Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Heh Cobraczek pogratulowac, ja dalej nic :P zero jakiegokolwiek dzialania :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeJul 3rd 2012
     permalink
    kurde cobraczku moja ciąża to mi szybko minęła ale twoja to już w ogóle ekspresowo :)
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja w sobotę mam przemeblowanie:bigsmile: I będę składać łóżeczko. Jak narazie komoda do przewijania i szafa wnękowa gotowa teraz tylko pozostało wszystko poustawiać i poukładać.
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja mam rozlozone lozeczko ale co z tego jak czeka nas przeprowadzka hehe :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  2.  permalink
    Dzięki za dopisanie mnie do listy:-))))
    A ja dziś przed kompem to umieram normalnie, pokój od wschodu, rolety zasunięte a tutaj gorąco strasznie i duszno. Już sama nie wiem czy gorąco bije od monitora czy z zewnątrz:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    haha kuleczko ty to jesteś chyba najpóźniej organizującą tutaj wyprawkę :devil: ja też jestem jeszcze w ciemniej d... ale ja mam jeszcze czasuuuu a czasuuu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a ja wczoraj ubrałam łóżeczko:bigsmile: przysłoniłam ladnie prześcieradłem:smile:
    --
  3.  permalink
    Syska, ja poza ciuszkami to nie mam nic gotowego hehe, ale ja nie rusze palcem, niech maz doopsko spina i pokoj zacznie malowac, bo sie obudzimy z reka w nocniku :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: ja poza ciuszkami to nie mam nic gotowego heh

haha to zawsze coś, ja mam tylko ciuszki od znajomych które dostałam a jeszcze sama nic nie kupowałam :devil::devil:
    --
  4.  permalink
    Ja troszke kupilam, 4 kartony dostalam od znajomej i w ten weekend ma mi jeszcze znajomy po swoim brzdacu dowiesc kilka rzeczy, ktorych juz nie uzywaja :P nie wiem gdzie ja to pomieszcze:P
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny mam pytanie: jestem po kolejnej wizycie u gin i badaniach (mocz + morfologia) i niestety wyszły mi ciała ketonowe w moczu i pojawiło się białko (śladowe ilości). Wszystkie badania wcześniejsze były ok. Pani doktor sugeruje że mogę być niedożywiona i za mało piję. Dodatkowo twierdzi że za mało przytyłam (od początku ciąży 3 kg). Uważa, że na tym etapie powinnam przytyć co najmniej do tej pory już 6 kg...Trochę wydaje mi się to dziwne. Zwłaszcza, że się nie głodzę, jadam normalnie (może teraz przez te upały faktycznie trochę mniej), poza tym zawsze byłam bardzo szczupła i łatwiej było mi przytyć niż schudnąć. Czy powinnam się martwić i co robić by mi się te wyniki poprawiły?:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Violet nie mam pojecia co Ci doradzic:( nie mialam tak....ale nie sadze ze to moze byc przez maly wzrost wagi. Ja jestem w 32 tc jak widac i przytylam 5 kg lekarka nic nie mowi na temat mojej wagi. Waze teraz 53 kg przy wzroscie 160, startowalam z waga 48.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Moim zdaniem przytyłaś ok. Ja na twoim etapie też miałam ok. 3kg za to później poszalałm i już mam 10kg... z czego dumna nie jestem a też jedzeniowo nie szaleję. To wszystko może się zmienić
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Moje 2 kolezanki dzisiaj urodziły:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet, co za wnioski ta Twoja Pani doktor wyciągnęła...? Ja ostatnio miałam ciała ketonowe w moczu, białko i nikt mi nie zarzucał, że się głodzę :/ Zalecili pić więcej wody i po 3 dniach miałam wzorcowe wyniki. Dodam, ze ja do tej pory przytyłam 6kg. I nigdy moja gin nic mi nie powiedziała odnośnie wagi... Czasem nawet są tygodnie, gdzie gubię z kilogram, by później znów przybrać. Jeśli hemoglobinę masz w normie, to jest wszystko ok, tak uważam... Woda w ruch i będzie dobrze :)
    --
  6.  permalink
    violet_flower

Mysle ze nie masz co sie przejmowac waga. Ja bedac na Twoim etapie wazylam 2 kilo mniej niz przed ciaza. Teraz zaczelam przybierac ale nadal nie sa to jakies znaczne liczby. Na liczniku plus 6 kilo i nikt mi nigdy nie powiedzial ze za malo tyje. Takze bez paniki :)
    --
  7.  permalink
    Mi lekarz jak wyszly ciala ketonowe w moczu tez sie pytal czy sie nie glodze, u mnie to bylo powodem zdiagnozowania cukrzycy miedzy innymi;/ z bialkiem w moczu nie doradze, bo nie mialam.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja w ciąży bliźniaczej do 20tc przytyłam 2kg i nikt mi nie mówił że mało, a do końca, czyli 29tygodnia przytyłam 7,5, z czego dzień po porodzie zostało mi 2kg, a resztę wypociłam z wodą przez następne 2tygodnie.. Nic tylko się cieszyć, że będzie mało do zrzucenia :)
  8.  permalink
    No i nie przejmuj sie waga, ja juz na koncowce praktycznie jestem i nic nie przytylam, tylko schudlam.
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny, zeby byla jasnosc. To tez nie jest tak ze kazda sobie moze pozwolic na chudniecie w ciazy. Jesli ktos ma nadwage, to owszem, mozliwe jest ze koncowy bilans jest ujemny, a dziecko jest calkowicie zdrowe i normalnych rozmiarow. Niemniej jednak, osoby szczuple chcac nie chcac musza zakonczyc ciaze na jakims tam plusie. Nie ma sily, to wszytsko co nam przybywa wazy. Nie jest powiedziane ze musi to byc 15 kilo, czasami jest to 5 czasami 8. Jednak ciagla utrata wagi, w momencie gdy nie mamy mdlosci i ciaza przekroczyla uz 3-4 miesiace nie jest dla osob o szczuplej budowie pozadana.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ogladam wlasnie listy wyprawkowe hehe czuje sie troche zagubiona mimo ze duzo rzeczy juz mam....zaczynam bac sie czy poradze sobie z noworodkiem.
    Moj brzuch dzis wyglada kosmicznie wypukly jest tylko z prawej strony hehe:)
  10.  permalink
    Hope, ale to chyba normalne, ja tez mam obawy, ze nie dam sobie rady, czy wszystko mam (tu akurat mowie nie:P),ale chocby miala sie zesrac, to sie tym obawom nie dam.
    Z "nowosci" pogodowych, dalej grzmi i leje.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Matylda1982: Jednak ciagla utrata wagi, w momencie gdy nie mamy mdlosci i ciaza przekroczyla uz 3-4 miesiace nie jest dla osob o szczuplej budowie pozadana.

ale My tu mówimy o "przypadku" (przepraszam violet za określenie), gdzie dziewczyna przybiera na wadze, z tym, że nie w tempie ekspresowym. Moim zdaniem u violet jest to całkiem zdrowa sytuacja. A to, o czym piszesz Matylda, jest dla Nas wszystkich naturalne.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    hopelight pamiętaj o kosultacji anestezjoligicznej w tym szpitalu koło 37 tygodnia. U nas przynajmniej jest taka praktyka.
    --
  11.  permalink
    Katka81

tak , tak ja to wiem, przepraszam za zamieszanie.
    odnioslam sie tylko do wpisu Kuleczki, ktory jakby go wyjac z kontekstu moze byc troche mylacy.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    nibriana: hopelight pamiętaj o kosultacji anestezjoligicznej w tym szpitalu koło 37 tygodnia. U nas przynajmniej jest taka praktyka.

Dzieki za info pewnie na taka bede musiala sie przejechac. :) Tak wogole to malo wiem o tym szpitalu mialam rodzic w moim miescie ale okazalo sie ze moj maly ma dysproporcje w naczyniach w srodpiersiu (reszta w serduszku , przeplywy, budowa) jest prawidlowa wiec prawdopodobnie taka jego uroda ale lepiej dla niego zeby urodzil sie w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci bo bedzie mial badania a w mojej miejscowosci ma tylko stopien 1.
    Musze wszystkiego sie dowiedziec we czwartek, jak to z porodami rodzinnymi, znieczuleniami itp. bo jak na razie nie wiem NIC i boje sie jeszcze tego ze jak zacznie sie porod to mam az 80 km, co jesli nie daj Boze bedzie jak u mojej mamy (pierwsze odeszly jej wody potem za pare godzin dopiero miala skurcze) podobno zaraz po odejsciu wod trzeba znalesc sie w szpitalu:sad:
  12.  permalink
    Dzięki Wam za rady - trochę się uspokoiłam. Mimo to dostałam od lekarki skierowanie do poradni patologii ciąży - mam tam skonsultować z innym lekarzem moje słabe przybieranie na wadze...Przed zajściem w ciążę ważyłam 52.5 - 53 kg a dziś na wizycie waga wskazała 56 kg. Jestem wysoka (172 cm), ale zawsze byłam bardzo szczupła i wyniki badań miałam wzorcowe. Więc po prostu zaczęłam się po tej dzisiejszej wizycie zastanawiać czy coś jest ze mną nie tak, bo mimo, że nie jestem żarłokiem staram się dobrze odżywiać dla dziecka, ale to i tak niewiele daje bo nabieranie kg idzie mi bardzo wolno. Z tymi ciałami ketonowymi w moczu lekarka uzasadniła to tak - że organizm zaczyna trawić własne białko i stąd te wyniki w moczu. W sobotę byłam na usg połówkowym, z dzieckiem wszystko ok, ważyło około 450 g, bardzo ruchliwe, macica i szyjka w normie, więc chyba nie jestem taką wyrodną matką z tym moim odżywianiem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Matylda1982: tak , tak ja to wiem, przepraszam za zamieszanie.

nie ma problemu Matylda. Ja sama wiem, jak fiksowałam odnośnie wagi na początku, bo późno zaczęłam przybierać... A teraz - każdy kilogram jest dla mnie na wagę złota :) Jem na siłę, bo dla córci :)))
    --
  13.  permalink
    violet_flower: więc chyba nie jestem taką wyrodną matką z tym moim odżywianiem

nawet tak nie mysl :P wiesz jakie ja mialam wyrzuty sumienia, ze ciagle chudne, ze nic nie przybieram i od razu dopadly mnie jakies glupie schizy, ze cos z dzieckiem nie tak jest, tak nie mozna. Trzeba byc dobrej mysli. Moj lekarz mnie uspokajal, ze to nic, ze chudne (Ty jednak minimalnie przybierasz),ze dziecko sie rozwija prawidlowo, ze wszystko jest ok.
    --
  14.  permalink
    kuleczka_69: nawet tak nie mysl :P

ok, postaram się, ale do tej poradni i tak muszę iść na konsultacje...tylko boję się czy mnie tam nie zostawią na jakieś badania, bo ta poradnia jest przy szpitalu...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet_flower: W sobotę byłam na usg połówkowym, z dzieckiem wszystko ok, ważyło około 450 g, bardzo ruchliwe, macica i szyjka w normie, więc chyba nie jestem taką wyrodną matką z tym moim odżywianiem:wink:
    --

I TAK MASZ MYSLEĆ :)))
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej kochane ja już po wizycie szyjka zachowana ma 30 mm , powiedział ,że rozwarcia nie ma choć w karcie ciąży napisał 0,5 ale to już tak parę wizyt pisze .Szyjka miękka ale to też już miękka od 26 tygodnia więc może dotrwa do terminu te skurcze jej nie dokuczają za bardzo teraz wizyta za 2 tygodnie i takie dokładne usg , dziś mi nie chciał zrobić , a tak bardzo chciałam ją zobaczyć , ale jeszcze kazał leniuchować , choćby te dwa tygodnie, leki będę brała do 37 tygodnia .
    --
  15.  permalink
    Lepiej dla wlasnego spokoju isc i porobic niezbedne badania. Mi moj lekarz kazal na HIV powtorzyc, nie wiem po co, jak nie mialam stycznosci z chory, ani z krwia inna. Jak mama zaniosla krew do badania to okazalo sie, ze teraz trzeba konsultacje z lekarzem przejsc i dopiero on uzna czy sie kwalifikujesz na badanie czy nie. Chore troszke no ale coz... wiec zrobila mi mama tylko HBs i mocz i jutro beda wyniki. A w czwartek na wizycie GBS i biocenoza pochwy. Ten moj lekarz cos sie spieszy z tymi badaniami wszystkimi
    --
  16.  permalink
    a tutaj my w 22 t 0d

null:wink:

Treść doklejona: 03.07.12 16:24
    Przepraszam, że na tym wątku wrzuciłam, ale żeby było od razu do tematu, że jednak coś jemy i rośniemy :wink:

Treść doklejona: 03.07.12 16:24
    edit: 21 t 0d :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet a Ty rzeczywiście chudzinka jesteś... :shocked:
    --
  17.  permalink
    katka_81: violet a Ty rzeczywiście chudzinka jesteś...

no tak wiem - wszyscy mi to mówią, ale co poradzić - taka moja uroda. Więcej niż 57-58 kg to ja nigdy nie ważyłam, a wzrost też robi swoje...
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    kochana ty to faktycznie szczuplutka jestes :confused:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  18.  permalink
    Ber1987: kochana ty to faktycznie szczuplutka jestes

to chyba genetyczne po mojej mamie :wink: ponoć jak mnie urodziła, to niektórzy sąsiedzi nie do końca zorientowani w temacie pytali czyje to dziecko wozi na spacery, bo nic nie było po niej widać po ciąży, a i w ciąży przytyła mało
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    oj tak z chęcią oddam ci moje 5 kilogramów :devil::devil::devil:
    --
  19.  permalink
    sysiajaw: oj tak z chęcią oddam ci moje 5 kilogramów
    --

ok - biorę całe 5 - może wtedy lekarka mi się uspokoi i moje sumienie też :smile:
    --
  20.  permalink
    jejku ile postow...nie dam rady nadrobic....
    z tego co udalo mi sie wylapac przewijajac strony to wypada mi zlozyc gratulacje dla Łezuni oraz zaciskac kciuki za Osorya.....tak tez czynie :))

a dla chetnych i spragnionych opisu mojego porodu...zapraszam pod karte...wena mnie poniosla i wyszla z tego nowela....na powiesc sie zapowiadalo momentami...karte udostepniam do jutra :))
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    to może i moje 7 zechcesz ;) bo ja na obecnym etapie ważę 62 kg przy wzroście 160 cm, startowałam z wagą 55 kg i chyba do końca ciąży dobije do 70 kg :shocked:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    psycho_patka: a dla chetnych i spragnionych opisu mojego porodu...zapraszam pod karte...wena mnie poniosla i wyszla z tego nowela....na powiesc sie zapowiadalo momentami...karte udostepniam do jutra :))

haha ide:bigsmile:

wrócilam od laryngologa, ucho naprawione:clap:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja to chyba jestem wśród Was liderką jeśli chodzi o wagę:devil:. Ktoś chce jakieś moje kilogramy? Wcale nie jem więcej niż przed ciążą, dużo się ruszam, a tu ciągle coś na plusie.

U nas od wczoraj łóżeczko już stoi, zamówiłam 2 koszule do szpitala i trochę rzeczy z wyprawki, a dzisiaj wyprałam troszkę ciuszków dla Małej. Nogi wymoczyłam w misce z zimną wodą i jest mi bardzo przyjemnie, tylko coś chyba pogrzmiewa.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Dziewczyny ja przytyłam 23kg...Przed ciążą ważyłam 57 a teraz 80kg, przy wzroście 172cm;) I nie objadam się za dużo i mam mega dużo ruchu przy moim 2,5 latku;) kwestia genów...:cool:
    --
  21.  permalink
    psycho_patka

Nie jestem w Toich przyjaciolkach i niestety nie widze wpisow pod karta :/
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej Dziewczyny, przepraszam ze sie nie odzywalam, ale tel z internetem mi padl i w szpitalu nie miałam mozliwosci napisać. Dzięki za troskę, kochane jestescie. Pisze juz z domu, dzis mnie wypuscili. Wszystko sie wyciszylo, krwawienie ustapilo, ni cholery nie wiem co to były za akcje :(
    Wg ordynatora patologii najprawdopodobniej mikro urazy lozyska, albo jakieś słabe naczynie zaopatrujace macice, ktore pęka z byle powodu. A krwawienie i skrzepy leciały ze mnie ze hej :(
    Teraz juz wszystko dobrze, ale mam bezwzględny nakaz lezenia i zwolnienie do 37 tygodnia.

Resztę postów nadrobie jak sie ogarnę, bo dopiero od godziny jestem w domu.

Pozdrawiam was bardzo gorąco (tfu!!!) zimno ;)
    --
  22.  permalink
    Matylda1982: Nie jestem w Toich przyjaciolkach i niestety nie widze wpisow pod karta :/

no tak bo udostepnilam karte a zapomnialam o komentarzach....jak widac ciazowe zacmienie mozgu nie ustepuje wraz z porodem...:) juz naprawiam
    --
  23.  permalink
    violet_flower: Dodatkowo twierdzi że za mało przytyłam (od początku ciąży 3 kg). Uważa, że na tym etapie powinnam przytyć co najmniej do tej pory już 6 kg...

Kochana, nie martw sie wagą. Najważniejsze są wyniki badan. Ja od początku ciąży przytyłam również nie więcej niż 2-3 kg, ale z tego co wiem to malenstwo rosnie zdrowo i to najwazniejsze. Dzidzia ciągnie z nas ile trzeba.
    -- ___
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    easy cieszę się niezmiernie, ze jesteście z Idą w domku całe i zdrowe :) Wypoczywaj dużo :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.