała to w nosie i spokojnie sobie spała :bigsmile:

Treść doklejona: 03.07.12 08:23
    violet_flower: mam prośbę, mogłaby któraś dopisać mi do listy chłopczyka?

zaznacz liste skopiuj ja, dopisz chłopczyka i wyslij :) bedzie sprawniej i szybciej ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: boli to ucho mocno? 17-sta już blisko..

boli dziwnie bo tylko czasami tak zakluje, mam szmer w uchu i dyskomfort, wczoraj nie moglam placem dotknąc tak bolalo, wiec to chyba jakas sprawa zewnętrzna w uchu
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    To i ja witam z samiutkiego (jaj na mnie) rana:smile:
    Miałam iść na jogę, ale jakaś burza się rozpętała (całe szczęście -temperatura spadła do20 stopni!), a poza tym już kompletnie nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.. Ani na leżąco, ani na siedzące, ani w ogóle :confused: i się obawiam, że bym już w żadnej asanie nie wytrzymała...
    --
  4.  permalink
    Czesc dziewczynki!

Matko jaki upal,idzie zwariowac:confused:I jeszcze ma byc taki caly tydzien:neutral:U nas juz jest 30st:neutral:
    Jakies klucia czuje momentami na szyjce,mam nadzieje,ze krazek sie nie przemiescil:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    1. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    2. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    3. mkd 04.07.2012 (chłopiec)
    4. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    5. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)

6. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    7. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    8. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    9. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    10. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    10. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    11. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    12. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    13. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    14. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    15. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    15. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    16. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    17. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    18. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    19. Mamrotka 13.08.2012
    20. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    21. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    21. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    21. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    21. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    22. dorotka0905 20.08.2012
    22. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    23. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)1.
    23. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    24. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    25. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    26. patyk 120 01.09.2012
    27. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    28. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    29. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    30. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    31. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    32. oranda 15.09.2012
    33. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    34. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    35. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    36. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    37. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    38. kapelusznick 01.10 2012
    39. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    40. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    41. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    41. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    42. KasiaTasia 13.10.2012
    43. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    44. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    45. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    45.isiula. 10.11.2012
    46. Linden 12.11.2012
    46. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    47. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    48. lofbejbe 21.11.2012
    49. edzia503 23.11.2012
    50. basia_87 06.12.12.
    51. ruda03 09.12.2012
    52. acia20 12.12.2012
    53. mooniia 21.12.2012
    54. Pomarańczka25 2.01.2013
    55. misia-ludek 6.01.2013
    56. kasia151288 16.01.2013
    57. agavva 21.01.2013
    58. marakuya 1.02.2013
    59. justyna883 2.02.2013
    60. ikamek 06.02.2013
    61. beagraf 12.02.2013
    62. andziaiw 22.02.2013

Treść doklejona: 03.07.12 09:01
    u nas bez zmian, na dodatek zaraz będzie lało

byle do 17 wtedy gin.

Dziś pierwszy raz śnił mi się franek, nie wiem czemu spał na grządce a nie w łóżeczku, na początku bałam się że nie żyje, ale potem okazało się że wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Kochane ;)
    No my wciąż z Małą nierozłączne jesteśmy... w nocy miałam dwa mocne skurcze, ale nic więcej, niestety. Nawet M. nie budziłam, bo czekałam na coś więcej i dobrze, bo przynajmniej się wyspał. Dziwnie się dziś czuję, nie umiem tego określić. Pełnie przyniosła mi brak snu ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja również się witam
    Lenia mam niesamowitego w tyłku - odwołałam zajęcia z pilatesu :wink: a u mnie za oknem pochmurno, ale bardzo ciepło :smile:
    Na szczęście dzisiaj już nie czuję bólu tej kolki, ale to pewnie za sprawą leków przeciwbólowych...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mnie boli brzuch, gdybym nie byla w ciazy, myslałabym ze dostałam okres

ciekawe jak P_Madzia?
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Moja lekarka twierdzi, że bóle jak przed @ towarzyszą skaracaniu się szyjki. Kakai, może już szyjka przygotowuje się :-)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Moja lekarka twierdzi, że bóle jak przed @ towarzyszą skaracaniu się szyjki. Kakai, może już szyjka przygotowuje się :-)

może i tak, bo do osttaniej wizyty jeszcze nie miałam takich bóli od 2 tygodni mam, wizyta za tydzien to sie dowiem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziś mija mój pierwszy termin i od razu posypały się smsy czy już urodziłam- bleeee
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd: dziś mija mój pierwszy termin i od razu posypały się smsy czy już urodziłam- bleeee

Ja bym coś odpisała, że tak, że nie pamiętają? Ma na imię Felek i jest cudownym facetem..
    Już przygotowuję sobie broń, jak będą mnie bombardować takimi "mądrymi" pytaniami..
    Albo że urodziłam, tylko zapomniałam się tym faktem pochwalić, mama gapa..

Gasz, czy ci ludzie sądzą, że ktoś będzie chciał ukryć fakt urodzenia dziecka?! Po cholerę takie wkurzające pytania?
    Złość się we mnie budzi, złość.....
    :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: dziś mija mój pierwszy termin i od razu posypały się smsy czy już urodziłam- bleeee

Witaj w klubie ;)
    PolusiowaMama: Albo że urodziłam, tylko zapomniałam się tym faktem pochwalić, mama gapa..
    Gasz, czy ci ludzie sądzą, że ktoś będzie chciał ukryć fakt urodzenia dziecka?! Po cholerę takie wkurzające pytania?
    Złość się we mnie budzi, złość.....

O mnie się podoba ---> "a wiesz zapomniałam napisać, że już urodziłam :devil:"
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: O mnie się podoba ---> "a wiesz zapomniałam napisać, że już urodziłam "

smiej sie, ale mamy bliskich znajomych ktorym dziecko mialo sie urodzic, znalismy termin wiec czekalismy spokojnie az nas poinforumują, miesiac po temrinie nie wytrzymalismy i zadzoenilismy, okazalo sie ze mala sie urodzila miesiac temu, mam uraz:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai ja na pewno nie zapomnę poinformować :bigsmile: Po prostu mam również już dość tych smsów :neutral:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witanko, ja wysiadam przy tym upale, burza była od 4-tej do 7-mej a teraz znowu ukrop.... boziuuuu dododotka
    jak ja ci zazdroszczę ty już na końcówce i masz 13 kg a ja jeszcze ile, a dzisiaj rano waga wskazała magiczne już 10kg na plussss :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    I ja się witam również w dwupaku.
    Upalnie dziś;/
    Po 15 jedziemy na KTG zobaczyć co tam u małej.Czy z serduchem ok.
    Ja oczywiście ani skurczu nie czuję...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    a u mnie wszyscy wiedzą że ma się w grudniu urodzić i to wszystko to może ominą mnie takie sms
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    acia20: a u mnie wszyscy wiedzą że ma się w grudniu urodzić i to wszystko to może ominą mnie takie sms

nie ominą nie ominą, zobaczysz każdy od 1 grudnia będzie cię męczył urodziłaś już czy nie?! Ja się na takie atrakcje nastawiam od września.....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai ja na pewno nie zapomnę poinformować Po prostu mam również już dość tych smsów --

wiem, ma nadzieje ze mnie to ominie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: Dziś pierwszy raz śnił mi się franek, nie wiem czemu spał na grządce a nie w łóżeczku, na początku bałam się że nie żyje, ale potem okazało się że wszystko ok.

:devil: A pamietasz jak mówiłaś, ze syndrom wicia gniazda właczył Ci sie jako praca w ogrodzie i to chyba w ogrodzie będzie gniazdo :devil::wink: No to gdzie ten biedny Franek ma spać? Na grządce najfajniej - miękko, skopane, przygotowane :crazy::rolling:

A ja siedze w ogródku, nogi mam w misce z zimna wodą, popijam kawę mrożoną, która z chwili na chwile robi się coraz cieplejsza :wink: i jest mi super :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Sysiajaw to na pocieszenie powiem, że ja na początku dość szybko przybierałam na wadze, a potem, jak już dzidziuś zaczął mocno przybierać, to mi przystopowało :wink: więc może też tak będzie u Ciebie :smile:

Mnie brzuch okresowo boli od jakiegoś czasu, a wczoraj to myślałam, że mi tam powypruwa wszystko :sad: ale może to też jakieś jelitowe coś się odzywa, bo w weekend zjadłam grochówkę :shamed:

Treść doklejona: 03.07.12 10:48
    Ul_cia: A ja siedze w ogródku, nogi mam w misce z zimna wodą, popijam kawę mrożoną, która z chwili na chwile robi się coraz cieplejsza i jest mi super

Aale zazdroszczę!:devil:
    Na szczęście u nas dziś pochmurnie, chociaż i tak parno...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja mam takie dziwne skoki wagowe, przez 18tyg. przytyłam 1,8kg, później przez następne 4tyg. następne 4kg, póżniej przez następne 1kg, i teraz po 4tyg. znowu 3kg... mam nadzieję że następny miesiąc będzie tylko 1kg ale cóż nadzieja matką głupich podobno :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A mi przed chwilką odszedł czop w dużej ilości z niteczkami krwi.Wcześniej było bez podbarwienia krwią i baaardzo mało.Czyżby coś się zaczynało dziać?!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Osorya: Czyżby coś się zaczynało dziać?!:bigsmile:

oby oby :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Osorya: Post testowy.Testuje forum z telefonu;)

rozumiem, że przygotowujesz się na wielką chwilę żeby nas informować :devil::devil: barrdzo dobrze :cool:

hmm po za tym że jak zwykle post przeskakuje
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam sie znow w upalny dzien, zaraz musze isc odebrac wyniki badan w ten upal nie mam daleko w sumie ale nie chce mi sie.

Wlasnie podpatrzylam ze szpital w ktorym bede rodzic prawdopodobnie ma znieczulenie na zyczenie!:) takze ufff ulga, bo ten w moim miescie nie mial, a zawsze to inaczej gdy ma sie swiadomosc ze cos moze pomoc....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    osorya to oby się działo
    my właśnie wróciliśmy z ogrodu bo już nie dało się wyrobić

ja to po urodzeniu felka zrobiłam niezły numer z informowaniem przyjaciół bo nie wiedziałam że mmsa mogę wysłać jednoczesnie do maks 10 osób. pech chciał że moja najbliższa przyjaciółka była tą 11 i faktycznie o tym że urodziłam dowiedziała się od innych jak dostałą smsa czy idzie mnie odwiedzić w szpitalu.

Głupio mi było na maksa...więc uważajcie na tą dzisiejszą technikę

ale bym chciała dziś urodzić.
    --
  5.  permalink
    Osorya: Post testowy.Testuje forum z telefonu;)

Test przeszedł pozytywnie! :bigsmile: A teraz zaciskamy mocne kciuki za Ciebie i czekamy na newsy :bigsmile:
    -- ___
  6.  permalink
    Osorya kciuki zacisniete :) obys tulila swoje Malenstwo za jakis czas :) u nas dzisiaj pochmurno i zas grzmi, w nocy przeszly 2 burze i teraz 3 sie szykuje;/
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Post testowy.Testuje forum z telefonu;)
    --
  7.  permalink
    Ja juz z bratem rozlozylam lozeczko :bigsmile::bigsmile::bigsmile:Powoli przygotowuje pokoj hehe:tongue::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.