Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeJul 4th 2012
     permalink
    Wow Penny!Moze nasze maluchy zechca wyjsc razem w jednym dniu;D Dziekuje za info;)
    U mnie skurcze na razie co 7-8 min.I musze przyznac,ze cholernie bolesne;/ Az wykreca mi palce u stop;P Pisze z telefonu i widze,ze dodaja mi sie po 2 posty,nie robie tego specjalnie;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Wow Penny!Moze nasze maluchy zechca wyjsc razem w jednym dniu;D Dziekuje za info;)
    U mnie skurcze na razie co 7-8 min.I musze przyznac,ze cholernie bolesne;/ Az wykreca mi palce u stop;P Pisze z telefonu i widze,ze dodaja mi sie po 2 posty,nie robie tego specjalnie;)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Hehe widzisz doczekałaś się :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    dziewczyny powodzenia!!!!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    mag_dre - gratuluje!
    Panny i Osorya - trzymam za Was kciuki!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Wow!Ale numer! Polusiowa tak czarowala ze wyczarowala? !Super! Kakai czyja sobie dobrze przypominam ze Tobie dosc wczesnie brzuszek opadl?Bo mi tez juz opadl ewidetnie z podstawki na cycuchy zrobil sie woreczkiem na udach...
    My nadal na mazurach:-) pogoda jest dla mnie laskawa :-) rano chlodno a dopiero od 15 upal:-)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Jestesmy w szpitalu.Czekamy na przyjecie na IP.Troche kobitek tu siedzi.Skurcze trwaja;D Mam mega super humor;D
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny powodzenia :)))

wow jestem na 53 miejscu z 67 ....
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    I wyszło, że czarownica jestem :-)

Pięknie Dziewczęta, bądźcie dzielne, to już dziś!
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Polusiowa dalej ładnie czaruj to będziemy się w terminach rozpakowywać :D
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mag_dre, gratuluję! :clap:
    Panny, Osorya, trzymam za Was kciuki! :bigsmile:
    Polusiowamama, może mi też wyczarujesz rychły poród? :)
    -- ,
  1.  permalink
    Kcuki zaciskam za szybkie porody:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre - gratulacje!

Panny i Osorya - kciuki!

Witamy się i zaczynamy 38 tydzień Maluszek donoszony :clap::swingin:

Obudził mnie ból brzucha jak na @, mocny, nie wiedziałam czy chce mi sie kupe czy co, trwało tak z 5 minut i przeszło :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale sie zmowily dziewczyny hehhe
    powodzenia !!!!!

Polusiowa moze czas zmienic profesje? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    szybkich porodów dziewczyny :bigsmile:
    Malutkie czekały chyba na wakacje coby końcem roku nie wyskakiwać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Wow dziewczyny powodzenia!!! Ale żeście ruszyły razem na porodówki :) Życzę wam szybkich porodów i rychłego spotkania z waszymi kruszynkami :) A my dziś tournee po lekarzach mamy -neurolog i rehabilitant.
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    2 palce to dużó! To przecież 4cm! :) Faza bierna za Tobą. Może trwać nawet 12h, więc teraz do 7cm powinno pójśc nieźle. Potem chwila kryzysu i już Mała śmignie! powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: Obudził mnie ból brzucha jak na @, mocny, nie wiedziałam czy chce mi sie kupe czy co, trwało tak z 5 minut i przeszło :neutral:

Kakai mnie na porodówce pytali czy odczuwam parcie na stolec (przy partych ma się takie odczucie)...tak, tak wiem...skurczy partych jeszcze nie masz :bigsmile: ale może i Janek szykuje się już do wyjścia ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kakai: Obudził mnie ból brzucha jak na @, mocny, nie wiedziałam czy chce mi sie kupe czy co, trwało tak z 5 minut i przeszło

Surczybyk cie dopadł. Mnie wczoraj dopadały skurczybyki jak burza była. Normalnie jeszcze dodatkowo krzyżowe, ale burza przeszła - skurczybyki też.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Czarować muszę, bo zajmuję (wiem, tylko chwilowo), ale mimo wszystko 13 miejsce ;-)
    Zaraz wpadnę do 10-tki!

Odebrałam wynik Streptococcusa - wyhodowano, fak fak fakenszit!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku: Kakai mnie na porodówce pytali czy odczuwam parcie na stolec (przy partych ma się takie odczucie)...tak, tak wiem...skurczy partych jeszcze nie masz ale może i Janek szykuje się już do wyjścia ;)

może może, bo juz oddawna siedzi nisko przygotowany do wylotu, chwilow nie wiedziałam czy to jakies mocne rozwolnienie sie szykuje czy co:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: Surczybyk cie dopadł. Mnie wczoraj dopadały skurczybyki jak burza była. Normalnie jeszcze dodatkowo krzyżowe, ale burza przeszła - skurczybyki też.

u nas na szczescie tej nocy burzy nie było, bo obawiam sie własnie aktywacji bóli:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: A my dziś tournee po lekarzach mamy -neurolog i rehabilitant.

powodzenia na wizytach!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: Odebrałam wynik Streptococcusa - wyhodowano, fak fak fakenszit!

:confused::confused: z drugiej strony dobrze ze wiesz ze jest

Ale moje posty rozbiło, pewnie przez uciekający post osroyi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny trzymam kciuki bardzo mocno, żeby dzieciaczki w końcu dziś wyszły, piękna data :) i gratulacje dla mag_dre :) a ja dziś mam kolejna wizytę :bigsmile:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Jejku ruszyło się :rolling:
    penny, osorya - trzymacie się dzielnie :bigsmile:
    mag_dre - gratulacje :*
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Oooo ale się dzieje... Powodzenia dziewczyny!
    Mnie dzisiaj obudziła seria skurczy w łydce, ledwo odpoczęłam to kolejny mnie łapał.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    I porodowka;) Na razie tylko rozwarcie na 2 palce,ale jest!;D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ejjj super no i wam zazdroszczę :) obie miałyście mieć dziś wizytę i obie rodzicie :)
    kakai ja o tych zwolnieniach pisałam do nibriany bo to ona zapytała,a ciebie potraktowałam jako źródło informacji z sr
    poluś teraz czaruj dla mnie.

u nas masakryczna noc- fel nie mógł zasnąć przez te burze, a o 4 pierwszy raz przyspacerował do naszej sypialni z komunikatem chce zabawy. udało się go ujarzmić dopiero o 6 i w efekcie dopiero teraz wstajemy, pewnie nici z jakiejkolwiek drzemki a zamierzałam dziś rąbać drewno, skoro układanie nie działa- w końcu do stracenia to ja nic już nie ma. Idę pić turbo zioła najwyżej będę po nich rzygać...

no i zapewne zostanę dziś długopanującą liderką :).

szkoda że od skurczy łydek się nie rodzi.

osorya może zaczynaj smsa od godziny o której piszesz łatwiej będzie ogarnąć twoją rzeczywistość przez te przeskakujące posty.

no to ja po wizycie w kibelku też już jestem bez czopa cieszę się podwójnie bo z felem w ogóle mi nie odszedł, ale w sumie musiał odejść skoro doktor wczoraj tak pogmerał, wiem ze o niczym to nie świadczy ale jest nadzieja :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mkd - Dobrze, że od skurczy łydek się nie rodzi, bo ja bym już dzisiaj zaliczyła porodówkę. A Malucha ma jeszcze troszkę czasu.

Mam ogromną ochotę na tartę z owocami, budyniem i galaretką i zaraz jadę po potrzebne składniki. W końcu któraś z
    Was musi przytyć te 15 kilo i to będę na pewno ja...

Dzisiaj skończyliśmy 32tc :).
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się w kolejny upalny dzień, leje się ze mnie już od rana, nawet wieczorna burza nie pomogła :sad:

Widzę, że akcja się poważnie rozkręca :)

Gratuluję mag_dre!! :clap:

I życzę szybkich i bezbolesnych porodów Penny i Osoryi (też nie wiem jak się odmienia) :tooth:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny, osorya kciuki mocno zaciśnięte !!!!!!!

meg_dre gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Tak czułam, że dziewczyny w końcu ruszą na porodówkę w ten sam dzień. Powodzenia Osorya i Penny!!!:bigsmile:

Mag dre gratulacje:clap:

Treść doklejona: 04.07.12 09:48
    Kurcze, Kasiek, wygląda jakbym skopiowała twojego posta, nawet buźka ta sama...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ło jezu! 180 postów, myślałam, że w końcu się lista ruszyła ... :smile: A tu czary mary :wink: i zadziałało :-)

Mag_dre - Gratulejszyn, Penny i Osorya - kciukasy
    - to już dziś! tadam tadam tadam - ale radocha, tyle Maluchów na raz!

Moja Martynka wczoraj wieczorem jakoś strasznie aktywna na burze się zrobiła... a wogóle zauważyłam, że jak napiję się w taki upał coś bardzo zimnego, to ona natychmiast dostaje czkawki :shocked: Moje malutkie biedactwo, matka ją męczy :devil:

PolusiowaMama: I wyszło, że czarownica jestem :-)

Nie czarownica - tylko czarodziejka :wink: Zawsze to powtarzam mojemu M jak mnie od czarownic wyzywa :wink::devil:
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Penny, Osorya - kciuki zaciśnięte :thumbup: oby szybko i bezboleśnie poszło :peace:
    magdre gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    wiadomosc od Penny skurcze sa, rozwarcia brak, dali jej jakis zastrzyk (nie wie, na co) i poszla spac, bo jest wykonczona. Ma dostac tez jakis antybiotyk.

No przy partych tez mialam wrazenie, ze do toalety mi sie chce :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witankooo Ooooooo co tu się dzieje!!!!!

Mag_dre, gratuluję! :clap: Panny, Osorya, trzymam za Was dziewczynki kciuki! :cheer::cheer:

Polusia ty to wyczarowałaś :crazy: lepiej nie można było :tooth:

a u mnie cholerna duchota.....

A i trzymam kciuki za wizyty :tooth: bo ja też dzisiaj wizytowa :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Penny, Osorya :bigsmile: gratulacje!! Do końca wierzyłam, że nie trzeba będzie wywoływać :bigsmile:
    Mag_dre gratulacje!!!

A my dziś kończymy 39 tydzień i do terminu zostaje nam coraz mniej :)
    Polusiowa teraz następne mamusie czekają na czary :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Jejku teraz to się sypnie :bigsmile:

powodzenia Osorya i Penny :peace:

Mag_dre gratuluję !!!:clap:
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Ja po nieprzespanej nocy.Tak cos skrzeczalo od 01.00 w nocy ze caly dom na nogi postawilo.Poszperalam w necie i znalazlam odglosy ptakow i co sie okazalo to Derkacz:confused:Nawet pies go nie mogl zagluszyc,teraz sie zastanawiam jak go wyploszyc nastepnym razem bo zasnelam jak sie widno zrobilo bo dopiero przestal skrzeczec....

Upal 30st i ma byc jeszcze wiecej,mam nadzieje,ze dzisiaj bedzie burza bo idzie oszalec,wiatraki niepomagaja:confused:

Osorya i Penny Trzymamy kciuki!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    meg_dre Gratulacje kochana!!!! :clap::clap::clap::cheer::cheer::cheer::cheer:
    --
  3.  permalink
    mag_dre - gratulacje! :bigsmile:

______

Penny i Osorya - kciuki zacisniete!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Penny i Osorya tak samo trzymam kciuki - obu poszło gładko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a u mnie chlodno i leje, nawet z Mala wyjsc nie moge na spacer:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti ja sie ciesze ze pada:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja dzisiaj miałam bardzo wysokie ciała ketonowe w moczu rano, no i stwierdziłam, że musze wrzucić jakieś węglowodany (dozwolone w cukrzycy) bo się ich nigdy nie pozbedę... No wiec zabrałam sie za robienie lodów z fruktozą -z awsze były pyyyyszne, a dzisiaj jakieś takie fuj mi wyszły... badam o co chodzi, a ja zamiast słodkiej śmietanki dodałam kwaśnej śmietany...... zaćmienie ciążowe ... i taki pyszne miało być, a teraz tego nie zjem.... ehhh
    Ciekawe co u dziewczyn?

Treść doklejona: 04.07.12 11:14
    Kakai: Vsti ja sie ciesze ze pada

A u nas upał, w domu duszno, bo okien nie mozna otworzyć, bo taki się piekarnik robi....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia współczucia ja sie ciesze ze choc chwile nas tu oszczędziło,z tmyi lodami to cyrki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja właśnie odebrałam wyniki hemoglobina mi spadła z 12,5 do 10,6 tym sposobem jest poniżej normy i tak samo hematokryt spadł mi do 32,7, pewnie anemia się przyplątała :confused:
    --
  4.  permalink
    penny, osorya - kciuki mocno zacisniete! :)
    mag_dre - gratulacje :*

Sysia normy dla kobiet w ciazy sa inne wiec moze nic sie nie przypaletalo. Ja dzis zas co godzine do kibelka na siura wstawalam;/ sie nie moge terazzebrac zeby na ktg jechac, tak mnie pachwiny bola, ze lazic nie moge, ale jutro wizyta i musze na to isc;/
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Wszystko możliwe, dzisiaj idę na wizytę więc się dowiem :wink: nie panikuje bo ja nie z tych, dostanę najwyżej jakieś żelazo i tyle :wink:

Treść doklejona: 04.07.12 11:35
    A tak w ogóle ciekawe co tam u dziewczyn na porodówkach :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Zazdroszczę tym, które zbliżają sie już do wyznaczonych terminów. Mój przypada na 5 listopada (przy okazji prosiłabym o wpisanie do tabelki :D) i bardzo się niecierpliwie. Dla mnie ciąża mogłaby trwać 6 miesięcy, bo już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę mojego małego bąbla i momentami mam dość czekania :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.