Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 5th 2012
     permalink
    Blue polegujesz? Boli? Zamawiamy na wieczór burzę?

Witam nową Mamę, która wpasowała się między mnie a Blue :)

Skwarno, gorąco..

Co do tarczycowego Euthyroxu, to ja też cuksam E125, po porodzie mam zmniejszyć o połowę i po 4 tyg. od porodu zrobić badania.. I tak pewnie już do końca świata!
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa....poleguję, teraz skurcze się wzmocniły, a tak cały dzien było "cicho". Gorąc mnie dobija....marzy mi się basen....

Pocieszałam się, że te upały tylko do końca tygodnia...oglądając dzisiaj pogodę myślałam, że zabiję wzrokiem "pogodynkę", która głosiła, że Afryka utrzyma się u nas przez pare tygodni :>
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    A ja chciałabym mieć jakieś skurcze... a tu u mnie nic się nie dzieje...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Niunia32, nic a nic? U mnie jak nie ma skurczy, to są bóle jak przed okesem, albo twardy brzuch.
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Tak mnie dziś olśniło, że przydałyby się też jakieś bluzeczki na okres karmienia na lato... Po porodzie nei będzie czasu na kupowanie... mnie i tak już zostaje internet, bo z domu nie wyjdę już za daleko.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny a skurcze w pachwinach macie?
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeJul 5th 2012 zmieniony
     permalink
    No właśnie nic...czuję się niestety doskonale, nic mnie nie boli, brzuch nie twardnieje...
    A wylądowałam w szpitalu w 34 tc by podać małemu sterydy bo groził mi przedwczesny poród a teraz już dawno mogę rodzić to się nic nie dzieje...:(
    Zaczynam się już irytować bo łożysko już stare i wód mało a bobas dalej sobie siedzi i nie chce wychodzić... no i dzidzia duża już jest... ech...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    U mnie albo te skurczyki przeszły, albo przestałam je czuć (ha! terminator). Brzuch twardy, Młody dziś aktywniejszy i boli coraz mocniej na tej napiętej skórze brzucha. Co więcej, kopie (smyra?) mnie po niewymownej.. Czy już tak niziuteńko jest?

Monża wysłałam po liście malin, umyłam kolejne okno.. Afryka mnie dobija, siedzę przy wiatraku, ale co z tego, jak nie da się wytrzymać?
    Powinni dla ciężarnych zlikwidować takie temperatury... Bosz, co ja za durnoty wypisuję.. Kopnijcie mnie w tyłek, bo sama się nie kopnę :shocked:

niunia32 pewnie się rozkręci szybko, gwałtownie.. To pewnie cisza przed burzą!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    niunia32: bobas dalej sobie siedzi i nie chce wychodzić... ech...

Nie dziw mu się! Na zewnątrz jest cieplej niz w środku - czeka na ochłodzenie! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    niunia32: No właśnie nic...czuję się niestety doskonale, nic mnie nie boli, brzuch nie twardnieje... A wylądowałam w szpitalu w 34 tc by podać małemu sterydy bo groził mi przedwczesny poród a teraz już dawno mogę rodzić to się nic nie dzieje...:(Zaczynam się już irytować bo łożysko już stare i wód mało a bobas dalej sobie siedzi i nie chce wychodzić... no i dzidzia duża już jest... ech...

kurde nie ma rady:neutral: co z aparadoks ze najpierw zagraza przedwczesny, a potem termin na normalny i nic
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Od tygodnia nie mam zgagi.....i dopiero wzcoraj na wizycie lakarka stwierdziła, oooo....jak brzuch się obniżył. Dopiero wtedy do mnie dotarło, dlaczego tak nagle zgaga mnie opuściła :-)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Oooooooo, u mnie też od kilku zgaga przejszła, dziś stwierdzono jednogłośnie, że się obniżył...
    Najsssssssss!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mi tez opadł i latwiej mi sie oddycha i zgagi tez nie mam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja idac na porodowke czulam sie doskonale mimo skurczy i rozwarcia, a za 10h tulilam Mala :D
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja też nie wstaje w nocy na siku. Za to rano, jak się obudzę, to lecę jak do pożaru:tongue:

My też ciągle borykamy się z rodziną i znajomymi, którym nie pasuje imię, jakie wybraliśmy dla córki (Łucja). Szczególnie irytująca jest moja mama, która wręcz poprosiła, żebym nie mówiła "Lusia" jak mówię o małej, bo się przyzwyczaję i potem nie będę chciała zmienić imienia jak się urodzi... Sto razy tłumaczę, że zmieniać już niczego nie zamierzamy- jak grochem o ścianę!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    PolusiowaMama: Monża wysłałam po liście malin

No właśnie też wysłałam ale nie może kupić... w aptekach nie mają. A gdzie można kupić taką herbatkę? w sklepie zielarskim?
    No mam nadzieję, że to cisza przed burzą... chodzę na spacery 2x dziennie, ananasa podjadam i czekam...:confused:
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie Dziewczyny powróciłam do świata żywych , ucywilizowałam moja mamę w stałe łącze i mam kontakt ze światem .Dalej jestem w Pl, m. też od tyg.ale chyba wraca w nd. ktoś zarabiać musi .
    W sb. byliśmy na połówkowym równo w pt. wybił nam 20 tydz.
    Po krotce nap. gin. bardzo zadowolony jak na przeżycia od 11 tyg. nasze bąble to okazy zdrowia na tyle ile było możliwe stwierdził . dokł. opis z wizyty pod karta :bigsmile:

Gratulacje dla Wszystkich Mamuś rozpakowanych , i dalej zaciskam kciuki za pierwszą piątkę :thumbup::thumbup::thumbup:

Aha i my chyba możemy troszke jeszcze nieśmiało zakomunikować że po godzinie badania były 2 dziewczynki ale ostatnie pół godziny Agatce pokazał się siusiak no i ostateczne wersja to Zofia i Henryk 95%, chociaż Zosia też do potwierdzenia po tym co zobaczył u drugiej/go .

A mam problem z nogami baloniki mi się zrobiły myślałam że mnie to tym razem ominie ale cóż , pije około 3l, z czego 1,5 do 2l to woda niegazowana reszta zupy kompoty itp. a dalej nie schodzi , poszły w ruch arbuzy i ogórki ale nic nie pomaga ciśnienie ok, na razie !!!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja słyszałam że upały to mają być niestety do końca ale następnego tygodnia potem lekki ochłodzenie tak do 26stopni

niunia damy radę!
    --
  1.  permalink
    edzia503: Aha i my chyba możemy troszke jeszcze nieśmiało zakomunikować że po godzinie badania były 2 dziewczynki ale ostatnie pół godziny Agatce pokazał się siusiak no i ostateczne wersja to Zofia i Henryk 95%, chociaż Zosia też do potwierdzenia po tym co zobaczył u drugiej/go .

Gratulacje!!! Henryk to piekne imie :) bardzo dobry wybor.
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    edzia503: A mam problem z nogami baloniki mi się zrobiły myślałam że mnie to tym razem ominie ale cóż , pije około 3l, z czego 1,5 do 2l to woda niegazowana reszta zupy kompoty itp. a dalej nie schodzi , poszły w ruch arbuzy i ogórki ale nic nie pomaga ciśnienie ok, na razie !!!

Edziu, mi też nogi puchną a ciśnienie ok. U mnie podziałało moczenie nóg w zimnej wodzie, a jak dostałam od mamy taki masażer do stóp to już w ogóle czad! No i śpię z podłożoną pod stopy poduszką.
    --
  2.  permalink
    Gratulacje Penny!!! Super, ze udało Ci sie naturalnie urodzić. Brawo! Teraz ciesz sie juz córcią przytuloną do piersi :-)))
    -- ___
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    annie128: Edziu, mi też nogi puchną a ciśnienie ok. U mnie podziałało moczenie nóg w zimnej wodzie, a jak dostałam od mamy taki masażer do stóp to już w ogóle czad! No i śpię z podłożoną pod stopy poduszką.

a dłonie też wam puchą? Ja mam palce jak parówki już od paru dni - porażka! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Jana po kilku dniach spokoju znów zrobił się taki upał, że nie wiem, gdzie się schować :sad:
    Na spuchnięte nogi pomaga mi tylko trzymanie ich w górze.. Na ręce nic nie pomaga - jak trzymam w górze, to mi cierpną :confused:

niunia32: No właśnie też wysłałam ale nie może kupić... w aptekach nie mają. A gdzie można kupić taką herbatkę? w sklepie zielarskim?

Na pewno w internecie można, ale w zielarskich też powinni mieć

Treść doklejona: 05.07.12 19:10
    rumba: a dłonie też wam puchą? Ja mam palce jak parówki już od paru dni - porażka!

Ja to dłonie mam gorsze od nóg :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: a dłonie też wam puchą? Ja mam palce jak parówki już od paru dni - porażka!

Ja tylko czasem mam serdelki zamiast paluszków .... :confused: ale to tak już chyba musimy się przyzwyczaić i pokochać .....
    Piję dużo pokrzywy, trudno mi powiedzieć czy to ona tak działa, ale generalnie mało puchnę (na razie) - ale nie wiem jak by było gdybym nie piła pokrzywy ... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Liście malin zdobyte, ze sklepu ekologicznego, całe 3,20 zł za opakowanie.

Napiszcie mi proszę, z tym ananasem to jak?

Mnie nogi trochę spuchły, kostek nie widać, ale nie jest jakoś tragicznie.
    Ręcę (jeszcze?) nie, ale obrączki nie wciskam, za ciepło :-(
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny wlasnie mi siara zaczela plynac z piersi...Troche sporo jest jej,mam nadzieje,ze jakos ustanie bo do porodu jeszcze troszke:wink:
    --
  4.  permalink
    Ja obraczki profilaktycznie nie noszejuz od 20 tyg. Puchnac, nie puchne jeszcze na szczescie. Codo wyboru imienia u nas tez mieli miny jak koty srajace w puszczyjak dowiedzieli sie, ze corcia bedzie Kamilka. Delikatnie wyjasnilam, ze to jest nasze dziecko i nasz wybor i raczej nie bedziemy wplywom obcym ulegac, zeby imie zmienic.

Treść doklejona: 05.07.12 19:38
    Cobraczek: Dziewczyny wlasnie mi siara zaczela plynac z piersi...Troche sporo jest jej,mam nadzieje,ze jakos ustanie bo do porodu jeszcze troszke

meczy mnie "siarotok" od 24 tygodnia, coraz mocniej mi cieknie,masakra.
    --
  5.  permalink
    kuleczka_69: meczy mnie "siarotok" od 24 tygodnia, coraz mocniej mi cieknie,masakra.--

Dobrze,ze wkladki kupilam to bede zakladac jak tak bedzie ciagle sie lac....
    --
  6.  permalink
    Cobraczek: Dobrze,ze wkladki kupilam to bede zakladac jak tak bedzie ciagle sie lac....

ja po kazdej nocy mam koszulke upackana ;/ a nie lubie spac w staniku:P w ciagu dnia tez jest masakra, leci i nie patrzy gdzie leci :P tez mam wkladki, ale nie zawsze je sobie wloze:P
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa...podaj mi namiary na ten sklep ekologiczny :-) Dzisiaj mój mąż-wąż zdobył ananasy, czy działają....pożyjemy zobaczymy :-)

Treść doklejona: 05.07.12 19:43
    Oooooo....a u mnie nic nie leci, mam nadzieję, że nie przełoży się to na brak pokarmu.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja jeszcze ani liscia ani ananasów i innych takich nie mam i nie uzywałam:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Zgadnijcie, jak ma na imie corcia Penny?:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    kuleczka_69: Codo wyboru imienia u nas tez mieli miny jak koty srajace w puszczyjak dowiedzieli sie, ze corcia bedzie Kamilka

U nas nie mogą przeżyć, no bo Mikołaj? I jak to zdrobnić? Jak oni na niego będą wołać? :wink:

BlueCactus: Oooooo....a u mnie nic nie leci, mam nadzieję, że nie przełoży się to na brak pokarmu

Mnie to nie dość, że nie leci, to jeszcze ciągle mi takie suche żółte wychodzi... Gin mówiła, że to się kanaliki czyszczą, ale one mi się non stop czyszczą... A ja chcę karmić...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    liscie malin mozna kupic w aptece inter. "dbam o zdrowie"
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Zgadnijcie, jak ma na imie corcia Penny?

Noooo!!!!! Nie trzymaj nas w niepewnosci......! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja stawiam ze ma na imie Jutrzenka:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Zgadnijcie, jak ma na imie corcia Penny?

Esmeralda?:wink:

Treść doklejona: 05.07.12 19:52
    Vsti: liscie malin mozna kupic w aptece inter. "dbam o zdrowie"

nie ma do cholery bo dzis szukałam:confused:
    --
  7.  permalink
    kuleczka_69: ja po kazdej nocy mam koszulke upackana ;/ a nie lubie spac w staniku:P w ciagu dnia tez jest masakra, leci i nie patrzy gdzie leci :P tez mam wkladki, ale nie zawsze je sobie wloze:P

Jeszcze dziciaki nie urodzone a siara leci ciurkiem heheh:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Vsti: Zgadnijcie, jak ma na imie corcia Penny?:crazy:

Telimena ? :bigsmile:

dzisiaj obchodzi imieniny.....:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai ja ostatni patrzylam na herbaty i byla z lisci malin:P

Zobacznie na moj suwaczek, a dowiecie sie, jak Mala Penny ma na imie:crazy::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Kakai ja ostatni patrzylam na herbaty i byla z lisci malin:P

juz nie ma:neutral:

no to ładne imię:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Hehe, Teorko, gdybym szla tym tropem, to moj musialby miec na imie Alojzy...:devil:. Moja babcia uparcie twierdzi ze dziecko samo sobie imie przynosi, wiec cala rodzina w trakcie ciazy mowila na niego per Alojzy wlasnie...:cool:.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    heheh no wyskoczyłam z Telimeną bo Vsti dała taką rozchichraną emotkę na końcu to sobie myślę, pewnie jakieś orginalne... :wink:
    a tu tylko zwykła Nadia :tongue::tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    KasiaTasia - dzieki za odpowiedz. Nadal nie wiem co to, z trawieniem problemow nie mam, z wyproznianiem sie rowniez. Jednak brzuch przez ostatnie 1,5tyg dal czadu i urosl sporo. Pobolewa mnie tak wlasnie miedzy brzuchem a nogami, jak sa takie skosy ;) nie wiem jak to wytlumaczyc, najbardziej jak chodze, albo wstaje z krzesla w pracy i gdzies ide...czasami tak mocno mnie zakluje, ze mam ochote sie zwinac i polozyc na podlodze..
    :confused:
    To wszystko zaczelo sie jak brzuszek zaczal szybko rosnac wlasnie.. nie wiem czy to normalne?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Piekne imie nie ma co! :bigsmile: Slowianskie :)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Do dziecka Penny bardziej pasuje Narnia :devil:. Ja juz sobie ja wyobrazalam jako Świteziankę
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nadia? narnia faktycznie byłaby lepsza albo faktycznie jutrzenka. ja obstawiałam że będzie marysia :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nadia :)

Oj zadnego z tych imion Penny nie brala pod uwage:bigsmile: z tego, co mi wiadomo :D

To moja z 21-ego czerwca powinna byc -Alicja :D
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    A moje dziecko dalej bezimienne jest :cry: ,
    sama nie mogę się zdecydować a co gorsze nie ma porozumienia z mężem, mnie się nie podobają jego propozycje i odwrotni
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ja dziś rano kupowałam podłogę do naszego domu. I poleguje. Troche mnie szyjka kłuje, szczególnie przy chodzeniu. Wiec grzecznie poleguje. Nogi puchna ( już kostek nie widzę).

Nadia to ładne imię :)

Co do siary to mi również nic nie leci, ale od dwóch dni piersi bolą.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.