Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornibriana
    • CommentTimeJul 5th 2012
     permalink
    hehe z czachą to bym nie kupiła, nie moje klimaty, ale różem też możńa zwymiotować... ja nic w tym koloże nie kupowałam, bo go nie lubię, ale znajomi i rodzina nie pozwoli pozbawić córci tego koloru :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    wiola my będziemy mieć- mamy felka i franka i na początku też nam mówili że to kiepski pomysł, ale dla mnie szczytem są moi znajomi którzy mają : Aleksandrę, Elżbietę i Urszulę niby nic nadzwyczajnego gdyby nie to że na co dzień mają: ole, ele i ule :)

a mieszko to ładne imię.

matylda zapewniam że czołówka robi wszystko co w jej mocy :).

madzinka te koszule co zamówiłam teraz sa i tak dużo lepsze niż te co miałam w pierwszej ciąży na żelaznej był ewidentnie monopol jednej firmy bo wszytskie laski miały takie same okropne koszule z misiem lub żyrafą, co za debil je projektuje to nie wiem chyba się jeszcze nie zorientował że noszą je matki a nie dzieci...
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
    • CommentTimeJul 5th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd:a mieszko to ładne imię.

zgadzam sie, ale Henryk ladniejsze :devil::crazy:

Dziewczyny mam glupie pytanie. Jak "cytujecie" ze na poczatku cytatu pojawia Wam siepogrubiony nick cytowanej osoby? Odmozdzenie ciazowe nie pozwala mi tego samodzielnie wykombinowac.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    nibriana: hehe z czachą to bym nie kupiła, nie moje klimaty,

Moje też nie, ale 2zł szkoda mi nie było, a można starsze pokolenie podenerwować :tongue:.

mkd: co za debil je projektuje to nie wiem chyba się jeszcze nie zorientował że noszą je matki a nie dzieci...

O dobrze piszesz... Wzory masakryczne :confused:. Ja zamówiłam na ramiączkach, do te odpinane z boku jakoś nie do mnie przemawiają, no i te żyrafy albo misie :tongue:.
    Ja mam jadną z królikiem, chyba w niej pójdę rodzić :cool:, a druga całkiem całkiem w czerowne kwiatuszki, mogłabym normalnie w niej spać.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja kupiłam ta badziewna koszulke z misiem na ramiączkach na poród, tylko dlatego ze była najtańsza
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja mam jedną z żyrafą co by sie nie wyróżniać na oddziale, dwie takie ładne co to połowa z nas takie zamawiała, ale spakowałam też spodnie i koszulki na ramiączkach bo tak się dużo lepiej czuję. na co dzień w ogóle nie używam koszul, bo nie lubię jak mi się nogi sklejają w czasie snu :)

wrzuciłam domek letniskowy franka na brzuchy.
    --
  1.  permalink
    dziewczyny wrzucicie linka do tych "badziewnych koszulek"?
    ja szukam czegos na ramiaczkach bo zadne rekawy u mnie nie przejda, ale zastanawiam sie czy dla wlasnej wygody nie kupic czegos co nie jest konkretnie ciazowe.
    Poza tym to tylko na plan B, plan A to gora od bikini :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przyszedł kocyk letni:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Gratulacje dla nowych dzieciaków :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    mi mama tylko mówiła, że będą mi się mylić Radek i Remik jak ich zawołam itd a ja i tak obstawałam przy swoim i teraz muszę przyznać jej rację straaasznie mylą mi się imiona, ale to dopiero teraz się ujawniła ta wada, jak ich wołam, bez kitu, no ale cóż jest jak jest :] jednak na tą sama literę może się wszystko pochrzanić, tym bardziej jak dzieci prawie takie same :P
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nibriana: hehe z czachą to bym nie kupiła, nie moje klimaty, ale różem też możńa zwymiotować... ja nic w tym koloże nie kupowałam, bo go nie lubię, ale znajomi i rodzina nie pozwoli pozbawić córci tego koloru :devil:

ja właśnie nie mogę się przemóc z tym różem... :/ nigdy go nie lubiłam. Mam troszkę różowych ciuszków, ale to od znajomych, po ich dzieciaczkach... po chłopcach pobrałam też i powiem, że te kolorki mi bardziej podchodzą. Kupowałam ostatnio ręczniczki dla Michalinki i ten róż... :/ Kupiłam jeden różowy, drugi piękny zielony :)
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie: w ostatnim dniu 12 tygodnia, miałam robione USG, ale maluch się nie ruszał (mimo poszturchiwań głowicą USG). Mimo to lekarz stwierdził, że jest wszystko w porządku (wielkość płodu, proporcje, akcja serca), a maluch wcale nie musi się stale ruszać. Czy mimo wszystko brak aktywności malucha powinien mnie martwić, czy takie bierne zachowania dziecka są normalne?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a mi sie koszula przydala tylko na ostatni dzien, bo przebralam sie w swoja. Moglam korzystac do woli ze szpitalnych, do porodu tez dawali swoja. Przynajmniej brudzilam tamte, a nie swoje :D
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    To ja wrzucę link do koszul, które kupiłam na allegro, ku mojemu zdziwieniu (spodziewalam się czegoś badziwniejszego), koszulki są naprawdę fajne. Zamówiłam dwie i szlafrok do kompletu:

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-karmienia-ramiaczko-film-s-m-i2460337816.html

Tak przy okazji, bardzo zadowolona jestem również z zakupu stanika do karmienia:

http://allegro.pl/biustonosz-miekki-na-fiszbinach-karmiaca-mama-85c-i2438276848.html
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    emza: Dziewczyny, mam pytanie: w ostatnim dniu 12 tygodnia, miałam robione USG, ale maluch się nie ruszał (mimo poszturchiwań głowicą USG). Mimo to lekarz stwierdził, że jest wszystko w porządku (wielkość płodu, proporcje, akcja serca), a maluch wcale nie musi się stale ruszać. Czy mimo wszystko brak aktywności malucha powinien mnie martwić, czy takie bierne zachowania dziecka są normalne?

moj maluch długo był tak bierny na usg, pukanie a nawet mocne walenie glowica w brzuch go nie ruszało o milimetr:wink: za to po 20tc sie mega rozkręcił ruchowo
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    emza: akcja serca

Skoro serduszko bije to nie ma się czym martwić. Spał sobie i tyle :)
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
     permalink
    emza

pewnie spal. na tym etapie wyczuwalnosc ruchow dziecka jest zadna, wiec poza USG to nikt nie wie jak duzo i jak czesto dany maluch sie rusza.
    skoro parametry w normie, serce bije, to nie ma sie czym zamartwiac. jeszcze bedziesz prosic zeby sie choc na chwile przesal ruszac, albo zlitowal sie i zmienil strone okopywania zeber :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    emza: Dziewczyny, mam pytanie: w ostatnim dniu 12 tygodnia, miałam robione USG, ale maluch się nie ruszał (mimo poszturchiwań głowicą USG). Mimo to lekarz stwierdził, że jest wszystko w porządku (wielkość płodu, proporcje, akcja serca), a maluch wcale nie musi się stale ruszać. Czy mimo wszystko brak aktywności malucha powinien mnie martwić, czy takie bierne zachowania dziecka są normalne?

Jak ja zapytałam lekarza, dlaczego mój Maluch się nie rusza i czy śpi (na usg) to popatrzył na mnie i spytał sie czy ja się ciagle ruszam, a jak się nie ruszam - tak jak np w tym momencie jak leżę na kozetce - to czy zawsze śpie :wink: i w ten sposób wyleczył mnie z obaw :devil:

mkd: ale dla mnie szczytem są moi znajomi którzy mają : Aleksandrę, Elżbietę i Urszulę niby nic nadzwyczajnego gdyby nie to że na co dzień mają: ole, ele i ule :)

Mój mąż ma z pierwszego małżeństwa córke Julkę, ja mam na imie Ula - i ciagle mu się Jula z Ula myliło i do małej Ula mówił :wink:

Matylda1982: Dziewczyny mam glupie pytanie. Jak "cytujecie" ze na poczatku cytatu pojawia Wam siepogrubiony nick cytowanej osoby? Odmozdzenie ciazowe nie pozwala mi tego samodzielnie wykombinowac.

Pod oknem dialogowym, w kórym piszesz zaznacz kropeczką Html (bo pewnie masz BBCode, alebo cuś innego :wink:) i wtedy bedzie widać kogo cytujesz :bigsmile:
    Kakai: przyszedł kocyk letni

No! :devil:
    --
  2.  permalink
    Ul_cia:
    Pod oknem dialogowym, w kórym piszesz zaznacz kropeczką Html (bo pewnie masz BBCode, alebo cuś innego :wink:) i wtedy bedzie widać kogo cytujesz :bigsmile:

dziekuje, zaznaczone, ciekawe czy zadziala :)
    --
  3.  permalink
    Juz po wizycie, luteine mam wziac do konca opakowania, a to moze na jakies 2 dni mi starczy, i odstawic, no i czekac na rozwiniecie akcji. Szyjka ma moze z 2-3 mm, ale cholernica trzyma :D i to najwazniejsze. U dzidzi normokardia, ja jak zwykle 2 skierowania na KTG dostalam, zrobil mi dzisiaj biocenoze pochwy i wymaz na GBSa z pochwy i odbytki, bolalo troche jak mi tam grzebal...wizyta zas za 2 tygodnie. Ale chlopaki, w sensie moj tatko i maz,dostana kopa do szykowania pokoju:devil:wcale ich nie zaluje :P od miesiaca prosze o pomalowanie scian i przemeblowanie :P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gratuluje nowym Mamuskom :)

Wiola - witaj :)

Emza - nasza kruszynka tez spala na usg w 12tyg i wszystko bylo ok :) tydzien wczesniej na usg fikala koziolki..

Dziewczyny, czy wy tez tak mialyscie, ze jak Wam brzuszek zaczal rosnac, to bolal po bokach? Takie mam jakby kolki/skurcze. Czasami sa dosc silne. No i brzuszek mimo, ze maly ciazy mi..i wydaje mi sie, ze ciagle najedzona jestem...

My jutro mamy usg polowkowe :) juz sie z mezem nie mozemy doczekac :)
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Dziewczyny, nie ukrywam że mnie uspokoiłyście:) Dzięki wielkie za odpowiedzi!:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: U dzidzi normokardia,

Boze, Kuleczko - a co to takiego? To niebezpieczne?
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: Boze, Kuleczko - a co to takiego? To niebezpieczne?

Nie, jak najbardziej w porzadku,chodzi tu o tetno dzidzi, ze jest w normie:) od 110 - 160 uderzen to jest normokardia
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Normokardia jak sama nazwa wskazuje oznacza, że serduszko pracuje w normie :tongue::devil:

PENNY, OSORYA gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia nie schizuj:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :devil: :wink:
    No siem przestraszyłam jakąś nową nazwą na stan Maluszka :devil:
    --
  5.  permalink
    Hehe Ulcia zawsze to jakies nowe slowo;p ja tez ze zdziwienia oczy zrobilam jak mi sypal takimi terimnami. Pozniej na googlach musialam sie doksztalcac:P
    Jeju czy Was tez tak bolalo po pobraniu tego gbsa? ja w srodku mam pieklo, i przy siusianiu jest masakra, nie wiem czy mi moze nie zarysowal cipuszki tym przyrzadem :P aha, jeszcze mi lekarz zaznaczyl, ze jestem uczulonana penicilinei maja dokladnie okreslic u mnie ten antybiorgam do tego gbsa
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kula mnie nie nie bolało:shocked: czym ci on pobierał? bo mi wypędzlowała takim patyczkiem i tyle, a w ciazy mialam chyba 5 posiewów i zdane mnie nie bolał
    --
  6.  permalink
    Kakai tez patyczkiem z wacikiem, ale wziernik mi wsadzal, bolalo jak cholera;/ nie wiem jakies teraz mam delikatne tam wszystko, moze od tego wkladania luteiny misie tam tak podraznilo?bo to jednak 2 razy dziennie tam gmeralam.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    madziauk: Dziewczyny, czy wy tez tak mialyscie, ze jak Wam brzuszek zaczal rosnac, to bolal po bokach? Takie mam jakby kolki/skurcze. Czasami sa dosc silne. No i brzuszek mimo, ze maly ciazy mi..i wydaje mi sie, ze ciagle najedzona jestem...

ja nie potrafię określić tego uczucia, taki raczej ogólnie rozumiany dyskomfort i coś innego niż zazwyczaj, ale do kolek bym tego nie porównała, Może to jakieś kłopoty z trawieniem ?
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    BlueCactus: To ja wrzucę link do koszul, które kupiłam na allegro, ku mojemu zdziwieniu (spodziewalam się czegoś badziwniejszego), koszulki są naprawdę fajne.

Bardzo ładna ta koszulka, wcale nie badziewna. Moje zdecydowanie gorsze, bardziej wpisują się w szpitalną modę żyrafkowo-misiową :devil:
    To mój królik http://allegro.pl/komplet-szlafrok-koszula-do-karmienia-xxl-3xl-i2452792775.html
    A ta zdecydowanie ładniejsza http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-karmienia-xl-i2418633942.html
    Te rozmiary to chyba dla dobicia ciężarnych, bo wcale nie wychodzą takie wielkie.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Kakai tez patyczkiem z wacikiem, ale wziernik mi wsadzal, bolalo jak cholera;/ nie wiem jakies teraz mam delikatne tam wszystko, moze od tego wkladania luteiny misie tam tak podraznilo?bo to jednak 2 razy dziennie tam gmeralam.

hmm nie wiem, ja gmeram tam 2x w tygodniu bo wsadzam sobie globulki, natomiasy mi bez wziernika to pobierała, nic czekaj na wynik i sie okaze:surprised:

ja robie jutro ostatnia morfologię, ciekawe co wyjdzie:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    No teraz bede czekala na ten wynik zeschizowana :P mi morfologi nie kazal robic, tylko mocz na nastepna wizyte, ale ja pewnie i tak zrobie to razem z tsh;p
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: No teraz bede czekala na ten wynik zeschizowana :P mi morfologi nie kazal robic, tylko mocz na nastepna wizyte, ale ja pewnie i tak zrobie to razem z tsh;p

Kula nie schizuj, co ma byc to bedzie:bigsmile: ja morfologie robiłam yyy w maju, bo mi nie kazała też no i teraz mam zrobi, tez lacznie z tarczyca, krzepliowościa itd, boje sie tylko co z moczem, bo ja wstaje w nocy sikac, i bedzie nie do konca wiarygodny chyba
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kuleczka_69: Kakai tez patyczkiem z wacikiem, ale wziernik mi wsadzal, bolalo jak cholera;/

Kochana, ja też tak reaguję na wziernik :/ Ostatnio jak mi go wsadziła, to aż mi dech zaparło i miałam wrażenie parcia na stolec. A Ona sobie zerknęła, stwierdziła, że jakaś infekcja mi się szykuje i chciała "wypędzlować" patyczkiem do posiewu ale że nie miała go pod ręką, to mnie tak z tym wziernikiem zostawiła i poszła po patyczek. Jak wróciła, to miałam dosłownie wrażenie - i tu przepraszam za dosłowność - że jak za chwilę mi tego cholerstwa nie wyciągnie, to Jej zaraz niechcący bączka puszczę w twarz :/ ale udało się wytrzymać... masakra jakaś normalnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Ja w nocy tez siuram, co godzine ;/ nie dalabym rady wytrzymac cala noc bez:P moje tsh 2 tyg temu wynosilo 0,8....mam nadzieje, ze za duzo niespadnie...(aj kulka wez sie walnij w leb i nie mysl co bedzie bo pewnie bedzie dobrze!)

Treść doklejona: 05.07.12 15:03
    katka_81: Jak wróciła, to miałam dosłownie wrażenie - i tu przepraszam za dosłowność - że jak za chwilę mi tego cholerstwa nie wyciągnie, to Jej zaraz niechcący bączka puszczę w twarz :/ ale udało się wytrzymać... masakra jakaś normalnie

hehe, ja to dzisiaj jakos tak wymanewrowalam, ze mi prawie wylecial na podloge bo juz mnie tak bolalo
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: ...(aj kulka wez sie walnij w leb i nie mysl co bedzie bo pewnie bedzie dobrze!)

dokładnie kochana, na tym etapie chyba juz tak nie skacze co??:smile:
    --
  8.  permalink
    Raczej nie,ale ja biore 225mg i musze sie pilnowac zeby zbytnio nie spadlo. Po porodzie powrot do dawki sprzed ciazy czyli 175.
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny nie wiem czy sie tym interesujecie ale Agnieszka Radwanska wlasnie awansowala do Finalu Wimbledomu.

Brawa!!! :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Raczej nie,ale ja biore 225mg i musze sie pilnowac zeby zbytnio nie spadlo. Po porodzie powrot do dawki sprzed ciazy czyli 175.

a ja 75, przed porodem bylo 25, natomiast ja mam po porodzie brac dawke ciazową i po 6 tygodniach skontrolowac
    --
  10.  permalink
    Ide sie polozyc bo jakos jak siedze to mnie boli piczka.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jakby, co to skleciłam opis mojego porodu, zapraszam na odpowiedni wątek :)
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Vsti...dajesz mi nadzieję, że "szyjkowym" łatwiej idzie ;-)
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    o to to :))))) hehe moze przynajmniej tyyle bedzie z tego dobrego! oby o czasie!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    KasiaTasia: [/quote][quote=KasiaTasia]
    To bola was wiezadla :-) Przejdzie samo :-) Nospa i odpoczynek:-)
    Ja teraz jestem na mazurach, mamy tu domek letniskowy, najwiekszy problem mamy z pradem, takich burz naprawde dawno nie bylo...sasiadom popalilo sprzety, wywalilo gniazdka zwnetrzne na 20 m od domu...generalnie strach w oczach jak sie rozkreca burza. Od miejsca gdzie przeszlo gradobicie mamyjakies 50 km. .. po chmurach widzielsmy ze sie cos swieci...

Mnie mecza skorcze przepowiadajace :( i mam takie bole okresowe...
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kakai: bo ja wstaje w nocy sikac, i bedzie nie do konca wiarygodny chyba

A która ciężarna nie wstaje w nocy? :cool: Ja sikałam ostatnio jeszcze o 4, a o 6 zbierałam mocz do badania.

Treść doklejona: 05.07.12 16:42
    Kakai: a ja 75, przed porodem bylo 25, natomiast ja mam po porodzie brac dawke ciazową i po 6 tygodniach skontrolowac

Ja biorę 50 a po porodzie mam odstawić... Kontrola w połowie września... się okaże. Przez rok tarczyca może szalec po porodzie, więc i tak trza będzie kontrolować...
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
     permalink
    nibriana: A która ciężarna nie wstaje w nocy?

Ja sie zglaszam jak wyjatek potwierdzajacy regule.
    Zasypiam najczesciej okolo 23-24 a na sika wstaje o 8 rano :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: A która ciężarna nie wstaje w nocy? Ja sikałam ostatnio jeszcze o 4, a o 6 zbierałam mocz do badania.

wiesz ze do tej pory udalo mi sie nie budzic w nocy na siku w noc poprzedzająca badania, zawsze, ale teraz juz raczej nie wytrzymam:smile:

Treść doklejona: 05.07.12 16:52
    nibriana: Ja biorę 50 a po porodzie mam odstawić... Kontrola w połowie września... się okaże. Przez rok tarczyca może szalec po porodzie, więc i tak trza będzie kontrolować...

noo wiadomo ze to trzeba miec pod kontrolą, ja licze ze po tych 6 tygodnaich odstawie calkowicie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Matylda1982: Zasypiam najczesciej okolo 23-24 a na sika wstaje o 8 rano

O matko, jak zazdroszczę... Ja mam pobudkę co 2 godziny, ostatnio jak wstałam po 4 godzinach snu to nie mogłam uwierzyć, że tak długo spałam.

Jakieś wieści od Penny? Znamy imię córeczki? Może mnie zainspiruje :wink:.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.